Modiryar | مدیریار
✍ به سلامتی همۀ بچه ها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️خداییش اگر بخواهیم صادقانه سخن بگوییم لااقل در زمان تحصیل ما بوی ماه مهر هیچ گاه لذت بخش نبود. مدارس شیفتی و بسیار شلوغ، معلمان سخت گیر و بد اخلاق، تنبیه فیزیکی، مدارس غیر استاندارد و بی روح و... همه و همه از مهم ترین دلایلی بود که اکثر بچه ها شروع مدارس را دوست نداشتند. البته بودند به قول امروزی ها خودشیرین هایی که ردیف اول می نشستند و ژست لذت بردن از کلاس و درس را به خود می گرفتند ولی همان ها هم در باطن علاقه ای نداشتند و لذت نمی بردند. تا این که آرام آرام چند هفته ای از شروع سال تحصیلی که می گذشت بچه ها به اصطلاح در کلاس و یا مقطع جدید جا می افتادند و به سختی ها و کمبودهایش عادت می کردند.
▪️هر چند از آن زمان تا کنون اتفاقات زیادی در مدارس افتاده و تلاش شده محیط خانه دوم برای بچه ها دوست داشتنی باشد و انصافاً تأثیرات مثبتی هم داشته است ولی کماکان آن طوری که شایسته است شروع سال تحصیلی در بچه ها شور و اشتیاق ایجاد نمی کند. امسال علاوه بر تمامی موارد ذکر شده مقوله ویروس منحوس کرونا هم مزید بر علت شده تا بوی ماه مهر علاوه بر دلگیری های شروع سال تحصیلی جدید دلشوره های سلامت بچه ها را نیز به همراه داشته باشد. تا وقتی که قرار بر این بود مدارس به صورت مجازی برگزار شود دغدغه خانواده ها کمتر بود ولی از زمانی که به یکباره بحث حضوری شدن مطرح گردید همه چیز به هم ریخت و خود این نحوه اطلاع رسانی هم بیشتر در خانواده ها استرس ایجاد کرد.
▪️به یاد داریم در ابتدای همه گیری کرونا تدابیر دولت و همراهی مردم سبب شد آمار فوتی ها روزانه به زیر ۴۰ نفر برسد ولی آرام آرام نحوه ساده انگاشتن این بیماری و عادی سازی همه امور توسط دولت باعث شد مردم هم آن طور که باید جدی نگیرند و فاجعه از دست دادن روزانه تعداد زیادی از هموطنان هر روز تکرار گردد. شاید اگر در آن زمان دولت کمی صبر بیشتر در عادی سازی جریان های کاری و اجتماعی می کرد همان زمان مثل کشور چین ما هم بساط این ویروس منحوس را جمع می کردیم و از شرش خلاص می شدیم که متأسفانه چنین نشد. در ارتباط با برگزاری حضوری کلاس ها نیز این مسأله مشهود است. باید قبول کنیم اکثر مدارس کشور استانداردهای لازم جهت برقراری پروتکل های بهداشتی را ندارند.
▪️پس چگونه می توان با سلامت فرزندان بی گناه و معصوم کشور ریسک کنیم. اینجا دیگر جای آزمون و خطا نیست و خدایی ناکرده ممکن است خسارات جبران ناپذیر و خانمان سوزی به بار آید. روند عادی سازی جریان تحصیل دانش آموزان امر بسیار ضروری است. و قطعاً آموزش های مجازی کیفیت و اثرگذاری لازم را ندارد ضمن اینکه با عنایت به دسترسی محصلین به فضای اینترنت مخاطرات فرهنگی زیادی هم در کمین است. اما همه این ها از سلامتی بچه ها اهمیت کمتری دارد. ما باید به سمتی حرکت کنیم که روند آموزش عادی، به صورت حضوری و اجتماعی انجام پذیرد ولی به شرط اینکه قبلش سلامتی دانش آموزان را تضمین نماییم.
▪️هرگز هیچ خانواده ای حتی به قیمت ترک تحصیل موقت فرزندش مایل نیست سر سلامتی جسمانی او ریسک کند. لذا دولت باید بدون مماشات با این موضوع مهم برخورد کند و قبل از هر چیزی فکری به حال مصون سازی آینده سازان کشور در برابر این ویروس بکند. امری که مستلزم هزینه های زیادی است که قطعاً ضروری و بجاست و باید انجام پذیرد. بحث سلامتی فرزندان کشور دیگر قرارداد ویلموتس نیست که اگر اشتباه کردیم ماست مالی کنیم مقوله ای است که هرگز جای جبران نخواهد داشت.
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۹، شماره ۸۲۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
12.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ من به خودم شک دارم نه تو!
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ خدایا زندگی سخت تر از همیشه در جریان است و اوضاع و احول مردمان سرزمینم خوب نیست. نمی دانم چرا ما را آفریدی؟ من نه سوادش را دارم نه درکش را که بفهمم واقعاً هدف تو از خلقت چه بوده و هست. هر چند به تو اطمینان دارم و هیچ شکی نیست که هرگز کاری را بدون حکمت انجام نمی دهی. من به خودم شک دارم نه تو! اما راستش را بخواهی درک نمی کنم چرا آدمی باید با این همه مصائب و مشکلات دست و پنجه نرم کند؟ نمی شود کمی به ما آسان تر بگیری و علیرغم همه بدی هایی که داریم بیشتر دوستمان داشته باشی؟ آیا امکانش نیست بیشتر ملاحظه این انسان رنجور و ضعیف را بکنی در حالی که خودت خوب می دانی توان مقاومت در برابر کمترین کاستی ها و سختی ها را ندارد.
⛱ عزیز شکست ناپذیر! چون خودت اجازه دادی می خواهم با تو بی پرده سخن بگویم. اگر نبود امیدی که در دلم به خودت و مهربانی های بیکرانت دادی هرگز تو را نمی بخشیدم! خدای عزیزم! اگر عشق و محبت را خلق نمی کردی هرگز از تو راضی نبودم، اگر دوستان و عزیزانی نداشتم که عاشقانه دوستشان داشته باشم و سنگ صبورم باشند تحمل دنیایی که خلق کردی برایم مشکل و غیرممکن بود. پس اینک مرا همان گونه که تا به حال حمایت کردی در آغوش پر مهر خودت فشار بده تا خستگی زندگی در دنیای سخت و پست از تنم خارج شود و به سوی تو که همانا بهترین پناهگاه دلشکستگانی پرواز کنم.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۳۶۰
در باب ضرورت پرهیز از بدگمانی
۞ لَا تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَحَدٍ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مُحْتَمَلًا.
۞ به سخنی که کسی بر زبان رانده تا آنجا که برداشت نیکویی میتوان از آن داشت، گمان بد مبر.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
13.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ گل خوشبوی من
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ تو همچون آذرخش باشکوه و پرطمطراق بسان رعدی مهیب با برق نگاهی عجیب به یکباره بر قلبم فرود آمدی، همه هستی ام را به آتش کشیدی، وجودم را لرزاندی و مرا شیدا و رسوا آواره دهستان و کوهستان کردی.
⛱ وجود تو حالم را دگرگون، رنگ رخسارم را گلگون و همچون زلزله ای عظیم تمام زیر و بم دلم را واژگون ساخت و نماز آیات را برایم واجب کرد. میدانم که خوب میدانی من خریدار کرشمه های کسی نیستم و ناز احدی را نمی کشم اما حساب احترام و علاقه تو از همه چیز جداست.
⛱ ناز تو را می کشم چون اهل دل و دلدادگی هستی، محبت را می فهمی و رسم عاشقی و شیدایی را می دانی. بیمحابا تمام هستی ام را به پایت میریزم که باوقار و محترمی و برای دلم قبله ای مقدس و لایق تعظیم و تکریم که با پیچ و خم ابرویت عقل و دینم را ربوده ای.
⛱ گل خوشبوی من! عزیزتر از جانم! حال که مرا اینگونه از خود بیخود کرده ای و عنان از کفم بردی لااقل لختی درنگ کن، آرامتر قدم بردار، در چشمانم خیره نگاه کن و بگذار قد و بالایت را برانداز کنم تا دلم در ساحل امن آغوشت آرام بگیرد و با صدای تپش قلب تو قرار یابد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
دلایلی که نمیگذارد شما #ارتقای_شغلی پیدا کنید:
از میان هزاران متخصصی که درطول ۱۱ سال گذشته با آنها کار کردهام یا درموردشان شنیدهام، تعداد زیادی از آنها برای بالا رفتن از نردبان ترقی، به کمک احتیاج دارند. آنها میخواهند ترفیع شغلی بگیرند، شناخته شوند و بهخاطر عملکرد خوب و مشارکتهای مفیدشان مورد تجلیل قرار بگیرند. علاوه بر این، بسیاری از آنها خواهان رهبری بیشتر و افزایش مسئولیتهایشان هستند. هنگامی که آنها مسیر و گامهایی را که برای ارتقای شغلی طی کردهاند، برایم بازگو میکنند، من متوجه ۴ اشتباه و نقطهی کور میشوم که مانع رسیدن آنها به اهدافشان میشود.
⓵ در حالی تقاضای ارتقای شغلی میکنید که هیچ #کار قابل توجهی در راستای آن انجام ندادهاید:
بسیاری از افراد اعتقاد دارند که برای پذیرش مسئولیتهای سنگینتر آماده هستند، ولی توانایی این کار را از خود نشان ندادهاند. آنها هیچ کار خاصی انجام ندادهاند که طی آن نیاز باشد تا قابلیتها و پتانسیلهای شغلی خود را رشد و ارتقا بدهند. اینکه وظایف فعلی خود را بهخوبی انجام میدهیم، به این معنی نیست که آماده پذیرش مسئولیتهای بیشتری هستیم.
⓶ شبکه قابل اطمینانی از #حامیان را در پیرامون خود نساختهاید:
برای آنکه به عنوان یک کارمند برجسته شناخته شویم و بتوانیم به مراحل بالاتر برسیم، تلاش انفرادی کافی نیست. ما به کمک همکاران، دوستان، مدیران و رهبران ارشد خود نیاز داریم تا بتوانیم به ارتقای شغلی دست پیدا کنیم. اگر ما خود را تنها و در خلأ قرار بدهیم، یا با دیگران از در دشمنی وارد شویم، قادر به پیشرفت نخواهیم بود.
⓷ درباره جو و #محیط سازمانتان شناخت کافی ندارید:
یکی از اشتباهات متداول افرادی که نمیتوانند از نردبان ترقی بالا بروند این است که کار خود را بهصورت مستقل ارزیابی میکنند، بدون آنکه واقعا بدانند، سازمانی که برای آن کار میکنند چه سازوکاری دارد و از چه سیستمی برای ارزیابی میزان اهمیت و مشارکت کارکنانش استفاده میکند.
⓸ هرگز به #مصاحبه_های_کاری خارج از شرکت خود نرفتهاید:
یکی از بدترین اشتباهاتی که میتوانید مرتکب شوید این است که بدون آنکه هرگز مصاحبهای با افراد خارج از محل کار خود داشته باشید یا شبکه و ارتباط معناداری با آنها ایجاد کرده باشید، بهمدت ۵ تا ۱۰ سال در یک شغل بمانید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
حضور پر رنگ دانشگاه های آمریکا و انگلیس در جمع برترین دانشگاه های دنیا
▪️مجله تحصیلات عالیه #تایمز به رسم هر ساله خود که به رتبه بندی ۱۵۰۰ دانشگاه دنیا می پردازد، امسال دانشگاههای آکسفورد، استنفورد، هاروارد، CIT، MIT ، کمبریج، برکلی و ییل را به ترتیب برترین دانشگاههای دنیا معرفی کرده است.
▪️این رده بندی که بر اساس ۵ فاکتور #آموزش، تحقیقات، ارجاعات علمی، وجهه بین المللی و در آمد فارغ التحصیلان انجام شده به وضوح برتری دانشگاههای آمریکا و انگلیس را نسبت به سایر دانشگاههای دنیا نشان می دهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
17.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ چون سر و کار تو با عاشق فتاد
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ چون سر و کار تو با عاشق فتاد، پس زبان عاشقی را خوب یاد بگیر، حواست را جمع کن، دست از خودخواهی، منیت و خواسته های شخصی بردار، احساساتش را محترم شمار، درددل هایش را خوب گوش کن، برایش سنگ صبور باش، قدرش را بدان، عشق ناب و پاکش را تکریم کن و در آن هنگام که با تو سخن می گوید مهربانانه مقابلش بنشین، در چشمانش نگاه کن، تا قلبش آرام گیرد، دلش شاد گردد و تمام خستگی هایش از تن به در شود. زین پس تو میمانی و یک دل شیدا و دیوانه که تنها تو را می بیند و تمام زندگی اش را برای تو می خواهد. خوب یادت باشد او را خدا خلق کرده تا طعم محبت و عاطفه بی ریا را به تو بچشاند.
⛱ از حالا به بعد دیگر نگران هیچ چیز نباش. فقط کمی دورتر بایست تا بهتر او و محبت هایش را ببینی. با دقت نگاه کن! چقدر زیبا و باشکوه است وقتی دریابی او تو را از خودت بیشتر دوست دارد، برایت احترامی بیش از همگان قائل است، خواسته های تو را به عُلقه های خودش ترجیح می دهد، بیشتر از آنچه تصورش را بکنی تو را ارج می نهد، دور سرت می چرخد و جانش را صادقانه و خالصانه فدایت می کند و هر آنچه از مال، محبت، عاطفه و آبرو دارد فداکارانه به پایت می ریزد. مگر آدمی از زندگی کوتاه دنیا چه می خواهد؟ جز مهری که نازش را بخرد، حرف محبتی که دلش را ببرد و عاشقی که در مهربانی سر از پا نشناسد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
11.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ در جان خسته من
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
جان خسته من تحمل آتشفشان درونم را ندارد. این جسم ناتوان نمی تواند عظمت روح متعالی را به دوش بکشد. پس باید برای ماندن و جاودانه شدن راهی دیگر برگزید. من و حرف های صادقانه، ناگفته های عاشقانه و دلهره های ناتمام می خواهیم از بند دنیای فانی رها گردیم و به سوی آسمان ها پر بکشیم. پس بال های مرا باز کنید تا به ناکجاآباد ذهنم پر بکشم و از این همه نامردمی ها رهایی یابم. دیگر نه می توانم نه می خواهم این مسیر را ادامه دهم. هر آنچه شما می گویید همان قبول است. حتی حرف های ناگفته تان را هم پذیرفتم. فقط مرا رها کنید و اجازه دهید فارغ از دنیا و شر و شورش در غار تنهایی خود راحت بنشینم، چای تلخ بنوشم، کتاب حافظ بخوانم و به دور دست ها خیره شوم. شاید بارقه های امیدی که با خط باریکی از نور خورشید داخل خلوت من شده دوباره طبع شعرم را زنده کند، روحم را صیقل دهد، فکرم را از همه سختی ها برهاند، دلم را شاد کند و به دنیایی دیگر ببرد که در آن خبری از نیرنگ و دروغ، ریا و فریبکاری، بی عشقی و بی وفایی نباشد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اوضاع و احوال اقتصاد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️اوضاع و احوال #اقتصاد_ایران عجیب و غریب است. گویی همه چیز در جریانات اقتصادی کشور تأثیر دارد جز شاخص های اقتصادی، انگار نظرات همگان در اقتصاد کارگشاست جز اقتصاد دانان و اساتید مجرب دانشگاه. دیگر نه عرضه تعیین کننده است نه تقاضا. نه جریان تولید می تواند قیمت ها را کنترل کند نه نرخ ارز. احتکار دیگر گناه نیست، گران فروشی همانا زیرکی است، رانت خواری و ویژه خواری که حق مسلم عده ای از افراد است و از شیر مادر و ارث پدرشان حلال تر، غل و غش در معامله که نمک آن است و خلاصه به قول معروف و با عذرخواهی از شما خوانندگان محترم تا دلتان بخواهد مردم را به مرگ می گیرند تا به تب راضی شوند.
▪️یک روز فلان مقام بانک مرکزی دلش می خواهد نرخ ارز را جهشی افزایش دهد به نفع خودش و رفقایش. این کار را می کند و تا سال ها اقتصاد کشور را درگیر و ناتوان می کند. هر چند این فرد چندی بعد محاکمه می شود اما چه سود؟ مگر این بحران های کمر شکن و این سکته های ناگهانی که #اقتصاد_کشور را به کما می برد دیگر نایی برای نفس کشیدن می گذارد؟ فلان بانک بخش عظیمی از سپرده هایش را به خودش وام می دهد، سال ها مجموعه ای عظیم به نام موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز ایجاد می شوند و بدون این که کسی مانع آن ها شود میلیاردها تومان پول مردم را به یغما می برند.
▪️تعداد معدودی از افراد بدهی های عظیم و سرسام آور به بانک ها دارند ولی کسی سراغ آن ها نمی رود. جریانات امثال طبری ها هم که دیگر بدجوری مردم را آزار داده و می دهد. امروز دو چیز کشور را بیشتر از هر زمان دیگری اذیت می کند: اول بی کفایتی مدیران و انتصاب مدیران نالایق بر مناصب کلیدی. آن هم به دلیل منفعت طلبی ها و #ارتباطات_شخصی و علت دوم که معلول اولی است فساد مالی و اداری. باور بفرمایید اگر مدیران بر حسب یک نظام دقیق و شایسته محور منصوب می شدند هرگز فساد شکل نمی گرفت. اما چه می شود کرد که در حال حاضر در برخی مناصب اصلاً بی کفایتی مهم ترین دلیل انتصاب فرد به آن مسئولیت است.
▪️که مهم ترین و بارزترین مصداق آن مدیریت در عرصه فوتبال است. دقت بفرمایید در ورزشی که میلیاردها تومان پول بی حساب و کتاب در گردش است و هرگونه تخلف و بی کفایتی در آن هیچوقت مواخذه نگردیده است چقدر می تواند جایگاه خوبی برای حیف و میل باشد. و این موارد در صنایع خودروسازی کشور و نقاط عطف اقتصادی و پولی دیگر نیز وجود دارد. اینکه امروز رئیس #قوه_قضاییه پای بنگاه های تولیدی ایستاده و مانع تعطیلی آن ها می شود و یا رویکرد جدید دستگاه قضا برخورد بدون مماشات و اصلاح از درون گردیده بسیار برای مردم امیدبخش است. اما واقعاً این مهم مستلزم کوشش همگانی سایر نهادهای اجرایی کشور نیز می باشد.
▪️هر چند #مسائل_سیاسی در جریان های اقتصادی اهمیت زیادی دارد اما این که تنها سیاست و یا نهادهای سیاسی بتوانند و بخواهند اقتصاد را مدیریت کنند اشتباهی نابخشودنی است. نرخ ارز، سبز و سرخ شدن بورس، قیمت خودرو، طلا و سکه و سایر مواردی از این دست مقولاتی هستند که باید با تحلیل های مستمر، علمی و گسترده اقتصادی تعیین تکلیف شود نه به دست دلال ها، آقازاده ها و سیاست مداران. اقتصادی که گرفتار بخشنامه های اداری و یا دستورات سیاسی و مدیریتی شود غیر حرفه ای و آسیب پذیر می گردد و دیگر امید به پیشرفت باقی نمی گذارد. خصوصاً در شرایط فعلی که کرونا بخش های زیادی را فلج کرده باید بیشتر حواسمان به این مهم باشد.
✍ منبع: هفته نامه نخست مورخ پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۹، شماره ۸۳۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar