Modiryar | مدیریار
✍ تحلیل وضعیت شرکت بر مبنای ماتریس جهت دار شل #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تحلیل وضعیت شرکت بر مبنای ماتریس جهت دار شل
✅ تعیین یک هدف مناسب برای یک واحد کسب وکار #استراتژیک نمی تواند صرفاً توسط جایگاه آن در ماتریس جهتدار شل (رشد – سهم) تعیین شود. اولین بار جنرال الکتریک عوامل دیگری ر ا به ماتریس رشد – سهم افزود تا بتواند فعالیتهای گسترده خود را ارزیابی نماید. در این مدل هر فعالیت بر حسب دو معیار اصلی جذابیت بازار و توانمندی شرکت درجه بندی میشود.
✅ در معیار جذابیت بازار علاوه بر نرخ رشد بازار بعنوان بخشی از جذابیت بازار، اندازه بازار، نرخ رشد سالانه بازار، سود آوری، شدت رقابت، ضروریات تکنولوژی، آسیب پذیری تورمی، ضروریات انرژی، تأثیر زیست محیطی، اجتماعی، سیاسی و قانونی نیز مورد توجه قرار گرفته است. در معیار توانمندی شرکت علاوه بر سهم بازار، عواملی چون رشد بازار، کیفیت محصول، شهرت نام تجاری، شبکه توزیع، اثر بخشی تبلیغاتی، ظرفیت تولید، بهره وری تولید، هزینه ها، عملکرد تحقیق و توسعه و سطح #دانش_کارکنان سطح مدیریت، مد نظر قرار گرفته است.
🔴 بخش های ماتریس جهت دار شل
✅ #ماتریس_جهت_دار_شل دارای 9 فاز است و در هر جهت به سه قسمت تقسیم میگردد. دایره در این ماتریس نشان دهنده اندازه بازار مربوطه است و قسمت تیره دایره سهم بازار فعالیت را در آن بازار نشان می دهد. مثلاً فعالیت A در یک بازار بزرگ با جذابیت بالا ، 75% سهم دارد. یکی از کاربرد های مهم ماتریس جهت دار شل تدوین استراتژی در سازمان هایی که بخش های وظیفه ای مختلف دارند. صاحب یک شرکت مادر هستند که شرکت های مختلفی تحت پوشش آن هستند. سازمان هایی که کسب و کار مختلف و تولید مختلف دارند.
✅ در واقع این ماتریس در راستای تکمیل ماتریس گروه #مشاورین_بوستون است و در حقیقت با افزودن فاکتورهایی به آن ماتریس، توان سازمانها را در تصمیم گیری برای اینکه در شرایط فعلی و جایگاه فعلی بازار آن سازمانها اکنون بهترین استراتژی پیشنهادی برای آن سازمان کدام است. چنانچه یک سازمان از میزان جذابیت بازار پایین و نیز قدرت رقابتی پایینی در صنعت برخوردار باشد، استراتژی غالب برای آن سازمان عقب نشینی یا انحلال است.
✅ این ماتریس دارای رویکرد مشابه با ماتریس GE است اما در این ماتریس به جای جذابیت بازار و نقاط قوت رقابتی، چشم اندازهای قابلیت #سودآوری و قابلیت های رقابتی سازمان را خواهیم داشت.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مولکولی ارتباط مؤلفه های برنامه ریزی راهبردی محیط درونی دانشگاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مولکولی ارتباط مؤلفه های برنامه ریزی راهبردی محیط درونی دانشگاه #پایگاه_جامع_مدیریار www.m
✍ مدل مولکولی ارتباط مؤلفه های برنامه ریزی راهبردی محیط درونی دانشگاه
✅ #برنامه_ریزی برای توسعه آموزش عالی نیازمند شناخت دقیق و متوازن از تمامی ابعاد محیط بیرونی و درونی دانشگاه است. محیط بیرونی موجب شناخت تهدیدها و فرصت های موجود و فرا روی سیستم برای برنامه ریز می گردد و شناخت محیط درونی به تحلیل نقاط ضعف و قوت و البته استراتژی های مورد نیاز را به چالش می کشاند.
✅ شناخت و قدرت تحلیل محیط درونی و بیرونی دانشگاه زمینه مناسبی از تامل و تفکر در ذهن برنامه ریز و مدیر ایجاد می کند تا تصمیم های منطقی و بر اساس عقلانیت و همچنین #تصمیمات آرمان گرایانه قابل امکان، اتخاذ نماید.
✅ تداعی و ترسیم یک #برنامه_موفق به شناخت متوازن و دقیق وابسته است .هر چقدر شناخت دقیق تر باشد امکان تحقق برنامه افزایش می یابد و هر چقدر متوازن باشد وسعت و اثربخشی برنامه بیشتر می شود. اما این شناخت از یک نهاد اجتماعی که متاثر از ابعاد مختلف زندگی انسانی و اجتماعی است و علل و عوامل متنوعی بر آن تاثیر می گذارند و یا از آن تاثیر می پذیرند کار سهل و آسانی نیست و نیازمند یک ساختار ذهنی سازمان یافته است.
✅ نسبت به تقدم و تاخر دو محیط و نحوه و میزان توجه برنامه ریز بحث گسترده است اما در این نوشتار در واقع به دنبال یک طبقه بندی و #ساختار سازمان یافته ذهنی و مفهومی معتبر و دقیق هستیم تا در قالب آن حداکثر شناخت دقیق و متوازن از نقاط ضعف و قوت _دانشگاه در ذهن برنامه ریز شکل یابد.
✅ برنامه ریزی فعالیتی انفرادی نیست و نیازمند کار و #مشورت گروهی است. معمولا در میزان توجه و اهم و مهم کردن مسائل درونی دانشگاه برای تعیین اهداف و اتخاذ تصمیمات هر فردی بر مبنای دیدگاه، تجربه و تخصص فردی نقطه سیبل و نگاه شخصی دارد بنابراین برای رسیدن به اولویت بندی شاخص ها و انتخاب راه حل ها نیازمند نظر و تجزیه و تحلیل متخصصان در یک پنل خبرگان هستیم.
✅ این ساختار بیانگر #ارتباطات وابسته محیط درونی دانشگاه است که بصورت اتم های درون مولکول باهم در ارتباط و وابستگی متقابل هستند. و هر مولفه تاثیرگذار و تاثیر پذیر از سایر مولفه هاست.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شتاب علمی شوق برانگیز
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کشور در عرصه های مختلف شاهد تغییرات بنیادین و تغییرات اساسی در سیاست ها، رویکردها و روندها بود. یکی از مهم ترین این عرصه ها که خود بعداً زمینه ساز تغییرات گسترده تری در کشور گردید توجه به علم، دانش، دانشگاه و نقش آفرینی آن در فرایندها و فعالیت ها بود. توسعه نظام آموزشی و دانشگاه ها از یک سو و ایجاد رغبت عمومی برای حرکت در این مسیر از سوی دیگر سبب ایجاد عزم عمومی و توجه ویژه مردم به #جنبش_علمی در کشور گردید
✅ که بدون شک اثرات گسترده ای در روند #پیشرفت کشور نیز داشته است. آرام آرام با تأسیس و توسعه ی دانشگاه ها، پژوهشکده ها، اندیشکده ها و پارک های علم و فناوری دولتی و خصوصی به صورت گسترده و در سراسر کشور مردم و خصوصاً جوانان انگیزه ی مضاعفی برای حضور در مراکز علمی پیدا کردند و سطح سواد عمومی جامعه با سرعت قابل توجهی افزایش یافت.
✅ هر چند بعدها و با سبقت کمیت بر کیفیت در این زمینه چالش های جدی همچون #مدرک_گرایی، فارغ التحصیلان بیکار، غفلت از بی مهارتی و... گریبان نظام علمی و آموزشی را گرفت و کماکان نیز درگیر آن هستیم اما به هر حال پیشرفت های قابل توجهی رخ داده است که قطعاً قابل انکار نیست. جایگاه بالا و والای ایران در عرصه های علمی مختلف همچون؛ سلول های بنیادی، نانوفناوری، دانش هسته ای، صنایع نظامی و ... اتفاق بسیار مهمی است که در چند دهه ی اخیر رخ داده است و کماکان با سرعت تداوم دارد.
✅ هر چند از منظر #رهبر_انقلاب این مهم باید با شتاب بیشتری ادامه پیدا کند. آن چنان که چندی پیش اشاره کردند: «دستیابی ایران به رتبه 16 علمی جهان را نتیجه تلاش های بی وقفه 10، 15 سال اخیر در دانشگاه ها و مراکز علمی است. شتاب علمی شوق برانگیزی که این افتخار را نصیب ایران کرد، امروز کم شده است و مسئولان باید همّت مضاعف کنند که حرکت پیشرفت علمی از دور نیفتد و متناسب با نیاز کشور شتاب گیرد.»
✅ هر چند عده ای هستند که سمپاشی می کنند و تلاش دارند با ایجاد جو ناامیدی کشور را در همه ی عرصه ها در حال پسرفت نشان دهند اما بدون شک چشم بستن بر تواناییها و موفقیتهایی که توسط جامعه علمی و دانشگاهی کشور طی سال های اخیر خلق گردیده یک اشتباه بزرگ و تکراری است که سبب می شود بعضی وقت ها به آنچه داریم باور کافی نداشته باشیم، به ویژه دستاوردهای ارزشمند در حوزه #پژوهش و فناوری که متولد ذهن و اندیشه جوانان، دانشجویان و استادان دانشگاهی ما است و فارغ از هر نوع باوری نباید این نبوغ ایرانی را کوچک بشماریم، نادیده بگیریم یا انکار کنیم.
✅ تولید #علم_نافع و کاربردی و حرکت رو به رشد علمی کشور در همه ی عرصه ها باید کماکان از اولین دغدغه های نظام اجتماعی باشد چرا که پیشرفت در این زمینه سبب افزایش قدرت، امنیت و رفاه کشور و مردمان آن می شود. هنوز هم با همه ی مسائل و چالش های جدی که نظام علمی و آموزشی کشور با آن مواجه است این اصل غیر قابل انکار است که مسیر پیشرفت کشور از راه توسعه ی علم سودمند و کاربردی است. اگر در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دستیابی کشور به جایگاه علمی معتبر و رفیع در سطح منطقه و جهان به عنوان یک آرمان مطرح بود اکنون این مهم ضرورتی غیر قابل انکار و پیش نیاز اساسی توسعه و توانمندی کشور است.
✅ باید این «شتاب شوق انگیز» که مطلعی برای رشد جامعه ی ایرانی از طریق علمی بوده است کماکان استمرار یابد، به روز رسانی و تازه گردانی شود، چالش ها و مسائل آن شناسایی و رفع گردد، از آن حمایت شود و به آن در همه ی ابعاد احترام گذاشته شود تا کشور بتواند مستقل از دیگران هر آن چه بدان نیاز دارد را با شایستگی و توانمندی کسب کند تا بدین وسیله رفاه و #مطلوبیت_زندگی مردم تا حد زیادی افزایش یابد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳، شماره ۴۴۳۵
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت های توسعه فردی
✅ #توسعه_فردی، تلاش و سرمایهگذاری برای رشد مهارتهای فردی است. این فرآیند مربوط به یک زمان خاص نیست، زیرا فرد میتواند در شرایط مختلف سنی، تحصیلی و موقعیتی این مهارتها را گسترش دهد؛ همچنین گسترش این مهارتها باعث رشد فردی و پیشرفت در زندگی اجتماعی او میشود.
✅ #توسعه_فردی فرایندی آگاهانه، سیستماتیک و پیوسته است که هر فرد با تکیه بر آن، مهارتها، دانش، نگرش و رفتارهای خود را بهبود میدهد تا بهتر بتواند از ظرفیتهای خود استفاده کرده و به هدفهایی که در زندگی برای خود انتخاب کرده دست پیدا کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوب مرجع هوشمندی کسب و کار
✅ #هوشمندی_کسب_و_کار مجموعه ای از ابزارها و فرآیندها و تکنولوژی هایی است که که در تبدیل داده های خام به اطلاعات و استخراج دانش از این اطلاعات به منظور تسهیل و بهینه سازی فرآیند تصمیم گیری دخالت دارد”هوشمندی کسب و کار یک سیستم جدید، برنامه نرم افزاری یا یک پروژه مستقل نیست.
✅ یک چارچوب کاری شامل فرآیندها، ابزار و تکنولوژی های مختلف است که برای تبدیل داده به اطلاعات و اطلاعات به دانش مورد نیاز هستند. با استفاده از دانش به دست آمده، مدیران سازمان می توانند بهتر تصمیم گیری کنند و با طرح برنامه های عملی برای سازمان، فعالیت های #تجاری را به صورت مؤثرتری انجام دهند.
✅ #هوشمندی_کسب_و_کار امروزه ابزار قدرتمندی را در اختیار سازمان ها قرار می دهد که به آنها در شناخت بهتر مشتریان (Customer) و تهیه کنندگان (Suppliers) کمک شایانی می کند. همچنین با کمک آن می توان کارایی عملیات داخلی یک سازمان را تعیین کرد.
✅ سیستم های هوشمندی #کسب_و_کار موجب ایجاد بهبود در کارایی تجاری سازمان ها از طریق استفاده صحیح و پیشرفته از اطلاعات مربوط به مشتریان، تهیه کنندگان و عملیات تجاری داخلی سازمان ها می شوند. البته در ابتدا باید بتوان یک ساختار مناسب برای هوشمندی کسب و کار در سازمان موردنظر با توجه به نیازهای تحلیلی موجود در آن سازمان طراحی کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روانشناسی تطبیقی دلبستگی و وابستگی
درمورد تفاوت #دلبستگی و #وابستگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✅ محتوا:
دلبستگی معمولاً به روابط نزدیک و #ارتباطات_عاطفی اشاره دارد، در حالی که وابستگی میتواند به هر نوع ارتباطی اعم از فیزیکی، عاطفی یا روانی، اشاره داشته باشد.
✅ عمق و شدت:
دلبستگی عمدتاً #احساسات_عمیق و محبت شدید به یک فرد خاص یا موضوع است، در حالی که وابستگی ممکن است به شدت مختلفی از وابستگی به وضعیت یا موضوع اشاره داشته باشد.
✅ منشأ:
دلبستگی بیشتر بر اساس #احساسات_مثبت مانند محبت، احترام و اعتماد بنیانگذاری شده است، در حالی که وابستگی ممکن است بر اساس نیازها، فشارهای اجتماعی یا محیطی یا تجربیات گذشته شکل گرفته باشد.
✅ پایداری:
#دلبستگی معمولاً پایدارتر و ماندگارتر است و در طول زمان تغییرات کمتری دارد، در حالی که وابستگی ممکن است موقت و قابل تغییر باشد.
✅ عواطف:
دلبستگی عمدتاً به عنوان یک #احساس_عاطفی و محبت طلبانه تعریف میشود، در حالی که وابستگی ممکن است شامل عواطف مثبت و منفی مختلفی باشد از جمله اضطراب، نگرانی یا نیاز به تأیید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی رابطه بین فرم کالبدی و حس دلبستگی به مکان در فضاهای جمعی مجتمع های مسکونی
✅ با گسترش جوامع انسانی و ارتقای نیازهای اجتماعی بشری, ضرورت حضور در فضاهای جمعی و شناسایی مؤلفه های تأثیرگذار بر ارتقای حس دلبستگی به مکان, جهت انجام برخی از فعالیت های انسانی از اهمیت زیادی برخوردار شده است. از بین رفتن حس دلبستگی, جدایی افراد از یکدیگر و کمبود #تعاملات_اجتماعی در کنار سایر معضلات شهری ماحصل دید مدرنیستی به فضا است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ موانع اجرای استراتژی
✅ #استراتژی_محوری سازمان در چارچوب توسعه نظام متوازن به صورت تدريجی حاصل میگردد. به مفهوم ديگر، سرعت تحقق استراتژي در افق برنامهريزی افزايش میيابد.
✅ مواردی چون بسط #فرهنگ برنامهريزی نزد کارکنان، ايجاد تفکر استراتژيک، جلب اعتماد رهبران نسبت به کارآمدی رويکرد استراتژيک و همسویی نظام بودجهبندی با روند تحقق استراتژي از جمله دلايل موضوع يادشده است.
✅ بهرهگيری و رعايت اين اصول توسط سازمانها چهار مانع اجرای #استراتژي را از پيش پای شركتها برداشته است. شكل اين موانع را نشان می دهد.
🔴 منابع
۶۰ درصد از سازمان ها پیوندی بین بودجه با استراتژی ها برقرار نکرده اند
🔴 مدیریت
۸۶ درصد مدیران کمتر از یک ساعت در ماه درباره استراتژی بحث می کنند
🔴 کارکنان
۷۰ درصد سازمان ها پیوندی بین پاداش ها و استراتژی ها ایجاد نکرده اند
🔴 چشم انداز
۹۵ درصد کارکنان درکی از استراتژی های سازمان ندارند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طراحی مدل ایجاد همسویی در فرایند برنامه ریزی شرکت چند کسب و کاری
✅ #مدیریت_استراتژیک و هدایت مسیر توسعه استراتژی و طراحی سازمان در شرکتهای چند کسبوکاره (هلدینگ) متفاوت از کسبوکارهای عادی است. این تفاوت ناشی از دامنه فعالیت شرکتهای چند کسبوکاره و مدیریت پرتفویی از کسبوکارهای گوناگون است که به مزیتها و قابلیتهایی فراتر از مزیت رقابتی در یک بازار-محصول خاص نیازمند است.
✅ به طور مشخص، #توسعه_استراتژی و ساختار شرکتهای چند کسبوکاره (هلدینگ) از منظر استراتژی یا ساختار نیازمند پاسخگویی به سئوالاتی درباره سبد بهینه کسبوکار، تبیین سیاست سرپرستی، مشخص ساختن مزیت مادری و تعیین سبک تعامل ستاد شرکتهای چند کسبوکاره با هر کدام از شرکتهای زیرمجموعهاش است. پاسخگویی به این پرسشها، مشخص کننده مسیر توسعه شرکتهای چند کسبوکاره و هدایت آنها به سوی خلق ارزش پایدار است.
✅ شكل چرخه عمومی در رابطه با خلق ارزش مضاعف شرکت را نشان میدهد. اين فرايند وقتی آغاز میگردد كه ستاد مركزی شرکت ارزش پيشنهادی شرکت را توصيف میكند تا همافزايی در ميان واحدهای كسبوكار، واحدهای پشتيبانی و شركای بيرونی خلق كند.
✅ #نقشه_استراتژی و کارت امتیازی کلان اولويتهای شرکت را توصيف و شفاف میكند. و يك گفتوگوی روشنی درباره آنها در تمامی واحدهای كسبوكار و پشتيبانی راه میافتد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
29.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ با جان برابر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ تو با جانم برابری و از توانم بیشتر، لطف مکرری و نعمتی مقرر، صبح تازهای و عمری دوباره، خورشید تابان زندگانیام هستی و حدیث شور و شر جوانیام! تو همان آرزوی برآورده شدهی من هستی که هر روز وقتی با طلوع چشمانت از خواب بیدار میشوم کامروا هستم حتی اگر سحرخیز نباشم. تو ضربان قلب منی که همچون نفس هر رفت و آمدت در وجودم قرار و زندگی معنا میشود نه تکرار و روزمرگی.
⛱ قطعا دوست داشتن کافی نیست، اما زمانی که خالصانه میخواهمت، مشتاقانه میدانمت و مستانه میسرایمت هم کافی است هم امید بخش. من فراتر از مرزهای عاطفه تو را می خواهم که در حقیقت برایم معنای عشقی و در واقعیت زیبایی زندگی. من در آنجا که آتشفشان احساس فوران میکند، دل بیقرار و رسوا میشود و جان از هیجان آکنده میگردد یعنی قلهی رفیع عاشقی تو را یافتم و همهی دار و ندارم را به برق نگاهت باختم.
⛱ یار بیهمتای من، زیبایی جسم و جانم خدا را خوش میآید که اینگونه مرا رسوای کوچه و بازار کردهای؟ آخر چرا بیرحمانه دل میبری و ناجوانمردانه خوبی؟ برایم بگو تو چگونه هر روز در وجودم تکرار میشوی و برایم تکراری نمیشوی؟ هرکس نداند تو خوب میدانی دوست داشته شدن بهترین حس دنیاست، حتم دارم هیچکس به اندازه تو شیرینی توجه کردن و سر بر شانههای گرم گذاشتن را نچشیده است، پس حق داری اینگونه ناز کنی و دل ببری که نازت خریدار دارد و دلت دلبر.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar