#سوره_قدر #آیت_الله_غروی_اصفهانی #آیت_الله_بهجت
💠 فضیلت ختم سوره مبارکه قدر
🔻 در شرح حال مرحوم کمپانی -آشیخ محمد حسین اصفهانی- نوشته بود این بزرگوار –حتی در فاصلههای کوتاه- وقتی برای دوستانشان درس میگفتند یا نشسته بودند و فاصلههای کوتاهی که مجلس ساکت میشد یا ایشان لازم نبود صحبت بکند، شروع به گفتن ذکری میکرد.
🔸 دوستان ایشان میخواستند از ایشان بپرسند که آقا چه میگویید که این قدر مهم است که این فاصلههای کوتاه هم غافل نمیشوید؟ ولی رویشان نمیشد [و ابهت استاد به آنان اجازه سؤال نمیداد].
🔹 یک شیخی بود که به مرحوم آشیخ محمد حسین خدمت میکرد، به ایشان گفتند این سؤال را شما از آقا بپرسید. ایشان در یک وقتی که فرصت را مناسب دید، پرسیده بود و مرحوم کمپانی فرموده بودند که از اساتیدم شنیدهام که هر کسی در شبانهروز هزار مرتبه سوره قدر را بخواند عمودی از نور از سرش تا بیت المعمور یا عرش کشیده میشود.
❓سوال: این عمل برای ماه مبارک رمضان است؟
🔸 پاسخ: نه، در غیر ماه مبارک رمضان هم همینطور است، آیت الله بهجت هم راجع به سوره قدر زیاد صحبت میکردند [و خودشان نیز زیاد قرائت میکردند] و در سیره مرحوم آشیخ محمد حسین این عمل مثل اینکه [در طول سال] ثابت بوده است.
کد ۴۲۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 ارتباط کل ماه #رمضان با #قرآن
🔻 پرسش: اینکه در قرآن، شهر رمضان را به انزال قرآن معرفی کرده چه معنایی دارد؟
🔸 پاسخ: این که شهر رمضان را بیان کرده است توسعه از کنارش فهمیده میشود، یعنی میتوانست جای شهر رمضان یک تعبیر ضیقتر و یک فاصله کوتاهتری از زمان را بیاورد،
🔹 ولی معلوم است که از اول تا آخر ماه مبارک رمضان جا برای استیفاء حق هست.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#شب_قدر #عید_فطر
💠 سیلان و نسبی بودن شب قدر
🔻 دیشب یک روایت عجیبی از آقا امیرالمؤمنین علیه السلام دیدم که راوی از حضرت پرسید: شب قدر چه شبی است؟ حضرت فرمودند: در شبهای هفتم جستجو کن.
🔸 گفت: آقا متوجه نمیشوم، حضرت فرمودند: که در شب بیست و چهارم جستجو کن. گفت آقا من متوجه نمیشوم، حضرت شروع کردند به توضیح دادن و آیات مرتبط با سبع سماوات را خواندند.
🔹 باز هم گفت که آقا من متوجه نشدم و یک سؤال دیگر کرد. آقا فرمودند: چه کنم که بر قلبت مهر خورده است و نمیتوانید درک کنید، ولی این حرفهایی که من میزنم را وقتی در قبیلهتان رفتی بیان کن، چه بسا یک نجیبی در قبیله شما باشد و این حرفها اگر به گوشش بخورد به محبت ما اهل بیت(علیهم السلام) متمایل میشود و فضل علم ما را درک میکند.
🔸 گفت آقا راجع به شبهای قدر یک توضیح دیگری بدهید. حضرت فرمودند که شش روز که از ماه مبارک رمضان بگذرد، شب بعد شب هفتم میشود. چهار تا شش تا که از اول ماه رمضان بگذرد، ۲۴ روز گذشته است و شب ۲۵ ماه رمضان فرا میرسد و شب بیست و پنجم را حضرت فرمودند اعمالی دارد، اگر از اول ماه رمضان هر شب هفتم اعمالش را انجام بدهید، میفهمید که شب قدر چه خبر میشود.
🔹 قبلا این روایت را جایی ندیده بودم؛ آنجا حضرت مثل اینکه شب قدر را به گونهای دیگر تعریف میکنند. حالا بعضی روایات دیگر را هم دیدهام که حتی با دعاهای شب آخر ماه رمضان هم مناسبت دارد.
🔸 دعای شب عید فطر را یا شب آخر ماه رمضان را اگر دیده باشید، شاید دعای روز بیست و نهم باشد که میفرماید: «اللهم ارزقنی فضل لیلة القدر» که از دعاهای ماه رمضان است و گویا امری نسبی برای لیلة القدر تعریف میشود که تا آخر ماه رمضان قابل دریافت و استحصال است.
🔹 یعنی اگر شب قدر قطعی باید باشد، بعد از بیست و سوم خواندن دعای درک شب قدر معنی ندارد.
کد ۴۲۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 نسبی بودن بهره مؤمنین از ظرفیت عظیم #شب_قدر
🔻 شما هر مؤمنی را که نگاه کنید، چه خوب و چه بد، چه کم ایمان داشته باشد و چه زیاد، یک وقتهایی حال خوبی دارد؛ یعنی گاهی میشود که یک صدقه میدهد و دلش خنک میشود، گاهی میشود که یک حرم میرود و دلش شاد میشود، یعنی اثر عمل را حس میکند.
🔸 این دیگر از امور تجربی است که گاهی با یک عمل صالح یک مؤمن نتیجهاش را حس میکند. اگر اینجور میبود که لیله قدر ما هم «خیر من الف شهر» میشد، یعنی تمام این جزا مال ما میشد و ما توانایی داشتیم تمام این خیر را بگیریم، طبیعتاً تغییری باید در خود انسانها حس بشود و این کمتر اتفاق میافتد. البته در موجبه جزئیه تردیدی نیست یعنی تمامش نسبی است.
🔹 لذا شما ببینید در لیلة القدر حتی بزرگان در تشخیصش و تعیینش اختلاف میکنند.
🔸 شاید یک نفر بگوید که آقا شما که این جزا را برای لیلة القدر میگویید، چطور است که شما با شب قبلش فرقی نمیکنید؟ اگر شما یک همچنین ارتقایی پیدا بکنید، اگر اینچنین رشدی پیدا کنید که پرونده حسناتتان به اندازه ۸۳ سال یک دفعه رشد بکند، آن وقت نباید هیچ فرقی در شما حاصل بشود؟
🔹 این را ممکن است کسی بگوید. ولی جوابش این است که این حد اعلای جزا و رشد است و بقیه افراد به نسبت به سعه وجودی خودشان بهره مند میشوند.
کد ۴۲۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
🔻هجدهم فروردین، سالروز عروج عالم ربانی، حضرت آیت الله سید عبدالکریم کشمیری تسلیتباد.
🔸به امید جلب عنایت و دعای آن مردالهی، حمد و سورهای به روح منورش هدیه مینماییم.
اللهم احشرنا معهم و الحقنا بالصالحین
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#عید_فطر
💠 فرصت شب عید فطر
🔻 ماه مبارک رمضان رفت. حیف! [بعد از پایان ماه مبارک رمضان] سستیای عارض میشود که علامت رفتن ماه مبارک است. این ماه فرق میکند و حقیقتی است.
🔸 البته تا طلوع فجر عید فطر فرصت هست. در دعای شب عید فطر آمده است که: «حتی یطلع الفجر من لیلتی هذه».
کد ۱۳۱۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #عید_فطر
💠 درک عید فطر
🔻درک روح عيد فطر منوط به [متوقف بر] درک صحيح ماه صيام و ليالي قدر است و چون براي درک بهتر صوم شرائط فراهم نيست، درصد بهرهوري و ادراک از روح فطر، پايين ميآيد.استحقاقها از بين ميرود. اختلافها تشديد ميشود و مردم شب مزد، يعني شب عيد فطر يا روز عيد فطر، آن بهرهها نصيبشان نميشود.
🔸هر چه اخلاص، در درک صوم، ارتباط با قرآن، ليالي قدر، صورت جمعيتي بيشتر باشد استحقاق درک مزد و فطر و عيد، بيشتر خواهد شد. بستگي به نوع عملکرد و بهرهوري ما دارد که چگونه از ماه رمضان استفاده کنيم تا مستحق درک صحيح عيد فطر باشيم.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
📲طرح: t.me/nasery_story/1201
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
4_5978927808443844434.mp3
6.81M
* #سخنرانی_صوتی #رمضان #عید_فطر
🎧 موضوع: بایستههای بعد از ماه مبارک رمضان
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۳۹۹/۳/۱۹
⏱ زمان: ۲۸ دقیقه
🔻بسیار قابل استفاده؛ به همه عزیزان همراه توصیه میشود این سخنرانی را از دست ندهند.
🔺 @nasery_ir
#عید_فطر
💠 داستان زیبا در مورد مَشکهای پر از باد
🔻 خدا مرحوم آقای کافی را رحمت کند. ایشان میگفت: پادشاهی، کاخی و باغی ساخت و در آن استخری بنا کرد. آنوقتها [لوله کشی] آب نبود و پادشاه دید که این استخر باید آب داشته باشد. گفت: سقاها با مَشک بروند، آب بیاورند.
🔸 تعدادی سقا را خبر کردند، مَشک بر دوش گرفتند و رفتند از رودخانه آب بیاورند و در استخر بریزند. یکی از سقاها دید که خیلی راه طولانی است و [رفتن] از رودخانه تا پای استخر با مَشک پُر از آب، خیلی سخت است. یک گوشهای رفت و آن مَشک را باد کرد و درِ آن را بست و آمد در رودخانه و آن را خیس کرد.
🔹 جمعیت سقاها که میآمدند، بار او هم سبک بود. او میخواست زرنگی کند که حالا آنها دارند آب خالی میکنند، ما هم در این مَشک را باز میکنیم و چیزی پیدا نیست. پای استخر آمدند و بنا شد که استخر را آب کنند.
🔸 دیدند که همه این سقاها به هم نگاه میکنند، نگو که همه آنها مشکها را باد کردهاند!
🔹 خدایا ما سقاهایی هستیم که مَشکها را باد کردهایم؛ مگر فضل و رحمت تو دستگیری کند! والّا کسی کاری هم کرده باشد، باز کاری نکرده است.
🔸 خدایا به حقیقت محمد و آل محمد، به فضل و کَرم خود امشب مزد کارِ نکردهی ما را بده!
🔹 حتی اگر کسی کاری هم کرده باشد، چیزی نیست، تمام نکرده است. ولی فضل و احسان تو، آن هم در این ماه مبارک رمضان، آن هم به گُل روی حضرت بقیةالله (روحی له الفداء) به شیعه آن حضرت رحم کن و همه ما را مورد مغفرت و رحمت قرار بده! دشمنان ما را نیست و نابود و به خود مشغول کن و راه معرفت خود را بر ما هموار کن!
🔸 خدایا شرمنده هستیم که نتوانستیم هیچ کاری بکنیم، از ما برنمیآید، غیر از اقرار و اعتراف به اینکه کاری نمیتوانیم بکنیم و نمیتوانیم عبادتی به جا بیاوریم و امید ما هم بسیار است به رحمتت، خودت شروع کردی و خودت ختم به خیر کن!
کد ۱۳۱۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#شب_قدر #ماه_رمضان #عید_فطر
💠 دامنه شب قدر تا شب عید فطر
🔻 قضیّه [لیلةالقدر]، آنطور نیست که تا شب نوزدهم، شب بیستوسوم، شب بیستوهفتم [سوره قدر خوانده شود و به این بهانه که از لیالی قدر عبور کردهایم، دیگر نخوانیم]؛
🔸 لیلةالقدر یک معنایی است که باید رفت و به آن رسید. گاهی حتی روایات [لیلةالقدر]، شب عید فطر را دارد [و شب عید فطر را هم مرتبط با شب قدر برشمرده است] و این حقیقت را آشکار میکند که لیلةالقدر، یک معنایی است که باید به دنبال آن بود.
🔹 منتها لیلةالقدر، در محدودهی ماه مبارک رمضان است؛ انسان حداقل ، اهل ارتباط و استفاده از ماه رمضان شود؛ یعنی ماه رمضانی شود، تا لیلةالقدری شود.
کد ۶۹۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #شوال #عید_فطر
💠 شب عید فطر، شب مزد
🔻در يک روايتی دارد كه شخصی از امام صادق عليه السلام می پرسد:
«يابن رسول الله درست است كه میگويند شب قدر، شب مزد است؟»
حضرت می فرمايند: «نه»
بعد حضرت میفرمايند: «کارگر کی مزدش را می گيرد؟ آخر كار. شب اول شوال، یعنی شب عيد فطر، شب مزد است»
🔸روزهدار كه يک ماه روزه گرفته مزدش در آن وقت است ولی ليلة القدر، شب مقدرات است.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
📲طرح: t.me/nasery_story/1199
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
🔻ان شاءالله عيد سعيد فطر بر همهی شما مبارک ومقبول باشد.
اميدوارم که در اين ماه پر خير و برکت، آن قدر ذخيره اندوخته باشيد که بتوانيد يک سال با لطف خدا حرکت کنيد.
🔺 @nasery_ir
* #نفس #شوال #رمضان
💠 مراقبات بعد از ماه مبارک رمضان
🔻بعد از ماه مبارک طبیعتا یک رجوع به نفسی اتفاق می افتد؛ منتهی رجوع به نفس هم سخت است؛ دانایی و پختگی ميخواهد.
گذشت، انزوا و اشتغال به اعمال صالح ميخواهد.
🔸نباید انسان خودش را از همه حيث رها كند. طرف در طول ماه مبارک، روزه ميگرفته، قرآن زياد ميخوانده، خوابش كم بوده، خوراكش همان افطار و سحر هم كم بوده و خيلي خوب پیش می رفته
🔹یک مرتبه حالا مثلا فرض كنيد كه اربعين (چهله) تمام شد یا ماه رمضان تمام شد؛ ديگر روزه نميگيرد. قرآن هم نميخواند. خوراكش هم زياد ميشود. آن ساعات تنهايي و فراغت که داشته را هم ديگر مشغول به امور غیر عبادی می شود و...
لذا يك مرتبه دچار مشكلات ميشود؛ این طور رجوع کردن به نفس خيليها را به خطر نزدیک میکند.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
📲طرح: t.me/nasery_story/1197
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #رمضان
🔻سفارش حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان:
🔸اگر می خواهید ماه مبارک رمضان بعدی بیشتر بهره ببرید باید از همین الان شروع کنید...
📲طرح: t.me/nasery_story/1200
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #قرآن #رمضان
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#اکل_طیب
🔻 دیدهاید و شنیدهاید که حتی گاهی یک میمون یا بسیاری از حیوانات دیگر، به قدری ارتباط تغذیهای آنها با خودشان برقرار است که حتی اگر بیماری خاصی را حس کنند، همان حس حیوانی آنها، به آنها میگوید که به سراغ فلان برگ یا فلان گیاه برو.
🔸 بوعلی سینا مینویسد: وقتی که حس مار ضعیف میشود، به سراغ فلان گیاه میرود. این را حس حیوانیاش به او میگوید.
🔹 ما انسان هستیم و حسهای ما خیلی بیش از این حرفها است، ولی نوع تغذیهی ما را نگاه کنید.
🔸 ما فقط نمیتوانیم به سیر شدن، اکتفا و بسنده کنیم. ما به أکل طیّب و حلال مأمور هستیم.
کد ۴۳۵۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
4_5920531594841425607.mp3
1.24M
* #کلیپ_صوتی #امام_زمان #تشرف #آیت_الله_بافقی
🎧 تشرفی خدمت امام زمان علیه السلام با محوریت مرحوم آیت الله بافقی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ پنج دقیقه
🔺 @nasery_ir