#دانش_سیاسی
#آنارشیسم
🔹آنارشیسم؛ جنبش و نظریهای سیاسی است که عقیده دارد مرجعیت و قدرت سیاسی در هر شکلی نالازم و ناپسند است؛ لذا خواهان برافتادن هرگونه دولت و جایگزین انجمنهای آزاد و گروههای داوطلب بهجای آن است.
🔸واژهی آنارشیسم ریشه در زبان یونانی دارد و ترکیبی از (archos) به معنی سرور، سر، رئیس و حکومت و پیشوند (an) برای منفی کردن میباشد. پس میتوان سروریستیزی یا حکومتستیزی را معادلهای مناسبی برای این واژه دانست و از لحاظ لغوی آنارشی به معنی «بیحکومتی» است.
🔹آنارشیسم در اصطلاح، جنبش و نظریهای سیاسی است که عقیده دارد مرجعیت و قدرت سیاسی در هر شکلی نالازم و ناپسند است؛ لذا خواهان برافتادن هرگونه دولت و جایگزین انجمنهای آزاد و گروههای داوطلب بهجای آن است؛
زیرا مسلک آنارشیسم حکومت را تنها، موجب مصیبتها و بدبختیهای اجتماعی و مردم میداند.
🔸ریشه نظریات آنارشیستی را در یونان باستان میتوان یافت، برخی از قرائتهای رواقیگری، شباهتهایی با اندیشههای آنارشیستی دارد. آنارشیسم در فاصلهی سالهای ۱۸۴۰ تا ۱۸۷۰م شکل گرفت و در کشورهای اسپانیا، ایتالیا، سوئیس، فرانسه، اتریش، هلند، و برخی کشورهای آمریکای لاتین رواج یافت. اصطلاح آنارشیسم را نخستینبار «پرودون» (poroudhon)، فیلسوف فرانسوی به کار برد.
«پرودون» معتقد بود که با انهدام مالکیت خصوصی و دولت، انسانها آزاد میشوند و به برابری دست مییابند؛ پس از پرودون، «باکونین» و «کروپوتکین» روسی و «کراو» فرانسوی طرح جامعهای فارغ از اجبار و زور را ریختند.
🔹آنارشیسم، ایدئولوژی سیاسی است با این اعتقاد بنیادی که دولت باید برافتد و جامعه با شیوهای داوطلبانه، بیتوسل به زور و قدرتی سرکوبگر سازمان یابد؛ چرا که آنها اعتقاد دارند دولت شیطانی است، زیرا بهعنوان منبعی از اقتدار قهری، اجباری و مطلق و نفیکننده اصول آزادی و برابری و نیز استقلال شخصی نامحدود است که در کانون تفکر آنارشیستی قرار دارد. از اینرو، دولت و نهادهای حکومتی و قانون همگی فاسد و فسادکننده هستند.
🔸آنارشیستها بر خلاف هواداران هگل که دولت را به مرتبه الوهیت برکشیدند و آزادی را تنها در اطاعت مطلق از قدرت دولت یافتند، نسبت به نهاد دولت و قدرت دولتی بدبین بوده و هرگونه موسسه مبتنی بر زور و اجبار را عامل تباهی زندگی اخلاقی و اجتماعی انسان قلمداد کردهاند.
🔹 و بر خلاف آنچه معروف است، آشوبخواه یا «هرج و مرجطلب» نیستند و جامعهای بیسامان نمیخواهند، بلکه به نظامی میاندیشیدند که بر اثر همکاری آزادانه پدید آمده باشد که بهترین شکل آن، از نظر آنها ایجاد گروههای خودگردان است. زیرا آنارشیستها انسان را بالذات اجتماعی میانگارندو دولتهای فعلی را به این جهت که تجسم زور و سلطه هستند، محکوم میکنند، اما به هر حال نهاد حکومت در جوامع بشری را مقید میدانند؛ ولی حکومت مورد نظر آنها باید مطلقا داوطلبانه و فاقد هرگونه قدرت کاربرد زور و سلطه بر علیه شهروندان باشد در واقع آنها اعتقاد عمیقی به نظم طبیعی و هماهنگی اجتماعی ذاتی دارند. به کلام دیگر حکومت از نظر آنها راه حلّی برای مشکل نظم نیست بلکه خود، علت این مشکل است.
🔸 آنان در حمایت از این موضع (خود وجود دولت علت مشکل است) دو ادعای کلی مطرح میکنند: نخست، کسانی که ادارهی بخشهای گوناگون دولت را بر عهده دارند (یعنی سیاستمداران، کارکنان دولت، قضات، ماموران انتظامی،) در مجموع طبقهی حاکمی را تشکیل میدهند که منافع خود را میجویند و بقیهی جامعه بهویژه طبقهی کارگر را استثمار میکنند، دوم، تا جایی هم که دولت میکوشد که منافع عمومی و اجتماعی را تامین کند، وسایلی که در اختیار دارد – قوانین و رهنمودهای صادرشده از مرکز و اجبارا تحمیلشده- برای نیل به چنین هدفی کافی و موثر نیستند. به عقیده آنارشیستها، جامعهها موجوداتی فوقالعاده پیچیدهاند، و سازمانشان باید زیر و رو گردد و به نیازهای گوناگون افراد و مناطق توجه کامل شود.
🔹به نظر آنها افراد سرکش را میتوان در معرض فشار افکار عمومی قرار داد و یا از جامعه اخراج کرد ولی اعمال زور بیش از این مجاز نیست. همانطور که گفته شد آنارشیستها اعتقاد دارند که انسان ذاتا پاک و جامعهپذیر است، لیکن سلطه و استیلای دولتی وی را فاسد و هنجارگریز میسازد. به نظر آنان از میان برداشتن دولت مبتنی بر زور و سلطه، جنایت را کاهش میدهد، دولت خود، با راهانداختن جنگها بدترین تبهکاریها را مرتکب میشود.
🔸آنارشیسم طیفی از نگاه های مختلف را در بر می گیرد از جریانات افراطی تا معتدل و...
و منتقد سرسخت دموکراسی غربی نیز هستند که منجر به دولت_ملت ها کنونی شده است.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔸درصد کمی از انسانها نود سال عمر می کنند، مابقی یک سال را نود بار تکرار می کنند... 🍁
#فقدان_سیاست
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
#دانش_سیاسی
🔹آریستو کراسی (Aristocracy) یا نخبه سالاری از واژه یونانی آریستوس (Aristos) به معنی بهترین و شایسته ترین است و در فلسفه سیاسی یونان، به معنای حکومت کسانی است که به ایده آل کمال انسانی از همه نزدیکترند و به عبارت دیگر نوعی از حکومت است که در آن به طور نسبی بخش کوچکی از شهروندان، در تعیین مقامات عمومی و تدوین سیاستها نقش دارند.
این گروه از نظر فرمانروایی شایستهترینِ همه قلمداد میشوند.
پیدا کردن معیارهای پذیرفتنی برای همگان که براساس آنها بتوان گفت گروه «بهین» در یک جامعهٔ معین چه کسانی هستند، البته بسیار دشوار است و در عمل هم چنین معیارهایی را به ندرت به کار گرفتهاند.(نخبه یا ژن خوب در هر جامعه ممکن است تعریف خاصی داشته باشد)
🔸از نظر ارسطو حکومتی را می توان به راستی آریستوکراسی یا حکومت نیکان نامید که از بهترین مردان فراهم آمده باشد و منظور از بهترین مردان، کسانی اند که در فضیلت به نحو مطلق و نه با معیاری نسبی یا خودسرانه، برتر از دیگران باشند؛ زیرا فقط در آریستو کراسی است که شهروند خوب، مرادف با انسان خوب است.
🔹به این نوع حکومت، مهانسالاری یا نژاد سالاری (حکومت نژادگان و اشراف) نیز می گویند. در عرف، حکومتی را (آریستو کراتیک) می خوانند که قدرت دولت در آن مطلق و در دست طبقه ممتاز باشد و آن طبقه، حاکمیت را از راه وراثت و امتیازهای طبقه ای در دست گرفته باشد و دیگر طبقات را در آن راه نباشد. نوع کامل این نوع نظام سیاسی را در ایران پیش از اسلام و اروپای قرون وسطی می یابیم.
🔸این گونه حکومت، امروزه در کمترین جای جهان دیده می شود و جای خود را به دیکتاتوریهای جدید سپرده است. در فلسفه سیاسی چین باستان، به ویژه در فلسفه کنفوسیوس نیز توجه خاصی به نوعی بهانسالاری، یعنی حکومت با فضیلت ترین مردمان، به عنوان بهترین نوع حکومت، دیده می شود.
🔹بیشتر حکومتهای آریستوکراتیک در اروپا، بر مبنای توارث و یا ثروت و یا هر دو قرار دارند.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🎙سياستمدار كسي است كه حوادث فردا و يك ماه و يكسال بعد را پيش بيني كند و سپس بتواند دلايلي بياورد كه چرا اتفاق نيفتاد.(وينستون چرچيل)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
چه خوش صید دلم کردی، بنازم چشم مستت را
که کس مرغان وحشی را، از این خوشتر نمی گیرد ...
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساتید
🎙آیت الله بهشتی ره
ایشان سیاست بازی و عدم صداقت با مردم و تک صدایی را مورد انتقاد قرار می دهد ...
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساتید
🎙 بیژن عبدالکریمی
🔹تحلیل ریشه حوادث اخیر
ایشان در این گفتار زیست مومنان در جهان ذاتا سکولار را ناممکن می داند ..
✅این افکار در جامعه نخبگانی و دانشگاهی ما و به تبع در بدنه عمومی جامعه مطرح می شود و ما باید بدانیم چه می گویند که بتوانیم مفاهمه داشته باشیم و اثرگذار ...
(بدیهی ست انتشار افکار مختلف اساتید به معنای تایید یا رد نیست بلکه اینجا محفلی برای تضارب اندیشه هاست)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 آشوب گران چند پلیس فرانسه را آتش زدند.
تروریست را برای دیگران ایجاد کردند تا قلب اروپا کشیده شد.
ناتو را ب جان ملت ها انداختند به خودشان بازگشت و هیزم کش شدند.
آتش زدن پلیس را در ایران باب کردند در پاریس الگوبرداری شد.
چاه نکن بهر کسی ...
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساتید
🎙 استاد محقق داماد
🔹کج اندیشی دینی از بیماریهای فراگیر بیشتر خسارت جانی به بار می آورد ...
🔸پ.ن: خوارج و داعش از مصادیق بارز این بیان ایشان است
و البته همه ما باید ملتزم به معارف بلند و نجات بخش دین حقیقی باشیم و بدانیم بدون تخصص به حوزه های تخصصی دین وارد شدن تبعات سنگینی دارد و باید اندیشه های کلان و سرنوشت ساز را از اسلام شناسان عمیق و قابل اعتماد دریافت کرد و ذیل آن دستگاه های مورد اعتماد به رشد عقلی و معرفتی خودمان بپردازیم و نگذاریم قرائت های افراطی یا تفریطی از دین بر ذهن ما سایه افکند
(بدیهی ست انتشار افکار مختلف اساتید به معنای تایید یا رد نیست بلکه اینجا محفلی برای تضارب اندیشه هاست)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
#سیاست_و_خروس
به اصرار از از چرچیل خواستند سیاست را تعریف کند وی گفت؛ خروسی برای من بیاورید، دایره ای نسبتا بزرگ روی زمین کشید و خروس را در میان آن قرار داد و به حضار گفت خروس را تا زمانی که از دایره بیرون نرفته بگیرید... همه به سمت خروس حمله کردند ولی پرید و از دایره بیرون رفت.
گفت این خروس را با خروس دیگری برای من بیاورید؛ هر دو خروس را داخل دایره قرار داد به جان هم افتادند و او از فاصله چند متری به سمت آنها رفت و هر دو خروس را به راحتی گرفت.
چرچیل گفت؛ این است تعریف سیاست.
پ.ن: برای انجام دادن هر کاری و حل مساله ای حداقل دو راه وجود دارد؛
۹۰ درصد انسان ها به سراغ راه اول می روند که در نگاه اول به ذهن می رسد(همان حمله به سمت خروس) اما ۱۰ درصد از انسان ها به راه های دیگری می اندیشند که کار را با آسانترین شکل، کمترین زمان ممکن و با بهترین وجه انجام دهند.
این مدل مواجهه با پدیده ها برای نوع انسان ها اکتسابی و قابل حصول است.
✅ آری سلاح ایده و تدبیر برنده تر از هر سلاح دیگری است
.
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساتید
#گفتگوی_آزاد
🔴اساتید مطرح دانشگاه تهران دور هم نشستند
🔸اولین نشست«خانه گفتوگوی دانشگاه تهران» برگزار شد؛
سخنان مهم علی مطهری، زیبا کلام، محمد جواد ظریف، حدادعادل، ابوترابی فرد، طیب نیا، فرجی دانا و ۱۳ چهره دیگر در باره حوادث اخیر ....
🔹برشی از دیدگاه ها را در این ویدئو ببینید ...
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
#اندیشه_اساتید
🔴پژوهشگاه های علوم انسانی- اسلامی تقسیم کار مشخصی داشته باشند.
🎙استاد رشاد
▫️ هنوز بعد از چند دهه که این مقوله مطرح است، درگیر مباحث ماقبل هستیم، یعنی هنوز از ضرورت این مسئله حرف میزنیم، از امکان این مسأله حرف می زنیم، از فایده مندی و ضرورت علوم انسانی حرف می زنیم در حالیکه باید از این مرحله عبور کرده باشیم. اگر یک قدم جلوتر می گذاریم، مجددا در حال طرح یک سلسله مباحث کلی هستیم.
▫️ مهمترین راه حل این است که ما یک تقسیم کار ملی در این زمینه انجام دهیم و دستگاه های هم افق، این ده، بیست دانش را با هم تقسیم کار کنیم و حتیالامکان هر دستگاهی نیز تنها یکی از رشته ها را بپذیرد، مگر اینکه خودش بخواهد در بیش از یک زمینه کار کند.
▫️ با دستور کاری دقیق و تقسیم کار میان پژوهشگاه ها می توانیم به سمت ارتقاء جایگاه علوم انسانی- اسلامی قدم برداریم.
▫️ ادامه مطلب: iict.ac.ir/ensanieslami
پ.ن: اینکه چه کسی باید این مدیریت دانش که به دلائلی ناگزیر از اقدام به آن هستیم را انجام دهد الله اعلم !
للاسف #سخنرانی_درمانی درد بزرگی ست که سالهاست کارآمدی ما در ساحت های مختلف را هدف قرار داده است ...
این پیشنهاد علیرغم اینکه ممکن است به سطحی نگری در مورد علوم انسانی اسلامی متهم شود عملا یکی از بهترین راه هاست که ما را زودتر در مسیر تحقق این آرمان قرار می دهد لااقل برای شکل گیری پایه های اولیه علوم انسانی اسلامی باید یک تقسیم کار مدون و خروجی محور در دستور کار قرار گیرد و ادامه مسیر را علاقه مندان و محققان به طور طبیعی و خودکار طی خواهند کرد.
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 به سید حسن نصرالله رای بدید
🔻رأی گیری برای انتخاب موثر ترین رهبر عربی در سال ۲۰۲۲
🔻اسم سید مقاومت را آخر گذاشتند و تبلیغات گسترده برای بن سلمان سعودی در جریان است
📌حتما شرکت کنید: رقابت بین بن سلمان و سید حسن نصرالله 👇👇👇
https://sputnikarabic.ae/20221228/صوّت-للزعيم-العربي-الأكثر-تأثيرا-في-عام-2022--1071700262.html
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساطین
🎙علامه مصباح یزدی ره
🔴 دموکراسی صحیح و اسلام؛
ماها با خداوند اختلاف فتوا داریم !!!
خداوند می خواهد ما زمینه رای مردم را فراهم کنیم ...
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙عباس عبدی
🔹تحلیل حوادث اخیر
✅ پیام ۹۶ دریافت شده بود شاید این اتفاقات نمی افتاد ...
کنترل اجتماعی دندان فاسدی است که باید کشیده شود ...
(بدیهی ست انتشار افکار مختلف به معنای تایید یا رد نیست بلکه اینجا محفلی برای تضارب اندیشه هاست)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساتید
🎙 علی لاریجانی
رهبرانقلاب 60 سال است با دیکتاتوری مبارزه کرده است؛ شنیدن برخی حرف ها این روزها دردآور است ...
(بدیهی ست انتشار افکار مختلف به معنای تایید یا رد نیست بلکه اینجا محفلی برای تضارب اندیشه هاست)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
📚افلاطون حکیم؛
🔸هر گونه زیادهروی، واکنشی در پی دارد، چه در فصول، چه در گیاهها، چه در بدن و بیش از هر چیز در حکومت
🔹همچنین زیادهروی در آزادی، به ناچار منجر به زیادهروی در بندگی خواهد شد؛ چه در فرد، چه در حکومت.
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اندیشه_اساتید
🎙 استاد راجی
🔸 چرا جمهوری اسلامی خود را به رفراندم نمی گذارد؟
(بدیهی ست انتشار افکار مختلف به معنای تایید یا رد نیست بلکه اینجا محفلی برای تضارب اندیشه هاست)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴قابل توجه دولت انقلابی و مردمی؛
زنان کارآمد و متخصص را در تصمیم گیری و مدیریت های کلان کشور دخیل کنید.
🔸رهبری معظم انقلاب: از نظر اسلام اصلیترین نقش زن، خانهداری است خانهداری، به معنای خانهنشینی نیست بعضی اینها را باهم اشتباه میکنند وقتی میگوییم خانهداری، خیال میکنند میگوییم در خانه بنشینید هیچ کار نکنید، هیچ وظیفهای انجام ندهید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعالیتهای سیاسی نکنید، معنای خانهداری این نیست.
🔹خانهداری یعنی خانه را داشته باشید در کنار داشتن خانه هر کار دیگری که از عهدهی شما برمیآید و میل به آن و شوق به آن را دارید میتوانید انجام بدهید.
🔸کارهای اجتماعی در یک مواردی فریضه است، وظیفه است، باید انجام بدهید.
( دیدار اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب)
پ.ن: وقتی اسلام عزیز می فرماید؛ «اکثر الخیر فی النساء...» زنان مبدا بیشتر خیر و نیکیَ ها هستند.
و در قرآن کریم زن حضرت نوح و لوط، و زن فرعون و حضرت مریم را الگوی مردان معرفی می کند
و وقتی ولی امر مسلمین، مرجع تقلید شیعیان جهان حضرت آیت الله العظمی خامنه ای معتقدند وظیفه زنان فعالیت سیاسی و اجتماعی هم هست و زن در جمهوری اسلامی جایگاهی دارد که در فرهنگ غرب وجود ندارد.
بنابراین یکی از واکنش های مناسب و فوری به این بیانات حکیمانه معظم له در کنار دیگر اقدامات این است که از خانم های متخصص و کارآمد در مدیریت های کلان کشوری استفاده شود که هم حقیقت اسلام و انقلاب این معنا را می طلبد و هم دشمنان در دنیا نتوانند این گونه جای مطالبه گر و محکوم را عوض کنند و جمهوری اسلامی علیرغم این مبانی بلند مورد حمله ریاکاران و دغلبازان قرار گیرد.
#دیدار_بانوان_با_رهبری
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ولیعهد عربستان: خاورمیانه اروپای جدید خواهد بود
🔹عربستان، کویت، بحرین قطر ... تا ۵ سال آینده کاملا متفاوت خواهد بود.
🔹 قبل از اینکه بمیرم می خواهم خاورمیانه را در خط مقدم جهان بیبینم!
🔸پ.ن: اخیرا آمارهای از سرعت بالای رشد علمی عربستان هم منتشر شده است.
ما از این پیشرفت ها بشدت استقبال می کنیم و کمک هم می کنیم بیشتر هم بشود چون به فضل الهی در نهایت همه به دست مجاهدان و سربازان تمدن نوین اسلامی خواهد افتاد ...
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 آیتالله اعرافی با محکوم نمودن اقدام وقیحانه نشریه فرانسوی:
اقدام وقیحانه نشریه فرانسوی نقشه شوم دین زدایی و یورش به بنیانهای هویت توحیدی و اسلامی است
🔹 ضرورت برخورد دولتهای اسلامی، مستقل و آزاده با نشریه هتاک
🔸 حوزههای علمیه ایران و جهان این حرکت ضدانسانی، ضدایمانی، نفرتپراکنانه، خشونت طلبانه و بغض آفرین را تعرض به امت اسلام، مرجعیت شیعه، ملت شریف ایران و اسلام عزیز و فراتر از یک اقدام محدود و خودسرانه ارزیابی کرده، با صدایی بلند و فریادی روشن گرانه آن محکوم میکند.
متن کامل:👇
https://hawzahnews.com/xc3SS
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
#دانش_سیاسی
🔴 ایران معاصر یعنی چه دورهای؟
🔹درباره اینکه تاریخ معاصر ایران از چه دورهای آغاز میگردد، دیدگاههای گوناگونی مطرح شده است. اصولاً تاریخ معاصر هر کشور از زمانی آغاز میگردد که بنیاد تحولات اساسی آن، در آن سالها گذاشته شده باشد؛ بنابراین کسانی که از تاریخ معاصر ایران سخن گفتهاند، هر کدام دورهی زمانی خاصی را نقطه عطف تحولات ایران برشمردهاند که میتوان آنها را در سه گروه ذیل دستهبندی کرد:
1. گروهی آغاز تاریخ معاصر ایران را از زمان شروع دورهی صفویه دانستهاند؛ مثلاً جان فوران به تحلیل تاریخ معاصر ایران از ابتدای صفویه پرداخته است. در میان مورخان ایرانی، آثار رسول جعفریان از این ویژگی برخوردار است؛
2. برخی ابتدای سلطنت قاجاریه را نقطهی آغاز تحولات ایران تلقی کردهاند؛
3. بعضی نیز نقطهی شروع تحولات را در مشروطه جستوجو کردهاند. آنان معتقدند که اغلب تحولاتِ ایران معاصر، در مشروطه ریشه دارد.
🔹از دیدگاه کسانی که عصر صفویه را نقطهی شروع بررسی تحولات ایران معاصر میدانند، در دوران صفویه، ایران مستقل، پس از حدود نه قرن، تأسیس، و مذهب تشیع، به رسمیت شناخته شد. این رخداد بزرگ در تحولات بعدی ایران اثرگذار بود؛ بدینصورت که در دورهی صفویه، حوزههای علمیه شیعی آغاز به کار نمودند و شکل و نظم خاصی یافتند؛ سلسلهی فقهای ایرانی شیعی که تا به امروز نیز ادامه یافته است، با محقق اردبیلی در آن عصر آغاز به کار کرد؛ حکمت متعالیه در این دوران تأسیس شد و در آن زمان بود که برخی از منابع حدیثی مهم شیعه، بعد از کتاب اربعه، مثل وسائلالشیعه، بحارالانوار و وافی گردآوری شدند.
🔸گروهی که دورهی قاجاریه را نقطهی آغازین تحولات ایران معاصر دانستهاند، شاید به این علت چنین کردهاند که مقارن با روی کار آمدن قاجاریه در ایران، انقلاب کبیر فرانسه در سال 1789 م به پیروزی رسید. از آنجا که بسیاری از تحولات اروپا با انقلاب فرانسه مرتبط بوده است، گروهی تحت تأثیر آن نظریهها، تاریخ معاصر ایران را نیز با انقلاب فرانسه مرتبط دانسته و نقطهی شروع تحولات ایران معاصر را نیز همین مقطع تصور کردهاند.
🔹گروه سوم، نقطهی شروع تحولات ایران معاصر را نقطهی تقابل سنت و تجدد ارزیابی کردهاند. این مسئله در نهضت مشروطه و با شعارهایی همچون آزادیخواهی و تجدد و نیز پذیرش برخی نهادهای مدرن آغاز شد.
✅اما واقعیت آن است که با مطالعهی تاریخ معاصر ایران به خوبی درمییابیم که ریشهی بسیاری از تحولات اساسی ایران، به قبل از مشروطه و حتی پیش از قاجاریه بازمیگردد؛ از این رو نظریهای که نقطهی شروع تاریخ معاصر ایران را در دورهی صفویه دانسته، واقعیتر به نظر میرسد (دکتر نجف لک زایی)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 صحنه های قمه کشی و کشتارشان آن قدر وحشیانه بود که اتاق فکرهای مدیریت آشوب که همه از خون آشام های بین المللی هستند نتوانستند این توحش ها را گردن بگیرند و گفتند هشتگ بزنید کار خودشونه ...
الان که حکومت این قاتلان را مجازات می کند می گویند جوانان معترض را اعدام نکنید!!
#دم_خروس
#وقاحت
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
🔴 مقامات کشور هلند:
محمد دومین اسم پرکاربرد برای نوزادان در هلند در ۲۰۲۲
🔸در آيه 33 سوره «توبه» مى خوانيم: «هُوَ الَّذى اَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دِيْنِ الْحَقِّ لِيُظْهِرهُ عَلَى الدِّيْنِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُوْنَ»؛ (او كسى است كه پيامبرش را با هدايت و آيين حق فرستاد، تا آن را بر همه آيين ها پيروز گرداند، هر چند مشركان ناخشنود باشند).
قابل توجّه اينكه اين آيه، بعد از آيه «يُرِيْدُونَ اَنْ يُطْفِئُوا نُوْرَ اللهِ بِاَفْواهِهِمْ وَ يَأبَى اللهُ اِلاّ اَنْ يُتِمَّ نُوْرَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ»؛ (آنها مى خواهند نورِ خدا را با دهان خود خاموش كنند؛ ولى خدا جز اين نمى خواهد كه نور خود را كامل كند، هر چند كافران ناخشنود باشند) آمده است.
🔹اسلام عزیز دین فطرت و عقلانیت است
دو متور پرجاذبه برای بشریت خسته از خودبیگانگی و جهالت مدرن است
🔸اگر امپراتوری رسانه ای و دستگاه تبلیغاتی می توانست بر فطرت و عقلانیت غلبه کند
حتما معاویه و یزید بر حضرت امیر و امام حسین علیهالسلام غلبه می کرد و امروز تمام جهان اسلام و حتی پیروان ادیان آسمانی و آزادگان، بزرگ ترین اجتماع مذهبی دنیا را در نجف و کربلا تشکیل نمی دادند..
🔹جریان سازی رسانه ای بسیار مهم است و گاها تاریخ ساز اما هرگز و هرگز قدرت آن به پای کشش فطرت خداجو و خرد حقیقت یاب نخواهد رسید ...
🔸جبهه حق هرگز نباید مرعوب فضاسازی های رسانه ای دشمن شود و ذره ای ناامیدی به خود راه دهد قرن هاست اسلام دشمنی های بسیار بزرگ شیطانی از سر گذرانده است و روز به روز توسعه یافته تر از گذشته در صحنه حاضر شده است.
🔹یک زمانی که ما مشغول تحلیل عمق جنگ نرم در جهان اسلام بودیم و آه و فغان سر می دادیم از قاره آفریقا خبر رسید مجاهدت یک شاگرد مکتب امام صادق ع بین ۱۱ تا ۲۰ میلیون نفر را شیعه کرده است و رژه آنها در ماه محرم دنیا را مبهوت کرد
🔸دور نیست خبرهایی از این دست از قلب دنیای غرب به گوش برسد کما اینکه قرائن و نشانه های آن روزانه به گوش می رسد
تا جای که برخی اتاق فکرهای غربی ابراز نگرانی کرده اند که خیلی دور نیست روزهای که ممکن است برخی کشورهای اروپایی به یک کشور اسلامی تبدیل نشود و برای مقابله با این پدیده قوانین و فعالیت های از جمله داعش را به وجود آوردند که اسلام هراسی را تقویت کنند.
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
29.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اندیشه_اساتید
🎙 استاد سید حسن خمینی
🔸 جمهوری اسلامی خلافت نیست
انقلاب اسلامی، رأی مردم را وارد حکومت کرد. تا قبل از آن عده ای می گفتند در یک نظام اسلامی چیزی به عنوان رأی وجود ندارد؛ و فقط مفهوم بیعت را به رسمیت می شناختند.
اصل ریشه تفکر انقلاب بر این است که مشروعیت حکومت ها به آراء مردم است.
🔹 یک ویدئو از حضرت امام ره در خلال گفتار آقا سید قرار داده شده است که بسیار جالب و عجیب است ...(حتما ببینید.)
(بدیهی ست انتشار افکار مختلف به معنای تایید یا رد نیست بلکه اینجا محفلی برای تضارب اندیشه هاست)
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam