1_9969015958.MP3
8.42M
🔺🔊 #گوش_کنید
🔹 انتخاب اصلح از منظر نهج البلاغه (قسمت پنجم)
🔰دکتر سید حمید موسوی
✨کانال اطلاعرسانی «گروه معارف» دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله عج
👇👇👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2643722512Cb08f442d22
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#معرفی_کتاب
📚 تمام نهج البلاغه کتابی به زبان عربی، حاوی سخنان امام علی (ع) به تحقیق حجت الاسلام سید صادق موسوی است. مطالب این کتاب، از نهجالبلاغه بیشتر است. بهگفته نویسنده، این کتاب پس از ۲۰ سال تحقیق، پژوهش و گردآوری و تنظیم نوشته شده است. در کتاب تمام نهجالبلاغه، همه ادعیه و مناجاتهای امام علی (ع) همراه با سند ذکر شده است. متن اصلی نهجالبلاغه در این کتاب، با خط پر رنگ و متنهایی که اضافه شده با خط کمرنگ بهنگارش درآمده است. این کتاب ابتدا در هشت جلد و سپس در سال ۱۳۹۲ شمسی در یک جلد به چاپ رسید. کتاب تمام نهجالبلاغه ابتدا در هشت جلد در بیروت و سپس در یک جلد در سال ۱۳۹۲ ش چاپ شد. این کتاب با سخنانی از امام خمینی و آیتالله خامنهای درباره اهمیت نهجالبلاغه، مقدمه شیخ محمد عساف و خطبه سید رضی آغاز شده است. آیت الله جوادی آملی در ضمن شرح حکمت ۱۲۳ نهج البلاغه به این کتاب نیز توجه ویژه ای داشته است. یکی از دروسی که از دیرباز در حوزههای علمیه کمابیش رواج داشت و دارد، درس اخلاق است.
جهت اطلاع بیشتر از کتاب روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://www.mehrnews.com/news/5919537/
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#کلام_امیر
"مَنْ رُفِعَ بِلا كِفايَةٍ وُضِعَ بِلا جِنايَةٍ"
هر که را بدون کفایت بالا بردند، بدون گناه به زیر کشند.
🔸اشارات
این حدیث، در حقیقت اعلام خطری است برای افرادی که بدون شایستگی و صرفا بر اساس روابط و... به جایی میرسند. معمولاً افرادی که در مناصب مختلف هستند، در شرایطی از مناصب خود عزل میشوند که تخلفی فاحش و اقدامی مجرمانه و نقضی آشکار در مسئولیت داشته باشند. اما در خصوص این افرادی که بدون استحقاق به جایی میرسند موضوع اینگونه نیست و این افراد بدلایل مختلف از جمله تغییر دولتها، تغییر افراد بالادستی که ایشان را به کار گماردهاند، نارضایتی زیردستان به جهت عدم رعایت شرایط انتصابش و... حتی بدون انجام تخلف و جرمی از مسند خود عزل میشوند. این هشدار در حقیقت به تقوای مسئولیت اشاره دارد و اینکه هم افراد نباید بدون استحقاق به دنبال مسئولیت باشند و هم بالادستیها نباید همچنین فضایی را فراهم کنند.
با عنایت به توضیح بالا مشخص است که چنین افرادی جز به دار و دستهی خود و گرفتارِ تثبیت خود بودن و... به چیزی نمیاندیشند و اعتماد به ایشان به جهت آنکه نه تخصص دارند و نه تعهد و نه تقوای کار، نتیجهای جز فضاحت خودشان و عدم پیشبرد اهداف والا ندارد.
📚 غررالحکم، ۸۶۱۳
#انتخابِ_اصلح
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اخبار_نهج_البلاغه
#اخبار_هفته
🍃💐🍃💐🍃
https://nahjalbalaghah.ir/14021202-2/
چهاردهمین نشست از سلسله نشستهای از من بپرس برگزار شد/ نهجالبلاغه و مسألهی استعجال (گزارش نشست)
🍃💐🍃💐🍃
https://nedayeesfahan.ir/154258/
.htm
اصول حکمرانی و فرمولهای حکومتداری- شرح نامه ۵۳ نهج البلاغه (سخنرانی حجت الاسلام حسین میرزایی)
🍃💐🍃💐🍃
https://ana.ir/fa/news/897928/
بهرهمندی دو درصدی جامعه از کلام امیرالمؤمنین (ع)! / مظلومیت نهجالبلاغه مشهود است.(سخنرانی حجتالاسلام احمد سالک کاشانی، رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهجالبلاغه استان اصفهان)
🍃💐🍃💐🍃
https://ana.ir/fa/news/897474/
وجود زیباترین مفاهیم در پهنه نهجالبلاغه ( سخنرانی حجتالاسلام حسن عارضی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان)
🍃💐🍃💐🍃
https://www.aparat.com/v/wdx1y
روایتی تکاندهنده از نهجالبلاغه در کلام امام امت
🍃💐🍃💐🍃
https://jahaneghtesad.com/article/گام-جدی-دانشگاه-آزاد-اصفهان-برای-ترویج-نهج-البلاغه-در-نسل-جوان
گام جدی دانشگاه آزاد اصفهان برای ترویج نهج البلاغه در نسل جوان
🍃💐🍃💐🍃
https://www.lisna.ir/last-news/item/7409-
برگزاری نشست « قصههای انسان شدن» در نهج البلاغه
🍃💐🍃💐🍃
https://rasht.iau.ir/fa/news/15737/
نهجالبلاغه سیمای تابناک حکومت حضرت مهدی(عج) را به تصویر میکشد.(سیدعلی خیرخواهعلوی معاون دانشجویی و فرهنگی و عضو هیئتعلمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی انزلی در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی)
🍃💐🍃💐🍃
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=55330
مروری بر استناد حضرت آیتالله خامنهای به نهجالبلاغه در دیدار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن
🍃💐🍃💐🍃
https://cnby.ir/Home/NewsContent/15
برگزاری دهمین جلسۀ علمی ـ اجرایی کنفرانس ملی نهجالبلاغه (در دانشگاه فنی حرفهای یزد برگزار شد.)
🍃💐🍃💐🍃
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
1_10011009133.pdf
144.6K
🔰 بررسی و نقد روایت براء و اکل گوشت مسموم در جریان جنگ خیبر
🔻 اخیرا در فضای مجازی کلیپی از سخنرانی یک روحانی واعظ منتشر شده که در آن به داستان طبخ گوشت بره مسموم توسط زنی یهودی برای پیامبر اکرم -صلی الله علیه و آله- پس از جنگ خیبر میپردازد. در این ماجرا شخصی به نام براء بن معرور قبل از پیامبر لقمهای از این گوشت میخورد و بدلیل پیشدستی در حضور پیامبر، با اعتراض امیرمؤمنان مواجه میشود. او نیز به زبان شوخی به حضرت توهین میکند، از طرفی به دلیل خوردن گوشت مسموم از دنیا میرود. این درحالی است که اصحاب پیامبر، کمی قبل از مرگ براء با خواندن دعایی خاص و با علم به مسموم بودن گوشت، آن را خورده و سم بر آنان اثر نمیکند. اما براء که در این حال از دنیا رفت، بدلیل توهینی که به حضرت امیر نمود، مورد مذمت پیامبر قرار گرفت و حتی پیامبر حاضر به خواندن نماز بر پیکر او نشد تا آنکه کمی بعد، امام برای آمرزش او دعا کرد و پیامبر نیز به واسطه دعای امام از او خشنود گشت.
🔹 فرسته پیش رو به بررسی و نقد سندی و محتوایی این ماجرا میپردازد.
🔸دکتر سید حمید موسوی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
✨﷽✨
•┈┈••✾•✨🕊️✨•✾••┈
'عَهدُ الوِلَایِهِ وَ مِن عَهدِِ لَهُ -علیهالسّلام- "۲۱"
#نامه۵۳
"تَرابُطُ الطَّبَقَاتِ بَعضُهُم بِبَعضِِ"
"پیوند گروههای اجتماعی با یکدیگر"
"فَالْجُنُودُ بِإِذْنِ اَللَّهِ حُصُونُ اَلرَّعِيَّةِ وَ زَيْنُ اَلْوُلاَةِ وَ عِزُّ اَلدِّينِ وَ سُبُلُ اَلْأَمْنِ وَ لَيْسَ تَقُومُ اَلرَّعِيَّةُ إِلاَّ بِهِمْ."
پس سپاهيان به فرمان خدا، پناهگاه استوار مردم و زينت و وقار زمامداران، شكوه دين و راههاى تحقّق امنيّت كشورند. امور مردم جز با سپاهيان استوار نگردد.
"ثُمَّ لاَ قِوَامَ لِلْجُنُودِ إِلاَّ بِمَا يُخْرِجُ اَللَّهُ لَهُمْ مِنَ اَلْخَرَاجِ اَلَّذِي يَقْوَوْنَ بِهِ عَلَى جِهَادِ عَدُوِّهِمْ وَ يَعْتَمِدُونَ عَلَيْهِ فِيمَا يُصْلِحُهُمْ وَ يَكُونُ مِنْ وَرَاءِ حَاجَتِهِمْ."
و پايدارى سپاهيان جز به خراج و ماليات مردم انجام نمىشود، كه با آن براى جهاد با دشمن تقويت گردند و براى اصلاح امور خويش به آن تكيّه كنند و نيازمندىهاى خود را برطرف سازند.
💠 شرح نامه
📍امام -عليهالسّلام- در اين چند جملۀ كوتاه، پنج اثر مثبت و نتيجۀ پربار براى وجود لشكريان مؤمن بيان مىفرمايد. نخست اينكه آنها دژهاى مردماند. اشاره به اينكه براى محفوظ ماندن از آسيب دشمنان و خطرات آنها پناهگاهى لازم است و آن پناهگاه لشكريان مقتدرند، زيرا هرگونه ضعف و فتور در آنها سبب طمع دشمنان مىشود و انواع مشكلات را براى جامعۀ مسلمين پديد مىآورد. در گذشتۀ تاريخ نظر به اينكه سلاحها بسيار ساده و ابتدايى بود، وجود دژهاى محكم مىتوانست جلوى بسيارى از آسيبها را بگيرد، هرچند امروز با وجود هواپيماهاى جنگى و موشكها و توپهاى دوربرد، دژها كارآيى چندانى ندارند. در جملۀ دوم آن را زينت زمامداران مىشمرد، زيرا زمامدارى در نظر مردم محترم است كه صاحب قدرت و نفوذ باشد و قدرت و نفوذ در درجۀ اوّل از طريق لشكرى نيرومند و سر بر فرمان حاصل مىشود. جملۀ سوم كه لشكر نيرومند را سبب عزت و قدرت دين مىشمرد، اشارۀ روشنى به اين حقيقت دارد كه امور معنوى مردم نيز بدون وجود ارتشى نيرومند سامان نمىپذيرد؛ بخش مهمى از امر به معروف و نهى از منكر، احقاق حقوق و اجراى حدود و بسط و گسترش عدل و داد نياز به قدرت و نيرو دارد، آن هم وابسته به لشكرى نيرومند است.
📍 از تاريخ اسلام استفاده مىشود كه در عصر رسول خدا سپاه و لشكر به شكل يك قشر ممتاز و جداگانه وجود نداشت، بلكه به هنگام نياز براى مقابله با دشمن، پير و جوان، كوچك و بزرگ كه قدرت داشتند سلاح بردارند اسلحه بر مىداشتند و همراه پيامبر به سوى ميدان نبرد مىشتافتند. غالباً سلاح را خود تهيه مىكردند و مركب سوارى نيز از خودشان بود. البته قبل از حركت به سوى ميدان، پيامبر دستور مىداد آذوقۀ لشكر را از طريق زكات و تبرعاتى كه افراد داشتند تهيه كنند. ولى در زمانهاى بعد كه حكومت اسلام گسترش يافت و چارهاى جز مقابله با لشكريان سازمان يافتۀ دشمنان نداشتند، مسلمانان ناچار شدند به سپاه اسلام سازمان دهند و پادگانهايى براى آنها فراهم سازند. اصولاً شهر كوفه به عنوان «كوفة الجند» شمرده مىشد كه خود يك پادگان بزرگ بود. البته در مواقع حساس افراد عادى نيز به سپاهيان مىپيوستند و به عنوان جهاد فى سبيل اللّٰه كه وظيفۀ همۀ افراد قادر بر جهاد است در كنار سپاهيان مىايستادند. به هر حال يك چنين گروهى كه خود را آمادۀ فداكارى براى حفظ حوزۀ اسلام كرده است بايد از نظر معيشت فارغالبال باشد، لذا در اسلام، ماليات خاصى به نام خراج و همچنين سهمى از زكات به عنوان فى سبيل اللّٰه براى آنها قرار داده شده است. جملههاى سه گانهاى كه در سخن امام آمده مىتواند اشاره به نيازهاى مختلف سپاهيان باشد جملۀ «الَّذِينَ يَقْوَوْنَ بِهِ عَلَى جِهَادِ عَدُوِّهِمْ» اشاره به نيازهاى مربوط به ميدان جنگ از قبيل سلاح و مركب است.
#نهجالبلاغه_نامه۵۳
ترجمه: سید کاظم، ارفع
شرح: ناصر، مکارم شیرازی
بخش: بیست و یکم
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
AudioCutter_r55398a5319(2).mp3
5.39M
#قرآن
#نهج_البلاغه
در پاسخ به پیشنهاد خوارج درباره جنگبا شامیان/نحل-۱۰۶
#خوارج
#خطبه۵۷
@drgholamali
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اخبار_نهج_البلاغه
#اخبار_هفته
🍃💐🍃💐🍃
https://www.mehrnews.com/news/6046619/
بیشترین جایی که در نهجالبلاغه دربارهاش صحبت شده، دنیا است.(بخشی از شرح آیت الله جوادی آملی بر حکمت ۱۱۹ نهجالبلاغه)
🍃💐🍃💐🍃
https://basijnews.ir/fa/news/9584528/
کلاس نهجالبلاغه به همت پایگاه مقاومت بسیج نجمه -سلام اللهعلیها- در پایگاه باحضور بانوان بسیجی برگزار شد.
🍃💐🍃💐🍃
https://nahj-esf.com/
برنامههای مؤسسه نهجالبلاغه اصفهان
🍃💐🍃💐🍃
https://hadith.net/post/76802/
هفدهمین نشست علمی شناسه شیعه با عنوان نقد مقاله «اعتبارسنجی (النساء نواقص العقول) در نهج البلاغه» برگزار شد.
🍃💐🍃💐🍃
https://www.isna.ir/news/1402121511242/
مسابقات قرآن، نهج البلاغه و اذان منطقه یک کشور در ساری برگزار شد.
🍃💐🍃💐🍃
https://isuw.ac.ir/fa/news/5077/
سلسله جلسات سیری در نهجالبلاغه (توسط خانم ثریا سلیمانیفر)
🍃💐🍃💐🍃
https://www.imna.ir/news/731450/
کارگزاران در آیینه نهجالبلاغه چند توصیه به وکلای مردم در مجلس (یادداشت)
🍃💐🍃💐🍃
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸«ماه مهمانی خدا
ماه زنده شدن است...»🔸
.
📌چگونه از #ماه_مبارک_رمضان بیشتر بهره ببریم؟!
⏳تا شروع مهمانی خدا فرصت کمی باقی مانده...
#رمضان
#سبک_زندگی
#زندگی_فردی
# دکتر_محمد_دولتی
🆔@rawasi
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اطلاعیه
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
خبر آمد، خبری در راه است....
#به_زودی
🔰 سلسله نشستهای ماه مبارک رمضان با حضور اساتید برجسته کشور
🔹 با ما همراه باشید 🌺
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
🔹 انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران تقدیم میکند
🔰 سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه «ویژه شبهای ماه مبارک رمضان»
🔻 نشست اول:
صدق و صراحت در کلام و سیره امیرمؤمنان علیه السلام
🔸 با سخنرانی: دکتر مجید معارف
استاد تمام دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
📆 زمان: سه شنبه ٢٢ اسفندماه ١۴٠٢ - ساعت ١٩:٣٠
🌀 لینک ورود به جلسه:
https://adr3.ir/Nahi110
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
1_10297186242.MP3
1.15M
#فایل_صوتی
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸مقدمه، اول رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
4_6016981184326669131 (3).mp3
1.53M
#فایل_صوتی
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸 اول رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#فایل_متنی
خطبه ۱۴۷ نهجالبلاغه حضرت میفرمایند: خدای متعال وقتی پیامبر اکرم - صلیاللهعلیهوآله- را مبعوث میکند ."ﻓَﺒَﻌَﺚَ اﻟﻠَّﻪُ ﻣُﺤَﻤَّﺪاً -ﺻﻠﻲ اﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺁﻟﻪ - ﺑِﺎﻟْﺤَﻖِّ ﻟِﻴُﺨْﺮِﺝَ ﻋِﺒَﺎﺩَﻩُ ﻣِﻦْ ﻋِﺒَﺎﺩَﺓِ اﻷَْﻭْﺛَﺎﻥِ" خدا مبعوث میکند حضرت را که مردمان را از بندگی و ذلت در مقابل بتان آزاد کند "ﺇِﻟَﻲ ﻋِﺒَﺎﺩَﺗِﻪِ" بسوی عبادت خدا آنها آزاد شوند، پر و بالهای آنها باز شود."ﻭَ ﻣِﻦْ ﻃَﺎﻋَﺔِاﻟﺸَّﻴْﻄَﺎﻥِ ﺇِﻟَﻲ ﻃَﺎﻋَﺘِﻪِ" و از فرمانبری شیطان به طاعت خدای متعال نائل شوند. حضرت فرمودند: کاری که خداوند انجام داد با بعثت پیامبر "ﻓَﺒَﻌَﺚَ اﻟﻠَّﻪُ ﻣُﺤَﻤَّﺪاً -ﺻﻠﻲ اﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺁﻟﻪ- ﺑِﺎﻟْﺤَﻖِّ ﻟِﻴُﺨْﺮِﺝَ ﻋِﺒَﺎﺩَﻩُ " بعد فرمودند: "ﺑِﻘُﺮْﺁﻥٍ ﻗَﺪْ ﺑَﻴَّﻨَﻪُ ﻭَ ﺃَﺣْﻜَﻤَﻪُ" با قرآنی که خدای متعال آن را "بَیَّنهُ" یا "بِقُرآنِِ قَدبَیَّنهُ" حضرت آن قرآن را برای مردم آشکار و روشن کردند.
"ﻭَ ﺃَﺣْﻜَﻤَﻪُ ﻟِﻴَﻌْﻠَﻢَ اﻟْﻌِﺒَﺎﺩُ ﺭَﺑَّﻬُﻢْﺇِﺫْ ﺟَﻬِﻠُﻮﻩُ" برای اینکه مردم خدای خودشان را در آن هنگامی که نسبت به آن نادانی میکردند آن خدا را بشناسند و به آن خدایی که آن را انکار میکردند اقرار کنند و باورمند شوند. جایگاه قرآن در معرفی حضرت چنین است ان شاءالله با انس با قرآن باورمان نسبت به خداوند بیشترمی شود و تثبیت.
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸 اول رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
🔹 انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران تقدیم میکند
🔰 سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه «ویژه شبهای ماه مبارک رمضان»
🔻 نشست اول:
صدق و صراحت در کلام و سیره امیرمؤمنان علیه السلام
🔸 با سخنرانی: دکتر مجید معارف
استاد تمام دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
📆 زمان: سه شنبه ٢٢ اسفندماه ١۴٠٢ - ساعت ١٩:٣٠
🌀 لینک ورود به جلسه:
https://adr3.ir/Nahi110
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
صدق و صراحت در کلام و سیره امیرمؤمنان علیه السلام.mp3
32.67M
#فایل_صوتی
🔹 انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران تقدیم میکند
🔰 سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه «ویژه شبهای ماه مبارک رمضان»
🔻 نشست اول:
صدق و صراحت در کلام و سیره امیرمؤمنان علیه السلام
🔸 با سخنرانی: دکتر مجید معارف
استاد تمام دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
📆 زمان: سه شنبه ٢٢ اسفندماه ١۴٠٢
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 کلیپ سخنرانی حضرت آیت الله دین پرور در آغاز سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
4_6016852846408897187.MP3
1.54M
#فایل_صوتی
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸 دوم رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#فایل_متنی
امیرالمؤمنین علی -علیه السّلام- در خطبه ۱ نهجالبلاغه که خطبه نسبتا مفصلی است بعد از حمد خدا می فرمایند: خدای متعال پی در پی پیامبر فرستاده است تا در مردم عقل را شکوفا سازد. تا آنجا که وقتی به پیامبر اکرم- صلیاللهعلیهوآله- می رسند، حضرت فرمایش میکنند که خدای متعال اراده فرمود که پیامبر را پیش خود ببرد، در واقع لقاء او را اختیار کرد."فَقبضه اختیارا کریما" با کرامت از او قبض روح می شود "وَ خَلف فیکُم و خَلفُت انبیاء فی اُممها" همه انبیاء جانشین داشتند.
اینکه پیامبری از سوی خدا بیایید و کار را نیمه کاره رها کند و مردم را به جان هم بیاندازد نمی شود. و هرکس ادعا کند که او حق می گوید "اذ لَم یَترکوهُم حَملاََ به غَیر طَریق واضح و لا عِلماََ قائم" مگر میشود خداوند مردم را رها کند و برای آنها یک راه واضح و روشن قرار ندهد. حضرت بیان میکنند که "کتابَ رَبِکُم" که این جانشین پیغمبر در میان شماست
که "مُبَینا حلا له و حرامهُ" و اوصافی از قرآن را فرمایش میکنند. در این جا
این سئوال پیش می آید که مگر قرآن جانشین پیامبر است؟ پیامبر دو چیز در میان امت گذا شتند. "انی تارِک فیکُم ثَقلین"
این حدیث مشهور است. نکته اینجاست که زمانی که بین مسلمانان نزاع میشود حتی در پذیرش امیرالمؤمنین - علیه السّلام- و ائمه، از طريق قرآن که مورد قبول همه است حضرت حقانیت خودشان را اثبات میکنند .
پس این قرآن معیار و میزان است و به هدایت و عنایت اهل بیت -علیه السّلام- انسان می تواند حق را از او بیابد و هيچگاه گمراه نشود.
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸 دوم رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
خطبه امام علی علیه السلام در روز اول رمضان.MP3
10.16M
🔺گوش کنید خطبه امام علی علیه السلام در روز اول ماه مبارک رمضان
☘️ ارائه: دکتر سید حمید موسوی
✨کانال اطلاعرسانی «گروه معارف» دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله عج
👇👇👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2643722512Cb08f442d22
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
🔹 انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران تقدیم میکند
🔰 سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه «ویژه شبهای ماه مبارک رمضان»
🔻 نشست دوم:
حمد خدا در نهجالبلاغه
🔸 با سخنرانی: دکتر محمد دولتی
عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث
📆 زمان: پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ١۴٠٢ - ساعت ١٩:٣٠
🌀 لینک ورود به جلسه:
https://adr3.ir/Nahi110
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
قرآن در نهج البلاغه.جزء 3.MP3
1.51M
#فایل_صوتی
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸 سوم رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#فایل_متنی
در روز دوم اشاره کردیم به خطبه اول نهجالبلاغه که حضرت بیان کردند جانشین پیامبر در میان شما قرآن است و اشاره کردیم به حدیث ثقلین.
امروز خطبه ۱۸ نهجالبلاغه را مرور میکنیم که خیلی خطبه عجیبی است حضرت فرمایش میکنند:
"ﺗَﺮِﺩُ ﻋَﻠَﻲ ﺃَﺣَﺪِﻫِﻢُ اﻟْﻘَﻀِﻴَّﺔُ ﻓِﻲ ﺣُﻜْﻢٍ ﻣِﻦَ اﻷَْﺣْﻜَﺎﻡِ"
گاهی دریک نزاعی، نزد کسی که میخواهد حکم الهی را بیان کند می روند
"ﻓَﻴَﺤْﻜُﻢُ ﻓِﻴﻬَﺎ ﺑِﺮَﺃْﻳِﻪِ"
رأی خودش را بیان میکند .
"ﺛُﻢَّ ﺗَﺮِﺩُ ﺗِﻠْﻚَ اﻟْﻘَﻀِﻴَّﺔُ ﺑِﻌَﻴْﻨِﻬَﺎ ﻋَﻠَﻲ ﻏَﻴْﺮِﻩِ ﻓَﻴَﺤْﻜُﻢُ ﻓِﻴﻬَﺎ ﺑِﺨِﻼَﻑِ ﻗَﻮْﻟِﻪِ"
سپس نزد قاضی دیگری می روند رأیی غیر از رأی اولی میدهد.
"ﺛُﻢَّ ﻳَﺠْﺘَﻤِﻊُ اﻟْﻘُﻀَﺎﺓُ ﺑِﺬَﻟِﻚَ ﻋِﻨْﺪَ اﻹِْﻣَﺎﻡِ اﻟَّﺬِﻱ اﺳْﺘَﻘْﻀَﺎﻫُﻢْ"
سپس نزد قاضی کل، میروند.
"'ﻓَﻴُﺼَﻮِّﺏُ ﺁﺭَاءَﻫُﻢْ ﺟَﻤِﻴﻌﺎً "
قاضی کل، نظرش این است که همه رأیها درست است.
"ﻭَ ﺇِﻟَﻬُﻬُﻢْ ﻭَاﺣِﺪٌ ﻭَ ﻧَﺒِﻴُّﻬُﻢْ ﻭَاﺣِﺪٌ ﻭَ ﻛِﺘَﺎﺑُﻬُﻢْ ﻭَاﺣِﺪٌ"
خدای آن ها واحد، پیامبرشان واحد، کتابشان هم واحد است.
"ﺃَ ﻓَﺄَﻣَﺮَﻫُﻢُ اﻟﻠَّﻪُ ﺳُﺒْﺤَﺎﻧَﻪُ ﺑِﺎﻻِﺧْﺘِﻼَﻑِ ﻓَﺄَﻃَﺎﻋُﻮﻩُ ﺃَﻡْ ﻧَﻬَﺎﻫُﻢْ ﻋَﻨْﻪُ ﻓَﻌَﺼَﻮْﻩُ."
خدا گفته است اختلاف کنید یا خدا اختلاف را نهی کرده است، پس آنها عصیان کردند.
اگر کسی صادقانه به قرآن مراجعه کند، قرآن اختلاف برانگیز نیست، بلکه اختلاف را رفع میکند، اما اگر هر کس رأی خودش را بر قرآن سوار کند و امام قرآن شود روز به روز اختلاف بیشتر میشود.
پس چه خوب است در مهمانی خدا صادقانه کلام او را در مقابل خود باز کنیم و با قلب مُتفتح و با صداقت آیات را تلاوت کنیم، قطعا بهره میبریم.
🔹 سلسله شرحهای کوتاه نهج البلاغه
با موضوع «قرآن در نهج البلاغه»
🔻 سخنران: دکتر محمد دولتی
🔸 سوم رمضان
#قرآن_در_نهجالبلاغه
#دکتر_محمد_دولتی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
49.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_سخنرانی
🔹 انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران تقدیم میکند
🔰 سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه «ویژه شبهای ماه مبارک رمضان»
🔻 نشست دوم:
حمد در نهجالبلاغه
🔸 با سخنرانی: دکتر محمد دولتی
عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث
📆 زمان: پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ١۴٠٢
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
حمد خدا در نهج البلاغه.mp3
20.78M
#فایل_صوتی
🔹 انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران تقدیم میکند
🔰 سلسله نشستهای تخصصی اخلاق در نهج البلاغه «ویژه شبهای ماه مبارک رمضان»
🔻 نشست دوم:
حمد در نهجالبلاغه
🔸 با سخنرانی: دکتر محمد دولتی
عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث
📆 زمان: پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ١۴٠٢
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir