🔰 چرا دانشگاه، لال است؟! ۱/
➖ سالها در دانشگاه و رشتههای علوم انسانی، #نظرات متفکرین غربی را در قالب نظریه و قانون به خورد دانشجویان دادند و نسبت به بقیه جوامع در بقیه جهان، پرده جهل کشیدند! ما، نه از چین خبر داریم و نه حتی از عربستان!
ممکن است در جریان باشیم که ماکیاول، در چه قرنی و در کجا و برای کدام پادشاه، توصیههای عملگرایانه داشته است اما نمیدانیم، چین چگونه به اینجا رسید و آفریقا، منشأ پدیدارشناسی است!
➖ سالها، به شکلی دگم، توسعه اروپا محور و خط سیر تحول جوامع از جامعه مکانیکی به ارگانیکی و یا از گمینشافت به گزلشافت را به عنوان یک قانون زندگیِ متمدنانه، آموزش دادند و مخالفان را، متحجر خواندند! حالا با اتفاقاتی که در اروپای متمدن!!! در حال رخ دادن است، این، وحیِ منزَلشده، رسوا و هالهی قدسی مدرنیته، سیاه شده است!
🆔@namiramag 👈 عضویت
🔰 دانشگاه، لال است! ۲/
➖ در دنیای پرتِ علوم انسانی در ایران، زرق و برق مدرنیته، به مثابه آبنباتی است که کودکان را فریب میدهند و از نتایج فاجعهبار این فریب غفلت میشود!
➖ دلیل اصلی این موضوع، به طبقهای برمیگردد که علوم انسانی را در پیوند با هم طبقهی خود در آنسوی آب، وارد کرد! طبقهای، متمول، از خودبیگانه و #رانتی که طبیعتا با طبقه و مردمانی با این ویژگی در اروپا معاشرت کرد و در نتیجه آنچه که به عنوان علم و اکتشاف علمی به ایران وارد کرد، سبک زندگی این گروه از مردم اروپا بود!
میخواهید زندگیتان مانند زندگی اروپاییان (متمولین رانتی و نه مردم عادی) باشد؟! پاسخ دانشگاه این است؛ باید از روابط #عاطفی شرقی به نظم و ساختار غربی دربیایید! میخواهید مانند آنها بخشی از فراغت خود را در کافهها درباره کامو حرف بزنید؟! باید از زندگی قبیلهای و ریش سفیدی به شکل سلسله مراتب خشک دربیایید! زبانتان هم خیلی چنگی به دل نمیزند و باید جهانی شود! مذهبتان هم که فضول است و باید کاری به کسی نداشته باشد و باید به پستویی برود!
➖ اما دانشگاه، اینجا #لال است! چرا که فرانسه دیگر از جامعه مدرن به پستمدرن تبدیل نخواهد شد! فرهنگ اهمیت ندارد و دزدیدن لباس از «زارا» اولویت پیدا میکند! #جنگِ_نان مهم میشود و کافهها از رونق میافتند. عواطف به شکل #خشم بروز مییابد، از فشارِ تخصصی شدن امور، میل به نژادپرستی و کینه نسبت به مهاجران، اوج میگیرد، #تساهل نسبت به دیگری، از بین میرود و کتاب مقدس، به آتش کشیده میشود... این یعنی علوم انسانی در سرچشمه خود، پاسخی به این جنگ ندارد و طبعا در ایران نیز، علوم انسانی لال میشود!
🆔@namiramag 👈 عضویت
🔰 یک شارلاتان غربلیس، که درآمدش از ناامید کردن ملت است، از دزدی یک #سفیدپوست با سابقه استعمار و دزدی از ملتهای دیگر، حیرت کرده و تازه دریافته که حال اروپا خوب نیست. همین اعتراف تلویحی هم خوب است. اعتراف به زمستان سخت، اروپای درحال غرق و مدرنیتهی تحلیلرفته و ...
اما تودهی سِحر شده، هنوز باور نمیکند و میپرسد؛ از کجا فهمیدی اروپایی است؟! چگونه باید این افراد را از #جادو درآورد؟!
🆔@namiramag 👈 عضویت
هدایت شده از زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• تقلیل دادن مسئله #غدیر به اختلاف میان شیعه و #سنی نادیده گرفتن فلسفه اصلی اون هست، حادثه غدیر بالاترین نماد احیاء حکومت دینی و سیاسی اسلام هست، هرآنکس که با چنین قرائتی از دین مخالف باشه در واقع طرف مقابل مسئله ولایت ایستاده و این یعنی جریان مخالف غدیر در عصر ما میتونه خودش در ظاهر شیعه هم باشه و برعکس سنی باشه اما حامی مسئله غدیر باشه...
2057279.mp3
8.36M
🎵«مست قلندر» | سامی یوسف
✨«برادرم، همچنان بگو، آنها [خودشان] حقیقت را خواهند پذیرفت...
اگر امروز نه، فردا همه علی علی را تکرار خواهند کرد»
🆔@namiramag 👈 عضویت
25.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ مدح حضرت علی (ع) |
محمدرضا آقاسی
🆔@namiramag 👈 عضویت
هدایت شده از برنامه تلویزیونی همآهنگ
🔻رستگار شد با علی
🔸️اجرای اول قسمت ۲۸
🔹گروه زهرائیون از کوت عبدالله
💠 با #همآهنگ همراه باش👇🏻
📎 @hamahang_tv
عین.صاد.mp3
1.23M
🔰 غدیر، یک قطعه تاریخی نیست!
🎙️ عینصاد
#بشنوید
🆔 @namiramag 👈 عضویت
•
🔰مقدمهای کوتاه از فلسفه سیاسی؛
از یونان باستان تا قرن هجده
♦️... فلسفههای نو، همیشه جای کهنه را گرفتهاند چراکه واقعیت همیشه در حال تغییر بوده است و زایش و مرگ اندیشهها، به تعامل اتفاقات سیاسی_ اجتماعی در هر دوره تاریخی بستگی داشتهاند! یعنی باید دید که در آن #مقطع زمانی چه اتفاقاتی افتاده که متفکر و یا فیلسوف، به فکر فرو رفته ... ( نکته مهم)!
➖ مقطع اول| پس میتوان درک کرد که نظرات نخستین فیلسوفان یونان باستان و بعد از آن #افلاطون (در کتاب جمهور) و #ارسطو در «اخلاق نیکوماخوس»، از شرایط تاریخی یونان در شش قرن پیش از میلاد سرچشمه میگیرد!
و یا مثلا مکاتب دوره #یونانیگری ( مکاتب بعد از ارسطو و افلاطون) حاصل #ناامیدی یونانیها از روزگار بود...
مقطع دوم| سَنْت آگوستین متفکر #مسیحی، کتابِ « شهر خدا» را در پاسخ به اینکه دلیل فروپاشی امپراطوری روم را مسیحیت معرفی کردند، نوشت!
سوم| در کلِ دوران قرون میانه اروپا، کشاکش بین برتری کلیسا و دولت، سبب شد متفکران دیگر مثل سَن توماس آکوئیناس، نظر به سلطه پادشاهی، مارسیلیویا دوآ، مدافع صلح این دو و دانته آلیگری پادشاهی را برتر دانست!
چهارم*| در این مقطع زمانی، گسست عمیقی بین دورههای قبل، از دورهی یونان تا کلیسا، اتفاق میافتد و دغدغه وحدت سراسری ایتالیا در قرن ۱۵، سبب شد «#ایدهآلیسم» و یا آرمانگرایی و توجه به هنجارها مثل فضیلت و سعادت، همزمان با افول کلیسا، کمرنگ شود و «#رئالیسم» و یا واقعگرایی در قالب توصیههای حیلهگرانه یا عملگرایانه به پادشاه توسط «#نیکولوماکیاولی» مطرح شود!
در انگلستانِ قرن ۱۶، جنگها و هرج و مرج، دلیل طرح ایدهی پادشاهی #مقتدر و مخالفت با کلیسا، برای حل معمای امنیت توسط «توماس هابز» شد. جملهی معروف او، یعنی انسان، گرگ انسان است، هستهی اصلی انسانشناسی بدبینانهی هابز است!
«جان لاک» فیلسوف معروف لیبرال، فلسفه طبیعی خود را در اثر مشاهدات خود از پادشاهی استبدادی و کشتارهای مذهبی آن زمان، مطرح نمود و نماینده مهم دموکراسی شناخته میشود! او نسبت به انسان خوشبین است و به عدم دخالت دست بالاتر برای حل مسائل جامعه اعتقادی ندارد...
«ژان ژاک روسو» صاحب نظریه #اراده_عمومی، به دنبال حل مسئله تضاد آزادی با اقتدار بود و در ادامه در دوره لوئی چهاردهم، با وجود روحیه سرکوبگرانه او، مُنتسکیو، نظریه #تفکیک_قوا را ارائه داد!
مقطع پنجم| ظهور #تجربهگرایی در انگلستان؛ با چهرههایی مثل هیوم، آدام اسمیت، بنتام و برک...«ادموند برک» بنیانگذار محافظهکاری در دوره وحشت فرانسه است. «جرمی بنتام»، نماینده سودمندگرایان است و با ایدهی بیشترین شادی برای بیشترین انسانها، تقویت بورژوازی را رقم زد ...
مقطع شش| بازگشت #ایدهآلیسم آلمانی در تقابل با تجربهگرایان با چهرههای مهمی مثل کانت، فیخته(یا فیشته)، شیلینگ و هگل است که دولت را نهادی اخلاقی طبیعی و ضروری میدانند و برگرفته از تفکر فیلسوفان یونان باستان است که انسانِ خارج از دولت را در حد انسان نمیدانستند!
_______________ـ
پ.ن: در نگاه اول ممکن است با وجود زیاد بودن اسامی، ذهنتان پریشان شود اما این دستهبندی با مطالعه و تکرار در ذهن جا خواهد افتاد. در ادامه، مکاتب بالا به شکل مختصر و ساده، آموزش داده میشود
🆔@namiramag 👈 عضویت
🔰 نظر تخصصی درباره موسیقی #رپ ندارم و شاید اشتباه از من باشد، شاید من سلیقه ندارم اما این متنهای رپ مثل «موندم تو این دستشویی، منتظر تکست تو» به شدت فاجعه است. حتما بیشتر از فاجعه، برای مایی که در سختیها و جنگها، دست به واژه میشدیم و برای رهایی از دردها، شعر میگفتیم! درد اینجاست که کسی، به این جایگزین شدن ابتذال، اعتراضی ندارد!
🆔@namiramag 👈 عضویت
غزلحافظ.mp3
116.7K
🔰از خوندل نوشتم نزدیک دوست نامه
اِنّی رَأیتُ دَهراً مِن هِجرک القیامه
دارم من از فراقش در دیده صد علامت
لَیسَت دُموعُ عَینی هٰذا لَنا العلامه
هر چند کآزمودم از وی نبود سودم
مَن جَرَّبَ المُجَرِّب حَلَّت به الندامه
پرسیدم از طبیبی احوال دوست گفتا
فی بُعدها عذابٌ فی قُربها السلامه
گفتم ملامت آید گر گرد دوست گردم
و اللهُ ما رَأینا حُباً بِلا ملامه
حافظ چو طالب آمد جامی به جان شیرین
حَتّیٰ یَذوق مِنهُ کأساً مِن الکرامه
🆔 @namiramag 👈 عضویت