#نشست علمی
معاونت پژوهش و گروه تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی با همکاری انجمن تاریخ پژوهان حوزه به صورت حضوری و مجازی برگزار میکند:
«تفسیر واقعه غدیر از نگاه اهل سنت و امامیه»
ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین عبدالمحمدی
دبیرعلمی: حجت الاسلام والمسلمین دکتر علیاکبر عالمیان
زمان: روز دوشنبه 1400/04/28 ساعت 10 الی 12
مکان: سالن شهید صدر
همکارنشست: گروه تاریخ اسلام و انجمن تاریخ پژوهان
لینک پخش آنلاین: https://vc.miu.ac.ir/tarikh
#نشست علمی
در کانال معاونت پژوهش مجتمع عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی عضو شوید و از تازهترین پژوهشها و آثار تاریخی مطلع شوید.
mptarikh@
@sokhanetarikh
✅ #نشست «تفسیر واقعه غدیر از نگاه اهل سنت و امامیه» با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین عبدالمحمدی 28 تیر 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/s92749
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسنده: سید عباس وزیری؛
توجه به مسائل اقتصادی، کار و تلاش برای کـسب معیـشت و بـه دسـت آوردن روزی حـلال در سیره عملی ائمه طاهرین علیهم السلام و به ویژه امام باقر (ع) از جایگاه ویـژه ای برخـوردار اسـت . امام باقر در اوج زهد وتقوا وعبادت وبندگی اهل کار وتلاش بوده انـد و از ایـن کـه دیگـران روزی آنها را تامین کنند بی زا ری می جستند و در عین توجه به آخرت به دنیا هم توجه داشـتند.
ایـشان با کار وتلاش خود افراد گوناگونی را از ایتام وبینوایان گرفته تا از کا رافتادگان و زنـدانیان را تحـت پوشش اقتصادی خود قرار داده بودند اما در عین حال تکدی گری را به شدت نکوهش می کردنـد. یکی از مهمترین مسائلی که مورد توجه امام باقر بـوده گـردش پـول در عرصـه اقتـصادی جامعـه مسلمانان بوده است .در نوشتار حاضر تلاش می شود تا با اتکای به منابع موجود دیـدگاه هـای امـام باقر در خصوص مسائل اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد.
👉 hhttps://b2n.ir/q55136
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسنده: محمد مهدی مهدوی؛
حضرت امام باقر از رهبران معصوم، دانا، آگاه، انقلابی و متعهد، برای دفاع از ارزشهای دینی به یک مبارزه پیگیر فکری، سیاسی و اخلاقی با انحرافات فکری و اخلاقی که به دلایل گوناگون در جامعه آن روز پدید آمده بود، پرداخت. یکی از روشهای مهم مبارزاتی آن حضرت تبلیغ عملی بود که بدین ترتیب آن حضرت نشان داد خود به اصول و ارزشهای اسلامی بیش از دیگران پایبندی دارد.
در قدم بعدی با بیان رسا و فریاد از مردم خواست راه سعادت و طریق هدایت را پیش گیرند. مشکل عمده در این میان حاکمان زورگو و ضعیف الایمان اموی بودند که با رفتار ضد دینی و ارزشی جامعه را به سوی ضد ارزشها سوق داده بودند. امام ع با درک این واقعیت یکی از اهداف مهم مبارزاتی خود را ستیز با آنها قرار داده بود و از هر فرصتی برای رسواییشان استفاده میکرد و به مردم میفهماند که حکومت آنها اعتبار شرعی ندارد و مردم باید از آنها فاصله بگیرند.
👉https://b2n.ir/w43150
📣📣📣
👌کمتر از یکساعت دیگر
✅سالن شهید صدر
#نشست_علمی
معاونت پژوهش با همکاری گروه تاریخ اسلام برگزار می کند:
نشست علمی:
«تفسیر واقعه غدیر از نگاه اهل سنت و امامیه»
◀️ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین عبدالمحمدی
◀️دبیرعلمی: حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی اکبر عالمیان
⏪زمان: روز دوشنبه 1400/04/28ساعت 10 الی 12
مکان: سالن شهید صدر به صورت حضوری و مجازی
همکارنشست : انجمن تاریخ پژوهان و گروه تاریخ اسلام
لینک پخش آنلاین :http://vc.miu.ac.ir/tarikh
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسنده: حسین قاضی خانی؛
آگاهی از رویدادهای بازه زمانی حضور مسلم بن عقیل در کوفه به عنوان سفیر امام حسین(ع)، نقشی مهم در فهم چرایی عدم همراهی کوفیان با امام حسین(ع) دارد. موضوع سکونت مسلم در منزل مختار ثقفی با وجود شهرتی که دارد و در آثار گوناگون بازتاب یافته است با ابهام روبه رو است.
مقاله پیش رو با روش استقرا و خوانش دوباره داده های تاریخی منابع کهن ، چهار گزارش سکونت مسلم در منزل مختار، منزل هانی بن عروه، منزل شریک بن اعور و منزل مسلم بن عوسجه را شناسایی کرده است و سپس بر اساس ارزیابی میزان هم راستایی آنها با دیگر اطلاعات تاریخی و سازگاری با فضای کالبدی شهر کوفه به اعتبارسنجی آنها پرداخته است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که برخلاف رأی مشهور، اقامت مسلم بن عقیل در منزل مسلم بن عوسجه پذیرفتنی تر است.
👉 https://b2n.ir/q27148
@sokhanetarikh
✅ معرفی #کتاب «غدیر برترین پیام آسمانی»
کتاب «غدیر برترین پیام آسمانی» تالیف حبیب الله فرحزاد در دوازده فصل به بررسی واقعه غدیر، عظمت آن، اعمال و آداب و مسایل پیرامونی آن پرداخته است.
فصل اول:
احیای غدیربه همراه تاکید و توصیه به برپایی جشن و شادی و سرورو راه اندازی کاروان شادی در روز غدیر باتوجه به نظر مراجع عظام تقلید درباره این مهم، اشاره به آثار و برکات برپایی کاروان غدیر شده است.
فصل دوم:
بیش از سی استدلال در مساله جانشینی امیرمومنان بیان شده است.
فصل سوم:
با اشاره به ماه امامت و ولایت ، از مناسبت های واقع شده در ماه ذی الحجه سخن به میان آمده است. سرتاسر این ماه یاد آور عظمت و جلالت اهل بیت است. روزهای دهم، دوازدهم، سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ، یاد آور ایامی ویژه است. قله این ایام روز هجدهم ذی الحجه روز عید غدیراست. در ادامه به روز مباهله در بیست و چهارم و نزول سوره هل اتی در روز بیست و پنجم ذی الحجه اشاره شده است...
👉 https://b2n.ir/g62531