عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 کلاسهای ۴۰، ۴۵ نفره خیلی هم خوبه؟!
🔹این افاضه جدیدِ آقای پزشکیان درباره آموزشوپرورش و کلاسهای شلوغ مدارس است. ظاهراً کمیته درباره مسائل آموزش و پرورش تشکیل شده و کارشناسانِ(!) مدنظر آقای رئیسجمهور میگویند که از نگاهی، این کلاسهای ۴۰، ۴۵ نفره خیلی هم خوب است و میتوان به کمک نرم افزارها و هوش مصنوعی، دانشآموزان را به چندگروه تقسیم کنند و هرگروه برود روی موضوعی بحث کند و نتیجه را به کلاس ارائه کند و ... .
🔸من حقیقتاً متاسفم برای آقای رئیسجمهور و کارشناسان وی! کارشناسانی که در مناظرات مدام میگفت باید ببینیم آنها چه میگویند. اخیراً توسط اصلیترین عضو کمپین تبلیغاتی آقای رئیسجمهور -آقای محمدرضا جلاییپور- تشکیل این کمیته هم جدیترین اقدام دولتهای گذشته تاکنون معرفی شده که قرار است عدالت آموزشی را بسط دهد.
🔹همین اظهارات یک دقیقهای نشان میدهد که این حضرات، نه آموزش و پرورش را میشناسند نه بحرانهای آنرا و نه هم ذهنشان به راه حلهای اساسی میرسد.
🔸عاملِ اصلی کلاسهای ۴۰، ۴۵ نفره، عدم توسعه مدارس دولت و تقویتِ این مدارس است. از دهه ۷۰ دولت و مجلس میگفتند آموزش و پرورش هزینهزاست و مدارس باید بدست بخش خصوصی بیفتد. با این دلیل، مدارس غیرانتفاعی را توسعه دادند و امروز کلانشهرها و شهرهای بزرگ و کوچک دچار کمبود شدید مدارس دولتی هستند.
🔹نتیجه طبقاتی کردن آموزش و فشار شدید مالی به خانوادهها برای ثبتنام در مدارس پولی، امروز مشخص است و بلای این خروجیها وبال گردن آینده این مملکت خواهد بود.
🔸حالا آقای رئیسجمهور بجای اینکه اصل درد را بفهمد و برای حل اساسی بحران باید شجاعانه وارد شود که مشکل کلاسهای ۴۰، ۴۵ نفره حل شود، مدعی است اتفاقاً این کلاسها خیلی هم خوبه! و باید با نرم افزار کلاسها تیمبندی شوند. یعنی پاک کردن صورت مسئله!
🔹انگار مسئله تقسیمبندی دانشآموزان است! اینها حتی کلاسداری نکردند و نمیدانند کلاس ۳۰ نفره و ۴۰ نفره یعنی چه!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️ معاون اجرایی محترم رییس جمهور گفتهاند که در ایران بنزین از آبمعدنی ارزانتر است❗️
⛔️ اگر این حرفها مقدمهسازی برای «گرانسازی بیمنطق بنزین» نیست، خب کاش کسی در دولت به چشمپزشک محترم توضیح دهد که:
1⃣ بنزین کالای واسطه و آبمعدنی کالای نهایی است و قابل قیاس نیستند. (حملونقل کالای نهایی است نه بنزین)
2⃣ آب معدنی کالای مصرفی و جزء کوچک تورم ولی بنزین کالای پیشران تورم است.
3⃣ برعکس آبمعدنی، بنزین در ایران فاقد کالای جانشین است.
🔖 پ.ن: بگذریم که بنزین از آب معدنی ارزانتر نیست؛ بلکه از مجموع آب معدنی و بطری ارزانتر است وگرنه بنزین به مراتب از خود آبمعدنی گرانتر است.
@Economics_Finance
اندیشه سیاسی اگر پایگاه اجتماعی نداشته باشد و به تولید قدرت سیاسی و ایجاد نظامات سیاسی نینجامد، اندیشهای نافرجام است.
مهمتر؛ اندیشهای که کارآمدی نداشته باشد، یعنی در تامین سعادت دنیوی و اخروی انسانها ناکام باشد، نظام سیاسی و پایگاه اجتماعیاش دچار فروپاشی میشود.
دلیلِ اصلی فروپاشی شوروی و همه قدرتهای بزرگ عالم، همین ناکارآمدی بود. ناکارآمدی یعنی ناتوان از حل مسائل اصلی جامعه؛ اینکه یک نظام سیاسی نتواند ظلم، فقر، فساد و تبعیض را ریشهکن کند(بطور نسبی و حداکثری منظور است نه مطلق) و نتواند جامعه را با خود در برنامهها و اهداف همراه کند، یعنی ناکارآمد است.
دقیقاً بعد از فروپاشی کمونیسم شوروی بود که ایدئولوژی مارکسیسم در جوامع مختلف کمرنگ شد و در دانشگاهها نیز به حاشیه رفت و برخی نوشتند که مارکسیسم مُرد! اگرچه رگههای این تفکر نمرده ولی دچار فروپاشی شده.
امروز جدیترین چالش پیشِروی جمهوری اسلامی، بحث کارآمدی است. این کارآمدی را البته میتوان با شاخصهای مختلف علمی سنجید اما رضایتمندی نسبی حداکثری در جامعه مهمترین سنجه است.
خدای ناکرده اگر این نارضایتیها بعلت مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی عمیق و عمیقتر شود حس ناکارآمدی هم افزایش مییابد و خطر اصلی اینجاست.
اگر مردم نظام دینی را ناکارآمد بدانند، دینگریزی ها نیز بسیار افزایش مییابد کمااینکه اکثر دینگریزی ها و بحرانهای معنوی و فرهنگی و اخلاقی نیز حاصل نارضایتی و احساس ناکارآمدی است!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از محسن صباغی
🔻صدای زنگ خطر برای همه مسئولین
آنچه در هفت تپه رخ داده؛👇
🔹️یکم؛ شرکت کشت و صنعت نیشکر #هفت_تپه سه سال قبل با مصوبه سران قوا به صورت پیمان مدیریتی (موقت) به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان واگذار شد.
بنا بود این واگذاری موقت باشد و طی شش ماه شرکت مجددا قیمت گذاری شده و با کسر دیون به صورت دائمی به شرکت توسعه نیشکر خوزستان واگذار شود.
🔸️دوم؛ سه سال از این واگذاری موقت گذشته و هنوز تکلیف واگذاری دائمی مشخص نیست. قیمت گذاری که باید توسط هیات واگذاری صورت بگیرد به طور کامل انجام نشده و ایضا اختلافی مابین توسعه نیشکر و سازمان حسابرسی کشور بر سر دیون هفت تپه به وجود آمده است.
🔹️سوم؛ مدیریت جدید شرکت هفت تپه به خوبی با رشد بهرهوری و ساماندهی شرکت سطح زیر کشت را افزایش داد، پرداخت حقوق ها هم بهروز و همسان سازی شد و از همه اینها مهمتر مجمع شرکت را برگزار و بدهی های قبلی شرکت را افشا کرد که این بدهی ها مربوط به دهه های قبل و تا زمان مدیریت اسدبیگی بوده اند.
🔸️چهارم؛ اختلاف شرکت با سازمان حسابرسی دقیقا بر سر موضوع آخر است. جایی که مدیریت شرکت هفت تپه به درستی بدهی های گذشته را افشا کرده تا در قیمت گذاری لحاظ شوند اما متاسفانه سازمان حسابرسی در گزارشی یک طرفه و بدون توضیح جزئیات، بدهی ها را تجمیع و شرکت هفت تپه را در زیانده معرفی کرده است.
🔹️پنجم؛ احتمالا سناریوی سازمان خصوصی سازی این باشد که با توجه به زیانده بودن هفت تپه مجددا این شرکت را در لیست واگذاری قرار دهد که ۲ نکته حائز اهمیت است: اولا شرکت زیانده نیست و افشای بدهی های گذشته باعث رشد بدهی نسبت به سوددهی شرکت شده ثانیا طبق مصوبه سران قوا این شرکت به دلیل تخصص و تعهد باید به توسعه نیشکر خوزستان واگذار شود و قرار گرفتن مجدد در لیست واگذاری خلاف این مصوبه است.
✍️#محسن_صباغی | عضو کانال شوید👇
@mohsensabaghi
اجرای وعده صادق 3 حتماً و الزاماً به مطالبه گری مردم و حمایت افکار عمومی از نیروهای مسلح نیاز دارد ...
درمورد حضور غیرقانونی #ظریف، برخی میگویند مسئله فرعی و حاشیه است؛ اما هم دولتیها میدانند هم منتقدین اصیل دولت که ظریف رکن اصلی دولت است. اساساً رئیس جمهور پزشکیان کارهای نیست و از خود اختیار چندانی ندارد و نفر اول تعیینکنندهی دولت ظریف است.
لذا مسئله اصلاً حاشیه و فرع نیست.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 خصوصیسازی عامل ناترازی بنزین!
🔻همانطور که قبلاً هم نوشتم مشکل #ناترازی_برق از اوایل دهه۹۰ با واگذاری نیروگاهها به بخش خصوصی به وجود آمد، حالا با تحقیق مینویسم که مشکل #ناترازی_بنزین هم دقیقاً از زمانی شروع شد که پالایشگاهها را یک به یک خصوصی کردیم و سرنوشت انرژی کشور را به بخش سرمایهدار واگذار کردیم!
🔹تجربه تاریخی میگوید اینها همیشه به دنبال سود حداکثری هستند و به تولید تن نمیدهند با ادعای دروغ ضرردهی!
🔸بخش خصوصی عنوان زیبایی است باید بگوییم طبقه سرمایهسالار فاسد که امروز بر انفال چنگ انداختهاند! سدها و رودخانهها، نفتوگاز، نیروگاههای برق، صنایع بزرگ، فولادیها، پتروشیمیها و پتروپالایشگاهها مال اینهاست و دولتها توان مقاومت در برابر طبقه سرمایهدار را ندارند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
مستند "سنگر هفت تپه" در دو بخش "شهید آوینی" و بخش "مستند های بلند" هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران "سینما حقیقت"
۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳
تهران
پردیس سینمایی چارسو
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از فریاد خوزستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقایان دولت و وزارت کشور؛ مشکل #شهرداری_کوت_عبدالله چیست که نمیتواند حقوق پرسنل و کارگران خودش را پرداخت کند و امروز این مشکلات ناشی از بیپولی گریبان بچههای کارگران را گرفته است؟
🔴 آخرین اخبار فوری و مسائل مهم خوزستان را از کانال #فریاد_خوزستان دریافت کنید: 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1933312000Cd6b376f134
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 چگونه جامعهای عفیف داشته باشیم؟ 🔻بخش اول 🔹چند سؤال جدی این روزها مطرح است که راهبرد ترویج عفاف
🔴 شرط جامعه عفیف، مبارزه با فساد اقتصادی و تبعیضها!
🔹همیشه این سوال مطرح بوده که چرا وضعیت جامعه اسلامی به جایی رسید که یزید با سابقه سگبازی، شرابخواری و زنبارگیِ علنی خلیفه مسلمین میشود و رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان از این دوره اوج میگیرد؟ در واقع ریشه انحرافات فرهنگی واخلاقی جامعه صدر اسلام چیست؟!
🔸خطبه فدکیه اوجِ تبیین حضرت زهرا سلامالله علیها، علیه کسانی است که با غصب خلافت، جامعه را از مسیر اصلی خارج کرده و بنیانهای غلطی را بنا کردند که خروجی آن، فساد گسترده و تبعیضهای عجیب بعد از ۲۵ سال در دوره خلیفه سوم و قوی شدن حزب بنیامیه است.
🔹حضرت در خطبه فدکیه به فلسفه برخی احکام اشاره میفرمایند. درباره فلسفه ترکِ سرقت و دزدی میفرمایند: «و ترک السرقه ایجابا للعفه».
یعنی خداوند ترک سرقت را موجب عفت و پاکدامنی قرار داد.
🔸در واقع فلسفه اصلی یا یکی از فلسفههای ممنوعیت فساد اقتصادی، تاثیر آن در اخلاق و فرهنگ جامعه است. این نشان میدهد که هرچه فساد اقتصادی، اختلاس، دزدی و ... در جامعه کمتر باشد، جامعه عفیفتر است.
🔹سیر تاریخیِ انحراف جامعه در صدر اسلام نیز موید این فلسفه است. اول کار، تبعیض سیاسی نهادینه شد و شایستگان و در راس آنان #امیرالمومنین علیهالسلام کنار گذاشته شد، سپس در دوره خلیفه دوم توزیع بیتالمال تبعیض گونه انجام شد و بین عرب و عجب، بین قریشی و غیرقریشی، اختلاف در پرداخت سهم طراحی شد و سپس با معیارهای سابقه در اسلام و حضور در جنگها(بدر و اُحد و ...) و قرابت فامیلی و خانوادگی با پیامبر(ص)، بیتالمال را توزیع میکردند.
🔸این تبعیضها دردوره عثمان خلیفه سوم اوج گرفت و رانتهای گوناگون و کلان برای بنیامیه در نظر گرفته شد و فسادهای اقتصادی به اوج خود رسید و سیستم حکومت و جامعه را آلوده کرد.
🔹در نهایت، این تبعیضها و فسادها عفت را از جامعه اسلامی زدود و موجبات خلافت یزید و شهادت اباعبدالله و سپس انحرافات فرهنگی و اخلاقی را فراهم کرد که میتوانید به تاریخ رجوع کنید و چگونگی رواج شرابخواری، بیحجابی و بیعفتی، رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان و ... در جامعه اسلامی متوجه شوید.
🔸این عبارت عجیب حضرت فاطمه سلامالله علیها را باید در ایام فاطمیه برای مسئولان، مدیران، نخبگان و عموم مردم بازخوانی کنیم.
همین مسئله را امروز باید بعنوان ریشه خیلی از فسادهای فرهنگی و اخلاقی در جامعه بدانیم.
🔹اگر ما جامعهای عفیف میخواهیم باید سیستم اقتصادی را بازطراحی کنیم. نحوه دسترسی مردم و اقشار مختلف مردم را به انفال، منابع ثروت، امکانات، درآمدها و فرصتها بازطراحی کنیم.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 خطر نزدیک است!
🔹در اوایل دهه ۹۰ که گروههای تکفیری #جبهة_النصرة و #داعش و ... با پشتیبانی ترکیه و سعودی و حمایت اطلاعاتی امنیتی آمریکا به سرعت بخشهای مهمی از سوریه و عراق را گرفتند و به پشت دروازههای دمشق و بغداد رسیدند، حضور نظامی ایران در منطقه ورق را برگرداند؛
🔸اول پیشرفت تکفیریها متوقف شد؛ دوم، مناطقِ اشغال شده یکبهیک بازپس گرفته شد و بعد از چند سال عراق پاکسازی شد ولی سوریه کامل پاکسازی نشد و علت این مسئله هم توافقی بود بین ترکیه، سوریه، ایران و روسیه و بنا شد بخشهایی از مناطق دست معارضین بماند اما این خطا و خیانت ترکیه باعث شد مجدداً تکفیریها سربرآورند.
🔹حالا #تحرير_الشام یکبهیک شهرهای مهم سوریه را با کمترین مقاومت ارتش عربی سوریه اشغال کرده و چه بسا در روزهای آتی به دمشق برسد!
🔸در ایامی که سوریه، مهمترین بارانداز استراتژیک جبهه مقاومت و حامی لبنان و فلسطین و در خط مقدم مبارزه با اسرائیل قرار دارد این طراحی ضربه جدی به مقاومت است.
🔹از تدبیر و طراحی مقامات جمهوری اسلامی بیاطلاعیم که چه برنامهای برای جلوگیری از سقوط بشار در سوریه دارند اما این نگرانی امروز وجود دارد که با سقوط دولت بشار، راه زمینی حمایت از لبنان قطع شده و چه بسا رژیم صهیونیستی مجدداً طمع حمله به جنوب لبنان را در سر بپروراند!
خطر نزدیک است!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 خطر نزدیک است! 🔹در اوایل دهه ۹۰ که گروههای تکفیری #جبهة_النصرة و #داعش و ... با پشتیبانی ترکی
🔴 برخی تحلیلگران، گروههای تروریستی در سوریه را مخالفین و معارضین دولت بشار مینامند که دنبال برگزاری انتخابات و تشکیل دولت دموکرات هستند و ... .
🔻ببینید مخالفین فعلی بشار اسد که به چند گروه کوچک تقسیم میشوند، اساساً دنبال انتخابات و دموکراسی نیستند. به جهت فکری و اندیشهای، بیشتر این گروهها به امارت و خلافت اسلامی معتقدند نه انتخابات و دولت دموکراسی! چیزی شبیه آنچه توسط طالبان در افغانستان شکل گرفته.
🔹حمایت آمریکا و پشتیبانی تجهیزاتی ترکیه از این گروههای تروریستی و قطع راههای پشتیبانی از حزبالله لبنان و مقاومت، به تنهایی کافی است که ایران نباید اجازه این تغییرات را در منطقه بدهد.
🔸اینکه برخی کارشناسان، علتالعلل این حوادث را دیکتاتوری اسد و مشکلات اقتصادی سوریه میدانند هم خطای محاسباتی دیگری است. حتماً فقر، فساد و تبعیض بستر شکلگیری این گروههاست اما علتالعلل نیست. باید ابعاد ماجرا را در نظر گرفت.
🔹کوچکترین تردیدی نباید داشت که طراحی این اتفافات توسط آمریکا صورت گرفته و با هدف حمایت از اسرائیل انجام شده است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3