✳️ عید سعید غدیر را به محضر صاحب کنونی غدیر حضرت حجت (روحی فداه)، همه همراهان مکرم و عزیزانی که افتخار سیادت دارند، تبریک و تهنیت می گوییم.
امیدواریم خداوند سهمی در خور از جام ولایت به ما نیز ارزانی فرماید و افتخار همراهی در کاروان نورانی اهل بیت (ع) را پیوسته روزی ما سازد! بمنه و کرمه
http://eitaa.com/alinasirigilani
13.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وام 50 میلیونی، بدون ضامن!
درود به سازنده این فیلم!
حقیقتا اشک ما را گرفت!
نمی دانیم با شما چه می کند؟
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ جایگاه علمی حضرت امیر (ع)
مقام علمى حضرت امیر (ع) چنان بلند و والاست كه سیلاب علم از اقیانوس وجود او سرازیر است: «يَنْحَدِرُ عَنِّي السَّيْل؛ سيلها از من فرو مىريزد.» و مرغ اندیشۀ هیچ بشرى بدان پایه راه ندارد: «وَ لَا يَرْقَى إِلَيَّ الطَّيْر؛ و پرنده را ياراى پرواز به قله رفيع من نيست.» و دانشى انبوه و انباشته در جان امام نهفته است كه فرمود: «إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّا؛ در اينجا [اشاره به سينه خود فرمود] علمى گرد آمده است.»
علم و دانش امام (ع) نسبت به شریعت شهرۀ آفاق است و به رغم همه بى مهرىهایى كه زمانه نسبت به ایشان رواداشت، قریب به اتفاق صحابه و بزرگان امّت اسلامى ایشان را اعلم مردم و اقضى؛ یعنی در قضاوت چیره دست تر از همگان مى شناختند. به قول خلیل بن احمد او از همگان بى نیاز، اما همگان به او محتاج بوده و پى در پى براى گشودن گره هاى خود به ایشان مراجعه داشتند.
در نگریستن در گفتار حضرت امیر (ع) نشان میدهد که امام از دانشى بس فراتر از دین شناسی برخوردار بود كه بدون تردید براى مردم آن عصر ناشناخته بوده است. این دانش همان آگاهی از اسرار غیبی است.
امام خود از برخورداری خود از علمى مكنون خبر مىدهد كه اگر آن را فاش سازد، مردم بسان ریسمان بلندى در چاه به خود خواهند لرزید: « بَلِ انْدَمَجْتُ عَلَى مَكْنُونِ عِلْمٍ لَوْ بُحْتُ بِهِ لَاضْطَرَبْتُمْ اضْطِرَابَ الْأَرْشِيَةِ فِي الطَّوِيِّ الْبَعِيدَةِ؛ بلكه دانش نهان چنان سراچه دلم را لبریز كرده است كه اگر آن راز را با شما در میان گذارم، بسان ریسمان در چاه ژرف برخویشتن خواهید لرزید.»
در جاى دیگر در این باره چنین فرمود: «لَوْ تَعْلَمُونَ مَا أَعْلَمُ مِمَّا طُوِيَ عَنْكُمْ غَيْبُهُ إِذاً لَخَرَجْتُمْ إِلَى الصُّعُدَاتِ تَبْكُونَ عَلَى أَعْمَالِكُمْ وَ تَلْتَدِمُونَ عَلَى أَنْفُسِكُم؛ اگر مىدانستيد چيزى را كه من مىدانم و غيب آن بر شما پوشيده است، سر به صحرا مىگذاشتيد و بر اعمال خود مىگريستيد، و بر سر و سينه خود مىزديد.»
چنان كه در جایی دیگر از این كه مردم نسبت به ایشان دچار غلوّ و گزافه گویى شده و امام را برتر از پیامبر اکرم بدانند، اظهار نگرانى كرده و بدین جهت اعلام کرد كه این اسرار را با خواص از یاران خود در میان مى گذارد: « به خدا قسم، اگر بخواهم هر يك از شما را خبر دهم كه از كجا آمده و به كجا مىرود و همه احوال او چگونه خواهد، بود مىتوانم. ولى مىترسم در باره من عقيدهاى پيدا كنيد كه به رسول الله (ص) كافر گرديد. ولى آن رازها را با ياران خاص خود در ميان مىنهم كه آنان را بيمى از كفر نيست.»
دامنۀ دانش على (ع) تا این حد متوقف نمى شود. از این رو، امام اعلام مىكند كه از رخدادهایى تا زمان رستاخیز چنان باخبر است كه گویا در میان آنان و همزمان با آنان حضور دارد:
«اكنون، پيش از آنكه مرا نيابيد، هر چه خواهيد از من بپرسيد. سوگند به آنكه جان من در قبضه قدرت اوست، از هر واقعهاى كه از اين زمان تا روز قيامت اتفاق مىافتد، اگر از من بپرسيد شما را پاسخ خواهم داد و نيز از آن گروه كه صد كس را هدايت كنند و صد كس را گمراه، خبر مىدهم و مىگويم كه دعوت كننده آنها كيست و پيشروشان كيست و رهبرشان كدام است. و مىگويم كه اشتران خود را به كجا مىخوابانند و در كجا بار مىگشايند و كدام يك از آنان كشته مىشود و كدام يك خود مىميرد.»
در همین راستا در نهج البلاغه مواردی از غیبدانی حضرت امیر (ع) منعکس شده است به شرح ذیل:
1. مسلط شدن معاویه و فرمان او نسبت به دشنام و برائت از امام
2. فتنه و حوادث تلخ حكومت بنى امیه
3. انقراض حكومت بنى امیه در فرجام كار و ظهور حكومت عباسیان
4. حكومت كوتاه مروان و زمامدارى چهار پسر او
5. حكومت عبدالملك بن مروان و چگونگى به قدرت رسیدن او
6. ظهور حجّاج بن یوسف ثقفى
7. غرق شدن شهر بصره به استثناى گنبد مسجد آن
8. رخدادهاى شكننده شهر كوفه
9. طغیان صاحب الزنج از قرامطه
10. هجوم مغولان و کشتار وسیع آنان
11. انحراف عقیدتى و اخلاقى در دوران آخر الزمان
12. ظهور مهدى موعود (عج)
این اخبار چنان با قاطعیت و یقین همراه است كه امام (ع) از تعابیرى همچون «كانّى أنظر الیهم؛ گویا به آنان مى نگرم» یا تعبیر «أراهم؛ مى بینم آن ها را» استفاده كرده است.
ابن ابى الحدید مى نویسد:
«این كه على (ع) مى گوید: هر چه از حوادث آینده از من بپرسید خبر خواهم داد، نه به معنای ادعاى خدایى است و نه به مفهوم ادعاى نبوّت، بلكه منظور آن حضرت این است كه من این آگاهى از غیب را از پیامبر اكرم آموختهام. ما على را در خبرهاى غیبى كه از او صادر شده است، امتحان كردهایم و همه خبرهاى او را مطابق با واقع یافتهایم.»
همو در ادامه در باره تحقق عینی این پیشگویی امام، چنین آورده است:
👇👇👇
«بدان! این غیبى كه امیر مؤمنان (ع) از آن خبر داد، ما با چشم خود دیدیم و در زمان ما واقع شد و مردم از اوایل اسلام انتظار آن را مىكشیدند، تا این كه قضا و قدر این حادثه خونین را به دوران ما كشید و آنان از قوم تاتار بودند كه از خاور دور خروج كردند و سپاهیانشان وارد شدند و با سلاطین خُطار، ققجاق و شهرهاى ماوراء النهر و خراسان و دیگر شهرهاى ایران كارى كردند كه از خلقت آدم (ع) تا عصر ما هیچ تاریخى نظیر آن را ندیده است.»
امام (ع) در فرازى از نهج البلاغه در توصیف دانش خود چنین آورده است:
«أَيُّهَا النَّاسُ سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي فَلَأَنَا بِطُرُقِ السَّمَاءِ أَعْلَمُ مِنِّي بِطُرُقِ الْأَرْض؛ اى مردم از من بپرسيد پيش از آنكه مرا نيابيد كه ما به راههاى آسمان داناتريم از راههاى زمين.»
برگرفته از کتاب «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» اثر استاد علی نصیری
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
در حرم نورانی سالار شهیدان سلام الله علیه دعاگوی دوستان و همراهان مومن هستیم.
http://eitaa.com/alinasirigilani
امام کاظم علیهالسلام:
هر بلایی که بر بنده مومن نازل شود و خدا دعا کردن را بر او الهام کند، دفع آن بلا نزدیک خواهد بود.
و هر بلایی که نازل شود و مومن از دعا دریغ کند، آن بلا طولانی خواهد شد.
پس هر وقت بلائی نازل شد، بر شما باد دعا و تضرع به درگاه خداوند.
...مَا مِنْ بَلَاءٍ يَنْزِلُ عَلَى عَبْدٍ مُؤْمِنٍ فَيُلْهِمُهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الدُّعَاءَ إِلَّا كَانَ كَشْفُ ذَلِكَ الْبَلَاءِ وَشِيكاً وَ مَا مِنْ بَلَاءٍ یَنْزِلُ عَلَی عَبْدٍ مُؤْمِنٍ فَیُمْسِکُ عَنِ الدُّعَاءِ إِلَّا کَانَ ذَلِکَ الْبَلَاءُ طَوِیلًا فَإِذَا نَزَلَ الْبَلَاءُ فَعَلَیْکُمْ بِالدُّعَاءِ وَ التَّضَرُّعِ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
کافی، ج۲، ص۴۷۱.
یابن الحسن العسکری علیه السلام
اگر بلای غیبتتان طولانی شده ، از کوتاهی ما در دعاوازتوجه نداشتن به اعمالمان می باشد.
✳️ جایگاه نهج البلاغه از نگاه تنی چند از صاحب نظران فریقین
سخن گفتن درباره جایگاه نهج البلاغه بسیار دشوار است؛ زیرا بدان معناست که انسانی با ظرفیتی محدود درباره سخن امامی؛ همچون حضرت امیر (ع) اظهار نظر کند که گستره و عمق آن بسیار فراتر از محدوده اوست؛ که گفتهاند: «گر بریزی بحر را در کوزهای چند گنجد قسمت یک روزهای؟!»
با این حال از آن جا که گفتهاند: «بزرگ آن است که بزرگان از او به بزرگی یاد کنند»، بخشی از گفتار صاحب نظران نامیدر ستایش از نهج البلاغه را یاد میکنیم:
از جمله کسانی که درباره جایگاه و عظمت نهج البلاغه اظهار نظر کرده، خود سید رضی است؛ ایشان در بخشی از مقدمه خود بر نهج البلاغه چنین آورده است:
« گفتار امام عجائب بلاغت، غرائب فصاحت، عربیت ناب و نابتترین سخن در زمینه دین و دنیا را آن چنان در خود جای داده که در هیچ گفتار و کتابی هر چند جامع، نظیر آن یافت نمیشود؛ زیرا امیر مؤمنان آبشخور فصاحت، منشأ و پدید آورنده بلاغت است .... و بر کلام او رشحهای از علم الهی و عطری از گفتار نبوی مشهود است.»
او هم چنین در لابلای برخی از خطبهها و کلمات قصار، از بلندای سخن حضرت امیر (ع) سخن گفته است؛ به عنوان نمونه پس از نقل این سخن امام: «قِيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُه؛ ارزش هر كس چيزى است كه نيكويش مىداند.» چنین آورده است:
«و هذه الكلمة التی لا تصاب لها قیمة، ولا توزن بها حكمة، ولا تقرن إلیها كلمة؛ برای اين سخن نمیتوان بهایی تعیین کرد كه هيچ سخن حكمت آميزى همسنگ آن نيست و هيچ كلامى قرين آن نتواند بود.»
نیز در جایی دیگر پس از نقل این سخن حضرت امیر (ع): «تَخَفَّفُوا تَلْحَقُوا؛ سبكبار شويد تا برسيد.» این چنین از آن تمجید میکند:
«اگر این گفتار با صرف نظر از سخن خداوند و سخن پیامبر| با تمام گفتارها سنجیده شود، بر آنها برتری داشته و گوی سبقت را از همه آنها ربوده است. هیچ سخنی به کوتاهی و پرمغزی و ژرفایی و زلالیِ سیراب آفرین این جمله شنیده نشده است.»
او هم چنین هنگامی که خطبة غرّاء را که در زمینه نکوهش دنیا است، نقل میکند در ستایش از آن چنین آورده است:
«این از خطبههای شگفت است... و در خبری آمده است وقتی حضرت امیر (ع) این خطبه را ایراد کردند مو بر پوستها راست شد و چشمها گریستند و دلها لرزید. بدین خاطر برخی این خطبه را خطبه غرّا نامیدند.»
شماری از کسانی که شرحی بر نهج البلاغه فراهم آوردهاند، از جایگاه و عظمت این کتاب سخن به میان آوردهاند؛ به عنوان نمونه ابن میثم بحرانی درباره نهج البلاغه و جایگاه کلام امام، چنین آورده است:
« كان كلامه الكلام الَّذی علیه مسحة من الكلام الإلهی و فیه عبقة من الكلام النبوی؛ گفتار حضرت امیر (ع) گفتاری است که بر روی آن مسحی از کلام الهی کشیده شده است و در آن عطر گفتار نبوی مشهود است.»
میرزا حبیب الله خویی از شارحان نهج البلاغه در این باره چنین میگوید:
« به جانم خودم سوگند؛ نهج البلاغه کتابی است که برای اهل شریعت عبادات را تشریع میکند و برای اهل سلوک راه سیر و سلوک را مینمایاند؛ برای آنان که در گرداب هلاکت غرق شدهاند، وسیله نجات و برای آنان که دچار حیرت شدهاند، راه گریز است ... ظاهر آن زیبا و باطن آن عمیق است.»
از دیگر صاحب نظرانی که درباره جایگاه نهج البلاغه سخن گفته، ابن ابی الحدید معتزلی است که خود شرحی عالمانه بر این کتاب فراهم آورده است. او در جایی دیگر در تمجید از گفتار توحیدی امام در خطبه 1۰۸ چنین آورده است:
«کسی که بخواهد فصاحت و بلاغت بیاموزد و امتیاز سخن را دریابد، باید در این خطبه تأمل کند؛ زیرا نسبت این سخن با هر سخنی دیگر غیر از کلام خدا و رسول، همانا نسبت ستاره درخشان با سنگ سیاه و تاریک است، سپس بیننده باید بنگرد که چه روشنی و جلالت و درخشندگی دارد و چه خوف و خشیتی ایجاد میکند ... خدا گویندهاش را جزای خیر دهد که گاهی با دست و شمشیرش از اسلام دفاع کرد و گاهی با زبان و بیانش و زمانی با فکر و قلبش در جهاد. او سید مجاهدان است و در موعظه بلیغترین وعاظ و در فقه و تفسیر، رئیس فقها و مفسران و در عدل و توحید، پیشوای عادلان و موحدان.»
شیخ محمود شکری آلوسی میگوید:
«هذا کتاب قد استودع من خطب الإمام علی بن ابیطالب (ع) ما هو قبس من نور الکلام الإلهی و شمس تضیء بفضاحه المنطق النبوی؛ این کتاب نهج البلاغه که حاوی خطبههای امام علی بن ابیطالب است، پرتوی از نور سخن الهی دارد و خورشیدی است که با فصاحت منطق نبوی میدرخشد.»
اینها مشتی از خروار ستایش اندیشورانی است که در برابر عظمت نهج البلاغه و بلندای سخن حضرت امیر (ع) سر خضوع فرود آوردهاند.
برگرفته از کتاب «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» اثر استاد علی نصیری
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
پیر زنی در قم با نخ ریسی، خمس و سهم امامش را نزد آیت الله سید محمد حجت کوهکمره ای (ره) میآورد، وقتی میخواست از اتاق بیرون رود عقب عقب میرفت و خیره خیره به آقا نگاه میکرد، آیت الله حجت دلیلش را پرسید؟
پیر زن گفت: می خواهم خوب قیافه شما را در خاطرم نگه دارم و روز قیامت شما را تحویل خدا بدهم و بگویم: خدایا! من جان کندم و خمس و سهم امامم را به این آقا دادم تا از دینم حفاظت کند، حال اگر او در این راه کم گذاشته او را مؤاخذه کن!
آیت الله حجّت خمس را زمین گذاشت و زار زار گریه کرد
قیافه مسئولین یادمون خواهد ماند.
✳️ پرسشی در باره چگونگی برخورد با افراد شارب الخمر
خدمت استاد عزیز آیت الله دکتر علی نصیری
سلام علیکم
احادیثی از پیامبر اکرم (ص) در مورد رفتار با شراب خوار رسیده است؛ نظیر روایت ذیل:
مَنْ سَلَّمَ عَلى شارِبِ الْخَمْرِ اَوْ عانَقَهُ او صافَحَهُ اَحْبَطَ اللّهُ عَلَيْهِ عَمَلَ اَرْبَعينَ سَنَةٍ.
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: هر كس به شرابخوار سلام كند، يا با او ديده بوسى يا مصافحه كند، خداوند عمل چهل سال او را از بين مى برد.
درباره موضوع شرب خمر سوالی داشتم:
افرادی هستند شرب خمر دارند ولی بعضی از امورات دینی رو انجام میدن در صورت تذکر برای ترک این منکر هم میگن توان نداریم
آیا باید از سلام کردن و جواب سلام دادن به چنین افرادی پرهیز نمود؟
❇️ علیکم السلام
نکوهش قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام در مورد شراب و شراب خواری آن چنان شدید و غلیظ است که جایی برای تردید در مورد تعامل همراه با قهر و خشم با افراد شارب الخمر نمی گذارد.
که روایت مورد اشاره شما از نمونه های آن است.
با این حال خوب است به سه نکته توجه شود:
🔹۱. میان کسانی که گاه و به صورت محدود لب به شراب می زنند، با کسانی که عادت به شراب خواری دارند و به تعبیر روایات «مدمن الخمر» هستند، تفاوت وجود دارد.
حال دسته دوم بسیار شدید است به گونه ای که دعای آنان حتی در شب قدر مردود اعلام شده است؛ مگر آن که بنای توبه داشته باشند.
🔹۲. میان هر گناه کاری با اعتراف به گناه کاری خود با گناه کاری که گناه خود را گناه نمی داند یا به گونه ای آن را توجیه می کند، تفاوت بسیار است. دسته دوم قابل بخشش نیستند؛ مگر آن که اندیشه خود را اصلاح کنند. «اشد الذنوب ما استخف به صاحبه»
مورد پرسش شما از دسته نخست است که گاه اعمال دینی را انجام می دهد و اعتراف دارد که قادر به ترک آن نیست؛ یعنی گناه بودن شراب خواری را می پذیرد.
🔹۳. هدف اسلام از تعامل قهر و عتاب نسبت به گناهکاران در مرحله نخست درمان آنان است. البته اگر درمان سودی ندهد، باید از جامعه دینی رانده شوند.
بنابر این گاه می توان با گفت و شنود مهربانانه و همراه با دعوت مبتنی بر برهان و حکمت شراب خواری را به ترک این عمل زشت واداشت.
باید بنگرید توشه و توان چنین طبابتی را دارید. اگر از چنین توشه و توانی برخوردار نیستید، فاصله گرفتن از آنان از هر جهت به مصلحت است که گاه ممکن است خدای ناکرده با همنشینی با آنان بیم درغلتیدن در ورطه این گناه پیش آید.
موفق باشید.
http://eitaa.com/alinasirigilani
17.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنرانی خالد میقاتی مدیر دبیرستان اسلامی در لبنان در باره جایگاه قرآن و لزوم تمسک پیوسته به آن شنیدنی است.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ مراسم پیشروی حسینیه امام صادق (ع) مژده
مراسم جاری حسینیه امام صادق (ع) به صورت اجمالی به شرح ذیل اعلام می گردد:
🔹 روز جمعه آتی (بیست و سوم تیر ماه) زیارت آل یاسین، سخنرانی و جلسه پرسش و پاسخ از ساعت پنج تا هفت عصر
🔹 مراسم زیارت عاشوراء، سخنرانی و عزاداری در دهه اول محرم الحرام از ساعت پنج تا هفت عصر
ان شاء الله تعالی تفصیل برنامه ها مجددا اعلام خواهد شد.
http://eitaa.com/alinasirigilani
🔸از ابتدای امسال تا امروز قریب به ۵۳ هزار میلیارد تومان به ۳۹۴ هزار متقاضی وام ازدواج و فرزندآوری، تسهیلات پرداخت شده است
🔹 به سهم خود به عنوان یک طلبه خرد وظیفه می دانم که از تلاش های مجاهدانه رئیس جمهور محترم و همکاران ایشان از جمله رئیس دفتر ایشان جناب آقای اسماعیلی با رفاقت شفیقانه چهل ساله، تشکر ویژه کنم.
بسیار طبیعی است که برخی از اقدامات و سیاست های دولت کنونی قابل نقد باشد، اما انصاف که از آن در روایات اهل بیت علیهم السلام به عنوان سید اعمال یاد می شود، از هر جهت حکم می کند که از کوشش شبانه روزی دولت مردان قدردانی کنیم.
عموم تلاش های مشهود دولت کنونی در طول چهار دهه گذشته کم سابقه و بعضا بی سابقه است.
خداوند به توفیقات این عزیزان بیافزاید و با کوتاه شدن دست تطاول و ستم معاندان این ملک و مملکت، رونق و رفاه در عالی ترین سطح را برای مردم دین دار ما فراهم آورد!
بمنه و کرمه
http://eitaa.com/alinasirigilani
🔴 عنایت ویژه امام زمان (عج) به خانمی که به خاطر حفظ حجاب هفت سال از خانه بیرون نیامد
🔵 مرحوم آیت الله سید محمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آیت الله سید علی سیستانی تصمیم می گیرد برای تشرّف به محضر امام زمان (علیه السلام) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زیارت عاشورا بخواند.
در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزدیک به مسجد مشاهده می کند. به سوی خانه می رود می بیند حضرت ولی عصر امام زمان (علیه السلام) در یکی از اتاق های آن خانه تشریف دارند و در میان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفید روی آن کشیده شده است. ایشان می گوید هنگامی که وارد شدم اشک می ریختم سلام کردم، حضرت به من فرمود: «چرا اینگونه به دنبال من می گردی و این رنج ها را متحمّل می شوی؟! مثل این باشید- اشاره به آن جنازه کردند- تا من بدنبال شما بیایم»
بعد فرمودند: «این بانویی است که در دوره کشف حجاب- در زمان رضا خان پهلوی- هفت سال از خانه بیرون نیامد تا چشم نامحرم به او نیفتد.»
📚 شیفتگان حضرت مهدی (عج) ، ج ۳ص ۱۵۸
🌕 ۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب گرامی باد.
#حجاب
#امام_زمان
✳️ انتشار ویراست جدید کتاب «روش شناسی نقد احادیث»
«روش شناسی نقد احادیث» به قلم استاد علی نصیری حاوی بازکاوی روش نقد و تبیینِ فهم روایات است. بخشی از مباحث کتاب در حوزهی حدیث به دو بخش «روش شناسی نقد روایات» و «مبانی و قواعد فهم روایات» اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، ویراست جدید کتاب «روش شناسی نقد احادیث» اثر استاد علی نصیری توسط انتشارات وحی و خرد وابسته به موسسه معارف وحی و خرد انتشار یافت.
در بخشی از مقدمه این کتاب چنین آمده است: برای این کتاب، ویژگیها و نوآوریهای ذیل را میتوان برشمرد:
۱. در فصل دوم کتاب با عنوان «آسیب شناسی روایات»، آسیبهایی؛ همچون نقل به معنا و تصحیف مورد بررسی قرار گرفته و مباحث مفیدی در این زمینه ارائه شده است.
۲. در فصل سوم کتاب با عنوان «بررسی سیر تاریخی نقد روایات»، در معرفی تفصیلیِ تلاش و اندیشههای عالمان شیعه و اهل سنت در زمینه نقد روایات، تحقیقی بدیع و گسترده انجام یافته است.
۳. مراحل و گامهای هشتگانه در نقد سندی؛ آن چنان که در فصل چهارم کتاب با عنوان «روششناسی نقد سندی روایات»، آمده است، برای نخستین بار در این کتاب ارائه میشود.
۴. دستهبندی روشمند معیارهای دهگانۀ نقد متنی روایات و تقسیم آنها به نقد درونی و بیرونی؛ دستاورد نوینی در این کتاب است که میتواند به آشفتگی و عدم جامعیت مباحث صاحبنظران در این زمینه، پایان دهد.
۵. در بررسی معیارهایی؛ همچون کتاب، سنت، عقل و علم، ابهامها و پرسشهای فراوانِ موجود در این زمینه، مورد بررسی دقیق قرار گرفته و راهحلهای مناسب برای حل و پاسخ به آنها ارایه شده است.
۶. در بازکاوی ماهیت، نقش و کارکرد هر یک از معیارهای دهگانه؛ کار نسبتاً گستردهای انجام یافته و منابع گسترده و جدید مورد توجه قرار گرفتهاند.
۷. در بررسی هر یک از معیارهای دهگانۀ نقد متنی روایات، ضمن بررسی تفصیلی دیدگاه صاحبنظران فریقین، به تناسب هر یک از معیارها، نقد روایاتی به عنوان نمونه بازتاب داده شده است.
۸. افزون بر ارائه نقد صدها روایات در لابلای کتاب، به هدف نشان دادن روش و چگونگی کارکرد دو روش: نقد سندی و نقد متنی، در فصل یازدهم کتاب؛ نقد و بررسی سه روایت مشهور؛ یعنی روایت ذباب، روایاتهاروت و ماروت و روایت تلقیح خرما، انعکاس یافته است.
لازم به ذکر است، این کتاب با گذار زمانی اندک پس از انتشار، مورد استقبال دانشدوستان، فاضلان حوزه و دانشگاه و علاقهمندان به مطالعات حدیثی قرار گرفت و در سال ۱۳۹۱ در جشنواره کتاب فصل مورد تشویق قرار گرفت. نیز به عنوان متن درسی سطح چهار و مقطع دکتری در مراکز علمی کشور به رسمیت شناخته شد و در زمانی نه چندان زیاد، نسخههای آن به پایان رسید. اینک چاپ دوم کتاب در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
نویسنده به منظور آماده سازی کتاب برای این چاپ؛ سرتاسر کتاب دو بار مورد بازخوانی و نمونهخوانی قرار داده و در پی آن، تلاش کرده تا اشکالات تایپی و ویرایشی کتاب مرتفع نماید. افزون بر آن، در موارد ضروری؛ در متن مباحث کتاب و در پاورقیها، مطالبی افزوده شده و مباحثی از کتاب تغییر یافت و برای شماری از مباحث، استنادسازی و غنیسازی انجام گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه کتاب و دیگر آثار استاد علی نصیری میتوانند به سایت طاقچه به آدرس https://taaghche.com/book/29030 مراجعه نمایند.
منبع: خبرگزاری اجتهاد
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
✳️ وضعيت پوشش و حجاب در دوران رضاخان
دوران حکومت رضاخان تاثیر منفی زیادی بر روی نوع پوشش و حجاب زنان و مردان ایرانیان گذاشت، چرا که وی با تقلید از غرب و با صدور دستوراتی متاسفانه توانست پوشش سنتی ایران را تغییر دهد و پوشش غربی را در خیلی مناطق به ویژه شهرهای بزرگ گسترش دهد.
پوشاك ايراني ها طي سالهاي اوليه ي سلسله ي پهلوي،به طور كلي شبيه پوشاك دوره قاجار بود كه اختلاف ميان اقوام، روستاها، مناطق و نيز طبقات اجتماعي را منعكس مي ساخت. در اواخر قرن نوزدهم ميلادي تلاش هاي شاياني جهت تغيير پوشش از سوي مقامات حكومتي صورت گرفت. به خصوص پس از انقلاب مشروطه كه بسياري از مردان به خارج سفر كرده بودند. پوشش اروپايي و پوشيدن كت و شلوار، پاپيون و كراوات را پذيرا شدند. بيشتر اين مردان در پايتخت و تعدادي در شهرهاي بزرگ در شمال و شمال غربي زندگي مي كردند و گروه بزرگي را تشكيل نمي دادند.
در 29 بهمن 1301 ه.ش/ 18 فوريه 1923 م مجلس لايحه اي تصويب كرد كه همه ي كاركنان خدمات شهري اعضاي كابينه و نمايندگان مجلس را ملزم به پوشيدن لباس دوخت ايران در طول ساعات كارمي كرد.اين دستور العمل در اول ميزان 1302 ه ش/23 سپتامبر 1923 م بنابر حكم وزير جنگ سردار سپه"رضا شاه آينده"شامل كاركنان نظامي نيز مي شد.
كارمندان ادارات و ديگر ساكنان شهري كه طرفدار تجدد بودند،رفته رفته سرداري"كت فراكي كه تا زير زانو مي رسيد"شلوار و حتي گاهي شلوار غربي را پذيرفتند.در ميان اروپايي هايي كه از مراسم افتتاح سرويس تلگرام"بي سيم پهلوي"در تهران 5 ارديبهشت 1305 ه ش/29 آوريل 1926 م عكسبرداري كردند زناني بودند كه به كت،دامن و كلاه ملبس بوده و نيز مهندساني كه كلاه هاي لبه دار به سر گذاشته بودند. ايراني هايي كه در مراسم شركت كردند،سرداري، شلوارهاي اروپايي و كلاه هاي بي لبه ي تخم مرغي شكل"كلاه تخم مرغي"پوشيده بودند. هیچ كس ملبس به عباي سنتي ديده نمي شد.
در 4 مهرماه 1307 ه ش/26 سپتامبر 1928 م كابينه مقرر كرد كه تمام مردهاي ايراني به طور يكدست و به سبك غربي لباس بپوشند. تن پوش هاي بيروني سنتي مانند شال ها، قباها، سرداري ها، لباده ها"بالاپوش هاي نمدي يا آجيده" و عباها، شلوارهايي"تنبان"كه به طور سنتي از پارچه هاي سياه جناغي"دبيت"يا مشابه آن دوخته مي شد و در كمر با قيطان بسته مي شد با كت و شلوار جايگزين شد.
با شلوار و كمربند غربي و از طرفي پا افزارهايي مانند گيوه، ملكي"انواع سرپايي هاي پارچه اي"و چارق"صندل چرمي" با كفش چرمي پاشنه دار جايگزين شدند. تمام كارمندان دولت و دانش آموزان پسر، كلاه هاي مرسوم عمامه ها و كلاه هاي بيضوي،به سركردند.فقط روحانيون،شامل استادان مدارس طلاب ديني و زُعماي ساير مذاهب به رسميت شناخته شده از اين حكم كه در روز اول فروردين 1308 ه ش/21 مارس 1929 م.در شهرها و يك سال بعد در دهات و مناطق روستايي اجرا گرديد، معاف بودند.
در خرداد الي تير 1313 ه ش/ژوئن الي ژوئيه ي 1934 م رضا شاه از تركيه ديدن کرد که او در آنجا خيلي تحت تاثير برنامه هاي كمال آتاتورك براي مدرنيزه كردن قرار گرفت. او مصمم شد كه ايراني ها هم چون اروپايي ها لباس بپوشند. رضا شاه در تركيه دستوري خطاب به نخست و زير وقت صادر كرد كه اجبار مي كرد از آن پس تمام كارگران ايراني كلاه هاي لبه دار به سبك اروپايي بر سر بگذارند و توجيه او اين بود كه لبه ي پهن كلاه، كارگراني كه در هواي آزاد كار مي كردند ازآفتاب سوختگي حفظ مي كند.
درپی حكم كابينه به سر گذاشتن اين كلاه، در يك واقعه ي مشهور گروهي از مسلمانان با رهبری ملاي صريح اللهجه اي به نام شيخ تقي بهلول در مسجد گوهرشاد مشهد بست نشستند كه در آنجا تحت حمله ي نيروهاي امنيتي قرار گرفته و تعدادي از مردم كشته شدند. با وجودي كه كلاه لبه دار كماكان تا سال هاي آخر سلطنت رضا شاه پوشيده مي شد.مردان ايراني علي رغم ديدگاه سنتي ايراني كه ظاهر شدن در مكان عمومي بدون پوشش سر را ناشايست مي دانست.رفته رفته پوشيدن سر بندها را به كلي كنار نهادند.در ميان مردان شهري فقط كاركنان نظامي و نيز روحانيون كه پوشش سر را مستحب مي دانستند به پوشيدن سر بند ادامه دادند.
بيش از واقعه ي گوهر شاد رضاشاه به تغيير لباس زنان الزام و اجباري نكرده بود. برخي زنان تحصيلكرده پيشاپيش در فعاليت هاي خصوصي به جاي حجاب از كلاه استفاده مي كردند. بعضي اعضاي دربار كه در خارج تحصيلكرده بودند با منسوخ كردن كامل حجاب موافق بودند. يكي از حاميان چنين ديدگاهي وزير قدرتمند دربار عبد الحسين تيمور تاش بود كه در جلسه ي كابينه در سال 1312 ه.ش 1933 م واردات كلاه هاي زنانه از خارج را قانوني كرد.
سرانجام در سال 1314 ه ش/1936 م رضا شاه سنت حجاب را منسوخ اعلام كرد. وي اولين حاکمی بود كه چنين كاري انجام مي داد."آتاتورك حجاب را ممنوع نكرده بود. شاه به محض اطمينان از قدرت خود پس از واقعه مسجد گوهرشاد با همسر و دخترانش كه بدون پوشش بودند در مراسم فارغ التحصيلي مدرسه دولتي"دانشسراي مقدماتي"در 17 دي سال 1314 ه ش/8 ژانويه ي 1936 م ظاهر شد. وي در سخنراني خود خطاب به اكثريت حضار زن كه به آنها دستور داده شده بود بدون حجاب شركت كنند به آنها فرمان داد كه از اين پس به سبك اروپايي لباس بپوشند. اين مناسبت در همه ي شهرها و به ويژه تهران جشن گرفته شد و به تمام كاركنان لشكري و كشوري فرمان داده شده بود كه همراه زنانشان بدون حجاب در مراسم شركت كنند.
تا سه چهار سال آخر سلطنت رضا شاه زن ها با لباس هاي بلند با كت و دامن در پايتخت جوراب هاي لَكَنت و كلاه هاي حصيري لبه پهن در اجتماع ظاهر مي شدند.در برخي روستاها و شهرهاي كوچك زنان به سادگي خانه هاي شان را ترك نكردند تا آنكه رضا شاه در شهريور 1320 ه ش/سپتامبر 1941 م مجبور به كناره گيري شد.
منبع: خبرگزاری مهر
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️⚠️⚠️
چرا تبلیغ ایام #مباهله واجب است⁉️⁉️⁉️
🌴💎🔷💎🌴
جایگاه قرآن و نقش آن در هدایت جهانیان.mp3
16.54M
✳️ بخشی از سخنرانی آیت الله دکتر علی نصیری گیلانی در مسجد صفی رشت
این سخنرانی در شب گذشته بیست و یکم تیر ماه ۱۴۰۲ در مسجد صفی رشت ارایه شد.
در این جلسه که به همت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری رشت و به مناسبت هفته قرآن و عترت تشکیل شد، جمع زیادی از دین داران این مسجد و علاقه مندان به معارف قرآنی حضور داشتند.
سخنرانی استاد حدود چهل دقیقه بود که بخشی از آن انتخاب و در اختیار دوستان قرار می گیرد.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ برگزاری مراسم معنوی زیارت آل یاسین و سخنرانی در حسینیه امام صادق علیه السلام مژده
🔹 در پایان ذوالحجه و به یاد حضرت ولی عصر (ع) با لطف و عنایت الهی، زیارت ال یاسین همراه با سخنرانی و جلسه پرسش و پاسخ در حسینیه امام صادق (ع) مژده به شرح ذیل برگزار می گردد:
🔹 زمان: فردا جمعه بیست و سوم تیر ماه ۱۴۰۲، ساعت پنج تا هفت عصر
🔹 مکان: حسینیه امام صادق علیه السلام مژده
🔹 از همه برادران و خواهران ایمانی برای شرکت در این جلسه معنوی دعوت به عمل می آید.
http://eitaa.com/alinasirigilani
May 11
✳️ اعمال شب ها و روزهای جمعه را مغتنم بدانیم!
🔹 زیارت سالار شهیدان (ع)
🔹 زیارت حضرت حجت (ع)
🔹 دعای پر نور کمیل
🔹 تلاوت سوره مبارکه یس
🔹 غسل جمعه
🔹 صدقات و مبرات به مستمندان
🔹 استغفار از همه گناهان و لغرش ها
🔹 طلب بخشش برای گذشتگان
🔹 زیارت قبول مومنان
🔹 اهتمام به شرکت در نماز جمعه
🔸 حضرت امیر (ع) فرمود:
«اعْمَلُوا رَحِمَكُمُ اللَّهُ عَلَى أَعْلَامٍ بَيِّنَةٍ، فَالطَّرِيقُ نَهْجٌ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ وَ أَنْتُمْ فِي دَارِ مُسْتَعْتَبٍ، عَلَى مَهَلٍ وَ فَرَاغٍ، وَ الصُّحُفُ مَنْشُورَةٌ وَ الْأَقْلَامُ جَارِيَةٌ وَ الْأَبْدَانُ صَحِيحَةٌ وَ الْأَلْسُنُ مُطْلَقَةٌ وَ التَّوْبَةُ مَسْمُوعَةٌ وَ الْأَعْمَالُ مَقْبُولَة»
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آیه اکمال باصدای استاد
#شحات_محمد__انور
زیارت آل یاسین.m4a
2.48M
به لطف الهی عصر امروز مراسم نورانی و تاثیر گذار در حسینیه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
فاضل محترم جناب آقای عادلی زیارت آل یاسین را خواند و فرهیخته محترم حجت الاسلام و المسلمین ربیع زاده سخنرانی ایراد کرد.
در پایان در باره چگونگی برگزاری مراسم عزاداری در دهه اول محرم و پیشنهاد استمرار آن تا آخر محرم الحرام گفتگو شد.
بخشی از گفتگوی جمعی به مسایل فرهنگی استان و عدم توجه مدیران به سرمایه های کنونی فکری و علمی استان اختصاص یافت.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ آفاق پر از غلغله و شیون و شین است!
پس از پشت سر گذاشتن ماه ذو الحجه و ایام شادی بخش آن مثل عید قربان و عید غدیر و توشه ها که حاجیان، کربلایی ها و جمع انبوهی از مومنان در عرصه های مختلف برای خود ذخیره کرده اند، اینک نوبت اشک و آه است!
اشک و آه برای تاریک دلی بشریت که پرده ای از آن در کربلا خودنمایی کرد!
اشک و آه برای پلشتی و پلیدی شاگردان ابلیس که با انتقام بس شکننده از سالار شهیدان و یاران مظلوم ایشان (علیهم السلام) آشکار شد!
اشک و آه برای فریاد مظلومیت و غربت زنان و خردسالان کربلا!
اشک و آه برای آن چشمانِ گریانی که در روز عاشورا هر لحظه بر خاک افتادن عزیران خود را نظاره کردند!
اشک و آه برای سرور مظلومان عالم که صدای ناله جانسوز و جانگداز ایشان بر سر نعش پاره پاره علی اکبر و عباس (سلام الله تعالی علیهم) هنوز جهان مُلک و ملکوت و جان قدوسیان و کروبیان را در غم و غصه غرق کرده است!
ما به عنوان یک انسان، یک دین دار، یک مسلمان و یک شیعه از هر جهت به کربلا و به سالار شهیدان (علیه آلاف التحیه و الثناء) یکسره بدهکاریم و چگونه بار پرداخت آن را به دوش توانیم کشید؟!
زیرا سالار شهیدان با خون خود، با حریت و آزادمنشی خود، با ایمان و یقین استوار خود و با سخنان همصدا با عمل خود، به جهانیان درس آزادگی و انسانیت آموخت، به دین داران درستی دین باوری را نشان داد؛ به مسلمانان تفسیر عملی آیات عشق و دلداگی به خداوند را آموخت و به دلدادگان شیعه نورانیت و مانایی عهد ولاء و ولایت را به اثبات رساند.
امروز را باید سرآغاز رسمی ماه عزای سالار شهیدان بیانگاریم!
باید خود را نه برای یک دهه بلکه برای چند دهه تا اربعین و بلکه تا پایان صفر المظفر بیش از هر زمان دیگر در رکاب یاری و همراهی سالار شهیدان ثابت و استوار نگاه داریم!
بیاییم از خداوند خاضعانه و خاشعانه طلب کنیم که اگر سعادت حضور در کربلا را نداشتیم، شایستگی معیت و همراهی با مقام و منزلت شهیدان و شاهدان کربلا را به ما ارزانی فرماید که فرمودند در زیارت سالار شهیدان و یاران ایشان (ع) پیوسته این جمله را تکرار کنید: یا لیتنا کنا معکم فنوز فوزا عظیما!
بیاییم صادقانه و خالصانه در این میدان ملکوتی و عرشی گام گذاریم!
بگذاریم در کارنامه امسال عاشورایی ما ذره ای رنگ و ریاء، سمع و سمعه، نان و نواله، نام و نشان راه نیابد! این گوی و این میدان!
ما دیروز به کمک شماری از عزیزانِ ماه و همدل در گوشه گمنامی و در یک روستای معطر به عطر اهل بیت (ع)، فضای حسینیه امام صادق (ع) را شست و رفت کامل کرده و با برگزاری مراسم دعا و نیایش، آغازیدن سفره نورانی محرم را اعلام کردیم!
تا چه قبول افتد و چه در نظر آید!
آفاق پر از غلغله و شیون و شین است
ای غمزدگان باز مگر قتل حسین است
هر کس که در این تعزیه گریان حسین است
شک نیست که فردا ز محبان حسین است
فرمان رسد از حق به سوی خادم جنت
وی را بنوازید که مهمان حسین است
علی نصیری
صبح صادق شنبه
بیست و چهارم تیر ماه
روستای مژده
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
37.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم سال گذشتهی حسینیهی امام صادق علیه السلام