💠«وَ لَقَد جِئتُمُونَا فُرَٰدَىٰ كَمَا خَلَقنَٰكُم أَوَّلَ مَرَّة وَتَرَكتُم مَّا خَوَّلنَٰكُم وَرَآءَ ظُهُورِكُم ...» (انعام/ ٩٤).
و [لحظۀ ورود به جهان ديگر به آنان خطاب مى شود:] همان گونه كه شما را نخستين بار آفريديم، اكنون هم تنها به نزد ما آمديد، و آنچه را در دنيا به شما داده بوديم پشت سر گذاشته و همه را از دست داديد... .
#قرآن
#آخرت
@nasimehayaat
یا نور
🔶 سپید کن شب تارم . . .
سپید کن شب تارم به نور خویش
چو بی نوا شده باشم به گور خویش
بیا و این شب تاریک را بساز
چو روشنای سحر از حضور خویش
من این سرای پر از رنج را شبی
به شوق روی تو سازم سرور خویش
مبارک است که بینم به چشم باز
ز دامگاه بلایا عبور خویش
چه سود برد ز دنیا کسی که مرد
ولی نمرد دمی از غرور خویش
بشوی دست که شویند عاقبت
به آب مرگ روان در قبور خویش
شراب فقر بنوشید هر کسی
رهید ساده جواد از قصور خویش
جواد محمدی
💠#قطعه_سپید_کن_شب_تارم
💠@nasimehayaat
وَ مَا مِن دَآبَّة فِي ٱلأَرۡضِ إِلَّا عَلَى ٱللَّهِ رِزۡقُهَا وَيَعلَمُ مُستَقَرَّهَا وَمُستَودَعَهَا كُلّٞ فِي كِتَٰب مُّبِين (هود/٦).
و هيچ جنبده اى در زمين نيست مگر اينكه روزىِ او بر عهده خداست، و [او] قرارگاه واقعى و جايگاه موقت آنان را مى داند؛ همه اینها در كتابى روشن ثبت است.
@nasimehayaat
---🔹💠🔹---🔹💠🔹---🔹💠🔹---
بسم الله النور
🔸💠🔸نسیمی از قرآن
🔸🔹«وَ ٱتَّبِعُوٓا۟ أَحْسَنَ مَآ أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُم ... أَن تَقُولَ نَفْسٌ يَٰحَسْرَتَیٰ عَلَیٰ مَا فَرَّطتُ فِی جَنبِ ٱللَّهِ.»(زمر/ ۵۵ و ۵۶).از نیکوترین چیزی که از سوی خداوند بر شما نازل شده است پیروی کنید ... مبادا [در آخرت] کسی بگوید: ای حسرت و افسوس بر آنچه در مورد خدا کوتاهی کردم!
🔸انسان مسافر ابدیت و ملاقات با خدا است!
🔸آدرس مکتوب این سفر بزرگ قرآن کریم است و راه بلد آن امام زمان(علیه السلام).غفلت از قرآن و امام حسرت کشنده خواهد داشت.
« خدایا در این دنیا بر غربت من رحمت آور!»
#نسیمی_از_قرآن_34
#تدبر_در_قرآن
#راهنمای_سفر_ابدی
#روز_حسرت
---🔹💠🔹---🔹💠🔹---🔹💠🔹---
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 سیری در رسایل چهارگانه شیخ مفید(ره) با موضوع غیبت امام عصر(عج)
🔺بخش هجدهم
🔸🔹رساله[سوم]: یاران صاحب الزمان(ع) و عدم ظهور آن حضرت
🔹سوال:
چرا امام ظهور نمی کند؟ اگر او ظاهر شود و حتی ظهورش به شهادتش منجر شود، برهان و حجت امامت او قویتر می شود! و شک در وجود داشتن او قطعا از میان می رود!
🔸پاسخ:
چنین چیزی بر امام علیه السلام واجب نیست، همان طور که برخورد با تبهکاران به واسطه عذاب ها و نشان دادن آیات [عذاب] در هر زمانی و به طور پیوسته بر خداوند متعال واجب نیست. گرچه ما می دانیم اگر خداوند در عذاب آنان شتاب کند برهان روشن تری بر قدرت اوست و بر دستور او مبنی بر بازداشتن گنهکاران تاکید بیشتری داشته و بر زشتی مرتکب شدن خلاف امر خداوند نیز دلیل گویاتری خواهد بود.
🔸چنین چیزی در ارتکاب معاصی نیز بازدارنده تر خواهد بود. [حال که واقعیت در مورد قدرت او چنین است] و در زمینه اعمال قدرت چنین اقداماتی بر او واجب نیست، ضرورت این امر در زمینه حکمت و تدبیر او با توجه به آگاهی اش بر مصلحت [ادامه غیبت امام] بیشتر است.
ادامه 👇👇👇
#رسائل_شیخ_مفید_غیبت_18
#غیبت_امام_زمان_علیه_السلام
💠@nasimehayaat
ادامه بخش ۱۸ 👆👆👆
🔸بنابراین، موضوع چنین است که ظهور امام در زمانی که خداوند می داند ظهورش[به علت عدم آمادگی مردم] به نتیجه بدی منجر خواهد شد و به اصلاح نخواهد انجامید، ادامه غیبت آن حضرت حکمت و صواب است، چرا که عاقبت [ظهور در وقت خودش] به صلاح ختم خواهد شد.
🔸اگر امام علیه السلام اکنون ظهورش را به صلاح می دانست، چه به بقای آن حضرت یا به شهادت او همه شیعیان و یارانش ختم می شد به اندازه چشم به هم زدنی در شتافتن به سوی رضای خداوند بزرگ درنگ نمی کرد.
🔸 عصمت آن حضرت دلالت بر علم و معرفت ایشان نسبت به رد ظهور در این زمان [ و هر زمان غیر مناسبی] دارد. این علوم از ناحیه علم سپرده شده به آن حضرت و بهره مندی ایشان از دلایل و نشانه های مذکور دارد.
ادامه دارد...
#رسائل_شیخ_مفید_غیبت_18
#غیبت_امام_زمان_علیه_السلام
💠@nasimehayaat
💠 نامه ای به یک دوست
[دستورالعمل ماه ذی القعده، ذی الحجه و اربعین کلیمی]
بسم اللّه خير الأسماء
«قالُوا سَلاماً قالَ سَلامٌ» (هود/ 70)
خوشا آن دل كه دارد قصد كويش
خوشا آن ديده دارد عشق رويش
خوشا آن بنده شيرين زبانى
كه همواره بود در گفت و گويش
خوشا آن سالك شوريده حالى
كه سرگرم است اندر هاى و هويش
خوشا آن رند مست لاابالى
حسنوار است محو ذات و خويش
🔸غرض از تصديع، تذكر به اربعين كليمى است كه از اوّل ذى القعده تا دهم ذى الحجه است. خنك آنكه در اين ايام جمع هر دو سفر كند و ميقاتش در قربانگاه عاشقان يعنى منى بود.
🔸در اين سه آيه كريمه درست تأمّل و تدبّر شود: «وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً...» «وَ لَمَّا جاءَ مُوسى لِمِيقاتِنا وَ كَلَّمَهُ رَبُّهُ» (اعراف/143 و 144)
«وَ إِذْ واعَدْنا مُوسى أَرْبَعِينَ لَيْلَةً»(بقره/52)
🔸و ديگر از غسل توبه يكشنبه ذى القعده و خواندن چهار ركعت نماز بعد از آن چنانكه مسبوقيد و هم در اعمال ماه ذى القعده مفاتيح مذكور است غفلت نشود.
🔸و همچنين از خواندن دو ركعت نماز بين مغرب و عشاء در ده شب اوّل ذى الحجه تا دهم آن و به دستور اين نماز هم مستحضريد و هم در اعمال ماه ذى الحجه مفاتيح مسطور است كه در هر ركعت بعد از حمد و سوره توحيد يك بار و آيه «وَ واعَدْنا مُوسى» نيز يك بار خوانده مىشود. عمده حضور است و حضور است و حضور.
📚 مرحوم علامه حسن زاده آملی (رضوان الله علیه)، نامهها برنامهها، ص: 36
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
🟡 قدرت ماندگار قرآن
The persistent power of the Quran
✍پروفسور جین دمن مک اولیف/ صاحب کرسی اسلام و قرآن شناسی در دانشگاه های آمریکا.
🔹ترجمه و توضیحات: جواد محمدی
[نوشتار حاضر ترجمه يك سخنراني است که در نشریه American Philosophical Society در سال ۲۰۰۳ به چاپ رسیده است. وي در فضای پس از اتفاقات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به تشریح دلايل ماندگاري قدرت قرآن پرداخته است]
➖➖➖➖
📖 بخش دوم
1- بعد فيزيكي(حسي) قرآن (Carnal).
☑️ من با بعد فيزيكي[قرآن] آغاز مي كنم. اين واژه (carnal)را براي اشاره به تجربه فيزيكي از قرآن به كار مي برم، جنبه اي كه از خلال بدنه قرآن احساس وفهم شده است.
☑️ اجازه بدهيد از گوش[و شنیدن] شروع كنيم. اكثر مسلمانان در بيشتر زمان ها و مكان ها قرآن را از طريق گوش و شنيدن تجربه نموده اند. فرايند وحي ذاتا شفاهي بود و [حضرت] محمد[صلي الله عليه و آله] قرآن را به شكل شفاهي دريافت كرده و به او امر شد كه قرآن را [در کنار کتابت و نوشتن] به اين شيوه حفظ نمايد.
☑️ آياتي بسيار قديمي پيامبر را دقيقا با همين دستور مورد خطاب قرا رداده است:« اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ خَلَقَ الْإِنْسانَ مِنْ عَلَقٍ اقْرَأْ وَ رَبُّكَ الْأَكْرَمُ الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ عَلَّمَ الْإِنْسانَ ما لَمْ يَعْلَم »( علق/5-1). همين كلمه «قرآن» کلمه رایج عربي است كه معناي قرائت مي دهد.
☑️ درحال حاضر يعني زماني كه اكثر مسيحيان در طول سال ها تجربه اي قبلي از شكل شفاهي انجيل داشته اند- زيرا تا نسل هاي اخير اكثر مردم بيسواد بودند- بيشتر ما[مسیحیان] كتاب مقدس را به عنوان يك كتاب تصور مي كنيم و ارتباط ما با آن بيشتر از طريق چشم است تا گوش و اين حالت ، حالتي شبيه ارتباط مسلمانان با قرآن نيست[ارتباط مسلمانان با قرآن فراتر از صرف ارتباط بصری و چشمی است].
☑️ پدر نوزاد به هنگام تولد او را نزديك خود نگه داشته و چند كلمه از قرآن(اذان) را درگوش او زمزمه مي كند. بچه هاي كوچك در بسياري از كشور هاي اسلامي آموزش خود را با كلاس قرآن آغاز مي كنند. جلسات قرائت قرآن كه با فقرات كوتاه آغاز شده ،با صداي بلند تكرار و به ذهن سپرده مي شود و در نهايت به سوي قسمت هاي طولاني تر سير مي كند. قرائت شفاهي آياتي از قرآن ، بخشي از هر نماز پنج گانه را تشكيل مي دهد، نمازهايي كه مسلمانان هر روز مقيد به انجام آن هستند.
ادامه دارد ... .
#قرآن_پژوهی_خاورشناسان
#قدرت_ماندگار_قرآن_2
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 میقات جانان
ای عاشقان ای عاشقان میعادِ مستان آمده
یک اربعین عیش و طرب تا عید قربان آمده
جا ماندگان از کوی او! دیگر بهاران آمده
موسایِ جان بیدار کن! میقاتِ جانان آمده
چون من اگر تَر دامنی امّید خود کوته مکن
صد جلوه از رخسارِ او با عفو و غُفران آمده
از جسم و تن بیرون بیا هنگام دیدار آمده
از شوقِ دیدارش ببین موسی شتابان آمده
این کوه خود بینی بیا با عشق خاکستر نما
در طور سینا آتشِ عشقش فروزان آمده
این «لَنْ تَرانی» های او بر شوقِ دیدارش فزود
هر چند در میقات طور عنقایِ پنهان آمده
چشمان محروم از بَصَر بینا نِما یعقوب وار
این مُشکْ سا پیراهَنَ از یوسف به کنعان آمده
اینک «تَرانی» گفته آن پنهانْ نگارِ کوهِ طور
فرزند موسی چون شبی سوی خراسان آمده
بی فیضِ آن آرام جان چون می بری ره ای جواد!
خندان به آن وادیِ مور گویا سلیمان آمده
و لِلّه الحَمد
جواد محمدی
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
#غزل_میقات_جانان
#اربعین_کلیمی
💠@nasimehayaat
---🔸💠🔸---🔸💠🔸---🔸💠🔸---
بسم الله النور
💠 نسیمی از قرآن
🔸🔹«وَ إِنَّكَ لَتُلَقَّى ٱلقُرءَانَ مِن لَّدُن حَكِيمٍ عَلِيمٍ.» (نمل/٦)
يقيناً تو قرآن را از نزد حكيمى دانا فرا مى گيرى.
۱. دریافت کننده قرآن پیامبر(ص) بوده است. عبارت «وَ إِنَّكَ» بر نقش آن وجود شریف در اعطای این هدیه الهی به بشریت تأکید دارد.
۲.در این آیه تأکید شده است که پیامبر(ص) قرآن را از نزد(لدن) خود خدا آورده است. هم آن حضرت و هم قرآن کریم چنین شأن والایی داشته اند. هر کس به آن دو حبل متین الهی متمسک شود، او را به طور ویژه نزد خدا عروج خواهند داد.
۳. قرآن کریم از نزد خدای حکیم و علیم آورده شده است؛ یعنی هم مستحکم و خالی از عیب و نقص و هم جلوه علم و دانش پروردگار است. به عبارت دیگر نسخه بی نقص و کامل هدایت است.
#نسیمی_از_قرآن_35
#تدبر_در_قرآن
#پیامبر_و_قرآن
---🔸💠🔸---🔸💠🔸---🔸💠🔸---
@nasimehayaat
بسم الله خیر الاسماء
💠 هم دختری امام را هم خواهری کریمه ای
معصومه ای،شفیعه ای در روز حشر خلق را
٣١ اردیبهشت ۱۴۰۲
#حضرت_فاطمه_معصومه_س
#دهه_کرامت
🔹@nasimehayaat
🔰 سخننگاشت | نماز روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید. غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.» ۱۳۹۴/۶/۱۸
💻 @Khamenei_ir
اوصاف الاشراف-باب اول-فصل دوم-در-ثبات.mp3
29.2M
🟨🔹اوصاف الاشراف🔹🟨
✍ اثر: خواجه نصیرالدین طوسی
📖🎙متن خوانی کتاب
🔸 باب اول: فصل دوم: در ثبات
#متن_خوانی_اوصاف_الاشراف_5
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
🟡 قدرت ماندگار قرآن
The persistent power of the Quran
✍پروفسور جین دمن مک اولیف/ صاحب کرسی اسلام و قرآن شناسی در دانشگاه های آمریکا.
🔹ترجمه و توضیحات: جواد محمدی
[نوشتار حاضر ترجمه يك سخنراني است که در نشریه American Philosophical Society در سال ۲۰۰۳ به چاپ رسیده است. وي در فضای پس از اتفاقات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به تشریح دلايل ماندگاري قدرت قرآن پرداخته است]
➖➖➖➖
📖 بخش سوم
[ادامه] 1- بعد فيزيكي(حسي) قرآن (Carnal).
☑️ قرائت مطلوب ومناسب قرآن، خصوصا هنگامي كه شامل قسمت هاي گسترده تري از آن مي شود، تكرار ساده كلمات عربي نيست ، بلكه يك نظم استادانه است كه براي كسب مهارت دراين زمينه، سال ها مطالعه و تمرين لازم است.
☑️ آيه 4 سوره مزمّل به مؤمنان دستور مي دهد كه وحي را در شيوه اي بدون شتاب و شمرده تكرار كنند[ترتیل]. تمام ساختار آموزشي و عملي [قرائت قرآن] بر اساس اين آيه بنا شده است.
☑️ تلفظ دقيق هر يك از حروف عربي – و به خاطر داشتن اين مطلب كه اغلب قاريان قرآن غير عربند- با قوانين استادانه اي براي ايجاد و كشش مصوت ها و صامت ها تركيب مي شوند.
☑️ من در كلاس قرائت قرآن (تجويد) در دانشگاه اردن در امّان شركت داشته ام و مي توانم به تلاش و تمركز مورد نياز براي پيشرفت در همه اين تكاليف ضروري شهادت بدهم. اكثر قاريان ماهر و كامل صاحب حرفه اي با ارزش مي شوند. آنها در مراسم خصوصي وعمومي شركت نموده و پاداش دريافت مي كنند و در هر نسل برخي در سطح بين المللي مشهور مي شوند.
☑️ شنيدن قرائت زيبا و خوب قرآن براي اكثر مسلمانان يك تجربه هيجان انگيز است. مسلمانان تمام جهان ، قطع نظر از اينكه عربي، زبان مادري آنان باشد يا نه، به صداي قرآن ارج و احترام مي گذارند.
☑️ براي دومين بار من يك شهادت شخصي را ارائه مي دهم : در سفر به خاور ميانه و آسياي جنوب شرقي من اغلب قرائت های شگفت انگيزي شنيده ام و حتي به عنوان يك غير مسلمان ،عميقا تحت تاثير آن قرار گرفته ام، خصوصا زماني كه قاري- چه مرد و چه زن- حافظ قرآن نيز بوده است، آن هنگام زيبايي صداي قرآن به وسيله احساس شگفتي كه من از تصور اين كمال حس مي كنم ، تقويت شده است.
ادامه دارد ... .
#قرآن_پژوهی_خاورشناسان
#قدرت_ماندگار_قرآن_3
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
🔹 بخش اول/ مقدمه
✍جواد محمدی
پيامبر گرامی اسلام و اهل بيت طاهرينش
مایه رحمت و هدایت برای مردم هستند: « وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعالَمِين»(انبياء/107). آن بزرگواران با كلام و روش و منش عملي خود طريق صحيح زندگی را به بهترين شكل به همگان آموخته اند. در این سلسله نوشتار بر آنیم برخی ابعاد سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام را مورد توجه قرار دهیم.
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_1
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
✍جواد محمدی/بخش دوم
🔹🔸مبانی اخلاق در سیره امام رضا عليه السلام(۱)
اخلاق خود علمي است که از ديرباز تا كنون علماي «علم اخلاق» و انديشمندان و فلاسفه بزرگي به بيان مفاهيم آن پرداخته و از چرايي و فلسفه آن نيز سخن گفته اند به گونه اي كه امروزه «فلسفه اخلاق» خود دانشي است مستقل و در آن از امور مختلفي از جمله مباني مكاتب اخلاقي گوناگون بحث به ميان مي آيد( براي آگاهي بيشتر رك فلسفه اخلاق اثرشهيد مطهري و نقد و بررسي مكاتب اخلاقي نوشته آيت الله مصباح يزدي). در اين بخش مي خواهيم بدانيم اخلاق از نگاه نوراني امام رضا عليه السلام بر چه مبناهايي استوار است و اصولا خاستگاه اخلاق در انديشه تابناك رضوي چيست.
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_2
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
✍جواد محمدی/بخش سوم
🔹🔸مبانی اخلاق در سیره امام رضا عليه السلام(۲)
۱.توحيد و خدا محوري:
🔹بنيادي ترين مبناي مردم دوستي در سيره امام هشتم (ع) توحيد و خدا محوري است. بيان مطلب آنكه اخلاق زماني ارزش معنوی و الهی محسوب مي شود كه براي خدا و به انگيزه صحيح صورت پذيرد. دليل اين مطلب گذشته از احاديث صادره از لسان حضرت آن است كه ايشان خود پيشواي دين و مسلمانان است و از چنين جايگاهي آنان را به اخلاق فرا مي خواند.
🔹 در حديثي از حضرت مي خوانيم:« مَنِ اسْتَفَادَ أَخاً فِي اللَّهِ اسْتَفَادَ بَيْتاً فِي الْجَنَّة.»(وسایل الشیعه، ج 12 ،ص 232). هر كس ديگري را به خاطر خدا دوست بگيرد از خانه اي در بهشت بهره مند مي گردد. اين روايت به وضوح دوستي با دیگران را زماني ارزشمند مي داند كه به خاطر خدا باشد به عبارت ديگر آنچه به این کار بها مي دهد قيد «في الله» است.
🔹 امام يكي از نشانه هاي مروت را «اتخاذ الإخوان في الله»؛ يعني دوستي كردن با ديگران به خاطر خدا مي داند(عیون اخبار الرضا،ج2،ص27).
🔹 حسن بن علي وشّاء از آن حضرت نقل مي كند كه:«مَنْ فَرَّجَ عَنْ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ اللَّهُ عَنْ قَلْبِهِ يَوْمَ الْقِيَامَة.»(كافی،ج2،ص200). هر كس مشكل مومني را برطرف نمايد خدا در روز قيامت اندوه قلبي او را برطرف خواهد كرد. در اين حديث آنچه كه مبناي انگيزش انسان براي گره گشايي از ديگران معرفي شده است اين است كه خدا در روز قيامت اندوه او را رفع خواهد كرد .👇👇
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_3
@nasimehayaat
👆👆👆ادامه بخش سوم:
🔹بديهي است كسي كه به انسان پاداش مي دهد خداست نه كس ديگري و كمال عمل آدمي در اين است كه آن عمل براي رضاي خدا انجام شود .
🔹حسن بن جهم مي گويد از حضرت در مورد حد تواضع سوال نمودم، ايشان پس از بيان برخي درجات تواضع مانند پاسخ بدي ديگران را به خوبي دادن، فروبردن خشم و در گذشتن از خطاها و جفاهاي مردم فرمود:«وَ اللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ»(همان،ص124). و خدا نيكوكاران را دوست دارد. اين جمله اخير در حكم تعليل(بیان علت) موارد ذكر شده و بيان مبناي اصلي نيكي به مردم است، وگرنه وجهي نداشت كه امام چنين جمله اي را به ذيل حديث بيفزايند. آن حضرت با اين جمله در صدد بيان اين مطلب هستند كه اعمال نيك را بايد براي كسب رضايت و محبت خداي متعال انجام داد.
ادامه دارد...
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_3
@nasimehayaat
---🔸💠🔸---🔸💠🔸---🔸💠🔸---
بسم الله النور
💠 نسیمی از قرآن
🔸🔹«وَ جَحَدُواْ بِهَا وَ ٱستَيقَنَتهَآ أَنفُسُهُم ظُلمٗا وَعُلُوّٗاۚ فَٱنظُر كَيفَ كَانَ عَٰقِبَةُ ٱلمُفسِدِينَ» (نمل/١٤)
و آنها را در حالى كه باطنشان به الهى بودن آن معجزات يقين داشت، ستمكارانه وبرترى جويانه انكار كردند پس با تأمل بنگر كه سرانجام مفسدان چگونه بود؟!
🔸ظلم و برتری جویی نسبت به دیگران، حتی علم یقینی انسان در مورد حقایق را غیر قابل استفاده و بلکه تبدیل به انکار آن حقایق، گمراهی و فساد خواهد کرد. آنچه سرمایه های انسان را قابل استفاده خواهد کرد خروج از حالت انکار و ایمان است.
#نسیمی_از_قرآن_36
#تدبر_در_قرآن
#عاقبت_ظلم_و_برتری_جویی
---🔸💠🔸---🔸💠🔸---🔸💠🔸---
@nasimehayaat
💠شش نشانه دوستداران خداوند
به مناسبت اول خرداد ماه روز بزرگداشت ملا صدرا(ره)
☑️۱.از جمله نشانه ها دوست داشتن مرگ است، چرا كه راه وصول به لقاى حبيب مى باشد، و وقتى محب بداند كه مشاهده و لقاء جز با رفتن به منزلگاه دائمى امكان ندارد و آن هم تنها از راه مرگ ميسور است، به ناچار شوق به مرگ درو پيدا مى شود و سفر ازين منزلگاه به سراى محبوب برو سنگين نباشد.
☑️۲. عزلت است و انس گيرى با مناجات خدا و كتاب او و توجه به تهجد و غنيمت شمردن شب و صفائى كه در آن با بريده شدن انسان از مشاغل دست مى دهد. و كمترين مرتبه ى محبت لذت بردن از تنهائى با حبيب و عشق به مناجات با اوست، و اما آنكه خواب و يا هم صحبتى با اغيار را از مناجات حبيب لذيذتر مى بيند چگونه ادعاى محبتش را باور توان داشت!؟
☑️۳. دائما در راه دوست بودن و به وسيله ى نوافل تقرب به او جستن است، و پى جوئى آنچهكه درجه ى او را نزد محبوب بالا برد، و همچنين مقدم داشتن خواست هاى او بر خواهش هاى خود(ترک نافرمانی خدا).
☑️۴. دوست داشتن علم و علماست.
☑️۵. مهربان بودن با خلق خدا و بندگان اوست و دشمنى با دشمنان خدا كه كفار و ظالمان و گناهكاران و بدكارانند.
☑️۶.كه محب را هيبت الهى فرا گيرد، و اين پندار كه دوستى با ترس نمى سازد خطاست، زيرا ميان ترس از خشم و عقاب، و ترس از شدت عظمت و جلال فرق بسيار است(درجات ترس: ترس از فراق، حجاب،رویگردانی و عتاب)
#نشانه_های_دوستداران_خداوند
📚کسر اصنام الجاهلیه،ملا صدرا، ترجمه محسن بیدار فر، صص ۹۶- ۱۱۱
@nasimehayaat
هدایت شده از نسیم حیات|جواد محمدی
«يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱستَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحيِيكُم»
🟢#نسیم_حیات؛ نسیمی از حیات بهشت آفرین قرآن و اهل بیت (ع).
🌻پرهیز از عرضه مطالب سطحی، تکراری و کپی شده.
🌻تمرکز بر موضوعات معرفتی، حکمی و اخلاقی با محوریت قرآن کریم و احادیث شریف.
🌻مرور میراث ارزشمند عالمان و بزرگان دین.
🌻اشعار جدید و ... .
لینک دعوت علاقه مندان به #نسیم_حیات (پیام رسان ایتا):
https://eitaa.com/nasimehayaat
«دلخوش به نسیمی ز سر کوی توایم»
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
🟡 قدرت ماندگار قرآن
The persistent power of the Quran
✍پروفسور جین دمن مک اولیف/ صاحب کرسی اسلام و قرآن شناسی در دانشگاه های آمریکا.
🔹ترجمه و توضیحات: جواد محمدی
[نوشتار حاضر ترجمه يك سخنراني است که در نشریه American Philosophical Society در سال ۲۰۰۳ به چاپ رسیده است. وي در فضای پس از اتفاقات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به تشریح دلايل ماندگاري قدرت قرآن پرداخته است]
➖➖➖➖
📖 بخش چهارم
[ادامه] 1- بعد فيزيكي(حسي) قرآن (Carnal).
☑️قسمتي از اين اعتبار و ارزش مرهون كساني است كه قسمت هاي مختلف قرآن را به واسطه بازشناسي عملكرد آنها قرائت و حفظ كرده و اين متن مقدس را از نسلي به نسل ديگر منتقل مي كنند. از زمان هاي بسيار قديم انتقال دقيق قرآن از اصول ديني وايماني مسلمانان به شمار مي رفته است،مسلمانان معاصر مانند پيشينيان خود باوردارند قرآني كه امروز آنان مي شنوند، دقيقا شامل همان كلماتي است كه بر [ حضرت ] محمد [ صلي الله عليه وآله] نازل شده است.
☑️ هر نسلي اين هديه الهي را به وسيله انتقال شفاهي بدون نقص(تواتر) به نسل ديگر ،حفظ و حراست كرده است، انتقالي كه براساس دقت به دست آمده از قوانين قرائت محفوظ مانده است. سخن فوق دليل اصلي اين مطلب است كه چرا يادگيري قرائت قرآن به نحو شايسته اي اساس آموزش مسلمانان باقي مي ماند. حفظ عين ِ سخنان الهي به وسيله قرائت همان وظيفه اي است كه مسلمانان به طور جدي آن را بر عهده مي گيرند.
ادامه دارد ... .
#قرآن_پژوهی_خاورشناسان
#قدرت_ماندگار_قرآن_4
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 نکاتی از سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام
✍جواد محمدی/بخش چهارم
🔹🔸مبانی اخلاق در سیره امام رضا عليه السلام(۳)
۲.كرامت انساني:
🔸دومین مبنای اخلاق در سیره امام رضا(ع) کرامت انسانی است.
🔸بناي اخلاق اسلامي بر «كرامت انساني » استقرار يافته است. حضرت ثامن الحجج (ع) از طريق پدران بزرگوارش از رسول خدا (ص) نقل مي فرمايد كه:« عَلَيْكُمْ بِمَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ فَإِنَّ رَبِّي بَعَثَنِي بِهَا.»( وسایل الشیعه،ج12،ص174). بر شما باد به آراسته شدن به كرا مت هاي اخلاقي چرا كه پروردگارم مرا به خاطر آنها مبعوث فرموده است. در اين روايت شريف محور اخلاق اسلامي بلكه بعثت پيامبر كرامت انسان ذكر شده است.
🔸از اين رو يكي از مهم ترين مباني اخلاق كرامت انساني است. پيامبر اكرم (ص) در ادامه روايت مذكور به برخي مكارم اخلاقي اشاره فرموده اند:«وَ إِنَّ مِنْ مَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ أَنْ يَعْفُوَ الرَّجُلُ عَمَّنْ ظَلَمَهُ وَ يُعْطِيَ مَنْ حَرَمَهُ وَ يَصِلَ مَنْ قَطَعَهُ وَ أَنْ يَعُودَ مَنْ لَا يَعُودُهُ .»(همان). گذشت از كسي كه به انسان ظلم كرده،و بخشش به كسي كه از او منع نموده و صله رحم با خويشاوندي كه ازاو بريده و بازگشت به سوي كسي كه به سوي او باز نمي گردد از مكارم اخلاق است.
ادامه 👇👇👇
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_4
☑️@nasimehayaat
ادامه از بخش قبلی(بخش چهارم)👆👆👆
هشتمين امام همام (ص) به واسطه پدران گراميش از آن جناب نقل مي كند كه:« اصطنع الخير إلى من هو أهله و إلى من هو غير أهله فإن لم تصب من هو أهله فأنت أهله.» خوبي و احسان كن! چه به كسي كه شايستگي آن را دارد و چه به كسي كه شايستگي آن را ندارد، چرا كه اگر به كسي كه احسان نموده اي لياقت آن را نداشته باشد ،تو لياقت بذل احسان و خوبي را داري. در اين روايت توجه به كرامت انسان به وضوح قابل مشاهده است. گرچه نا اهل لياقت احسان را ندارد ولي چون تو انسان هستي و صاحب كرامت و بزرگواري و علو شأن و مرتبه هستي ،شايسته است كه از تو فقط احسان و خير صادر شود و نه چيز ديگري(مستدرک الوسایل،ج12،ص348).
🔸هنگامي كه مردي خراساني مال خود را در سفر از دست داده و در راه مانده بود ، حاجت خودرا به امام رضا علیه السلام عرض كرد؛ امام هنگام اعطاي دويست سكه طلا به او ، سكه ها را طوري از بالاي در به او داد كه با آن مرد خراساني چهره به چهره نشود. یسع بن حمزه مي گويد به حضرت عرضه داشتم:« شما كه به او مال زيادي بخشيديد پس چرا روي مبارك خود را از او پنهان داشتيد؟« ايشان در جواب فرمودند:« مَخَافَةَ أَنْ أَرَى ذُلَّ السُّؤَالِ فِي وَجْهِهِ لِقَضَائِي حَاجَتَه.»(الکافی، ج4،ص 24). زيرا ترسيدم به سبب بر آورده ساختن حاجتش، شرمندگي تقاضاي كمك را در صورت او ببينم.
🔸بنابراين، اخلاق ريشه در كرامت ذاتي انسان و جايگاه رفيع او در هندسه آفرينش دارد.
#سیره_اخلاقی_امام_رضا_علیه_السلام_4
☑️@nasimehayaat
---🔹💠🔹---🔹💠🔹---🔹💠🔹---
🔸💠🔸نسیمی از قرآن
🔸🔹«فَمَا كَانَ جَوَابَ قَومِهِۦٓ إِلَّآ أَن قَالُوٓاْ أَخرِجُوٓاْ ءَالَ لُوطٖ مِّن قَريَتِكُم إِنَّهُم أُنَاس يَتَطَهَّرُونَ» (نمل/٥٦)
پس جواب قومش جز اين نبود كه گفتند: خاندان لوط را از شهرتان بيرون كنيد؛ زيرا آنان مردمانى اند كه همواره خواهان پاكى اند.
🔸جامعه ای که فسادها و گناهان بزرگ در اجزای مختلف آن نفوذ کرده باشد، طهارت و پاکی را جرم محسوب کرده و حکم به طرد و اخراج پاکان می دهد!
«اخرجوا ال لوط...انهم اناس یتطهرون»
#نسیمی_از_قرآن_37
#تدبر_در_قرآن
#طهارت
---🔹💠🔹---🔹💠🔹---🔹💠🔹---
@nasimehayaat