🗂فهرست گفتارها و درس گفتار های مدرسه سها
📌 درس گفتارها:
🎙 درس گفتار نظام فلسفی علامه 👇🏻
- https://eitaa.com/msoha_ir/341
🎙درس گفتار منطق ذهن شناسی 👇🏻
- https://eitaa.com/msoha_ir/348
🎙️درس گفتار منطق شهید مطهری 👇🏻
- https://eitaa.com/msoha_ir/382
ـــــــــــ
📌 گفتار ها:
🎧جریان شناسی سیاسی ایران معاصر
- https://eitaa.com/msoha_ir/362
🎧گفتاری پیرامون دین و دنیای جدید👇🏻
- https://eitaa.com/msoha_ir/346
🎧بحثی پیرامون فلسفه شب های قدر👇🏻
- https://eitaa.com/msoha_ir/344
🎧شرح بخش هایی از خطبه متقین 👇🏻
- https://eitaa.com/msoha_ir/345
🎧 کوتاه گفتارهایی پیرامون سفر الی الله👇🏻
https://eitaa.com/msoha_ir/353
🎧 گفتاری پیرامون فلسفه نماز 👇🏻
https://eitaa.com/msoha_ir/357
🖼 گالری عکس نوشته ها 👇🏻
https://eitaa.com/msoha_ir/352
📌 #راهنمای_ثبت_نام دوره ها:
📱 https://eitaa.com/msoha_ir/401
#فهرست
ــــــــــــــــــــ
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
«نماز عید فطری که حکومت مامون را در معرض سقوط قرار داد»
اهمیت روش در عبادت
📝 #نقل_قول از شهید مطهری (ره)
• مأمون به حضرت رضا اصرار داشت که میخواهم نماز عید فطر را شما بخوانید.
امام فرمود: من از اول با تو شرط کردم که فقط اسمی از من باشد و من کاری نکنم. نه آقا! من خواهش میکنم. شما از نماز هم ابا میکنید؟! این که یک کار مربوط به مردم نیست که بگویید پای ظلمی در کار میآید. لااقل همین یک نماز را شما بخوانید.
در اینجا حضرت جملهای میگوید نظیر جمله امام حسین و نظیر جمله علی علیه السلام در جریان بیعت بعد از عمر. فرمود: من به یک شرط حاضرم؛ من نماز میخوانم اما با سیره جدّم و پدرم، نه با سیره شما. مأمون با آن همه زرنگی که داشت (از نظر خودش) احمق شد. گفت: بسیار خوب، به هر سیره و روشی که میخواهید بخوانید. فکر میکرد غرض این است که کاری را به عهده حضرت رضا گذاشته باشد تا مردم بگویند پس امام رضا عملاً هم قبول کرد.
• در روز عید فطر، امام رضا علیه السلام به اطرافیان خود فرمود: لباسهای عادی بپوشید، پاها را برهنه کنید، دامن عباها و آستینهایتان را بالا بزنید و ذکرهایی را که من میگویم شما هم بگویید. حالتتان حالت خشوع و خضوع باشد. ما داریم به پیشگاه خدا میرویم، توجهتان به خدا باشد. ذکرها را که میگویید، خدا را درنظر بگیرید.
• امام عمامهاش را به شکلی که پیغمبر میبست بسته است، لباسش را به شکلی که پیغمبر میپوشید پوشیده است، عصا به شکل پیغمبر به دست گرفته، پاهایش را برهنه کرده، با یک حالت خضوع و خشوعی! از همان داخل منزل که بیرون میآمد، با صدای بلند شروع کرد به گفتن «اللهُ اکبَرُ، اللهُ اکبَرُ، اللهُ اکبَرُ عَلی ما هَدانا وَ لَهُ الشُّکرُ عَلی ما اوْلانا».
• سالهاست که مردم این ذکرها را درست نشنیدهاند. کسانی که همراه حضرت بودند، وقتی آن حال الهی حضرت را دیدند که منقلب شده، خودش را در حضور پروردگارش میبرد و اشکهای مبارکش جاری است، با حالت خضوع و خشوع، با معنویت تمام و در حالی که اشکهایشان جاری بود فریاد کردند: «اللهُ اکبَرُ، اللهُ اکبَرُ عَلی ما هَدانا وَ لَهُ الشُّکرُ عَلی ما اوْلانا». حضرت میگوید و اینها تکرار میکنند، تا آمدند نزدیک درب منزل. صدا بلندتر میشد. مأمون، فرماندهان سپاه و سران قبایل را فرستاده که بروید پشت سر علی بن موسی الرضا نماز عید فطر بخوانید. اینها به سیره سالهای پیش خلفا، خودشان را آرایش و مجهز کرده و لباسهای فاخر پوشیدهاند، اسبهای بسیار عالی سوار شده و شمشیرهای زرّین به کمر بسته و دم درب ایستادهاند که حضرت رضا با همان جلال و هیبت دنیایی و سلطنتی بیرون بیاید. یکمرتبه حضرت با آن حال بیرون آمد. در میان آنها ولوله پیچید و بیاختیار خودشان را از روی اسبها پایین انداختند و اسبها را رها کردند.
• تاریخ مینویسد: چون میبایست پاها برهنه باشد و آنها چکمه به پا داشتند و چکمه نظامی را به زودی نمیتوان بیرون آورد، هرکس دنبال چاقو میگشت که زود چکمه را پاره و پاهایش را لخت کند. اینها نیز دنبال حضرت به راه افتادند. کم کم صدای هیمنه «اللهُ اکبَر» شهر مرو را پر کرد. مردم ریختند روی پشت بامها و به تدریج ملحق شدند. در مردم نیز روح معنویت موج میزد. حضرت میفرمود: «اللهُ اکبَر»، این شهر یکپارچه فریاد میزد: «اللهُ اکبَر». هنوز از دروازه شهر بیرون نرفته بودند که جاسوسها به مأمون خبر دادند که اگر این قضیه ادامه پیدا کند، تو مالک سلطنت نیستی. سربازها ریختند که نه آقا! زحمتتان نمیدهیم، خیلی اسباب زحمت شد، خواهش میکنیم برگردید.
📚 #شهید_مطهری ، حماسه حسینی، ج 1، ص161
ــــــــــــــــــــــــ
#عید_فطر مبارک باد 🌹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
«بایستههای فلسفهآموزی در روزگار ما»
(بخش دوم: جای خالی تفکر در فلسفه)
📝 #یادگیری_موثر
🔖 امروزه کلاسهای فلسفه، بهرغم انتظار ما برای پرورش اندیشه، اغلب به فضایی سطحی و فرمالیته تبدیل شدهاند. نظام آموزشی، تحت فشار ساختارهای اداری و زمانی، مجال تفکر عمیق را از استاد و دانشجو گرفته است. در این سیستم، انسان و نیازهای فکری او نادیده انگاشته میشود و تدریس فلسفه به حفظ مفاهیم و ترجمهی متون تقلیل یافته است.
دانشجویان، غرق در دغدغههای معیشتی و شغلی، فرصتی برای تأمل ندارند و اساتید نیز مجبورند صرفاً به سرفصلهای ازپیشتعیینشده پایبند باشند. در این میان، فلسفهورزی اصیل قربانی میشود و کلاسهای فلسفه تفاوتی با خوانش مکانیکی متون ادبی پیدا نمیکنند.
آیا میتوان در جهانی پر از آشوب و اطلاعات، جایی برای تفکر ژرف یافت؟
در این سلسله یادداشت ها بایسته های فلسفه آموزی در روزگار ما مورد بازخوانی قرار خواهد گرفت.
👈🏼 «ادامه مطلب»
ـــــــــــــــــــــ
#یادداشت #فلسفه_آموزی
#تفلسف #تحول_آموزشی
#فرم_و_محتوا
ــــــــــ
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
❖ اولین مدرسه تخصصی علوم انسانی اسلامی سها؛ گفتمان علم دینی بر محوریت اندیشه امام خمینی و علامه طباطبایی (ره)
📚 از مقدمات تا اجتهاد؛
حوزه و دانشگاه کافی نیست
📌جهت استفاده از درس گفتار ها و محتوای #رایگان به اولین مدرسه مجازی علم دینی بپیوندید 👇🏻
📲 https://eitaa.com/joinchat/3660514329Cae9d9a1928
✦ درس گفتار منطق ذهن شناسی
✦ درس گفتار نظام جامع فلسفی علامه طباطبایی
✦ درس گفتار منطق مقدماتی شهید مطهری
و....
📮 کانال ایتا | وب سایت
«در باب نسبت فلسفه و علوم انسانی»
بخش اول؛ مهمترین سوالات
📱 @msoha_ir
📚 #ما_و_علوم_انسانی
📝 حجت الاسلام علی اسدی
• از دیدگاه نویسنده این سطور، علوم انسانی را بدون فلسفه نمیتوان بهدرستی فهمید؛ از این رو، این پرسش برایم بسی جذاب و تأملبرانگیز است.
• با توجه به گستردگی این موضوع، بر آن شدم تا در سلسلهای از نوشتارها به بررسی ابعاد گوناگون آن بپردازم. در آغاز، مجموعهای از مسائلی را برمیشمارم که در آنها فلسفه نقشی بنیادین ایفا میکند و علوم انسانی نیز از آن بهره میبرد.
• بیگمان، مسائل مطرحشده در این زمینه بسی فراتر از موارد ذکرشده است، لیکن بهسبب ضرورت اختصار در فضای مجازی و پرهیز از ملالت مخاطب، تنها به ذکر پارهای از آنها بسنده میکنم و تفصیل برخی را به نوشتارهای بعدی وا میگذارم.
📌 در پست زیر به طرح بخشی از مهم ترین سوالات این حوزه میپردازیم
👇🏻👇🏻👇🏻
🗒 «۱۷ پرسش بنیادین در نسبت فلسفه و علوم انسانی»
1.نسبت فلسفه و عقل
کلمۀ «عقل» در علوم مختلف بسیار استفاده می شود، اگر کلمۀ عقل به معنای عقل مدرن، خود بنیاد، عقل مستفاد، عقلانیت و... معنایش معلوم نشود مشکلات فراوانی در علوم ایجاد می شود.
2.نسبت فلسفه و اخلاق
خوب یا بد یعنی چه؟ امر اخلاقی چیست؟، چه چیزی زشت و چه چیزی زیباست؟ آیا می توان برای امر اخلاقی برهان آورد؟ آیا امر اخلاقی نسبی است یا خیر؟ و امسال آن از جمله مباحثی هستند که مورد بحث واقع می شوند.
3.نسبت فرد و جامعه
اصالت با فرد است یا با اجتماع است؟ آیا فرد در خارج تحقق دارد یا اجتماع یا هر دو ؟ این امر خود در علومی مثل حقوق و روانشناسی و جامعه شناسی و... آثار فراوان دارد.
4.معنای روان چیست؟
5.قوام هویت انسان به چیست؟
6.نسبت فرهنگ و روان انسان به چه صورت است؟
7.آیا روان انسان می تواند با واقعیت جامعه اتصال داشته باشد؟ پریشانی روح الفرد و روح اجتماع روی همدیگر تاثیر دارند یا خیر؟
8.زندگی انسان در ساحت فردی و جمعی غایتی دارد یا ندارد؟
9.نسبت زبان با تفکر چیست؟ آیا تفکر امری فرا زبانی است یا زبانی است؟ اگر تفکر می تواند امر فرا زبانی باشد آیا تنها امری ذهنی است یا امری وجودی نیز می باشد؟ نسبت هر معنای از تفکر با هویت انسان چیست؟
10.آیا ما معنای محصلی برای تخصصی سازی علوم می توانیم داشته باشیم؟ موضوع هر رشتۀ علمی امری است واقعی یا توهمی بیش نیست؟ اساسا علم از سنخ واقعیت و معرفت است یا توهم؟
11.معنای زیبایی چیست؟ آیا می توان هنر را امری محقق دانست یا خیر؟ هنر در چه ساحتی در انسان رخ می دهد؟ آیا هنر در ساحت اعتباری انسان رخ می دهد یا می تواند امری وجودی نیز باشد؟
12.قدرت چه نسبتی با وجود انسان دارد؟ اگر قدرت قوام امر سیاسی است آیا تاثیر وجودی و یا تاثیر فرهنگی در وجود انسان دارد یا خیر؟
13.تاریخ چیست؟ آیا تاریخ تنها گذر زمان و اتفاقاتی است که رخ می دهد یا تاریخ نسبتی با هویت انسان دارد؟ آیا تاریخ تنها روایت است یا تاریخ نوعی از عقلانیت است؟
14.فناوری چه نسبتی با وجودِ انسان دارد؟ آیا فناوری تنها یک وسیله است یا همانطور که فناوری زندگی انسان را تغییر می دهد، نوع فرهنگ و حتی وجود انسان را عوض می کند؟
15.معنای محصل عدالت چیست؟ ماهیت عدالت با فرهنگ و اقتصاد و توسعه نسبتی دارد یا خیر؟
16.قبول ساختارهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگی، جایی برای عاملیت انسان باقی می گذارد یا خیر؟ چگونه انسان می تواند فراتر از ساختار باشد ولی با ساختار هم زندگی کند؟
17.نسبت انسان با مرگ چیست؟ آیا مرگ انتقال از یک نشئه به نشئۀ دیگر است یا پایان هستی انسان است؟
و صدها پرسش دیگر که فلسفه در آنها نقش دارد...
ادامه دارد...
-------
#یادداشت
#ما_و_علوم_انسانی
#فلسفه_علوم_اجتماعی
#علی_اسدی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
📻 درس گفتار منطق ذهن شناسی، بخش دوم؛ الفاظ
🎧 بارگذاری جلسات 55 الی 80 بخش #الفاظ
📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبتنام به صورت رایگان، به سایت ما مراجعه کنید.👇🏻
🔗 https://B2n.ir/j84976
❖ محتوای کلی بخش دوم؛
✦ تحلیل جایگاه لفظ در منطق ذهن شناسی
✦ پرداخت به مسئله #اعتباریات
✦ بررسی ادعای تاثیر مطابقت لفظ و معنی در رسیدن به واقع
🎙 تا کنون 80 جلسه از منطق ذهن شناسی بارگذاری شده است، جلسات ادامه دارد..
🎯 هدف دوره:
آشنایی با مبانی منطق ذهنشناسی و نقش منطق در تحول علوم انسانی
👥 مخاطبان:
طلاب و دانشجویان و پژوهشگران فلسفه، منطق و علوم انسانی
📼 ارائه دهند: حجت الاسلام #علی_اسدی
- سال شروع دوره: 1401 تا کنون
- سطح: تخصصی
#درس_گفتار
#منطق #منطق_ذهن_شناسی #الفاظ #اعتباریات
#مرحوم_مظفر #بوعلی_سینا #علامه_طباطبایی
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
مدرسه علوم انسانی سها
📻 درس گفتار منطق ذهن شناسی، بخش دوم؛ الفاظ 🎧 بارگذاری جلسات 55 الی 80 بخش #الفاظ 📌 برای اطلاعات بی
«الفاظ و منطق اعتباریات؛ بخش دوم علم منطق»
📝 #یادداشت
ذهن انسان، به دلیل انسِ مداوم با الفاظ، در مواجهه با مسائل گوناگون، از لفظ بهعنوان ابزاری برای پردازش و تحلیل فکری بهره میگیرد. بر این اساس، هرگونه خطا در الفاظ میتواند به خطا در فرآیند تفکر منجر شود. این ادعا که "مرحوم محمدرضا مظفر" در راستای هدفِ منطقِ خود - که عصمت ذهن از خطای در تفکر است - مطرح کرده، موجب شده است تا مسئلهی الفاظ بهعنوان نخستین بخش از منطق در کتاب «المنطق» (المقرر) جای گیرد.
مرحوم مظفر از آغاز طرح مباحث منطقی، همواره با چالش مطابقت ذهن با عین برای دستیابی به عصمت ذهن از خطای در تفکر مواجه بوده است. اکنون پرسش اساسی این است: تقدم الفاظ بر معانی و مفاهیم، چه تأثیری در حل مسئلهی مطابقت و مباحث معرفتشناختی دارد؟ آیا واقعاً ذهن انسان، همانگونه که مظفر ادعا میکند، بر پایهی الفاظ میاندیشد؟
آیا در منطق ابن سینا و متقدمان، الفاظ از چنین جایگاهی برخوردار بودهاست؟ با توجه به رسالت اصلی علم منطق در سنت قدما، آیا طرح «باب الفاظ» موجه بوده است؟ صرفنظر از پذیرش یا ردِّ این مسئله که در مرکَّب اعتباریِ علم منطق باید به الفاظ پرداخت، طرح این بحث از سوی مرحوم مظفر، امکان بررسی مسئلهی اعتباریات را در ذیل مباحث منطقی فراهم میسازد. مسئلهای که اگر در کنار قضایای حقیقی در منطق مورد بحث قرار گیرد و منطق اعتباریات و ویژگیهای آن تحلیل شود، میتواند تحولی عظیم در گسترهی این علم ایجاد کند.
یکی از مهمترین مسائل در منطقِ ذهنشناسی که میتواند تأثیر بسزایی در تحول #علوم_انسانی داشته باشد، فهمِ منطق اعتباریات است.
علاوه بر این، از آنجا که مرحوم مظفر کتاب منطق خود را بهعنوان مقدمهای برای کتاب اصول نگاشته است، میتوان ریشههای اندیشههای اصولی او را بهوضوح در طرح مباحث الفاظ ردیابی کرد. به عبارت دیگر، فهمِ باب الفاظ در منطق، نهتنها در تبیین جایگاه الفاظ در تفکر مؤثر است، بلکه به درکِ هندسهی فکریِ اصولیِ مرحوم مظفر رحمه الله علیه نیز کمک شایانی میکند.
📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبتنام به صورت رایگان، به سایت ما مراجعه کنید.👇🏻
🔗 https://B2n.ir/j84976
ـــــــــــــــــــــــــــ
#درس_گفتار
#منطق #منطق_ذهن_شناسی #الفاظ #اعتباریات
#مرحوم_مظفر #بوعلی_سینا #علامه_طباطبایی
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
مدرسه علوم انسانی سها
«الفاظ و منطق اعتباریات؛ بخش دوم علم منطق» 📝 #یادداشت ذهن انسان، به دلیل انسِ مداوم با الفاظ، در م
55-401.11.03.mp3
9.14M
🎙#نمونه_صوت بخش الفاظ درس گفتار منطق ذهن شناسی
📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبتنام به صورت رایگان، به سایت ما مراجعه کنید.👇🏻
🔗 https://B2n.ir/j84976
#درس_گفتار
#منطق
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
🖥 #راهنمای_ثبت_نام و فعال سازی رایگان دوره های سایت سها
🧷 برای دسترسی به هر یک از دوره های مد نظر از طریق سایت لازم است مراحل زیر را طی نمایید:
👈🏼 وارد شدن به صفحه دوره مد نظر >> کلیک بر روی گزینه ثبت نام در دوره >> با کلیک بر روی ثبت نام، دوره در سبد خرید شما اضافه میگردد >> رفتن به سبد خرید >> پر کردن فرم مشخصات و ثبت نام در سایت - پر کردن این بخش در صورتی که قبلا ثبت نام نکرده باشید نمایش داده خواهد شد >>طی روند پرداخت نهایی بدون نیاز به واریز وجه
📍 پ.ن؛ بدون نیاز به واریز وجه به صورت رایگان با زدن گزینه پرداخت نهایی دوره برای شما فعال میگردد.
#معرفی_سایت
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت
May 11
❖ انقلاب اسلامی ایران از لحاظه ارائه مبانی فکری از کم کارترین و ضعیف ترین انقلاب ها و بلکه تحولات دنیاست!!!
📝 #سید_علی_خامنه_ای
.
.
.
.
.
🖼️ برای مشاهده سایر عکس نوشته ها در گالری سها به لینک زیر مراجعه نمایید 👇🏻
🔗 https://B2n.ir/yf7882
_____
#عکس_نوشته #استوری
#علوم_انسانی #تحول_حوزه #تحول_علوم_انسانی
ـــــــــــــــــــــ
✦ مدرسه علوم انسانی اسلامی سها 👇🏻
📮 کانال ایتا | وب سایت