سرهنگ ساندرس
●سرهنگ ساندرس یک روز در منزل نشسته بود. در این میان نوه اش آمد و گفت: «بابا بزرگ این ماه برایم دوچرخه میخری؟ او نوه اش را خیلی دوست می داشت.
●گفت: حتماً عزیزم حساب کرد ماهی ۵۰۰ دلار حقوق بازنشستگی می گیرد و حتی در مخارج خانه هم می ماند. شروع کرد به خواندن کتابهای موفقیت در یکی از بندهای کتاب نوشته بود: قابلیت هایتان را روی کاغذ بنویسید. او نوشت دوباره نوه اش آمد و گفت: «بابا بزرگ داری
چه کار می کنی؟»
●پدر بزرگ گفت: «دارم کارهایی را که بلدم مینویسم. پسرک گفت: «با با بزرگ بنویس مرغ های خوشمزه درست میکنی درست بود. پیرمرد پودرهایی را درست می کرد که وقتی به مرغ ها می زد مزه مرغ ها شگفت انگیز می شد.
●او راهش را پیدا کرد پودر مرغ را برای فروش نزد اولین رستوران برد؛ اما صاحب آنجا قبول نکرد دومین ،رستوران نه سومین رستوران، نه او به ۶۲۳ رستوران مراجعه کرد و ششصد و بیست و چهارمین رستوران حاضر شد از پودر مرغ استفاده کند.
●امروز، کارخانه پودر مرغ کنتاکی در ۱۲۴ کشور دنیا نمایندگی دارد و اگر در آمریکا کسی بخواهد عکس سرهنگ ساندرس و پودر مرغ کنتاکی را جلوی در رستورانش بزند باید ۵۰ هزار دلار به این شرکت پرداخت کند.
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
هدایت شده از نوشته های مجتبی فرهنگ
⚠️پنهان های بودجه فرهنگی کشور
🖊مجتبی فرهنگ
#قسمت_اول
♻️یکی از موضوعات مهم در حوزه حکمرانی فرهنگی مبجث بودجه ریزی می باشد. وقتی وارد فضای سیستم ها و سازمان های فرهنگی می شویم و اگر از بالا به این سازمان ها نگاه میکنیم شاهد سرازیری هایی زیاد و پنهانی می باشیم که ما را به وضعیت نابسمان بودجه ریزی می رساند اما پیدا و پنهان های بودجه فرهنگی کشور کجا هستند و آسیب بودجه ریزی فرهنگی در کشور چیست؟
🏢سازمان های رسمی فرهنگی
بخش اعظمی از بودجه های فرهنگی کشور به بیش از ۲۷ سازمان متولی رسمی در حوزه فرهنگ اختصاص داده می شود که دولت آقای رییسی در بودجه ۱۴۰۱، ۹ نهاد اصلی را متولی پرداخت بودجه ها نموده است تا شاید با این کار بتوانیم در دراز مدت این سازمان ها را ادغام نماییم و برای هر موضوع بتوانیم مسئول مشخصی را بگذاریم .بخش اعظم این بودجه این سازمان ها از ۶۰ تا ۹۰ درصد بودجه آنها صرف حقوق و دستمزد می شود و مابقی آن بیشتر در خود ستاد خرج می شود و شاید یک آب باریکه به استان ها سرازیر شود برای مثال بیش از ۹۰ درصد بودجه وزارت اموزش و پرورش صرف حقوق می شود! در بودجه ۱۴۰۱ در مجموع بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به متولیان فرهنگی پرداخت میشود که با توجه به بودجه ۸۴۱ هزار میلیاردی دولت سهمی کمی بیشتر از ۲ درصد را برای فرهنگ تخصیص داده است.
🕌بنیاد های غیر دولتی حاکمیتی
نهاد های اقتصادی زیر مجموعه های رهبری قسمتی از بودجه خود را صرف کارهای فرهنگی می کنند. بعضی از فعالیت این دستگاه ها پیوست فرهنگی می باشد یعنی اساسا هدفشان کار فرهنگی نیست ولی درکنار فعالیت معین خود ستادهای فرهنگی نیز ایجاد کرده اند.
🏛شهرداری ها
شهرداری ها و دهیاری ها به عنوان یک ساختار حاکمیتی غیر دولتی دارای بودجه فرهنگی قابل توجهی هستند.وجود ۱۳۴۵ شهرداری و ۳۷۰۸۰ دهیاری در کشور به عنوان بازوهای اجتماعی و فرهنگی دارای اثرات فراوانی هستند.این ساختار های غیر رسمی فرهنگ دارای بودجه هایی به مراتب بیشتر از ساختار های رسمی منطقه ای می باشند. برای مثال در اعتبارات سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای مؤسسات فرهنگی و هنری اجتماعی شهرداری تهران در نظر گرفته شده که از کل اعتبارات اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران بیشتر است.هنگامی که جریان انقلابی بر مسند این جایگاه ها نباشد می بینیم که قسمت زیادی از بودجه ها صرف کنسرت های موسیقی،همایش های بی مصرف،ساخت لوگو یک میلیاردو ششصد میلیون تومانی می شود.
🏦بانک ها و بنگاه های اقتصادی
این قسم شامل موسسات اقتصادی و بیزینس من ها می باشد که برای فرارمالیاتی یا کاهش مالیات اقدام به فعالیت فرهنگی می کنند و شامل کارخانه ها،بانک ها و موسسات خصوصی می شود. غالب این بودجه ها در بخش های ورزشی و یا هنری خرج می شود. در واقع این بودجه ها در بخش های پر هزینه حوزه فرهنگ خرج می گردد و با اندک رابطه ای با مدیر عامل مجموعه و در راستای اهداف حزب آنها، این پول ها را به جیب میتوان زد.جالب است که یک بانک می آید بر روی یک فیلم که به اسکار راه یافته است سرمایه گذاری می کند و در حالی که مروج ناهنجاری های اجتماعی است!
برای مثال بودجه مسئولیت اجتماعی شرکت فولاد مبارکه یک هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان می باشد فعالسازی هنرستانهای منطقهای و تجهیز آنها، تجهیز بیمارستانهای مناطق محروم، کمک به تهیه جهیزیه، کمک به تکمیل مسکن محرومان، ساخت ورزشگاه و مراکز فرهنگی در مناطق محروم با همکاری بهزیستی، کمیته امداد و گروههای جهادی از دیگر اقدامات صورتگرفته در حوزه مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه است (منبع)
🏯شوراهای عالی کشور
وجود بیش از ۲۲ شورای عالی در کشورکه گاها به گعده های دورهمی و دبیرخانه ها منتفی می شوند جهت تهیه گزارش، بودجه های خود را در بین مجموعه های مختلف تقسیم می نمایند.برای مثال شورای عالی اجتماعی کشور که در ذیل وزارت کشور تعریف شده است در اواخر دولت روحانی دارای ۳۰۰ میلیارد بودجه است که متاسفانه اگر کسی فقط می توانست در آن جلسه حضور داشته باشد و با داشتن یک طرح نامه مکتوب، بودجه میلیادری به جیب بزند! بخش قابل توجهی از بودجه ها این شورا به ngo و حتی گروه های غیر هم سو پرداخت شده است
#بودجه_فرهنگی
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
هدایت شده از نوشته های مجتبی فرهنگ
⚠️پنهان های بودجه فرهنگی کشور
🖊مجتبی فرهنگ
#قسمت_دوم
🏬سازمان های غیر رسمی حوزه فرهنگ
سازمان و نهاد اصلی در کشور به صورت مسقیم و مبتنی بر سرفصل ها و وظایف، ردیف بودجه دارند اما دستگاه های غیر رسمی دیگری نیز در حوزه فرهنگ؛ چه به صورت دولتی و چه به صورت غیر دولتی در حال نقش آفرینی هستند که مجموع آنها به ۱۲۰ سازمان خواهد شد.
برای مثال بیش از ۱۹ وزارت خانه در دولت دارای معاونت فرهنگی هستند که بودجه های قابل توجهی دارندبرای مثال معاون فرهنگی وزارت بهداشت دارای دو بودجه دانشگاهی و ستادی می باشد. در سال ۱۳۹۹ بودجه فرهنگی این معاونت چیزی حدود ۷۰ میلیارد تومان خالص برای کارهای فرهنگی بوده است؛ در حالی که نهاد رهبری در دانشگاه فاقد همچین بودجه ای خالص برای فعالیت های فرهنگی بوده است یا برای مثال وزارت نفت دارای بودجه های چند صد میلیاردی در حوزه فرهنگ می باشد و متاسفانه با برگزاری برنامه های پر هزینه انگونه که بایستی اثرگذار باشد، نبوده است. هرچند این وزارت خانه ها بودجه های خود را در اختیار دستگاه های مختلف فرهنگی می گذارند تا مجری و متخصص آن حوزه اقدام نماید.
جهت مشاهده این دستگاه ها کلیک نمائید
📡اپراتورها
وجود دو اپراتورِ غول آسای همراه اول و ایرانسل در کشور با توجه به مصوبات مجلس و دولت ملزم به اختصاص درصدی از درامد خود به امورات فرهنگی و تولید محتوا رسانه ای شده اند.مبلغ این بودجه در آمار های غیر رسمی چیزی بیش دو هزار میلیارد تومان می باشد. اسم نوجوان دهه هشتادی مهرشاد سهیلی را زیاد شنیده اید.یکی از منااع تغذیه این شخص از اپراتور صدا و سیما و پیامک های تبلغی می باشد که توانسته است دو میلیارد ناقابل را از اپراتور همراه اول بگیرد
📡صندوق های مالی
این صندوق ها غالبا برای صنایع فرهنگی خلاق در کشور تاسیس شده است مانند صندوق های بنیاد ملی نخبگان، داوین، سپهر، پژوهش و فناوری خلاق و ... اشاره کرد که برای مثال یکی از این صندوق ها ذیل ریاست جهموری دارای ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می باشد. غالب این واریزی ها و حمایت های این صندوق ها به هسته های کنشگر حوزه اجتماعی، استارتاپ ها و یا شتابدهنده ها جهت ساخت محصول یا ارائه خدمات فرهنگی اعطا می شود و عموم این شرکت ها شکست خورده اند و یا ارتزاق نفتی دارند!
♻️باتوجه با توضیحات داده شده میتوانیم اصلی ترین آسیب های بودجه را در حوزه فرهنگ موارد زیر شمارد
🔸تقسیم نمودن بودجه در مراکز شهری کلان و عدم عدالت مالی در بودجه ریزی فرهنگی
🔸عدم داشتن مدل منطقی جهت رگولاتری مالی،شتابدهی و ارزیابی تیم های مردمی
🔸پول پاشی های بی حساب و کتاب به اسم حمایت از گروه های مردمی
🔸تعدد زیاد دستگاه های غیر رسمی در حوزه فرهنگ
🔸عدم ارزیابی از اثر بخشی براساس هزینه کرد
🔸الزام داشتن کانال و رابطه برای اخذ بودجه
🔸نبود ساختار الزام آور جهت حسابرسی فرهنگی
📌پ.ن
ایا اساسا تجمیع بودجه های فرهنگی درست است؟ یا باید برای این قضیه تنظیم گری نمود و شورا حسابرسی فرهنگی را ایجاد نمود
#بودجه_فرهنگی
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
هدایت شده از حکمرانی فرهنگی
📗مرآت انقلاب؛ درآمدی بر روش استخراج نظام فکری رهبران انقلاب
🔹 تبیین منظومه فکری رهبران انقلاب اسلامی با هدف آشنا کردن امت با اندیشه ولیّ، یک روش برای رسیدن به پیشرفت اسلامی است. آنچه در این باب اهمیت دارد شیوه پژوهش در اندیشه رهبران انقلاب است که این چگونگی باید توسط نخبگان رخ دهد و بعد از کشف این مقصود، شیوه مواجهه با اندیشه رهبری برای مردم تبیین گردد.
🔸در این کتاب، برای دستیابی به روش استخراج از کلام رهبر معظم انقلاب، به کلیات، ضروریات و ابزارهای لازم آن اشاره شده تا با استفاده از آنها فهم نظام فکری ایشان تسهیل شود.
🔹حاصل پژوهش، دستیابی به الگوریتمهای مشابهی است که به الزام یکسان نیستند و قابلیت انعطاف و تغییر دارند، اما دارای اصول و بنیان مشترکند؛ بنابراین، روشهای بیانشده میتوانند دستخوش تغییرات یا پیشرفتهایی قرار گیرد.
🔸ویژگی ممتاز این اثر، بهرهمندی از نظرات بیش از ده اندیشمند معاصر است.
✏️ مؤلف: مجتبی فرهنگ
📚 ناشر: انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم
📔 تعداد صفحات: ۹۶
جهت تهیه اثر کلیک کنید
هشتگ #مرات_انقلاب به روش پژوهش در اندیشه رهبران انقلاب اسلامی پرداخت خواهد کرد.
ˇˇ🌿@Cultural_governance🌿ˇˇ
نوشته های مجتبی فرهنگ
📗مرآت انقلاب؛ درآمدی بر روش استخراج نظام فکری رهبران انقلاب 🔹 تبیین منظومه فکری رهبران انقلاب اسلا
جهت خرید حضوری کتاب در نمایشگاه کتاب تهران میتوانید به راهرو شماره ۱۰ غرفه ۱۹۸ مراجعه کنید
ˇˇ🌿@cultural_governance 🌿ˇˇ
▪️منابع صدور کلام بر زبان:
🔅داده های ذهن
🔅خطورات الهی
🔅نجوای شیطانی
🔅ناخودآگاه انسان
🔅الگوی های شخصیتی
🔅تاملات درونی
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
هدایت شده از 🇮🇶🇸🇾🇵🇸🇱🇧🇮🇷کنشگری
📨گونه شناسی محتوای انتخابات ریاست جمهوری براساس مخاطب
🖊مجتبی فرهنگ
🏷دسته بندی عقاید فکری مخاطب🔻
مطالب مذهبي را بيشتر مي پسندد
مطالب غير مذهبي را بيشتر مي پسندد
انقلابي بودن برايش اهميت دارد
انقلابي بودن برايش اهميت ندارد
دارای غیرت ملی است
🏷دسته بندی دغدغه های فکری مخاطب🔻
دغدغه مسائل معيشتي دارد (فقیر_شاکی_ثروتمند)
دغدغه مسائل اجتماعي دارد
دغدغه مسائل امنیتی دارد
🏷دسته بندی علایق مخاطبین🔻
به شهدا علاقه دارد
به اهلبیت علاقه دارد
به رهبر انقلاب علاقه دارد
از رهبر انقلاب تبعيت ميكند
مطالب ادبی را دوست دارد
مطالب روشنفکرانه دوست دارد
مطالب از زبان خارجی ها را دوست دارد
🏷دسته بندی مواجهه مخاطب با نظام🔻
به نظام انتقاد دارد
به روحانیت انتقاد دارد
به رهبر انقلاب انتقاد دارد
فرق مجلس را با کل نظام نمیداند
چندین انتخابات شرکت نکرده است
🏷دسته بندی نوع اعتماد به نظام و انتخابات🔻
بی اعتماد به نظام
بي اعتماد به تاثير انتخابات
بي اعتماد به فرايند يا مجريان انتخابات
بي اعتماد به نقش مردم و خودش در انتخابات
🏷دسته بندی گرایش به کاندیدادها🔻
کاندیدای اصلح را نمیشناسد
از کاندیدای انقلابی رویگردان است
به کاندیدای غیر انقلابی گرایش دارد
باید برای توجیه و جذب دیگران فعال شود
برای توجیه و جذب دیگران فعال است
پ.ن
🏷دسته بندی نوع محتوای انتخابات ریاست جمهوری🔻
محتوای | طنز
محتوای | آماری
محتوای |اخباری
محتوای | تحلیلی
محتوای | انگیزشی
محتوای | بیانات رهبری
محتوای | فیش سخنرانی
محتوای | شناخت دولت
محتوای | سناریوی گفتگو
محتوای | روشی و مهارتی
محتوای | بصیرتی روشنگري
محتوای | آموزش کنشگری
محتوای | افزایش مشارکت
محتوای | نقش مردم در حکمرانی
محتوای | پاسخ به شبهه و شايعه
محتوای | شاخص های نامزداصلح
محتوای | آشنایی و سوابق کاندیداها
محتوای | دیتاماینینگ فضای مجازی
محتوای | دستاوردهای دولت آیه الله رئیسی
محتوای | انگیزه بخشی و توانمند سازی فعالین
♻️ | #کنشگری_انتخابات
🔻کنشگرباشید🔺
╰┈➤ ❝[@activism_ideas]❞
تحلیل و ارایه مدل مدیریت قرارگاه های محتوایی.mp3
47.65M
✍️درآمدی بر مدیریت قرارگاه های محتوایی
🔺بررسی چند قرارگاه محتوایی
قرارگاه کالک 00:50
قرارگاه گرا 05:45
قرارگاه جهادگران 09:30
قرارگاه مشعر 13:30
مجموعه مضمار 17:34
قرارگاه ساسی مانکن 18:50
پژوهشگاه اقای رشاد 24:00
🔺تنبهات مدیریت محتوایی
روش تولیدپاسخ عمیق 26:00
هویت های قرارگاه محتوایی 29:17
مزیت های قرارگاه محتوایی 33:07
روزنامه های دهه شصت 39:05
تولیدمحتوای ارزان قیمت 40:47
آسیب های رایج قرارگاه ها 42:40
فنون های تولید محتوا 42:53
کنش محتوایی م.جمشیدی 46:05
فنون تولیدمحتوا مرز دانشی 47:35
روش های جذاب سازی محتوا 58:10
روش شناسایی سوال میدان 60:04
رویکردهای سوژه پردازی 61:47
اهمیت ابزارهای نگارش 64:20
رحیم پور ازغدی و کم نوشتن 67:25
پناهیان برتر از دکتر رحیم پور و جمشیدی 70:08
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ