eitaa logo
مرکز مشاوره رضوی اصفهان
814 دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
128 ویدیو
5 فایل
مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی رضوی اصفهان / خیابان بزرگمهر/ بعد از خیابان آراسته/ نبش کوچه سرو(54)/ مجتمع قرآنی/ طبقه سوم/ همه روزه 8 الی 12 صبح 15 الی19 بعد از ظهر ☎️32688048_32688058 @MoshaverRazaviESF
مشاهده در ایتا
دانلود
👌 فنجان خود را پر کنید. ✍🏻 به قلم استاد ابراهیم اخوی 📚 اخیرا کتابی مطالعه می‌کردم درباره تربیت فرزندان شاد. بخشی از کتاب با عنوان "فنجان خود را پر کنید" از جذابیت بیشتری برخوردار بود. ☕️ پیامش این بود که اگر می‌خواهید والدین قوی، توانمند و اثربخشی باشید، حتما باید روحیه‌ی بالایی را برای خودتان ایجاد کنید تا بتوانید از پس مشکلات زندگی برآیید. 🥇 قانون طلایی تربیت را در این جمله جستجو می‌کنیم که "تربیت موفق زمانی اتفاق می‌افتد که والدین زندگی متعادلی داشته باشند". ✨ براین اساس، هر کدام از والدین ضمن داشتن برنامه‌های شخصی برای بهبود روحیه خود هماهنگ با تیپ شخصیتی‌شان، لازم است برنامه مشترکی نیز طراحی کنند تا از بودن در کنار همدیگر، لذت بیشتری برده و آرامش لازم را به دست آورند. 🌊 این هماهنگی، هم در پیشگیری از بروز مشکلات تربیتی نقش آفرین است و هم در هنگامه‌ی تلاطم دریای زندگی.
9⃣نكته مهم برای پرورش و تربیت فرزند : ▪️همیشه به كودك خود سلام كنید و به او احترام بگذارید. ▪️زمانی با كودك سخن بگویید و یا بازی كنید كه او مشتاق باشد. ▪️در تربیت كودك خود از زورگویی پرهیز كنید و مفاهیم زندگی را با زبان كودك و با عمل خود آموزش دهید. ▪️با كودك رفتار محبت آمیز داشته باشید. ▪️برای آموختن زندگی به كودك عجله نكنید و اجازه بدهید او از كودكی خود لذت ببرد. ▪️ناكامی كودك را محترم بشمارید و او را از شكست نترسانید. ▪️كودك را برای خودش و بر اساس توانایی هایش پرورش دهید و نه برای اینكه تصویری از آرزوهای شما باشند. ▪️با صبر و سكوت با كودك خود ارتباط برقرار كنید. ▪️به سخنان و نواهای كودك گوش دهید و هرگز سعی در خاموش كردن كودك نكنید.
همه چیز درباره قلدری سایبری قسمت 1 قلدری سایبری چیست؟ قلدری سایبری یا cyberbullying به استفاده از فناوری‌های دیجیتال، مانند شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها، ایمیل و وب‌سایت‌ها، برای اذیت و آزار دیگران اشاره دارد. در این نوع آزار، فرد قلدر ممکن است با ارسال پیام‌های تهدیدآمیز، توهین‌آمیز یا شرم‌آور، انتشار شایعات، لو دادن اطلاعات شخصی یا انتشار تصاویر و ویدیوهای خصوصی، به فرد دیگر آسیب برساند. این رفتارها می‌تواند تأثیرات مخرب زیادی بر روی سلامت روانی و عاطفی قربانی داشته باشد.
همه چیز درباره قلدری سایبری قسمت 2 چرا در مورد قلدری سایبری نگرانیم؟ افزایش استفاده از رایانه‌ها و تلفن‌های همراه و گسترش رسانه‌های اجتماعی در قرن بیست و یکم، قلدری سایبری را به یک نگرانی مهم بهداشت عمومی تبدیل کرده است. نوجوانان امروزی دسترسی مستقیم به اینترنت دارند و بخش بزرگی از زندگی اجتماعی و تفریحی خود را در دنیای مجازی می‌گذرانند.
هرگز به کودک نگویید این‌قدر ترسو نباش! برای آموزش دفاع کردن به کودک‌تان از نصیحت استفاده نکنید. مثلا نگویید: «از خودت دفاع کن، چرا از خودت دفاع نکردی؟ چرا وقتی کتک خوردی هیچ کاری نکردی؟ نگفتم این‌قدر ترسو نباش؟» یا برچسب نزنید: «بچه من پخمه است، مظلومه، بی‌دست و پاست، اصلا این کتک خوره و ...». یا زمانی که کودک‌تان کتک می‌خورد، خشم خود را از بقیه سر او خالی نکنید: «چرا هیچی نگفتی؟ همین‌طور وایستادی کتک خوردی؟» از همان ابتدا که کودک شما کتک خورد یا حقش گرفته شد یا هل داده شد، رفتاری را داشته باشید که انتظار دارید فرزندتان در آن شرایط انجام دهد. مثلا اگر کسی کودک را کتک زد، دستش را با اقتدار، ولی بدون خشونت می‌گیرید و می‌گویید کار بدیه، نباید بزنی. اگر به زور اسباب‌بازی را گرفت، می‌گویید این اسباب‌بازی مال اونه، این برای شماست، ولی می‌تونید با همدیگه تقسیم کنید. این رفتار‌ها باید بدون خشونت و خجالت گفته شود.
برای شاد کردن کودکان دنبال بهانه باشید خیلی موضوعات زیادی هست که می توانند بهانه ی جشن برای کودکان باشند مثل: جشن اول مهر و آشنایی با دوستان جدید، جشن دوستی، بچه ام امروز رفته مدرسه دوستای جدید پیدا کرده امروز بیایید منزل ما جشن دوستی داریم لطفاً لباس راحت بپوشید چون بازی داریم و ذرت بوداده می خوریم و صحبت می کنیم و با هم آشنا می شویم و اسمش را می گذاریم جشن دوستی. بعد ماه دیگه جشن پاییز، خانواده ها با هم جمع می شویم و یک جمعه قرار می گذاریم و می رویم یک پارکی که برگ زرد فراوان داره و انار دان کرده می خوریم و باز هم لباس ساده می پوشیم چون می خواهیم بازی کنیم. یا در بهار جشن شکوفه ها، جشن بلند شدن قد، بستن بندکفش، تخمه شکستن، به این ترتیب بی نهایت میشه جشن های مختلف گرفت.  بچه ها در این جشن ها دیدن را یاد می گیرند ولی در جشن تولد دیده شدن را. معمولاً بچه ها آخر جشن تولدها اخم هاشون توهمه و خلقشان به هم ریخته چون کادوها و لباس ها و.... ممکنه چیزی به زبان نیاورند اما مقایسه ها وجود دارند. از طرف دیگر هم که مادر این همه زحمت می کشه چه قدر دیدیم که به خاطر چشم و هم چشمی خوش نمی گذره و ممکنه بین بچه ها دعوا هم بشه و...یا مادر از دست بچه کلافه، اَه اصلاً لیاقت نداری، کُشتی منو، چه قدر ونگ می زنی .... اما بچه ها با دیدن عظمت پاییز و بهار و طبیعت و غیره، دیدن را یاد می گیرند و در این جشن ها رابطه ی دوستان و فامیل را گرم کنید و دیدن و دیده شدن را تمرین کنید. (ادامه دارد...)
💌 اضطراب یه احساس طبیعیه که همه ما در مواقع مختلف زندگی تجربه‌اش می‌کنیم...😓 شاید ندونیم که این مشکل چقدر❗️ می‌تونه روی روابط خانوادگی‌مون تاثیر بذاره.☹️⛔️
💌 وقتی خانم یا آقا دچار اضطراب می‌شه، این مشکل ممکنه به طور مستقیم یا غیرمستقیم روی رابطه‌شون تاثیر بذاره.🥲 برای مثال، اضطراب ممکنه باعث بشه که فرد از تعاملات دوری کنه، یا اینکه خیلی زود رنج بشه و به کوچکترین مسائل واکنش نشون بده. این رفتارها می‌تونن به سرعت تبدیل به منبعی برای سوءتفاهم و تعارض بشن.😱🚫
💠هفت رفتاری که فرزندت را با آن فلج میکنی ✅ دستش نباشید 🔸از همون بچگی عادتش بدین که چیزی رو دستش ندین و روی میز یا جای دیگه ای بزارین تا خودش بیاد برداره اگر نمیاد نزدیکش بذارید تا اینجوری مسئولیت‌پذیر بشه. ✅ زبانش نباشید 💥به جاش سلام نکنید، خداحافظی نکنید، شعر نخونید و اجبارش نکنید که این کارا رو انجام بده و اگه دوست نداشت انجام بده، سرزنشش نکنید. ✅ حامی افراطی نباشید 🔸درسته که بعضی مواقع باید از کودکان حمایت کنیم ولی اگه همیشه و همه جا بخواهیم این کار رو بکنیم خیلی اشتباهه؛ برای این که یاد بگیره از حقش دفاع کنه با بازی و نمایش بهش یاد بدین. ✅ بلندش نکن 🔸وقتی زمین می خوره یا یه آسیب خیلی کوچیک می بینه فوراً بلندش نکنید و بذارید خودش تلاش کنه و از جا بلند شه ولی باهاش همدردی کنید. (البته اگه به شدت زمین نخوره) ✅ کنترلگر نباش 🔸اگه همه کارا و رفتارهای کودک‌ مثل بازی کردن، تمیزی اتاقش، رفت و آمدش و.... رو بیشتر از حد کنترل کنید از خودش ناامید میشه. ✅ پاهاش نباش 🔸بچه بالای دوسال رو نباید مرتب حمل کنید و اینطرف و اونطرف ببرید بلکه باید به راه رفتن تشویقش کنید. ✅ به جاش تصمیم نگیر 💥توی نیمی از تصمیم گیری ها اجازه بدین کودک انتخاب گر باشه مخصوصاً کودک بالای ۳ سال؛ مثلاً میتونی تو انتخاب غذا و رنگ لباس و.... از کودک نظرخواهی کنید.
*فرزندتان را به عجله كردن،مجبور نكنيد. زود باش. دير شد. ما همه منتظر تو هستيم. مفهوم اين كلمات و جملات برای فرزندتان اين است كه من بلد نيستم (عدم اعتماد به نفس) من موفق نمی شوم (عدم اعتماد به نفس) من خوب نيستم (عدم عزت نفس). تصور كنيد همسر شما یکی از اين جملات را ده بار تكرار كند و هر بار صدايش را بالا تر ببرد. شما چه می كنيد؟ ابتدا نمی شنويد و سپس عصبانی می شويد. به عبارتی اين جملات باعث نمی شوند فرزند شما كارهايش را انجام دهد، بلكه در او اضطراب و خشم توليد می گردد.
❣پنج كليد رابطه موثر : ۱- به جای پنهان كردن  تعمير كنيد. از مشكلات، ناراحتی ها و دلخوری ها فرار نكنيد. آنها روی هم تلمبار شده باعث ميشود منفجر شده يا نا اميد شويد. ۲-با یکدیگر همكاری كنيد. رابطه يک كار دو نفره است. یک نفر به تنهايی نميتواند رابطه را به موفقيت برساند. ۳- نشان دهيد قابليت شنيدن گله و انتقاد را داريد. اگر گلايه همسرتان به شما بربخورد به مرور رابطه رو به سردی خواهد گذاشت. ۴- تمركز خود را بر قسمتهای مثبت رابطه بگذاريد نه قسمتهای منفی آن. ۵-برقراری درست رابطه را بياموزيد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔴 اولین جمله حضرت زهرا سلام الله علیها در بین درب و دیوار و آتش 🔵 علامه امینی رحمه الله علیه: 🌕 بعد از تحقیق های بسیار یافتم اولین جمله ای که حضرت زهرا سلام الله علیها از میان درب و دیوار و آتش فرمودند: ⚫️ ولدی مهدی بود ... 🌷 الهی به حق مادر سادات الساعه عجل لولیک الفرج الساعه
چرا کودکان به حرف والدین بی اعتنایی می کنند و به اصطلاح "کر" می شوند؟ 🔻عوامل سبب ساز: ۱. والدینی که زیاد حرف می زنند! والدینی که مرتب به فرزندانشان امر ونهی می کنند، و بکن! نکن! های مکرر دارند. 👈 برای کاهش این وضعیت تمرین کنید و حرف های خود را در طول روز بشمارید. چند حرف غیرضروری میان شما با فرزندتان رد و بدل می شود؟! ۲. والدینی که حرف می زنند، ولی اگر کودک بی اعتنایی کرد پیامد طبیعی یا منطقی خاصی برای آن وجود ندارد.‌ (منظور تنبیه نیست.) ۳. کودک ‌می داند که والدینش تکرار خواهند کرد، پس لازم نیست او به حرف آنها گوش کند. به یاد داشته باشید: اگر حرف اول مفید نبود، حرف دوم مضر است!
❌من تشنه توجه‌ام ❌ 🔸اگه کودک توجه مثبت والدین و اطرافیان رو نبینه دست به جلب توجه منفی می‌زنه 🔹مثلا: وقتی مشغول بازی با خواهرشه اگه پدر و مادر بهش توجه نکنن و تشویق نشه برای جلب توجه منفی شروع به اذیت خواهرش می‌کنه پس پدر و مادرای عزیز باید با تشویق‌های بجا، احتمال تکرار کار مثبت فرزندتون رو بیشتر کنید... کارهایی مثل: نوازش، بوسه، بغل کردن یا تشویق گفتاری: آفرین به پسرم که مسواک میزنه باریکلا که با خواهرت بازی می‌کنی
شیوه ی حرف زدن و برخورد والدین با کودک، در رشد شناختی و هیجانی کودکان تاثیر بسزایی دارد. در زیر به چهار نمونه از شیوه‌های درست صحبت کردن و برخورد با کودک می‌پردازیم. خودت تصمیم بگیر؛ اینگونه به کودک می‌آموزیم که کارش را خود، برعهده دارد و هر تصمیمی که بگیرد باید منتظر عواقب بد یا خوبش باشد. دوستت دارم ولی این کار تو را نمی‌پسندم؛ کار درست و نادرست، را به صورت واضح برای کودک مشخص کنید، یعنی به او بیاموزید ما کار [درست] و کار [نادرست] داریم، نه بچه‌ی خوب و بچه‌ی بد. از تو می‌خواهم مشکل من را حل کنی؛ اگر کودک رفتاری دارد که باعث رنجش شما می‌شود، به او بگویید که دچار مشکل شده‌اید و از او بخواهید در حل مشکل به شما کمک کند.  احساس تو را درک می‌کنم؛ وقتی کودک عصبانی است و مثلا می‌گوید «از تو متنفرم» یا «خیلی بدی»، با شنیدن این پاسخ از سمت شما، از شدت عصبانیت‌اش کاسته شده و می‌توانید با هم به حل مسئله بپردازید.
✅معمولا کودکان کوچکتر بویژه کودکان زیر ۱۸ ماه سخت تر از بچه های بزرگتر، با تولد فرزند جدید سازگار می شوند 👈 زیرا کودکان کوچکتر هنوز نیازمند مراقبت وحمایت مادر هستند. عدم توجه به تغییرات رفتاری کودکان پس از تولد فرزند دوم، می تواند به صدمه دیدن سلامت روان کودک منجر شود.
رابطه والدین با فرزند نباید قطع شود تو باید حامی و تکیه گاه پسرت باشی تا درمواقع ضروری به تو پناه بیاورد بخاطر درس و مشق فرزندت باهاش وارد جنگ نشو، حفظ رابطه خوب تو با بچت مهمتره انقدر رابطه خوبی با فرزندتون داشته باشید که تمام اتفاقات و رازهای خودشو به شما بگه
این صدای منتقد درونی ما یا همون گفتگوهای ذهنی منفی‌ای هست که ما رو تحت فشار قرار میده و اعتماد به نفس ما رو خیلی پایین میاره‌‌.😞میدونستین این منتقد درونی ما، الزاما همیشه درست نمیگه؟!😉 خیلی وقتا فقط بخاطر ذهنیت منفی و عدم باور به خودمونه که این اتفاق می‌افته‌.☹️
برای ساختن فرزندان باید نخست خویش را بسازيم. وظیفه‌ ما به‌ عنوان یک پدر ومادر، تنها ساختن خـودی دیگر نیست، بلکه چیزی برتر است. از طرفی کودکان دائم در حال الگو برداری از ما هستند.
می جنگم ، زخمی می شوم زمین می خورم اما شکست هرگز ! من عمیقا باور دارم که شایسته ی آرامشم... و برای داشتنش با تمام توانم تلاش می کنم ! من آفریده نشده ام که تسلیم باشم که مغلوب باشم ، که ضعیف باشم ! من آمده ام که جهان را تسلیم آرزوهایم کنم...
. 🔸سهل و ممتنع بودن تربیت به همین دلیل است که در مسئلۀ تربیت، هر چیزی که بهترین است، اگر از حدش تجاوز کند، بدترین می‌شود و هر چیزی که بدترین است، اگر به اندازۀ ضرورت و لزوم باشد، بهترین می‌شود. 🔹استقلال دادن به بچه بهترین است؛ اما اگر از حد گذر کند، بدترین می‌شود. کنترل بچه و جلوگیری او از آنچه او را فاسد می‌کند، بهترین است؛ اما اگر از حد تجاوز کند، بدترین می‌شود. 🔸حدش چیست؟ حدش این است به میزانی که فطرت طفل فعال شده، به او اختیار بدهید و هرچه فطرتش فعال‌تر شد، حدود اختیارش را وسعت بدهید؛ یعنی بار را به اندازۀ وسع او قرار بدهید؛ چون اختیار دادن و مسئولیت سپردن به او، به معنای گذاشتن بار روی دوشش است. 🔹به قدری بار روی دوشش بگذارید که کمرش زیر بار سنگین نشکند. «وَ لَاتَحْمِلَنَّ عَلَيْهِ مَا لَايُطِيقُ فَتَكْسِرَهُ؛ فَإِنَّ مَنْ كَسَرَ مُؤْمِناً فَعَلَيْهِ جَبْرُهُ»؛ اگر بیش از طاقت او بر او بار کنی، کمرش را می‌شکنی و اگر کمرش را شکستی، بر تو واجب است که این شکستگی را اصلاح و جبران کنی. 🔸گاهی اگر تنبیه زیادتر از طاقت بچه باشد، او را می‌شکند؛ چنان‌که عکسش هم درست است؛ یعنی اگر بچه را زیاد رها کنید و بیش از میزانی که فطرتش بیدار شده، به او آزادی بدهید، می‌شکند... 🔹هرچه او در حالت خودکفایی جلو می‌آید، شما باید عقب بروید؛ اما خود او باید جلو بیاید، نه اینکه شما دستش را بگیرید و او را جلو بیاورید. ✍ | راه رشد، جلد۱، صفحه ۲۲۳ و ۲۲۴
⬅️ بزرگی فرموده 🌱 آدم حسود و ترسو وقتی نمیتونه بهت ضربه بزنه بهت تهمت میزنه
📖 فرزند پروری مقتدرانه 🔸والدین قاطع هستند اما دخالت‌گر و محدود کننده نیستند. 🔹اغلب برای مطیع سازی از استدلال و منطق بهره می‌جویند و به منظور توافق کردن با کودک با او گفتگو می‌کنند. 🔸از رفتارهای نامطلوب نمی‌ترسند و تاب مقاومت در برابر عصبانیت کودک را دارند. 🔹این والدین در بعد محبت عملکرد خوبی دارند و از ابراز محبت دریغ نمی‌ورزند. 🔸آنها به علایق فردی و ویژگی‌های خاص کودک خود، آگاهی دارند. ✂️ : تربیت شیرین، ص۱۴ و ۱۵ 👤 فاطمه سید موسوی، پروین دریکوند
اگر ما بدانیم که چرا باید حجاب داشته باشیم، نوع آن را خودمان انتخاب می کنیم. اگر به چرا نرسیم مجبور می شویم دائم دستورالعمل بدهیم. اگر بدانیم چی می خواهیم، چرا لباس می پوشیم؟ چرا غذا می خوریم؟ چرا باید تحصیل کنیم؟ روش ها را پیدا خواهیم کرد. دکتر شریعتی که روحش شاد فرمودند: هزار بار می گوییم چگونه، ولی یک بار نمی پرسیم چرا؟ آن چیزی که ما گرفتارش هستیم، آگاهی و چرایی است، دانایی مرحله ی بعد است.  من می خواهم که در ذهن های شما چرائی ها جرقه بزند بعد چگونگی ها را خودتان یاد می گیرید چون آنقدر منابع هست که چگونگی ها را پیدا کنیم اما منابعی که چرائی ها را به ما معرفی کند بسیار داریم ولی متأسفانه آن ها را نمی شناسیم.  حال یک جمع بندی می کنیم از بحث دیدن و دیده شدن: ما اصلاً نمی توانیم دیده شدن را حذف کنیم چون ما نیاز داریم که دیده شویم و بعد نیاز داریم که ببینیم.حال چگونه بین این دو هماهنگی ایجادکنیم؟چگونه دیده شویم؟ چه چیزی در انسان باید جلوه گر شود؟ (ادامه دارد)
❌ارتباط با نوجوانان می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با راهبردهای درست می‌توانید رابطه‌ای مثبت و همدلانه برقرار کنید❌ گوش دادن فعال: به جای گوش دادن همراه با قضاوت یا میان‌پریدن، سعی کنید واقعاً به حرف‌های او گوش دهید. این کار نشان می‌دهد که به او اهمیت می‌دهید و باعث می‌شود که او هم شما را درک کند. نشان دادن احترام: توجه به نیازها و عقاید و پذیرفتن آنها، حتی اگر کاملاً با نظر شما متفاوت باشند، می‌تواند احترام و اعتماد را افزایش دهد. ارتباط موثر و صادقانه: گفتگوهای روزمره‌تان را با صداقت و شفافیت انجام دهید. تشویق او به بیان احساسات و افکارش بدون ترس از قضاوت، می‌تواند رابطه‌تان را تقویت کند. زمان مشترک: برای انجام فعالیت‌های مشترک که او دوست دارد، زمان بگذارید. این کار می‌تواند فرصت مناسبی برای ایجاد و تقویت پیوندها باشد. تشویق به مسئولیت‌پذیری: او را تشویق کنید تا مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرد و در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی سهیم باشد. این کار به او احساس مهم بودن و بالغ شدن می‌دهد. درک تغییرات نوجوانی: آگاهی از تغییرات عاطفی و جسمانی که در دوران نوجوانی اتفاق می‌افتد، به شما کمک می‌کند تا با رفتارهای غیرعادی و نوسانات خلقی او بهتر مواجه شوید.
🌺این هم هدیه ی معنوی مون ☺️ به تمام مادران دوره که دغدغه ی عاقبت به خیری فرزندان شون و نسل شون و دارن علاوه بر این نماز دو رکعتی بسیار ساده ، مداومت بر خواندن(( دعای والدین در حق فرزند)) ،که در(( صحیفه ی سجادیه)) هست، فراموش مون ،نشه
مشارکت والدین در پیشرفت تحصیلی بچه ها عامل پیشرفت تحصیلی بچه ها وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا و یا شهرت مدرسه نیست. یکی از عوامل مهم در پیشرفت تحصیلی، میزان تشویق فرزندان به آموختن از سوی والدین و مشارکت آنها در فرایند تحصیل است. شرایط مساعد را در خانه فراهم کنید.