💠 بیست و چهارم آبان، روز بزرگداشت بزرگ مرد میدان علم و عمل، مفسر بزرگ قرآن و استوانه بزرگ وادی عرفان، حضرت علامه طباطبایی رحمة الله علیه گرامی باد.
📿 همه با هم به امید دعا و شفاعت ایشان، به روح منورشان فاتحه و صلواتی هدیه مینماییم.
عاش سعیدا و مات سعیدا
🔺 @nasery_ir
* #علامه_طباطبایی
🔻نقل کرده اند شخصی به علامه طباطبایی، صاحب المیزان، گفته بود که آقا در خواب مرحوم پدرتان را دیدم که از شما گله مند بود.
علامه فرمود: چرا؟
گفت پدرتان می گوید: سید محمد حسین، ثوابی از تفسیر المیزان را به من هدیه نکرد.
🔸مرحوم علامه فرموده بودند: من اصلا به این قضیه فکر نکرده بودم که این کار، ثوابی داشته باشد!
(معاد شناسی علامه طهرانی، ج۱، ص ۱۸۵)
🔹چقدر روح بلند است، چقدر ایمان رخنه کرده، چقدر فارغ است. فرموده بود که من فکر نکرده بودم راجع به این قضیه که ثوابی دارد تا به روح پدرم هدیه کنم، به ذهنم نیامده بود.
🔸بعضی از نفوس در طول زمان چقدر رشد میکنند و زاویه دیدشان فرق میکند.
چقدر از توهمات بیرون می آیند، بندگیشان را میکنند، اینها ستارگان زمین و آسمان هستند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #علامه_طباطبایی #آیت_الله_بهجت
💠 خاطره آیت الله بهجت از علامه طباطبایی
🔻 در جلسهاي خدمت آيت الله العظمی بهجت قدس سره بوديم، ایشان از زماني ياد ميکردند که در نجف بودند.
🔸 ميفرمودند: در زمان طلبگي، عصرها خدمت مرحوم آیت الله قاضي ميرفتيم، گاهي خودشان ميآمدند و برای نماز به ايشان اقتدا ميکرديم و گاهي هم علامه طباطبائي صاحب تفسير الميزان را امام جماعت قرار ميدادند.
🔹 آنگاه با شور و شعفي از آن ياد ميکردند و ميفرمودند: چه شبهايي بود و يادم هست که علامه طباطبائي این دعاي لطيف و سوزناک را در سجده آخر نماز ميخواندند: «اللهم فاطر السموات و الأرض أنت وليي في الدّنيا و الآخرة توفّني مسلماً و ألحقني بالصالحين» وقتي ايشان اين دعا را بعد از هفتاد سال ميخواندند، هنوز تحت تأثير آن دعا بودند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #برش_یک_دقیقهای #مراقبه #علامه_طباطبایی
🎥 علامه طباطبایی و مراقبه
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#نماز #صبر
🔻 قرآن می فرماید: «وَ اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ وَ إِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ »(بقره/ ۴۵) (از شكيبايى و نماز يارى جوييد و اين دو، كارى دشوارند، جز براى اهل خشوع)
🔸 کسی میتواند استعانت از صلاة بکند که اهل صلاة باشد؛ یعنی وقتی «الله اکبر» میگویی، باید دوست داشته باشی آن را ادامه بدهی.
🔹 چنین نمازی، انصراف از مشکلات را به همراه دارد و مؤیّد همدیگر است؛ یعنی صبر، به معنای مدیریّت زمان در کیفیّت تعامل با مشکل و استمداد از زوایای پنهانِ معنوی و ارتباطی الهی و صلاتی است. صبر، به این معنا است.
کد ۲۰۶۸۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #سلوک #استقامت
💠 ثبات قدم شرط سلوک
🔻خداي متعال يک فرصت کوتاه در اختيار برخی افراد قرار ميدهد. يک خرده شلوغش ميکنند. بعد از مدتی آنها را بیرون مياندازد.
🔸 اين مسير را کسي ميتواند ادامه دهد که ثابت قدم، اهل قرآن، ايمان، عمل صالح و ولايت باشد. اگر اينها شد قابل ادامه هست و الّا ديده شده خيليها چهار صباحي بودند ولی بعد، از مدار سلوک خارج شدند و اين بزرگترين محروميت است که فرد مدتي بيايد وارد بشود امکان راه هم داشته باشد بعد محرومش کنند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#سلوک #استاد #ذکر #تاثیر
🔻 در طبابت باطنی و ارائه دستورالعملها، تجویز بدین گونه است که وقتی به شما گفته میشود که مثلا سورهی حمد را بخوان، شاید اثری، جهتی، مددی و برنامهای در پشتِ آن، به شما القا میکنند.
🔸 گاهی پیش میآید که کسی روی یک آیه یا سوره کار کرده و حالا که میخواهد به مراجعه کننده بگوید، دارد از جیبش [و قوّت روحش] به آن اضافه میکند و این تأثیر و ارتباط را خداوند برای او ایجاد کرده است و او با این سوق دادن مخاطب به آن سمت، دستور را همراه با اثر به او تحویل میدهد؛
🔹 یعنی میگوید بخوان و مخاطب هم میخواند؛ ولی با اثر همراه میشود و اگر کسی دیگر بخواند، آن اثر را ندارد؛ مگر اینکه او از راه دیگری، این تأثیر را تحصیل کرده باشد.
کد ۲۰۶۸۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#قرآن #اسماءالله
🔻 اصمعی، یکی از ادبای عرب است؛ نقل شده که در جمعی از عربها رفت تا سخنرانی کند و در بین صحبت این آیه را خواند: «وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُمَا جَزَاءً بِمَا كَسَبَا نَكَالًا مِنَ اللَّهِ والله غفور رحیم». (مائده/ ۸۳) (دست مرد دزد و زن دزد را، به کیفر عملی که انجام دادهاند، بعنوان یک مجازات الهی، قطع کنید! و خداوند بخشنده و مهربان است.)
🔸 عربی از بین جمعیت بلند صدا زد: اشتباه خواندی. اصمعی خودش احاطه به انواع قرائتها داشت و صاحب فضل بود.
🔹 اصمعی گفت که شما حافظ قرآن هستی؟ آن شخص جواب داد نه، حافظ نیستم. گفت اهل قرائت هستی؟ گفت نه، اهل قرائت هم نیستم. گفت اصلاً سواد داری؟ جواب داد نه، سواد هم ندارم. پرسید که پس چه میگویی این آیه را اشتباه خواندم؟
🔸 گفت باز هم میگویم اشتباه خواندی. اصمعی گفت قرآن بیاورید. قرآن آوردند و دیدند که آیه، اینگونه است: « وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُمَا جَزَاءً بِمَا كَسَبَا نَكَالًا مِنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ ».
🔹 معلوم شد اصمی، بخش آخر آیه را اشتباه خوانده بود و به جای «وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ» گفته بود «و الله غفور رحیم». اصمعی به آن فرد بی سواد گفت: از کجا فهمیدی؟
🔸 جواب داد در طول آیه حرف از قطع کردن دست دزد است و این مفهوم با «غفور و رحیم» همخوانی ندارد و این کار حکیم میتواند باشد؛ از ابتدا معلوم بود که اشتباه خواندی و «والله عزیز حکیم» درست است.
کد ۲۰۶۸۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#قرآن
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 ولادت الگوی صبر، فداکاری و بندگی، حضرت زینب کبری سلام الله علیها بر امام زمان علیه السلام و همه محبین مبارکباد.
🔸 همه باهم با ذکر صلواتی ارادت و عشق خودمان را به آن حضرت اعلام میداریم...
🔺 @nasery_ir
#ولایت #حضرت_زینب
🔻 فاطمه بنت الحسین میگوید در مجلس یزید، من دختر جوانی بودم. یزید مهمانهایی داشت؛ نگاه یکی از مهمانها که به من افتاد به یزید گفت یا امیرالمؤمنین! این را به عنوان کنیز به من بدهید و من یک دفعه ترسیدم و فکر کردم که این کار را میتوانند بکنند.
🔸 عمه من، حضرت زینب سلام الله علیها به آن مرد فرمود که "کذبتَ"، دروغ گفتی، نه تو میتوانی این کار را بکنی و نه یزید.
🔹 قضیه حساس شد. به یک نفر مثل یزید که این همه جنایت کرده است این حرف را زدن عجیب است.
🔸 یزید گفت: میدانی که من میتوانم اگر بخواهم این دختر را به عنوان اسیر بدهم، حضرت زینب (سلام الله علیها) فرمودند: والله نمیتوانی.
🔹 یزید سر خود را پایین انداخت. مدتی در سکوت بود؛ دوباره آن مرد مطلب خود را اظهار کرد. یزید به او پرخاش کرد گفت که خدا تو را مرگ بدهد حرف نزن و قضیه تمام شد.
🔸 چرا حضرت زینب سلام الله علیها اینطور صحبت فرمودند؟ چون تکوینا ولایت دارند. بالأخره اسباب ولایت دست آنها بوده است، نه اینکه همینطور فقط از روی تهدید ظاهری صحبت کرده باشند.
🔹 کسی نمیتواند اینطور محکم صحبت کند مگر اینکه این جایگاه را [قدرت ولایی] داشته باشد، آن هم در چنین جایگاهی که خود او را هم به عنوان اسیر وارد مجلس کردند.
کد ۱۰۷۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir