💠 تفرقه
▫️ فرمود اگر شما در رابطه با یک نظام، بخواهید كسی را بی خود طرد كنید،
او را از #حكم_خدا
و #فقه_خدا طرد کردید،
او را از #حق_اجتماعی طرد كردید.
انسان نه باید گرفتار #انفصال بشود و نه مبتلا به #فصل؛ نه خود از جامعه اسلامی جدا شود نه بی جا كسی را از جامعه اسلامی جدا كند، هر دو بد است!
▫️ #تفرقه كه میگویند بد است، تنها این نیست كه خود آدم اگر جدا شود بد است، دیگری را هم اگر از جامعه جدا كند مثلاً حرفی بزند، كاری بكند، عده ای را بی خود برنجاند كه آنها را از صحنه بیرون كند هم بد است!
تفرقه به هر عامل و سبب و پایه و مایه ای كه صورت بگیرد با مسئولیت همراه است؛ این #حرف_جهانی_اسلام است.
به انبیا هم فرمود شما تلاش و كوشش كنید كه #وحدت را حفظ كنید.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه شوری جلسه 13
تاریخ: 1394/03/05
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
اهم مطالب قسمت 19 🔸قاتل امیرالمؤمنین(ع) «انحراف در دین» بود نه «بیدینی»! 🔸سطحی بودن در دینداری، ز
اهم مطالب مطرح شده در جلسه 20
🔸برترین عبادت یعنی «عبادت شاکرانه» نتیجۀ درکِ این حقیقت است که ما معشوق خداییم
🔘عبادت، اخلاق و عشقی که ما را مغرور کند، موجب نفرت دیگران میشود
🔘قبل از اینکه بخواهیم عاشق خدا شویم باید بدانیم که همین الان معشوق خدا هستیم
🔘وقتی که معشوق بودن خودمان را درک کنیم حالت شُکر در ما پدید میآید
🔘طبق روایت؛ ثواب شکر نعمت بیشتر از ثواب صبر در بلا است
📢صوت(۲۰دقیقه): @panahian_mp3
🚩 مبحث «اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)» شب بیستم ماه رمضان
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔸برترین عبادت یعنی «عبادت شاکرانه» نتیجۀ درکِ این حقیقت است که ما معشوق خداییم
📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-ج۲۰
🔺آیتالله شاهآبادی(ره) استاد عرفان حضرت امام(ره) در کتاب شذرات المعارف میفرماید: «مملکت اسلام مبتلا با امراض مزمنه و مهلکه شده است... اسباب ممرضه چند چیز است» ایشان اولین سبب را «غرور مسلمین به حقانیت خود» برمیشمرند و میفرماید: «اول، غرور مسلمین به حقانیت خود که منشاء تحویل دادن میدان دعوت است به معاندین و موجب قناعت نمودن به اسلام انفرادی و ترک تبلیغات...» یعنی این مشکل باعث شده است که دیگران بیایند و مردم را جذب کنند.
🔹این غرور ناشی از اعتقادات ما است و اینکه خودمان را بر حق و طلبکار میدانیم نه بدهکار! این سخن همان بحثی که ما در جلسات قبل داشتیم و گفتیم: آن اخلاقی بد است که ما را مغرور کند، آن عبادتی بد است که ما را مغرور کند، آن قرآن خواندنی بد است که ما را مغرور کند، آن عشقی بد است که ما را مغرور کند. هر صحبتی و هر حرکتی از ما، اول باید راهبردش این باشد که غرور را از بین ببرد. غرور موجب نفرت دیگران میشود.
ما باید طوری این مسیر را طی کنیم که دچار غرور نشویم. طبق روایات، «عُجب» (خودپسندی و خودشیفتگی) همۀ خوبیهای ما را صفر میکند. اگر ما عُجب نداشته باشیم، مردم ما را بیشتر میپسندند، رفتار و گفتار ما با مردم، متواضعانهتر و فداکارانهتر خواهد شد. شهدا برای خدا جان میدهند اما یکذره هم غرور ندارند، در وصیتنامههای خودشان از همه عذرخواهی میکنند و حلالیت میطلبند... درحالیکه آنها باید ملت را حلال کنند.
🔺بیشتر و پیشتر از آن که بخواهیم عاشق باشیم باید بدانیم که معشوق هستیم. وقتی که معشوق بودن خودمان را درک کنیم حالت شُکر در ما پدید میآید، شکر بهخاطر لطف و محبتی که خدا به ما دارد.
🔹امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اَللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ اَلتُّجَّارِ» بعضیها میخواهند یک چیزی گیرشان بیاید، اینها عبادت تاجرانه دارند. «وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اَللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ اَلْعَبِيدِ» بعضیها از سرِ ترس، عبادت میکنند که این عبادت بردگان است. «وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اَللَّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ اَلْأَحْرَارِ وَ هِيَ أَفْضَلُ اَلْعِبَادَةِ» (تحفالعقول، ج1، ص246) بعضیها از سرِ شکر، عبادت میکنند، نه میخواهند به چیزی برسند و نه از چیزی فرار کنند؛ این عبادت آزادگان است و این برترین عبادت است. اهلبیت(ع) اینطور عبادت میکنند، پس شیعیان اهلبیت(ع) هم باید به این سمت بروند.
🔺عبارت موجود در متون دینی ما که معشوق بودن را میرساند، «شکر کردن» است. اثر معشوق بودن «شکر» است. مقابل شکر هم کفر و کفران است. آیهای در قرآن هست که هرکس خوب در آن تأمل کند، زندگیاش متحول خواهد شد: «هَلْ نُجازِي إِلَّا الْكَفُورَ» (سبأ، 17) آیا ما جز انسان ناسپاس، کس دیگر را مجازات میکنیم؟!
🔹خیال میکنیم شکر کردن در نعمات راحتتر از صبر کردن در بلایا است پس اجرش هم کمتر از صبر در بلا است، اما صریحاً در روایت فرمودهاند که ثواب شکر در نعمت بالاتر از ثواب صبر در بلا است. (الْحَالُ الَّتِي تُوجِبُ الشُّكْرَ أَفْضَلُ مِنَ الْحَالِ الَّتِي تُوجِبُ الصَّبْر؛ امالی صدوق، ص613)
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
🔸برترین عبادت یعنی «عبادت شاکرانه» نتیجۀ درکِ این حقیقت است که ما معشوق خداییم 📌#اصلاح_برداشتهای_ن
🔺از نظر جسم و جان، طبیعتاً صبر در بلا سختتر است اما از نظر معرفتی، حالت شکر در نعمت، سختتر است چون رسیدن به قلۀ معرفت شکر، سخت است، پیچیدگیِ معرفتی آن بیشتر است و پاداش هم به عقل و معرفت است.
🔹رهبر انقلاب دربارۀ شهید ناصرالدین باغانی فرمودند: «نوشتجات این شهيد عزيز را مكرر، خواندهام و هر بار بهره و فيض تازهاي از آن گرفتهام» وصیتنامۀ او بهتر از هر توضیحی نشان میدهد که ماجرا چیست؟
🔺شهید ناصرالدین باغانی در وصیتنامهاش مینویسد: «خداوندا معبودا عاشقا... بعد از چندی که با تو معاشقه کردم یکباره به خود آمدم و دیدم که من کوچکتر از آن هستم که عاشق تو شوم و تو بزرگتر از آن هستی که معشوق من قرار گیری، فهمیدم این تو بودی که عاشق من بودهای... تو عاشق صادق بندهات هستی، بنده را چه، که عاشق تو بشود...»
🚩۲۰رمضان۱۴۰۲
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
از کنار انتخابهای کوچک (به این عنوان که بزرگها هم این اشتباه رو میکنند پس من هم بکنم) راحت نگذریم، هر لحظه یا حسینی هستی یا یزیدی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
※ پیچیده تو گوش زمان
پیچیده تو ارض و سماء
میخونن تمومی زوار اربعین یه صدا
« أین الطـالب بدم المقتول بکرببلا »
بهشت رو زمین حرم |
روحالله رحیمیان
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
Kashani-13930905-03Safar-MardomeKoufe.mp3
4.22M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
📌 #فایل_صوتی
📋 #نفهمی_عمدی؛ مساله مردم کوفه (جلسه سوم)
🎙 حامد کاشانی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7