فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ ندانستنیها؛ "فضولی موقوف!"
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ آنقدر "دانستنیها" برایمان پخش کردند که ناخودآگاه عادت کردیم و دوست داریم که همه چیز حتی" ندانستنیها" را هم بدانیم. نمی دانم واقعاً چه ضرورتی دارد بدانیم؛ در زندگی مردم چه می گذرد، فلانی رابطه اش با همسرش چگونه است، فیش حقوقی برادرم چقدر است، چرا دختر خاله ام تا حالا ازدواج نکرده، پسر عمویم که سال هاست ازدواج کرده چرا صاحب فرزند نمی شود، چه کسی چه حرفی پشت سر ما زده، در زندگی خصوصی سلبریتی ها چه می گذرد و یا ده ها حرف و سخن و حکایت دیگری که دردی از ما و دیگران دوا نمی کند ولی در به در دنبال دانستن آن هستیم.
⛱ عصر شبکه های مجازی و اجتماعی، عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات دوران توهم دانایی است، زمانۀ به دوش کشیدن بسیاری از مسائل که نباید بدانیم یا دانستن آن ها حالمان را بد می کند ولی ذهنمان را بیخودی به آن مشغول ساخته ایم. فکر می کنیم از همه چیز باخبریم و همه چیز را می دانیم در حالی که در بی خبری محض هستیم و تنها عادت کرده ایم حس کنجکاوی (یا اگر به کسی برنخورد فضولی) خود را ارضا کنیم. ایها الناس! یاد بگیریم خیلی چیزها ندانستنی است و اکنون در دوره ای به سر می بریم که همان گونه که باخبر شدن از دانستنی ها لازم و مفید است بی خبر ماندن از ندانستنی ها مفیدتر است. پس تا می توانید آنچه لازم نیست ندانید و خودتان را عادت دهید در جستجوی چیزی که به شما ربطی ندارد، حالتان را بد می کند، باعث آزار شما و یا دیگران می شود نروید. خلاصه بگم؛ فضولی موقوف...! این گونه آرامش بیشتری دارید.
#دلنوشته
#غارتنهایی
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ از خبرکشی تا خبرنگاری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️از #خبرکشی تا خبرنگاری فرسنگ ها فاصله است. چه بسیار افرادی که خبرکش هستند ولی خبرنگار نیستند اما بیش از هر خبرنگار حرفه ای خود را متخصص و علاقمند این امر نشان می دهند. خبرنگاری جز مشاغل سخت است، ریسک بالایی دارد، گاهی سخت و طاقت فرساست، در مواردی برای اثبات موضوعِ خبر و یا گزارشی خاص که بدان اطمینان صد در صد داری باید مرارت ها بکشی، به دور دست ها بروی، از تو شکایت می شود، به دادگاه می روی، متهم می شوی، وقت و برنامه خاصی ندارد، شب و روز نمی فهمد، همزاد #استرس و فشار عصبی است و همواره تو و محصول خبری که ارائه می دهی در مقابل قضاوت خیل عظیم #مخاطبان_رسانه قرار می گیرد. این حرفه مقدس است در ذات خود رسالتِ سنگینِ آگاهی بخشی عمومی را به همراه دارد.
▪️#اصحاب_خبر و رسانه نمایندگان #خرد_جمعی و مدعی العموم کم و کاستی ها و محدودیت های اجتماعی اند. افراد نجیب و شریفی هستند که برای احقاق حق، حل و فصل مسأله یا مشکل عمومی از خودشان می گذرند، علایقشان را نادیده می گیرند و مردم و مشکلات شان را به همه چیز ترجیح می دهند. آنانی که آبی و قرمز می کنند، اصلاح طلب و اصول گرایی را در قلم شان راه می دهند، مزدور دسته و جناح خاصی هستند، در مراوده با سازمان های دولتی و نهادهای عمومی بجای #شفاف_سازی و سلامتِ حرفه ای کارت هدیه می گیرند و به تعبیری معامله می کنند، قلم شان سوگیری خاص دارد، علایق یا منافع شخصی دارند و بخاطر این علایق و یا منافع حقیقت را تحریف می کنند و یا آن طور که باید انتقال نمی دهند این ها خبرنگار نیستند. خبرکش های منفعت طلبی هستند که برای شهرت و یا منافع مالی کار می کنند.
▪️ما خوب می دانیم #خبرنگاری با این قبیل مسائل بیگانه است، از هرگونه پلیدی و پلشتی مبراست، همان #چشم_بینا و گوش شنوای معروف جامعه است که از معامله گری بر سر حقایق پرهیز می کند. افرادی که در این عرصه به صورت حرفه ای و سالم فعالیت می کنند، نمایندگان خرد جمعی اند، انصاف دارند، از برگزیدگان و #فرهیختگان اجتماع شمرده می شوند. این قشر نجیب جامعه با وجود آن که سختی های زیادی را تحمل می کنند اکثراً بیمه ندارند، حقوق و مزایای مناسبی دریافت نمی کنند، مطابق زحمتی که می کشند دریافتی ندارند و در بسیار مورد اتهام واقع می شوند. اما دست از حقیقت گویی و حقیقت طلبی بر نمی دارند و هر آنچه در چنته دارند برای منافع و مصالح مردم و جامعه رو می کنند.
▪️باید #اهل_قلم و رسانه را ارج نهاد، تکریم کرد و در برابر رسالت سنگینی که بر دوش دارند مورد حمایت دولت و مردم قرار داد و برای انجام هر چه بهتر این مهم به آن ها کمک کرد. جامعه ای که #رسانه_سالم و آزاد داشته باشد درد پنهانی نخواهد داشت، دولت و مردم آن از حال هم باخبرند و مشکلات شان از مسیری سالم پیگیری می شود. بیایید بهتر از قبل به این پدیده مهم عصر حاضر یعنی رسانه و #خبر و افراد درگیر آن نگاه کنیم. با دقت بیشتری مأموریت آن ها و فسلفه وجودی شان را واکاوی نماییم. آیا وقت آن نرسیده همتی ویژه از سوی دولت برای رفع مشکلات عظیم این قشر صورت پذیرد؟ در دنیای امروز که لشگر کشی رسانه ای عظیمی علیه ما صورت پذیرفته است باید خبرنگاران را سربازان شجاعی بدانیم که در خط مقدم میدان با دشمن مبارزه می کنند و با آگاهی بخشی عمومی سعی دارند سهم خود در پیشرفت کشور را پرداخت نمایند.
✍ منبع: نخست؛ هفته نامه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، سال هجدهم، پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۹، شماره ۸۲۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایهاالناس! علی(ع) خلیفه باشد املاک غصبی را ولو کابین زنان کرده باشید باز می ستاند... پسر ابیطالب بازخواست می کند که از کجا آورده اید؟
#دیالوگماندگار
🎬 سریال امام علی(ع)
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فوق_انگیزشی
این کلیپ تا مدت ها در یاد شما می ماند و خیلی چیزها به شما می آموزد ...
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فلامینگوهای پارک پرندگان ازمیر
📸 عکس از #هلیل_فیدان
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
📔 #کتاب_مدیر_یک_دقیقه_ای
راز کتاب مدیر یک دقیقه ای با مردی شروع می شود که برای مدیریت صحیح به سازمان های متعددی مراجعه می کند. اما سازمان هایی را می بیند که با مدیران متکبرهدفشان فقط سازمان است و ظاهرا هم سازمان موفقی به نظر می رسند اما کارکنانشان ناراضی و ناموفقند و یا برعکس مدیران آسان گیر و کارمندان راضی؛ در اینجا به نظر می رسد مدیران ۲ نوعند:
➊ گروهی فقط به دستاوردها و سود سازمان توجه می کنند.
➋ گروهی به فکر کارکنان و افراد در سازمان توجه می کنند.
سرانجام مرد جوان مدیری را در نزدیکی شهر خود می یابد به دیدار او می رود شاید در مورد مدیریت یک دقیقه ای چیزهایی شنیده باشید. بله ایشان میگویند من مدیر یک دقیقه ای هستم چون در زمان کوتاه با افرادم به نتایج بسیار خوب می رسم. این نوع مدیریت یکی از تکنیک های ساده مدیریتی است. اصل مدیریت یک دقیقه ای برای ایجاد یک محیط کار و رفتار مناسب که همه افراد از کارکردن لذت ببرند.
💢 کتاب مدیر یک دقیقهای را در ۳ بند زیر میتوانیم خلاصه کنیم:
➊ #اهداف_یک_دقیقه_ای
آنچه را که باید انجام شود با کارکنان روی هدف ها توافق می شود و خلاصه هدف بطور خلاصه کاملاً روی کاغذ آورده می شود عملکرد یا رفتار خوب و درست شناسایی می شود و هر ازگاه در طول روز یک دقیقه صرف عملکرد می شود تا با هدف مطابقت داشته باشد.
➋ #تشویق_یک_دقیقه_ای
وقتی کار درست انجام می شود مدیر کاری را که درست انجام شده دقیقاً مشخص می کند و بلافاصله و فورا تمجید را که نباید بیشتر از یک دقیقه وقت صرف شود انجام می دهد.
➌ #تنبیه_یک_دقیقه_ای
مدیر یک دقیقه ای تنبیه اش سی ثانیه طول می کشد و موضوع و علت اشتباه را دقیقاً مشخص می کند و به هیچ وجه نه به شخصیت فرد، بلکه عملکرد غلط اشاره دارد و در نهایت وقتی تمام شد واقعاً توبیخ تمام می شود.
💢 نقد کتاب مدیر یک دقیقه ای نوشته #جانسون و #بلانچارد :
• بیشتر افرادی که کار می کنند اغلب نمی دانند که چه کاری باید انجام دهند. اگر فرد بی تجربه ای آنچه را که خواسته اید انجام دهد؛ اشتباه کند باید روش و هدف را دوباره آموزش دهیم در چنین شرایطی توبیخ و تنبیه جواب نمی دهد.متاسفانه رسیدگی به عملکرد گاهی در سازمانها سالی یک بار انجام می شود یا وقتی فرد مرتکب اشتباهات متعدد می شود رسیدگی می شود و به خشم آمده مدیر فریاد میزند و تمام خشم خود را خالی می کند و داد و فریاد می زند و شاید ناسزا هم می گوید.جالب اینکه مدیریت مدیر، متاثر از حال و احول خودش است اگر سرحال باشد، مدیری مهربان و…البته نکات جالب این کتاب، مثال هایی عینی، بسیار ساده، زیبا و شیرینی است که درمورد تک تک موضوعات طرح می شود.
• شاید باور نکنید این نوع مدیریت در خانواده نیز کار برد دارد پزشکان می گویند هنگامی کودک اشتباه می کند اول با او تماس بگیرید یعنی بازوانش را بفشارید یا دست روی شانه اش بگذارید و اگر خیلی کوچک بود روی زانوان بنشانید اشتباهش را آشکارا بگوئید تا بداند چقدر از کارش ناراحت شده اید سرانجام نفس عمیقی بکشید تا بداند چه حالت بدی پیدا کرده اید چند ثانیه سکوت بعد گفته شود که چقدر برایتان عزیز است.
• بالاخره در این کتاب زمانی رسیده که جوان تحقیقات را انجام داده و یاداشت برداری هم کرده و خود مدیری شده و سیستم مدیر یک دقیقه ای را یک گام جلوتر اجرا می کند و کتابی را که نوشته به افراد می دهد. این کتاب روشی که به مدیران کمک می کند رموز را به مهارت تبدیل کنند و همچنین در جایی دیگر یاد می دهد نباید زیاد به آنچه که در حضور می گذرد توجه کنی بلکه باید تحقیق کنی که در غیاب تو چه می گذرد و راز این است که هنگام حضور به پیامدها جوابهای موثر بدهد یعنی تمجید و توبیخ کند.
💢 در قسمت پایانی کتاب برقراری سیستم ۵ گام PRICE را آموزش می دهد. از این روش، ابزار آموزش و روش های بدست آوردن بازخورد اطلاعات بدست آمده از اجرای قبلی استفاده می کنیم:
➊ مشخصکردن جزئیات دقیق عملکرد یا رفتاگر
#Pinpoint
➋ ثبت و یاداشت کردن عملکرد یا اجرا
#Record
➌ سهیمکردن کادر یا فرد
#Involve
➍ هدایت و راهنمائی
#Coach
➎ ارزشیابی
#Evaluate
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
دزدهای کوچک قربانیان فقرند
و دزدهای بزرگ ریشههای فقر
عدالت حقیقی در حذف ریشه های فقر است نه به زنجیر کشیدن قربانیان فقر!
📔 #بیچارگان
✍ #فئودور_داستایوفسکی
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
▪️#تبلیغ_خلاقانه و جالب ام پی تری پلیر سامسونگ: ( آنقدر صدای تفکیک شده ای دارد که انگار خواننده در گوش شما می خواند)
▪️#شرکت_سامسونگ یکی از بزرگترین برندهای جهان است که با #تبلیغات_خلاقانه خود تاثیرات زیادی بر مخاطبان قرار داده است. یکی از راز های موفقیت این شرکت استفاده از تبلیغات اثر گذار است.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شب تار آموزش
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️روز روزش آموزش در کشور ما گرفتار مدرک گرایی و کمیت گرایی، جعل و سندسازی و بی اثر بودن در مهارت و بهبود عملکرد بوده است چه رسد به اکنون که با کرونا و مجازی شدن دیگر شب تار آموزش و درس و بحث است. چه بسیار دانش آموزان و دانشجویانی که فقط سیستم را روشن می کنند یک تیک حضور ثبت می کنند و دنبال کار خود می روند و ساعتی بعد مجدد پای سیستم خودی نشان می دهند و حضور در کلاس برایشان محاسبه شده و به تعبیر عامیانه و امروزی آن، سرخوش از پیچاندن کلاس دلخوش به عنوان دانشجویی یا دانش آموزی هستند. نه به فلک و تنبه بدنی و سخت گیری های عجیب و غریب از جنس زندان گوانتاناموی کلاس های درس سال های قبل و نه به رهایی و وادادگی امروز آموزش. طرف نه تنها دود چراغ نمی خورد که گاهی به خودش زحمت خواندن چهار خط از یک کتاب را هم نمی دهد و به راحتی می تواند یک درس را پاس کرده و در یک بازه زمانی کوتاه به راحتی فوق دیپلم و یا لیسانس بگیرد.
▪️آموزش چه در سطح ابتدایی و چه در سطح عالی سالهاست بیمار است. بیماری اورژانسی که خطرش برای آینده کشور از حیث توسعه و پیشرفت بسیار بالاست. از دل دانشگاه های ما نه متخصص بیرون می آید نه فردی مسلط و کارکشته. فقط هر سال تحصیلی که می گذرد عده ای جوان بیکار به ظاهر تحصیل کرده به خیل بیکاران مدعی کار ولی ناکاربلد افزوده می شود. اکنون هم که به اجبار کلاس ها مجازی شده است دیگر بد از بدتر. اما چاره کار چیست؟ وقتی با یک بررسی کوتاه مشخص می شود تعداد زیادی از مسئولان رده بالای کشور که بعضاً در مناصب کلیدی هم حضور دارند مدرک جعلی داشته و یا جعل عنوان کرده اند و هیچ برخوردی با آن ها صورت نمی گیرد این امر نشان از نمود کم اهمیتی مقوله آموزش و قداست آن در کشور است.
▪️چندی پیش اثبات شد مدرک دکترای یکی از اعضای شورای شهر در یکی از کلان شهرها غیر قابل قبول بوده یا حداقل این که اطلاق دکتری به آن فرد مصداق بهره بردازی غیر قانونی بوده است. بعد از روش شدن این مسأله شاید همگان منتظر تعلیق آن فرد بودند ولی نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه طرف با وقاحت در برابر رسانه ها تخلف خود را توجیه کرد و کماکان به مسئولیت خود هم ادامه می دهد. به راستی مجموع این اتفاقات نظام آموزش کشور را بی اثر و مقوله دانش که زیربنای توسعه یک کشور است را ابتر می نماید. الان مجبوریم کلاس های خود را مجازی برگزار کنیم صحیح ولی آیا نباید مراقب رسمیت و کیفیت آن هم باشیم؟ چگونه می توان دانش آموزی که بعضاً در کلاس با حضور معلم آرام و قرار ندارد و متمرکز درس نمی شود را پای سیستم مجازی با تعلیم و تدریس همراه کرد؟
▪️یا بر چه اساسی آزمون هایی که از دانشجویان به صورت آنلاین گرفته می شود را می تواند از تقلب مصون سازی کرد؟ پاسخ به این شبهات می تواند تا حد زیادی به اثربخشی فرآیند آموزش کمک کند؟ مجازی کردن کلاس ها و آموزش حتی اگر زیرساخت های فناوری آن به خوبی فراهم باشد تنها بخش کوچکی از کار است. مسأله مهم تر در مقوله آموزش های مجازی در ایام کرونا بحث اثربخشی آموزشی است که تا کنون برای افزایش این مقوله مهم از سوی نهادهای تصمیم گیرنده راهکار مناسبی ارائه نشده است. برای توسعه کشور باید آموزش در تمامی ابعاد آن جدی انگاشته شود، راه های تخلف، جعل و کمیت گرایی آن مسدود شده و هر گونه سواستفاده از مقوله علم و دانش با برخورد جدی پاسخ داده شود زیرا که آموزش زیربنای توسعه کشورهاست.
✍ منبع: هفته نامه نخست؛ مورخ پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۹، شماره ۸۲۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#والتر_مولینو نقاش ایتالیایی در سال ۱۹۶۲ دنیا را در سال ۲۰۲۲ چنین تصویر کرده است.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نیروی انسانی بورس باز
#مصطفی_نصر_اصفهانی
▪️چنانچه در تحقیقات مشخص شد مهمترین اثر رفتاری که جذب مردم به سمت #بازار_سهام دارد کاهش کیفیت و عدم رضایت شغلی نیروی انسانی است.
▪️در ادارات مختلف و حتی بخش خصوصی، کارکنان در ساعات کاری مشغول معامله هستند و یا دغدغه نوسانات بازار را دارند. این از یک طرف باعث میشود کیفیت کار ایشان کاهش پیدا کند و هم از طرف دیگر #رضایت_شغلی ایشان را کاهش میدهد.
▪️وضعیت به گونه ای است که وقتی یک نیروی انسانی بورس باز میشود، دیگر نمیتوان روی مشوقهای مادی(مثل حقوق و دستمزد و پاداش و...) برای #ایجاد_انگیزه در او حساب باز کرد و حتما باید انگیزه های درونی وی را هم تقویت کرد.
▪️در عین حال میتوان کاری کرد که نیروی انسانی، دغدغه بورس را نداشته باشد و اینکار را میتوان از سه طریق انجام داد:
➊ واگذاری معاملات به یک سبدگردان حرفهای.
➋ سرمایه گذاری های بلندمدت.
➌ سرمایهگذاری در صندوقها.
▪️حتی میتوان از دغدغه بورس برای بهبود فضای کار استفاده کرد! مثلا میتوان یک سبدگردان حرفه ای به کار گرفت تا مدیریت سبدسهام همه کارکنان را بعهده بگیرد و هر از گاهی نیز جلساتی مخصوص بحثهای بورسی تشکیل داد.
💢 نتیجهگیری:
برای کاهش اثر مخرب بورس بر عملکرد نیروی انسانی موارد زیر توصیه میشوند:
➊ #تقویت_انگیزه_های_درونی:
(در این مورد در آینده مفصل بحث خواهیم کرد).
➋ #برونسپاری_معاملات یا کاهش آنها:
(خرید صندوقها یا استفاده از خدمات سبدگردانها یا کاهش آنها از طریق سرمایه گذاری های بلندمدت).
➌ به رسمیت شناختن #دغدغه_کارکنان:
(در رابطه با سرمایه گذاری ایشان و استفاده از همین مسیله در راستای بهبود فضای کار با روشهای خلاقانه.)
💢 پینوشت:
➊ یادمان نرود آشنایی مردم با انواع مختلف بازارهای مالی یک چیز مثبت است.
➋ هرجا بحث تداخل انگیزه کار اصلی با #بورس بازی مطرح باشد احتمال بسیار زیاد همچنان ۳ توصیه فوق قابل تعمیم هستند. مثلاً کسی که درگیر کنکور است و باید ذهنش درگیر امتحانش باشد، یا در مورد مدیریت انگیزه های خودمان هم مباحث فوق صادق هستند.
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ لطفاً حرفم را گوش کن!
(چگونه فراگیری مهارت گوش دادن به بهبود روابط کمک میکند)
▪️هیچ چیز آزاردهنده تر از این نیست که افرادی که برایمان مهم هستند، به حرف هایمان گوش ندهند. نیاز به درک شدن، نیازی همیشگی است که هیچ گاه ما را ترک نمی کند و به همین دلیل است که #گوش_شنوا عاملی بسیار نیرومند در روابط انسانی به شمار می رود و درک نشدن واقعاً دردناک است.
▪️تجربه سی وپنج ساله ام به عنوان #روانکاو و درمانگر خانواده، به من نشان داده است که ریشه بسیاری از اختلاف ها در این حقیقت ساده نهفته است: مردم واقعاً به یکدیگر گوش نمی دهند.
▪️هرچند #فرهنگ_مدرن سعی دارد از ما افرادی مستقل بسازد، اما استقلال و خودکفایی نیاز ما را به ارتباط های انسانی از بین نمی برد و گوش دادن مهم ترین مهارتی است که ارتباط موثر را ممکن می سازد.
▪️اشتیاق به #درک_شدن، از جمله انگیزههای بسیار نیرومند انسان است. وقتی به سخنان ما گوش میکنند، احساس میکنیم ما را جدی میگیرند، به احساسات و ایده هایمان توجه میکنند و بالخره آن چه میگوییم اهمیت دارد.
▪️برای #شنیدن_واقعی، باید به طور موقت خود و نیازهای خود را کنار بگذاریم اما اغلب این کار را نمیکنیم. شنیدن امری خودکار است، چون از روی عادت انجام میشود و چون هنگامی که دیگری حرف میزند، بدون توجه به سخن او، منتظریم نوبت حرف زدن ما برسد.
▪️اگر دقت کنید می توانید مچ خود را بگیرید: یکی حرف می زند و شما در حالی که ظاهراً به صحبت او گوش می کنید، آن چه را میخواهید بگویید، در ذهن تکرار میکنید.
▪️صرف نگه داشتن #زبان و حرف نزدن به معنای #گوش_دادن نیست. شنیدن واقعی یعنی ذهنیات خود را به طور موقت کنار بگذارید و بر آن چه طرف مقابل سعی دارد بگوید تمرکز کنید.
📔 کتاب: #هنر_گمشده_گوش_دادن
🔺 نویسنده: #مایکل_پی_نیکولز
🔻 مترجم: #اکرم_کرمی
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔺مقایسه جالب توجه بازده ۴۰ ساله داراییها
🔻رقم فضایی سود بانکها از سپرده مردم
بازده دارایی ها در چهار بازار پول، سکه و طلا، ارز، بورس و مسکن در بازه بلندمدت ۴۰ساله به قرار زیر است:
💳 سپرده بانکی (۱،۴۶۹ برابر)
از انتخابهای کم خطر برای افراد ریسک گریز است. اگرچه طی دوره مورد بررسی متوسط نرخ سود از متوسط نرخ تورم کمتر بوده، بنابراین سود حقیقی منفی است اما اگر با اغماض نرخ سود اسمی سپرده بانکی را ۲۰ درصد در نظر بگیریم طی چهل سال سپرده اولیه ۱۴۶۹ برابر شده است یعنی اگر شخصی یک میلیون تومان سپرده بانکی در چهل سال پیش در بانک سپرده گذاری کرده و به آن دست نزده باشد (به سود هم سود تعلق بگیرد یا همان سود مرکب) در حال حاضر سپرده وی معادل ۱/۴۶۹ میلیارد تومان می باشد.
🌕 سکه (۲۴،۷۰۰برابر)
از ۴۲۰ تومان به ۱۰۴۰۰۰۰۰ تومان در تیر ماه ۹۹ رسیده است یعنی ۲۴۷۰۰ برابر شده است. البته قیمت سکه از دو عامل اصلی قیمت ارز و قیمت جهانی طلا و عامل فرعی تقاضا متاثر است و قیمت جهانی طلا هم طی چهل سال گذشته ۴ برابر شده است. بنابراین بخشی از رشد قیمت سکه مربوط به خارج است اما پیش بینی و انتخاب این سرمایه گذاری هم در بلندمدت و کوتاه مدت مهم است یعنی سرمایه گذاری یک میلیون تومانی در سکه طی چهل سال به ۲۴/۷ میلیارد تومان تبدیل شده است.
💵 دلار آمریکا (۳،۲۰۰برابر)
از ۷ تومان (۱۰تومان)در چهل سال پیش به ۲۲هزار تومان در تیر ماه ۱۳۹۹ رسیده یعنی حدود ۳۲۰۰ برابر شده است ارزش فعلی سرمایه گذاری یک میلیون تومانی در این بازار ۳/۲ میلیارد تومان بوده است
📉📈 بورس (۱۷،۵۰۰برابر)
تا سال ۱۳۶۸ غیر فعال بوده و با شاخص ۱۰۰ آغاز بکار کرده و در حال حاضر با رشد دیوانه وار از ابتدای سال ۹۹ به عدد ۱۷۵۳۰۰۰ واحد رسیده بنابراین ۱۷۵۰۰ برابر شده است سرمایه گذاری یک میلیونی در بورس طی این مدت بطور متوسط به ۱۷/۵ میلیارد تومان رسیده است
🏚 زمین و مسکن (۱۲،۷۰۰برابر)
در اصطلاح کلی تر ملک طی این مدت ۴ یا ۵ رشد شدید یا شوک را تجربه کرده است به نحوی که قیمت آپارتمان در تهران از ۱۵۰۰ تومان در هر متر مربع به بیش از ۱۹ میلیون تومان در پایان بهار سال ۹۹ رسیده است یعنی حدود ۱۲۷۰۰ برابر رشد، اگر خانه ای به قیمت یک میلیون تومان میخریدید حالا پس از ۴۰ سال بطور متوسط ۱۲/۷ میلیارد تومان می ارزید رشد جمعیت بیشتر از دو برابر و به دنبال آن افزایش تقاضا عامل اصلی رشد مسکن بوده است
💢 بنابراین در بازه بلند مدت ۴۰ ساله:
➊ سکه و طلا با ۲۴۷۰۰ برابر بازده رتبه اول،
➋ بورس با ۱۷۵۰۰ برابر بازده رتبه دوم،
➌ مسکن با ۱۲۷۰۰ برابر بازده رتبه سوم،
➍ ارز (دلار آمریکا) با ۳۲۰۰ برابر بازده رتبه چهارم،
➎ سود بانکی با ۱۵۰۰ برابر بازده در رتبه آخر قرار دارد.
💢 دو نکته:
➊ البته سرمایه گذاران هوشمندی هم وجود دارند که با تبدیل به موقع دارایی ها (آربیتراژ) از یک بازار به بازار دیگر توانسته اند بیشترین بازدهی را کسب کنند.
➋ طی همین مدت پول و در مفهوم کلی تر نقدینگی هم بیش از ۱۰ هزار برابر شده است.
✍ منبع: قیمت آنلاین
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar