📚 #دانش_سیاسی
دولت، حکومت و حاکمیت چه تفاوتهایی با هم دارند؟ (۱_۱)
🔹دولت، حکومت، حاکمیت؛ کلماتی که روزانه بارها آنها را تکرار میکنیم و ممکن است عده زیادی این کلمات را معادل یکدیگر بدانند. اما آیا واقعا این کلمات هممعنی هستند و کاربردهای یکسانی دارند؟
علم سیاست به این سوال اینگونه پاسخ میدهد؛
🔸«نهاد دولت» به عنوان مهمترین موضوع دانش سیاست است و همه شاخههای دانش سیاسی، از منظر خاص خود، با پدیده دولت سروکار دارند.
🔹دانش سیاسی مستقیما به دولت نگاه میکند و آن را در کانون مطالعه خود قرار میدهد. در حالی که شاخههای فرعی این دانش، از چشماندازهای ویژهای به دولت مینگرند و یا وجه خاصی از آن را مطالعه میکنند. یعنی به طور انتزاعیتر، مهمترین موضوع دانش سیاسی، قدرت دولتی است.
🔸«دولت» عالیترین مظهر رابطه قدرت و حاکمیت است که در همه جوامع وجود داشته و مفهوم دولت در معنایی گستردهتر از نهادهای قانونگذاری و اجرایی حکومت به کار میرود، اقتدار دولت در درون کشور، منحصر به فرد و بینظیر است. تقسیم حاکمیت به معنای تقسیم دولت خواهد بود.
🔹قدرت، منبع مورد استفاده دولت است، مهمترین وجه حاکمیت دولت، وضع و اجرای قوانین در جامعه است. دولت در هر جامعهای نماد مصلحت عمومی است و دارای کارویژههای متفاوتی از جمله حفظ نظم و امنیت، حراست از حقوق طبیعی افراد جامعه، ایجاد و حفظ همبستگی اجتماعی، تامین حداقل رفاه و آسایش و سایر موارد این چنینی است.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
📚 #دانش_سیاسی
دولت، حکومت و حاکمیت چه تفاوتهایی با هم دارند؟ (۲_۱)
🔸حاکمیت؛ عالیترین اقتدار در دولت
حاکمیت در نظریه حقوقی و سیاسی کلاسیک به معنای عالیترین اقتدار در دولت است که ممکن است در یک فرد(پادشاه مطلقه) و یا در مجمعی از افراد(مثلا پارلمان) تجلی یابد.
🔹در نظریه کلاسیک، شخص واجد حاکمیت برتر از قانون و خود منشا قانون و فارغ از هرگونه محدودیت قانونی تلقی میشود، پارلمان نیز در دولت مدرن، به همین معنا، خود سامان و منشا قانون است. پس حاکم کسی یا نهادی است که بالاتر از حکم او حکمی نباشد و قانون، حکم شخص یا نهاد حاکمیت است. از این رو در دموکراسیها، حاکمیت از آن قانون است.
🔸برخی از هواداران دموکراسی آرمانی درباه تعبیر حاکمیت معتقدند در این تعبیر، حاکمیت حقوقی و حاکمیت سیاسی خلط شده است؛ پارلمان دارای حاکمیت حقوقی است، اما حاکمیت سیاسی که بر شیوه اعمال حاکمیت حقوقی نظارت دارد، از آن مردم است. یعنی حاکمیت در دست مردم است. چنین انتقاداتی برای جلوگیری از مطلقه شدن حاکمیت حقوقی عنوان شده است.
🔹حاکمیت حقوق پارلمان لزوما مطلقه نمیشود، بلکه در قوانین اساسی امروز با توجه به نهادهای مربوط به تفکیک و نظارت قوای حکومتی، به هیچ یک از قوا حاکمیت حقوقی مطلق اعطا نشده است، بلکه حاکمیت خود تقسیم گشته است. به این تعبیر حاکمیت در قانون اساسی نهفته است.
🔸منظور از حاکمیت در حقوق بینالملل، آزادی سیاسی و حقوقی هر دولت از کنترل و مداخله خارجی است. در این معنا دولت به عنوان شخصیت حقوقی واحد و یکپارچه دارای حاکمیت است، صرف نظر از اینکه حاکمیت داخلی آن به موجب قانون اساسی و تفکیک قوا تقسیم شده باشد یا خیر.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
📚 #دانش_سیاسی
دولت، حکومت و حاکمیت چه تفاوتهایی با هم دارند؟ (۳_۱)
🔹حکومت؛ هم به معنی حکم راندن و هم به معنی مجموعه نهادهای مجری احکام
اما همانطور که در ابتدا اشاره شد، حکومت نیز از دیگر واژگانی است که عموم مردم بدون اینکه تعریف دقیقی از معنایش داشته باشد، آن را در گفتوگوهای روزمره خود به کار میبرند. حکومت هم به معنی حکم راندن است و هم به معنای نهادهای مجری احکام و از این رو حکومت نسبت به مفهوم انتزاعیتر دولت، مفهومی عینیتر است.
🔸«وضع قوانین» و اجرای آنها کارویژه اصلی حکومت است، بعلاوه حکومت و نهادهای حکومتی جدید، جز این کارویژههای اولیه، به منظور حفظ نظم و امنیت و تامین عدالت قضایی، وظایفی در زمینه توسعه و تامین رفاه اجتماعی نیز بر عهده گرفتهاند.
🔹وضع و خرج هزینههای عمومی و بودجه گذاری، تامین درآمدهای حکومتی از منابع مختلف و انجام خدمات عامالمنفعه، جزء فرایندهای حکومت در هر جامعهای است. همچنین تقسیم وظایف میان نهادهای حکومتی، بستگی به سازماندهی حکومت دارد و دستگاه اداری جزء عمدهای از حکومت محسوب میشود.
🔸حکومت ممکن است به صورت اقتدارطلبانه و استبدادی یا به شیوهای قانونی و مشروط صورت گیرد. در این معنا، شیوه تعامل قدرت و نوع رابطه میان نهادهای حکومتی و گروههای اجتماعی مورد نظر است و حکومت به این معنا، رژیم سیاسی نیز خوانده میشود.
(کتاب آموزش دانش سیاسی دکتر بشیریه)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
هدایت شده از کانون سبحان
⭕️ یادداشت به قلم حجت الاسلام علی امیری؛
✅ این اخبار مشکوک است!
افسر ارشد اطلاعاتی اسرائیل :«جهموری اسلامی به بقای خود ادامه می دهد.» پیش تر سخنگوی شورای امنیت آمریکا سخنانی از این دست را بیان کرد؛ و عجیب تر از آن، مجری اینترنشنال که آتش بیار معرکه قضایای اخیر است این خبر را پوشش می دهد.
در اینکه درخت تناور جمهوری اسلامی ریشه در دریای خرد و احساس جمعی ملت ایران دارد و این قضایا نمی تواند آن را تکان دهد شکی نیست اما چرا باید این دو رژیم منحوس و مزدوران رسانه ای آنها که برای ضربه زدن در این جریان هر کاری که از دست شان برآمد انجام دادند الان این اظهارات را علنی بیان کنند و روی آن مانور بدهند !؟ آیا این اظهارات را صرفا باید اعتراف دشمن تحلیل کرد یا نگاه دیگری می شود داشت …
مشاهده کامل یادداشت👇
https://www.kanoonsobhan.ir/?p=75791
♨️ با ما به روز باشید👇
#کانونسبحان
🆔 @kanoonsobhan
#دانش_سیاسی
📚دولت بخلاف معنای عرفی که در ادبیات عامه به قوه مجریه اطلاق می شود، به لحاظ حقوقی و تخصصی عبارت از قدرت و دستگاهي سياسي است كه كشور را اداره مي كند و شامل همه ي قواي عمومي حاكم در كشور مي گردد و طبق تعریف تخصصی دولت اعم از حکومت است.
▪️چهار عناصر تشكيل دهنده ي دولت؛
۱.حکومت
۲.حاکمیت(اقتدار و قدرت)
۳.سرزمين
۴. جمعيت
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 معنای واقعی "بی گناه" اعلام شد؛
رهنورد فردی بی گناه با چاقو دو نفر بی گناه دیگر را وسط خیابان کشته است و از چند زاویه فیلم صحنه بی گناه بازی او موجود است. به ق.قضاییه چه ربطی دارد در کار این سه بی گناه دخالت می کند!؟
(پ.ن؛ خدایا شکرت دشمنان ما را این جانوران بی همه چیز قرار دادی)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 دیروز عالیجناب امیرکبیر و دکتر مصدق امروز آیت الله خامنه ای
هدف؛ «ایران نباید قدرتی مستقل و پیشرفته باشد»
🔶 پرده اول: امیرکبیر آن شخصیت خودساخته، آگاه و کارآمد با رسیدن به صدارت _در دوران عقب ماندگی و بحرانی آن روز ایران و سلطه کامل دو قدرت انگلیس و روس بر دربار قاجار_ تحولی اساسی در امور داخلی مملکت ایجاد کرد و زیرساخت های فراهم آورد که کشور را به جهش علمی و اقتصادی بسیار زیادی می رساند و از طرفی با چند سیاست موازنه منفی، نیروی سوم، و توسعه روابط با دیگر کشورها در مقابل دو قدرت ذی نفوذ تا حد امکان ایستاد و تلاش کرد دست آنها را از مداخله در امور مملکت کوتاه کند.
آن زمان پالمرستون وزیر خارجه انگلیس سیاست کشورش را به وزیر مختار خود در ایران ابلاغ می کند، متن آن در منابع تاریخی است؛ می گوید به روس ها بگوید انگلیس می خواهد ایران در وضع موجود باقی بماند، سلاح و ارتش قوی نداشته باشد توسعه نیابد و ...این به نفع دو دولت است و روس ها بر این سیاست صحه می گذارند.
امیرکبیر که به دنیا آمده بود برای برهم زدن این سیاست و سعادت ایران، با توطئه های مثلث شیل وزیر مختار انگلیس و آقاخان نوری رقیب امیر و رجلی وابسته به سفارت انگلیس و همچنین مهد علیا مادر شاه با هزار تزویر به صدارت او، جان او و امیدها برای تحول بنیادین ایران پایان دادند.
🔷 پرده دوم: بعد از میرزا تقی خان رجال برجسته سیاسی ایران که در راس قدرت بودند مقبول غربی ها و مورد حمایت آنها بودند تا مرد شجاع و دلسوز دیگری به نام دکتر مصدق سربرآورد و دلش برای ایران و ایرانی می سوخت؛ ایستاد و گفت نفت مان برای خودمان است و نمی خواهیم دو دستی سرمایه این ملت محروم را شما انگلیسی ها غارت کنید همین !
ویلیام راجر لوییس" میگوید: "تنها یک ماه و نیم پس از روی کارآمدن مصدق عملیات پنهانی انگلیس که در سال ۱۹۵۳ به سرنگونی مصدق انجامید شروع شد. "
انگلیس تهدید نظامی کرد
بعد نفت ایران را تحریم کرد و کسی جرات نداشت نفت ایران را بخرد و فشار زیادی بر مصدق وارد شد و نارضایتی مردم را به دنبال داشت شورش های را رقم زدند اما مصدق کوتاه نیامد و سعی کرد مشکلات تحمیلی را هم تدبیر کند. انگلیس نگران بود تحریم هم کارساز نباشد با توطئه ی کودتا به دولت مصدق هم خاتمه دادند.
🔶 پرده سوم؛ آنها امیرکبیر و مصدق _که تحت پرچم سلطنت هم بودند و دعوای آنها با غرب یک نزاع در سطح منافع و امتیازات ملی بود_ را تحمل نکردند
چطور غرب با جمهوری اسلامی و سید علی خامنه ای کنار بیاید که سقف آرزوهای امیرکبیرها و مصدق ها کف دستاوردهای سربازان اوست!
و نزاع او با غرب وحشی یک نزاع جهانی تمدنی است.
روزی آرزوی امیر کبیر این بود سفارتین هر تصمیمی می گیرند لااقل در مسائل دربار و امور ریز مملکت دخالت نکنند آرزوی امیر یک قشون منظم و آموزش دیده بود
رویای مصدق این بود ایران اختیار منابع خدادادی خود را در دست بگیرد
اما امروز در دوران خامنه ای کبیر ایران اسلامی به جای رسیده است که غرب از این قدرت نو ظهور ماهیت تمدن خود را در خطر می بیند !!
امیرکبیر و مصدق کجایید ببینید قشون منظم و امتیاز نفتی که هیچ، خامنه ای کبیر ایران را به جای رسانده است که فرزندان امپراتوری تزار(صاحبان قرارداد ترکمنچای و گلستان) برای حفظ امنیت خود خطاب به دشمنان ابرقدرت شان (صاحبان قرارداد ننگین نفتی ۱۹۳۳) می گویند با ما در نیفتید ما تعدادی پهباد ایرانی خریداری کرده ایم..!!
کجایید ببینید زمانی از وظائف سفارت های بیگانه نصب شاه و ولیعهد ایران بود اما امروز آنها دو ماه در سالن های سازمان ملل پرسه زدند که تعدادی کشور را راضی کنند ایران را از کمیسیون مقام زن کنار بزنند !!!!!
✅ بله غرب وحشی هزار برابر در مقابل امام خامنه ای صف آرایی کرده است اما این بار نه برای نفوذ و غارت بیشتر که نمی تواند بلکه برای حفظ خود و جهان از نفوذ گسترده گفتمان انقلاب اسلامی ! و برای کند کردن این جهش پیش برنده و غرورآفرین عجیب تاریخی ...
اظهر من الشمس است که واکنش دشمن در این جنگ احزاب کاملا انفعالی است و ابتکار عمل دست بزرگ مرد عالم سیاست امام خامنه ای است.
باید هوشیار بود و از تاریخ درست گرفت..
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
#دانش_سیاسی
🔶دولت ها و نظام های سیاسی مختلفی در سراسر جهان وجود دارند. در این زمینه دولت به معنای واحد سیاسی است که قدرت و اقتدار در آن قرار دارد. این واحد می تواند یک ملت کامل یا یک زیرمجموعه در یک ملت باشد.
حکومت به معنای گروهی از افرادی است که امور سیاسی یک دولت را اداره می کنند، اما می تواند به معنای نوع حکومتی باشد که یک دولت توسط آن اداره می شود.
🔷 نوع حکومتی که مردم تحت آن زندگی می کنند پیامدهای اساسی برای سعادت، پیشرفت، استقلال، آزادی، رفاه و حتی زندگی آنها دارد.
🔶بر این اساس، به طور بسیار مختصر به بررسی نظام های سیاسی عمده در جهان امروز می پردازیم. نظام های همچون؛
▪️پادشاهی
▪️آریستوکراسی
▪️الیگارشی
▪️توتالیتاریسم
▪️تئوکراسی
▪️تکنوکراسی
▪️دموکراسی
▪️جمهوری
▪️فاشیسم
▪️آنارشیسم
▪️کمونسیم
▪️سوسیالیسم
▪️سرمایهداری (کاپیتالیسم)
▪️فئودالیسم
▪️حکومت رفاهی
▪️حکومت دینی
▪️و...
در ادامه مختصر هرکدام از این نظام ها را معرفی می کنیم
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
هدایت شده از المرسلات
13.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙#فلسفه| طبق براهین فلسفی و قاعده علیت، علم افاضه عالم اعلی است/ معدات ظلمانی موجب افاضات شیطانی و معدات نورانی موجب افاضات رحمانی است/ عبادات و اعمال شرعیه هم میتوانند معد برای تحصیل علم باشد. حتما #بشنوید.
🎙استاد علی فرحانی
#فلسفه #اخلاق_و_عرفان
#پای_درس_استاد_فرحانی
@almorsalaat
#دانش_سیاسی
#آنارشیسم
🔹آنارشیسم؛ جنبش و نظریهای سیاسی است که عقیده دارد مرجعیت و قدرت سیاسی در هر شکلی نالازم و ناپسند است؛ لذا خواهان برافتادن هرگونه دولت و جایگزین انجمنهای آزاد و گروههای داوطلب بهجای آن است.
🔸واژهی آنارشیسم ریشه در زبان یونانی دارد و ترکیبی از (archos) به معنی سرور، سر، رئیس و حکومت و پیشوند (an) برای منفی کردن میباشد. پس میتوان سروریستیزی یا حکومتستیزی را معادلهای مناسبی برای این واژه دانست و از لحاظ لغوی آنارشی به معنی «بیحکومتی» است.
🔹آنارشیسم در اصطلاح، جنبش و نظریهای سیاسی است که عقیده دارد مرجعیت و قدرت سیاسی در هر شکلی نالازم و ناپسند است؛ لذا خواهان برافتادن هرگونه دولت و جایگزین انجمنهای آزاد و گروههای داوطلب بهجای آن است؛
زیرا مسلک آنارشیسم حکومت را تنها، موجب مصیبتها و بدبختیهای اجتماعی و مردم میداند.
🔸ریشه نظریات آنارشیستی را در یونان باستان میتوان یافت، برخی از قرائتهای رواقیگری، شباهتهایی با اندیشههای آنارشیستی دارد. آنارشیسم در فاصلهی سالهای ۱۸۴۰ تا ۱۸۷۰م شکل گرفت و در کشورهای اسپانیا، ایتالیا، سوئیس، فرانسه، اتریش، هلند، و برخی کشورهای آمریکای لاتین رواج یافت. اصطلاح آنارشیسم را نخستینبار «پرودون» (poroudhon)، فیلسوف فرانسوی به کار برد.
«پرودون» معتقد بود که با انهدام مالکیت خصوصی و دولت، انسانها آزاد میشوند و به برابری دست مییابند؛ پس از پرودون، «باکونین» و «کروپوتکین» روسی و «کراو» فرانسوی طرح جامعهای فارغ از اجبار و زور را ریختند.
🔹آنارشیسم، ایدئولوژی سیاسی است با این اعتقاد بنیادی که دولت باید برافتد و جامعه با شیوهای داوطلبانه، بیتوسل به زور و قدرتی سرکوبگر سازمان یابد؛ چرا که آنها اعتقاد دارند دولت شیطانی است، زیرا بهعنوان منبعی از اقتدار قهری، اجباری و مطلق و نفیکننده اصول آزادی و برابری و نیز استقلال شخصی نامحدود است که در کانون تفکر آنارشیستی قرار دارد. از اینرو، دولت و نهادهای حکومتی و قانون همگی فاسد و فسادکننده هستند.
🔸آنارشیستها بر خلاف هواداران هگل که دولت را به مرتبه الوهیت برکشیدند و آزادی را تنها در اطاعت مطلق از قدرت دولت یافتند، نسبت به نهاد دولت و قدرت دولتی بدبین بوده و هرگونه موسسه مبتنی بر زور و اجبار را عامل تباهی زندگی اخلاقی و اجتماعی انسان قلمداد کردهاند.
🔹 و بر خلاف آنچه معروف است، آشوبخواه یا «هرج و مرجطلب» نیستند و جامعهای بیسامان نمیخواهند، بلکه به نظامی میاندیشیدند که بر اثر همکاری آزادانه پدید آمده باشد که بهترین شکل آن، از نظر آنها ایجاد گروههای خودگردان است. زیرا آنارشیستها انسان را بالذات اجتماعی میانگارندو دولتهای فعلی را به این جهت که تجسم زور و سلطه هستند، محکوم میکنند، اما به هر حال نهاد حکومت در جوامع بشری را مقید میدانند؛ ولی حکومت مورد نظر آنها باید مطلقا داوطلبانه و فاقد هرگونه قدرت کاربرد زور و سلطه بر علیه شهروندان باشد در واقع آنها اعتقاد عمیقی به نظم طبیعی و هماهنگی اجتماعی ذاتی دارند. به کلام دیگر حکومت از نظر آنها راه حلّی برای مشکل نظم نیست بلکه خود، علت این مشکل است.
🔸 آنان در حمایت از این موضع (خود وجود دولت علت مشکل است) دو ادعای کلی مطرح میکنند: نخست، کسانی که ادارهی بخشهای گوناگون دولت را بر عهده دارند (یعنی سیاستمداران، کارکنان دولت، قضات، ماموران انتظامی،) در مجموع طبقهی حاکمی را تشکیل میدهند که منافع خود را میجویند و بقیهی جامعه بهویژه طبقهی کارگر را استثمار میکنند، دوم، تا جایی هم که دولت میکوشد که منافع عمومی و اجتماعی را تامین کند، وسایلی که در اختیار دارد – قوانین و رهنمودهای صادرشده از مرکز و اجبارا تحمیلشده- برای نیل به چنین هدفی کافی و موثر نیستند. به عقیده آنارشیستها، جامعهها موجوداتی فوقالعاده پیچیدهاند، و سازمانشان باید زیر و رو گردد و به نیازهای گوناگون افراد و مناطق توجه کامل شود.
🔹به نظر آنها افراد سرکش را میتوان در معرض فشار افکار عمومی قرار داد و یا از جامعه اخراج کرد ولی اعمال زور بیش از این مجاز نیست. همانطور که گفته شد آنارشیستها اعتقاد دارند که انسان ذاتا پاک و جامعهپذیر است، لیکن سلطه و استیلای دولتی وی را فاسد و هنجارگریز میسازد. به نظر آنان از میان برداشتن دولت مبتنی بر زور و سلطه، جنایت را کاهش میدهد، دولت خود، با راهانداختن جنگها بدترین تبهکاریها را مرتکب میشود.
🔸آنارشیسم طیفی از نگاه های مختلف را در بر می گیرد از جریانات افراطی تا معتدل و...
و منتقد سرسخت دموکراسی غربی نیز هستند که منجر به دولت_ملت ها کنونی شده است.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔸درصد کمی از انسانها نود سال عمر می کنند، مابقی یک سال را نود بار تکرار می کنند... 🍁
#فقدان_سیاست
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
#دانش_سیاسی
🔹آریستو کراسی (Aristocracy) یا نخبه سالاری از واژه یونانی آریستوس (Aristos) به معنی بهترین و شایسته ترین است و در فلسفه سیاسی یونان، به معنای حکومت کسانی است که به ایده آل کمال انسانی از همه نزدیکترند و به عبارت دیگر نوعی از حکومت است که در آن به طور نسبی بخش کوچکی از شهروندان، در تعیین مقامات عمومی و تدوین سیاستها نقش دارند.
این گروه از نظر فرمانروایی شایستهترینِ همه قلمداد میشوند.
پیدا کردن معیارهای پذیرفتنی برای همگان که براساس آنها بتوان گفت گروه «بهین» در یک جامعهٔ معین چه کسانی هستند، البته بسیار دشوار است و در عمل هم چنین معیارهایی را به ندرت به کار گرفتهاند.(نخبه یا ژن خوب در هر جامعه ممکن است تعریف خاصی داشته باشد)
🔸از نظر ارسطو حکومتی را می توان به راستی آریستوکراسی یا حکومت نیکان نامید که از بهترین مردان فراهم آمده باشد و منظور از بهترین مردان، کسانی اند که در فضیلت به نحو مطلق و نه با معیاری نسبی یا خودسرانه، برتر از دیگران باشند؛ زیرا فقط در آریستو کراسی است که شهروند خوب، مرادف با انسان خوب است.
🔹به این نوع حکومت، مهانسالاری یا نژاد سالاری (حکومت نژادگان و اشراف) نیز می گویند. در عرف، حکومتی را (آریستو کراتیک) می خوانند که قدرت دولت در آن مطلق و در دست طبقه ممتاز باشد و آن طبقه، حاکمیت را از راه وراثت و امتیازهای طبقه ای در دست گرفته باشد و دیگر طبقات را در آن راه نباشد. نوع کامل این نوع نظام سیاسی را در ایران پیش از اسلام و اروپای قرون وسطی می یابیم.
🔸این گونه حکومت، امروزه در کمترین جای جهان دیده می شود و جای خود را به دیکتاتوریهای جدید سپرده است. در فلسفه سیاسی چین باستان، به ویژه در فلسفه کنفوسیوس نیز توجه خاصی به نوعی بهانسالاری، یعنی حکومت با فضیلت ترین مردمان، به عنوان بهترین نوع حکومت، دیده می شود.
🔹بیشتر حکومتهای آریستوکراتیک در اروپا، بر مبنای توارث و یا ثروت و یا هر دو قرار دارند.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam