🌹🌹🌹🌹
#فرزندپروری
#تکنیکهای_کاهش_رفتارهای_نامطلوب
🔴#تکنیک_تعیین_قانون (شرایط تکنیک)
👈 قانون، امکان پیگیری توسط والدین را داشته باشد.
چون صرف قانون گذاشتن بازدارندگی ندارد بلکه عواقب این رفتار نادرست که در قانون آمده است باید دامنگیر کودک بشود تا بازدارندگی داشته باشد. این امر محقق نمیشود مگر با پیگیری والدین.
👈در تعیین قانون بهتر است از همکاری کودک بهره گرفت تا خودش هم در تعیین قانون دخیل باشد تا پایبندی او به قانون بیشتر شود.
👈 قوانین باید قبل از اجرا اعلام شود. مثلاً برای کودکانی که خواندن و نوشتن نمیدانند بگوییم که قوانین خودشان را نقاشی کنند و در اتاقشان نصب کنند تا فراموش نکنند.
@moshavereh_alborz
❤️✨❤️
#همسرداری
#خانم های عزیز😉
🌹 اگر از مادر شوهرتون ناراحتی ای دارید اشتباه ترین کار اینه که غرغرش رو برای همسرتون بیارید!
وکار درست اینه که خودتون مشکلتون رو باهاشون به نحوی حل کنید.
چون غرغر کردن و بدی اونها رو گفتن شاید اون لحظه شما رو سبک کنه ولی در واقع فشار زیادی به همسرتون وارد میکنه و اون رو بین دو تا عزیزش قرار میده که دوست نداره هیچ کدوم رو خراب کنه!
از طرفی اگر بگید و عکس العمل مناسب از همسرتون نبینید باعث دعوا بین خودتون دوتا میشه و حس میکنید همسرتون شما رو نمیفهمه!
@moshavereh_alborz
🌹
#تربیتی
#زمستان
🌩⚡️زمستان، فرصتی استثنایی
💫فرصتها همیشه اطراف ما هستند. برخی شکارچیان خوب برای استفاده بهینه و هوشمندانه از فرصتاند و عدهای دیگر تماشاچیان آن.
✴️ با هر تغییری، فرصتی نو پدید میآید که مانند پلی برای پیشرفت میماند، اگر اهل رفتن باشیم.
در تغییرات فصل هم فرصتهایی نهفته است. با آمدن زمستان، همه به دنبال برف و سرما هستند تا روحیهای تازه کنند و برخی دنبال نهفتههایی زیباتر از برف که به سرعت در حال آب شدن هستند.
زیباییهایی که کمتر به آن فکر کردهایم و داشتههایی که در حال از دست رفتن هستند؛ مثل فرصت با هم بودن و حسرت یک دل سیر با هم صحبت کردن و از همه جا و همه چیز گفتن.
👌 شاید دیروقتی است که با بچههای خودمان همبازی نشدهایم و یا زمینه گفتگو با همسر را از دست دادهایم؛ شاید هم تمام صحبتهای دیجیتالی خودمان را به پای یک گفتگوی واقعی نوشتهایم و بیخیال چنین نیازی شدهایم؛ در حالی که احساس خوب با هم بودن و پیوندی که بین دو قلب ایجاد میشود، به هیچ وجه با قلبهای دیجیتالی آماده لایک شدن یکی نیستند.
♨️💨❄️ زمستان آمد و ماییم و دو موقعیت دربرابر این هدیه الهی؛ شکارچی لحظههای ناب آن خواهیم بود یا تماشاچی آن.
انتخاب با ماست.
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #تغییر_فضای_بیروح_خانه
💠 گاهی در زندگیِ زن و شوهری حال #خوشی نداریم. و انگیزهای برای تحرّک و تلاش وجود ندارد.
💠 یکیاز مهارتهایی که میتواند فضای بیروح خانه را #تغییر دهد شنیدن یا دیدن چیزی است که نقش آن ایجاد #تلنگر و #استارت زدن است.
💠 لذا گاهی در فضای خانه، پخش صدای زیبا و ملایم #قرآن، مناجات، روضهای #دلنشین یا کلیپی زیبا از #شهدا و یا سخنان کوتاه #اخلاقی، جرّقهای میشود تا فضای سرد خانه را گرم و با انگیزه کند.
💠 اتصال همسران به #معنویت عامل ازدیاد #آرامش و گرمابخش زندگی خواهد شد.
🌹@moshavereh_alborz
🔴 #چراغ_قرمز_شیرین
💠 وقتی پشت #چراغ_قرمز هستید به همسرتان #لبخند بزنید و سر به سرش بگذارید البته به دور از #تحقیر و تمسخر!😊
💠 بگویید خدا چراغ قرمزها رو سر راه من گذاشته تا فرصتی بشه حال عزیزمو بپرسم.😜
💠 اینگونه ابتکارات برای خانمتان بسیار #شیرین و به یادماندنی است.
و با تصور آنها مدتهای طولانی به #آرامش میرسد!
💠 پشت #چراغ قرمزهای زندگی، با چراغ #سبزِ محبت و عشق، لحظات خود و همسرتان را شیرین کنید.
🌹@moshavereh_alborz
🔴 #قدر_لحظات_در_کنار_هم_بودن_رابدانیم
💠 #پیرزن هر شب از صدای خروپف پیرمرد شکایت داشت، پیرمرد هرگز نمیپذیرفت. شبی پیر زن صدای خروپف او را #ضبط کرد تا صبح حرفش را ثابت کند. اما صبح پیرمرد هرگز از #خواب بیدار نشد و آن صدای ضبط شده، #لالایی هر شب پیر زن شد.
💠 گاهی تصوّرِ اینکه، روزی من یا همسرم از دنیا میرویم و #دنیا با همهی خوبی و بدیهایش تمام میشود عاملی برای ندیدن بسیاری از #عیوب و نقصهای همسر میشود.
💠 قدر لحظات هر چند #سختِ در کنار هم بودن را بدانیم.
@moshavereh_alborz
🔹نوجوانی بهار زندگی🔹
#خصوصیات_نوجوانی
✔️دوره نوجوانی از مهمترین و حساس ترین دوره های زندگی انسان به شمار می رود. در این دوره ، تغییراتی در جسم و روان #نوجوان رخ می دهد که هرکدام به نوعی بر او اثر مي گذارد . گاهی این تغییرات ، #شخصیت و منش او را به کلی دگرگون می سازد . از این رو شناخت جنبه های مهم روانی ، عقلانی ، جسمانی و #اخلاقی نوجوان ، این توانایی را به او و اطرافیانش می دهد تا شیوه صحیح برخورد با تغییرات جسمی و روحی دوره نوجواني را بدانند . این آگاهی ، از بروز ناسازگاریهای خاص این دوران جلوگیری می كند .
✅ دوران نوجوانی ، همزمان با دوران بلوغ است . دوران #بلوغ یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی هر فرد است . دوره نوجوانی و بلوغ ، به سنین بین 12 تا 18 سالگی اطلاق می شود . گاهی گذشتن از مرز کودکی و رسیدن به قلمرو بلوغ ، با نابسامانیهای زيادي روبروست .
🌀 در این دوره ، نوجوان نه دیگر #کودک به حساب می آید و نه هنوز به درستی بالغ شده است . وی در مرز بین این دو مرحله یعنی کودکی و بزرگسالی قرار دارد و با انتظارات خاص هر دو دوره روبرو است . اگر کاری کودکانه کند ، او را ملامت می کنند که بزرگ شده و این کار در شأن او نیست ، از سوی دیگر نيز در زمره بزرگسالان محسوب نمی شود.
🖋کارشناس مشاور: محمدی شکیب
@moshavereh_alborz
🔹نوجوانی بهار زندگی🔹
#خصوصیات_نوجوانی
نوجوان کم کم به قدرت تفکر و استدلال خویش پی می برد . مجموعه این حالات ، کوششی است که در پایان راه #کودکی نمايان می شود . اين حالات ، عموما" با واكنشهاي روحي و روانی همراه است . والدین متوجه می شوند که کودک مطیع دیروز ، به کلی تغییر کرده و رفتارش متفاوت شده است . گاهی #نوجوان در این دوره سنی ، ترش رو و یا گوشه گیر می شود و گاهی نيز تلاش می کند که توجه دیگران را حتی از طریق عصبانی کردنشان ، به خود جلب کند .
🔹روان شناسان می گویند ، نوجوان کسی است که می خواهد نسبت به آنچه تاکنون بوده تغییر شیوه دهد و برخلاف سابق ، آنچه را بزرگسالان می گویند، نپذیرد . گاهی طرز راه رفتن خود را عوض می کند، لهجه خود را تغییر می دهد ، نسبت به مسایل پیرامون خود با حساسیت بيشتر می نگرد و اندک اندک به دنیای درون خویش وارد مي شود.
🌀 یکی از سؤالات در دوره نوجوانی این است که من کیستم ؟ این سؤال ، قرنهاست ذهن بشر را به خود مشغول كرده و موضوع اشعار ، داستانها و زندگی نامه های بی شماری بوده است . این سؤال در دوره نوجوانی ، می تواند به درک #هویت نوجوان کمک کند.
🖋کارشناس مشاور: محمدی شکیب
@moshavereh_alborz
🔹نوجوانی بهار زندگی🔹
#خصوصیات_نوجوانی
✔️ #استقلال_فکری
✅در دوره #نوجواني ، ساده انديشي دوران طفوليت از بين مي رود و نوجوان به سنجش و ارزيابي مسائل مي پردازد تا در نظام ذهنی خود ، دوباره آنها را بسازد . از اين رو شايد در مورد برخي امور متعارف شک کند و حتي از افکار و عقايد #والدين خود انتقاد نمايد .
💠 نوجوان در پي کسب #استقلال فکري است . ممکن است درمورد اعتقادات خودش نيز دچار شک و ترديد شود . نه اينکه آنها را نفي کند ، بلکه مي خواهد ، آنها را دوباره بازسازي کند و زيربنايي استدلالي براي آنها بيابد . از اينرو والدين و مربيان نبايد از شک و ترديدهاي #نوجوان ، دچار نگرانی و اضطراب شوند ، بلکه بايد او را براي رسيدن به يقين ، ياري کنند . بنابراين شک ، توفقگاه خوبي نيست ، اما معبر و راهي مناسب براي رسيدن به حقيقت است .
🖋کارشناس مشاور: محمدی شکیب
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
@moshavereh_alborz
🔹نوجوانی بهار زندگی🔹
#خصوصیات_نوجوانی
✔️ #ابراز_وجود
🌀 از ديگر ويژگيهاي دوره نوجواني ، ابراز وجود است . اثبات #شخصيت و نشان دادن قابليتها ، يکي از مطبوع ترين لذات روحي و رواني در #نوجوان است که براي نيل به آن از هيچ کوششي دريغ نمي کند . حس سازگاري با اجتماع ، يکي ديگر از تمايلات دروني نوجوانان و جوانان است . اگر نوجواني در اين مسئله موفق نشود ، دچار يأس و #افسردگي مي گردد .
✅ روان شناسي مي گويد :
" نوجوانان و جوانان براي خود مستقل هستند . شما هم بايد آنها را صاحب شخصيت بدانيد . در دوران بلوغ بيش از هر زمان ديگري ، انسان به اين که مورد توجه باشد ، اهميت مي دهد و به شدت احتياج دارد که به عنوان يک دوست و يا شريک تلقي شود. "
🖋کارشناس مشاور: محمدی شکیب
@moshavereh_alborz
🌹
🔰 کودک تا کودکی نکند، بزرگ نمیشود!
🔻بسیاری از بازیهایی که برای ما بیمعناست، برای کودکان به شدت مهیّج و جذاب است. مثل به صدادرآوردن جغجغه برای کودک چندماهه.
✅برای درک روحیات کودک، باید کودک شد تا معنادار بودن و بیمعنابودن بازیها را به خوبی درک کرد. برخی از والدین از کودک میخواهند تا بزرگ شود، غافل از اینکه کودک درصورتی میتواند بزرگ شود که کودکی کند. لازمه کودکی کردن هم بازیهای کودکانه است. کودکی کردن به قدری اهمیت دارد که نابغهها هم از آن مستثا نیستند.
📖منِ دیگر ما. نقش بازی در تربیت فرزند، ص ۳۰ و ۳۱
#تربیت_کودک
#بازی
🌹
🔰نکات تربیت فرزند
بخشی از مهم ترین وظایف پدر و مادر نسبت به کودکان چنین است:
۱ـ احترام به کودک:
یکی از وظایف مهم والدین، احترام به شخصیت کودک است. رسول اکرم(ص) می فرماید: "اکرموا اولادکم و أحسنوا آدابهم؛ به فرزندان تان احترام کنید و با آداب و روش پسندیده با آن ها معاشرت نمایید"
کودکانی که در دوران قبل از دبستان از امنیت و محبت کافی برخوردار نمی شوند، آسیبهایی بر آنها وارد میشود که به ندرت در دورههای بعد قابل جبران است.
۲ـ توجه به استقلال طلبی کودکان:
بذر استقلالطلبی از سالهای آغازین زندگی کودک شروع به رشد و جوانه زدن میکند. پدر و مادر زمینه را برای رشد متعادل این میل فراهم میآورند. آزادی های لازم را به او بدهند. البته آزادی باید محدود باشد.
روش های آزاد منشانه به کودکان و نوجوانان حق انتخاب و گزینش میدهد. زمینه را برای خلاقیت و شکوفایی استعدادهای نهفته آنان فراهم می سازد. کنترل و تذکر بیش از حدّ، تأثیر معکوس داشته و اعتماد به نفس کودک و نوجوان را از بین می برد.
۳ـ پرورش شخصیت کودکان:
والدین با روشهای مختلف میتوانند شخصیت کودکان خود را پرورش دهند که مهم ترین آن، سلام کردن و هم بازی شدن با آن ها است. حضرت علي(علیهالسلام) میفرماید: "مَنْ كانَ لَهُ وَلَدٌ صَبا؛ كسي كه كودكي دارد بايد (در راه تربيت او) ) كودكانه رفتار نمايد".[وسائل الشيعه، ج ۵، ص ۱۲۶]
دو عامل دیگر تربیت فرزند (دوران مدرسه و اجتماع) چون عامل اوّل قرار دارند، هر چند از اهمیت لازم برخوردارند اما مواظبت اوّلیه، در هوشیاری فرزند تأثیر بسزایی دارد. نیز مواظبت در دوره مدرسه و انتخاب دوستان مناسب و افرادی که صلاحیت اخلاقی بالایی دارند، بر امنیت خاطر می افزاید تا وقتی وارد اجتماع شود، دغدغه خاطری پیش نیاید.
۴ -اظهار محبّت :
اولین نیاز روانی کودک و نوجوان مهر و محبت و دوست داشتن آن ها است. هر کودک و نوجوانی برای داشتن احساس امنیت، باید مورد محبت قرار گیرد. ابراز محبت، موجب دلگرمی و علاقه مندی به شما و زندگی خواهد شد. احساس امنیت در نوجوان سبب می شود زمینه پیوند شما با او توسعه یابد. در این رابطه رفتار صحیح دینی را بیاموزد. رابطه مهرآمیز همراه با گذشت و مدارا، با همگان و به خصوص با کودکان و نوجوانان قوی ترین و پرجاذبه ترین و سازنده ترین رابطه ها است.البته زیاده روی در محبت برای فرزند زیانبار است.
۵-جهتدهی مثبت به احساسات :
کم اهمیت جلوه دادن اشتباهات و تقدیر از رفتارها و کارهای ارزشی و پسندیده آنان، سبب می شود که آن ها به خود دلگرم شوند، احساس ارزشمندی نمایند. تقویت احساسات و ارزش های مثبت، یکی از مؤثرترین عوامل برای جهت دهی به گرایش های دینی فرزندان محسوب می شود.
۶- درونی کردن ارزش های دینی و اخلاقی :
آموزش مفاهیم دینی و یافتن بینش صحیح یک چیز است و پذیرش و عمل کردن به آن چیز دیگر است. باید سعی نمود نوجوان و جوان به صورت خودآگاه عامل به دستورات اخلاقی ودینی شود. دین باوری و عشق و علاقه به ارزش های دینی از درون او بجوشد، در این صورت رفتارهای مذهبی و دینی، ماندنی و پایدار خواهد شد.
#تربیت_کودک
#تربیت_دینی
@moshavereh_alborz
🌹
🔰 استعدادهای کودک و اصلاح آرزو!
🔻تربیت باید از اصلاح اراده شاگرد برای انتخاب آرزو آغاز شود. راه این است که مربی بتواند اراده شاگرد را به مسیر آرزوی فطری او بکشاند.
✅ برای این کار زمینهای باید فراهم شود تا فرزند، بتواند استعدادهای فطری را که خدا به او داده نوعی بدهی تلقی کند. بچه وقتی بفهمد هوشش از دیگران بیشتر است، باید به نحوی بفهمد که در مقابل خدا، از دیگران بدهکارتر است. بداند اینها خوبیِ او نیست، بلکه بارهایی است که بر دوش اوست. وقتی فرزند اینطور با مسائل برخورد کند، بزرگبینی در او برطرف میشود و متواضع خواهد شد.
📖آیت الله حائری شیرازی. تربیت دینی کودک. ص۹۰-۹۲
#فرزندپروری
#استعداد
#تربیت_دینی
@moshavereh_alborz