Modiryar | مدیریار
✍ مدل کوچینگ مشارکتی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modirya
✍ مدل کوچینگ مشارکتی
#رویکرد_مشارکتی، از «کوچینگ مشارکتی – مهارتهای جدیدی برای کوچها بهسوی موفقیت»میآید که توسط لورا ویتورث، کارن و هنری کیمزی هاوس و فیلیپ سانداول، ارائهشده است که نگاه متفاوتی داشتهاند بر همان مدل دوستداشتنی “GROW” که همگی آن را میشناسیم.
🔴 (الف) چهاراصل سنگ بنا
این چهاراصل بنای اساسی کوچینگ مشارکتی را تشکیل میدهند:
✅ #مدل_کوچینگ_مشارکتی
▪مراجع بهطور طبیعی #خلاق، کاردان و کامل است
این رویکرد از باوری میآید که معتقد است مراجع خود پاسخ را دارد و یا اینکه میتواند پاسخ را بیابد، اگر سؤالات صحیحی از او پرسیده شود.
▪#دستور_کار یا دستور جلسه از طرف مراجع ارائه میشود
این بدان معناست که روابط کوچ / مراجع متمرکز برگرفتن نتایجی است که مراجع میخواهد، نه آنچه کوچ یا هر شخص دیگری فکر میکند که برای مراجع بهترین است.
▪#کوچ در لحظه حضور کامل دارد
“حضور کامل در لحظه” به این معنی است که آنها با هر مسئلهای که در هرلحظه به وجود میآید سروکار دارند و میدانند آنچه در هر زمان رخ میدهد.
▪#کوچینگ_مشارکتی کل زندگی مراجع را تحتالشعاع قرار میدهد
ازآنجاکه ما انسان هستیم و ماشین نیستیم که فقط وظیفه خاصی را انجام دهد، غالباً نمیتوانیم جنبههای مختلف زندگی خود را در جعبههای کوچک، مرتباً تفکیک یا تقسیم کنیم.
🔴 (ب) مشارکت طراحیشده (دربرگیرنده اصول و زمینهها)
#مشارکت_طراحی_شده مانند ظرفی است که کوچ و مراجع آن را باهم میسازند و کوچینگ در آن جای میگیرد. هر “مشارکت طراحیشده” مختص کوچ و مراجع خواهد بود و امکان جابجایی و تغییر در آن با توجه به نیازهای خاص مراجع و روابط کوچینگی وجود دارد. طراحی این همکاری معمولاً در طول “جلسه اکتشاف (اولین جلسه جهت آشنایی)” صورت میگیرد، جایی که مراجع و کوچ صریحاً در مورد چگونگی همکاری با یکدیگر و توافقهایی که باید وجود داشته باشد، صحبت میکنند تا این رابطه در حد امکان، مؤثر و مطابق با نیازهای مراجع طراحی شود.
🔴 (ج) پنج شرط زمینهای
#مدل_کوچینگ_مشارکتی که تمرکز بر مراجع و رضایتش دارد از طریق ایجاد تعادل و طراحی فرآیند موردنیاز برای حصول نتیجه؛ حاوی پنج شرط زمینهای است که در شکل آن را شبیه ستارهای پنج پر میبینیم: گوش دادن، کنجکاوی، شهود، خود مدیریتی و پیشبرد اقدامات یا تعمیق یادگیری. این شروط به همراه پارامترهای “مشارکت طراحیشده” به ایجاد زمینهای که کوچینگ در آن شکوفا میشود، کمک میکنند.
✅ #گوش_دادن
به نظر کاملاً واضح میرسد که یک کوچ باید به حرف مراجع گوش دهد، بااینوجود روشهای زیادی برای گوش دادن به اشخاص و در چندین سطح مختلف، وجود دارد.
✅ #کنجکاوی
یکی از کارهای اصلی کوچ، کنجکاو بودن و پرسیدن سؤالاتی برانگیزاننده، با انتهای باز و فریبنده است که بدون هل دادن مراجع به سمت نتیجهای از پیش تعیینشده، او را دعوت به نگاه به جهاتی دیگر میکند. این سؤالات جهت ده نیستند و کوچ نیز به پاسخی که دریافت میکند دل نمیبندد.
✅ #شهود
شهود یا حس ششم ما، درصورتیکه آن را پرورش دهیم، تقویت کنیم و یاد بگیریم که به آن گوش دهیم؛ چیزهایی درباره محیط اطرافمان به ما میگوید که حسهای بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه نمیتوانند به ما بگویند.
✅ #خودمدیریتی
برای اینکه کوچ دستور کار مراجع را در اولویت کار خود قرار دهد، باید بتواند “مسائل خود” را به طرق مختلف و بهطور مؤثر مدیریت کند. این میتواند شامل داشتن ذهنی باز هنگام برخورد با چیزی که نسبت به آن احساسات شخصی دارد باشد تا عجله نکردن برای “پاسخ دادن” یا نجات مراجع در “هنگام گیر افتادن” و همچنین در نظر داشتن اینکه پاسخ کوچ ممکن است پاسخ درستی برای مراجع نباشد.
✅ #تعمیق_یادگیری
یکی از مواردی که سفر کوچینگ را از سایر موارد مشابه متمایز میکند، تمرکز بر عملکرد مراجع است. مراجعین باهدف جلو رفتن در زندگی خود به کوچینگ روی میآورند، به همین دلیل است که “پیش بردن اقدامات” یک ویژگی اصلی در سفر کوچینگ است.
🔴 (د) اصول (مرکز ستاره)
▪#رضایت
تعریف هر شخص ازآنچه رضایت نام دارد، منحصر به خود او و کاملاً شخصی است. نیازی نیست رضایت یک هدف بلندمدت باشد یا یک رویای دستنیافتنی در آینده.
▪#تعادل
ازآنجاکه زندگی همیشه درحرکت است، تعادل یک مفهوم پویاست.
▪#فرآیند/جریان
ما همیشه در دل جریان زندگی خود هستیم. گاهی اوقات زیبا، دلپذیر و روان به نظر میرسد و گاهی در گلولای گیر میکند.
🔺منبع: Crowe Associates Ltd
🔻ترجمه: انوشه نهاوندی، الهام مظاهری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل چهار سطحی مشارکت کارکنان
✅ در مدل #مشارکت_کارکنان چهار سطح وجود دارد. این سلسله مراتب چهار سطحی بر اساس چهار نوع نیاز توسعه عملکرد کارکنان است:
▪رشد
▪کارتیمی
▪فردی
▪اساسی
✅ برآوردن #نیازها در سه سطح اساسی، محیطی از #اعتماد و حمایت در سازمان ایجاد میکند که مدیران و کارکنان را قادر میسازد تا از بالاترین سطح یعنی رشد شخصی، بیشترین بهره را ببرند. این سطوح نقشه راهی را برای مدیران فراهم میکنند تا بر اساس سطح قبلی، با ایجاد انگیزه و توسعه اعضای تیم خود، عملکرد اعضای تیم را بهبود بخشند.
✅ نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که این سطوح، نشان دهنده فازها نیستند. مدیران سطح اول را “تمام” نمیکنند تا به سطح دوم بروند. آنها باید #اطمینان حاصل کنند که کارکنان میدانند از آنها چه انتظاری میرود و ابزارهای لازم برای انجام کارِ خود را در اختیار دارند و در عین حال نیازهای سطوح دوم، سوم و چهارم را برآورده میکنند.
🔴 #مدیران باید با اعضای تیم خود، نیازها و موانع را به طور مداوم شناسایی کنند و در حالت ایده آل، قبل از اینکه چالشها مانع عملکرد کارکنانشان شود، اقدام کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مشارکت کسب و کار پاتریک کرک
#Donald_Kirkpatrick
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مشارکت کسب و کار پاتریک کرک #Donald_Kirkpatrick #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدی
✍ مدل مشارکت کسب و کار پاتریک کرک
✅ #مدل_مشارکت_کسب_و_کار_کرک_پاتریک مدل ساده ای است که درک مفاهیم نهفته در آن، آسان و مراحل آن واضح است. هدف از طراحی این مدل این است که مدیران ارشد به آموزش های سازمانی صرفاً به عنوان یک اقدام منفعل و منزوی نگاه نکنند، بلکه فرایند آموزش سازمانی را به عنوان شریک کسب و کار سازمان خود بدانند. این مدل 7 مرحله دارد که به شرح جدول می باشد:
✅ این #مدل با فردی آغاز می شود که برای یک مشکل تجاری، به مسئول آموزش تقاضای کمک می کند. متأسفانه این پیام به ندرت در قالب پیامی واضح مطرح می شود که مثلاً “ما نیاز داریم فروش خود را در شش ماه آینده 15 درصد افزایش دهیم. آیا شما (متولیان آموزش و توسعه) فکر می کنید که می توانید ما را در انجام این امر، یاری کنید؟”
✅ یا “ما می خواهیم میزان افزایش حفظ و نگهداری کارمندانی را که دارای پتانسیل زیادی هستند، 25 درصد افزایش دهیم. آیا برنامه #آموزشی وجود دارد که بتواند در تحقق این امر، ما را یاری کند؟”
✅ در عوض اینگونه می شنوید: “ما آموزش های نوین فروش نیاز داریم. برای این منظور برنامه آموزشی دارید؟ یا لطفا یک برنامه #رهبری برای مدیران سطح متوسط ما ترتیب دهید.” البته بدتر از آن، این است که اصلاً از شما چیزی نپرسند. تعهد برای کار کردن با یکدیگر، در واقع قبل از درخواست کمک، شروع می شود. در واقع اصل موضوع این است که چگونه کسب و کار و آموزش بر یکدیگر اثر متقابل دارند.
✅ #تعهد، با ایجاد رابطه ای به منظور شنیدن و درک نیازهای کلی و همسوی مشتریان و مخاطبین با مأموریت های کسب و کار (سازمان) آغاز می شود و شما اعتماد مدیران اجرایی را جلب می کنید که مسئولیت استخراج درخواست های واقعی را دارید. این مرحله مقدماتی ممکن است نیازمند این باشد که شما تمام تلاشتان را بکار ببندید تا هرطور که شده بزرگترین مشکلات، نیازها و فرصت های تجاری شرکت خود را بشناسید.
✅ این کار همچنین مستلزم #آگاهی شما است و باید از نقش متخصص یادگیری به عنوان وسیله ای برای حمایت از پیشگامان اصلی کسب و کار استفاده کنید تا کسب و کار به سود و بهره وری بیشتری برسانید. بنابراین رهبر آموزش سازمان می بایست نقش اثربخشی را ایفا کند و با رهبران کسب و کار تعامل کند تا مطمئن باشند که شما به عنوان یک شریک کسب و کار، جهت رفع نیازهای تجاری سازمان اقدامات لازم را انجام می دهید.
🔴 بنابراین؛
▪کار با #رهبران_تجاری و اصلی سازمان را با نشان دادن جایگاه آموزش به عنوان شریک کسب و کار آغاز کنید.
▪ایجاد یک اتحاد قدرتمند از رهبران #کسب_و_کار در قالب شورای آموزش یا تیم مشاوره آموزشی که متشکل از افرادی از حوزه های مختلف سازمان و آموزش باشد را مورد توجه ویژه قرار دهید.
▪#برنامه_آموزشی_سازمان باید منبعث از مأموریت ها و ارزش های اصلی سازمان باشد و از طریق چنین سند استراتژی (سند استراتژیک آموزش و توسعه منابع انسانی) در کسب و کار سازمان نفوذ کنید.
#Donald_Kirkpatrick
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل زیرساخت های تجارت مشارکتی در سازمان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل زیرساخت های تجارت مشارکتی در سازمان #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.mod
✍ مدل زیرساخت های تجارت مشارکتی در سازمان
✅ امروزه مبحث #تجارت_مشارکتی به عنوان یکی از مهمترین مسائل و دانش روز مطرح میشود. این دغدغه بنیادین کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه استی زیرا اینگونه کشورها میدانند با کوچکترین کوتاهی در این زمینه، به زودی به طور کامل از میدان تجارت جهانی کنار میروند. همین بهره اندک خود را نیز به کشورهای توسعه یافته صنعتی که با این تجارت نوین همگام شده اند، خواهند سپرد. در تجارت مشارکتی بر خلاف تجارت سنتی که همیشه سعی بر از دور خارج کردن دیگر همکاران بوده، برای موفقیت آنها سعی و تلاش میگردد. زیرا موفقیت آنها ضامن موفقبت بالاسریها و شکست آنهانیز باعث شکست بالاسریها میگردد.
✅ به همین دلیل در این سیستم باید کوشش کنید زیر مجموعههای خود را به #موفقیت برسانید. این شیوه ضامن موفقیت کسبوکار است. در مدیریت بازرگانی عصر حاضر، روش تجارت سنتی پاسخگوی رشد سریع فناوری، افزایش تولید و تقاضا نیست. زیرا روشهای مبتی بر کاغذ، متضمن تاخیرها و هزینههای فراوان بوده است. فواصل جغرافیایی زیاد، تفاوت زبانها و فرهنگها، اتلاف زمان از موانع گسترش و نیز عدم کارایی تجارت سنتی هستند.
✅ از این رو دست اندرکاران #تجارت_بین_المللی در سطح سازمان ملل، بانک جهانی و … با هدف افزایش بهرهوری و کارایی، کاهش هزینههای مالی، زمانی و … به فکر استاندارد کردن روشهای بازرگانی با استفاده از رایانهها و شبکههای مخابراتی و ارتباطی افتادند. بدین ترتیب مفهوم تجارت مشارکتی شکل گرفت. از طرفی تعامل بین مشتریان و پیماکاران و تامین کنندگان مسالهای بسیار زمانبر و پر هزینه است. تنها با بهرهگیری از ابزارهای مناسب، انعطاف پذیری و قابلیت ارتقا در قالب یک سیستم یکپارچه ضرورت یافته به طوری که محصول نهایی باید قابلیت فعالیت در فضای تجارت مشارکتی را داشته باشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل اقتصاد مشارکتی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiry
مدل اقتصاد مشارکتی
✍ #نوید_ادریس
✅ اگر بخواهیم #فرهنگ_مشارکتی دیر باز ایران را در تلفیق در اقتصاد ساختاریافته جدید ادغام کنیم و مسبب ارتقای اقتصاد کلان کشورمان بشویم می توانیم از اقتصاد مشارکتی استفاده نماییم؛ بزارید شروع تعریفم را از مفهوم اقتصاد اشتراکی با این جمله شروع می کنم: #امام_علی (ع) می فرمایند: از حقوق واجب خدا بر بندگان ، خیرخواهی به اندازه توان ، و یاری كردن یكدیگر برای برپایی حق در میان خود است.نهج البلاغه ، خطبه ۲۱۶
✅ امروز اگر بخواهیم #پیشرفت_اقتصادی داشته باشیم باید از مفاهیم جدید با تلفیق فرهنگمان که خود می تواند پیشتازی اقتصادی داشته باشد استفاده نماییم، مفاهیمی همچون اقتصاد مردمی مبتنی بر بهره وری حداکثری بر پایه اقتصاد مقاومتی، که برای تحقق این اتفاق باید قوانینی بروز و مفاهیم اقتصادی خود را مبنی بر انقلاب صنعتی چهارم یا همان اقتصاد دیجیتالی توسعه بدهیم و چون در این دهه می باشیم می توانیم به راحتی اقتصاد اشتراکی را برای تحقق اقتصاد مردمی مورد استفاده قرار داد. بعدا در باره انقلاب صنعتی چهارم به مفصل خواهم پرداخت.
🔴 اقتصاد مردمی
در #اقتصاد_اشتراكی، مالكیت جای خود را به جهت استفاده به اشتراک می گذارند ، معنای فرهنگ و کلمه فروشندگان به ارائه دهندگان و همچنین فرهنگ و کلمه خریداران به كاربران جایگزین می شوند ، نکته قابل توجه این است که سرمایه اجتماعی به اندازه سرمایه بازار مهم می شود ، مصرف گرایی جایگزین پیشرفت عادلانه می شود و شاخص های كیفیت زندگی از تولید ناخالص ملی مهم تر می شوند و این یعنی پایداری؛ در حقیقت اقتصاد اشتراكی می تواند به اقتصاد دایره ای تبدیل شود كه در آن كالاها و خدمات در بین چندین کاربر توزیع می شود و تاثیر مخرب مصرف بر محیط زیست بطور چشمگیری كاهش می دهد.
🔴 الزامات محقق شدن اقتصاد اشتراکی:
1⃣ #فناوری_پیشرفته
از آنجا که اعتماد نیروی محرکه اقتصاد مشترک است ، فناوری باید به مردم اجازه دهد اطلاعات شفاف و به روز در مورد وام دهنده(خدمت دهنده) و وام گیرنده(خدمت گیرنده) را به دست آورند. بدون آن ، سیستم خراب و معیوب عمل می کند.
2⃣ #کیفیت_بالای_محصولات
تولیدکنندگان باید کالاهای کمتری تولید کنند که دوام و جذابیت بیشتری داشته باشد. یک محصول مشترک باید با در نظر گرفتن "مالکیت چندگانه" ایجاد شود تا بسیاری از مردم بتوانند از آن به طور کامل استفاده کنند. این امر می تواند هزینه تولید و قیمت ها را نیز افزایش دهد.
3⃣ #ارزش_های_والای_اخلاقی
برای اینکه افراد غریبه وارد آپارتمان شما شوند و به آنها اتومبیل قرض دهید ، وسایل مورد نیاز خود را به آنها بدهید (نه فقط بفروشید) ، حتی مهارت ها و توانایی خود را در اختیار دیگران قرار دهید و ... ، اولین گام پیروی از فرامین اللهی و دینی باید اتفاق بیوفتد و مردم باید بر طرز فکر حریصانه خود غلبه کنند. آنها باید فلسفه غیر مصرف گرایی را بپذیرند و در فرصت های جدید برای خودشان باز کنند ، که شاید به درآمد آنها اضافه نکند ، اما باعث بشود افق فکری آنها را گسترش یابد و این ارزش انسان بودن است
🔴 ویژگی های اصلی مدل تجاری اقتصاد اشتراکی عبارتند از:
▪پلتفرم:
یک پلتفرم مالکان و جویندگان را گرد هم آورده و کلیه فرایندهای بین آنها را تسهیل می کند
▪دسترسی به جای مالکیت:
متقاضی به جای خریدن یک دارایی، آن را از شخص دیگری اجاره می کند
▪پلتفرم خود هیچ یک از دارایی های ارائه شده را در اختیار ندارد:
استارتاپ Airbnb یک اتاق ندارد، استارتاپ Zipcar حتی یک ماشین ندارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل زنجیره ارزش اقتصاد مشارکتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل زنجیره ارزش اقتصاد مشارکتی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.c
✍ مدل زنجیره ارزش اقتصاد مشارکتی
🔴 کارهای اجرایی مؤثر در اقتصاد اشتراکی:
1⃣ فرهنگ اعتماد را توسعه دهید
از آنجا که #اقتصاد_اشتراکی بر اساس اعتماد بین شرکت کنندگان و بین فراهم آورندگان است، نصب مکانیزمی مانند نظر دادن و رتبه بندی در پلتفرم بسیار مهم است، همچنین در زمان سواستفاده مکانیسم پشتیبانی و تنبیه باید استفاده شود.
2⃣ روند معاملات روان
به عنوان مثال هم اکنون می توان از طریق Airbnb اتاقی را روی تلفن همراه رزرو کرد و این هم هزینه تراکنش و هم زمان را کاهش می دهد.
3⃣ تعامل مداوم کاربران
برای حفظ مقیاس مشخصی از تقاضا و عرضه، ارائه تبلیغات ضروری است: به عنوان مثال Airbnbبه منظور ایجاد وفاداری مشتری ، کدهای تبلیغاتی را به کاربران ارائه می دهد (به طوری که دیگر نیازی به جلب مجدد مشتری هر شش ماه ندارید)
🔴 ساختار جذاب مورد استفاده اقتصاد اشتراکی:
1⃣ مصرف هوشمند
(مانند: اشتراک، حمایت متقابل، همبستگی).
2⃣ زنجیره تامین و تولید
(مانند: کشاورزی محلی، زنجیره های تامین کوتاه مدت).
3⃣ یادگیری مادام العمر و خودآموزی
(مانند: اشتراک دانش).
4⃣ تأمین مالی مشترک
(مانند: وام های نظیر به نظیر، سرمایه گذاری جمعی).
5⃣ اصلاحات مشارکتی جمعی
(مانند: فناوری مدنی، انتخابات مشارکتی).
6⃣ فرهنگ سازنده
(مانند: اشتراک دانش، مشارکت آزمایشگاه ها، مشارکت در تعمیر).
7⃣ فضاهای زندگی و شهرهای مشترک
(مانند: محل اقامت مشترک، باغ های مشترک، تحرک مشترک، همکاری مشترک).
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar