💢 قدرت فستیوالها در کمک به صنعت موسیقی
🔹 جشنوارههای موسیقی هر ساله محفل گردهمایی میلیونها طرفدار موسیقی میشوند. این جشنوارهها رویدادهای چند روزهای هستند که فضاهای هنری مختلف، فروشندگان غذا و کلوپهای طرفداران را در خود جای دادهاند. فستیوالها سلیقهها و ژانرهای مختلف موسیقیایی را پوشش میدهند؛ از پاپ و راک گرفته تا الکترونیک، ایندی، متال و جاز.
🔹 پیشبینی می شود درآمد تخمینی در بازار رویدادهای موسیقی تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۳۰.۱۴ میلیارد دلار با نرخ رشد سالانه ۵.۰۳ درصد برسد. در سال ۲۰۱۹ رویدادهای موسیقی زنده بیش از ۵۵۰ میلیون شرکتکننده را در سراسر جهان جذب کرد.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
#خبر_کوتاه
📢 کرونا چگونه به بازار موسیقی کمک کرد؟
🔰 استریم موسیقی در سال ۲۰۲۲ بزرگترین منبع درآمد شاغلان صنعت موسیقی بود و درآمد آنان را به ۱۱.۴۴ میلیارد دلار رساند. مهمترین دلیل این اتفاق، رونق بازار استریم موسیقی در همهگیری کرونا بود که درآمد حق نشر موسیقی را در مقایسه با پیشاکرونا دو برابر کرد. اما منظور از درآمد حق پخش چیست؟
🔰 سازندگان موسیقی مالک اثر خود هستند. از این رو سکوها، فیلمها یا بازیها برای استفاده از آثار آنان موظفند آنها را بخرند. این ساز و کار به حق پخش یا Royalty معروف است. سکوهای استریم موسیقی با توجه به دفعات پخش شدن، نوع موسیقی و ملاکهای دیگر حق پخش هنرمندان را میپردازند.
🔰 درآمد حق پخش دیجیتال موسیقی در سال ۲۰۲۲ با افزایش مخاطبان سکوهای استریم تقریبا ۳۴ درصد افزایش یافت و به ۴.۴۵ میلیارد دلار رسید.
🔍 منبع: english.alarabiya
🆔 @namafar
عوامل مؤثر بر خلاقیت دانشآموزان.pdf
2.55M
#معرفی_مقاله
#روز_دانشآموز
☑️ عوامل مؤثر بر خلاقیت دانشآموزان
▪️ نویسندگان: پارک و همکاران
▪️ سال انتشار: ۲۰۲۳
▪️ نشریه: Psychology
🔻 تفاوتی نمیکند دانشآموز دورانی باشید که میزان سطور حفظ شده معیار استعداد بوده یا یافتن جوابی دقیق از مقدار ایکس، امروزه بهتر است به دنبال پرورش و درک خلاقیت فرزندانتان باشید.
🔻 به مناسبت و بهانه ۱۳ آبان، روز دانشآموز، نگاهی به مقاله عوامل مؤثر بر خلاقیت دانشآموزان که توسط پارک و همکارانش در سال ۲۰۲۳ نگارش و منتشر شده داریم.
🔻 این مقاله عوامل مؤثر بر خلاقیت دانشآموزان را از طریق مطالعه و تجزیه و تحلیل دادههای ۷۰۰۰ دانشآموز در طی ۵ سال از کلاس پنجم تا نهم بررسی کرده است.
🔻 یافتهها نشان میدهد که مهارتهای خودتنظیمی، روابط با دوستان و همسالان، سبکهای تربیتی و فرزندپروری و حمایت معلمان عوامل مؤثر بر خلاقیت دانشآموزان هستند. بر خلاف فرضیات رایج، جنسیت تأثیر معنیداری بر نرخ رشد خلاقیت ندارد.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
📃 سیاستنامه توسعه صنعت اسباببازی ایران
📌 والدین و فرزندان عموما هنگام خرید اسباببازی کمتر به توافق میرسند اما شاید در این میان، بازیهای ساختنی و فکری استثنا باشند. چراکه هم جذابیت لازم برای کودکان را دارند و هم به علت آنکه تمرینی برای رشد خلاقیت محسوب میشوند، رضایت والدین را نیز جلب میکنند.
📌 ازهمینرو شرکت لگو با تولید بازیهایی که درآن قطعات آجری شکل پلاستیکی اشکال متنوعی را میسازند، توانست عنوان موفقترین اسباببازی فروشی جهان را بدست آورد و فروش خود را به هشت میلیارد دلار برساند.
📌 باتوجه به ظرفیتهای گسترده این عرصه «سیاستنامه توسعه صنعت اسباببازی» توجه مخاطبین را به جایگاه جهانی این صنعت جلب میکند، و با تحلیل محیطی در پی کشف فرصتها و تهدیدهای بازار داخلی برای مصرف اسباببازی ایرانی است.
📌 فصل آخر این گزارش پیشنهادات سیاستی و اقدامات راهبردی این حوزه را بهتفکیک اولویت آنها برمیشمارد تا آمادگیهای لازم برای رونقی پرشتاب را فراهم آورد.
⭕️ مطالعهی این سیاستنامه به تمامی اثرگذاران صنعت اسباببازی توصیه میشود.
👈🏻 برای تهیهی محصول به نمافر مراجعه کنید.
🆔 @namafar
📊 آمارهایی از یوتیوب
▫️ بر اساس بررسی دادههای ۳۰ صفحه برتر یوتیوب
🔹 کشورهای هند، ایالات متحده و کره جنوبی بهترتیب با یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون، ۶۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون نفر، بیشترین تعداد کاربر یوتیوب را در این صفحات به خود اختصاص دادهاند.
🔹 محتوای سرگرمی، موسیقی و آموزش، محبوبترین گروههای محتوایی در میان کاربران صفحات برتر یوتیوب هستند.
🔹 محتوای ورزشی، بازی، خبر و فیلم، دیگر دستهبندیهای محتوایی هستند که در صفحات برتر یوتیوب سهم دارند.
🆔 @namafar
💢 آمارهای خیرهکننده از گیمرهای موبایل
🔹صنعت بازیهای موبایلی در سراسر جهان رشد قابل توجهی داشته و در حال حاضر بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد. بازیهای موبایلی اغلب به صورت رایگان با قابلیت خرید درون برنامهای عرضه میشوند.
🔹 ناشران این بازیها از خریدهای درون برنامهای درآمد قابل توجهی کسب میکنند و حدود ۲۵ درصد درآمد بازیهای ویدیویی در سال ۲۰۲۲ مربوط به این خریدها است. البته این رشد، تنها به بازیهای موبایلی محدود نمیشود و بازیهای کنسولی و تحت وب هم نقش مهمی در این صنعت دارند.
🔹 شرکتهای بزرگی مانند Tencent و Supersonic Studios به عنوان ناشران موفق بازیهای رایانهای میتوانند از روشهایی مانند: خریدهای درون برنامهای، تبلیغات درون بازی و اشتراک زمانی برای درآمدزایی استفاده کنند.
🔹 از طرفی با توجه به اینکه تعداد زنان گیمر موبایل نسبتاً کمتر است، توسعه بازیهای مناسب برای جذب زنان و دختران میتواند در افزایش پتانسیل این بازار موثر باشد. همچنین با توجه به ظرفیت گسترش بازیها در آسیا و اقیانوسیه، شرکتها میتوانند به بازار این بازیها توجه بیشتری داشته باشند.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
#خبر_کوتاه
📢 گیمرها؛ یک جامعه سه میلیاردی
🔰 صنعت بازیهای ویدئویی در دوران همهگیری رشد سرسامآوری داشت. در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رشد درآمد این صنعت به ترتیب ۲۶ و ۹.۸ درصد بود. اما با پایان دوران خانهنشینی در سال ۲۰۲۲ این رقم کاهشی ۵ درصدی داشت. البته در سال ۲۰۲۳ باوجود افزایش نرخ تورم، درآمد بازیهای ویدئویی دوباره روندی صعودی به خود گرفته و بعید است تا پایان این دهه رشد سالانهی کمتر از ۵ درصد داشته باشد.
🔰 صنعت بازی پردرآمدترین صنعت رسانهای است. به پیشبینی مؤسسهی تحقیقاتی Midia تا سال ۲۰۳۰ درآمد صنعت بازیهای ویدیویی به ۳۰۱ میلیارد دلار میرسد. هرچند منابع آماری دیگر اعداد متفاوتی برای تعداد گیمرها و درآمد این صنعت در سالهای آینده ذکر کردهاند. برای مثال پایگاه آماری استتیستا درآمد این صنعت را فقط در سال ۲۰۲۲ را بیش از ۴۳۶ میلیارد دلار دانسته است.
🔍 منبع: gamesindustry
🆔 @namafar
#معرفی_کتاب
📓 چگونه با آمار دروغ بگوییم!
▫️ نویسنده: دارل هاف
▫️ مترجم: حسین راهداری
▫️ تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
▫️ تعداد صفحات: ۱۶۵
🔹 این کتاب ترجمه کتاب How to lie with statistics اثر دارل هاف است و به موضوع تحلیل داده میپردازد. آمارها به ذهنیت و تصمیمات ما شکل میدهند. البته آنها گاه به شکل درستی بیان نمیشوند و حتی اگر غلط نباشند ممکن است درست تفسیر نشوند.
🔹 این کتاب با بیان مثالهای عملی و مؤثر نشان میدهد چگونه آمارها میتوانند به غلط تفسیر شوند و چگونه از این تفسیرات نادرست برای ترویج اطلاعات غلط و دیدگاههای گمراه کننده استفاده شود. با استفاده از این کتاب خوانندگان نه تنها با تکنیکهای آماری دروغآمیز آشنا میشوند بلکه یاد میگیرند چگونه از تحلیل دادهها به درستی و مسئولانه استفاده کنند.
🔹 این کتاب به سیاستگذاران، دادهکاوان، پژوهشگران، اهالی رسانه و به هر کسی که به عمق و صحت در تحلیل دادهها علاقهمند است و به دنبال بهبود مهارتهای آماری خود میباشد توصیه میشود.
🆔 @namafar
Creative Economy and Sustainable Development.pdf
8.35M
#معرفی_مقاله
☑️ بهسوی مدل انعطافپذیر و خلاق از حکمرانی فرهنگی
▪️ نویسندگان: یان و لیو
▪️ سال انتشار: ۲۰۲۳
▪️ نشریه: Sustainability
🔻 استقرار یک مدل انعطافپذیر و خلاق از حکمرانی فرهنگی میتواند باعث گسترش تدریجی ارزشها و ایدهآلهای فرهنگی در سطح جامعه شده و پایداری رفتاری را به ارمغان آورد.
🔻 با نظر به اهمیت شیوه حکمرانی فرهنگی جوامع و تأثیر آن بر فرهنگ عامه، این مقاله بهدنبال شناسایی و ساخت مدلی انعطافپذیر و خلاق از حکمرانی فرهنگی است.
🔻 بر اساس یافتهها، شش عامل پایداری فرهنگی، دموکراسی فرهنگی، نوآوری فرهنگی، صنعتی شدن فرهنگی، نشاط فرهنگی و نظاممندی فرهنگی مهمترین عوامل سازنده مدل انعطافپذیر و خلاق حکمرانی فرهنگی هستند.
🔻 این مقاله پیشنهاد میکند دولتها باید با جذب فعالانه خبرگان و متخصصان حوزه فرهنگ و استفاده از تواناییهای آنها ارزشهای فرهنگی را در برنامههای خود بهکار گرفته و ارتقا دهند.
🔻 همچنین مردم نیز، با شناخت روندهای سیاستگذاری فرهنگی بینالمللی، به سمت ابعاد نوین ارزیابی حکمرانی فرهنگی حرکت کرده و بر آن اثر بگذارند.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
♦️ رتبه ایران در شاخصهای جهانی صنایع خلاق
🔹 طی ۱۰ سال گذشته رتبه ایران در شاخص نوآوری جهانی نوسانات زیادی داشته و از رتبه ۱۱۳ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۶۲ در سال ۲۰۲۳ رسیده است.
🔹 ایران در شاخص داراییهای نامشهود که شامل مؤلفههایی چون برند، علائم تجاری و طراحی صنعتی است، در سال ۲۰۲۳ رتبه ۱۳ را کسب کرده است. ثبت علائم تجاری و طراحیهای صنعتی از مهمترین داراییهای نامشهود ایران محسوب میشود.
🔹 همچنین ایران در سال ۲۰۲۳ در شاخص کالا و خدمات خلاقانه رتبه ۹۰ را کسب کرده است. این در حالی است که کشورهای ترکیه، امارات، قطر و عربستان به ترتیب در رتبههای ۶۱، ۴۱، ۸۹ و ۷۵ قرار دارند.
🔹 علت اصلی رتبه پایین ایران کاهش صادرات خدمات فرهنگی و خلاقانه و همچنین کاهش تولیدات سینمایی است. در مقابل، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس با تمرکز بر صادرات کالاهای خلاق و تولید محتوای رسانهای توانستهاند رتبه بهتری کسب کنند.
🆔 @namafar
#معرفی_گزارش
#روز_دانشآموز
🔘 نگاهی به بازار رویداد بازگشت به مدرسه در آمریکا
▪️ سال انتشار: ۲۰۲۳
▪️ ناشر: statista
▪️ تعداد صفحات: ۳۹
🔻 در سراسر جهان، مردم تمایل دارند مقداری پول را در زمان مناسبتها، جشنها و رویدادهای فصلی خرج کنند، بازگشایی مدارس و بازگشت دانشآموزان به مدرسه یکی از این رویدادهاست.
🔻 این رویداد یک پدیده مهم اقتصادی و تجاری است که بر صنایع مختلفی همچون پوشاک، نوشتافزار، اسباببازی، محصولات الکترونیکی و... تأثیر دارد.
🔻 مطابق با این گزارش، کل هزینههای انجام شده توسط مشتریان و مصرفکنندگان بازار بازگشت به مدرسه آمریکا در سال ۲۰۲۳، ۴۱.۵ میلیارد دلار بوده است.
🔻 همچنین بررسی هزینهها بر اساس محصولات نشان میدهد که وسایل و تجهیزات الکترونیکی یا کامپیوتری با ۱۵.۲ میلیارد دلار بالاتر از پوشاک، نوشتافزار و... بیشترین هزینه را به خود اختصاص داده است.
🔻 مطالعه این گزارش میتواند باعث شناخت امکانها و فرصتهای بازگشایی مدارس برای صنایع بهویژه صنایع خلاق کشور و برنامهریزی و استفاده از آنها شود.
👈🏻 متن کامل را اینجا بخوانید.
🗒 نسخه کامل گزارش نیز در پایگاه دانش نمافر قابل مشاهده است.
🆔 @namafar
💢 مدارس و دانشآموزان دولتی و غیردولتی در آینه آمار
⁉️ دولتی یا غیرانتفاعی؟ این سؤالی است که خیلی از خانوادهها ابتدای هر مقطع تحصیلی فرزندشان از خود میپرسند. هزینه مدارس غیردولتی در موارد بسیاری گزاف است اما برخی خانوادهها به هر زحمتی شده فرزند خود را راهی این مدارس میکنند تا آینده تحصیلی او را تا حدی تضمین کرده باشند. از این رو مقایسه میزان تحصیل در مدارس دولتی و غیردولتی میتواند مهم باشد.
🔹 اصفهان بیشترین درصد دانشآموزان غیردولتی به نسبت کل دانشآموزان را دارد. پس از آن یزد و تهران قرار دارند. مجموعا ۱۳٪ درصد دانشآموزان در مدارس غیردولتی کشور مشغول به تحصیل هستند.
🔹 به علاوه، بیشترین درصد مدارس غیردولتی مربوط به تهران است. البرز و اصفهان با درصدهای ۳۸٪ و ۲۷٪ در رتبه های بعدی قرار دارند. کمترین درصد مربوط به استان های کردستان و کرمانشاه با ۷٪ و ۵٪ است. میانگین درصد مدارس غیردولتی کل کشور نیز ۱۷٪ می باشد.
🔹 در استان های مرزی مانند کردستان و کرمانشاه، مدارس دولتی همچنان نقش محوری در آموزش دارند. بنابراین می توان گفت توزیع مدارس و دانش آموزان غیردولتی در کشور به صورت نامتوازن است.
🆔 @namafar