کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️ده خصلت که نشاندهندۀ کمال عقل در انسان مسلمان است (امام رضا علیهالسّلام) - بخش اوّل◾️ ☑️حضرت ا
◾️ده خصلت که نشاندهندۀ کمال عقل در انسان مسلمان است (امام رضا علیهالسّلام) - بخش دوّم◾️
✔️۳- «يَسْتَكْثِرُ قَلِيلَ الْخَيْرِ مِنْ غَيْرِهِ»
▪️اگر کسی کار خوب کوچکی انجام دهد، او آن را خیلی بزرگ میشمارد. اگر کسی محبّتی در حقّ او کند؛ کمکی به او نماید؛ هدیۀ کوچکی برای او بیاورد و کار کوچکی انجام دهد؛ او این کار کوچک را خیلی بزرگ میشمارد؛ برایش خیلی ارزش قائل است؛ خیلی درصدد تشکّر، سپاسگزاری و تلافی بر میآید.
✔️۴- «وَ يَسْتَقِلُّ كَثِيرَ الْخَيْرِ مِنْ نَفْسِهِ»
▪️امّا اگر خودش بزرگترین کارهای خیر را انجام دهد، آنها را کم میشمارد و میگوید: اینها چیزی نبود؛ من شرمندهام از کاری که کردم (خودتان میتوانید بین این ویژگیها با بحث عُجب ارتباط برقرار کنید). کار خیر کوچک دیگران را بزرگ میشمارد؛ امّا کار خیر بزرگ خودش را بسیار کوچک و غیر قابل اعتنا تلقّی میکند.
ادامه دارد....
◾️استاد مهدی طیّب ۹۲/۱۰/۱۲◾️
#ده_خصلت_نشانه_کمال_عقل_مسلمان
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️ده خصلت که نشاندهندۀ کمال عقل در انسان مسلمان است (امام رضا علیهالسّلام) - بخش دوّم◾️ ✔️۳- «يَ
◾️ده خصلت که نشاندهندۀ کمال عقل در انسان مسلمان است (امام رضا علیهالسّلام) - بخش سوّم◾️
✔️۵- «لا يَسْاَمُ مِنْ طَلَبِ الْحَوائِجِ اِلَيْهِ»
▪️از اینکه افراد نیازهای خودشان را از او درخواست کنند، خسته نمیشود؛ کسل نمیگردد و فرار نمیکند؛ که بس است دیگر؛ یک طور در بروم؛ هر کس به من میرسد، مشکلی به من میگوید. اصلاً ملول نمیشود.
▪️در جملات اباعبدالله الحسین علیهالسّلام هم که برایتان عرض کردهایم، حضرت فرمودند: حوائج مردم که به سوی شما میآید، از نعمتهای الهی است. در برابر این نعمتها ابراز ملالت و خستگی نکنید؛ چرا که این نعمت بر میگردد و نقمت میشود. این نعمت از سوی شما به سمت دیگری میرود و دیگری از آن نعمت بهرهمند میشود؛ در حالی که خدا اوّل این نعمت را برای شما فرستاد. پس در برابر طرح خواستهها و مشکلاتی که دیگران نزد تو میآورند، ابراز ملالت نکن. اینجا هم حضرت امام رضا علیهالسّلام فرمودند: از اینکه دیگران نزد او میآیند و حاجتهای خود را از او مطالبه و درخواست میکنند؛ مشکلاتشان را در میان میگذارند و نیازهای خودشان را عرضه
میکنند؛ اصلاً خسته نمیشود و ابراز ملالت نمیکند.
✔️۶- «و لا يَمَلُّ مِنْ طَلَبِ الْعِلْمِ طُولَ دَهْرِهِ»
▪️و در طول عمر خود هرگز از طلب علم و دانایی و تلاش برای پیبردن و دستیابی به آگاهی و دانایی بیشتر، خسته نمیشود. نمیگوید: ما فارغ التّحصیل شدهایم؛ بس است! سنّمان به قدری بالا آمده که علم آموزی از ما گذشته است؛ آن برای دوران جوانی و شادابی است. در طول عمر خود هرگز از علم آموزی خسته و ملول نمیشود. هر جا احساس میکند حقیقتِ بلند یا آموزۀ سازندهای عرضه میشود، به آن سمت میشتابد؛ برای اینکه یاد بگیرد و به داناییهای خود بیفزاید.
ادامه دارد....
◾️استاد مهدی طیّب ۹۲/۱۰/۱۲◾️
#ده_خصلت_نشانه_کمال_عقل_مسلمان
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در شب هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ۱۴۰۰/۰۱/۳۰◾️
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در شب هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ۱۴۰۰/۰۱/۳۰◾️
☑️جلسه یازدهم شرح رساله لقاءالله قسمت هفتم
▪️درست است که در عالَم همه بر سفره رحمت رحمانیّه الهی نشسته اند و هرچه بخواهند خداوند به آنها میدهد ، حتی به کسانی که شیعه و یا اصلاً مسلمان هم نیستند، خداوند به آنها نعمت میدهد.
▪️اما گاه یک شیعه به هر طرف میرود کارش نمیگیرد.
مثال دو نفر شیرفروش که یکی در شیر خود آب میریزد و راحت به فروش میرساند. آن دیگری آب نمیریزد و سالم است، ولی خریدار ندارد.
▪️یا کسی که میخواهد کسب حلال داشته باشد، کارش نمیگیرد. علتش این است که این کاسب پول حلال میخواهد و پول حلال کم پیدا میشود. اما کسی که خلاف کند و از راه حرام و ربا برود، پیشرفت میکند چون در اجتماع پول حرام فراوان است!!
▪️در همین اجتماع فعلی خودمان اگر به مردم صادقانه بگویید که جنس من (فرضاً) صد تومان است و دیگری جنسی بیارزش و بیکیفیتی را پانصد تومان بفروشد، مردم جنس او را ترجیح میدهند. چرا مردم چنین اند؟؟
▪️چون آن کسی که جنس خود را با قیمت کمتر میدهد در اِزای آن ، پول حلال میخواهد و پول حلال کم است. اما کسی که جنسی را از راه حرام بدست آورده و حتی چندین برابر گرانتر می دهد آن را راحت تر می فروشد ، برای اینکه پول حرام فراوان تر است.
▪️وقتی گفتید "الهی آمدم" دنیا را روی سرت میریزند !! چون وقتی(به سوی ما) آمدی، ما قرآن را میآوریم؛
اِنّا سَنُلقي عَلَیکَ قولاً ثَقیلاً (مزمل - ۵) میخواهیم به تو قول و بار ثقیل و سنگین بدهیم. پس باید غذا و شبانه روز و کسب و کار تو حلال باشد و هیچ آلوده نباشد. وگرنه این بار سنگین را به تو نمیدهیم و برو مثل دیگران باش. خدا به همه هم روزی میدهد.
▪️اما اینجا قرآن میدهند و رحمت رحیمیّه و مخصوص است و به راحتی به هرکسی هم نمیدهند چون اگر افراد راحت بگیرند این نعمت را ضایع میکنند. لذا جان آدم را به لب میآورند تا جامی به لب او برسانند که یک جرئه بخورد.
چرا علامه حسن زاده فرمودند:
الهی جان به لب آمد تا جام به لب آمد ؟
▪️چون ما ضایع میکنیم و ضایع کردن آن نعمت و آن جام شراب طهور، اِفساد في الارض، فساد بعد از اصلاح میباشد.
مثل اینکه زمینی را بگیرید و بعد آن را فاسد کنید و یا خانه ای را بسازید بعد خراب کنید. معمولاً وقتی بخواهند چیزی بدهند آنقدر سختگیری میکنند تا شخص خروارها زحمت بکشد تا قطره ای به دست آورد اما این قطره، خود، دریاهاست!!
▪️اگر بیش از این بدهند ضایع و خراب میکند. پس قطره قطره میدهند تا جان به لب بیاورند! تا قدر بداند و اگر توانست حمل کند، بیشتر می دهند ؛ در غیر اینصورت قطع میکنند چون به ضرر اوست و گرفتار میشود.
▪️پس گفتند هر روز در عهد خود نظر کنید ولو "خمسین آیه" پنجاه آیه هم شد تلاوت کنید.
#رمضان_۱۴۰۰
#جلسه_یازدهم_شب_۳۰_۱_۱۴۰۰
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️اسلام بر باد میرفت
❛❛ عینصاد(استاد صفایی حائری)
▪️سرّ اين كه، اولياء بزرگ تو، از حقّ خود دم نزدند، همين بود كه حقّ آنها را، باطلى دستاويز میكرد و اساس اسلام بر باد میرفت.
▪️اين بود كه خون خوردند و خار در چشم نگه داشتند و استخوان در گلو شكستند و با اين همه، از حقّ خود دفاع نكردند و به مبارزه برنخاستند؛ چون آنجا كه تو يارى ندارى، محاصره مىیشوى و دستاوردهاى تو، به دهان تو راه نمیيابد؛ كه على میفرمود:
«فَجَناةُ ايْديهِمْ لاتَكُونُ لِغَيْرِ افْواهِهِمْ» كه دستهاى تو، براى تو كار نمیكنند و براى هدف تو، نمیسازند.
#نامه_های_بلوغ | ص ۱۶۵
@mohamad_hosein_tabatabaei
فَحُبُّك راحَتي في کُلّ حینٍ
وَ ذِکْرُك مُونِسي في کُلّ حالي...
#یاحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀السَّلامُ علَی مُطَهِّرِ الْأَرْضِ ، وَناشِرِ الْعَدْلِ فِى الطُّولِ وَالْعَرْضِ ، وَ الْحُجَّةِ الْقائِمِ الْمَهْدِيِّ ، الْإِمامِ الْمُنْتَظَرِ الْمَرْضِيِّ🍀
@mohamad_hosein_tabatabaei
«اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِحَقِّ وَلِیَّکَ عَلِیِّ بْنِ اَبِیطالِبٍ اَلَّذِی ما اَشْرَکَ بِکَ طَرْفَةَ عَینٍ اَبَداً اَنْ تُعَجِّلَ فَرَجَ وَلِیِّکَ الْقائِمِ الْمَهْدِیِّ وَ تُصْلِحَ اَمْرَهُ فِی هذِهِ السّاعَةِ»
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️روزهای ۲۳ و ۲۵ ماه ذیالقعده
✔️شهادت امام رضا علیهالسّلام و روز زیارت مخصوص ایشان
✔️فضیلت شب و روز دحوالارض
✔️رحلت مرحوم حاج اسماعیل دولابی
#مناسبات_ماه_ذیالقعده
@mohamad_hosein_tabatabaei
□چهار روز پرفضیلت برای روزه□
○۱۷ ربیع الاوّل (میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله)
○۲۷ رجب (عید مبعث)
○۲۵ ذیالقعده ( روز دحوالارض)
○۱۸ ذیالحجّه (عید غدیر)
#مراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●صلوات عرشی جناب محی الدین ابن عربی بر حضرت امام علی بن الموسی الرضا صلوات الله علیهما●■
■صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلَی سِرِّ الإلهی و الرّائی لِلحقائق کَما هی، النُّورِ اللّاهُوتی، و الإنسانِ الجَبَروتی، و الأصلِ المَلَکوتی، و العالِمِ النّاسوتی، مِصداقِ العِلمِ المُطلَقِ، و الشّاهدِ الغَیبی المَحَقَّق، روحِ الأرواح، حیوة الأشباحِ، هِندِسَةِالمَوجودِ، التّیّارِ فی نَشأت الوُجودِ، کَهفِ النُّفوسِ القُدسیّةِ، غَوثِ الأقطاب الإنسیَّةِ، الحُجَّةِ القاطِعَة الرَّبانیَّة، مُحَقِّقِ الحَقائِقِ الإمکانِیَّة، أزَلِ الأبَدیّاتِ و أبَدِ الأزَلیّاتِ، الکَنزِ الغَیبی و الکتابِ اللّارَیبی، قُرآنِ المُجمَلاتِ الأحَدیّةِ، فُرقانِ المفصَّلاتِ الواحدیّةِ، أمِّ الوَری، بدرِ الدُّجی، علیِّ بن موسَی الرِّضا، علیه و علی آبائهِ الصَّلواةُ و السَّلام
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○مراقبات شب و روز دحوالارض○□
□روز دحوالارض (۲۵ ذیالقعده) روزی است که زمین از نقطهای که کعبه بنا شده است، سر از زیر آب بیرون آورد و پهن و گسترده شد. از کعبه هست که زمین شایستۀ سکونت خلیفهالله میشود. دحوالارض روز گسترش رحمت الهی و روز تفضّلات بزرگ خدای متعال است.
□شب دحوالارض هم از ليالی شریف و شبی بسیار عظیم است. شب ظهور و تولّد انبیاء بزرگ؛ حضرت ابراهیم علیه السّلام و حضرت عیسی بن مریم علیهما السّلام و شب عنایات خاصّۀ الهی به اهل عبادت و خلوت است. شبی است که رحمت خدا در آن نازل میشود و قیام به عبادت در آن اجر بسیار دارد.
#اعمال_روز_دحوالارض:
□۱- غسل
□۲- روزه
□روز دحوالارض یکی از چهار روزی است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است و از برای روزهدار این روز هرچه بین آسمان و زمین است، استغفار میکنند.
□روزۀ اين روز همانند روزۀ هفتاد سال است و در روايت ديگر آمده كه كفارۀ هفتاد سال است، و هر كه اين روز را روزه بدارد و شب را به عبادت به سر آورد، براى او عبادت صد سال نوشته شود.
□۳- دو رکعت نماز که مستحبّ است در آغاز روز، هنگامی که آفتاب کمی بلند شود (هنگام چاشت) خوانده شود و بخواند در هر رکعت:
○سوره «حمد» ۱ بار
○سوره «شمس» ۵ بار
#و_بعد_از_نماز_هم_بگوید:
○لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَلیِّ الْعَظيمِ○
#سپس_دعا_كند_و_بخواند:
□يا مُقيلَ العَثَراتِ اَقِلْنی عَثْرَتی، يا مُجيبَ الدَّعَواتِ اَجِـبْ دَعْـوَتی، يـا سامِعَ الاَْصْواتِ اِسْمَعْ صَوْتی، وَارْحَمْنی وَتَجاوَزْ عَنْ سَيِّئاتی وَما عِنْدی، يا ذَاالْجَلالِ وَالاْكْرامِ.
□ای ناديده گيرندۀ لغزشها! لغزشم را ناديده گير، ای اجابت كنندۀ دعوتها! دعوتهايم را اجابت كن، ای شنوای صداها! صدايم را بشنو و به من رحم كن، و از بدیهايم و آنچه نزد من است درگذر، ای صاحب جلال و اکرام.
□۴- خواندن دعایی که شیخ طوسی رحمت الله علیه توصیه نموده است:
□اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْكَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ وَ صَارِفَ اللَّزْبَةِ وَ كَاشِفَ كُلِّ كُرْبَةٍ أَسْأَلُكَ فِی هَذَا الْيَوْمِ مِنْ أَيَّامِكَ الَّتِی أَعْظَمْتَ حَقَّهَا وَ أَقْدَمْتَ سَبْقَهَا وَ جَعَلْتَهَا عِنْدَ الْمُؤْمِنِينَ وَدِيعَةً وَ إِلَيْكَ ذَرِيعَةً وَ بِرَحْمَتِكَ الْوَسِيعَةِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ ..... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
□۵- زیارت امام رضا علیهالسّلام
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
#دحوالارض
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●اعمال روز بیست و پنجم، روز «دحو الارض»●□
□کار مهم در این ماه آگاهی از نعمتهایی است که خداوند در روز «دحو الارض، گسترش زمین» به بشر ارزانی داشته است. زیرا آگاهی از نعمت و کم و کیف آن اولین مرتبه شکر است. همانگونه که در روایات بر این مطلب تصریح و در علم اخلاق ثابت شده است.
در روایات زیادی آمده است که در بیست و پنجم ذی القعده کعبه نصب گردیده، زمین گسترده شده، آدم پایین آمده، خلیل و عیسی علیهما السّلام متولد شدند و رحمت پخش شده است.
□از امیر المؤمنین علیه السّلام روایت شده است که فرمودند: «اولین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست و پنجم ذی القعده بود. کسی که این روز را روزه داشته و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را در عبادت باشد، خواهد داشت. هر گروهی که در این روز برای ذکر پروردگار بزرگشان گرد هم آیند، پراکنده نمی گردند مگر این که خواسته آنان داده می شود. در این روز یک میلیون رحمت نازل می شود که نود و نه هزار تای آن برای روزه داران این روز و عبادت کنندگان این شب خواهد بود».
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei