﷽
💎آی گناهکارها بیایید،
📍 درب خیر در ماه رجب بسته شد ولی در ماه شعبان درب دیگری باز گردید❗️
📌ماه رجب یک ماهی بود که دربهای خیر باز بود برای ما. فهمیدیدم به اینکه بسته شد دیگر دیشب بسته شد. اصلاً فهمیدی؟ بستند. مثل اینکه یک شب ما اینجا نشستیم و شروع کردیم با دوستان صحبت کردن. بابا قدر بدانید. در روایت دارد که ماه رجب که وارد میشود درب خیر باز شده است. هر شب از اول شب تا به صبح فرشتۀ الهی به نام داعی فریاد میکند بیایید، بیایید.
💎 آی گناهکارها بیایید، مغفرت هست در این ماه. مغفرت هست، رحمت هست عفو است. نمیخواهم حالا. دیگر از دیشب هیچ از این صدا و ندا خبری نیست. تمام شد. در بسته شد مؤمن که از اینها غفلت نمیکند که. امّا من یک مطلبی را عرض کنم. درست است که آن درب بسته شد، آن باب خیر بسته شد. ولی در روایت داریم که پیغمبر اکرم میفرماید که از امروز روز اوّل ماه شعبان باز یک درب دیگر باز شده است؛ غفلت نکنید.
💎در روایت دارد که پیغمبر اکرم فرمود روز اول ماه شعبان که میشود درب بهشت باز میشود خدا امر میکند به شجرۀ طوبی نزدیک به دنیا بیاید. میآید. شاخههایش را میگوید که در دنیا آویزان کند وقتی که آویزان کرد. هر کس یکی از این شاخههای درخت طوبی را به آن متمسک بشود او را به سوی بهشت میکشاند. و شجرۀ زقوم هم آنرا هم شاخههایش را میافکند و هر کس متمسک به آن بشود آنرا به سوی جهّنم میکشاند. ما روایت داریم از پیغمبر اکرم. خب این درب باز شده است خب انسان باید از این درب استفاده بکند.
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 درب خیر در ماه رجب بسته شد ولی در ماه شعبان درب دیگری باز گردید❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
📍 سفارش برای ماه شعبان❗️
📌لذا دوستان سفارش میکنم؛ که ماه شعبان است وارد شدیم. در این ماه هم استغفار وارد شده است. خیلی استغفار بکنید. بگذارید که یک مقدار یواش یواش تمیز بشویم،شاید قابلیّت داشته باشیم که سر سفرۀ ماه رمضان برویم دیگر. این ضیافت الله. آخر کثیفها را آنجا راه نمیدهند که. «دعیتم الی ضیافه الله». این استغفارهایی که در ماه رجب آمده است؛ در ماه شعبان آمده است، اینها برای خاطر این است که شستوشو بکنیم خودمان را آخر تا کی. تا کی اولیا خدا را به زحمت بیندازیم.
+من چه تعبیری بکنیم. که پیغمبر اکرم بخواهد که شفاعت ما را بکند نعوذبالله. ما از خدا خجالت بکنیم. این روایتی که از پیغمبر اکرم است دارد «شَعْبَانَ شَهْرِی». ماه شعبان ماه من پیغمبر است. «رَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِی عَلَی شَهرِی»1️⃣.
+ خدا رحمت کند آن کسی را که مرا کمک کند در این شهر. میفهمی که یعنی چه؟ من را کمک کند؟ یک بردش کند که اگر در این ماه شماها بیایید بدیها را کنار بگذارید. و بی حیایی ها را کنار بگذارید، حریم خدا را حفظ بکنید من را کمک کردید به اینکه اگر بخواهم که شفاعتتان را بکنم دیگر زیاد به دشواری نیفتم. یک بُعدش این است.
+من را کمکم کنید. کمکم کنید برای خودتان به خصوص من اینرا تأکید میکنم راجع به استغفارها. که اینها یک نوع خانه تکانی درونی است برای ما.
1️⃣بحارالأنوار، ج 94، ص 79
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
—-
#ماه_شعبان
—-
﷽
📍 سرِّ مَکیدن زبان پیامبراکرم(ص)❗️
📌در باب تولّد امام حسین(ع) این روایت را دیدم که بسیاری نقل کردهاند. حدود هفت نفر از بزرگان تاریخ نویس ما میگویند: تولّد امام حسین(ع) پنجشنبه بوده است. انشاءالله که خداوند عنایتی داشته باشد و توفیقی نصیب ما بکند و بتوانیم در همین مسیر هدایتی قرار بگیریم و اگر بتوانیم دیگران را هم همراهی کنیم.
🔻در بعضی از روایات دارد: وقتی امام حسین(ع) به دنیا آمد قبل از آنکه شیر بخورد، چهل روز پیغمبراکرم(ص) زبان مبارکش را در دهان امام حسین(ع) میگذاشت و او میمکید. این مطالب نکات دقیقی دارد. یعنی چه؟ یعنی آنچه امام حسین(ع) میگوید و ارائۀ طریق میکند، از زبان وحی است.
📌ظاهر مطلب این است، و الّا خیلی مطلب دارد. آنچه ارائۀ طریق میکند، از زبان وحی است. و در اینکه ایصال به مطلوب میکند شبههای درش نیست در ابعاد گوناگون دارد.
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
#ماه_شعبان #ولادت_امام_حسین علیه السلام مبارک باد
🔻🔻🔻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 سرِّ مَکیدن زبان پیامبراکرم(ص)❗️
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
#ماه_شعبان
#ولادت_امام_حسین علیه السلام مبارک باد
🌺🌺🌺🔻
﷽
🔻وقتی نعمت سرازیر می شود ولی ...
روی عَنِ الحُسَینِ اَبنِ عَلِیٍّ عَلَیهِمَا السَّلامُ قالَ:
« الِاسْتِدْرَاجُ مِنَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ لِعَبْدِهِ أَنْ يُسْبِغَ عَلَيْهِ النِّعَمَ وَ يَسْلُبَهُ الشُّكْرَ»1️⃣
ترجمه: استدراج از ناحیه خداوند نسبت به بنده اش این است که انواع نعمت ها را به سوی او سرازیر می کند واز طرفی
حالت های شکر را از او ربوده و سلب می کند.
◾️شرح: روایت از امام حسین صلوات الله علیه، منقول است که حضرت فرمودند: استدراج از ناحیه خداوند نسبت به بنده اش، معناش این است که نعمت را نسبت به او؛ یعنی بنده سرازیر می کند و از طرفی هم شکر را از او می رباید. من در گذشته، روایات متعدّدی را در ارتباط با مسئله رابطه بین حوادث، گرفتاری ها و مسئله معصیت گفتم؛ ولی حالا این جا، جاش نیست.
🔻البته در روایات هم داریم که استدراج معنایش چی هست. در این جا، امام حسین صلوات الله علیه این را می فرماید: معنا میکند استدراج را. خدا به بندهاش نعمت میدهد؛ ولی از آن طرف هم، یک جوری است که او شکر آن را هم نمیکند. یعنی آن حالت شکرگزاری را از او سلب میکند.
📌 خب، این جا به قول ما طلبهها، خب چرا؟! هان! چرا؟ نعمت را بهش دادی؟ هان! توفیق شکر هم بهش بده. این یعنی چی؟ حالا این جا، جای این بحثهای طلبگی نیست، هان!. با این عبارت؟
«أَنْ يُسْبِغَ عَلَيْهِ النِّعَمَ وَ يَسْلُبَهُ الشُّكْرَ» شکر را هم ازش میگیرد که نتواند شکر کند.
🔻چرا؟ چه جوری میشود که این جوری میشود؟ به قول ما؛ حالا می گویم که چه جوری میشود، قشنگ!. نمی توانم اینجا زیاد روایت بخوانم، در یک روایتی از امام صادق صلوات الله علیه هست که این طور است که به تو نعمت را میدهد. تو آن نعمت را در راه معصیتش خرج میکنی.
📌 فهمیدی؟! گناه میکنی، هان! این را بهتان بگویمها؛ چشم، گوش، دست، پا، تمام قوا نعمت خدا است. فهمیدی؟ نعمت، پول نیست، اسکناس نیستها، هان!.. چشمهات را باز کن. فهمیدی؟! نعمت متصّله، منفصله اینجا، جای این حرفها نیست، تمام سرتا پایت و آن چه متعلّق به توست، نعمت خداست.
🔻 فهمیدی؟! همه اینها را به تو داده، در راه حرام مصرف کردی، گناه کردی. مهلت به تو میدهد، مهلت به تو میدهد!! که ببیند تو استغفار میکنی، توبه میکنی، هان! از این چی؟ از این گناهت یا نه. فهمیدی چه می گویم؟ این را که من دارم میگویم، روایت است. مال امام صادق صلوات الله علیه. (نمی خواهم روایت را بخوانم چون فرصت اینها راندارم، شد؟!) «...اِنَّما نُملی لَهُم لِیَزدادُوا اِثماً»2 تو آیه هم هست. اینجا، جای این حرفها نیست .
🔻 گوش کنید. مهلت میدهد که ببیند، استغفار میکنی از این گناهت. هان یا نه؟ استغفار کردی مسئلهای نیستش، نکردی! فهمیدی؟! آن وقت، آن جا است که تجدید نعمت میکند. فهمیدی؟! تجدید نعمت که کرد، دیگر توفیق شکرگزاری را ازت میگیرد. اینجا است، بیحساب نیست. آن وقت، آنجا است که به وادی کفر کشیده میشوی. فهمیدی؟! کفّار دیدید که وضع مادّیشان خوب است. من یک وقت این را گفتم. چرا آنها وضع شان خوب است در عین حال هم، خدا بهشان میدهد؟
🔻آن برای خاطر این است. گوش میکنید، چه میخواهم بگویم؟ تو مثل آن ها هستی، فرق نمیکنی. تو هم با کافر یکی هستی از این جهت؛ نعمت را به تو داد، رفتی چکار کردی؟ در راه چی؟ غضب الهی مصرف کردی. درست! مهلت. استغفار کردی، هان، نه، نکردی! گرفتاریها از هم اینجا پیدا می شود. اینها همه نعمت است، گرفتاریها. برای این که پس گردنی است که چشمهایت را باز کنی که بگویی: خدایا غلط کردم، آن یکیش را، بدترش را هم خوردم.
🔻 فهمیدی چه میخواهم بگویم؟ صریح می گویم، درست است یا نه؟ نکردی این کار را، تجدید نعمت میکند. تو روایت از امام صادق صلوات الله علیه است. تجدید نعمت کرد، سلب میکند، شکر را از تو. شد؟! آنجا است که به وادی کفر کشیده می شوی. همچین صریح گفتم....
#امام_حسین علیه السلام
#ماه_شعبان
#میلاد_امام_حسین علیه السلام مبارک باد
🌺🌺🌺
@agamojtabatehrani
حضرت آیتالله آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
﷽ 🔻وقتی نعمت سرازیر می شود ولی ... روی عَنِ الحُسَینِ اَبنِ عَلِیٍّ عَلَیهِمَا السَّلامُ قالَ: « ا
🔻ماه تطهیر نبوی
این ماه، ماه شعبان است. می خواستم این را بگویم. ماه، ماه استغفار است. ماه، ماه پیغمبراکرم است و ما در روایات داریم که حضرت فرمود:«شَعْبَانَ شَهْرِی رَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِی عَلَی شَهرِی» از پیغمبراکرم؟صلی الله علیه و آله و سلم است: این ماه، ماه من است.
📌 خدا، چی؟ رحمت کند، آن کسی که من را کمکم کند، در این شهر. این یعنی چی؟ من قبلاً این را گفتم. معنایش این است که من رحمة للعالمینم. درست است! این ماه، ماهِ من هم است.
🔻 بیاید استغفار کنید، من را کمک کنید، تو را شستوشو بدهم. دیگر بهتر از این نمیتوانستم بگویم. ماه، ماه شستوشو است. شستوشوی الهی، نگفتم! شستوشوی نبوی است، ماه شعبان. فهمیدی؟! ماهی است که پیغمبر، امّتش را از گناهان شستوشو می دهد و شفاعت میکند پیش خدا. بنابراین، میخواستم این را عرض کنم. هرچه کفران نعمت کردید.
🔻نعوذبالله، بعدش هم استغفار نکردید. حالا چشم هامان را باز کنیم، استغفار کنیم. لذا نگاه کنید. در چیزهایی را که وارد شده، آداب این ماه. گوش کنید چی میخواهم بگویم؟ اوّل روزه،درست؟ دوّم استغفار، سوّم استغفار، مفاتیح را نگاه کنید. فهمیدی؟ اوّل، روزه بعد دوّم، استغفار. سوّم باز چی هست؟ هان؟ استغفار، دو جور استغفار که: «اَستَغفُرِاللهَ وَ اَسئَلُهُ التَّوبَةَ» روزی هفتاد بار، هفتاد بار هم چی؟ گوش کنید. این مال خاطر این است که این ماه، ماه تطهیر نبوی است، امّتش را.
1️⃣ بحارجلد 75 صفحه 117
2️⃣ سوره مبارکه آل عمران آیه 178
3️⃣ بحارالأنوار، ج 94، ص 79
الِاسْتِدْرَاجُ مِنَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ لِعَبْدِهِ أَنْ يُسْبِغَ عَلَيْهِ النِّعَمَ وَ يَسْلُبَهُ الشُّكْرَ
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
#ماه_شعبان #ولادت_امام_حسین علیه السلام مبارک باد
#امام_حسین علیه السلام
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 تو هم مهمان من هستی❗️
📌حضرت می فرماید: « فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُعْتِقُ فِي هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ النَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ.»
🔹 خداوند آزاد می کند در ماه شعبان، بسیار از افرادی را که گرفتار آتش جهنم هستند از نظر اعمالشان، به احترام ماه رمضان. این تعبیر از حضرت است در این روایت.
📌غرضم این بود که گفتم به مناسبت ایّام می خواستم تذکر به دوستان بدهم، همین یک هفته ای، هفت، هشت، ده روزی که فقط مانده اینها را (از این روزها) استفاده کنید، استفاده کنید.
🔻به این معنا که یک طوری باشد که تعبیری که حضرت فرمودند قابل باشیم که خدا به ما خطاب آن را بکند در ماه رمضان و قابلیّت این را داشته باشیم که بگوید: تو هم مهمان من هستی، بیا. که این دعوت الهی نسبت به ما باشد این، که ان شاء الله بتوانیم از ماه مبارک رمضان بهره گیری کنیم.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #تقوا #ماه_شعبان
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 جایگاه رفیع حضرت عباس(ع) ❗️
📌مفضّل از امامصادق(ع) نقل میکند: «قَالَ الصَّادِقُ(ع)»؛ می گوید که امامصادق(ع) فرمود: «كَانَ عَمُّنَا العَبّاسُ نافِذَ البَصيرَةِ صَلبَ الإِيمانِ جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِ اللّه ِ الحُسَينِ(ع) و أبلى بَلاءً حَسَناً ومَضى شَهيداً»؛1️⃣
🔻حضرت فرمودند: عموی ما عبّاس، نافذ البصیره بود که مافوق بصیرت است. گاهی بعضی با بصیرت ترجمه میکنند.
🔻این تعبیر ما فوق با بصیرت است. عمق قضایا را میدید. به این مورد، نفوذ بصیرت میگویند؛ یعنی دیدۀ ملکوتیاش باز بود. درجات رفیعۀ بهشت را میدید و میدانست که چه باید بکند تا به آن درجه برسد.
🔻روایت دیگری را شیخ صدوق به سند خودش از امامزین العابدین(ع) نقل میکند: «رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ يَعْنِي ابْنَ عَلِيٍّ»؛ رحمت خدا بر عبّاس باد! «فَلَقَدْ آثَرَ وَ أَبْلَى وَ فَدَى أَخَاهُ بِنَفْسِهِ حَتَّى قُطِعَتْ يَدَاهُ»؛ او در وادی ایثار وارد شد. بعد جانش را نسبتبه برادرش فدا کرد تا دو دستش قطع شد.
🔻 «فَأَبْدَلَهُ اللَّهُ بِهِمَا جَنَاحَيْنِ يَطِيرُ بِهِمَا مَعَ الْمَلَائِكَةِ فِي الْجَنَّةِ»؛ پس خداوند بهجای دو دستش، دو بال به او عنایت کرد که در بهشت با فرشتگان پرواز میکند، «كَمَا جَعَلَ لِجَعْفَرِ بْنِ أَبِي طَالِبٍ»؛ همانطور که به جعفر طیّار دو بال عنایت کرد.
🔻 «وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَنْزِلَةً»؛ نظر من این جمله بود: به درستی که برای عبّاس نزد خداوند منزلتی است. این ابتلا، این منزله و درجه را میآورد. «يَغْبِطُهُ بِهَا جَمِيعُ الشُّهَدَاءِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ»؛2️⃣ شهادت هم منازل دارد.
🔻 حضرتعبّاس(ع) منزلهای دارد که تمام شهدا به آن غبطه میبرند. رابطۀ بین ابتلا و اجر، ابتلا و منزله است. این درجه، بالاترین درجات برای غیر انبیاست. این درجات، ابعاد دارد. یک بعد درجات و منزلهها که نسبتبه اباالفضل است، این است که باب الحوائج است.
1️⃣شرح الأخبار في فضائل الأئمة الأطهار (ع)، ج3، ص، 184
2️⃣ امالی صدوق، ص 462 - بحارالأنوار، ج 22، ص27
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #میلاد_حضرت_عباس علیه السلام مبارک باد
#ماه_شعبان
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 جایگاه رفیع حضرت عباس(ع) ❗️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #راه_سعادت_بشری
🏷 جلسه نهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
◾️سه بهره از دعا
🔅امام سجاد علیه السلام:
اَلمُؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلی ثَلاثٍ اِمّا أَن یُدَّخَرَ لَهُ وَ اِمّا أَن یُعَجِّلَ لَهُ وَ اِمّا أَن یَدفَعَ عَنهُ بَلاءً یُریدُ أَن یُصیبَهُ
👈بحارالأنوار، جلد 87، صفحه 138
✳️مؤمن در دعا کردن یکی از این سه اثر نصیب او می شود:
1⃣یا خداوند این دعا را برای او ذخیره می کند؛
2⃣یا سریع حاجت او را می دهد؛
3⃣یا این که دعا موجب می شود آن بلایی که باید به او می رسید از او دفع و دور گردد.
@agamojtabatehrani
#ماه_شعبان
#میلاد_امام_سجاد علیه السلام
🔻🔻
﷽
📍 اهلبیت من مانند کشتی نوح هستند. ❗️
📌روایتی است که فریقین متواتراً نقل کردهاند؛ یعنی در عامّه و خاصّه متواتر است. معنای متواتر این است که قطعی است. پیغمبراکرم(ص) فرمودند: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ مَثَلُ أَهلُ بَیتِی کَمَثَلِ سَفِینَهِ نُوحٍ وَ مَن تَخَلَّفَ عَنهَا هَلَکَ»
؛ اگر بخواهم اهلبیت خودم را تشبیه کنم، آنان مثل کشتی نوح هستند. کسی که به آنها تمسّک جوید، نجات مییابد. خوب دقّت کنید: آیا کشتی ارائۀ طریق میکند و میگوید که از آن طرف بیا و یا خودت شنا کن؟! در طوفان انسان از بین میرود. نه. معنایش این است که کشتی انسان را میبرد و از موج نجات میدهد. تعبیر خیلی زیبایی است. ایصال به مطلوب است و ارائۀ طریق نیست. در تمام ابعادش اینگونه است و نقش مهم این است.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 اهلبیت من مانند کشتی نوح هستند. ❗️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 پیشروان در قیامت؟❗️
📌در تفسیرصافی روایتی است از امام صادق(ع) که ایشان فرمودند:
«سَيُدْعَى كُلُّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ»؛ به زودی هر گروه از مردم را به امامشان می خوانند.
«أَصْحَابُ الشَّمْسِ بِالشَّمْسِ ، وَ أَصْحَابُ الْقَمَرِ بِالْقَمَرِ، وَ أَصْحَابُ النَّارِ بِالنَّارِ، وَ أَصْحَابُ الْحِجَارَةِ بِالْحِجَارَة»؛1️⃣
خورشیدپرست ها، ماه پرست ها، آتش پرست ها و سنگ پرست ها با همان هایی که می پرستند خوانده می شوند. معلوم می شود محدود به خصوصیّت خاصّی نیست. در روایات متعدّد داریم که ائمّۀ حق را مطرح می کنند. در اینجا تابعیت صحیح و متبوع حق است.
در مورد پیروی از امامحق تعبیر به امامزمان می کنند. روایتی است از امامهشتم(ع) که به اسناد مختلف نقل شده است. امام هشتم (ع) از آبای گرامشان، از پیامبراکرم(ص) نقل می کند:
«عَنِ الرِّضَا(ع) عَنْ آبَائِهِ(ع) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص) فِي قَوْلِ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ قَالَ يُدْعَى كُلُ قَوْمٍ بِإِمَامِ زَمَانِهِمْ وَ كِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّةِ نَبِيِّهِم »؛2️⃣
انسان ها با امامزمانشان و کتاب خدا و سنّت رسولشان فراخوانده می شوند که چه بسا در آینده اشاراتی به این مطلب داشته باشیم؛ بنابراین با توجّه به گستردگی مفهوم امام، نتیجه می شود که امامپیشرو اعمّ است که انسان یا غیر انسان باشد، حق یا باطل باشد، «نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ»؛ ائمّۀ عدل باشند یا ائمّۀ جور، ائمّۀ هدی باشند یا ائمّۀ ضلال. با توجّه به گستردگی مفهوم امام؛ معنای اماماین می شود.
1️⃣ تفسیرصافی، ج3، ص206
2️⃣ عیون اخبارالرضا، ج2، ص33 - بحارالأنوار، ج8، ص10
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_گروهبندی_انسانها_در_قیامت
📕 #حشر_و_نشر با امام حق و باطل
📝 جلسه دوم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 نحوۀ دستگیری امامحسین(ع)❗️
📌در همین زمینه؛ یعنی راجعبه ایصال به مطلوب که ابعاد گوناگون دارد، در بین ائمّۀ طاهرین(ع) به خصوص برای امامحسین(ع) نقش خاصّ دیگری را مطرح میکنند. پیغمبراکرم(ص) فرمود: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ إِنَّ الْحُسَيْنَ مِصْبَاحُ الهُدَى وَ سَفِينَةُ النَّجَاةِ»1️⃣؛
دو مورد در این روایت است: چراغ هدایت و سفینۀ نجات. اوّلی ارائۀ طریق است. چراغ را که روشن میکنند، انسان، جلوی پایش را میبیند و راه میرود. دوّمی، ایصال به مطلوب است. کسانی را که دارند غرق میشوند و از مسیر معنویّت انحراف پیدا میکنند، دستگیری میکند و نجات میدهد. در بُعد اوّل که مصباح الهدی است و ارائۀ طریق میکند بحثی است که از زبان وحی ارتزاق کرده و ارائۀ طریق میکند.
1️⃣سفینةالبحار، ج1، ص257- ناسخالتواریخ، ص57
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 امامحسین (ع)قایق نجات است❗️
📌پیغمبراکرم(ع) فرمود: مَثَل اهل بیت من، مَثَل سفینۀ نوح است. کسی که به آن تمسّک بجوید، نجات مییابد و کسی که از آن تخلّف کند، غرق میشود.
🔹 اعتقادم این است که لحن این روایت غیر از لحن روایتی است که راجع به امام حسین(ع) است. از پیغمبراکرم(ع) راجع به ائمّۀ دیگر من ندیدم و فقط راجع به امام حسین(ع) داریم که سفینه تعبیر شده است. در آن روایت کلّ اهل بیت(ع) است و این حدیث، روی فرد خاص دست گذاشته است.
🔹در باب سفینۀ نوح مثالی میزنم: حضرتنوح دعوت کرد که بیایید و سوار کشتی شوید. هر کس سوار بشود، نجات پیدا میکند و غرق نمی شود. خودشان آمدند و نجات هم پیدا کردند؛ این، یک نوع است.
🔹یک نوع دیگر این است که فرد داخل دریا فریاد میکشد: اگر میخواهی غرق نشوی، سوار کشتی شو. او خودش میآید، سوار میشود و میرود. یک وقت اینطور نیست. ما به قایق نجات تعبیر میکنیم. میبینیم دارد غرق میشود. او میرود دستش را میگیرد و بیرون میآورد؛ خیلی بالاتر از مورد اوّل است. وقتی میبیند کسی دارد غرق میشود، نجاتش میدهد. این کار، غیر این است که بگوید: بیا سوار شو. لحن روایتی که راجعبه امامحسین(ع) است، لحن دوّم است: «إِنَّ الْحُسَيْنَ(ع) مِصْبَاحُ الهُدَى وَ سَفِينَةُ النَّجَاةِ».
🔹قایق نجات چه میکند؟ می ایستد و میگوید: داری غرق میشوی، بیا به من متمسّک بشو تا غرق نشوی. یا اینکه تا میبیند کسی دارد غرق میشود، میرود و او را میگیرد. مثل اینکه دو لحن است؛ ایصال به مطلوب امام حسین(ع) خیلی قویتر از این حرفهاست.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
+نباید دل امام زمان(عج) را به درد بیاوریم. آرزویمان این است که این قابلیت را پیدا کنیم به خدمت حضرت برسیم و ایشان را زیارت کنیم، همۀ اینها درست است، اما کسانی در این زمینه موفقند که دل حضرت را به درد نمیآورند.
+ یکی از بزرگان میفرمود: "تو خودت را اصلاح کن، حضرت خودش نزد تو میآید، دیگر تو نمیخواهد به این در و آن در بزنی."، ما باید اینطور باشیم.
+ وقتی یک کودکی روی زمین میافتد و دستش خراشی برمیدارد ما چقدر ناراحت میشویم؟ به خدا قسم که امام زمان(عج) از یک گناه ما خیلی بیش از اینها ناراحت میشود؛ چون محبت ایشان به ما بسیار زیاد است.
+ما همیشه طوری عمل میکنیم که گویی بیصاحب هستیم، ما بیصاحب نیستیم و صاحب داریم، ما دلسوز داریم و زیر سایۀ او هستیم و تمام هستی ما بهنحوی از اوست؛ پس چرا غافلیم؟
+مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 سپیدی پیشانی و زیرگلوی امام حسین(ع) جذب کننده است❗️
📌لذا وقتی راجع به حضرت زهرا(س) بحث کردم، در مسئلۀ علّت مبقیۀ دین، امام حسین(ع) مطرح شد. بقای دین از مسیر امام حسین(ع) _گفتارش و اعمالش_ بود. تنها مسئلۀ ارائۀ طریق نیست و به این معنا دستگیری است. روایتی را در بحارالانواراست، «رُوِيَ فِي بَعْضِ الْكُتُبِ الْمُعْتَبَرَةِ عَنِ الطَّبَرِيِّ»؛ بعضی از کتب معتبر از طبری نقل کردهاند.
🔻«عَنْ طَاوُسٍ الْيَمَانِيِّ»؛ میگوید: از طاووس یمانی نقل کرد: «أَنَّ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ(ع) كَانَ إِذَا جَلَسَ فِي الْمَكَانِ الْمُظْلِمِ يَهْتَدِي إِلَيْهِ النَّاسُ»1️⃣؛ وقتی امام حسین(ع) در یک محل تاریکی مینشست، مردم را به سوی خودش جلب میکرد.
📌خوب دقّت کنید دارد: «بِبَيَاضِ جَبِينِهِ وَ نَحْرِهِ»؛ به سپیدی پیشانی و زیرگلویش. وقتی در یک جای تاریک مینشست، با سپیدی پیشانی و زیر گلویش مردم را به سوی خود جلب میکرد. «یَهتَدِی» هم در روایت آمده و مسئلۀ هدایت است.
🔻 از مسائلی که در ارتباط با امام حسین(ع) است، مسئله اینطور به ذهن میآید که ایشان جالب توجّه است و همین موجب میشود که به خودش جذب میکند. یک امری در ارتباط با پیشانی امام حسین(ع) و زیر گلوی امام حسین(ع) بوده است.
1️⃣بحارالأنوار، ج 44، ص189
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 سرِّ جذب سپیدی پیشانی و زیرگلوی امامحسین(ع) ❗️
📌اگر کسی به تاریخ مراجعه کند، میبیند: در روز عاشورا، اوّلین ضربۀ کاری که به امام حسین(ع) وارد شد، سنگی بود که به پیشانی او خورد. آخرین ضربه، ضربهای بود که به گلویش وارد شد. قرنهاست همین مطلب گفته میشود و مجالس به نامش منعقد می شود و جذب میکند. در تاریکیها، همین جلب میکند و انسان را میکِشد.
📌این معنا را خود ما هم میبینیم و مشهود است که مجالس به نام امام حسین(ع) چقدر جاذب و جالب است. این جذبهها انقلاب درونی درست میکند. یک انسان برتر، حضور شخصی لازم ندارد برای اینکه ایصال به مطلوب بکند. بدون حضور ظاهری هم میکِشد. کشش امام حسین(ع)، قوی است.
📌 در این جهت به خصوص نسبتبه آلودهها کشش دارد. احیای نفوس مؤمنین به هدایت امام حسین(ع) است. زیر سایۀ همین هدایت امام حسین(ع) و از مسیر اوست که دین باقی مانده است. اگر امام حسین(ع) نبود، این مسیر و مجری نبود. الآن هم از اسلام خبری نبود.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
◾️داستان دوست داشتن!!!
🔻رُوِیَ اَنَّهُ قالَ رجُلٌ لِعَلیِّ ابنِ الحُسینِ عَلَیهِمَا السَّلامُ :
«إِنِّي لَأُحِبُّكَ فِي اللَّهِ حُبّاً شَدِيداً فَنَكَسَ (ع) رَأسَهُ ثُمَّ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أُحَبَّ فِيكَ وَ أَنْتَ لِي مُبْغِضٌ ثُمَّ قَالَ لَهُ أُحِبُّكَ لِلَّذِي تُحِبُّنِي فِيهِ.»
ترجمه: من شما را به خاطر خدا بسیار دوست دارم. حضرت سر مبارک خود را به زیر انداخت، آن گاه فرمودند: خدایا من به تو پناه میبرم از این که مرا به خاطر تو دوست داشته باشند؛ ولی تو خودت نسبت به من خشمگین باشی. من تو را به خاطر آن چه به خاطر آن مرا دوست دارد، دوست دارم.
🔰شرح: در روایتی دارد: شخصی آمد خدمت زین العابدین صلوات الله علیه، به حضرت عرض کرد به این که: من شما را دوست میدارم برای خدا و دوستی شدید؛ یعنی خیلی دوستتان دارم.
📌 «جاءَ رجُلٌ لِعَلیِّ ابنِ الحُسینِ عَلَیهِمَا السَّلامُ قالَ: اِنّي لَاُحِبُّکَ فِی اللهِ حُبّاً شَدِیداً»؛ من خیلی شما را دوست میدارم؛ اما برای خدا دوست میدارم. دارد در روایت: «فَنَكَسَ عَلَیهِ السَّلامُ رَأْسَهُ»؛ وقتی که این را گفت، حضرت، سرش را انداخت پایین.«نَكَسَ» یعنی سرش را انداخت پایین. معلوم میشود، یک قدری تأمل کردند؛
📌 چون دارد: « ثُمَّ قَالَ» سرش را انداخت پایین بعد حضرت این جملات را فرمود: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ» خدایا پناه به تو میبرم. «أَنْ أُحَبَّ فِيكَ»؛ من را دوست بدارند برای خاطر تو. «وَ أَنْتَ لِي مُبْغِضٌ»؛ مردم من را برای خاطر تو دوست بدارند؛ اما تو نسبت به من خشمگین باشی. خیلی جمله مهم است. «ثُمَّ قَالَ لَهُ»؛ پس حضرت رو کرد بهش،
📌 فرمود این جمله را: «أُحِبُّكَ لِلَّذِي تُحِبُّنِي فِيهِ»؛ من هم تو را دوست میدارم برای آن موجودی که تو برای خاطر او، من را دوست میداری . حالا، دو تا مطلب را من میخواستم بگویم، از توی این روایت. اوّل: و او این است که دوستیها باید بر محور خدا باشد؛ یعنی آدم کسی را دوست میدارد، برای خاطر خدا دوستش بدارد.
📌 البته ما روایات زیاد داریم: حُبِّ فِی الله، بُغضِ فِی الله. خیلی روایات داریم که دوستیها بر محور خدا باشد، اگر انسان کسی را علاقمند است بهش.
📌مطلب دوّم: که میخواهم روی این تکیه کنم، روایات زیاد داریم؛ که تو این روایت هست که نکتۀ اساسیاش این بود: وای از آن روزی که مردم به عنوان این که من متدیّنم، همچین سادهاش کنم، مرا دوست بدارند؛ یعنی برای خاطر خدا. متدیّن یعنی برای خدا، دیگر که تعارف نداریم، هان؟!. برای این که مرا متدیّن میداند، مرا دوست بدارند؛ اما چی؟! من نعوذبالله، خلاف کار باشم عندالله.
📌میفهمی چه میخواهم بگویم؟! بینی و بین الله. آنها برای خاطر خدا، من را دوست میدارند و حال این که من نعوذبالله، خلاف کارم عندالله؛ یعنی مراعات احکا م شرعیه را،هان؟!، نمیکنم، فهمیدی؟ آن ها میگویند: آدم متشّرع خوبی است؛ ولی من کارهای خلاف شرع میکنم. همچین سادهاش کردم.
📌 آن چه مهم بود در روایت، این بود. که حضرت روی او تکیه کرد. حضرت رو آن تکیه کرد، ها! شد؟! آن برگشت گفت: من شما را خیلی دوست میدارم، برای خاطر خدا هم دوستتان دارم. سرش را انداخت پایین، فکر کرد، سرا بلند کرد، گفت: خدا! پناه به تو میبرم که مردم من را برای خاطر تو دوست بدارند؛ ولی من چی باشم؟پیش تو، من مغبوض باشم؛ ولی تو من را دوست نداری؛ بلکه چی؟ مورد خشم تو باشم. برای چی؟ مگر خدا به کسی بیجهت خشمگین میشود؟
📌 هان! برای خلاف کاری، خطا، توجّه کنید، چه عرض کردم. آن وقت بعد در جواب بهش فرمودند: به اینکه من هم تو را دوست میدارم برای همان موجودی که تو مرا برای او دوست میداری؛ یعنی من هم تو را برای خاطر خدا دوست میدارم.
1- تحف العقول،صفحه 282 - بحار جلد 75، صفحه140
وَ قَالَ لَهُ رَجُل إِنِّي لَأُحِبُّكَ فِي اللَّهِ حُبّاً شَدِيداً فَنَكَسَ(ع)رَأْسَهُ ثُمَّ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أُحَبَ فِيكَ وَ أَنْتَ لِي مُبْغِضٌ ثُمَّ قَالَ لَهُ أُحِبُّكَ لِلَّذِي تُحِبُّنِي فِيهِ.
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍جوانی دوران پاکی روح❗️
📌 حضرت علی(علیه السلام ) در هنگام مراجعت از صفّین، در نامه ای به امام حسن(علیه السلام ) می فرمایند: من در جوانی به ادب کردن تو مبادرت ورزیدم. 1️⃣
🔻 چرا که انسان تا زمانی كه جوان است و هنوز آلوده نشده و بذر این شجرۀ خبیثه در درون او ریشه نكرده، میتواند به راحتی از حدود الهی حفاظت کند؛ هرچند که این حفاظت مستلزم نوعی مراقبت است، ولی این مراقبت نسبت به موقعیت های دیگر، راحت تر صورت می گیرد.
1️⃣ «فَبَادَرْتُكَ بِالْأَدَبِ قَبْلَ أَنْ يَقْسُوَ قَلْبُكَ وَ يَشْتَغِلَ لُبُّكَ». بحارالأنوار، ج1، ص223
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📗 #کتاب_تأدیب_نفس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔻🔻
#روز_جوان
#میلاد_حضرت_علی_اکبر علیه السلام مبارک باد
🔻🔻🔻
﷽
📍 نقش هدایتی و احیای نفوس در مجالس امام حسین(ع) ❗️
📌 لذا گاهی به دوستانم میگویم که بدانید مجالسی که به نام امام حسین(ع) است، نقش هدایتی و احیای نفوس دارد. به هر نحوی میتوانید نقشی در آنها داشته باشید.
📌آنچه میشود گفت، از نظر عمل برای انسان به صورت مسلّم مقبول است، همین عملی است که در مجالس امام حسین(ع) است. مطلب ظریفی است.
📌شرط قبولی عمل، مسئلۀ محبّت نسبت به اولیای خدا و پذیرش سرپرستی آنهاست. آن هم به جهت نقشی است که آنها در هدایتگری انسانها دارند. اگر انسان در این نقش کمک کند، چقدر بالاست! البته منظور این نیست که کار خاصّی انجام بدهد؛ و لو شده انسان، دوست، رفیق یا هر کسی را که بتواند، در این مسیر قرار بدهد «مَنْ أَحْيَا نَفْساً فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً»1️⃣.
📌 احیای نفس غیر احیای بدن است. احیای نفس در ارتباط با بُعد انسانیّت اوست. انسانی را نجات بدهد که نجات دادن، در این طریق قرار دادن است. چقدر عظمت دارد! در هر مجلس، محفل و رابطهای که در آن مسائل هدایتی مطرح است، اگر انسان بتواند نقش داشته باشد، بهترین عمل است.
📌 البته مخلصانه برای خدا باشد. میتواند این عمل مخلصانه را در قیامت برای خدا ارائه کرده و افتخار کند تا ناجی او باشد؛ چون کاری است که اولیای خدا میکردند.
1️⃣ هرکس یک نفر را زنده کند، مثل آن است که همۀ انسانها را زنده کرده است. الکافی، ج 4، ص57- بحارالأنوار، ج 93، ص170
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani