فواید خرید اسباب بازی کمتر برای کودکان
حتما شما نیز با این صحنه مواجه شدهاید، پس از هزینههای فراوان برای خرید اسباب بازی و پس از چند روز سرگرم بودن با اسباب بازی تازه، کودک روانه آشپزخانه میشود و ظروف پلاستیکی به جذابترین وسیله بازی آنها تبدیل میشود.
در بسیاری موارد، اگر این لوازم ساده و غیرمکانیکی کنار عناصر طبیعی مانند آب و خاک قرار گیرد که بازی با آنها پاسخگوی اصیلترین نیازهای کودک است، بهترین بازی ممکن برای کودک فراهم میشود و رشد سالم روحی و جسمی را برای او به ارمغان میآورد.
ادامه دارد...
#تربیت_فرزند
#اسباب_بازی
وقتی فرزندتان آشفته می شود پریشانی اش را کوچک نشمارید.
❌ چیزی نشده که اینقدر ناراحت شدی.
به جای آن صراحتا نظرتان را در مورد احساسات او بیان کنید.
✅ حق میدم بهت وقتی یه مدت طولانی روی این بازی کار کردی و آن طور که دلت میخواست از آب در نیومد.
وقتی ناکامی کودک درک شود، سادهتر با آن مشکل کنار می آید.
#تربیت
♥️🍃
همسرتان را در تربیت فرزندتان دخالت دهید، حتی اگر روشش را قبول ندارید. تا زمانی که روش همسرتان کودک آزاری نیست، داشتن رابطه با پدر بهتر از تنها تربیت کردن فرزندتان است.
از نوزادی فرزندتان را ساعاتی با پدرش تنها بگذارید تا رابطه ی پدری و فرزندی شکل بگیرد.
در بازی همسرتان با فرزندتان دخالت نکنید و مرتب همسرتان را تصحیح نکنید. بچه ها بدون کمک شما راحتتر با پدر خود ارتباط برقرار میکنند و مهارت تطبیق دادن با دیگران را می آموزند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احتمالا اکثر پدر و مادرها این رو تجربه کردن: وقتی بچه میوفته، برای اینکه بفهمه شدت گریهش باید چقدر باشه، به صورت مامان باباش نگاه میکنه!
🔹وقتی مامان یا بابا بخاطر ترس یا اضطراب خودشون، خیلی ناراحتن یا بیش از حد واکنش نشون میدن، بچه هم اون احساس رو میگیره و ممکنه بیشتر ناراحت بشه!
🔹در واقع والدینن که به بچه کمک میکنن احساساتش رو کنترل کنه. بنابراین، اگه واکنش ما شدید باشه، مغز کودک به جای دریافت پیام آرامش و مراقبت، اضطراب یا احساسات منفی رو ثبت میکنه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ کلیپ تصویری ♨️
🎥 ببینید | بازی و تفریح با کودک
تصاویر ویژه از بازی آیت الله حائری شیرازی با نوههایشان
👼 چرا بچه ها بهانه می گیرند ؟
🔹 خستگی: خستگی برای خیلی از بچهها آغاز بهانهجوییهای مختلف است.
🔹 گرسنگی: بعضی دیگر از بچهها گرسنه که میشوند شروع میکنند به بهانهجویی نسبت به چیزهای بیربطی مانند گرما، بازی کردن با تلفن همراه شما و...
🔹 نیاز به توجه: این مورد یکی از مهمترین دلایل بهانهجویی بچهها است. اگر دقت کرده باشید برای مثال اوقاتی که شش دانگ حواس شما به تماشای جام جهانی فوتبال است و همسرتان هم سرگرم کار خودش است، بهانهجویی کودکتان برای کارتون دیدن بیشتر میشود.
🔹 تحریک شدن زیاد از طرف محیط: محیطهایی که حواس مختلف کودک شما را زیادی تحریک میکنند هم موجب بهانهجویی او میشوند. احتمالاً در مراسمهایی مانند عروسی صابون این تجربه به تن شما خورده است!
⭕️مادرهای عزیز و بزرگوار بخوانید👈
🔹مادر خودشیفته به جای اعتماد به نفس دادن به فرزندش، وجود او را پر از اضطراب و نگرانی میکند.
🔸حتی اگر فرزندش کاری را انجام دهد که شایسته تشویق و تحسین باشد، به او احساس بی لیاقتی و ناکافی بودن میدهد.
همه ما، به ویژه در اوایل کودکی، به تایید و تحسین نیاز داریم.
🔸دونالد وینیکات در این باره میگوید:
«مادر به نوزاد در آغوش خود نگاه میکند،
نوزاد نیز به صورت مادر خود چشم میدوزد و تصویر خودش را در مرکز چشمان مادرش مشاهده میکند...
🔸اما این به شرطی است که مادر در وجود فرزندش یک موجود خاص و منحصر به فرد، کوچک و ناتوان را ببیند و انتظارات، ترسها، و اهداف خود را برای آینده کودکش نگه نداشته باشد.
🔸چرا که در این صورت، کودک خودش را در چهره مادر پیدا نخواهد کرد؛
بلکه تصویری از نقشههای آینده مادرش را میبیند.
🔸این کودک خود واقعیاش را در آینه چشمان مادر پیدا نخواهد کرد و تا پایان عمر بیهوده به دنبال این آینه خواهد بود
ـ ـ ـ ــــــــ⊰𑁍⊱ــــــــ ـ ـ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آزمایش پرتگاه
حتما بخوانید و حتما ببینید👇
بچهها وقتی با موقعیت نامطمئن روبرو میشوند، از والدین خود خط میگیرند که چکار کنند.
اگر والدین اغلب اوقات برای کاوش موقعیتهای جدید به آنها قوت قلب بدهند، آنها یک حس اطمینان درونی پیدا میکنند و در بزرگسالی نیاز کمتری به تایید دیگران برای انجام کارهایشان خواهند داشت.
اما اگر والدین علاوه بر ترس های طبیعی کودک، خودشان هم ترسهایی به او اضافه کنند،
کودک یک حس ترس و شک را در خود پرورش میدهد و در بزرگسالی هم زندگی محدودی خواهد داشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤| حکایت رقیه...
▪️ای بابا! حکایتی شده...😭
..
#نوای_انتظار
#حضرت_رقیه سلام الله علیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نحوه شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
زمانی که فرزندانمان کوچک اند، نسبت به رفتار های اشتباه آنها صبرمان بیشتر است و در کنار خنده هایش، اشک هایش را هم تاب می آوریم،
در کنار تمیزی و عطر و بویش، کثیفی و بوی تعفن کهنه یا پوشکش را تحمل می کنیم و در کنار سلامت و شادابی اش، بر بیماری و ناخوشی او صبر می نماییم و...
اما وقتی بزرگ تر می شود، به جای اینکه صبرمان بیشتر شود برعکس اندک میشود و دیگر آن ها را بر نمی تابیم.
وقتی مرتکب اشتباه می شوند با تندی به آن ها می تازیم و سرزنش و توبیخشان می کنیم، در حالی که وقتی کوچک بودند و روی لباسمان خرابکاری می کردند در عین ناراحتی می خندیدیم و بعد از تمیز کردنش، لپش را محکم بوسیده و نوازشش می کردیم.
چرا با بزرگ شدن آن ها صبر ما کمتر می شود؟ علت آن است که وقتی کوچک اند تقریبا همه ی اشتباهات آن ها را غیر عمد و سهوی می دانیم و مقصر قلمدادشان نمی کنیم، ولی از سنی که زبان باز می کنند کم کم بیشتر اشتباهاتشان را عمدی و اختیاری می دانیم و زمانی که به نوجوانی می رسند، تمام رفتار هایشان را برنامه ریزی شده و عمدی تلقی میکنیم و بر آن ها برچسب توطئه گر و حیله گر می زنیم.
خطای ما در این است که رشد عقل را در فرزندانمان دلیل بر این می دانیم که آن ها نباید خطایی مرتکب شوند و مانند فرشته ها پاک و بی عیب باشند
#چگونهبهفرزندانخودآموزشندهیم؟
با بازی کردن میتوانید توانایی حرفشنوی را در فرزندتان تقویت کنید
در جستوجوی گنج باشید!
برای یک کودک کنجکاو هیچچیزی وسوسه کننده تر از پیدا کردن یک جایزه پنهانشده نیست! حتی اگر جایزه سادهای مثل عروسک همیشگیاش باشد. معمولاً بچهها نمیتوانند در برابر پیدا کردن وسیله و جستوجو مقاومت کنند؛ درنتیجه سراغ شی پنهان شده میروند. سعی کنید جایی که عروسک را پنهان میکنید، خیلی سخت نباشد. مثلاً میتوانید از پشت مبل استفاده کنید. بعد به فرزندتان برای پیدا کردن نشانههایی دهید و او را راهنمایی کنید.
این روش چطور تأثیر میگذارد؟ اگرچه فرزندتان برای یافتن جایزهای که پنهان کردهاید ترغیب شده و به راهنمایی هایتان توجه میکند؛ همزمان در حال پیروی کردن تقویت حافظهاش نیز هست.
قطعاً اگر این بازی را ادامه دهید متوجه تفاوت فرزندتان در یکسالگی با دوسالگیاش میشوید. هر چه او بزرگتر میشود تمرکزش را بیشتر تقویت کنید و بازی را برایش پیچیدهتر کنید. مثلاً بگویید اول باید به اتاق بازی برود و بعد توپ آبی را پیدا کند یا حتی از این سختتر!
ممکن است در کودکی یاد گرفته باشیم که هیجانها «بد» هستند و بنابراین هیجانهای فرزندانمان هم مانند هیجانهای خودمان برایمان ناراحتکننده میشوند.
زمانیکه احساسات خود را مستقیم، ساده و به شیوههای غیرتهدیدکننده بیان میکنیم، فرزندانمان بهره میبرند.
یک کودک نه تنها میخواهد بداند والدینش چه فکر میکنند، بلکه میخواهد بداند احساس آنها چگونه است. وقتی ناراحت، خشمگین، یا ناامید، هیجانزده، مغرور، یا خوشحالیم میتوانیم به فرزندانمان اجازه دهیم که بدانند.
کودکان نیاز دارند بدانند که ما نیز احساسات داریم. وقتی هیجانهایمان را بیان میکنیم، فرزندانمان میفهمند چه برای ما مهم است و همچنین شاهد مدلی برای بیان سالم هیجان میشوند.
کودکان از طریق مشاهدهی شیوههای پاسخ هیجانی ما، و نه فقط کلماتی که میگوییم، همدلبودن را یاد میگیرند. میتوانیم ضمن احترامگذاشتن به تجربههای خودمان و فرزندانمان، اصیل و پر شور باشیم.
🌸🌸
افزایش سلامت روانی:
تحقیقات نشان دادهاند که افراد مثبتاندیش کمتر دچار افسردگی و اضطراب میشوند و سطح استرس کمتری دارند.
🌸🌸
🌱🌱
بهبود روابط اجتماعی:
مثبتگرایی باعث تقویت روابط اجتماعی میشود. افراد مثبتاندیش معمولاً روابط بهتری با دیگران دارند و در ایجاد و حفظ روابط دوستانه موفقتر هستند.
🍀🍀
✨✨
افزایش طول عمر:
مطالعات نشان دادهاند که افراد مثبتاندیش به طور کلی عمر طولانیتری دارند. این افراد کمتر دچار بیماریهای مزمن میشوند و سیستم ایمنی قویتری دارند.
✨✨
🌿🌿
افزایش خلاقیت و بهرهوری:
احساسات مثبت میتوانند خلاقیت و بهرهوری را افزایش دهند. افراد مثبتاندیش معمولاً در محیطهای کاری موفقتر هستند و عملکرد بهتری دارند.
🌿🌿
🌷🌷🌷
تقویت تابآوری:
مثبتگرایی به افراد کمک میکند تا در مواجهه با مشکلات و چالشها مقاومتر باشند و سریعتر بهبود یابند.
☘☘☘
🦚🦚🦚
افزایش رضایت از زندگی:
افراد مثبتاندیش معمولاً از زندگی خود رضایت بیشتری دارند و احساس خوشبختی بیشتری میکنند.
🦚🦚🦚
🔻جایگزین های تنبیه برای بچه ها
💠 به جای تنبیه، تقبیح شدید خود را بیان کنید بدون اینکه به شخصیت فرزندتان حمله کنید. مثلا پدری که می بیند فرزندش ابزار او را برداشته و در حیاط زیر باران رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه باجدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار نوی من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
💠 به جای تنبیه، انتظارات خود را جزء به جزء برای فرزندتان شرح دهید.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
💠 راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
💠 به کودک فرصت دهید.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از آونها را کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
💠 با موضوع برخورد فعال داشته باشید.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
💠 مشکل گشایی کنید.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم داشتم سر جاشون باشند. "
#تربیتی