🌐 دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب با مشارکت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار می کند.
🔆 همایش «غدیر در گستره فرهنگ و تمدن اسلامی با تاکید بر تاریخ و مذاهب اسلامی».
🔹با پیام تصویری حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
و سخنرانی:
🔹حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب(دامت برکاته)
🔹حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی(دامت برکاته)
🔹حجتالاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی(دامت برکاته)
🔆 و تشکیل کمیسیون های تخصصی:
غدیر در تاریخ، مذاهب شیعه و مذاهب اهل سنت.
🔻زمان: پنجشنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۲ از ساعت ۸ صبح
🔻مکان: دانشگاه ادیان و مذاهب، سالن امام موسی صدر(ره)
🔻به شرکت کنندگان در همایش گواهی نامه اعطاء خواهد شد.
🔸 جهت کسب اطلاعات بیشتر
🔸 جهت دریافت لینک اختصاصی حضور مجازی در همایش غدیر
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ(۱):
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
--------------------------
🎞 نشید: مشاری العفاسی کویتی
📜شاعر: ثابت عجلانی یمنی
---------------------------
📃متن قصیده فاخر در مدح حضرت علی (ع)
🔹 بُطُولةٌ قصّةٌ تَطُول
بحرٌ على موجهِ هُطولْ
🔸 فما عسى أحرفٌ تفي
وما عسى قائلٌ يقول..
🔹 مفوّهٌ، فارسٌ، أبيّْ
يصولُ للهِِ أو يجولْ
🔸 مبشَّرٌ سابقٌ عليّْ
يُحبّهُ اللهُ والرسولْ
🔹 أبو تُرابٍ أبو السبطَينْ
أبو الحسَنْ ذاكَ والحُسينْ
🔸 أخو الهدى وابنُ عمّهِ
صِهرُ النبيّ على البتولْ
🔹 فأيُّ خيرٍ إذا مضىٰ
وأيُّ سيفٍ إذا انتضىٰ
🔸 وأيُّ حقٍّ إذا قضىٰ
عَدلٌ وأشهادُهُ عُدولْ
🔹 فوقَ الفداءِ الذي حَواهْ
ورايةٍ لم تنل سواهْ
🔸 رسولهُ شاهدٌ لهُ
بحبّهِ اللهَ والرّسولْ..
🔹 سل خندقاً سل أمّ القُرى
كم كرَّ والدِّينُ كبّرا
🔸 سل عنهُ بدرًا وخيبرا
والحِصنَ والبابَ والدُّخولْ
🔹 ولا تسَل بعدَ ذي الفِقارْ
لمن تُرى النصرُ قد يؤول..
🔸 حتى إذا نال مبتغاهْ
تلألأَ الوجهُ في دِماهْ
🔹 وقالها (فُزتُ) مقسِمًا
في لحظةٍ كُلُّها ذُهول..
مسلمنا muslimnair
⚡️درباره قصیده فاخرِ کلیپ مشاری العفاسی در مدح حضرت علی (ع)
✍️ به قلم: سیّد علی بطحائی
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹 در آستانه عید سعید غدیر، کلیپی از مشاری العفاسی - قاری و مبلّغ سرشناس سلفی کویتی و مشهور به عبدالباسط معاصر - در مدح حضرت علی(ع) منتشر و بسان یک بمب خبری، فضای جهان اسلام را به سمت خود کشاند.
🔸برخی این کلیپ را به حُسن روابط ایران و عربستان مرتبط و عدّه ای نیز با پیش فرض «توهم توطئه» پخش این کلیپ را دسیسه ای شوم معرفی و انتشار آن را بدبینانه دانستند. فارغ از این نوع تحلیل ها، آنچه از چشم تحلیلگران پنهان ماند، توجه به محتوای غنی این شعر فاخر و رویکرد مثبت مضمون این قصیده در جهت معرفی نقش ایجابی از شخصیت و فضایل حضرت علی (ع) در تاریخ اسلام است.
💠 این قصیده که نمونه ای از شعر پر مضمون معاصر در مدح آن حضرت است و با پشتوانه غنی تاریخی - کلامی که دارد و آن را می توان در زمره اشعار فرزدق و دعبل و... جای دارد.
🔸 بر این باوریم چنانچه علامه امینی - مدافع راستین آستان ولایت – در قید حیات بود، نمی توانست نسبت به انتشار این قصیده بی تفاوت باشد و بخشی از کتاب «الغدیر» را به محتوای این شعر اختصاص می داد. به همین مناسبت در یادداشت ذیل به معرفی بخش هایی از این قصیده و جایگاه مغفول ترویج آموزهای شیعی با رویکرد اثبات غدیر و ولایت ائمه اطهار (ع) اشاراتی خواهیم داشت.
🔹یکم: بر خلاف جایگاه شعر که در نزد معاصرین تشریفاتی و تفنّنی است، اعتبار شعر در صدر اسلام یکی از سرنوشت سازترین عناصر فکری - فرهنگی جامعه بوده است. بخشی از فرجام جنگ و صلح ها، قهر و مهرهای قبائل و حکومت ها و فرهنگ در سرودن اشعار بوده است. کتاب «نقایض جریر و اخطل» و «اغانی» ابوالفرج اصفهانی نمونه هایی از جایگاه بی بدیل شعر در مشروعیت سیاسی حکومت ها و فرهنگ صدر اسلام نشان داده اند. از این رو علامه امینی با جدا کردن بخش شعر و ادب در کنار جایگاه غدیر در قرآن و سنّت، نقش شعر در اثبات غدیر را بسیار حیاتی و کتاب «الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب» را در سه بخش نوشت.
🔸 دوم: سراینده شعر کلیپ «عجلان ثابت رفعان» شاعر خوش نام یمنی و برنده بی رقیب جوایز شعر دینی - عربی در چندسال اخیر است.
مطلع شعر با بیت «بُطُولةٌ قصّةٌ تَطُول؛ اَبَرپهلوانی که قصه اش همچنان باقی است؛ بحرٌ عَلى موجِهِ هُطُول: [علی ع بسان] تک موجی است که دریایی، پیرامون کمالات او گردآمده است» آغاز می شود.
این شعر در مضمون از جهاتی در امتداد شعرهای عربی کهن است و همان مفاهیم را، در قالبی جدید زنده کرده و از این جهت است که «عجلان ثابت» برنده جوایز متعددی در جشنواره های ادبی - عربی شده است.
بررسی مصرعهای این شعر و مقایسه آن با قصاید کهن بسیار جذاب است.
بیت «فما عسى أحرفٌ تَفي * و ما عسى قائلٌ يقول» یادآور شعر ناصر خسرو قبادیانی (م۴۸۱) است که شبیه این مضمون می سراید: «من جز كه به مدح رسول و آلش * از گفتن اشعار، گنگ و لالم».
شاید بهترین بیت این شعر، جمع صفات خاص امیرمؤمنان در بیت طلایی «مُفوّهٌ، فارسٌ، أبيّْ * يصولُ للهِِ أو يجولْ: [علی] آن سخنور، تک سوار، پارسا[یی است] که فقط در راه خدا شمشیر از نیام بیرون می کشد» جمع سه ویژگی جنگاوری، سخنوری و پرهیزگاری در سه میدان متضاد در کنار یکدیگر یادآور شعر کم نظیر صفی الدین حلّی (متوفی ۷۵۲) است. حلّی در شعر معروفش، صفات متضاد حضرت را درکنار هم قرار داده و او را یگانه مخلوقی خطاب می کند که این صفات متضاد را در خود به اوج رسانده است؛ آنجا که می سراید: «جُمعت فی صفاتِک الأضداد و لِهذا عزّت بک الأنداد * زاهدٌ حاکمٌ، حلیمٌ شجاعٌ، فاتِک ناسک، فقیرٌ جوادٌ؛ [ای علی!] در وجود تو صفات متضاد جمع شده است، به همین جهت است که نظیری برای تو نمیتوان یافت. تو زاهدی حکیم، بردباری بیباک، شجاعی عابد و تهیدستی بخشنده هستی.» جمع صفات متضاد عابد و حاکم، بخشنده و فقیر، حلیم و شجاع در این بیت، شعر حلی را متمایز کرده است. دقیقا همین مضامین متضاد صفی الدین حلی، با شکلی متفاوت در شعر ثابت عجلان استمرار دارد.
💠 النهایه: از بازتاب گسترده چنین شعری در جهان اسلام می توان درسهای بزرگی گرفت. می توان از علی ع گفت و فضایل او را بدون توجه به جنبه های منفی فریاد زد و بدون ایجاد کمترین حساسیت ناروایی با تأکید بر تجلیات مثبت غدیر آن را ترویج کرد. هر عملی که این گفتمان ایجابی ترویج ولایت در جهان اسلام را تقویت کند، یقینا به همگرایی بیشتر جهان اسلام منتج خواهد شد. در همین زمینه به یادداشت «راهپیمایی ده کیلومتری عیدغدیر؛ جشنی که باید از چهل سال پیش شروع می شد» مراجعه کنید.
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ(۱):
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ضرورت ثبت جهانی "روز علی(ع): Ali day" به منظور تبدیل عید غدیر از عیدی شیعی به جشنی اسلامی
✍به قلم: یحیی جهانگیری
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔸غدیر تنها یک رویداد شیعی نیست؛ بلکه رویدادی اسلامی است و پیامبر(ص) همه امت را در روز غدیر جمع و پیام خود را به آنها ابلاغ کرد؛ اما به دلایل مختلف تاریخی این روز به یک عید شیعی تبدیل شده است و حتی گاهی میبینیم این عید به شکلی برگزار میشود که فضای غیر وحدتی را در میان مسلمانان ایجاد کند.
🔹 حال ما باید تأمل کرده و ببینیم که چگونه میتوان این پیام را فرابخشی کرد و اینجاست که ما باید نقطه مشترک را پیدا کنیم و من نقطه مشترک را در «Ali day» میبینم.
🔹با این تغییر نام، امام علی(ع) برای شافعی، مالکی، حنفی، اباضیه، صوفیه، نقشبندیه و برای همه اثرگذاری پیدا خواهد کرد و ما باید از اهل بیت(ع) یاد بگیریم که چگونه با نمادسازی، وحدت میآفریدند و امت را گرد هم میآوردند.
🆔https://eitaa.com/yahyajahangiri
https://iqna.ir/fa/news/4153148/
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ(۱):
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️صدرنشینی رنکینگ دانشگاهی ایران در جهان اسلام بر حسب شاخصه درآمد پایین و تولیدات دانشگاهی
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
📊 بیستمین گزارش رتبهبندی دانشگاهی QS که شب گذشته منتشر شد؛ حاکی از حضور پررنگ دانشگاههای اروپا و شمال آمریکا در اوج این فهرست در سال ۲۰۲۴ است و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نیز برای دوازدهمین سال متوالی جایگاه برترین دانشگاه ها را به دست آورده است.
📈در بالای جدول، در فهرست ۱۰ دانشگاه برتر جهان نیز، نیمی از رتبهها به دانشگاههای اروپایی اختصاص یافته است.
📉در بیستمین رنکینگ که همه ساله به ارزیابی از وضعیت دانشگاههای جهان، در چارچوب رتبهبندی دانشگاهی QS ارائه میشود و رتبهبندی امسال نیز پس از تجزیه و تحلیل ۱۷.۵ میلیون مقاله دانشگاهی و دریافت نظرات تخصصی بیش از ۲۴۰ هزار عضو هیأت علمی و کارفرما (طرح جامعه و صنعت) از سراسر جهان تهیه شده است.
📊در گزارش امسال، دانشگاههای اروپایی نیمی از ۱۰ جایگاه برتر فهرست را به خود اختصاص دادهاند و دانشگاههای انگلیسی زبان نیز با کسب امتیازات بالا در موضوعاتی همچون اعتبار علمی، اعتبار در میان کارفرمایان و نسبت استاد/دانشجو، بر ردههای بالای رتبه بندی تسلط دارند.
📊در این رتبه بندی، موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در شهر کمبریج آمریکا با کسب امتیاز کلی ۱۰۰ برای دوازدهمین سال متوالی مقام اول را در میان ۱۴۹۷ دانشگاه در سراسر جهان دارد.
📉دانشگاه کمبریج بریتانیا نیز با ۹۹.۲ امتیاز در جایگاه دوم و رقیب محلی آن یعنی دانشگاه آکسفورد با ۹۸.۹ امتیاز در مقام سوم قرار دارد.
📊دانشگاه هاروارد با امتیاز ۹۸.۳ جایگاه چهارم و دانشگاه استنفورد با کسب ۹۸.۱ امتیاز جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.
📈 هر چند وضعیت رنکینگ ایران در جهان با وضع مطلوب فاصله زیادی دارد، ولی جایگاه ایران در جهان اسلام در صدر دانشگاه های جهان اسلام است. ایران قبل از عربستان در جایگاه دوازدهمین کشور جهان ایستاده است. عربستان در رتبه سیزده و پاکستان حائز جایگاه هجدهم این رنکینگ معتبر قرار دارد. مصر و ترکیه نیز به ترتیب در جایگاه بیستم و بیست و پنجم هستند و نهایتا امارات متحده عربی در بیست و هفتمین رتبه بندی QS جای دارد.
📊در پی رنکینگ جهانی نظام آموزش عالی در دو دهه گذشته دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است. دکتر اندرو مک فارلین، مدیر رتبه بندی QS میگوید: «یکی از اولین تغییراتی که [در دهههای گذشته] متوجه شدیم، تمرکز واقعاً فزاینده بر میزان کاریابی دانشجویان بوده است.»
📉 بررسی رنکینگ سالانه QS حاکی از افزایش پر شمار دانشگاههای برتر، نه تنها در اروپا و آمریکای شمالی بلکه در سراسر جهان دارد. بطور مثال طی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۴ میلادی شمار دانشگاههای آسیایی، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا که وارد رتبهبندی دانشگاههای برتر جهان شدند، بطور قابل توجهی افزایش یافته است. این کشورها در سال ۲۰۱۸ میلادی ۳۷ درصد از کل سهمها در رتبهبندی جهانی و در سال ۲۰۲۴ میلادی ۴۶ درصد از این سهم را به خود اختصاص دادند.
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ(۱):
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J