💢جامعه ای که نارسایی دارد مردمش به دنبال تحول آفرینی می افتند.
♦️اگر به هر دلیلی نارسایی ها باقی بماند وکهنه شود وبدتر از آن در رگ وپی جامعه ریشه بدواند، عناصر معترض جامعه تجمیع وترکیب می شوند وجنبش های کوچک تشکیل می شوند تا رفع نارسایی ها را مطالبه ومحقق کنند.
(نارسایی هرچه باشد؛
🧩خرد باشد یا درشت.
🧩علمی-آموزشی باشد یا عمرانی.
🧩بهداشتی-درمانی باشد یا رفاهی-تفریحی.)
♦️۲رویکرد مردم در تحول خواهی:
الف) "تحول خواهی بماهو رشد و پیشرفت"
من بعنوان کسی که نقش اجتماعی دارم پس مسئولیت اجتماعی می پذیرم. از همین رو درد ومشکلات مردم را اولا شناسایی وثانیا مطالبه منطقی می کنم.
#اینان_تحقق_مطالبات_آحاد_را_سرعت_میبخشند.
ب) "تحول خواهی بما هو تحول وتغییر"
این دسته از افراد
اولا،هدف مطلوب ومشخصی از تحول وتغییر ندارند.
ثانیا،تحول طلبی از راه درست وابزار صحیح برایشان مهم نیست.
ثالثا،عواقب وپیامدهای تحول خواهی کور خود را نمی دانند.
این دسته آنچه برایشان مهم است نفس ِتغییر است به هرقیمتی، باهروسیله ای و باهر انگیزه ای.
#اینان_تحقق_مطالبات_آحاد_را_کُند_میکنند.
♦️۳نقش مسئولان در مواجهه با تحول خواهان:
۱-تحول پذیری:قطعا مسئولین باید درخصوص دسته الف، تحول پذیر باشند ونباید نظام دیوان سالار مجموعه خودشان را بر درخواست ومطالبات به حق مردم ترجیح دهند.
۲-تحول ستیزی:بدون تردید نخبگان،تریبون داران ومسئولان باید درخصوص دسته ب، که مبداء تحول خواهیشان عناد و کینه است تحول ستیز باشند (اینان تقریبا ٪۲ مردم جامعه هستند که یا منفعت طلبان داخلی اند یا مزدوران مجبور خارجی. )
۳-تحول گریزی:قاعدتا خواست ها صفر وصدی نیستند وگاها مواردی یافت میشوند که نه مبداء حقد وعنادی دارند که بدان ستیز شود و نه خواست مهم یا اولویت داری است که پذیرایش شویم. به نظر میرسد مواجهه منطقی با این نوع خواست ومطالبات، گریز موقت است.( لااقل تا زمان یافتن وجه برای ستیز یا پذیرش.)
🇮🇷پاینده ایران اسلامی
سهیل توانائی
مرکز تحقیقات راهبردی آسیبهای اجتماعی
#به مترآ بپیوندید و زنجیره تبیین باشید.
@mtra1395
💢 چرا برخی از مطالبات مردمی به نتیجه نمیرسد؟! (قسمت 2⃣)
مقام معظم رهبری:
این مطالبهگری را از دست ندهید، این آرمانخواهی را از دست [ندهید]. اینها آرمانخواهی است؛ ممکن است بعضی از این چیزهایی که شما مطالبه میکنید عملی نباشد که واقع قضیّه هم همین است؛ یعنی وقتی انسان وارد عمل شد مشکلات کار میدانی برای او بیشتر آشکار میشود، معلوم میشود که همهی آن چیزهایی که میخواستیم، یا نمیتوانسته عملی بشود یا نمیتوانسته به این زودی عملی بشود؛ لکن خودِ این آرمانخواهی باارزش است؛ برای اینکه اگر آرمانخواهی وجود نداشته باشد راه را گم میکنیم؛ این آرمانخواهی موجب میشود که ما راه را گم نکنیم و وسط راه، کج و راست و به چپ و راست حرکت نکنیم. این آرمانخواهی را داشته باشید؛ این آرمانهای مهم را: عدالت، استقلال، رفع فساد، در نهایت تمدّن اسلامی. آرمان اصلی و واقعی و نهایی، ایجاد تمدّن اسلامی است؛ اینها را از دست ندهید و اینها را مطالبه کنید و بخواهید روی آن فکر کنید؛البتّه مطالبهگری بایستی با شکلهای منطقی باشد.(۱)
قبل از توضیح و بیان تفصیلی مطالب، لازم است هر یک از مفردات اصلی بحث را بیان کنیم تا در ادامه بتوانیم مقصود و منظور خود را بیان کنیم و همچنین از انحراف و اشتباه در مطالب بعدی در امان باشیم.
لذا در این نوشتار به دنبال پاسخ به سوالات زیر هستیم:
⬅️ مطالبه گری چیست؟!
⬅️ پژوهش به چه معناست؟!
⬅️وجه جمع مطالبه گری و پژوهش در چه نقطه ای صورت میگیرد؟!
در ادامه بحث با ما همراه باشید و با نقطه نظرات خود، ما را در این راه کمک نمایید.🌺
اگر ما را لایق دیدید، کانال را به دیگر فرهیختگان و نخبگان جامعه معرفی فرمایید.🙏🏻🌸
________________
(۱)بیانات در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی_۱۳۹۹/۰۲/۲۸
✍🏻 میثم آذرگون
#عدالتخواهی
#مطالبه_گری_پژوهش_محور
📍مرکز تحقیقات راهبردی آسیبهای اجتماعی.
به مترآ بپیوندید و زنجیره تبیین باشید👇👇👇
@mtra1395
مترآ
🔷ثانیه شمار بیانات راهبردی رهبر انقلاب🔷️دیدار بامردم آذربایجان شرقی ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
مترآ جهت سهولت دسترسی شما مخاطبان عزیز به اصل بیانات به صورت ویدیوئی، کلیه فرازهای راهبردی معظم له را بادقیقه و ثانیه تقدیم می نماید.
🔹️انتشار فقط بالینک رسمی کانال مترآ مجاز است.
@mtra1395
🕰زمان (ثانیه-دقیقه) 2:35
🔹لازم میدانم به ملّت ایران اظهار تعظیم کنم به خاطر این حرکت ارزشمندی که در بیستودوّم بهمن امسال نشان دادند. امسال این شنبهای که گذشت ــ شنبهی بیستودوّم بهمن ــ یک شنبهی تاریخی، یک بیستودوّم بهمن تاریخی بود؛ در سرتاسر کشور مردم به معنای واقعی کلمه حماسه آفریدند.
🕰زمان (ثانیه - دقیقه) 6:08
🔹به نظر من میشود گفت که در روز بیستونهم بهمن سال ۵۶، تاریخ ایران ورق خورد؛ یعنی یک مقطع تعیینکنندهی تاریخی بود.
🕰زمان (ثانیه-دقیقه)7:27
سیاست دستگاه استبداد و استکبار این است که حوادث مهمّی را که به نفع مردم است، با تبلیغات، با انواع حیلههای گوناگون، با زور، به فراموشی بسپارند؛ اگر کار تبریز نبود، نوزدهم دی قم هم به فراموشی سپرده میشد.
تبریزیها چهکار کردند؟ تبریزیها قیام قم را تبدیل کردند به قیام ملّی، تبدیل کردند به یک حادثهی عمومی.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 9:49
🔹تبریز با ایستادگی، با مقاومت، با شجاعت نگذاشت تجربههای گذشته تکرار بشود؛ پرچم آزادی ایران دست تبریزیها است.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 12:11
🔹حرکتی که از آذربایجان شروع شد، ایران را متّحد کرد. پرچم اتّحاد ایران دست آذربایجان است.
🕰زمان (ثانیه-دقیقه) 12:27
🔹روایت درستِ تاریخِ آذربایجان، جزو لوازم تاریخنگاری اسلامی است و وظیفهی همه است که این کار را انجام بدهند؛ اهل فنّش، اهل کارش باید این کار را انجام بدهند.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 14:25
🔹آذربایجان مرکز تمدّنی و فرهنگی کشور در غرب کشور است؛ مثل خراسان که مرکز تمدّنی و فرهنگی کشور در شرق کشور است.
🕰زمان (ثانیه-دقیقه) 17:05
🔹بیستونهم بهمن یک حادثهی هویّتساز بود.
هر ملّتی، در سایهی استقامت و ایستادگی، هویّت پیدا میکند. آن چیزی که به ملّتها هویّت میدهد، شخصیّت میدهد، عظمت میدهد، به حفاظت از خود ملّتها و فرهنگ آنها کمک میکند، استقامت آنها و ایستادگی آنها است.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 26:10
🔹دستگاههای سیاستگذار در آمریکا، در انگلیس، در نقاط توطئهگر دنیا، در سرویسهای جاسوسی کشورها ــ آنها که حواسشان جمع است ــ صدای ملّت ایران را امسال در بیستودوّم بهمن شنیدند. آنهایی که باید بشنوند شنیدند.
پیام ملّت ایران در این بیستودوّم بهمن حمایت کامل از انقلاب اسلامی و از نظام جمهوری اسلامی بود.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 28:31
🔹میگویند: کشور دارد به قهقرا میرود! چه قهقرایی؟ چرا؟ بعضی گفتند که جمهوری اسلامی به بنبست رسیده؛ خب اگر ما به بنبست رسیدهایم، چرا دشمن اینقدر خرج میکند که ما را به زمین بزند؟ خب ملّتی که، حکومتی که به بنبست رسیده، دیگر زمین زدنش که خرج نمیخواهد؛ خودش زمین میخورد.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 30:10
🔹اوّل انقلاب بعضیها میخواستند همین افچهاردههای ما را بفروشند، بنده نگذاشتم؛ مطّلع شدم، افشا کردم. مشهد بودیم ــ رفته بودیم زیارت یا یک کاری داشتیم ــ آنجا من شنیدم، نگذاشتم وقت دیر بشود؛ همان ساعتی که شنیدم، خبرنگار را خواستم و افشا کردم و پخش شد؛ ترسیدند، دست برداشتند.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 38:30
🔹بعضی، وقتی ضعفها را نگاه میکنند، اصل جمهوری اسلامی را انکار میکنند، اصل انقلاب را انکار میکنند! چرا؟ یک ملّتی اگر ضعف داشت، باید دستاوردهای او را فراموش کرد؟ کدام ملّت ضعف ندارد؟ ملّتهای ثروتمند دنیا که از لحاظ علمی پیشرفتهترینند، ضعف ندارند؟ ضعفهای بزرگتری دارند.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 44:39
🔹فعّال سیاسی میتواند کار کند؛ فعّال سیاسی، روشنگری کند. فعّالیّت سیاسی فقط این نیست که آدم بنشیند یک نقطهضعفی در دولت یا در دستگاههای دیگر پیدا کند، بنا کند این را در فضای مجازی با مسخره و با توهین و مانند اینها بزرگ کند؛ فعّالیّت سیاسی که این نیست. فعّالیّت سیاسی این است که شما نگاه کنید فضای سیاسی دنیا را، فضای سیاسی منطقه را، اهداف دشمنان را، جهتگیری دوستان را، برای مردم، آنهایی که شما بیشتر از آنها میدانید، بیشتر از آنها میفهمید، برای آنها تشریح کنید؛ فعّالیّت سیاسی این است.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 46:32
🔹یکی از چیزهایی که در ایجاد قوّت در کشور مؤثّر است و کشور را قوی میکند، اتّحاد ملّی است. سر چیزهای جزئی تنازع نباید انجام بگیرد. البتّه اختلاف نظر هست. در این اختلاف نظرها مباحثه خوب است، مناظره خوب است امّا منازعه خوب نیست.
🕰زمان(ثانیه-دقیقه) 48:44
🔹همه مراقب باشند کمک به استکبار نکنند؛ همه مراقب باشند ابزار استکبار در مقابل انقلاب و در مقابل اسلام و در مقابل ایران عزیز قرار نگیرند.
5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بالاخره بعد کتمانها ومخفی کاریها فرمانده متخلف محکوم شد.💢
✅قانون اگر قانون است برای همه یکسان است.
✅برخورد قاطع با یک فرد متخلف از یک ارگان یا سازمانی، تضعیف آن سازمان یا تضعیف بخشی از نظام نیست. بلکه موجب امید آفرینی،خوش بینی واعتماد مردم به آن نظام می شود.
به مترآ بپیوندید و زنجیره تبیین باشید.
👇👇👇👇👇🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@mtra1395
💢 چرا برخی از مطالبات مردمی به نتیجه نمیرسد؟! (قسمت3⃣)
مقام معظم رهبری:
💠 طبیعت دانشجو مطالبهگری است؛ مطالبهگری کنید و از مسئولان بخواهید که کار جدّی بکنند؛ یکی از کارهایی که شماها میتوانید بکنید این است؛ شما برحذر بدارید مسئولان را از کارهای نمایشی؛ از آنها بخواهید کارهای جدّی و واقعی انجام بدهند؛ این یکی از مطالبات درست و بهجای دانشجویان است که میتوانند این را بخواهند... البتّه هیچ لزومی هم ندارد که برخورد تند و تیز بکنید! بعضیها خیال میکنند که راه تذکّر دادن این است که تند و تیز وارد بشوند، انتقاد کنند، دعوا کنند، سر و صدا کنند؛ نه، هیچ لزومی ندارد... میتوان منطقی و هوشمندانه و کاملاً جدّی وارد میدان مطالبهگری شد و مطالبهگری کرد...(۱)
🔰 هنگامی که مطالبات مردمی و دغدغه مندان انقلاب را رصد میکنیم، درمییابیم میان برخی مطالبات برخی از آنها چند وجه مشترک به صورت واضح نمایان است.
وجوهی که از قضا موجب شکست و بر زمین ماندن مطالبه مورد نظر و ناامیدی تعدادی از مطالبه گران و حتی فرهیختگان جامعه نیز میشود.
⁉️حال سوالی که ذهن خواننده فهیم را فرا میگیرد این است که آن وجوه مشترکی که ناکامی مطالبه گران را به ارمغان می آورد، چیستند و چگونه موجب شکست آنها و حتی افتادن شان در باتلاقی به نام دادگاه و احیانا زندان میشود؟!
♨️ اولین اشکال، کلی گویی و بیان مبهم مطالبه مورد نظر است. فرض کنید شخصی به مسائل اقتصادی یا فرهنگی اعتراض دارد. مهم است که بیان مطالبه اش به چه نحوی باشد. یعنی باید به طور دقیق و جزئی حل مشکل فلان قسمت فرهنگ را از مسئولین طلب کند نه اینکه صرفا بگوید اقتصاد یا فرهنگ خراب است. کجای اقتصاد مشکل دارد؟! چه بخشی از فرهنگ دچار نقصان شده؟! و...
در غیر اینصورت شخص مطالبه گر ممکن است ناخواسته با دشمن همصدا شد و به تعبیر مقام معظم رهبری با دشمن مخرج مشترک پیدا کند(۲)
✅ نقطه عطف ماجرا اینجاست که با این شیوه مطالبه، مطالبهگر غالبا بر خود لازم میداند که برای رفع آن بخشِ مشخص به دنبال راه حل مناسب بگردد. وگرنه کلی گویی نه تنها زخمی را علاج نمیکند که همان زخم نسبتا کوچک را عمیق و چرکین میکند.
در ادامه بحث با ما همراه باشید و با نقطه نظرات خود، ما را در این راه کمک نمایید.🌺
اگر ما را لایق دانستید، کانال را به دیگر فرهیختگان و نخبگان جامعه معرفی فرمایید.🌸
___________________
(۱) دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان_۱۴۰۱/۰۶/۰۲
(۲)در مطالبهگریها ــ که من به شما توصیهی مطالبهگری میکنم ــ مراقبت کنید دشمن نتواند از مطالبهی بحقّ شما سوء استفاده کند؛ هم در صورتبندی مسئله، هم در راه حلّی که ارائه میدهید، سعی کنید با دشمن وجه مشترک و مانند اینها پیدا نکنید؛ مخرج مشترک پیدا نکنید با دشمن؛ [چون] او هم موضوعات را مطرح میکند دیگر، او هم مشکلات را مطرح میکند، هم صورت مسئله را او مطرح میکند، هم بهاصطلاح علاج را و نتیجهگیری را مطرح میکند. شما صورت مسئلهتان هم با او باید فرق داشته باشد، نتیجهگیریتان هم با او باید بکلّی فرق داشته باشد، چون او دشمن است دیگر_دیدار با دانشجویان۱۴۰۱/۰۲/۰۶
✍🏻میثم آذرگون
#عدالتخواهی
#مطالبه_گری_پژوهش_محور
📍مرکز تحقیقات راهبردی آسیب های اجتماعی
به مترآ بپیوندید و زنجیره تبیین باشید👇👇👇
@mtra1395
مترآ
💢پدیده زاییده ۷ 💢
بررسی جامعه ای از حضوریافتگان در اعتراض_اغتشاش اخیر حاکی از آن است که:
💢خُرد خُرد تجمیع شود وانگهی کلان شود.
♦️کمبودها یا گرانیهای پیاپی در یک قلم کالا (گوشت یا سکه یا خودرو یا مسکن ) آن هم در فواصل زمانی کوتاه، موجبات "نا امیدی مردم" را فراهم می کند که به تعبیر رهبری نا امیدی سم است. نتیجه استمرار گرانیها وکاستیها تسهیل گری در " ابراز نارضایتی ها" است.
♦️حال اگر آحاد مردم روزانه شاهد افزایش افسارگسیخته زنجیره اقلام و کالاها باشند(هم گوشت - هم سکه - هم خودرو - هم مسکن ) باگذر زمان "ابراز نارضایتی های ضریب خورده" را شاهد خواهیم بود.
♦️"نا رضایتی های خُرد" ، توسط قوای عقلانی هرفرد به راحتی قابل کنترل هستند اما "نا رضایتی های کلان (ضریب خورده) " به راحتی توسط قوای عقلانی قابل کنترل نیستند زیرا این دسته ازآنجا که فشارهای همه جانبه اقتصادی را برانسان تحمیل می کنند ، عواطف و هیجانات انسان را نیز به شدت درگیر میکنند.
♦️هیجانات اگر قاضی یا حاکم بر ما شوند خیلی بد قضاوت وحکمرانی میکنند:
مثلا سرمایه های اجتماعی را نمی بینند.
مثلا فقط نیمه خالی ظرف را می بینند.
مثلا مدام می نالند و نق زنی می کنند.
مثلا نسبت به آینده خود و کشور نا امید و مایوس هستند.
مثلا ...
♦️زیر ساختی ترین راه حل سیاسی چیست؟
سیاست هایی را در پیش نگیریم که "خُرد خُرد تجمیع شود وانگهی کلان شود"
🇮🇷پاینده ایران اسلامی
سهیل توانائی
مرکز تحقیقات راهبردی آسیبهای اجتماعی
به مترآ بپیوندید و زنجیره تبیین باشید.👇👇👇
@mtra1395