رفقا امشب ادامه داستان را با چند ساعت تاخیر تقدیم میکنم. انشاءالله
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ محمد رضا حدادپور جهرمی
🔥 #نه 🔥
💥 «قسمت شصت و یک»
وقتی جواب آدم را نمیدهند، صبر آدم کمتر میشود و ترسش بیشتر!
از هواپیما پیاده شدیم. از اینکه وارد وطنم شده بودم، خیلیخیلی بهتزده و در عین حال خوشحال بودم. از آن مدل خوشحالیها که آدم نمیداند باید بشیند و زارزار اشک بریزد یا قهقهه بزند و یک دل سیر بخندد.
ناخودآگاه وقتی از پلّههای هواپیما خارج شدم، زانوهایم شل شد و احساس بیحالی کردم. میدانستم که از هیجان زیاد است. دستم را به زانوهایم گرفتم، نتوانستم همان را هم تحمّل کنم و به زمین خوردم.
همه داشتند نگاهم میکردند! آنها که نمیدانستند مشکلم چیست. کسـی نمیتوانست بفهمد از گور نجات پیدا کردن، به جهنّم رفتن، از جهنّم فرار کردن، به اروپا و اسرائیل رفتن و الان هم وسط کابل بودن؛ یعنی چه و چه حسّ متضادّی در آدم به وجود میآورد.
کسی نمیتواند بفهمد که برای یک دختر پاکدامن که بزرگترین خلافش برق لب و خطّ چشم، آن هم برای چند تا کلاس و مهمانی بود، چه حسـّی دارد که بزنندش، ببرندش، دفنش کنند، عفتش را از او بگیرند، با تعدادی موش آزمایشگاهی بدبخت جنینخور مظلوم زندگی کند و در نهایت سر از جاهایی در بیاورد که یک عمر برایشان آرزوی مرگ میکرده است و ...
و از همه بدتر؛ الان حتّی به شعارهای قبلیاش هم یک ذرّه تردید کرده است و خلاصه دارد داغان میشود و مشخّص نیست تا کی بتواند ترکشهای این مدّت سیاه زندگیاش راتحمّل کند و افکارش آزارش ندهد.
همه داشتند نگاه میکردند و کسـی نمیدانست چه شده است و چطوری بهتر میشوم.
ماهدخت کلّی قربانم شد و فوراً مرا به سالن انتظار منتقل کردند و یککم آب، آب میوه و شکلات به من دادند برای اینکه فشارم نیفتد و اینها... تا اینکه توانستم سر پا بایستم.
نمیدانم در آن لحظات با سرگیجهای که داشتم، چطوری و چه کسـی انداخت توی دلم، امّا تمام حرکات و رفتوآمدهای ماهدخت را زیر نظر داشتم و یک حسـّی به من میگفت که دوست و دشمن در اطراف ما دارند به حرکات ما دقّت میکنند.
بهخاطر همین، حتّی وقتی که حالم بهتر شده بود و ماهدخت میخواست عرق و خستگیاش را برطرف کند و یک آبی بهصورتش بزند، پشتسرش رفتم و نگذاشتم از جلوی چشمانم تکان بخورد.
فکر کنم تا دید پلاچش هستم و ولش نمیکنم، آمد مثل بچّه آدم کنارم روی صندلی سالن انتظار فرودگاه نشست و چند کلمهای با هم حرف زدیم.
گفتم: «ماهدخت! چیزی شده؟»
گفت: «من باید از تو بپرسم! تو چت شد یهو؟»
گفتم: «من احساساتی شدم. وقتی پامو اینجا گذاشتم، نفسم دیگه بالا نمیومد. بهخاطر همین فشارم افتاد!»
اوّلش چند لحظهای سکوت کرد و به زمین زل زد. بعد سرش را بالا آورد و گفت: «دقیقاً درد منم یه چیزی تو همین مایههاست. منم تا پامو گذاشتم اینجا یه حسّ سنگینی اومد سراغم! احساس میکنم به اینجا متعلّق نیستم! با اینکه نژادم اینجایی هست، امّا خودم نه! ینی احساس نمیکنم اومدم وطنم!»
با تعجّب گفتم: «چرا میگی نژادم؟ منظورت خونوادهته؟»
دستپاچه شد و فوراً گفت: «آره حالا! گیر نده تو این موقعیّت!»
گفتم: «برنامهت چیه؟ اصـلاً پاشـو بریم خـونه ما یا هتـل یا حالا هر جا که تو بگــی، یهکم استراحت کنیم، تفریح و... بعد هم میشینیم سر فرصت فکر میکنیم.»
اوّلش چیزی نگفت، امّا بعـد گفـت: «پس بذار هر وقت خواستم برم و اذیّتم نکن!»
ضمناً اگه میخواستم میتونستم قالت بذارم، پس یه کاری نکن که حس کنم زیر ذرّهبینم!»
خندیدم و گفتم: «خیالت راحت! تو بالاخره مأموریّتهایی داری و کلّی کار داری! منم همینطور. پس بذار اوّل یه جایی بریم، نه اصلاً چرا بریم یه جایی؟ یه راست میریم خونه ما. چطوره؟»
مخالفتی نکرد و حرکت کردیم.
وقتی خواستم به تاکسی آدرس بدهم، اوّل به خانهمان زنگ زدم. چون یادم است که آخرین روزهایی که پیش خانوادهام بودم، بابام میخواست اسبابکشـی کند. بابام بنا به دلایلی که هیچوقت برایمان توضیح نمیداد، گاهی اوقات خانه، محلّ و حتّی شهرمان را عوض میکرد.
به خانهمان زنگ زدم. خوشبختانه توانستم شماره جدیدمان را پیدا کنم و با خانوادهام ارتباط بگیرم.
مادرم گفت: «نیم ساعت دیگه بهت زنگ میزنم و آدرس میدم.»
از این حرف مادرم خیلی تعجّب کردم. چارهای نبود، صبر کردم.
ماهدخت گفت: «چرا آدرسو نداشت؟»
گفتم: «هوش و حواس نداره که! شاید آدرسمون سخت باشه و باید از داداشام یا بابام بگیره.»
ساکت شد، امّا معلوم بود که شاخکهایش حسّاس شده است.
زنگ زدند و آدرس را دادند.
حرکت کردیم. تقریباً دو ساعت در راه بودیم.
ادامه...👇
نکته خیلی جالب و حسّاسی که رخ داد این بود که ماهدخت همان گوشی را بیرون آورد و شروع به عکسبرداری، تهیّه فیلم و مثلاً گزارش و سلفی از مسیرمان و راه کرد.
من که تعجّب کرده بودم گفتم: «اینو از کجا آوردی؟ نداشتی یا به من نشون نداده بودی کلک»
فقط خندید و گفت: «چیزی نیست، هدیهست.»
فوراً گفتم: «لابد از طرف همون پسره؟»
باز هم خندید و چیزی نگفت.
به سمت منطقهای به نام «کابل جدید» رفتیم. این منطقه در شمال کابل قدیم است که ژاپنیها مسئولیّت پروژه شهرسازی آن را به عهده داشتند و قرار است که دیگر کمکم پایتخت جدید معرّفی بشود. چیزی حدود سی درصدش را دارای سازه و مناطق نظامی تعریف کردند.
همینطور که داشتیم میرفتیم و تقریباً یک ربع دیگر مانده بود که به آن آدرس برسیم، وارد منطقهای شدیم که از اوّلش به تابلوی عجیبی رسیدیم: «منطقه نظامی! عکسبرداری و فیلمبرداری ممنوع!»
هر دونفرمان تعجّب کرده بودیم، امّا من بیشتر! چون با اخلاقی که از بابام سراغ داشتم، میدانستم که تن به زندگی در منطقه نظامی و شهرک نظامی نمیدهد.
دیدم که ماهدخت دو سه تا پیام نوشت و ارسال کرد، امّا نمیدانم چه نوشت و به که بود.
پانصد متر که جلوتر رفتیم یک ایستگاه ایست و بازرسی بود.
دیگر داشتیم شاخ درمیآوردیم! امّا من بیشتر...
خیلی گیر ندادند. فقط از راننده فرودگاه سؤال کردند و از من پرسیدند که منزل چه کسی تشریف میبرید.
من هم گفتم: «منزل فلانی! خونه بابام هست.»
پنجره طرف من باز بود و شنیدم که یکی از آن نظامیها آرام به آن یکی گفت: «خونه ابوحامد! میخوان برن خونه ابوحامد!»
نمیدانستم از چه کسی حرف میزنند! ابوحامد دیگر کیست؟ نمیدانستم
.
اشاره کردند که ماشین را آنجا پارک کنید.
راننده ماشین را کنار پارک کرد و پیاده شد.
بعداز سه چهار دقیقه، یک راننده دیگر آمد و ماشین را تا خانه برد.
ما فقط تعجّب میکردیم و دهانمان همینجوری باز و بازتر میشد! البتّه من بیشتر...؛ چون ماهدخت خیلی آرام بود و انگار خیلی برایش مهم نبود.
آن چیزی که تعجّب ما را خیلی بیشتر کرد و داشتم کمکم میترسیدم، این بود که اصلاً آن منطقه نظامی، مسکونی و یا شکل شهرک نبود.
ما را به یک ساختمان بردند و پیاده کردند. دو تا خانم آمدند و ما را بهطرف داخل راهنمایی کردند. اصلاً نه خبری از پدرم بود، نه مادرم، نه خانهمان، نه هیچ کس دیگری که بشناسم. واقعاً ترسیده بودم و کسی هم پاسخگوی ما نبود.
وقتی جواب آدم را نمیدهند، صبر آدم کمتر میشود و ترسش بیشتر؛ چون بیشتر مشخّص نیست که چه برنامهای برایمان دارند!
ادامه دارد...
@Mohamadrezahadadpour
بسم الله الرحمن الرحیم
🔥 #نه 🔥
✍ محمد رضا حدادپور جهرمی
💥 «قسمت شصت و دوم»
🔺مرخّصید ... پدرتون منتظرتون هستن!
ما را از هم جدا کردند. من را به یک اتاق بردند و ماهدخت را هم به یک اتاق؛ خیلی یک جوری بود. دلم میخواست هر چه زودتر با بابام و خانوادهام حرف بزنم، امّا نمیشد.
دو تا مرد آمدند روبهرویم نشستند. یک میز بود و دو تا صندلی آن طرف و یک صندلی هم این طرف.
شروع کردند و از من سؤال کردند. چیزی حدود چهار ساعت، شاید هم از چهار ساعت بیشتر سؤال کردند. در مورد همهچیز از من پرسیدند. اصلاً بگذارید اقرار کنم که هسته اوّلیّه رمانی که دارید میخوانید، همان سی چهل صفحهای بود که در طول آن چهار پنج ساعت نوشتم.
از وقتی مرا دزدیدند تا وقتی که در فرودگاه کابل حالم بد شد و سرگیجه و ضعف به من دست داد؛ یعنی دقیقاً تا همینجای داستان که با آب و تاب و تحقیقات بیشتر برایتان تعریف کردم.
لطفاً یک لحظه استپ!
از اینجای داستان تا آخر، با محدودیّت منابع و معذوریّتهای خاصّ خودمان مواجه هستیم و نمیتوانم مثل قسمتهای قبل با جزئیّات بیان کنم. دقیقاً مثل بقیّه آثار که در چند جای داستان از مخاطبین معذرتخواهی کردم با اینکه روایت ماضیه را در حال طرح و شرح بودم، امّا اینجا معذوریّتها و محدودیّتهایمان بیشتر است. چرا که متأسّفانه پیشبینی میشود ظرف یک سال و نیم آینده، افغانستان و مخصوصاً مناطقی که قرار است داستان از آنجا روایت شود، دست خوش تحوّلات بزرگ و دردآور میان مدّت شود؛ لذا بهخاطر پارهای از مسائل، ادامه داستان را بسیار دست به عصا باید روایت نمود.
بگذریم.
خلاصه حسابی مرا تکاندند، از همهچیز پرسیدند و علاوه بر چیزهایی که خودشان مینوشتند، من هم باید همه حرفهایم را مینوشتم و امضا میکردم.
بعداً که با ماهدخت حرف زدم، میگفت: «پیشبینی چنین وضعی رو میکردم. فقط تعجّب کردم که چرا تو فرودگاه سراغمون نیومدن و ما رو برای استنطاق و شرح ماوقع نبردن!»
شب اوّل قرار شد آنجا بمانیم. برایمان توضیح دادند که این کارها لازم و کاملاً قانونی است و بهمحض تأیید و انطباق در اختیار خودمان قرار میگیریم و می-توانیم برویم.
حتّی اجازه ندادند که آن شب همدیگر را ببینیم. جدا بودیم و همهچیز جدا بررسی شد، امّا چندان نگران نبودم؛ چون بالاخره در وطن خودم بودم و میدانستم روالش همین است و کسی بهم تعرّض و بیاحترامی نمیکند.
دقیقاً فردای آن روز حوالی غروب بود که در اتاقم باز شد. خانمی مرا به بیرون راهنمایی کرد. دو سه دقیقه بعد وارد یک راهرو شدیم. چند لحظه پشت درب یک اتاق معطّلم کردند.
یک وقتهایی هست نمیدانی چه خبر است و قرار است چه بشود، امّا دلت دارد میتپدها ... منتظر یک اتّفاق خاص هستی و میدانی که هر چه باشد بد نیست و خیر است انشاءالله! دقیقاً همان حالی بودم.
تا اینکه وارد آن اتاق شدم. دیدم یک مرد عینکی و جوان، کمتر از چهل سال، سبزه، ایرانی، بدون لباس نظامی و با محاسنی نسبتاً پر پشت یک طرف نشسته است و روبهرویش هم یک روحانی که معلوم بود پیرمرد است و پشتش به من بود!
تا دیدند من وارد شدم، ابتدا آن آقای جوان بلند شد و سلام کرد، بعدش هم...
وای خدای من! به خدا الان که یادم آمد گریهام گرفته است.
دیدم آن روحانی پیرمرد، بابام... بابای پیر درد کشیده و دنیا دیده خود خودم بود. بابایی که با گم شدن دخترش، یک عالمه حرف و حدیث مردم پشتسرش بود و داشت تحمّل میکرد. جلوی من بلند شد و گفت: «سمن! عزیزدلم!»
به گریه افتادم، حالم بد شد. تا نیم ساعت توی بغل بابام و کنارش گریه کردم و قربان هم رفتیم. از خانه و مامان پرسیدم. از آنجا و دردهایم برایش گفتم: «بابا! دخترت رو زدن، بردن، آزار دادن، کُشتن، زندانی کردن، امّا تو نبودی... »
بابام هیچی نمیگفت و فقط نوازشم میکرد. بغض داشت، امّا تا آن موقع گریهاش را به ما نشان نداده بود. شخصیّت عجیبی داشت. به حرفهایم گوش میداد، قربانم میشد و برایم حرف میزد.
نکته جالب و عجیبی که وجود داشت این بود که آن مرد جوان، به من و بابام دقیق نگاه میکرد و از ما چشم بر نمیداشت. حتّی یادم است که یک جوری نشسته بود که قشنگ و واضح همهچیز را ببیند و حتّی به حرکت دستهای من روی صورت و سینه بابام هم دقّت میکرد.
امّا هیچی نمیگفت، تا اینکه دید کمی آرامتر شدم. به بابام اشاره کرد و بابام به من گفت: «دخترم! این آقا سؤالاتی داره که فکر نکنم خیلی طول بکشه؛ چون معمولاً کاراش رو خیلی زود به نتیجه و سرانجام میرسونه و میشناسمش، حوصله طول و تفصیل نداره! بهش گوش بده، جوابشو بده، هر چی که هست، هر چی که میخواد. جوابشو بده تا خلاص بشیم و بریم. »
خودم را مرتّب کردم و روی صندلی روبهرویش نشستم. آن مرد هم به صندلیاش تکیه داده بود. هر سه نفرمان ساکت بودیم، تا اینکه بابام گفت: «اگه اجازه بدین من بیرون باشم، اگه مزاحمم.»
ادامه ...👇
آن مرد هیچ جوابی نداد، امّا خداشاهد است هر لحظه داشت قیافهاش ترسناکتر و جدّیتر میشد، تا اینکه همینطوری که به من نگاه میکرد، به بابام گفت: «اگه خودتون اذیّت میشین میتونین تشریف ببرین؛ چون در هر حالتش من باید کارمو انجام بدم.»
بابای بیچاره من واقعاً ماند چه بگوید و چهکار کند. خب هرکس در آن شرایط باشد، نمیداند چهکار کند.
بابام هیچی نگفت و نشست.
آن آقاهه گفت: «سمن لطفاً کف هر دو دستت رو بذار رو این میز!»
با ترس و لرز گذاشتم.
گفت: «کف دستت رو بهطرف سقف باشه.»
همین کار را کردم. دستم با فاصله رو به سقف بود که دستش را کنار کمربندش برد، یک چاقوی بزرگ نظامی بیرون آورد و وسط دستهایم گذاشت؛ یعنی دقیقاً وسط دو تا کف دستم!
من که داشت چشمانم از کاسه بیرون میزد، بابام هم قشنگ یک تکان خورد و حسابی تعجّب کرد؛ اما هیچکداممان چیزی نگفتیم.
به بابام اشاره کرد و گفت: «شما بفرمایین! شرم حضور دارم. خیلی طول نمیکشه. بفرمایین تا خبرتون کنم.»
بابای بیچارهام یک نگاه به من کرد، یک نگاه به آن مردک، یک نگاه به چاقوی گنده گاوکشـی و از سر جایش بلند شد و خیلی محترمانه گفت «چشم!» و بیرون رفت.
من به او زل زده بودم و او به چاقویش!
هر لحظه گفتم الان است که سرم را ببرد و بگذارد روی سینهام! از بس ترسیده بودم ببخشید، امّا نزدیک بود خودم را خراب کنم.
گفت: «سه تا سؤال دارم، سه تا کلمه میخوام. بگو و پاشو برو پیش بابات که پشت در داره همه اهل بیت رو قسم میده و دعا میکنه که زنده و سالم از اینجا بری بیرون.»
در حالی که لبانم میلرزید گفتم: «بفرمایین.»
گفت: «وقتی کسی میگه بفرمایین، خیلی نمیتونم رو حرفش حساب کنم.»
گفتم: «چشم.»
گفت: «سؤال اوّل: وقتی بهت تعرض شد، اونی که این کارو کرد پیرمردی با یه کلاه یهودی نبود؟»
با تعجّب گفتم: «بله! پیرمردی با کلاه یهودی!»
گفت: «مایعی هم بهت تزریق کرد؟»
گفتم: «آره.»
گفت: «رنگی بود یا سفید؟»
با تپش قلب گفتم: «رنگی!» داشت یادم میآمد و گریهام گرفته بود.
سکوت کرد. بعدش گفت: «سؤال دوّم! زیر تیغ جرّاحی هم رفتی؟»
گفتم: «نمیدونم! »
گفت: «جایی از بدنتون برآمدگی نداره؟ بچّههای ترکیه گفتن بدن تو نداشته!
میخوام خودت بهم بگی! داره یا نه؟ برآمدگی که طبیعی نباشه.»
با تعجّب و خشم گفتم: «ینی اونا که تو ترکیه... .»
فوراً دست راستش را به دسته چاقو زد، جوری که ترسیدم و از سر جایم بالا پریدم. گفت: «تا برام خانم محترمی هستی، جواب منو بده!»
با لرز گفتم: «نه من ندارم، امّا فکر کنم بدن ماهدخت داشته باشه .»
گفت: «سؤال سوّم: به تو برنامه دیدار و مصاحبه دادن یا فقط ماهدخت قراره مصاحبه و دیدار کنه؟»
گفتم: «نه، کسی به من نگفته دیدار و مصاحبه کنم. ببخشید میشه دستمو بردارم؟ داره فکّم میلرزه و بدنم سوزن سوزنی میشه.»
گفت: «نه، برندار! قبلاً هم اینجوری میشدی؟»
همینطور که میلرزیدم گفتم: «چه جوری؟ نه، نمیدونم. بذارین دستمو بردارم.»
گفت: «باشه، بردار.»
دید که چشمم به دستش هست که روی چاقو گذاشته است! متوجّه شد و دستش و چاقو را با هم برداشت و گذاشت دستم را بردارم و حرکت دهم.
همینطور که داشت چاقویش را کنار کمرش میبست، گفت: «ببین سمن! تو نه اینجا بودی و نه منو دیدی! فراموشم کن. به زندگیت برس، برو به مهمونت برس! برو به بابای داغدارت برس.»
گفتم: «چی؟ بابای داغدارم؟ چی شده مگه؟»
گفت: «تلاش کن هوشمندانهتر زندگی کنی. از ماهدخت چشم برندار تا خودمون بهت بگیم. دوره درمانت رو کامل و جامع سپری کن، باید آثار اون مایعاتی که به بدنت وارد شده از بین بره. تو خونه کنجکاو نباش و سؤالای زیادی از بابات نکن. همونی باش که اسرائیل بهت گفته: یه دختر فمنیسم و چپگرا...»
گفتم: «شما که همهچی رو میدونین! فقط میتونم یه سؤال هم من ازتون بپرسم؟»
با همان جدّیتش گفت: «میشنوم!»
گفتم: «یه پیرمرد ایرانی، ببخشین... دو نفر بودن، اونجا در بند و اسارتن...»
چشمانش را بست و مثل وقتی که یک چیز دردناک یادت میآید، سرش را به صندلی تکیه داد. وسط آن خلجان ذهنی که با این سؤالم برایش پیش آمده بود گفت: «مرخّصین!»
فهمیدم که دیگر نباید سؤالم را تکرار کنم. گفتم: «فقط یه سؤال دیگه! خواهش میکنم بهم جواب بدین. حدّاقل منم یه چیزی فهمیده باشم و ارزش این همه استرس و ترس و لرز رو داشته باشه.»
چیزی نگفت و همچنان به سقف زل زده بود.
فهمیدم که میتوانم بپرسم. گفتم: «ببخشین! جسارتاً شما «محمّد» رو میشناسین؟ همون که کاغذ زیر پیتزا...»
سؤالم را قطع کرد و گفت: «پدرتون منتظرتون هستن.»
بلند شدم، سرم را پایین انداختم. خداحافظی کردم و بیرون رفتم.
ادامه دارد...
@Mohamadrezahadadpour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حیف علف حیف کاه ، بر حاکم امریکا 😂
#ارسالی_مخاطبین
چند شب پیش در حرم امام رضا(گوشه مدرسه پریزاد) حاج آقای کَهرمی حلقه معرفت داشتند. از آن حاج آقاهایی که هروقت کلیپهای ایشان را میبینیم، خنده میکنیم😂 و الحق حس میکنم ایشان با کریستوفر نولان رقابت جدی دارند😂🤣
دیدم حلقه معرفت دارند و لحظاتی ایستادم و گوش دادم. مخلصانه و بامعلومات و با سعه صدر به سوالات جواب میدادند.
خدا حفطشون کنه 🌹
⛔️ قابل توجه ادمینها و کسبوکارها
ثبت تبلیغ در این کانال از امشب به مدت یک هفته، با تخفیف ویژه خواهد بود.
مراجعه به دایرکت
بسم الله الرحمن الرحیم
🔥 #نه 🔥
✍ محمد رضا حدادپور جهرمی
💥 «قسمت شصت و سوم»
🔺מחמד!
وقتی رفتم بیرون، دیدم بابام یک گوشه روبروی محوّطه آنجا ایستاده است و به دور دست نگاه میکند. مشخّص بود که حسابی نگران است.
وقتی بیرون آمدم، تمام بدنم از عرق خیس بود و حتّی از لابلای موهایم هم عرق میریخت. خیلی بهم فشار آمده بود. هیچوقت علّت برخورد آن مرد را نفهمیدم، ولی شوکّ بزرگی برای من محسوب میشد.
تا به پدرم رسیدم، آغوش باز کرد و رفتم توی بغلش! محکم بغلش کردم. در گوشم آرام گفت: «دیگه تموم شد، برگشتی پیش بابات. دیگه باید از رو جنازه من رد بشن که بخوان به تو آسیبی بزنن.»
همینطور که سرم روی سینه بابام بود و داشت بغضم میترکید، متوجّه لباس سیاهش شدم. نگاهی به چهرهاش کردم و گفتم: «بابا! چرا مشکی پوشیدی؟»
با ناراحتی بهم گفت: «به قول امیرالمؤمنین که جونم فداش: خداوند را فرشتهاى است كه هر روز فرياد میكند: بزائيد براى مردن و جمع كنيد براى از بين رفتن و بسازيد براى ويران گشتن!»
با ترس پرسیدم: «بابایی چی شده؟ دارم میترسم!»
تا اینکه بالاخره گفت: «داداشت! من خودم و بقیّه اهل و عیالمو با این آیه آروم کردم کـه: «مِـنَ المُؤمِـنـينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنهُم مَن قَضى نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ وَمابَدَّلوا تَبديلاً» عزیزم! داداشت...»
دنیا روی سرم خراب شد. داداشم فقط 10 ماه از من بزرگ¬تر بود و خیلی به هم وابسته بودیم. حتّی وقتی میخواست زن بگیرد، خودم برایش انتخاب و همهچیز را ردیف کردم. از بس به من اعتماد داشت.
پرسیدم: «برگشت؟»
بابا که داشت همهچیز دوباره برایش تکرار میشد و میسوخت، گفت: «ما هدیه رو پس نمیگیریم دخترم!»
با گریه گفتم: «حتّی از بدنش هم نگذشتن؟!»
گفت: «چیزی ازش نمونده بود که برگرده. فکر کردم خبر داری!»
شروع کردم به جیغ کشیدن، چشمانم سیاهی ¬رفت. آخر سخت است داداش باهوش، قد بلند و عینکی، خوشکل، ورزشکار داشته باشی و حالا حتّی قبرش را هم نداشته باشی، چه برسد به بدن، لباس و وسایلش را که بو کنی و ببوسی و به چشمانت بکشی.
حالم بد شد. سخت است، داغ برادر سخت است. آن از داداش اوّلم که هنوز هم میگویند زیر شکنجه است و گاهی داعش فیلم جدید از او منتشر میکند، این هم از دوّمی که دستشان به زندهاش نرسید.
این هم از من! که حتّی خجالت میکشم فکرش کنم که چه بلاها بر سرم آوردند، چه برسد که بخواهم به بابای پیرمرد مظلوم جگرخونم بگویم.
شاید حدود نیم ساعـت حـالم خـیـلی بـد بود که بابام کمکم آرامم کرد و کمی توانستم خودم را کنترل کنم. مخصوصاً اینکه نمیخواستم جلوی ماهدخت گریه کنم و از خودم ضعف نشان بدهم! بالاخره بچّه هزاره، مظلوم و مقتدر است.
منتظر ماهدخت ایستاده بودیم. تا اینکه حدود یک ساعت بعداز من پیدایش شد. در حالی که حال نداشت و به شدّت ضعف داشت. به او آب و دو سه تا شکلات دادیم تا وقتی به خانه میرسیم فشارش نیفتد.
تا خانهمان حدود بیست دقیقه بیشتر راه نبود؛ چون در نزدیکی آن منطقه نظامی؛ یعنی دقیقاً پشت آن منطقه، منازل سازمانی بود که در میان انبوهی از درختان و در دامنه دو تا تپّه بزرگ قرار داشت.
تا به خودم آمدم، دیدم ماهدخت دارد با بابام حرف میزند: «حاجآقا! سمن خیلی از شما تعریف میکنه! خیلی به شما وابستهست. خوشحالم که بعداز مدّتها همدیگه رو میبینین!»
بابام که او هم معلوم بود دلودماغ قبلاً را ندارد، فقط یک کلمه گفت: «تشکّر!»
ماهدخت هم دیگر چیزی نگفت، سکوت کرد و به بیرون نگاه میکرد.
وقتی به اوّل شهرک مسکونی رسیدیم، ماشینمان را نگه داشتند، پیادهمان کردند و از ما کارت شناسایی و تردّد خواستند. با اینکه پدرم را میشناختند، امّا باز هم کار خودشان را انجام دادند.
من آنجا فهمیدم که به ماهدخت «کارت خبرنگاری» دادند و بعداً هم فهمیدیم که با سفارش و تأکیداتی که از طرف «سفارت ترکیه» در کابل بوده است، میزان دسترسی خوبی به او دادهاند.
وقتی داشتیم کارت و وسایلمان را به آن سه چهار نفر مأمور نشان میدادیم، توجّهمان بهطرف یک خودروی سوخته و سیاه و بخشی از دیوار تخریب شدهای جلب شد که در حال تعمیرش بودند.
بابام بعداً گفت: «دو سه روز قبل، یه عامل انتحاری قصد ورود به شهرک داشته که جلوش رو گرفتن و اونم عمل کرده و سه چهار تا زن و بچّه رو به خاک و خون کشیده!»
فکر کنید بعداز مدّتها به خانه برگشتهاید، آن هم خانهای که مثلاً قرار است امنتر از بقیّه جاهایی باشد که تا حالا آنجاها زندگی کردهای. این هم که بدو ورودش میبینی عامل انتحاری، انفجار، کشتن مردم و...!
سوار شدیم و به داخل رفتیم. به خانه رسیدیم، دیدار با مادر، خواهرهایم و استقبال گرم و محبّتشان یک طرف! از طرف دیگر هم پرچمهای سیاه، عکس داداش خوشکلم، تسلیت مقامات ارشد و...
هیچوقت فکرش را نمیکردم در موقعیّتی به خانهمان برسم که ندانم باید بخندم یا باید زار بزنم؟!
تا اینکه...
خوابم نمیبرد، تمام وجودم خشم و نفرت بود. دائم داداشم جلوی چشمانم میآمد و حجم فراقش اصلاً در باورم نمیگنجید. مخصوصاً با توصیفاتی که بابام از وحشیبازیهای داعشیها درباره داداشهایم تعریف کرده بود.
من بیدار بودم، به سقف خانه زل زده بودم، دندانهایم را به هم فشار میدادم و از درون داغان بودم. دلم میخواست یکی را با دستهای خودم خفه و زجر کش کنم تا راحت بشوم! از آنهایی هستم که معمولاً خشمشان را در خیالشان تجسّم میکنند، امّا چندان جرأت ابراز ندارند.
دیدم ماهدخت هم دراز کشیده، امّا صورتش روشن است. فهمیدم که زیر پتو گوشیاش روشن است و دارد با گوشیاش ور میرود.
دوست داشتم بفهمم که چه خبر است و دارد به چه کسـی پیام میدهد. با اینکه منطقه خانه ما شبکه نداشت، تا همین حالا هم ندارد و اصلاً شبکه داشتن جرم محسوب میشود.
امّا...
چیزی که سمن دوست داشت بفهمد، ولی نه ماهدخت از گوشی¬اش جدا می-شد و نه امکان هک کردن رمز گوشی¬اش برای سمن وجود داشت، توسّط واحد جـنـگال مـســـتـقـر در آن شــهـرک بودند کشف و ضبط شد:
ساعت 23:33 نوشت: «وضعیّت DFT در موقعیّت RR»
رمزنگار ما اینگونه رمزگشایی کرد: «این اعلام یک محاصره و عدم امنیّت جانی و اطّلاعاتی است. موقعیّت جغرافیاییام معلوم است و طبق پیشبینی عمل شد.»
ساعت 23:43 جواب اومد: «؟ / .. »
یعنی: «کسی هم شناسایی شد؟»
نوشت: «+ !»
یعنی: «فکر کنم لااقل یکیشون رو شناسایی کردم!»
گفتند: «؟»
یعنی: «کدومشون؟»
نوشت: «!מחמד»
یعنی: «فکر کنم: محمّد»!!
رمان #نه
ادامه دارد...
@Mohamadrezahadadpour
بسم الله الرحمن الرحیم
🔥 #نه 🔥
✍️ محمد رضا حدادپور جهرمی
💥 «قسمت شصت و چهارم»
🔺گاهی فقط با یک کلمه آشنا، همه غریبه میشوند!
در طول آن یکی دو روز اوّل، ماهدخت زودتر از من از خواب بیدار میشد و دیرتر از من میخوابید. در کارهای خانه به مادرم و خواهرهایم کمک میکرد. از پوشیدن لباس محلّی ما گرفته تا حتّی آشپزی، شستشو و ... همه کار میکرد.
مادرم کمکم داشت با او دوست میشد؛ یعنی ظاهرش این را نشان میداد. بابام که کلّاً خیلی اهل بها دادن و توجّه همینجوری به کسـی نیست و چندان پرس و جو نمیکرد.
تا اینکه نمیدانم سوّمین روز یا چهارمین روز بود، صبح زودتر از همیشه از خواب بیدار شدم. آن روز، روز خاصّی بود! شاید دو سه ساعت زودتر از هر روز از خواب بیدار شدم. رفتم دست و صورتم را شستم و قدمقدم بهطرف آشپزخانه نزدیک شدم. شنیدم که مادرم و ماهدخت داشتند با هم صحبت میکردند.
چند لحظه همانجا فال گوش ایستادم.
مادرم داشت از بچّههایش برای ماهدخت میگفت. چیزی شنیدم که خیلی وقت پیش هم شنیده بودم، امّا چون خیلی برایم مهم نبود ازش حرف و سؤالی هم مطرح نمیکردم.
مادرم داشت از همان داداشم که قم مدفون هست برای ماهدخت میگفت: «پسر خیلی خوب و چابکی بود. اسمش عماد بود. از وقتی اون رفت، حاجآقا هم شکسته شد و روزبهروز پیر و پیرتر میشد؛ چون تقریباً از نظر سنّی با پسر بزرگم هم سنّ و سال بود، خیلی با پسرم نزدیک و هم روحیه بود.»
ماهدخت با تعجّب گفت: «چرا میگین پسرم؟ مگه با هم فرقی دارن؟»
مامانم همه خاطراتی که سالها بود فراموشش کرده بودم را یادآوری کرد: «عماد پسر ما نبود! پسر یکی از دوستای حاجآقا بود که قبلاً تو جنگ شوروی بوده و... حالا دیگه اوناش رو نمیدونم! ولی یه شب کلّ خونواده رو قتل عام کردن. پدر عماد، مادرش، دو تا داداشاش ... ما اون موقع تازه عروسی کرده بودیم و اوایل زندگیمون بود. شاید همهش یه سال و دو سه ماه بود که ازدواج کرده بودیم و من حامله بودم. اون موقع تازه هوای ایران و قم افتاده بود تو سر حاجآقا... مربوط میشه به کلّی وقت قبلاز اینکه طالبان بخواد افغانستان رو به گند بکشه! حاجآقا یه روز با عماد برگشت خونه، عماد کوچیک بود و هنوز نیاز به شیر داشت، امّا من که شیری نداشتم...»
ماهدخت گفت: «پس چیکار میکردین؟»
مامانم جواب داد: «اون موقع دوستای حاجآقا از عراق به افغانستان اومده بودن و قرار بود سه شب هم خونه ما باشن.»
نمیدانم چرا ماهدخت فوراً گفت: «عراقیا هم آخوند بودن؟»
مامانم گفت: «یادم نیست. نه، نمیدونم چیکاره بودن!»
مامانم ادامه داد: «وقتی دوستاش از عراق اومدن، برای حاجآقا دو تا ظرف، شاید دو سه لیتر میشد آب فرات آورده بودن. یادم نیست، امّا بعدش حاجآقا میگفت که ظاهراً از منطقه سرداب عبّاسیّه (حرم حضرت ابالفضل العبّاس سلام الله علیه) آورده بودند. یکیشون که بعدها تو ایران هم خیلی بهمون لطف داشت، گفت که وقتی میخواستن بیان افغانستان به دلشون افتاده بوده که واسه ما از اونجا آب بیارن!
حاجآقا هم وقتی اینو شنید دلش شکست! چون واقعاً بیچاره شده بودیم و نمیدونستیم چطوری باید عماد رو سیر کنیم. خیلی آروم و صبور بود، همین که گریه نمیکرد بیشتر دل ما رو میسوزوند. خلاصه حاجآقا به دلش افتاد که شروع کنیم و یه بار شـب و یه بار هم روز، یه قـند مـتبرّک مجلـس روضه تو اون آب مینداخـتیم و حل میکردیم و به عماد میدادیم.»
صدای بغض مامانم را میتوانستم بشنوم؛ چون من هم دیگر داشت گریهام میگرفت وقتی مامانم داشت اینها را برای ماهدخت میگفت.
مامان ادامه داد: «دقیقاً تا چهل شب؛ ینی کلّ اون چهل شبانهروز، عماد اونجوری زنده موند و تونستیم بزرگش کنیم. تا اینکه شب چهلم وضع حمل کردم و سینههام شیر آورد. من که خیلی به عماد اعتقاد داشتم، شیر یکی از سینههام رو وقف عماد کردم. جالبه که وقتی عماد مدّت دوسالش تموم شد، شیر اون سینه هم تموم شد و دیگه هر کاری میکردیم شیر نمیداد. با اینکه بچّه خودم هنوز دو سه ماه دیگه باید شیر میخورد، از همون سینهای که مال خودش بود میخورد.»
ماهدخت گفت: «اینا رو دارین جدّی میگین؟»
مامانم جواب داد: «باورش واسه بعضیا مشکله، امّا آره! دلیلی نداره که بخوام دروغ بگم!»
ماهدخت گفت: «نه، نه! منظورم این نبود که دروغ میگین؛ چون باورش واسم سخته گفتم! عاقبتش چی شد؟ عاقبت عماد منظورمه!»
مادرم گفت: «وقتی ایران بودیم، وقتی بزرگتر شد بیشتر مرید حاجآقا شد. حاجآقا هم دوستانی داشت که عماد رو دوست داشتن. همونا بهش شغل دادن و باعث پیشرفتش شدن.»
ماهدخت گفت: «ینی شغل نظامی!»
مامانم که معلوم بود خیلی دلش نمیخواهد جواب بدهد، گفت: «آره تقریباً، شهید شد.»
ماهدخت گفت: «راستی شنیدم داداشای ماهدخت هم از نیروهای اطّلاعاتی بودن! درسته؟»
مامان سادهلوح و دل پاک من جواب داد: «خب الگوی همه¬شون عماد بود.»
#نه
ادامه...👇
ماهدخت که مثلاً احساسی شده بود، سؤال خیلی بدی پرسید! ماهدخت پرسید: «آفرین! الگوی عماد کی بود؟!»
من فوراً وارد آشپزخانه شدم، بلند سلام کردم که مثلاً حواس مامانم را پرت کنم و به من توجّه کند و جواب ماهدخت را ندهد. چشمان مامانم به من افتاد، امّا چشمان ماهدخت به لبهای مامانم بود. من بهطرفشان رفتم که مثلاً مامانم بیشتر توجّه کند و حواسش پرت بشود.
ماهدخت هم دوباره گفت: «کی؟ گفتین کی بود؟ ببخشید نشنیدم!»
شروع به سروصدای الکی کردم: «مامان چقدر اینجا کثیفه! وای ماهدخت تو اینجا بودی؟ سلااام!»
شد آنچه نباید میشد! مامانم لبانش باز شد و در جواب سؤال و دقّت ماهدخت یک کلمه را نباید میگفت، که گفت: «حاجآقا!»
وااای! همه تلاش و حرص خوردنم به هدر رفت.
گاهی یک درد دل ساده یا یک کلمه آشنا میتواند سرنوشت زندگی، مرگ، نقشه و طرح خیلیها را عوض کند.
از یک طرف دیگر:
بچّه ها به الگوریتمی از ارتباط ماهدخت با کسانی رسیدند که اطّلاعاتش را در اختیار آنها میگذاشت. البتّه لازم به تذکّر است که این الگوریتم، حدود نه روز؛ یعنی سه تا سه روز اتّفاق میافتاد.
حالا چرا سه تا سه روز؟ چون ماهدخت از الگوریتم زمانی 72 ساعته با ترکیب علائم و زبان عبری استفاده میکرد. کشف این الگوریتم و رمز¬گشایی آن، توسّط بچّهها به این راحتیها نبود. ضمن اینکه تمام این مسائل فوق حرفهای برای اوّلین بار بود که توسّط بچّهها در خاک افغانستان رخ میداد و طبیعتاً مشکلات خاصّ خودش را به همراه داشت. بگذریم.
دوّمین تماسی که ماهدخت در آن شهرک از طریق ماهواره با خارج برقرار کرده بود، بسیار کوتاه و بدین گونه بود:
-؟
یعنی: چه خبر؟
-// מחמד - -
یعنی: محمّد با این خانواده در ارتباط نیست و دسترسی به او به این راحتی نیست.
(اجازه بدهید برای اینکه خسته نشوید، پیامها را بهصورت رمزگشایی شده تقدیم کنم:)
- برنامهت چیه حالا؟
- به دسترسی بیشتری نیاز دارم. اجازه بدین به روش خودم عمل کنم و محدودیّتی نداشته باشم.
-باشه، مشکلی نیست. به کسی یا چیزی نیاز داری؟
-نه! نمیدونم. اوّل باید شرایط رو بسنجم.
-برنامه کلّی از ماست، بقیّهش با خودته.
رمان #نه
ادامه دارد...
@Mohamadrezahadadpour
فقط سؤاله
میخوام بدونم
آیا در روز تعطیل، برای کسی که دستگیر شده، قرار تأمین صادر میشود و آزادش میکنند؟
آیا برای همه همینه؟
#دیجی_کالا
https://virasty.com/Jahromi/1707687700054992347
دلنوشته های یک طلبه
فقط سؤاله میخوام بدونم آیا در روز تعطیل، برای کسی که دستگیر شده، قرار تأمین صادر میشود و آزادش میک
👆پاسخ یکی از قضات محترم👇
سلام علیکم حاج آقا شب شما بخیر
هم آره هم نه
قاضی کشیک میتواند با تفهیم اتهام قرار تامین صادر و پس از سپردن تامین آزاد نماید و اگر توسط مامور جلب شده باشد او را 24 ساعت تحت نظر قرار داده و فردای آن روز توسط قاضی شعبه مربوط اقدام قضایی انجام شود.
معمولا هم هر دو صورت بنا به شرایط پرونده برای همه ممکن است اتفاق بیافتد.