Modiryar | مدیریار
فرآیند مدیریت استراتژیک
#پایگاه_جامع_مدیریار
#فرآیند_مدیریت_استراتژیک از ۴ مرحله تشکیل شده است که با مشارکت رهبرات بصورت سالانه انجام میشود. این فرآیند به شرح زیر است:
➊ #تدوین_استراتژی:
ابتدا نیازها و انتظارات ذینفعان کلیدی شناسایی و تحلیل شده، بیانیههای مأموریت، چشمانداز، ارزشها و مقاصد استراتژیک تدوین/ صحهگذاری میشوند. همچنین تحلیلهای محیطی (شامل تحلیل محیط کلان با رویکرد PESTLE، تحلیل محیط صنعت با رویکرد پنج نیروی رقابتی پورتر و تحلیل محیط درونی با رویکردهای RBV و ارزیابی شاخصهای کلیدی) صورت گرفته و با استفاده از ماتریس BSC-SWOT، استراتژی شرکت تدوین/ بازنگری میشود.
➋ #ترجمه_استراتژی:
از رویکرد کارت امتیازی متوازن (BSC) برای ترجمه استراتژی استفاده میشود. در این فرایند، جهتگیریهای استراتژیک شرکت، نیازها و انتظارات ذینفعان کلیدی، ماتریس BSC-SWOT و برنامه استراتژیک دوره قبل مورد استفاده قرار گرفته و با مشارکت رهبران، نقشه استراتژی شرکت ترسیم میشود. همچنین در این گام برای تمامی اهداف استراتژیک (Objectives)، شاخصهای كلیدی عملكرد (KPIs) و اقدامات استراتژیک (Initiatives) مرتبط تعریف میشود. آخرین گام در این مرحله انجام برنامهریزی سناریو (برای عوامل محیطی تحت شرایط عدم قطعیت) و شناسایی و ارزیابی ریسکهای استراتژیک است.
➌ #همسوسازی_استراتژیک:
به منظور جاریسازی آبشارگونه استراتژی و اهداف استراتژیک در سطح شرکت و حصول اطمینان از همسویی سازمانی، نقشههای استراتژی سطح وظیفهای تدوین میشود. در این مرحله نیز شاخصهای كلیدی عملكرد (KPIs) و اقدامات استراتژیک در سطح واحدهای مختلف شرکت تعریف میشوند. نقشههای استراتژی سطح وظیفهای تدوین شده در این مرحله، از طریق فرایندهای سازمانی و اقدامات استراتژیک، با مشارکت مدیران و کارکنان سطوح مختلف سازمانی اجرا میشوند.
➍ #ارزیابی_و_بازنگری:
به منظور مدیریت اثربخش استراتژی و اهداف استراتژیک، شاخصهای کلیدی عملکرد و اقدامات استراتژیک در تناوبهای زمانی تعیین شده، پایش میشوند. میزان تحقق شاخصهای کلیدی عملکرد و پیشرفت اقدامات استراتژیک به صورت ادواری در "جلسات مدیریتی فصلی" بررسی و تحلیل شده و تصمیمات لازم برای اطمینان از بهبود عملکرد سازمان و تحقق اهداف تعیین شده، اتخاذ میشود. همچنین متناسب با تحولات محیطی و بازار، فعالیتهای رقبا، جهتگیریهای استراتژیک شرکت، استراتژیهای نوظهور و… استراتژی شرکت با آغاز مجدد چرخه مدیریت استراتژیک، بازنگری میشود.
www.modiryar.com
@modiryar
#حدیثنگار
#زندگینامه_امام_دهم
✍امام هادی(ع)
📖 بحارالانوار،ج ۵۰
از كسیكه كدورت دارى صمیّمیت مجوى. و از كسیكه به او بدگمانى نصیحت طلب نکن. چون نظر دیگران نسبت به تو مانند قلب تونسبت به آنهاست.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ ندانستنیها؛ "فضولی موقوف!"
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ آنقدر "دانستنیها" برایمان پخش کردند که ناخودآگاه عادت کردیم و دوست داریم که همه چیز حتی" ندانستنیها" را هم بدانیم. نمی دانم واقعاً چه ضرورتی دارد بدانیم؛ در زندگی مردم چه می گذرد، فلانی رابطه اش با همسرش چگونه است، فیش حقوقی برادرم چقدر است، چرا دختر خاله ام تا حالا ازدواج نکرده، پسر عمویم که سال هاست ازدواج کرده چرا صاحب فرزند نمی شود، چه کسی چه حرفی پشت سر ما زده، در زندگی خصوصی سلبریتی ها چه می گذرد و یا ده ها حرف و سخن و حکایت دیگری که دردی از ما و دیگران دوا نمی کند ولی در به در دنبال دانستن آن هستیم.
⛱ عصر شبکه های مجازی و اجتماعی، عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات دوران توهم دانایی است، زمانۀ به دوش کشیدن بسیاری از مسائل که نباید بدانیم یا دانستن آن ها حالمان را بد می کند ولی ذهنمان را بیخودی به آن مشغول ساخته ایم. فکر می کنیم از همه چیز باخبریم و همه چیز را می دانیم در حالی که در بی خبری محض هستیم و تنها عادت کرده ایم حس کنجکاوی (یا اگر به کسی برنخورد فضولی) خود را ارضا کنیم. ایها الناس! یاد بگیریم خیلی چیزها ندانستنی است و اکنون در دوره ای به سر می بریم که همان گونه که باخبر شدن از دانستنی ها لازم و مفید است بی خبر ماندن از ندانستنی ها مفیدتر است. پس تا می توانید آنچه لازم نیست ندانید و خودتان را عادت دهید در جستجوی چیزی که به شما ربطی ندارد، حالتان را بد می کند، باعث آزار شما و یا دیگران می شود نروید. خلاصه بگم؛ فضولی موقوف...! این گونه آرامش بیشتری دارید.
#دلنوشته
#غارتنهایی
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ از خبرکشی تا خبرنگاری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️از #خبرکشی تا خبرنگاری فرسنگ ها فاصله است. چه بسیار افرادی که خبرکش هستند ولی خبرنگار نیستند اما بیش از هر خبرنگار حرفه ای خود را متخصص و علاقمند این امر نشان می دهند. خبرنگاری جز مشاغل سخت است، ریسک بالایی دارد، گاهی سخت و طاقت فرساست، در مواردی برای اثبات موضوعِ خبر و یا گزارشی خاص که بدان اطمینان صد در صد داری باید مرارت ها بکشی، به دور دست ها بروی، از تو شکایت می شود، به دادگاه می روی، متهم می شوی، وقت و برنامه خاصی ندارد، شب و روز نمی فهمد، همزاد #استرس و فشار عصبی است و همواره تو و محصول خبری که ارائه می دهی در مقابل قضاوت خیل عظیم #مخاطبان_رسانه قرار می گیرد. این حرفه مقدس است در ذات خود رسالتِ سنگینِ آگاهی بخشی عمومی را به همراه دارد.
▪️#اصحاب_خبر و رسانه نمایندگان #خرد_جمعی و مدعی العموم کم و کاستی ها و محدودیت های اجتماعی اند. افراد نجیب و شریفی هستند که برای احقاق حق، حل و فصل مسأله یا مشکل عمومی از خودشان می گذرند، علایقشان را نادیده می گیرند و مردم و مشکلات شان را به همه چیز ترجیح می دهند. آنانی که آبی و قرمز می کنند، اصلاح طلب و اصول گرایی را در قلم شان راه می دهند، مزدور دسته و جناح خاصی هستند، در مراوده با سازمان های دولتی و نهادهای عمومی بجای #شفاف_سازی و سلامتِ حرفه ای کارت هدیه می گیرند و به تعبیری معامله می کنند، قلم شان سوگیری خاص دارد، علایق یا منافع شخصی دارند و بخاطر این علایق و یا منافع حقیقت را تحریف می کنند و یا آن طور که باید انتقال نمی دهند این ها خبرنگار نیستند. خبرکش های منفعت طلبی هستند که برای شهرت و یا منافع مالی کار می کنند.
▪️ما خوب می دانیم #خبرنگاری با این قبیل مسائل بیگانه است، از هرگونه پلیدی و پلشتی مبراست، همان #چشم_بینا و گوش شنوای معروف جامعه است که از معامله گری بر سر حقایق پرهیز می کند. افرادی که در این عرصه به صورت حرفه ای و سالم فعالیت می کنند، نمایندگان خرد جمعی اند، انصاف دارند، از برگزیدگان و #فرهیختگان اجتماع شمرده می شوند. این قشر نجیب جامعه با وجود آن که سختی های زیادی را تحمل می کنند اکثراً بیمه ندارند، حقوق و مزایای مناسبی دریافت نمی کنند، مطابق زحمتی که می کشند دریافتی ندارند و در بسیار مورد اتهام واقع می شوند. اما دست از حقیقت گویی و حقیقت طلبی بر نمی دارند و هر آنچه در چنته دارند برای منافع و مصالح مردم و جامعه رو می کنند.
▪️باید #اهل_قلم و رسانه را ارج نهاد، تکریم کرد و در برابر رسالت سنگینی که بر دوش دارند مورد حمایت دولت و مردم قرار داد و برای انجام هر چه بهتر این مهم به آن ها کمک کرد. جامعه ای که #رسانه_سالم و آزاد داشته باشد درد پنهانی نخواهد داشت، دولت و مردم آن از حال هم باخبرند و مشکلات شان از مسیری سالم پیگیری می شود. بیایید بهتر از قبل به این پدیده مهم عصر حاضر یعنی رسانه و #خبر و افراد درگیر آن نگاه کنیم. با دقت بیشتری مأموریت آن ها و فسلفه وجودی شان را واکاوی نماییم. آیا وقت آن نرسیده همتی ویژه از سوی دولت برای رفع مشکلات عظیم این قشر صورت پذیرد؟ در دنیای امروز که لشگر کشی رسانه ای عظیمی علیه ما صورت پذیرفته است باید خبرنگاران را سربازان شجاعی بدانیم که در خط مقدم میدان با دشمن مبارزه می کنند و با آگاهی بخشی عمومی سعی دارند سهم خود در پیشرفت کشور را پرداخت نمایند.
✍ منبع: نخست؛ هفته نامه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، سال هجدهم، پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۹، شماره ۸۲۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایهاالناس! علی(ع) خلیفه باشد املاک غصبی را ولو کابین زنان کرده باشید باز می ستاند... پسر ابیطالب بازخواست می کند که از کجا آورده اید؟
#دیالوگماندگار
🎬 سریال امام علی(ع)
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فوق_انگیزشی
این کلیپ تا مدت ها در یاد شما می ماند و خیلی چیزها به شما می آموزد ...
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فلامینگوهای پارک پرندگان ازمیر
📸 عکس از #هلیل_فیدان
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
📔 #کتاب_مدیر_یک_دقیقه_ای
راز کتاب مدیر یک دقیقه ای با مردی شروع می شود که برای مدیریت صحیح به سازمان های متعددی مراجعه می کند. اما سازمان هایی را می بیند که با مدیران متکبرهدفشان فقط سازمان است و ظاهرا هم سازمان موفقی به نظر می رسند اما کارکنانشان ناراضی و ناموفقند و یا برعکس مدیران آسان گیر و کارمندان راضی؛ در اینجا به نظر می رسد مدیران ۲ نوعند:
➊ گروهی فقط به دستاوردها و سود سازمان توجه می کنند.
➋ گروهی به فکر کارکنان و افراد در سازمان توجه می کنند.
سرانجام مرد جوان مدیری را در نزدیکی شهر خود می یابد به دیدار او می رود شاید در مورد مدیریت یک دقیقه ای چیزهایی شنیده باشید. بله ایشان میگویند من مدیر یک دقیقه ای هستم چون در زمان کوتاه با افرادم به نتایج بسیار خوب می رسم. این نوع مدیریت یکی از تکنیک های ساده مدیریتی است. اصل مدیریت یک دقیقه ای برای ایجاد یک محیط کار و رفتار مناسب که همه افراد از کارکردن لذت ببرند.
💢 کتاب مدیر یک دقیقهای را در ۳ بند زیر میتوانیم خلاصه کنیم:
➊ #اهداف_یک_دقیقه_ای
آنچه را که باید انجام شود با کارکنان روی هدف ها توافق می شود و خلاصه هدف بطور خلاصه کاملاً روی کاغذ آورده می شود عملکرد یا رفتار خوب و درست شناسایی می شود و هر ازگاه در طول روز یک دقیقه صرف عملکرد می شود تا با هدف مطابقت داشته باشد.
➋ #تشویق_یک_دقیقه_ای
وقتی کار درست انجام می شود مدیر کاری را که درست انجام شده دقیقاً مشخص می کند و بلافاصله و فورا تمجید را که نباید بیشتر از یک دقیقه وقت صرف شود انجام می دهد.
➌ #تنبیه_یک_دقیقه_ای
مدیر یک دقیقه ای تنبیه اش سی ثانیه طول می کشد و موضوع و علت اشتباه را دقیقاً مشخص می کند و به هیچ وجه نه به شخصیت فرد، بلکه عملکرد غلط اشاره دارد و در نهایت وقتی تمام شد واقعاً توبیخ تمام می شود.
💢 نقد کتاب مدیر یک دقیقه ای نوشته #جانسون و #بلانچارد :
• بیشتر افرادی که کار می کنند اغلب نمی دانند که چه کاری باید انجام دهند. اگر فرد بی تجربه ای آنچه را که خواسته اید انجام دهد؛ اشتباه کند باید روش و هدف را دوباره آموزش دهیم در چنین شرایطی توبیخ و تنبیه جواب نمی دهد.متاسفانه رسیدگی به عملکرد گاهی در سازمانها سالی یک بار انجام می شود یا وقتی فرد مرتکب اشتباهات متعدد می شود رسیدگی می شود و به خشم آمده مدیر فریاد میزند و تمام خشم خود را خالی می کند و داد و فریاد می زند و شاید ناسزا هم می گوید.جالب اینکه مدیریت مدیر، متاثر از حال و احول خودش است اگر سرحال باشد، مدیری مهربان و…البته نکات جالب این کتاب، مثال هایی عینی، بسیار ساده، زیبا و شیرینی است که درمورد تک تک موضوعات طرح می شود.
• شاید باور نکنید این نوع مدیریت در خانواده نیز کار برد دارد پزشکان می گویند هنگامی کودک اشتباه می کند اول با او تماس بگیرید یعنی بازوانش را بفشارید یا دست روی شانه اش بگذارید و اگر خیلی کوچک بود روی زانوان بنشانید اشتباهش را آشکارا بگوئید تا بداند چقدر از کارش ناراحت شده اید سرانجام نفس عمیقی بکشید تا بداند چه حالت بدی پیدا کرده اید چند ثانیه سکوت بعد گفته شود که چقدر برایتان عزیز است.
• بالاخره در این کتاب زمانی رسیده که جوان تحقیقات را انجام داده و یاداشت برداری هم کرده و خود مدیری شده و سیستم مدیر یک دقیقه ای را یک گام جلوتر اجرا می کند و کتابی را که نوشته به افراد می دهد. این کتاب روشی که به مدیران کمک می کند رموز را به مهارت تبدیل کنند و همچنین در جایی دیگر یاد می دهد نباید زیاد به آنچه که در حضور می گذرد توجه کنی بلکه باید تحقیق کنی که در غیاب تو چه می گذرد و راز این است که هنگام حضور به پیامدها جوابهای موثر بدهد یعنی تمجید و توبیخ کند.
💢 در قسمت پایانی کتاب برقراری سیستم ۵ گام PRICE را آموزش می دهد. از این روش، ابزار آموزش و روش های بدست آوردن بازخورد اطلاعات بدست آمده از اجرای قبلی استفاده می کنیم:
➊ مشخصکردن جزئیات دقیق عملکرد یا رفتاگر
#Pinpoint
➋ ثبت و یاداشت کردن عملکرد یا اجرا
#Record
➌ سهیمکردن کادر یا فرد
#Involve
➍ هدایت و راهنمائی
#Coach
➎ ارزشیابی
#Evaluate
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar