#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
⚫️جلوات ولایت فاطمی در کربلا:
🏴 جناب حبیب بن مظاهر الأسدی:
▪️یاری کننده (ناصرِ) حضرت سیدة نساء العالمين سلام الله علیها
▪️مجهز بودن به شأن طهارت
▪️مخاطب سلامِ حضرت صدیقه کبری و زینب کبری سلام الله علیهما
⚫️⚜️▪️✨
⚜️▪️✨
▪️✨
✨
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
⚫️ ولایت فاطمی (سلام الله علیها)
🏴 جلوات ولایت فاطمی در کربلاء
⬅️جناب حبیب بن مظاهر الأسدی
ا❁﷽❁ا
✨﴿..إِنَّما يُريدُ اللهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً ﴾
(سوره مبارکه احزاب آیه۳۳)
⏪جناب حبیب بن مظاهر الاسدی، عمید و قائد و مرجع اصحاب الحسین (سلام الله علیهم أجمعین) بوده است. نقل است که شب عاشورا در میان خیام، خیمۀ حضرت قمر منیر بنی هاشم (سلام الله علیه) محل اجتماع بنی هاشم و خیمۀ جناب حبیب بن مظاهر محل اجتماع اصحاب بوده است؛ و چون از ایشان سوال کرد که «هنگامیکه صبح شود، چه می کنید؟ به جناب حبیب پاسخ دادند که فرمان، فرمان توست و سرپیچی نمی کنیم»(۱). این اجتماع اصحاب حول جناب حبیب دلالت بر مرجعیت ایشان میان اصحاب [غیر بنی هاشم] دارد. او نخستین کسی است که از جانب امام (علیه السلام) بصورت خاص به کربلا دعوت می شود و در استجابتِ ندای امام جزء سابقون و متنافسون می باشد.
↩️یکی از شاخصه های اصحاب الحسین (علیه السلام) که در زیارات مأثوره بر آن تأکید شده «انصار فاطمة (سلام الله علیها)» بودن ایشان است؛ به گونه ای که هم در زیارت وارث و هم در زیارت روز عرفه بر این موضوع تأکید شده:
▫️«اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ يا اَنْصارَ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسآءِ الْعالَمينَ سلام الله علیها »(۲)
✔️بدیهی است که نصرتِ حضرت حجة الله علی الحجج (سلام الله علیها) نصرتی اخص از نصرتِ حجج الهی (علیهم السلام) می باشد که این خصیصه در اتم معنا، در شهدای کربلا به بروز و ظهور رسیده است. آنچه که در احادیث، عموم مؤمنان و حتی خواص از ایشان بدان توصیه و امر شده اند، نصرتِ امام هر عصر و زمان است؛ به گونه ای که حتی در وصف شهداء احد، به یاری کردن دین و رسول خدا (صلی الله علیه و اله) اشاره شده : «اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ يا اَنْصارَ دينِ اللهِ وَاَنْصارَ رَسُولِهِ» (۳) و بر نصرت حضرت سیدة نساء العالمین در معنای خاص آن، اشاره ای نشده است؛ لذا این مرتبه از نصرت، در معنای خاص آن، تنها به اصحاب الحسین (علیه السلام) اختصاص می یابد.
☑️یکی از شاخصه ها و مؤلفه هایی که اصحاب الحسین (علیه اسلام) واجد آن بوده و بدین سبب به شأنِ نصرت حضرت أم الائمه الاطهار (سلام الله علیها)» نائل آمدند، «طهارت» است. جناب حبیب بن مظاهر در رجزی که در میدان جنگ می خواند، بر این خصیصه تأکید می نماید:
أنَا حَبيبٌ وأبي مُظَهَّرُ..
لَنَحنُ أزكى مِنكُمُ وأطهَرُ
و در پایان اشاره می نماید:
عَنِ الحُسَيْنِ ذِي الفِخارِ الأَطْهَرْ
أنْصُرُ خَيْرِ الناسِ حينَ يُذْكَرْ (۴)
▪️منم حبیب و پدرم مظاهر است؛.. ما از شما پاک تر و پاکیزه تر هستیم.. حسين را يارى مىكنم، صاحب فخر و طهارت، همان كه از او به بهترين مردم ياد مىشود.
↩️وجود امام، اصل و منشأ طهارت در عالَم می باشد؛ که حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام نیز در کربلا در احتجاج با دشمنان فرمودند: «إنّا اهل البيت الطهارة...» (۵). اما مشکات و جوهره طهارت به وجود مقدسه حضرت أم الائمه الاطهار فاطمةالزهرا سلام الله علیها بر می گردد؛ همانطور که شأن نزول آیه مبارکه تطهیر نیز به این مطلب اشاره می نماید (۶).
✨
▪️✨
⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
⚜️▪️✨
▪️✨
✨
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
◀️به بیانی دیگر، اصحاب الحسین (علیه السلام) بواسطه حمل ولایت فاطمی و استقرار آن در قلوب، به شأن «طهارت و تزکیه نفس» نائل آمده و بدین سبب، به مقام و جایگاه نصرت برای حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) رسیدند:لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوَلَايَتِكِ (۷).
⏪لذا میان هر یک از اصحاب الحسین (علیه السلام) و حضرت أم الابرار (سلام الله علیها) ارتباط خاصی برقرار بوده که این حقیقت در کربلاء، با ارتباط متقابل میان حضرت نائبة الزهراء صدیقه صغری زینب کبری (سلام الله علیها) و هر یک از اصحاب، ظاهر و آشکار می گردد. چنانکه نقل است هنگامی که حبیب بن مظاهر خود را به سرزمین کربلا می رساند، حضرت فخر مخدرات، سیدۀ اهل حرم زینب (سلام الله علیها) «سلامِ» خاص خود را به جناب حبیب می رسانند. حبیب نیز در مقابل، خاک بر سر ریخته و بر صورت خود زده و عرضه می دارد:
▪️«من أكون أنا حتى تُسلم عليَّ بنت أمير المؤمنين عليها السلام»! (۸)
من که باشم که دختر بزرگ امیرالمومنین علی (علیهما السلام) بر من سلام کند.
✔️این صورت رفتار جناب حبیب و پاسخی که در پیغام حضرت زینب کبری (علیها السلام) می دهد، دلالت بر کمال خضوع و خشوع ایشان در برابر ساحت قدسی حضرت صدیقه کبری و زینب کبری (سلام الله علیهما) دارد.
✔️همچنین زمانیکه جناب حبیب از نگرانی اهل حرم نسبت به وفایِ عهد اصحاب مطلع می شود، همۀ آنها را گرد هم جمع کرده و نزد خیام حسینی می برد تا خاطرِ حضرت عقیلة بنی هاشم و فاطمیات (علیهم السلام) را تسلی بخشد (۹).
◀️مؤید دیگر بر ارتباط خاص میان حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) و اصحاب الحسین (علیه السلام)، رؤیای صادقه ای است که همسرِ جناب حبیب بن مظاهر می بیند. همسر جناب حبیب [أم قاسم] شبی در رؤیای صادقه حضرت زهرا (سلام الله علیها) را می بیند که به حبیب سلام رسانده و به ایشان امر می کند که محاسنش را خضاب کند:« یا حبیب إن مولاتک فاطمه الزهراء تسلم علیک، وتقول لک: خضب کریمتک»(۱۰) [تا به جهت یاری امام حسین علیه السلام، کهولت سن وی پوشیده شده و اظهار غلبه بر دشمن قوّت یابد]؛ جناب حبیب نیز با اشتیاق فراوان اجابت نموده و عرضه میدارد:«حبا، وألف کرامه لله تعالی، ولسیدتی فاطمه الزهراء علیها السلام»(۱۱).
🖋لذا با توجه به آنچه بیان شد، "انصار فاطمة (سلام الله علیها)" بودن اصحاب الحسین (علیه السلام)؛ مجهّز بودن ایشان به شأن "طهارت"؛ و مؤیدات دیگری که در باب ارتباط خاص میان آنان و حضرت صدیقه کبری و زینب کبری (سلام الله علیها) بیان شد، همگی از جلوات ولایت فاطمی در کربلا می باشند.
ا┅═✧❁ منابع❁✧═┅ا
(۱).زینب الکبری من المهد الی اللحد ج۱ ص۱۸۳؛ کلمات الامام الحسین ج۱ص۴۰۹
(۲).المزار للشهید الاول ج۱ص۱۷۰؛بحارالانوار ج۹۸ ص۳۵۹
(۳).بحارالانوار ج۹۷ ص۲۲۱؛ المزار الکبیر ج۱ص۹۶
(۴).الأمالي (الصدوق) ج۱ص۲۲۴؛مستدرك عوالم العلوم و المعارف ج۱۷ ص۱۶۹؛ بحارالانوارج۴۴ ص۳۱۹؛ رياض الأبرار في مناقب الأئمة الأطهار ج۱ص۲۰۴
(۵).تسلیة المُجالس و زینة المَجالس (مقتل الحسین علیه السلام)، ج ۲، ص ۱۵۲؛ موسوعة کلمات الامام الحسین (علیه السلام)، ص ۲۸۴ و ۲۸۵
(۶).عوالم العلوم و المعارف والأحوال ج۱۱ ص۹۳۳
(۷).المزار (للشهید الاول) ج۱ ص۲۱؛ بحارالانوار ج۹۷ ص۱۹۴؛ وسائل الشیعة ج۱۴ ص۳۶۷
(۸).موسوعة الإمام الحسین علیه السلام، ج ۹، ص ۳۴۵ الی ۳۴۷
(۹).زینب الکبری من المهد الی اللحد ج۱ ص۱۸۳؛ کلمات الامام الحسین ج۱ص۴۰۹
(۱۰).حياة حبيب بن مظاهر الأسدي، ص ۵۲
(۱۱).همان
✨
▪️✨
⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
#حسینیه
#ولایت_فاطمی
#رقیة_المرتقي_ريحانة_الحسين_فی_کربلا
ا❁﷽❁
✨﴿إنَّ اللهَ يَأمُرُكُم أنْ تُؤَدُّوا الْأماناتِ إلى أهْلِها..﴾
(سوره مبارکه نساء آیه۵۸)
✍حضرت رقیه علیهاالسلام؛ «ودیعةالله نزد امام حسین علیه السلام»
🏴از شباهات حضرت فاطمه بنت الحسین با جده مکرمه شان حضرت فاطمةزهرا علیهما السلام،اشتراک در لقب «ودیعة الله» است.
▪️پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله دخت مکرمه شان را امانت خدا و رسول نامیده «هذه وديعَةُ الله و وديعَةُ رسوله»(۱)و لذا امیرمؤمنان علیهالسلام دربه خاک سپردن بدن مطهره ایشان فرمودند:«قد استرجعت الوديعة..و أُخلِسَت الزهرا»(٢).حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام نیز هنگام وداع با اهل خیام، دردانه شان رقیه علیهاالسلام را امانت پروردگار نزد خویش نامیدند «ألا يا رقية..انتم وديعة ربي اليوم»(٣)و حضرت عقیلة زینب کبری علیهاالسلام در تدفین این ریحانه، وی را امانت آل الله علیهمالسلام معرفی نموده که به اهل شام سپرده میشود: «یا اهل الشام لقد اودعناکم في هذه الخرابة امانة فالله الله فيها»(۴).
📓۱.الصراط المستقيم ج۲ص۹۲؛ ٢.الکافی ج۱ص۴۵۹؛ ۳.کلمات الإمام الحسین ج۱ص۵۱۱؛۴.خصائص الزینبیة ص۲۹۶
۲_ موقعیت های زندگی انسان 🏴🏴🏴
(به زبان های #فارسی ، #انگلیسی ، #عربی )
#ماه_محرم
#امام_حسین
#اینفوگرافی_اهلبیتی
•••┈✾~🍃🌺🍃~✾┈•••
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایتگری پوستر شماره دو : موقعیت های زندگی انسان .
🏴🏴🏴
#ماه_محرم
#امام_حسین
#اینفوگرافی_اهلبیتی
•••┈✾~🍃🌺🍃~✾┈•••
ای علت حیاتـ🌱ـ ...
تمامی کائنات ....
رنگ خـ🍁ـزان گرفته ...
بدون تـ💔ـو باغ ها
سلام بهـ🍀ـار دلها ....
#سلام
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹️امروز؛ صفحه ۸۹قرآن کریم
سوره مبارکه البقرة
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
https://eitaa.com/mohtavayetablighJameaAlZahra
امام زمان 086.mp3
3.56M
می گویند؛
آخرالزمان دوره ریزش ها و رویش هاست!
درست شبیهِ شب عاشورا،
که عده ای غربال شدند و عده ای با حسین، تا آخر آسمان، بال زدند.
وای بر من، اگر نخواهی اَم.
4_310226054725763521.mp3
2.47M
عزادار حقیقی(۷)
🎧 آنچه می شنوید؛👇
✍هرچه فشار روز عاشورا، بر امام حسین ع بیشتر میشد؛
نشاط شون هم بیشترمیشد😳
🖤راستی؛
رمز این نشاط چيه؟
آیا ما هم میتونيم،اينجوري باشیم؟
#عزادار_حقیقی