دیر یا زود نتیجه اعمال تان به سوی شما باز می گردد.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#مدل_IDEAL
مدل IDEAL به عنوان یک دیدگاه چرخه عمر برای #بهبود_فرآیندها معرفی شده است. این مدل بر پایه مدل بلوغ قابلیت #توسعه داده شده است. ایده اصلی این مدل از #چرخه_دمینگ گرفته شده است. توجه این مدل به مراحل و فعالیت های ضروری و منابع مورد نیاز به منظور پیاده سازی بهبود فرایند موثر است. این مدل از پنج فاز تشکیل شده است:
1⃣ فاز آغازین:
فراهم ساختن زمینه اصلی مدل
2⃣ فاز تشخیص:
تعیین جایگاه فعلی و اهداف آینده
3⃣ فاز استقرار:
برنامه ریزی جهت رسیدن به اهداف
4⃣ فاز عمل:
انجام دادن کارهای مورد نیاز به منظور رسیدن به اهداف
5⃣ فاز یادگیری و بازنگری:
یادگیری از کارهایی که انجام شده برای استفاده از اقدامات بعدی
همانطور که در شکل مشاهده می شود این ۵ مرحله شامل تعدادی فعالیت است که از طریق آنها چرخه مدل کامل می شود. بازه زمانی مورد نیاز برای تکمیل یک چرخه به منابع موجود و توافقاتی که بر سر چارچوب زمانی انجام گرفته، بستگی دارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خلاصه ای از تاریخچه مدیریت فرایندهای کسب و کار
▪️ایده مشاهده ی کارها به صورت #فرآیند و سپس بهبود آنها حداقل به زمان فردریک تیلور در قرن پیش بر می گردد. تیلور و همکارانش مهندسی صنایع پیشرفته و بهبود فرایندها از طریق تکنیک هایی که کارگران دستی و فرایندهای تولید را محدود می ساخت ایجاد نمودند. این دیگاه در اوایل سال های ۱۹۰۰ به طور گسترده استفاده شد ولی در میانه قرن به سرعت فراموش شد.
▪️دومین توجه عمده به #مدیریت_فرآیند از طریق ترکیب دیدگاه #تیلور و کنترل فرایند آماری توسط شوارتس، دمینگ، جوران و دیگران بوجود آمد. در نسخه جدید مدیریت فرایند به مسائلی چون اندازه گیری و محدود ساختن تغییرات فرایند، بهبود مداوم، تفویض اختیار به کارگران جهت بهبود فرایندهای کاری مرتبط به کارشان توجه ویژه ای شد.
▪️#مهندسی_مجدد_فرآیند به عنوان اولین جنبش مدیریت فرایند با تمرکز بر فرایندهای غیر تولیدی مانند فرایندهای مدیریت و خدمات مشتری مطرح شد. این دیدگاه بر کنترل فرایندهای آماری و بهبود مستمر تاکید نداشت.
▪️مهمترین توجه اخیر به مدیریت فرایند از طریق دیدگاه به نام #شش_سیگما که توسط شرکت #موتورولا در سال های ۱۹۸۰ ابداع گردید مطرح شد و توسط #جنرال_الکتریک در سال های ۱۹۹۰ شهرت عام یافت. همان طور که در شکل زیر مشاهده می شود دیدگاه مدیریت فرایند به عنوان ترکیبی از تمامی دیدگاه های قبلی در حال حاضر پا به عرصه ظهور گذاشته است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#چرخه_دمینگ به همراه #بهبود_مستمر
#تفکر_سیستمی باید در همه سطوح سازمان ایجاد شود نه تنها در سطح استراتژیک سازمان بلکه باید در سطوح عملیاتی نیز به اندازه ای که تعادل بین آن وجود دارد ایجاد شود. چرخه دمینگ که شامل برنامه ریزی، اجرا، بررسی و اقدام اصلاحی می شود نمونه ای از تفکر استراتژیک است. زمانی که شما در حال بررسی این امر هستید که بعضی از فرایندهای کاری می توانند روزها، هفته ها و یا حتی ماه ها زمان لازم برای تکمیل شدن نیاز داشته باشند بنابراین مهم است که نظارت فعالانه ای در این زمینه داشته باشیم. در شکل چرخه دمینگ به همراه بهبود مستمر ارائه شده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چرخه معیوب برای تحقق نقشآفرینی جوانان
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
منبع: #روزنامه_قدس، مورخ دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۹۹، شماره ۹۴۷۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
چرخه معیوب برای تحقق نقشآفرینی جوانان ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی منبع: #روزنامه_قدس، مورخ دوش
چرخه معیوب برای تحقق نقشآفرینی جوانان
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️رهبر انقلاب در پیامی به نشست اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا خواستند «جوانان آماده نقش آفرینی شوند» توصیه ای که از سوی ایشان جدید نبوده و نیست و سال ها بر حضور و نقش آفرینی جوانان در عرصه های مختلف علمی، هنری، اجرایی و ... تأکید داشتند. اما واقعیت تلخ آن است که در مسیر نقش آفرینی جوانان با چرخه ای معیوب مواجه هستیم. از طرفی هنوز حجم بالایی از ظرفیت های اجتماعی و مدیریتی کشور در اختیار بازنشستگان و افرادی است که سال ها (حتی با وجود ناکارآمدی) بر #مناصب_کلیدی و جایگاه های تصمیم گیری تکیه زدند و فرصتی به نسل جوان نمی دهند، از طرفی دیگر تا سخنی با موضوع جوانگرایی و یا به تعبیر رهبری نقش آفرینی جوانان در مسائل اساسی مطرح می گردد پای بی تجربگی و ناآمادگی آن ها را پیش می کشند.
▪️اما سئوال کلیدی اینجاست که آیا شما اجازه کسب تجربه و حضور به نسل های بعدی انقلاب را داده اید؟ نگاهی به ترکیب کابینه دولت و بسیاری از مقامات ارشد استانی بیاندازید تا به شهادت آمار دریابید جایگاه جوانان در اذهان #عناصر_مدیریتی کشور کجاست؟ حتی هنوز بسیاری از دهه شصتی هایی که آرام آرام به چهل سالگی رسیده و دیگر نمی شود به آن ها عنوان جوان را اطلاق نمود در فرآیندهای اساسی نقش ویژه ای نداشته و ندارند. آقایان تأثیرگذار و صاحب تصمیم باید به خودتان بیایید و پیام رهبری را جدی بگیرید تا هم آینده و پیشرفت کشور را تضمین نمایید و هم از ظرفیت جوانی کشور که رو به پایان است (و با روند فعلی زاد و ولد و با توجه به وضعیت پنجره جمعیتی کشور این فرصت در حال از دست رفتن است) حداکثر بهره برداری را بنمایید.
▪️موضوع نقش آفرینی جوانان توصیه مستمر و رویکرد راهبردی نظام است چه از حیث پیوند نسل دوم، سوم و چهارم با #انقلاب_اسلامی و چه از حیث پیشران بودن نیروهای جوان که در بیان رهبری «مثل لوکوموتیو هستند، نقش لوکوموتیو را [دارند] که وقتی حرکت کردند، به طور طبیعی به دنبال خودشان قطار را حرکت می دهند». آراستگی و کسب حداکثری صلاحیت های علمی، دینی، اخلاقی و آمادگی و توان مواجه با هرگونه اتفاق پیش بینی شده یا برنامه ریزی نشده ای وظیفه ی جوان مؤمن انقلابی است و آن طرف حوزه های تقنین و اجرا هستند که باید با وضع قوانین مناسب و ایجاد ساز و کارهای عملی زمینه نقش آفرینی حداکثری جوانان را فراهم نمایند. شاید مهم ترین رسالت هر جریان مدیریتی بحث جانشین پروری باشد. یعنی ذهن سالم و آماده ای که دو واقعیت را (هر چند برایش تلخ باشد) بپذیرد: اولاً باید نسبت به تربیت و پرورش جانشینان خود اقدام نماید و ثانیاً باید به موقع کارهای اساسی و عرصه های #تصمیم_گیری را به آن ها واگذار نموده و خود نقش مشاوره و انتقال تجربه را بر عهده گیرد.
▪️امر مهمی که از لحاظ عقلی، شرعی و حرفه ای پسندیده و ضروری است. متأسفانه این مهم در #نظام_مدیریتی کشور ما اجرا نمی گردد. سند بسیاری از مناصب مدیریتی به نام عده ای معدود زده شده که سال ها مسئولیت های مهم بر عهده داشته و هرگز جایگاه های تصمیم گیری را رها نمی سازند. افرادی که به هیچ وجه برای خود بازنشستگی قائل نیستند و با بعضاً با کارنامه های مردودی باز هم اصرار بر آن است که خودشان همه کاره باشند. بدتر این که شاهد سندروم چند شغله بودن نیز هستیم و بدین ترتیب هیچ گاه فرصتی برای بروز و ظهور استعدادها جوان، خلاق و خوش فکر فراهم نمی شود و زمینه نقش آفرینی های مختلف اجتماعی از جوانان کشور سلب می گردد.
✍ منبع: #روزنامه_قدس، مورخ دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹، شماره ۹۴۷۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ وَإِنْ يَكَاد
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ مرا خانه خراب کرده ای، شب و روز برايم نگذاشته اى، کاری كرده اى که لحظه لحظه زندگی ام تنها و تنها به تو و کارهایت فکر کنم و دیگر هیچ آرزویی نداشته باشم جز اینکه حساب بی قراری های دلم را با تو تسویه کنم. آن روزی که چون سارقان حرفه ای با چشمانی براق، مسلحانه عقل مرا ربودی با خودت فکر نکردی اگر این گونه بر سر انسانی بی پناه آوار شوی تاوانی سخت دارد؟ آن جا که از قوم مغول بى رحمانه تر بر من تاختی و دلم را به یغما بردی باید حساب دو دو تا چهار تا می کردی و فکر امروزت بودی که دیگر نه راه پس داری نه پیش.
⛱ تو عاشقی یا جانی؟ که روزی هزار بار با کرشمه هایت جانم را به لب می رسانی؛ دلبری یا دیکتاتور؟ که این گونه بر دلم حکمرانی می کنی و دیگر حرفی جز نجواهای عاشقانه ات برایم خریدار ندارد. گویی در چشمانت یک کندو زنبور عسل داری که با هر پلک زدن نیشتری بر قلب من می زند و دلم را هوایی می کند. من مانده ام با دو حالت؛ یا در وصال تو که قلبم همچون گنجشک می زند و آرام نمی گیرد یا در فراق تو که دلم زمین و آسمان را به هم می دوزد و بی قراری می کند.
⛱ دادگاه عقل هر روز به گناه مستی و شیدایی بر دلم حد جاری می کند و می خواهد مرا در چارچوب های منطقی خود محدود سازد. غافل از اینکه من در زندان انفرادی قلب تو به حبس ابد محکومم و امیدی به آزادی ندارم. و چه اسارتی بهتر از این که محبوبه ای زیبا، با گیسوانی بلند، قلبی شیدا و چشمانی عسل فام هر روز صبح دریچه چشمانش را بگشاید و زندانی پاکباخته خویش را در سلول انفرادی خویش نظاره کند و برایش «وَإِنْ يَكَاد» بخواند و به سر و صورتش فوت کند.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏎 تغییرات ماشینهای فراری از سال ۱۹۶۰
#فراری
#فرمول_یک
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 از اشتباهات دیگران درس بگیر، نه از موفقیت هایشان.
#موفقیت
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 تلاش ۷ ساعته شیر برای شکار گراز از زیر زمین
🦁 یک شیر نر در پارک ملی #کنیا با تلاشی هفت ساعته موفق شد یک گراز وحشی را از زیر زمین بیرون کشیده و شکار کند. به اندازه هزارتا کلیپ انگیزشی آموزنده است.
#انگیزش
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ حس خوب زندگی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️بر اساس #آموزه_های_اسلام و توصیه های پیامبر اعظم(ص) هیچ نهادی نزد خداوند محبوبتر از خانواده نیست. خانواده به عنوان یک نهاد تأثیرگذار در خوشبختى دنیوى و اخروى انسان در منظومه معرفتى اسلام از جایگاه برجستهاى برخوردار است.در همین راستا همواره از سوی بزرگان شریعت توصیه های فراوانی در راستای تشکیل خانواده، فرزندآوری، محبت بین زن و شوهر، تشریک مساعی و مهربانی همسران نسبت به هم و مواردی دیگر از این دست ارائه گردیده است.
▪️همچنین در #سیره_معصومین علیهم السلام همواره حضور گرم در منزل همراه با گشاده رویی، همکاری و مهربانی با اعضای خانواده نقل گردیده و بسیار مورد توجه قرار داشته است تا بدان جا که در برخی از احادیث آمده مردی که در کار منزل به همسرش کمک می کند همچون مجاهد در راه خداست. آن چه مسلم است قداست و حرمت جایگاه مقدس خانواده خصوصاً مادر و زن به عنوان رکن اساسی عطوفت و پایگاه مسلم مدیریت خانه در سال های اخیر از سوی هجمه های فرهنگی بسیار مورد خدشه قرار گرفته است.
▪️امری که متأسفانه در کشور ما هم اثرات بسیار نا مطلوبی داشته تا بدان جا که تعهد و وفاداری به #زندگی_زناشویی در جامعه آسیب های فراوانی دیده و یا طلاق های روزافزون و از هم پاشیدگی اصول معنایی و رفتاری خانه و خانواده سندی دیگر بر این ادعاست. البته نمی توان همه این موارد را به هجمه های فرهنگی غرب نسبت داد. مسلماً بسیاری از این اتفاقات ماحصل افراط و تفریط هایی بوده که در گذشته در فرهنگ ارتباطات زناشویی وجود داشته است.
▪️هیچ انگاری زن ها، قائل نبودن سهم اجتماعی برای آن ها و یا (با عرض پوزش) ضعیفه و جنس دوم انگاشتن زن از مهمترین مصادیق خارج شدن از مسیر #اعتدال در ارتباط با زن به عنوان مهم ترین رکن خانه و خانواده می باشد. به هر حال امروز خوشبختانه با ظهور فناوری های نوین، توسعه ارتباطات و پیشرفت های شگرف بشری حضور زن در اجتماع تعریف شده و هر چند هنوز با مشکلات و محدودیت های فراوانی مواجه است اما به نسبت حتی یک دهه قبل هم پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است.
▪️اما به نظر نکته مهم تر از آزادی های اجتماعی زنان بحث حفظ حیا، قداست و احترام آن هاست. ما پیرو شریعتی هستیم که پیامبر آن زن را #ریحانه خواند، در مهربانی و همیاری با او توصیه های فراوان کرد، دخترش را ام ابیها نامید، بر دستانش بوسه زد و هر کسی در خانه و خانواده نامهربان بود را از خودش نمی دانست. پس اکنون با توجه به معضلات شدید اجتماعی و فروریختن اخلاق در جوامع بشری چاره ای نیست جز این که بیشتر از همیشه نسبت به حفظ و تقویت مهم ترین پایگاه اجتماعی که همانا خانواده است و حفظ و تکریم جایگاه زنان در آن اهتمام ورزیم.
▪️اسلام و پیامبر آن چهره مهربانی دارد که خانواده را ارج نهاده و تکریم حداکثری همسران را مطالبه می کند. پس ما هم باید مراقب باشیم خصوصاً آن جایی که در لباس شریعت در ارتباط با خانواده، زن و همسر سخن می گوییم از چارچوب اعتدال خارج نشده و چهره دین را مخدوش نکنیم. خصوصاً در این روزها که اخلاق و مهربانی حلقه مفقوده #زندگی جامعه ی انسانی است هیچ نسخه ای بهتر از بهره مندی از کانون گرم و مهربان خانواده برای بهبود وضع زندگی و بهره مندی از احساس خوب وجود ندارد.
▪️پاک سازی #محیط_خانواده و جامعه از آلودگی ها، تشویق به ازدواج و تشکیل خانواده، تبیین روابط سالم و سازنده میان همسران و دیگر اعضای خانواده و تأکید ویژه بر تربیت فرزند از جمله برنامه هایی است که اسلام برای حفاظت از کانون مقدس خانواده مورد توجه قرار داده است. امری که تحقق آن ضمن ایجاد حس خوب زندگی سبب حل و فصل بسیاری از معضلات اجتماعی می گردد.
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹، شماره ۸۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دگر روز باز اتفاق اوفتاد
که روزیرسان قوت روزش بداد
#سعدی
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#ابعاد_مدیریت_استعداد از نظر صاحب نظران مختلف
#مدیریت_استعداد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar