🔰🔰
💢حکمت لقب سجاد چیست؟💢
✨قال الْبَاقِرُ سلام الله علیه:
إِنَّ أَبِي عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ مَا ذَكَرَ نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِلَّا سَجَدَ وَ لَا قَرَأَ آيَةً مِنْ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا سُجُودٌ إِلَّا سَجَدَ وَ لَا دَفَعَ اللَّهُ تَعَالَى عَنْهُ سُوءً يَخْشَاهُ أَوْ كَيْدَ كَائِدٍ إِلَّا سَجَدَ وَ لَا فَرَغَ مِنْ صَلَاةٍ مَفْرُوضَةٍ إِلَّا سَجَدَ وَ لَا وُفِّقَ لِإِصْلَاحٍ بَيْنَ اثْنَيْنِ إِلَّا سَجَدَ وَ كَانَ أَثَرُ السُّجُودِ فِي جَمِيعِ مَوَاضِعِ سُجُودِهِ فَسُمِّيَ السَّجَّادَ لِذَلِكَ.
🌹حضرت آقا امام محمد باقر سلام الله علیه:پدرم🌹 علی بن الحسین سلام الله علیه هرگز یاد نکرد نعمتی از خدا را مگر آنکه سجده کرد برای شکر آن نعمت ، و نخواند آیه ای از کتاب خدا که در آن سجده باشد مگر آنکه سجده می کرد، و هرگاه حق تعالی از او بدی دفع می کرد که از او در بیم بود یا مکر مکر کننده ای را از او می گردانید، سجده می کرد و هرگاه از نماز واجب فارغ می شد، سجده می کرد و هرگاه توفیق می یافت که میان دو کس اصلاح کند، برای شکر آن سجده می کرد و اثر سجده در جمیع مواضع سجود آن حضرت بود و به این سبب آن حضرت را ( سجاد ) می گفتند.
5 محل سجده ( زانوها، کف دو دست و پیشانی) برای آقا امام سجاد سلام الله علیه از شدت سجده پینه می بست و سالی دو بار آن را می بریدند.
📚بحار الأنوار ج46 ص6
📚علل الشرائع ج1 ص233
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
💢حکمت لقب سجاد چیست؟💢
✨مُعَتِّبٌ عَنِ الصَّادِقِ سلام اللّه علیه قَالَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ سلام اللّه علیه شَدِيدَ الِاجْتِهَادِ فِي الْعِبَادَةِ نَهَارُهُ صَائِمٌ وَ لَيْلُهُ قَائِمٌ فَأَضَرَّ ذَلِكَ بِجِسْمِهِ فَقُلْتُ لَهُ يَا أَبَهْ كَمْ هَذَا الدُّءُوبُ فَقَالَ أَتَحَبَّبُ إِلَى رَبِّي لَعَلَّهُ يُزْلِفُنِي.
🌹امام صادق علیه السلام فرمود:علیّ بن الحسین علیهما السلام در عبادت پروردگار زیاد تلاش می کرد ، روزها را روزه می گرفت و شبها به عبادت می پرداخت بحدّی که به جسم مبارکش زیان رسانیده و آن را فرسوده نموده بود .
به آن حضرت عرض کردم : چقدر خود را به رنج و زحمت می اندازید ؟
فرمود : با این کار محبّت خود را به پروردگارم نشان می دهم به امید اینکه به بارگاه قرب او راه یابم
📚مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) 4/155
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
#میلاد_زین_العابدین_مبارک
🔮 باز بودن درهای آسمان برای غلام زین العابدین سلام الله علیه
🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃
🌹سعید بن مسیّب مى گوید : یك سال قحطى شد، چنان كه همه چشم انتظار نزول باران بودند؛ اما دعاى هیچ كس اجابت نمى شد.
🌹 به ناگاه دیدیم غلام سیاهى از مردم كناره گرفت. آرام آرام رفت تا بر بالاى تپهاى رسید و دست به دعا برداشت. هنوز دعاى او تمام نشده بود كه ابرى در گوشه آسمان پیدا شد. ابر آهسته پیش آمد تا تمام آسمان را فراگرفت. به ناگاه آسمان غرّشى كرد و بارش باران آغاز شد.
🌹غلام، خدا را شكر كرد و از تپه پایین آمد. من كه آن كرامت را دیدم، به همراه مردم دنبالش رفتم تا به خانه
🌹امام سجاد علیه السلام رسیدم. غلام، داخل خانه شد. من خدمت امام علیه السلام رسیدم و از ایشان خواستم تا او را به من ببخشد. حضرت چون مرا مى شناخت و مى دانست اهل اذیت و آزار نیستم، پذیرفت...
🌹چون غلام آگاه شد، از من پرسید: چه چیز تو را به این خواسته واداشت؟ پاسخ دادم: به خاطر آنچه از تو دیدم. غلام دست به دعا برداشت و گفت: 👈«پروردگارا! این رازى بود نهفته بین من و تو؛ حال كه فاش گردید، مرا بمیران و نزد خود ببر.» هنوز در حال گریه و دعا بود كه مُرد.👉
📚ثبات الوصیّة، ص 204.
https://eitaa.com/nashr110
💠💠💠💠💠💠💠💠
*فضائل أميرمؤمنان صلوات الله علیه در حديث مفاخره با امام حسين علیه السلام (٢)*
💠💠💠💠💠💠💠💠
قَالَ مَولانا أَمِير المُؤمِنِينَ عَلِيّ (صلوات الله علیه):
*«أَنَا قَاضِي الدَّيْنِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله)؛ أَنَا الَّذِي عَمُّهُ سَيِّدٌ فِي الْجَنَّةِ؛ أَنَا الَّذِي أَخُوهُ جَعْفَرٌ الطَّيَّارُ فِي الْجَنَّةِ عِنْدَ الْمَلَائِكَةِ.»*
«من پرداخت کننده وام و بدهی رسول خدا (صلی الله علیه وآله) هستم؛
من کسی هستم که عموی من حمزه سیّدالشهداء (علیه السلام) است از سروران بهشت است؛
من کسی هستم که بردارم جعفر طیّار (عليه السلام) است که با فرشتگان در بهشت پرواز میکند.»
➖➖➖➖➖➖➖➖
حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم السلام، ج٢، ص ١٢٣، الباب الرابع عشر: «في فضل سوابقه عليه السلام وسعتها».
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🌹قال مولانا باقرالعلوم ، محمد بن علیّ علیه السلام:
اِنَّما سُمِّيَ المَهديَّ لِاَنَّهُ يَهدي لِاَمرٍ خَفيٍّ ، يَستَخرِجُ التَّوراةَ و سائِرَ كُتُبِ اللّهِ مِن غارٍ بِاَنطاكيةَ ، فَيَحكُمُ بَينَ اَهلِ التَّوراةِ بِالتَّوراةِ ، و بَينَ اَهلِ الاِنجيلِ بِالاِنجيلِ ، و بَينَ اَهلِ الزَّبورِ بالزَّبورِ ، و بينَ اَهلِ الفُرقانِ بِالفُرقانِ ، و تُجمَعُ اِلَيهِ اَموالُ الدُّنيا كُلُّها ما في بَطنِ الاَرضِ و ظَهرِها ، و يَقولُ للنّاسِ تَعالَوا اِلي ما قَطَعتُم فيهِ الاَرحامَ وَ سَفَكتُم فيه الدِّماءَ و رَكِبتُم فيه مَحارِمَ اللّهِ ، فيُعطي شَيئاً لم يُعطِ اَحدٌ كانَ قَبلَهُ ، و قال رسولُ اللّه صلّی اللّه عليه و آله و سلّم هُو رَجُلٌ مِنّي اِسمُهُ كاسمي يَحفَظُني اللّهُ فيهِ و يَعمَلُ بِسُنَّتي يَملاُ الاَرضَ قِسطاً و عَدلاً و نوراً بَعدَ ما تَمْتَلی ظُلماً و جَوراً و سُوءاً .
🌹امام زمان به این جهت "مهدی" نامیده شد که هدایت می کند به کاری که پوشیده است و تورات اصلی و سایر کتب الهی را از غاری در انطاکیه بيرون می آورد ،
آنگاه بین اهل تورات بر اساس تورات ، و میان اهل انجیل بر مبنای انجیل ، و بین اهل زبور به زبور ، و بین اهل فرقان بر پایه فرقان حکم میکند . همه اموال از همه نقاط جهان پیش او جمع می شود ، آنچه در ظاهر زمین و در باطن آن است ،
آنوقت به مردم می فرماید بیایید و بگیرید آنچه را که به خاطر آن قطع رحم می کردید و به خاطر آن خونریزی کردید و برای بدست آوردنش مرتکب محرمات شدید . به گونه ای به مردم بخشش و عطا میکند که پیش از آن کسی آنچنان عطا ننموده است ، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند ، مهدی ، مردی است از نسل من ، نامش نام من است و خداوند مرا ( دین مرا ) بواسطه او حفظ می کند ، به سنّت و روش من عمل میکند و زمین را پر از قسط و عدالت و روشنایی و نور میکند بعد از آنکه جهان پر از ظلم و جور و بدی و زشتی شده است .
📚بحارالانوار ۵۱ / ۲۹ ، حدیث ۲ .
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیه السلام قَالَ :
صِيَامُ شَعْبَانَ ذُخْرٌ لِلْعَبْدِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ، وَ مَا مِنْ عَبْدٍ يُكْثِرُ الصِّيَامَ فِي شَعْبَانَ إِلَّا أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ مَعِيشَتِهِ ، وَ كَفَاهُ شَرَّ عَدُوِّهِ ، وَ إِنَّ أَدْنَى مَا يَكُونُ لِمَنْ يَصُومُ يَوْماً مِنْ شَعْبَانَ أَنْ تَجِبَ لَهُ الْجَنَّةُ .
🌹امام صادق علیه السلام فرمود :
روزه شعبان ذخيره روز قيامت است بنده اى نيست كه در شعبان روزه فراوان بگیرد جز اينكه خدا كار زندگيش را اصلاح كند ، و شرّ دشمن را از او بگرداند ، كمتر ثواب هر كه يك روز از شعبان روزه دارد اينست كه بهشت بر او واجب شود .
📚امالی صدوق / مجلس پنجم حدیث ۱ .
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🌹ِّ عَنْ النَّبِيِّ صلّى الله عليه و آله :
إنَّما سُمِّيَ شَعْبانُ لأنَّهُ يَشْعُبُ فيهِ خَيْرٌ کثيرٌ لِرَمَضانَ ، وَ شَهْرُ رَمَضانَ ، سُمِّىَ بِذلِکَ لأنَّهُ يَرْمُضُ الذُّنُوبَ .
محقَّقاً ماه شعبان از اين رو شعبان ناميده شده است ، که خير فراواني از آن به سوی ماه رمضان منشعب مي شود . و ماه رمضان بدين جهت رمضان ناميده شد که گناهان را مي سوزاند .
📚بحار الأنوار ۵۸ / ۳۴۱ .
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🔮 خطای کنیز و عنایت سیدالساجدین سلام الله علیه
🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃
🌹يكى از كنيزان امام سجّاد عليه السلام روى دستهاى مبارك آن حضرت آب مى ريخت تا وضو بگيرد( احتمالا دست شستن ابتدای وضو منظور می باشد) ، ناگهان آفتابه از دست آن كنيز افتاد و صورت امام عليه السلام را زخمى و مجروح ساخت.
🌹حضرت سجّاد عليه السلام سر خود را به طرف او بالا كرد، كنيز گفت: خداوند تبارك و تعالى فرموده است:
«وَالكاظِمينَ الغَيْظ» اهل تقوا كسانى هستند كه در هنگام خشم و غضب مسلّط بر نفس باشند و خشم خود را فرو نشانند.
🌹امام عليه السلام به او فرمودند:
خشم خود را فرو نشاندم.
كنيز ادامه داد: «وَالْعافينَ عَن الناس»
«و از بديهاى مردم بگذرند».
امام عليه السلام فرمود: خدا از تو بگذرد.
🌹كنيز بقيّه آيه را خواند: «وَاللَّه يُحِبّ المُحْسِنين» [۱]
«و خداوند نيكوكاران را دوست دارد».
🌹امام عليه السلام فرمود: هر كجا مى خواهى برو، تو را در راه خدا آزاد كردم.
📚[۱]سوره آل عمران، آيه ۱۳۴.
📚امالى صدوق صفحه ۲۶۷ حدیث۱۵
📚بحار الأنوار،جلد٤٦،صفحه ٦٧،حدیث ۳۷
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
#زیارت
🔮 ثواب زیارت سیّدالشّهدا علیه السلام در شب و روز نیمه شعبان
🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃
🌹هارون بن خارجه، از حضرت صادق عليه السّلام نقل می کند که فرمود: هنگامى که نيمه شعبان مى شود، منادی از افق اعلى ندا مى كند: اى زائرين حسين! به سوی اهل خود برگرديد در حالى كه آمرزيده شدهايد. پاداش شما بر عهده پروردگارتان و بر عهده محمّد صلّی الله علیه وآله، نبیّ شما مى باشد.
🌹مرحوم علامه محمد تقی مجلسی در «روضۀالمتقین» در ذیل این حدیث می نویسد:
🌹«این عبارت حدیث که «پاداش شما بر عهده پروردگارتان و نبیّ شما می باشد»؛ یعنی خدای متعال، خودش و به واسطه پیامبرش بر شما تفضّل می نماید، نه آنکه از طریق ملائکه عمل نماید. زیرا فرد کریم و بخشنده وقتی کاری را به وکلای خویش می سپارد، چه بسا در پاداش آن مسامحه ای صورت پذیرد،
🌹 اما وقتی خداوند خودش توجّه نماید، در این صورت به حسب کرمش می بخشد، و همچنین است در مورد رسول خدا صلّی الله علیه وآله، که اگر خود رسول الله صلّی الله علیه و آله عنایت نماید، بر اساس مهربانی و دلسوزی بر امّت رفتار می کند.»
📚الکافی، ج4، ص589
📚 بحارالأنوار، ج101، ص94 به نقل از کامل الزیارات
📚روضة المتقين في شرح من لا يحضره الفقيه، ج5، ص387
https://eitaa.com/nashr110
💠💠💠💠💠💠💠💠
*فضائل أميرمؤمنان صلوات الله علیه در حديث مفاخره با امام حسين علیه السلام (۶)*
💠💠💠💠💠💠💠💠
قَالَ مَولانا أَمِير المُؤمِنِينَ عَلِيّ (صلوات الله علیه):
*« أَنَا لِسَانُ اللَّهِ النَّاطِقُ؛ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ تَعَالَى عَلَى خَلْقِهِ؛ أَنَا يَدُ اللَّهِ الْقَوِيُّ؛ أَنَا وَجْهُ اللَّهِ تَعَالَى فِي السَّمَاوَاتِ؛ أَنَا جَنْبُ اللَّهِ الظَّاهِرُ.»*
«من زبان گویای پروردگارم، و حجّت او بر بندگانش هستم؛
من دست توانای خداوندم؛
من وجه و سیمای باری تعالی در آسمانها و جَنب آشکار خداوند هستم.»
➖➖➖➖➖➖➖➖
حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم السلام، ج٢، ص ١٢۴، الباب الرابع عشر: «في فضل سوابقه عليه السلام وسعتها».
*پینوشت:*
*معنای «جنب الله»*
امام باقر علیه السلام فرمود: «معنای *جنب الله* آن است که چيزی به خدا نزديکتر از پيامبرش نيست، و و هیچکس به رسول خدا نزديکتر از وصی او نيست. و او در نزديک بودن، مانند جنب و پهلو است. و خداوند اين معنا را در قرآن روشن نموده است، آنجا که فرموده: *«أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يا حَسْرَتى عَلى ما فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللَّهِ»*؛ «دريغ و افسوس بر اهمالكارى و کوتاهی كه درباره جنب خدا كردم»، يعنی درمورد ولايت اولیای خداوند.
عَنِ الْبَاقِرِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: مَعْنَى *"جَنْبِ اللَّهِ"* أَنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ أَقْرَبَ إِلَى اللَّهِ مِنْ رَسُولِهِ وَ لَا أَقْرَبَ إِلَى رَسُولِهِ مِنْ وَصِيِّهِ فَهُوَ فِي الْقُرْبِ كَالْجَنْبِ وَ قَدْ بَيَّنَ اللَّهُ تَعَالَى ذَلِكَ فِي كِتَابِهِ بِقَوْلِهِ: *﴿أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يا حَسْرَتى عَلى ما فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللَّهِ﴾* يَعْنِي: فِي وَلَايَةِ أَوْلِيَائِهِ.
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۴، ص٩، باب (١): تأويل قوله تعالى خلقت بيدي و جنب الله و وجه الله و يوم يكشف عن ساق و أمثالها.
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🌹تا میتوانید نیمه شعبان هزینه کنید🌹
👈آیا میدانید فرق پاداش مبلغی که انسان در راه امام زمان ارواحنا له الفداء خرج میکند با پاداش مبلغی که در سائر امور خیر خرج میکند چیست؟⬇️⬇️
💥ﻋﻠِﻲﱡﱡ ﺑْﻦُ ﺇِﺑْﺮَﺍﻫِﻴﻢَ ﻋَﻦْ ﻣُﺤَﻤﺪِ ﺑْﻦِ ﻋِﻴﺴَﻰ ﻋَﻦْ ﻳُﻮﻧُﺲَ ﻋَﻦْ ﺑَﻌْﺾِ ﺭِﺟَﺎﻟِﻪِ ﻋَﻦْ ﺃَﺑِﻲ ﻋَﺒْﺪِﺍﻟﻠﻪِ علیه السّلام ﻗَﺎﻝَ:
ﺩِﺭْﻫَﻢٌ ﻳُﻮﺻَﻞُ ﺑِﻪِ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡُ ﺃَﻓْﻀَﻞُ ﻣِﻦْ ﺃَﻟْﻔَﻲْ ﺃَﻟْﻒِ ﺩِﺭْﻫَﻢٍ ﻓِﻴﻤَﺎ ﺳِﻮَﺍﻩُ ﻣِﻦْ ﻭُﺟُﻮﻩِ ﺍﻟْﺒِﺮﱢ
🌹امام صادق علیه السلام فرمودند:
یک درهم مالی که برای امامت صرف کنی برتر است از دو میلیون درهم که در دیگر امور خیر خرج کنی!!
📚اصول کافی ج1ص 538
https://eitaa.com/nashr110
💠اللّٰهُمَّ عَجِّلْ لِوَليّٖكَ الْفَرَج💠
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔰🔰
#عصر_غیبت زمان ترس و بی پناهی #شیعه
15- ني، الغيبة للنعماني عَبْدُ الْوَاحِدِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرٍ عَنِ ابْنِ أَبِي الْخَطَّابِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي الْجَارُودِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام أَنَّهُ سَمِعَهُ يَقُولُ لَا تَزَالُونَ تَنْتَظِرُونَ حَتَّى تَكُونُوا كَالْمَعْزِ الْمَهُولَةِ الَّتِي لَا يُبَالِي الْجَازِرُ أَيْنَ يَضَعُ يَدَهُ مِنْهَا لَيْسَ لَكُمْ شَرَفٌ تُشَرِّفُونَهُ وَ لَا سَنَدٌ تُسْنِدُونَ إِلَيْهِ أُمُورَكُمْ .
#نعمانى در كتاب غيبت از #ابو_الجارود روايت ميكند كه از #امام_باقر عليه السّلام شنيدم میفرمود:
شما چندان در انتظار ( #دولت_آل_محمد ) به سر مىبريد كه همچون بُز وحشت زدهاى از اينكه قصاب دست روى بدنش بگذارد و چاقى و لاغرى آن را براى #ذبح كردن امتحان كند، وحشت ميكنيد؛
آن روز شما احترامى نداريد كه بدان سربلند باشيد و تكيه گاهى نخواهيد داشت كه كارهاى خود را با تکیه بر او انجام دهید.
📚 بحارالانوار ج۵۲ ص۱۱۰
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
✨یونس بن یعقوب از حضرت صادق (علیه السلام) نقل میکند که فرمودند:
✅ ای یونس! در شب نیمه شعبان، خداوند همه گناهان گذشته زائرین مؤمنِ حسین بن علی علیه السلام را میآمرزد و به آنها گفته میشود:
اعمال خویش را از نو آغاز نمایید.
🔹یونس عرض کرد:
آیا همه این پاداش برای کسی است که نیمه شعبان، حسین بن علی علیه السلام را زیارت کرده باشد؟
✅امام فرمودند:
ای یونس! اگر آن چه را که برای زائرین حسین بن علی علیه السلام در شب نیمه شعبان فراهم شده است، به مردم خبر میدادم، سر افراد بر بالای چوبه دار میرفت.
📌مرحوم سید بن طاووس در ذیل این روایت مینویسد:
«شاید معنی جمله آخر این باشد که بعضی از افراد فضیلت زیارت حسین بن علی (علیه السلام) در نیمه شعبان و بزرگی فضل پادشاه حساب، و بزرگی نعمت های آخرتیِ زیارت را به نقل از معصومین (علیهم السلام) روایت میکردند و افرادی دیگر به دلیل عدم کشش عقلانی نمیتوانستند به این موارد اقرار نمایند، و لذا سرِ افرادِ ناقلِ فضائل به بالای چوبه دار میرفت.»✨
📚بحارالأنوار، ج۱۰۱، ص۹۵، به نقل از کامل الزیارات؛ اقبال الاعمال،ص۲۲۶
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
💠 اعتراف خنجی اصفهانی یکی از علمای متعصب اهل سنت عمری به امامت و غیبت امام زمان علیه السلام
🔹 فضل الله بن روزبهان خنجی اصفهانی شافعی یکی از علمای متعصب اهل سنت عمری و دشمنان تشیع در مورد عقیدهی خود پیرامون حضرت مهدی عجل الله فرجه چنین مینویسد:
✍ و مختار ما آن است که وجود مهدی در آخر زمان واجب است که بر آن حکم کنند بنا بر احادیث صحیحه که یاد کردیم و واجب است که حکم کنند که از اولاد فاطمه عليها السلام است و نام او محمد است، اکنون این صفات تمامی در محمد [بن حسن عسکری علیه السلام] است. اکنون این صفات تمامی در محمد بن الحسن جمع است طایفهای عظیم از مؤمنان بر آن رفتهاند که او محمد بن الحسن است، آثار و حکایات و اخبار بسیار را روایت میکند تا به غایتی که به حد استفاضه و تواتر رسیده است و حکم کردن بدانکه مهدی موعود محمد بن الحسن است با هیچ قاعدهای از قواعد اسلام منافات ندارد و در هیچ حکم از احکام شریعت قدحی و خلعی پیدا نمی کند؛ بلکه اولی و انسب آنست که او باشد، زیرا که عدد دوازده امام که در حدیث بدان اشارت واقع شده به وجود محمد بن الحسن تمام میشود و آن مهدی موعود که در حدیث بدان واقع شده که در آخر الزمان ظهور خواهد کرد و عالم از عدل مالامال خواهد ساخت اگر محمد بن الحسن باشد نسب او از همه شریفتر باشد و نظم دوازده امام به وجود مهدی موعود مکمل شده باشد و اثر امامت و خلافت هم در این مسلک کمال یافته باشد و عالم از عدل او تازه گردد و فایده آن حضرت پیغمبر (صلی الله علیه و آله) تا دوازده امام را همچون دوازده نقیب بنی اسرائیل خواهد بر آن تقدیر ظاهر شود.
📚 وسیلة الخادم الی المخدوم، تألیف خنجی اصفهانی، صفحه ۲۷۸
📃 اسکن کتاب:
🌐 http://bit.ly/2rexgbj
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2HKL1sk
🔥 خنجی اصفهانی لعنت الله علیه یکی از بزرگترین دشمنان شیعه و همان کسی است که کتب زیادی بر ضد شیعه مانند ابطال نهج الباطل را نوشت و علمای شیعه نیز مانند شهید نور الله شوشتری نور الله مرقده با نوشتن کتبی مثل کتاب شریف احقاق الحق پاسخش دادند. هم چنین این ملعون همان کسی است که با چاپلوسی به دربار حکام سنی مانند ازبکان و عثمانی راه یافت و آنان را به جنگ با ایران شیعه تحریک میکرد؛ اما امامت و فضل امام زمان علیه السلام به قدری روشن است که چنین کسی به آن اعتراف میکند و چندین بار تأکید میکند که فرزند امام حسن عسکری علیه السلام همان مهدی موعود است !!!
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🔶 خدمتگزاری به #قطب_عالم_امکان #حضرت_ولی_عصر عجل الله فرجه 🔶
۲۳- ني، الغيبة للنعماني عَلِيُّ بْنُ أَحْمَدَ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُوسَى عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مُعَاوِيَةَ عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ خَلَّادِ بْنِ قَصَّارٍ قَالَ سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع هَلْ وُلِدَ الْقَائِمُ قَالَ لَا وَ لَوْ أَدْرَكْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَيَّامَ حَيَاتِي.
👈 إيضاح لخدمته أي ربيته و أعنته.
در كتاب #نعمانی مذکور است كه از #امام_صادق علیه السلام پرسيدند: آيا #قائم متولد شده است؟
فرمود: نه! اگر من او را مي ديدم، تمام مدت عمرم خدمتگزار او ميگشتم.
✍ علامه مجلسی : يعنى: او را تربيت و كمك مىنمودم.
📚 بحارالانوار ج۵۱ ص۱۴٨
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🔶 ۱۵شعبان #ولادت #حضرت_بقیة_الله عجلاللهتعالیفرجه 🔶
ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۲۵۵هـق شب ﺟﻤﻌﻪ شب ﻭﻟﺎﺩﺕ #خاتم_الاوصیاء، #منتقم_آل_محمد ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ، ﺁﺧﺮﻳﻦ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺮ ﺣﻖّ ﻭ ﻭﻟﻰّ ﻣﻄﻠﻖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺣﻀﺮﺕ ﺑﻘﻴﺔ الله #حجة_بن_الحسن ﻋﺠﻞ الله ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻓﺮﺟﻪ ﺍﻟﺸﺮﻳﻒ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
📚 کافی ج۱ ص۵۱٤
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺷﺐ ﺁﺏ #زمزم ﺯﻳﺎﺩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍﻯ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻣﻰ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺭﺅﻳﺖ ﻛﻨﻨﺪ،
📚 ﺗﻘﻮﻳﻢ ﺍﻟﻮﺍﻋﻈﻴﻦ ﺹ۱۳۶ (ﺑﻪ ﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﺧﻠﺎﺻﺔ ﺍﻟﻤﻨﻬﺞ ﺝ۵ ﺹ۲٤۶)
ﻭﻟﻰ در حال حاضر ﺭﻭﻯ آب زمزم ﭘﻮﺷﻴﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺷﺐ ﺑﺮﺍﺕ ﺁﺯﺍﺩﻯ ﺍﺯ ﺁﺗﺶ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺯﻳﺎﺩﻯ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ « #شب_برات » ﻭ « #شب_مبارک » ﻭ « #شب_رحمت » ﮔﻮﻳﻨﺪ.
اﺯ #امام_باقر ﻭ #امام_صادق ﻋﻠﻴﻬﻤﺎ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﺷﺪﻩ ﻛﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ:
ﻭﻗﺘﻰ ﺷﺐ #نیمه_شعبان ﺷﻮﺩ، ﻣﻨﺎﺩﻯ ﺍﺯ ﺍﻓﻖ أﻋﻠﻰ ﻧﺪﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ :
«ﺍﻯ ﺯﺍﺋﺮﻳﻦ ﻗﺒﺮ ﺣﺴﻴﻦ ﺑﻦ ﻋﻠﻰ ﺑﺮ ﮔﺮﺩﻳﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﺁﻣﺮﺯﻳﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺍﺟﺮ ﺷﻤﺎ ﺑﺎ ﺧﺪﺍﻯ ﺷﻤﺎ ﻭ ﻣﺤﻤّﺪ ﺑﺎﺷﺪ».
📚 کافی ج٤ ص۵۸۹
ﻭﻟﻰ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺍﺳﺘﻄﺎﻋﺖ ﺯﻳﺎﺭﺕ ﻗﺒﺮ #امام_حسین ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻗﺒﻮﺭ ﻣﻄﻬّﺮ ﺍﺋﻤﻪ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺍ #زیارت ﻛﻨﺪ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﻫﻢ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﻃﺮﻑ ﻗﺒﺮﺷﺎﻥ ﺳﻠﺎﻡ ﺩﻫﺪ.
📚 ﻣﺴﺎﺭ الشیعة ﺹ۳۸
ﭘﺪﺭ بزرگوارشان مولانا و سیّدنا ﺍﺑﻮ ﻣﺤﻤّﺪ العسکری ﺣﺴﻦ ﺑﻦ ﻋﻠﻰ بن محمّد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین بن ابی طالب صلوات الله علیهم اجمعین، و ﻣﺎﺩﺭ بزرگوارﺷﺎﻥ #حضرت_نرجس خاتون ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام و اسم شریف حضرتش بنابر إتّفاق اخبار و اصحاب اسم جدّشان خاتم الأنبیا صلی الله علیه و آله «م ح م د» صلوات الله علیه و عجّل الله تعالی فرجه ﺍﺳﺖ.
📚 ﺍﺭﺷﺎﺩ ﺝ۲ ﺹ۳۳۹
🔸 ﻣﺎﺟﺮﺍﻯ ﺷﺐ ﻭﻟﺎﺩﺕ
#امام_حسن_عسکری ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺷﺐ ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺑﺮﺍﻯ ﻋﻤّﻪ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ ﺧﻮﺩ #حضرت_حکیمه ﺧﺎﺗﻮﻥ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام ﭘﻴﻐﺎﻡ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ، فرمودند :
«ﺍﻣﺸﺐ ﻧﺰﺩ ﻣﺎ ﺍﻓﻄﺎﺭ ﻛﻦ ﻛﻪ ﺷﺐ ﻧﻴﻤﻪ ﺷﻌﺒﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺣﺠّﺖ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﻣﻰ ﺳﺎﺯﺩ».
ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺳﺎﻣّﺮﺍ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻃﻠﻮﻉ ﻓﺠﺮ ﻧﻴﻤﻪ ی ﺷﻌﺒﺎﻥ ۲۵۵هـق ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﺑﺮ ﺷﺎﻧﻪ ﺭﺍﺳﺖ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ :
«ﺟﺎﺀَ ﺍﻟﺤَﻖُّ ﻭَ ﺯَﻫَﻖَ ﺍﻟﺒﺎﻃِﻞُ إﻥَّ ﺍﻟﺒﺎﻃِﻞَ ﻛﺎﻥَ ﺯَﻫُﻮقاً».
📚 سوره اسراء آیه۸۱
ﭘﺲ ﺍﺯ ﺗﻮﻟّﺪ، ﺁﻥ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﭘﺪﺭ ﺑُﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺳﺨﻦ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﺃﺷﻬَﺪُ ﺃﻥ ﻟﺎ إﻟﻪَ إﻟﺎَّ اللهُ ﻭَ ﺃﺷﻬَﺪُ ﺃﻥَّ ﻣُﺤَﻤَّﺪﺍً ﺭَﺳُﻮﻝُ الله ﻭَ ﺃﻥَّ ﻋَﻠِﻴّﺎً ﺃﻣﻴﺮَ ﺍﻟﻤُﺆﻣِﻨﻴﻦَ ﻭَﻟِﻰُّ ﺍﻟﻠﻪِ»
ﻭ ﺍﺋﻤﻪ ﻣﻌﺼﻮﻣﻴﻦ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﻳﻜﻰ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﻧﺎﻡ ﺑُﺮﺩ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺷﺮﻳﻒ ﺧﻮﺩ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﻯ #فرج ﻣﺤﺒﻴﻦ ﺧﻮﺩ ﺩﻋﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩ.
🔸 #حضرت_حجت ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺁﻏﻮﺵ ﭘﺪﺭ
آن گاه ﺣﺴﺐ ﺍلأﻣﺮ #امام_عسکری ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، #حضرت_حکیمه_خاتون ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﻣﺎﺩﺭﺵ #حضرت_نرجس_خاتون ﺑُﺮﺩ. #حکیمه_خاتون ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ :
ﺭﻭﺯ ﻫﻔﺘﻢ ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺖ #حضرت_عسکری ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﻓﺘﻢ. ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﭘﺴﺮ ﻣﺮﺍ ﺑﻴﺎﻭﺭﻳﺪ».
ﺁﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺳﺮﺍﭘﺎ ﺟُﻮﺩ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﺁﻥ ﺍﻣﺎﻡ ﺑُﺮﺩﻳﻢ. ﺣﻀﺮﺕ ﺯﺑﺎﻥ ﺩﺭ ﺩﻫﺎﻥ ﻭﻯ ﮔﺬﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ :
«ﭘﺴﺮﻡ، ﺳﺨﻦ ﺑﮕﻮ».
ﺩﻳﺪﻡ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺍﻭّﻝ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺑﻮﺩﻡ ﺍﺯ ﺍﻗﺮﺍﺭ ﺑﻪ ﻭﺣﺪﺍﻧﻴّﺖ ﻭ ﺛﻨﺎ ﺑﺮ ﺟﺪّ ﺧﻮﺩ #رسول_خدا ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭ #امیرالمومنین ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻭ ﺳﺎﻳﺮ ﺍﺋﻤﻪ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺗﺎ ﭘﺪﺭ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﺵ ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺑﻴﺎﻥ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﺭﺍ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﺑِﺴﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣﻤﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣﻴﻢِ وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَ نُرِیَ فِرْعَوْنَ وَ هَامَانَ وَ جُنُودَهُمَا مِنْهُمْ مَا كَانُوا يَحْذَرُونَ».
📚 ﺳﻮﺭﻩ ﻗﺼﺺ ﺁﻳﺎﺕ۵و۶
سپس ﭘﺪﺭ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﺷﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ :
«ﺑﺨﻮﺍﻥ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺧﻮﺩ ﻧﺎﺯﻝ ﻓﺮﻣﻮﺩ».
ﺣﻀﺮﺕ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥِ ﺻُﺤُﻒ #حضرت_آدم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻟﻐﺖ #سریانی ﺁﻏﺎﺯ ﻧﻤﻮﺩ، ﻭ ﺑﻌﺪ ﻛﺘﺎﺏ #حضرت_ادریس ﻭ #حضرت_نوح ﻭ #حضرت_صالح ﻭ ﺻُﺤُﻒ #حضرت_ابراهیم ﻭ ﺗﻮﺭﺍﺕ #حضرت_موسی ﻭ ﺍﻧﺠﻴﻞ #حضرت_عیسی ﻭ ﺯَﺑُﻮﺭ #حضرت_داود ﻭ ﻓﺮﻗﺎﻥ #حضرت_محمد ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺭﺍ ﻗﺮﺍﺋﺖ ﻧﻤﻮﺩ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻴﺎﻥ ﻗﺼﺺ ﺍﻧﺒﻴﺎﺀ ﻭ ﻣﺮﺳﻠﻴﻦ ﺭﺍ ﺷﺮﻭﻉ ﻧﻤﻮﺩ.
#حکیمه_خاتون ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ :
ﭘﺲ ﺍﺯ ﭼﻬﻞ ﺭﻭﺯ ﺩﻳﮕﺮ، ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺧﺪﻣﺖ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺑﺮﺍﺩﺭﻡ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﺴﻜﺮﻯ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ #حضرت_صاحب_الزمان ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺩﻳﺪﻡ ﻛﻪ ﺭﺍﻩ ﻣﻰ ﺭﻭﺩ.
ﺍﻣﺎﻡ ﻋﺴﻜﺮﻯ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﺍﻯ ﻋﻤّﻪ، ﻣﻮﻟﻮﺩ ﻋﺰﻳﺰ ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ».
ﮔﻔﺘﻢ : ﺍﻯ ﺳﻴّﺪ ﻭ ﻣﻮﻟﺎﻯ ﻣﻦ، ﻧﺸﻮ ﻭ ﻧﻤﺎﻯ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭ ﭼﻬﻞ ﺭﻭﺯ ﺯﻳﺎﺩﺗﺮ ﺍﺯ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻢ.ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ :
«ﺍﻯ ﻋﻤّﻪ، ﻣﺎ ﺍﻭﺻﻴﺎﺀ ﺩﺭ یک ﺭﻭﺯ ﻧﺸﻮ ﻭ ﻧﻤﺎﻯ یک ﻫﻔﺘﻪ ی ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ، ﻭ ﺩﺭ یک ﺟﻤﻌﻪ ﻧﺸﻮ ﻭ ﻧﻤﺎﻯ یک ﺳﺎﻝ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻧﻤﺎﺋﻴﻢ.
ﻣﻦ ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻢ ﻭ ﺳﺮ ﺁﻥ ﻃﻔﻞ ﺭﺍ ﺑﻮﺳﻴﺪﻩ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﻛﺮﺩﻡ.
📚 بحار الأنوار ج۵۱ ص۲۰
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
✍علما و بزرگان اهل سنت تصریح کرده اند که امام عسکری علیه السلام فرزندی بنام مهدی علیه السلام دارد و امام دوازدهم شیعه است...(۳)
📌فخر رازى شافعى:
➰وى در كتابى كه در موضوع علم انساب تدوين كرده، مىگويد: امّا حسن عسكرى، او دو پسر و دو دختر داشت يكى از پسرانش صاحب الزمان عجل اللّه تعالى فرجه الشريف است.
➿آنگاه مىنويسد: نصوص اكثر مورّخان و صاحبان تراجم و معاجم بر ولادت حجت ابى القاسم محمّد بن حسن بن على عسكرى عليهم السّلام اتفاق دارد او از صلب پدر و از رحم مادرش نرجس خاتون در سال 252 يا 255 يا 259 هجرى به دنيا آمد، اگرچه طبق نظر شيعه در سال 255 در شب نيمه شعبان به دنيا آمده است.(۶)
📌احمد بن حجر هيتمى شافعى:
➰وى بعد از شرح حال ابو محمّد حسن عسكرى میگوید:حسن عسكرى فرزندى جز ابى القاسم محمّد حجت بر جاى نگذاشت. عمرش هنگام وفات پدر، پنج سال بود اما خداوند به او در آن پنج سال حكمت آموخت او را قائم منتظر مینامند.(۷)
📌ابو الفداء اسماعيل بن على شافعى:
➰او در رخدادهاى تاريخ سال 254 ه گويد حسن عسكرى پدر محمّد منتظر صاحب سرداب است. محمّد منتظر طبق رأى اماميه دوازدهمين امام است. از القاب او قائم، مهدى و حجت است.(۸)
(۶)📓الشجره المبارکه فی انساب الطالبیه ص 78
(۷)📓صواعق المحرقه ص 208
(۸)📓المختصرفی اخبارالبشر ج1ص361.
https://eitaa.com/nashr110
🔰🔰
🌹امام صادق علیه السلام فرمودند:
فَلَمّا طال عَلي بَني اسرائيل العذابُ ، ضَجّوا و بَكَوا الی اللّهِ اربَعينَ صباحاً ، فاَوْحَی اللهُ اِلی موسی و هارونَ يُخَلِّصُهُم مِن فرعونَ ، فحَطَّ عنهم سَبعينَ و مِائَةَ سَنَةٍ .
پس وقتی مدت عذاب بر بنی اسرائيل طولانی شد ، به پیشگاه خدا چهل صباح ضجه و گریه کردند ، تا اینکه خداوند به موسی و هارون وحی فرمود که آنها را از شرّ فرعون نجات دهند ، پس صد و هفتاد سال از عذاب مقدّرِ ایشان کم شد .
سپس امام صادق علیه السلام فرمودند :
هكذا اَنتم لَو فَعَلتم لَفَرَّجَ اللّهُ عنّا ، فاَمّا اذ لم تكونوا فَاِنَّ الاَمرَ يَنتَهي الي مُنتَهاهُ .
وضع شما نیز همینطور است ، اگر چنین کنید خداوند فَرَج ما را میرساند ، ولی اگر چنین نکنید امر فَرَج به آخرین حدّ خود خواهد رسید .
📚بحار الانوار ۵۲ / ۱۳۱ ، حدیث ۳۴ .
https://tt.me/nashr110
🔰🔰
❇️جایگاه حقیقی معصومین❇️
✍كشّى رحمه الله در رجال خود از جابر نقل مى كند:
به امام باقر عليه السلام عرض كردم: فداى شما شوم ؛
مطالبى از اسرار به من فرموده ايد كه نمى توانم به ديگرى حديث كنم،
و بر دوش من بسيار سنگينى مى كند
و گاهى در سينهام طوفانى بپا مى كند
كه شبه جنون به من دست مى دهد.
حضرت فرمود:
اى جابر ؛
وقتى چنين حالى پيدا كردى
به صحرا برو، گودالى حفر كن
و سرت را داخل آن قرار ده
سپس بگو: امام باقر (عليه السلام) چنين و چنان گفت.
📚 رجال كشّى: ۱۹۴ ح ۳۴۳،
بحار الأنوار: ۶۹/۲ ح ۲۲، و ۳۴۰/۴۶ ح ۳۰
به نقل از الإختصاص: ۶۱،
الوافى: ۷۰۴/۵ ح۱۷
به نقل از كافى: ۱۵۷/۸ ح ۱۴۹.
🌹در زيارت امام حسين عليه السلام عرض مى كنيم:
وإرادة الربّ في مقادير اُموره تهبط إليكم، وتصدر من بيوتكم.
اراده پروردگار در مقدّرات امورش بسوى شما فرود مى آيد و از خانه هاى شما خارج مى گردد.
📚 الكافى: ۵۷۵/۴ ح ۲، الفقيه: ۵۹۴/۲ ح ۳۱۹۹، التهذيب: ۵۴/۶ ح ۱، وسائل الشيعة: ۳۸۲/۱۰ ح ۱، كامل الزيارات: ۳۶۶ ضمن ح ۲، بحار الأنوار: ۱۵۳/۱۰۱ ضمن ح ۳.
🌹در دعای ندبه
«فما شي ء منه إلّا وأنتم له السبب وإليه السبيل».
چيزى از آن نيست جز آنكه شما سبب آن و راه رسيدن بسوى آن هستيد.
«ودليل إرادته».
شما دليل اراده پروردگار هستيد
«وأنتم جاهنا أوقات صلاتنا وعصمتنا بكم».
شما مقابل ما هستيد در هنگام نماز، و نگهدارى و حفظ ما بسبب شماست.
«والقضاء المثبت ما استأثرت به مشيّتكم، والممحوّ ما استأثرت به سنّتكم».
قضاء آنگاه ثابت و غير قابل تغيير است كه مشيّت شما آن را اختيار كند، و آنچه سنّت شما آن را اختيار كند قابل تغيير و محو شدن است.
🌹حضرت رضا عليه السلام :
امامت
از جهت قدر و ارزش
والاتر،
و از حيث شأن و موقعيّت
عظيم تر
و از جهت مكان و منزلت
برتر
از آن است كه مردم با عقول خود آن را درك كنند
و با آراء ونظرات خود به آن برسند،
و يا امام و پيشوائى را به اختيار خود نصب كنند،
امامت را به حضرت ابراهيم بعد از مقام نبوّت و خلّت
به عنوان مرتبه سوّم اختصاص داد،
و فضيلت شريفى است كه او را به آن مشرّف نمود
تا اينكه فرمود:
هيهات، هيهات،
در وادى امامت
عقول دچار سرگردانى،
فهمها و شعورها
دچار تحيّر،
و فكرها
در حيرت،
ديدهها ضعيف،
بزرگان كوچك،
حكماء متحيّر،
خطباء گنگ،
انديشمندان در جهالت،
زيركان و باهوشان عاجز،
و شعراء و بليغان
ضعيف تر از آن هستند
كه بتوانند
شأنى از شئون امامت يا فضيلتى از فضائل ايشان را وصف كنند
و همگى اقرار به ناتوانى و تقصير خود نموده اند.
و چگونه ممكن است وصف شود
يا كنه و حقيقت او شناخته شود،
يا امرى از امور آن فهميده شود
يا كسى يافت شود كه بتواند جايگزين او گردد،
و مردم را بى نياز كند...
📚كمال الدين: ۶۷/۲ ح ۳۱، عيون الأخبار: ۱۷۱/۱ ح۱، معانى الأخبار: ۹۶ ح ۲، امالى صدوق: ۵۳۶ ح ۱ مجلس ۹۷، بحار الأنوار: ۱۲۴/۲۵ ضمن ح۴.
🌹 امام صادق عليه السلام فرموده است:
اگر اجازه داشتيم
حال خود و موقعيّت و جايگاه خويش را
نزد پروردگار به مردم خبر دهيم،
شما نمى توانستيد تحمّل كنيد
و آن را بپذيريد.
عرض كرد: موقعيّت علمى منظور شما است؟
فرمود:
علم كمترين و آسان ترين آنها است،
همانا امام
آشيانه و جايگاه اراده خداوند است،
اراده نمى كند مگر آنچه را كه خدا بخواهد.
ا📚لمحتضر: ۱۲۸، بحار الأنوار: ۳۸۵/۲۵ ح ۴۱.
🌹 امام صادق عليه السلام فرمود:
اى حمران ؛ نيست دنيا با تمامى وجودش و آسمانها و زمين نزد امام عليه السلام
مگر اين چنين - و اشاره به كف دست مباركش كرد -
ظاهر و باطن آن را،
داخل و خارجش را،
و خشك و تر آن را
مى داند.
📚المحتضر: ۱۴۳، بحار الأنوار: ۳۸۵/۲۵ ح ۴۲.
https://eitaa.com/nashr110
نشر فضائل اهل بیت علیهم السلام
🔰🔰 🔶 ۱۵شعبان #ولادت #حضرت_بقیة_الله عجلاللهتعالیفرجه 🔶 ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۲۵۵هـق شب ﺟﻤﻌﻪ شب ﻭﻟﺎﺩﺕ #خاتم_ال
🔶 ۱۵شعبان #ولادت #حضرت_بقیة_الله عجلاللهتعالیفرجه 🔶
🔸 قسمت دوم
🔸 ﺍﻟﻘﺎﺏ #حضرت_حجت ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
ﺍﺯ ﺍﻟﻘﺎﺏ ﺁﻥ ﻧﻮﺭ ﺍﻟﻬﻰ «ﺣﺠّﺔ ﺍﻟﻠﻪ علیه السلام»، «ﺣﺠّﺔ ﺁﻝ ﻣﺤﻤّﺪ علیهم السلام»، «ﺻﺎﺣﺐ ﺍﻟﺰﻣﺎﻥ علیه السلام» ﻳﻌﻨﻰ ﻓﺮﻣﺎﻧﺮﻭﺍﻯ ﻋﺼﺮ ﺧﻮﺩ، «ﻣﺎلک ﺭﻗﺎﺏ ﺍﻟﺨﻠﺎﻳﻖ علیه السلام» ﻳﻌﻨﻰ ﺍﻣﺮ، ﺍﻣﺮ ﺍﻭ ﻭ ﻧﻬﻰ، ﻧﻬﻰ ﺍﻭ ﻭ ﺣﻜﻢ، ﺣﻜﻢ ﺍﻭ ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻥ، ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺍﻭﺳﺖ، «ﻣﻬﺪﻯ علیه السلام» ﻛﻪ ﺧﻠﻖ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ی ﺍﻭ ﻫﺪﺍﻳﺖ می ﻳﺎﺑﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﻘﺪّﺱ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺟﺎﺩﻩ ﺿﻠﺎﻟﺖ ﺑﻪ ﺷﺎﻫﺮﺍﻩ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﺭﺳﺘﮕﺎﺭ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ، «ﻗﺎﺋﻢ علیه السلام» ﻛﻪ #حضرت_صادق ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ :
«ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﻬﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺣﻖّ #قیام ﻣﻰ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﺍﻭ ﺭﺍ #قائم ﮔﻮﻳﻨﺪ»، «ﻣﻨﺘﻈَﺮ» ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻭ ﻏﻴﺒﺖ ﻃﻮﻟﺎﻧﻰ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻣﺨﻠﺼﻴﻦ ﺍﻭ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺧﺮﻭﺟﺶ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻛِﺸﻨﺪ ﻭ ﺷﻜّﺎﻛﻴﻦ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
📚 کفایة الموحّدین ج۳ ص۳٤۳ ؛ بحار الأنوار ج۵۱ ص۳۰
🔸 ﺍﻭﺻﺎﻑ #امام_زمان ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
ﺍﻭﺻﺎﻑ ﻇﺎﻫﺮﻯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ شباهت های ﺯﻳﺎﺩﻯ ﺑﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﮔﺮﺍﻣﻰ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺩﺍﺭﺩ.
ﺧﻄّﻰ ﺍﺯ ﻣﻮﻯ سبز ﺭﻧﮓ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺯُﻣُﺮّﺩ ﺍﺯ ﮔﺮﺩﻥ ﺗﺎ ﻧﺎﻑ ﻣﺒﺎﺭک ﺍﻭ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﺍﻯ ﺩﺭﺧﺸﻨﺪﻩ ﻭ ﻧﻮﺭﺍﻧﻰ ﺍﺳﺖ.
#امیرمومنان ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ :
«ﺍﻭ ﺟﻮﺍﻧﻰ ﺍﺳﺖ ﺧﻮﺵ ﺭﻭﻯ ﻭ ﺧﻮﺵ ﻣﻮﻯ ﻭ ﻧﻮﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﺑﺮ ﺳﻴﺎﻫﻰ ﻣﺤﺎﺳﻦ و موی سر انور ﺍﻭ ﻏﺎﻟﺐ ﺍﺳﺖ».
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص٤۷۰ ؛ بحار الأنوار ج۵۱ ص۳۶
#امام_باقر ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ :
«ﺭﻧﮓ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﻣﺎﻳﻞ ﺑﻪ ﺳُﺮﺧﻰ ﺍﺳﺖ ﻣﺎﻧﻨﺪ #گل_سرخ ﺷﻜﻔﺘﻪ ﻭ ﭼﺸﻤﺎﻧﺶ ﮔﺸﺎﺩﻩ ﻭ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﺑﺮﻭﻫﺎﻳﺶ ﻣﺮﺗﻔﻊ ﻭ ما ﺑﻴﻦ ﺷﺎﻧﻪ ﻫﺎﻯ ﺍﻭ ﺑﺎﺯ ﺍﺳﺖ» ﮔﺸﺎﺩﻩ ﺟﺒﻴﻦ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻴﻨﻰ ﺍﻭ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﻧﺎﺯک ﻭ ﺷﻜﻢ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﺑﺮ ﺁﻣﺪﮔﻰ ﺩﺍﺭﺩ، ﻭ ﺑﻴﺦ ﺩﻧﺪﺍن های ﺛﻨﺎﻳﺶ ﮔﺸﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۲۱۵
🔸 ﻣﺎﺩﺭ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
ﻭﺍﻟﺪﻩ #حضرت_صاحب_الامر ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺣﻀﺮﺕ ﻧﺮﺟﺲ ﺧﺎﺗﻮﻥ علیها السلام ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺎم ها ﻭ ﺍﻟﻘﺎﺏ ﺩﻳﮕﺮ آن ﺣﻀﺮﺕ علیها السلام #ملیکه، #ریحانه، #صیقل، #سوسن ﺍﺳﺖ.
ﺩﺭ #زیارت ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ (ﻛﻪ ﺗﻤﺎﻣﻰ ﻋﺒﺎﺭﺍﺕ ﺁﻥ ﺩﻟﺎﻟﺖ ﻭﺍﺿﺤﻰ ﺑﺮ ﻋﻠﻮّ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﺁﻥ ﺑﺎﻧﻮ ﺩﺍﺭﺩ) ﺗﻮﺻﻴﻒ ﺑﻪ ﺭﺍﺿﻴﻪ، ﻣﺮﺿﻴﻪ، ﺻﺪّﻳﻘﻪ، ﺗﻘﻴّﻪ، ﻧﻘﻴّﻪ، ﺯﻛﻴّﻪ، والدة الامام، المودعة اسرار الملک العلّام، امّ موسی، ابنة حواری عیسی ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
📚 بحار الأنوار ج۹۹ ص۷۰ ؛ ریاحین الشریعة ج۳ ص۲۵
بناﺑﺮ ﻧﻘﻠﻰ ﺟﻨﺎﺏ ﻧﺮجس علیها السلام ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۲۶۱هـق ﺩﺭ #سامرا ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﺭﺣﻠﺖ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺟﻮﺍﺭ #امام_هادی و #امام_عسکری ﻋﻠﻴﻬﻤﺎ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﻓﻦ ﺷﺪ.
📚 ریاحین الشریعة ج۳ ص۲۵
ﺑﻨﺎﺑﺮ ﻧﻘﻠﻰ ﺩﻳﮕﺮ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۲۶۰هـق ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺷﻬﺎﺩﺕ #حضرت_عسکری ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺣﻠﺖ ﻧﻤﻮﺩ، ﺯﻳﺮﺍ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺍﺯ ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺧﻮﺩ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻭ ﻋﻴﺎﻟﺶ ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩ ﺣﻀﺮﺕ ﻧﺮﺟﺲ ﺧﺎﺗﻮﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺧﻮﺍﺳﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﻋﺎ ﺑﻔﺮﻣﺎﻳﻨﺪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﺑﺮﻭﻧﺪ.
📚 ﺗﺎﺭﻳﺦ ﺳﺎﻣﺮﺍﺀ ﺝ۱ ص۲٤۳
ﺣﻀﺮﺕ ﺣﻜﻴﻤﻪ ﺧﺎﺗﻮﻥ ﺩﺧﺘﺮ #امام_جواد ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻮﻓﻴﻖ ﺭﺅﻳﺖ ﻭ ﺩﺭک ﭼﻬﺎﺭ ﺍﻣﺎﻡ ﻣﻌﺼﻮﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ.
📚 ﺑﺤﺎﺭ ﺍلأﻧﻮﺍﺭ ﺝ۵۰ ﺹ۸
ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۲۷٤هـق ﺩﺭ #سامراء ﺭﺣﻠﺖ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ.
📚 ﺗﺎﺭﻳﺦ ﺳﺎﻣﺮﺍﺀ ﺝ۱ ص۲۳۹
ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻣَﺤﺮﻡ ﺍﺳﺮﺍﺭ #اهلبیت ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻛﺴﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺻﺎﺣﺐ ﺍﻟﺰﻣﺎﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﺑﺎﺭ ﺧﺪﻣﺖ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﺸﺮّﻑ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ شهادت #امام_حسن_عسکری ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ «ﺳُﻔَﺮﺍ» ﺑﻮﺩﻩ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﺍﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﺣﻮﺍﺋﺞ ﺧﻮﺩ ﻧﺎیل ﻣﻰ ﺷﺪﻧﺪ.
📚 ﺭﻳﺎﺣﻴﻦ ﺍﻟﺸﺮﻳﻌﺔ ﺝ٤ ﺹ۱۵۰
#ادامه_دارد ...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/nashr110
نشر فضائل اهل بیت علیهم السلام
🔶 ۱۵شعبان #ولادت #حضرت_بقیة_الله عجلاللهتعالیفرجه 🔶 🔸 قسمت دوم 🔸 ﺍﻟﻘﺎﺏ #حضرت_حجت ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
🔶 ۱۵شعبان #ولادت #حضرت_بقیة_الله عجلاللهتعالیفرجه 🔶
🔸 قسمت سوم
🔸ﺍﻳّﺎﻡ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻭﻟﺎﺩﺕ #امام_زمان ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
ﭘﺲ ﺍﺯ ﮔﺬﺷﺖ یک ﺷﺐ ﺍﺯ ﻭﻟﺎﺩﺕ #امام_عصر ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، ﻧﺴﻴﻢِ ﺧﺎﺩﻡ ﺧﺪﻣﺖ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﻋﻄﺴﻪ ﻛﺮﺩ. ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﻳَﺮحَمکَ الله» ﺳﭙﺲ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﻋﻄﺴﻪ ﺗﺎ ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﺍﻣﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﺮﮒ ﺍﺳﺖ».
📚 کمال الدین ﺹ٤۳۰
ﺍﻳﻦ ﻣﺎﺟﺮﺍ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ۲۵ﺷﻌﺒﺎﻥ ﻫﻢ ﻧﻘﻞ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۲۳۲
ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﺼﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، #حضرت_عسکری ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﺻﺤﺎﺏ ﺧﺎﺹّ ﻧﻤﺎﻳﺎﻧﺪ ﻭ #امامت ﺍﻭ ﺭﺍ ﺗﺼﺪﻳﻖ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ.
📚 ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺍﻟﺸﻬﻮﺭ ﺹ۱٤۷
🔸 غیبت صغری
در #غیبت_صغری چهار تن از بزرگان #شیعه به ترتیب وکیل و سفیر و #نائب_خاص امام زمان علیه السلام بودند، که خدمت آن حضرت می رسیدند و وکالتشان مورد تأیید آن حضرت بود، و پاسخ های امام علیه السلام در حاشیه نامه ها توسط نوّاب به دست مردم می رسید.
البتّه غیر از این چهار نفر وکلای دیگری هم از طرف امام علیه السلام در بلاد مختلف بودند که به وسیله ی همین چهار بزرگوار امور مردم را به عرض امام زمان علیه السلام می رساندند و از سوی امام علیه السلام در امور آن ها توقیع هایی صادر شده بود.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۲۳۲
سفارت این چهار بزرگوار سفارت مطلق و تامّ بوده، ولی دیگران در موارد خاصّی سفارت داشتند، مانند ابو الحسن محمّد بن جعفر اسدی، احمد بن اسحاق اشعری، ابراهیم بن محمّد همدانی، احمد بن حمزة بن الیسع.
📚 ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺍﻟﺸﻬﻮﺭ ﺹ۱٤۷
نوّاب اربعه عبارتند از ابو عمرو #عثمان_بن_سعید عَمری، ابو جعفر #محمد_بن_عثمان بن سعید عَمری، ابو القاسم #حسین_بن_روح نوبختی، ابو الحسن #علی_بن_محمد_سمری.
نائب اوّل عثمان بن سعید مورد اعتماد مردم و جلیل القدر و وکیل #امام_هادی و #امام_عسکری علیه السلام نیز بود.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص٤۱۵
او به امر امام علیه السلام متصدّی کفن و دفن #حضرت_عسکری علیه السلام گردید.
📚 المهدی علیه السلام ص۱۸۱ ؛ بحار الأنوار ج۵۱ ص۳٤٤
چون امام عسکری علیه السلام در محلّه عسکر سکونت داشتند و تماس با آن حضرت برای شیعیان مشکل بود، عثمان بن سعید چون #روغن_فروش بود، اموال را در ظرف های روغن می ریخت و به خدمت امام علیه السلام می بُرد.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۵۶ ؛ اعیان الشیعة ج۲ ص٤۸ بخش سوّم
#احمد_بن_اسحاق قُمی هنگامی که از #حضرت_هادی علیه السلام پرسید :
آقای من، گاهی غایب و گاهی حاضرم. وقتی هم که حضور دارم همیشه نمی توانم خدمت تان برسم. سخن چه کسی را بپذیرم و فرمان چه شخصی را اطاعت کنم ؟
حضرت فرمود :
«این عَمرو عثمان بن سعید عَمری مورد اطمینان و امین است. آنچه به شما بگوید از من می گوید و آنچه به شما برساند از من می رساند».
احمد بن اسحاق می گوید :
پس از رحلت امام هادی علیه السلام نزد امام عسکری علیه السلام رفته همان گفته را تکرار کردم. آن حضرت مانند پدر بزرگوارشان فرمودند :
«ابو عَمرو امین و مورد اطمینان امام گذشته و مورد اطمینان من در زندگی و پس از مرگ من است. آنچه به شما بگوید و آن چه به شما برساند از من می رساند».
📚 بحار الأنوار ج۵۱ ص۳٤٤
جناب عثمان بن سعید پس از #امام_حسن_عسکری علیه السلام به فرمان #حضرت_مهدی علیه السلام به وکالت و نیابت ادامه داد، و شیعیان مسائل خود را نزد او می بُردند و پاسخ امام علیه السلام توسط او به مردم می رسید.
📚 کمال الدین ص۵۱۰
نائب دوّم ابو جعفر محمّد بن عثمان بود و او نیز همچون پدر از بزرگان شیعه و در تقوی و عدالت و بزرگواری مورد اعتماد و احترام شیعیان بود. عثمان بن سعید پیش از وفات به فرمان امام عصر علیه السلام فرزند خود ابو جعفر بن عثمان را به جانشینی خود و نیابت امام علیه السلام معرّفی کرد.
این در حالی بود که امام عسکری علیه السلام نسبت به او و پدرش اظهار اعتماد و اطمینان فرموده بود و شیعه بر #عدالت و تقوی و اطاعت او اتّفاق داشتند.
📚 من لایحضره الفقیه ج۲ ص۵۲۰
پس از در گذشت نائب اوّل جناب عثمان بن سعید، توقیعی از جانب امام زمان علیه السلام در مورد وفات او و نیابت فرزندش محمّد صادر شد که ترجمه قسمتی از آن چنین است : «انا لله و انا الیه راجعون، در برابر فرمان خدا تسلیم و به قضای او راضی هستیم. پدرت سعادتمند زیست و پسندیده در گذشت.
خداوند او را رحمت کند و به پیشوایان و سرورانش علیهم السلام ملحق سازد. از کمال سعادت پدرت بود که خداوند فرزندی چون تو را به او عنایت کرد که پس از او جانشین گردی، و در امورش قائم مقام او باشی و برایش طلب رحمت و آمرزش نمایی».
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۶۳
#ادامه_دارد ...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/nashr110
🔶 ۱۵شعبان #ولادت #حضرت_بقیة_الله عجلاللهتعالیفرجه 🔶
🔸 قسمت چهارم
از محمّد بن عثمان پرسیدند :
صاحب الامر علیه السلام را دیده ای ؟
گفت : آری و آخرین ملاقاتم با او کنار بیت الله الحرام #کعبه بود که می فرمود :
«اللّهُمَّ أنجِز لی ما وَعَدتَنی» و نیز او را در مستجار نزدیک رُکن یمانی کعبه دیدم که می گفت : «اللّهُمَّ انتَقِم لی مِن أعدائی».
📚 الکنی و الألقاب ج۳ ص۲۶۷
این بزرگوار کتاب هایی در فقه تألیف کرده که مشتمل است بر آنچه از #حضرت_عسکری علیه السلام و از پدر خود شنیده بود.
📚 کمال الدین ص۵۰۳
#محمد_بن_عثمان برای خود قبری ترتیب داده بود و آن را با ساج پوشانده بود و روی آن آیاتی از #قرآن کریم و اسامی #ائمه_اطهار علیهم السلام را نوشته بود. هر روز داخل آن می شد و یک جزء قرآن قرائت می کرد و بیرون می آمد.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۶۶
او پیش از مرگ از روز وفات خود خبر داد و در همان روز که خبر داده بود در گذشت.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۷۰
همچنین پیش از رحلت به شیعیان خبر داد که امام علیه السلام جناب ابو القاسم حسین بن روح نوبختی را برای سفارت و ارتباط با خود انتخاب فرموده اند و او قائم مقام من است و به او مراجعه کنید.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۷۲
او در سال ۳۰۵هـق رحلت فرمود.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۹۱
نائب سوّم جناب ابو القاسم #حسین_بن_روح نوبختی است، که نزد موافق و مخالف عظمت و بزرگی ویژه ای داشت، و به عقل و بینش و تقوی و فضیلت نزد عموم فرقه های مختلف مذهبی مشهور بود و در زمان نائب دوّم از جانب او متصدّی پاره ای از امور بود.
با اینکه میان یاران نائب دوّم، جعفر بن احمد بن متیل از همه به او نزدیکتر بود، و حتّی در اواخر زندگی جناب محمّد بن عثمان، غذای منزل او را در منزل جعفر بن احمد بن متیل تهیّه می کردند، و در میان اصحاب احتمال نیابت و جانشینی #جعفر_بن_احمد بیشتر بود، امّا در آخرین ساعات زندگی جناب محمّد بن عثمان که جعفر بن احمد بالای سر او و حسین بن روح پایین پایش نشسته بود، به جعفر بن احمد رو کرد و فرمود :
«مأمور شده ام که امور را به ابو القاسم حسین بن روح واگذار نمایم». جعفر بن احمد از جا بر خاست و دست حسین بن روح را گرفت و او را بالای سر محمّد بن عثمان نشاند و خود در پایین پای او نشست.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۹۳
در ۶شوال سال ۳۰۵هـق اوّلین توقیع از ناحیه مقدّسه #امام_عصر علیه السلام برای او صادر شد که متن آن چنین بود :
«ما او را می شناسیم، خداوند تمامی خیر و رضای خویش را به او بشناساند و به توفیق خود او را یاری نماید. از مکتوب او مطّلع شدیم و نسبت به او وثوق و اطمینان داریم. او را نزد ما مکان و منزلتی است که خشنودش می سازد. خداوند احسان خویش را به او بیفزاید که خدا ولی و توانا بر همه چیز است، و سپاس خدای را که شریکی ندارد و درود و سلام فراوان خداوند بر فرستاده او محمّد و بر خاندان او صلوات الله علیهم».
از ابو سهل نوبختی صاحب تألیفات ـ که از متکلّمین بزرگ بغداد بود ـ پرسیدند :
برای چه جناب ابو القاسم حسین بن روح به مقام نیابت نایل شد و شما نایل نشدید ؟
گفت : ائمه علیهم السلام داناترند و آنچه برگزینند شایسته تر و مناسب تر است، ولی من فردی هستم که با خصم برخورد و مناظره می کنم و اگر نائب امام علیه السلام بودم و مکان #امام_زمان علیه السلام را می دانستم (چنان که ابو القاسم حسین بن روح به جهت نیابت می داند) و در گیر و دار بحث پیرامون امام علیه السلام با مخالفان در تنگنا قرار می گرفتم ممکن بود نتوانم خود را کنترل کنم و جای آن حضرت را افشا نمایم؛ ولی ابو القاسم اگر امام علیه السلام در زیر دامان او مخفی باشد و او را با آلات بُرنده تکّه تکّه نمایند دامان خود را از او بر نمی دارد و او را به دشمن نشان نخواهد داد.
📚 الغیبة (شیخ طوسی) ص۳۹۶
جناب ابو القاسم حسین بن روح حدود ۲۱سال مقام نیابت داشت. او قبل از وفات امور را به امر امام علیه السلام به ابو الحسن #علی_بن_محمد_سمری وا گذاشت، و در ماه شعبان سال ۳۲۶هـق درگذشت. آرامگاه او در #بغداد است.
📚 بحار الأنوار ج۵۱ ص۳٤٤
نائب چهارم ابو الحسن سَمُری است که بر حسب الأمر حضرت صاحب الزمان علیه السلام به جناب حسین بن روح، امر نیابت بعد از او به ابو الحسن سَمُری واگذار شد. به فرموده بزرگان رجال، عظمت و جلالت قدر او محتاج به توصیف نیست. ابو الحسن سَمُری روزی به جمعی از مشایخ که نزد او بودند فرمود :
«خداوند به شما در مصیبت علی بن بابویه قُمی اجر عنایت فرماید. در این ساعت او از دنیا رفت». آنان ساعت و روز و ماه را یاد داشت کردند، و ۱۷ یا ۱۸ روز بعد خبر رسید که همان ساعت #علی_بن_بابویه قُمی در گذشته است.
📚 خروج #سفیانی و #صیحه_آسمانی دو علامت از علاماتی هستند که هنگام ظهور امام عصر علیه السلام واقع می شوند.
#ادامه_دارد ...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/nashr110