#حسینیه
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
⚫️جلوات ولایت فاطمی در کربلا:
🏴 حضرت نائبة الزهراء عقیلة بنی هاشم زینب الکبری (سلام الله علیها)
🖋قسمت سوم
▪️حضرت صدیقه صغری زینب (سلام الله علیها)، جلوه ی شأن «دین القیمة» در کربلا
▪️عصمت، عفاف و طهارت فاطمی در أتم معنا در کربلا از وجود ایشان ظهور داشت
▪️مفروضة الطاعة علی الملائکة
▪️وصایای حضرت مادر راجع به امام حسین (علیهالسلام) به دخترشان زینب کبری (سلام الله علیها)
⚫️⚜️▪️✨
⚜️▪️✨
▪️✨
✨
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
⚫️ ولایت فاطمی (سلام الله علیها)
🏴 جلوات ولایت فاطمی در کربلاء
⬅️حضرت نائبة الزهراء عقیلة بنی هاشم زینب الکبری (سلام الله علیها)
🖋قسمت سوم
ا❁﷽❁ا
✨ «و ما أُمِرُوا إِلاَّ لِيَعْبُدُوا اللهَ مُخْلِصينَ لَهُ الدِّينَ حُنَفاءَ وَ يُقيمُوا الصَّلاةَ وَ يُؤْتُوا الزَّكاةَ وَ ذلِكَ دينُ الْقَيِّمَةِ»
{و به آنها دستوري داده نشده بود جز اينكه خدا را بپرستند و دين خود را براي او خالص كنند و به توحيد بازگردند،و نماز را برپا دارند و زكات را بپردازند؛ و اين است دين استوار}
(سوره مبارکه بینه آیه۵)
ا═✧❁🏴❁✧═ا
🔳همانطور که در قسمت های قبل بیان شد، وجود مبارک حضرت خاتون کربلا زینب الکبری (سلام الله علیها) ظهور ذاتی حضرت مادر (سلام الله علیها) در کربلا بودند؛ و بدیهی است که جلواتِ ولایت فاطمی در وجود مقدسه ایشان غیر قابل احصاء می باشد. فلذا ما نیز در اینجا تنها به ذکر برخی از جلوات و اهمّ آنان اکتفا می نماییم.
⏪ دین القیمة
☑️یکی از شئون مبارکه حضرت صدیقه کبری فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) که در تفسیر ذیل شریفه ۵ سوره مبارکه بینة نیز اشاره شده «دین القیمة» است: «وَ ذلِكَ دِينُ الْقَيِّمَةِ قَالَ: هِيَ فَاطِمَةُ علیها السلام (۱)»؛ از آنجا که وجود مبارکشان در زمان غصب ملک ولایت (فدک) و ارتداد امّت از صراط مستقیم ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)، فتنه معتدین و غاصبین را آشکار نموده، جان امیرمؤمنان علی (علیه السلام) را حفظ کرده و از اعوجاج در دین مانع شدند.
✔️این شأن حضرتِ أم الائمه الاطهار (سلام الله علیها)، در کربلا در وجود مبارکه حضرت عقیلة الوحی زینب الکبری (سلام الله علیها) ظهور ذاتی یافت؛ در زمانیکه امر و ودائع امامت به ایشان سپرده شد و آن حضرت در سیر تمامی منازل اسارت از کوفه و شام، از حریم ولایت حسینی دفاع نموده و انحرافات و بدعت ها را از آن زدوده و دین را خالص و استوار و قائم گردانیده و از جان مبارک امام زین العابدین (علیه السلام) محافظت نمودند.
✔️خطبات حضرت «وریثة الفصاحة و البلاغة» (۲) زینب الکبری (سلام الله علیها) در رسوا نمودن اعداء لعین و تبیین حق و حقیقت و دفاع از امر ولایت، ظهور خطبه فدکیه ی حضرت أم الائمه الاطهار صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بود: أشبَهَت أمّها الزهراء في عَظمَتها وبَلاغَتها (۳)؛ و به دلیل تحولی که در فطرت خلق ایجاد می نمود، تمام اهل مجلس از دوست و دشمن به گریه می افتادند: فَأَبْكَتْ وَ اللَّهِ كُلَّ مَنْ كَانَ فِي الْمَجْلِسِ (۵)؛ همچون مجلس خطبه فدکیه «ثُمَّ أَنَّتْ أَنَّةً أَجْهَشَ الْقَوْمُ لَهَا بِالْبُکَاءِ، وَ ارْتَجَّ الْمَجْلِسُ» (۶)؛ و چنانکه خطبه ای که در مسجد النبی با صوت و لحنِ حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و اله) به سمع حاضرین می رسید، و در کوفه نیز: كَأَنَّهَا تَفَرَّعُ مِنْ لِسَانِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (۷): گوئي زینب با لسان امير المؤمنين علیهماالسلام سخن مى گفت.
☑️علاوه بر خطبه خوانی، حضرت صدیقه زینب الکبری (سلام الله علیها) در مواضع متعدد در کربلا، جان مقدس امام [که حقیقت معنای دین است] را حفظ نمودند:
با آمدن به قتلگاه در روز عاشورا و سعی در ممانعت از بریدن رأس شریف امام حسین علیه السلام با بیان: «و إنْ ذَبِحتَه فَاذبِحني قَبلَه (۸): اگر میخواهی سر او را جدا کنی، قبل از او سر من را جدا کن!»
و نیز با انداختن خویش بر امام سجاد (علیه السلام) در مجلس ابن زیاد ملعون تا مانع به قتل رسیدن امام شوند: حَسْبُكَ مِنْ دِمَائِنَا، و اِعْتَنَقَتْهُ و قَالَتْ: و اَللَّهِ لاَ افارقه ، فَإِنْ قَتَلْتَهُ فَاقْتُلْنِي مَعَهُ» (۹)
همچون مادر بزرگوارشان صدیقه کبری (سلام الله علیها) که در جریان حمله به بیت وحی، با وجود تمامی لطمات و جراحات، خود را حائل نموده تا از جان امیرالمؤمنین محافظت و مانع از بردن ایشان به مسجد شوند: «فَحالتْ فاطمةُ سلاماللهعلیها بَينَهم و بين بَعلِها و قالت: وَاللّهِ لا أَدَعُكُمْ تَجِرُّونَ اِبنَ عَمّي ظُلْماً» (۱۰).
✨
▪️✨
⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
⚜️▪️✨
▪️✨
✨
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
⏪ عصمت و عفاف فاطمی
☑️از دیگر جلواتِ ولایت فاطمی در وجود حضرت صدیقه صغری زینب الکبری (سلام الله علیها) «عصمت و طهارت» است؛ به بیانی دیگر، وجود مبارکه ایشان، مشکاتی بود که عصمت و طهارت فاطمی در کربلا، در اتمّ و اکمل معنا، از وجود ایشان ظهور داشت.
همانطور که حضور حضرت عصمة الله الکبری فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) به جهت خطبه خوانی در مسجد، در زمانی بود که عِدل و همترازی به جهت دفاع از حریم توحید و ولایت نبود و استواری دین تنها بواسطه ایشان محقق می گشت، یعنی در حالت اضطرار در جمع نامحرمان حاضر شدند، خطبه خوانی حضرت صدیقه صغری زینب (سلام الله علیها) نیز بر مبنای همین سیره فاطمی صورت پذیرفت.
✔️نحوه ی خروج حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) از بیت نیز در سه حریم مجزا یعنی پوشیدن خمار و جلباب بسیار بلند (۱۱)؛ حرکت در میان جمعی از محارم چون أم أیمن، أسماء و فضه: وَ أَقْبَلَتْ فی لُمَّةٍ مِنْ حَفَدَتِها وَ نِساءِ قَوْمِهٰا (۱۲) و تکلّم من وراء الحجاب (از پشت پرده) با مردم در مسجد النبی بود : فَنِیطَتْ دُونَهَا مُلَاءَةٌ (۱۳) که این سیره فاطمی در محیای حضرت قدیسة الحوراء زینب (سلام الله علیها) به نحو اکمل ساری و جاری شد:
➖چه در زمان استقرار در مدینه [به عنوان نمونه در زمان مشرف شدن به زیارت مسجد النبی، که در پوشش تاریکی شب و در معیت امیرالمومنین و حسنین علیهم السلام صورت می پذیرفت (۱۴)]
➖و چه هنگام حرکت کاروان از مدینه [خروج در حلقه کنیزان، همراهی حضرت اباالفضل العباس علیه السلام در سوار کردن بر محمل و .. (۱۵)]
➖و چه حتی در سیر منازل اسارت با وجود هتک حرمت ها و جسارت ها، گرچه به تصریح کلام حضرت مولانا بقیة الله الاعظم ارواحنافداه: «و هي بأستار من الأنوار * تحجبها عن أعين النظّار» (۱۶)، اما همچنان به قدر استطاعت حریم های حجاب و عفاف فاطمی را حفظ می نمودند: با پوشاندن چهره با آستین مبارک: كانَتْ بَينَهُنَّ اِمرَأةٌ تَستُرُ وَجهَها بِزَندِها (۱۷)؛ و وارد شدن در مجلس ابن زیاد ملعون با حالتی ناشناخته که گرداگردشان کنیزان حلقه زده بودند: تَنَكَّرَتْ وَ حَفَّتْ بِهَا إِمَاؤُهَا (۱۸)؛ تا آنجا که آن ملعون سه بار سوال کرد که آن زن کیست و حضرت خاتون کربلا جوابی ندادند تا در نهایت یکی از کنیزان جواب داد که دختر امیرمؤمنان است؛ اما در نهایت چون ابن زیاد شروع به هتاکی نمود، آن حضرت لب به سخن گشوده و با استناد به آیه تطهیر کلام خویش را آغاز نمودند: اَلْحَمْدُ لِلَّهِ اَلَّذِي أَكْرَمَنَا بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ وَ طَهَّرَنَا تَطْهِيراً (۱۹).
⏪مفروضة الطاعة علی الملائکة
☑️یکی دیگر از جلوات ولایت فاطمی در حضرت صدیقه زینب الکبری (سلام الله علیها)، مفروض بودن اطاعت از ایشان بر جمیع مخلوقات است. نقل است که چون خواتین آل الله (علیهم السلام) را وارد شام نمودند، یکی از شامیان که محبت و معرفتی به اهل بیت (علیهم السلام) داشت، به نزديك محمل حضرت زينب سلاماللّهعلیها آمده و عرض كرد: اى بضعۀ فاطمۀ زهرا! مگر شما از آن اهلبيتی نيستيد كه عالم به طُفيل وجود شما و اجداد شما خلق شده است! متحيّرم كه اين حال چيست و اين گرفتاري از چه روي ميباشد! در آنحال حضرت عقیله سلاماللّهعلیها با دستان مبارک به آسمان اشارهای کرد و فرمود: «ايمرد! اكنون تماشا كن جلالت قدر ما را در نزد خدای متعال». آنمرد گويد: به آسمان نگاه كردم؛چنان لشكری در ميان زمين و آسمان ديدم كه شمارش را جز پروردگار، کسی نمیدانست؛ ديدم قُبّهها و علَمها بر تارك ايشان افراخته و در پيش روى این قافله ندا سر ميدادند:«بپوشيد ديدههاى خود را از حرمي که مَلك به ایشان نامحرم است!» (۲۰)
این امر یکی از وجوه معنایی این حدیث شریف در خصوص حضرت صدیقه کبری فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) است: «لَقَدْ كَانَتْ (صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهَا) طَاعَتُهَا مَفْرُوضَةً عَلَى جَمِيعِ مَنْ خَلَقَ اَللَّهُ مِنَ اَلْجِنِّ ، وَ اَلْإِنْسِ، وَ اَلطَّيْرِ، وَ اَلْبَهَائِمِ ، وَ اَلْأَنْبِيَاءِ، وَ اَلْمَلاَئِكَة» (۲۱)؛ که ظهور آن در کربلا در وجود دخت مکرمه شان بوده است.
✨
▪️✨
⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨
⚜️▪️✨
▪️✨
✨
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
⏪وصایای حضرت مادر
☑️وصایای حضرت أم الائمه فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) به دخترشان زینب (سلام الله علیها) راجع به امام حسین (علیه السلام) از دیگر جلوات ولایت فاطمی در کربلاست:
➖دادن پیراهنی که میراث انبیاء علیهم السلام بود:
أَعطَتِ الزَّهراء عَلَيهاالسّلام قَميصَ إبراهيمَ الخَليلِ لِزَينب علیهاالسلام (۲۲) با بیان اینکه وقتی برادرت حسین علیهالسلام آنرا از تو طلب کرد، بدان که دیگر لحظاتی بیشتر مهمان تو نیست: إذَا طَلبَه منكَ أخوكَ الحسينُ عليهالسّلام فَاعلِمي أنَّهُ ضَيفكَ ساعةً (۲۳)
➖و دیگری بوسه بر گلوی امام حسین (علیه السلام) به نیابت از حضرت مادر:
«لمَّا صارَ أخيكَ الحُسين عليه السّلام في كربلاء وحيداً فريداً، قَبِّلِي حُلقُومَهُ نِيابةً عَنِي» (۲۴)؛ فلذا هنگامیکه زینب (سلام الله علیها) در روز عاشوراء این بوسه را بر گلوی برادر زد، رو به سمت مدینه کرده و فرمود: یا أُمّاه، هذه الأمانةُ قد أدَّیتُها! (۲۵) ای مادرجان! این امانت شما را من به جا آوردم.
🖋آنچه که در بالا بیان شد، تنها اشاره به برخی از جلواتِ ولایت فاطمی در وجود مقدسه حضرت صدیقه صغری زینب الکبری (سلام الله علیها) بود.
ا┅═✧❁ منابع❁✧═┅ا
(۱). تأويل الآيات الظاهرة ص۸۰۰؛ البرهان في تفسير القرآن ج۵ ص۷۱۸
(۳).خصائص الزینبیة ص۱۰۰
(۴).فرازی از زیارت مفجعه حضرت زینب (سلام الله علیها)
(۵).لهوف،ص۲۶۴
(۶). الاحتجاج، ج۱ ص۲۵۴
(۷). لهوف ص۱۴۶
(۸).معالی السبطین، ج۲ ص۳۹؛ تظلّم الزّهراء علیهاالسلام، ص۲۱۸
(۹).عوالم العلوم و المعارف ج ۱۱، ص ۹۶۵؛ إعلام الوری بأعلام الهدی ج ۱، ص ۴۷۱
(۱۰).عوالم العلوم و المعارف ج۱۱ ص۵۷۲؛ نوادر الأخبار ج۱ ص۱۸۳
(۱۱).بحار الأنوار ج ۲۹، ص ۲۱۶؛ الاحتجاج ج ۱، ص ۹۷؛ غرر الأخبار و درر الآثار ج ۱، ص ۳۲۰؛ عوالم العلوم و المعارف ج۱۱ ص۶۵۲
(۱۲).همان
(۱۳).همان
(۱۴).زينب الکبری (النقدی) ص۲۲؛ وفیات الائمة عليهمالسّلام ص۴۳۵؛ خصائص الزینبیة ص۱۵۷
(۱۵).معاليالسّبطين، ج۱ ص۲۲۰؛ أسرارالشّهادة، ص۳۶۷
(۱۶).فاطمة الزهراء بهجة قلب المصطفى (ص) ج۱ ص۶۴۶؛ مستدرك عوالم العلوم و المعارف ج۱۱ص۹۵۹
(۱۷).المنتخب، ج۲ ص۴۸۶؛ الدّمعة السّاكبة، ج۵ ص ۱۰۲؛ أسرار الشّهادة، ص۵۰۰؛ وسيلة الدّارين، ص ۳۸۶
(۱۸).وقعة الطف ج۱ص۲۶۱؛ الإرشاد (المفيد) ج۲ ص ۱۱۵؛ بحارالأنوار ج۴۵ص۱۱۴
(۱۹).همان
(۲۰).ریاحین الشریعه، ج۳ ص۱۵۹
(۲۱). عوالم العلوم و المعارف ج ۱۱، ص ۸۳۳؛ دلائل الإمامة ص ۱۰۶
(۲۲).عوالم العلوم و المعارف، ج۱۱ص۹۰۶؛ مسند فاطمة عليهاالسّلام ص۳۲۴؛ وقائع الشهور و الأيام
(۲۳).همان
(۲۴).الموسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء (ع)، ج۱۵ ص۱۰۹ ؛ لوامع الأنوار (المرندی) ص۹۹
(۲۵).همان
✨
▪️✨
⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️
بی عشق مهـ❤️ـدی ...
در دلم لطف و صفا نیست
لایق به خاک است ...
آن دلی که مبتلا نیست
هرروز باید ...
از فراقش ناله سر داد
مهـ❤️ـدی فقط ...
آقای روز جمعه ها نیست
سلام بر مهـ❤️ـدی (عج) ....
#سلام
🍂🍃🍂🍃🍂
https://eitaa.com/mohtavayetablighJameaAlZahra
🍃🍂🍃🍂
💚صلوات، سبب جلب رحمت خدا
▪️پیامبرصلى الله عليه و آله:
🔸جبرئیل به من مژده داد که خداوند فرموده:
هرکس بر تو صلوات بفرستد خودم بر او صلوات میفرستم.
و هرکس بر تو سلام دهد خودم بر او سلام میدهم
پس به خاطر این نعمت، سجده (شکر) کردم.
🔹لَقِیَنِی جَبْرَئِیلُ علیه السلام فَبَشَّرَنِی قَالَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ مَنْ صَلَّی عَلَیْکَ صَلَّیْتُ عَلَیْهِ وَ مَنْ سَلَّمَ عَلَیْکَ سَلَّمْتُ عَلَیْهِ فَسَجَدْتُ لِذَلِکَ.
📚جامع الأخبار: ص ۱۵۷.
🍂🍃🍂🍃🍂
https://eitaa.com/mohtavayetablighJameaAlZahra
🍃🍂🍃🍂
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹️امروز؛ صفحه ۱۳۳قرآن کریم
سوره مبارکه البقرة
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
https://eitaa.com/mohtavayetablighJameaAlZahra
مهندسی فکر 02.mp3
8.87M
#مهندسی_فکر ۲
آخه بلاهایِ ناگهانی ،
یا مصیبت هایی که تعادل زندگی ما رو بهم میزنند،
چه خیری دارند، که بخوایم بشینیم درموردشون تفکر هم بکنیم؟ 🤔
لینک فایل قبلی
https://eitaa.com/mohtavayetablighJameaAlZahra/30561
🍂🍃🍂🍃🍂
https://eitaa.com/mohtavayetablighJameaAlZahra
🍃🍂🍃🍂
با عرض سلام و صبح بخیر خدمت شما مبلغین گرامی🍃🍃🍃
تسلیت عرض میکنم ایام دهه ی آخر صفر را
رحلت حضرت رسول صلی الله علیه و آله، شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا علیهما السلام را محضر بقیه الله الاعظم، شیعیان و شما عزیزان
امروز محتوای مناسبتی شهادت امام رضا علیه السلام بارگذاری خواهد شد🖤
ده اصل زندگی در سیره امام رضا علیه السلام.docx
35K
مقام رضا.pdf
517.1K
💠 فیش منبر💠
#امام_رضا علیه السلام
🔷 متن منبر شهادت امام رضا علیه السلام
🔸موضوع 👇
✳️ مقام رضا و خشنودی
🔖آنچه در این فیش می خوانید 📔
🖇1- چیستی مقام رضا
🖇2-انواع «رضا»
🖇3- رضا، مقامی فراتر از بهشت
🖇4-رضا»، بهشت نقد
🖇5-رضای خدا از بنده در گرو رضایت بنده از خدا
🖇6- رضا به هنگام خوشی ها، در کنار رضا به هنگام ناخوشی ها
🖇7-رضای فرابرنده یا رضای فروبرنده
#ماه_صفر
اندیشه های اقتصادی امام رضا.pdf
612.9K
صریح ترین فریادگر ولایت.pdf
295.1K
💠 فیش منبر💠
#امام_رضا علیه السلام
🔷 متن منبر شهادت امام رضا علیه السلام
🔸موضوع 👇
✳️ صریح ترین فریادگر ولایت
🔰بخش اول سخنرانی: ماموریت اصلی امام رضا ع تصریح به ولایت
🔰بخش دوم: نیاز به امام به عنوان حامی در کلمات امام رضا علیه السلام
از کانال حکمت بیان
هشت درس از هشتمین امام.pdf
444.4K
💠 فیش منبر💠
#امام_رضا علیه السلام
🔷 متن منبر شهادت امام رضا علیه السلام
🔸موضوع 👇
✳️ هشت درس از هشتمین امام
💠1- عبادت و نیایش
💠2- انس به قرآن و تامل در آن
💠3- اطاعت از ولی امر
💠4-علم و دانش
💠5-امر به معروف و نهی از منکر
💠6-هشیاری سیاسی و سازش ناپذیری
💠7-تواضع و فروتنی
💠8-احترام و محبت به دیگران
#ماه_صفر
امام شناسی از دیدگاه امام رضا علیه السلام.pdf
521.7K
خانواده و همسرداری از دیدگاه امام رضا علیه السلام.pdf
495.6K
ماموریت ویژه امام رضا ع چه بود؟.pdf
240.3K
🔖منبر مکتوب 🔖
#استاد_پناهیان
💠"ماموریت ویژه #امام_رضا (علیه السّلام) چه بود؟"
🔹عناوین
▫️امام رضا(ع) صریحترین پیامهای ولایی را به مردم منتقل کردند
▫️شجاعت و صراحت امام رضا(ع) در دعوت به امر ولایت و امامت
▫️مهمترین موضوعی که امام رضا(ع) رویش کار کردند، مسألۀ امامت است
▫️حدیث «سلسلةالذهب» سند تاریخی مأموریت ویژۀ امام رضا(ع) در دعوت مردم به امر امامت است
▫️برخی از مؤمنین هم به این سادگی نمیتوانند تحمل کنند اینطور صریح از امامت سخن گفته شود
▫️غالباً دلیل اصلی مخالفت با انبیاء این بود که «انبیاء مردم را به اطاعت از خود دعوت میکردند»
▫️توصیف امام رضا از عظمت «امام» در خطبهای مفصل
#شهادت_امام_رضا علیه السلام
#صفر_المظفر
#عزای_محسنیه
ا❁﷽❁ا
▪️﴿ثُمَّ إنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ عِنْدَ رَبِّكُمْ تَخْتَصِمُون﴾
«سپس شما روز قيامت نزد پروردگارتان مخاصمه مىكنيد»
(سوره مبارکه زمر آیه۳۱)
✍در تفسیر ذیل شریفه ۳۱ سوره مبارکه زمر نقل شده که مقصود امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است که از غاصبین حقش، نزد پروردگار دادخواهی می نماید: تَخْتَصِمُونَ یعنی أَمِیرَالمُؤمِنِین عليهالسلام وَ مِنْ غَصَبَهُ حَقِّه(۱)؛
➖چنانچه آن حضرت در حدیثی فرموده اند:
«أنا أَوَّلُ مَن يَجْثُو لِلْخُصُومَةِ بَينَ يَدَي الرَّحْمَن» (۲):
من اولین کسی هستم که پیشگاه خداوند رحمان ، بر دو کُنده زانو ایستاده و دادخواهی میکنم.
🏴مطابق کلام حضرت صادق عليهالسلام، نخستين كسى كه در باره او حُكم مىشود حضرت محسن بن علی علیهماالسلام و قاتل اوست و قنفذ ملعون:
«أَوَّلُ مَنْ يُحْكَمُ فِيهِ مُحَسِّنُ بْنُ عَلِيٍّ (علیه السلام) وَ فِي قَاتِلِهِ،ثُمَّ فِي قُنْفُذٍ» (۳)
📓(۱) تفسیر القمی ج۲ ص۲۴۸؛ تفسير کنزالدقائق ج۱۱،ص۳۰۲ (۲) تأويل الآيات الظاهرة ج۱ ص۳۳۰ البرهان في تفسير القرآن ج۳ص۸۶۲؛ (۳)کامل الزيارات ج۱ ص۳۳۲؛ بحار الأنوار ج۳۱ ص ۶۳
🏴 آخر صفر :
◼️شهادت امام رضا علیه السّلام
حضرت ثامن الحجج مولانا علی بن موسی الرضا علیه السّلام در سال 203 بنابر:
◼️دو سال پس از وفات حضرت معصومه سلام اللَّه علیها به شهادت رسیدند. سن مبارک حضرت 49 یا 55 سال بوده است.
▪️ولی مشهور آخر ماه صفر است. در 28 صفر مأمون انگور مسموم یا آب انار زهرآلود را به اجبار به حضرت امام رضا علیه السّلام خورانید
▪️آزارهای مأمون نسبت به حضرت
مأمون از آزار و جسارت نسبت به حضرت کوتاهی نکرد، و حتّی حضرت را سه ماه در سرخس مقیداً زندانی کرد.
◽پس از ولایتعهدی، ابتدای گرفتاری آن حضرت به خاطر معاشرت با مأموران منافق ملعون بود. او به حسب ظاهر در تعظیم و احترام حضرت می کوشید، اما در باطن با آزار و اذیت حجت خدا را به مرگ خویش راضی نموده بود
⚫مسمومیت حضرت
◽یاسر خادم می گوید: هر جمعه که آن حضرت از مسجد جامع مراجعت می کرد، با بدنی عرق دار و غبار آلود دستها را به درگاه الهی بر می داشت و می فرمود: «بار الها اگر فرج و گشایش کار من در مرگ من است، مرگ مرا برسان». آن حضرت پیوسته در غم و حزن بود تا در غربت رحلت فرمود.
◽مأمون پس از آنکه یک شبانه روز امر شهادت آن حضرت را کتمان کرد سراغ محمد پسر امام صادق علیه السّلام و جماعتی از آل ابوطالب فرستاد تا سلامت بدن امام را ببینند، و پس از آن شروع به گریه و زاری نمود!!
⚫دفن بدن مبارک حضرت
▪️پس از غسل و کفن و نماز بر بدن شریف حضرت که توسط امام جواد علیه السّلام انجام شد آن حضرت را جلوی قبر هارون در خانه حمید بن قحطبه، مکان فعلی دفن کردند.
▪️بنابر بعضی روایات مأمون از ترس فتنه مردم دستور به دفن شبانه حضرت داد
▫️مدّت امامت آن حضرت 20 سال بود.
◽سن شریف امام جواد علیه السّلام هنگام شهادت امام رضا علیه السّلام 7 سال و چند ماه بود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
⚫ پاداشهای زیارت امام رضا علیهالسلام
✨امام موسی بن جعفر علیه السلام:
🔸عَنْ يَحْيَى بْنِ سُلَيْمَانَ الْمَازِنِيِّ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى ع قَالَ: «مَنْ زَارَ قَبْرَ وَلَدِي عَلِيٍّ كَانَ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ كَسَبْعِينَ حَجَّةً مَبْرُورَةً قَالَ قُلْتُ سَبْعِينَ حَجَّةً قَالَ نَعَمْ وَ سَبْعِينَ أَلْفَ حَجَّةٍ قَالَ قُلْتُ سَبْعِينَ أَلْفَ حَجَّةٍ قَالَ رُبَّ حَجَّةٍ لَا تُقْبَلُ مَنْ زَارَهُ وَ بَاتَ عِنْدَهُ لَيْلَةً كَانَ كَمَنْ زَارَ اللَّهَ فِي عَرْشِهِ قَالَ نَعَمْ إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ كَانَ عَلَى عَرْشِ الرَّحْمَنِ أَرْبَعَةٌ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ أَرْبَعَةٌ مِنَ الْآخِرِينَ فَأَمَّا الْأَرْبَعَةُ الَّذِينَ هُمْ مِنَ الْأَوَّلِينَ- فَنُوحٌ وَ إِبْرَاهِيمُ وَ مُوسَى وَ عِيسَى علیهمالسلام وَ أَمَّا الْأَرْبَعَةُ مِنَ الْآخِرِينَ- فَمُحَمَّدٌ وَ عَلِيٌّ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ ثُمَّ يُمَدُّ الْمِضْمَارُ فَيَقْعُدُ مَعَنَا مَنْ زَارَ قُبُورَ الْأَئِمَّةِ علیهمالسلام إِلَّا أَنَّ أَعْلَاهُمْ دَرَجَةً وَ أَقْرَبَهُمْ حَبْوَةً زُوَّارُ قَبْرِ وَلَدِي عَلِيٍّ علیهالسلام»
🔸یحیی بن سليمان گفت : از موسى بن جعفر عليه السلام شنيدم كه مى فرمود:
◽ هر كسى قبر فرزندم على(ع) را زيارت كند خداوند ثوابى معادل هفتاد حج مبروربه او عطا مى فرمايد.
◽با تعجب گفتم : هفتاد حج مبرور؟! فرمود: آرى هفتاد هزار حج .
باز با تعجب گفتم : هفتاد حج مبرور؟!
◽فرمود: آرى . هفتاد هزار حج مبرور. بار ديگر با تعجب پرسيدم .
فرمود: بعضى از حجها در پيشگاه خدا مقبول نمى شود.
◽هر كس فرزندم را زيارت كند يا شبى در كنار قبر او به سر برد، مانند كسى است كه خداوند را در عرش زيارت كند.
◽باز با تعجب پرسيدم مانند كسى كه خدا را در عرش زيارت كند؟!
فرمود: آرى . روز قيامت ، در عرش خدا چهار نفر از پيشينيان : نوح ، ابراهيم ، موسى و عيسى و چهار نفر از آخر الزمان : محمد صلی الله علیه و آله ، على ، حسن و حسين عليهم السلام گرد خواهند آمد و بعد، اين مجلس ادامه خواهد يافت .يعنى غير از اين هشت نفر، ديگران هم خواهند بود وزوار قبور ائمه عليهم السلام با ما، در همين جلسه شركت خواهند داشت .
◽بالاترین درجه و با ارزش ترين عطيه و عنايت ، مخصوص زوار فرزندم على بن موسى الرضاست.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
السلام علیک یا مولای یا علی بن موسی الرضا علیه السلام
ایام تسلیت باد.
آجرک الله یا صاحب الزمان علیه السلام
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
💠 مجموعه پادکست دعوت
🔹قسمت دهم؛ امام شرمندگان
🔶️ «امام شرمندگان» روایتی است از باز شدن گرههای کور در زمان ناامیدی. زمانی که آدمها دیگر امیدی ندارند و در انتظار معجزه هستند؛ اما او که دست میگیرد، معجزه نیست.
⏳ تا دقایقی دیگر منتظر انتشار پادکست "امام شرمندگان" باشید.
#دعوت
رادیو بانور _ امام شرمندگان.mp3
17.77M
🎧مجموعه پادکست دعوت
■ قسمت دهم، امام شرمندگان
🔶️ «شبِ آخر هیئت بود... مراسم که تمام شد وسایلم را مرتب میکردم که برای آخرین زیارت بروم حرم. هنوز حتی با کسی تماس نگرفته بودم و از این قضیه چیزی نگفته بودم...»
#دعوت