eitaa logo
نماز اول وقت بخوانیم
3.2هزار دنبال‌کننده
79 عکس
1هزار ویدیو
248 فایل
@namazmt مرکز تخصصی نماز بانوی باحیا @banoy_ba_haya دعوت به نماز @d_b_namaz احکام نماز @ahkam_namaz سخنرانی‌کوتاه نمازی @sokhanrani_namaz ذکرهای نماز @navb111 محتوای نماز @navb112 شهید رئیسی (بصیرتی) @shahid_reisii عناوین کانال eitaa.com/navb110/7162
مشاهده در ایتا
دانلود
جلسه 34 به نام خدا ، به یاد خدا و برای خدا دعا می‌کنم که همیشه من و شما زیر آبشارِ رحمت خدا باشیم. می خواهم با هم یک مثال بزنیم تا چند روایت را بهتر بفهمیم . همه ما از جاده‌های سرسبز ، خنک و باصفای شمال لذّت می‌بریم دوست داریم این جاده‌ها را ، و از جاده‌های کویری و گرمای خشک بدمان می‌آید هر چند بعضی مواقع مجبور می‌شویم از آن جاده‌ها عبور کنیم . ما از حضور در گلستان لذت می‌بریم و از حضور در خارستان نفرت داریم. همین طور که من این دو مکان را با هم مقایسه کردم در روایات ما هم دو تا مکان یعنی بازار و مسجد با هم مقایسه شده است. 1. پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله فرمودند : از توی مکان‌های روی زمین خدا مساجد را از همه بیشتر دوست دارد و از بازارها از همه بیشتر بدش می‌آید. 2. در روایاتِ ما آمده که مساجد خانه خداست ؛ انسان وقتی وارد خانه کسی می‌شود یعنی به او خیلی نزدیک شده است با ورود به مسجد به خدا نزدیک می‌شویم و در روایتی امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند : بازارها پاتوق شیطان است . یعنی تو بازارها به شیطان خیلی نزدیک می‌شویم کار شیطان در بازارها چیه؟ کم فروشی ، گران فروشی ، فریب ، دروغ ، دزدی ، احتکار. 3. پیامبر عزیزمان فرمودند : «بهترین اهل مسجد کسی است که اولین نفر وارد شود و آخرین نفر هم خارج شود» یعنی سفارش کردند مدت زمان حضور تون در مسجد زیاد باشد. آقا امام باقر علیه السلام فرمودند : ابلیس با اولین نفری که وارد بازار می‌شود ، وارد بازار می‌شود ، و آخرِ شب آخرین نفری که خارج می‌شود ، خارج می‌شود ، یعنی سفارش به ما کردند جزء کسانی نباشید که اولین نفر وارد بازار می‌شوند و آخرین نفر خارج می‌شوند. 4. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در فضیلت حضور در مسجد فرمودند حتی اگر ذکر و نماز و قرآن هم نخواندید همان نفسی که در مسجد می‌کشید برای شما عبادت محسوب می‌شود. اما حضور بدون خرید و فروش در بازار چه گونه است ؟ مثلاً برویم توی بازار چرخی بزنیم ببینیم چه خبر است؟ این کار علاوه بر آنکه ثواب ندارد ، از آن نهی شده ایم ، چون حضور بدون دلیل در پاتوق شیطان است ؛ جایی که شیطان می‌تواند تو را فریب دهد. حالا این روایات را که با هم دوره کردیم منظورمان این نبود که کسی بازار نرود . لازم است بروید منظورمان این بود که قدر مسجد را بیشتر بدانیم و در مسجد بیشتر حاضر شویم و وقتی در بازار قرار داریم همه توجه مان به سمت خدا باشد و اینکه مواظب باشیم تا فریب شیطان را نخوریم. قرآن ستایش می‌کند از کسانی که داخل بازارند مشغول خرید و فروشند ولی در این خرید و فروششان طوری نیست از یاد خدا غافل باشند. ( رِجالٌ لا تُلْهيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ ) ما هم اگر بازار رفتیم توجه کنیم که شیطان در بازار ما را از نماز و عبادت اول وقت غافل نکند.
آیا واقعا امام حسین علیه السلام از دشمن آب طلب کردند؟ آیا یاری خواستند؟.ogg
541.4K
آیا واقعا امام حسین علیه السلام از دشمن آب طلب کردند؟ آیا یاری خواستند؟
پاداش یک قطره اشک و یک قدم و یک نفس در راه عشق به امام حسین 1.ogg
1.21M
پاداش یک قطره اشک و یک قدم و یک نفس در راه عشق به امام حسین 1
جلسه 35 بسم الله الرحمن الرحیم دعا می کنم گفتار و رفتار ما لبخند رضایت خدا را به همراه داشته باشد. یک مثال می‌زنیم تا یک روایت را بهتر بفهمیم : معلمان دانش آموزانشان را تشویق می‌کنند که اهل مطالعه باشند و علاوه بر کتاب‌های درسی ، کتاب‌های مذهبی تاریخی ، شعر و رمان هم بخوانند. حالا یک دانش آموزی ، وسطِ کلاس درس یا شب امتحان ، آمده رُمان می‌خواند ! معلّم به او می‌گوید : چرا رُمان می‌خوانی؟ می گوید : چون شما تشویق کردی ! معلم چه پاسخ می‌دهد؟ می‌گوید : کار تو خوب است. ولی زمانش الان نیست ، این کار خوب تو ، تو را پیشِ من بالا نمی‌برد ؛ ارزشت را زیاد نمی‌کند ؛ الان رُمان که می‌خوانی به درست هم ضربه می‌خورد و امتحانت را قبول نمی‌شوی. امام‌های عزیز که معلم‌های ما هستند ما را به انجام مستحبات تشویق و ترغیب کردند ، ولی فرمودند : « إِذَا أَضَرَّتِ النَّوَافِلُ بِالْفَرَائِضِ فَارْفُضُوهَا » این مستحب اگر به واجب تو ضربه زد آن را ترک کن ! رها کن ! آقا امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : به دو دلیل ، دیگر این مستحب ارزش ندارد ! ۱ - « لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ‏ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِض‏ » این مستحبی که به واجب ضربه زده دیگر تو را پیش خدا بالا نمی‌برد و به خدا نزدیک نمی‌کند ۲ - آن سودی که از آن مستحب به دست آوردی هرگز چاله آن واجبی که ترک کردی ـ چاله ضررش ـ را پر نمی‌کند. می‌خواهیم سه تا مثال بزنیم تا این روایت را بهتر بفهمیم : ۱ - حضور در مجلس امام حسین علیه السلام از بالاترین مستحبات است اما اگر کسی تا دیر وقت در مجلس امام حسین علیه السلام حاضر شود و نماز واجبِ صبحش قضا شد دیگر آن مجلس امام حسین ، آن مستحب ارزشی که باید داشته باشد را ندارد. ۲ - با وضو وارد کلاس شدن مستحب است. اما وقتی زنگ کلاس زده شده و دانش آموزان در کلاس حاضرند ؛ معلمی به جای اینکه به وظیفه ی واجبی که آموزش و پرورش به عهده‌اش گذاشته عمل کند و وارد کلاس شود به سمت وضوخانه می‌رود تا با وضو وارد کلاس شود. در این صورت وضو او ، آن ارزشی که باید داشته باشد را ندارد. (بایستی در زنگ تفریح وضو می گرفت نه بعد از زدن زنگ کلاس) ۳ - حضور در مسجد مخصوصاً برای نماز جماعت یا شب‌های قدر مستحب مؤکد است اما اطاعتِ از پدر و مادر واجب است. حالا اگر پدر و مادری گفتند ؛ ما راضی نیستیم شما در مسجد در این زمان حاضر شوی ، حضور در مسجد در آن زمان ، دیگر قُرب به خدا نمی‌آورد و ما را به خدا نزدیک نمی کند. امیدوارم که اهل مستحبّات باشیم ولی مستحباتی که به واجباتِ ما ضربه می‌زند را رها کنیم.
پاداش یک قطره اشک و یک قدم و یک نفس در راه عشق به امام حسین 2.ogg
1.26M
پاداش یک قطره اشک و یک قدم و یک نفس در راه عشق به امام حسین 2
جلسه 36 بسم الله الرحمن الرحیم همان طور که می‌دانید در مجموعه معارف دین، مقایسه‌های درست به ما کمک می‌کنند اهمیت و ارزشِ گزاره‌های دینی را بهتر درک کنیم. حالا می‌خواهیم با هم بین واجب و مستحب مقایسه کنیم و سه تا از تفاوت‌های آنها را بیان کنیم. ۱ - خداوند در مستحب تخفیف و آسانی بیشتری قرار داده است مثلاً نماز مستحبی را می‌توانیم در حال حرکت بخوانیم رعایت قبله هم لازم نیست ، اما نمازِ واجب را باید در حالِ آرامش بدن و رو به قبله بخوانیم. نمازِ مستحبی را حتی اگر بدنِ مان هم سالم باشد می‌توانیم نشسته بخوانیم اما نماز واجب اگر بدنِ مان سالم باشد باید ایستاده به جا بیاوریم. در نماز مستحبی اگر بین رکعت اول و دوم شک کنیم نمازمان صحیح است خواستی بنا را می‌گذاری رکعت اول ، خواستی بنا را می‌گذاریم بر رکعت دوم ، اما در نماز واجب ، اگر شک کنی یک رکعت خوانده‌ای یا دو رکعت نماز باطل است. ۲ - خداوند در روز قیامت از مستحب از ما نمی‌پرسد ، از واجب می‌پرسد ، که انجام دادی یا ندادی؟ درست انجام دادی یا غلط ؟ اگر کسی در طول عمرش حتی یک رکعت نمازِ مستحبی نخواند توبیخ نمی‌شود اما نخواندنِ نماز واجب تنبیه دارد. به همین خاطر نزدیکان ما که از دنیا رفته‌اند و نماز قضا دارند اگر مثلاً دو رکعت نماز قضایِ صبح برایش بخوانیم بهتر از این است که دو رکعت نماز مستحبی بخوانیم ، چون خدا از واجب او سؤال می‌پرسد نه از مستحب. ۳ - امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند : اگر اشتیاق و رغبت داشتی « فَاحْمِلُوهَا عَلَى‏ النَّوَافِلِ‏ » مستحب را به جا بیاور. اما اگر مثلاً دو رکعت نماز شب خواندی یا دو صفحه دعای کمیل خواندی و دیدی اشتیاق نداری ادامه بدهی ، حضرت فرمودند : ادامه نده ! رها کن. امّا در واجب این چنین نیست نماز صبح بر ما واجب شده ، چه اشتیاق و علاقه و میل داشته باشیم چه نداشته باشیم. خدا ما را موفق کند واجبات را انجام بدهیم و برای مستحبات اشتیاق داشته باشیم.
جلسه 37 بسم الله الرحمن الرحیم دعا می کنم لحظه لحظه زندگی من و شما سرشار از یاد خدا باشه. این شعر را همه شنیده‌ایم : میانِ ماه من تا ماهِ گردون * تفاوت از زمین تا آسمان است می خواهم این شعر را عوض کنم و بگویم : میانِ مستحب تا امر واجب * تفاوت از زمین تا آسمان است بین مستحب و واجب خیلی تفاوت است سه تای آن را با هم دوره می‌کنیم : ۱ - جبرئیل به پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله عرضه داشت : خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید ؛ بنده ی من از بین عبادت‌هایی که انجام می‌دهد و به من نزدیک می‌شود ، من هیچ کدام را به اندازه واجبات دوست ندارم. « مَا تَقَرَّبَ‏ إِلَيَ‏ عَبْدٌ بِشَيْ‏ءٍ أَحَبَ‏ إِلَيَّ مِمَّا افْتَرَضْتُ عَلَيْهِ » یعنی خدا واجب را بیشتر از مستحب دوست دارد و واجب بیشتر از مستحب ما را به خدا نزدیک می‌کند ؛ یعنی خدا بیشتر دوست دارد نماز قضایِ خود را بخوانیم تا نماز مستحبی و نماز قضا که بر ما واجب شده بیشتر از نماز مستحبی ما را به خدا نزدیک می‌کند. پرداخت زکات و خمسِ واجب بهتر است تا صدقه ی مستحبی. ۲ - امام صادق علیه السلام فرمودند : در مستحب آن برتر است که مخفی باشد. « فَأَفْضَلُهَا مَا كَانَ‏ سِرّاً » ، برخی روایات ما می‌گویند ؛ نماز مستحبی مخفیانه ، ثوابش ۲۵ برابر می‌شود. برخی روایات می‌فرمایند ؛ 70 برابر می‌شود. حضرت فرمودند : در واجب آنی برتر است که آشکارا انجام شود. فرمودند : برای نمازهای روزانه‌تان با صدای بلند اذان بگویید همه بفهمند. در نمازِ جماعت شرکت کنیم دیگران ببینند شما نماز می‌خوانید. به مسجد رفت و آمد کنید ، حتی بی‌نمازها هم بفهمند از رفت و آمد شما که شما اهل نمازید. پس در واجب ما را تشویق کردند به آشکار انجام دادن ولی در مستحب تشویق کردند به مخفی کردن. البته استثناء هم داریم مثلاً امر مستحبی مثل صدقه را فرمودند اگر آشکارا انجام بدهید دیگران هم به صدقه دادن تشویق می‌شوند به این عمل مستحب را بهتر است که آشکارا انجام دهیم. ۳ - همین جور که زمین جای آسمان را نمی گیرد همین جور مستحب هیچ گاه جای واجب نمی شود. این پیام که در فضای مجازی پخش شده ، این نماز مستحب را بخوان جبرانِ شصت سال نماز قضایت را می‌کند و اگر این اندازه نماز قضا نداشته باشی نماز قضای پدر و مادرت را جبران می‌کند ، دروغ است ، دروغ است ، دروغ است ! اگر شبِ قدر تا سحر که برترین شب سال است و برتر از هزار ماه است کسی نماز مستحبی بخواند آن هم داخلِ کعبه ، جای دو رکعت نماز قضایِ صبحش که بر گردنش واجب است را نمی‌گیرد. پس یادمان باشد اگر سر دو راهی واجب و مستحب قرار گرفتیم به سمت واجب برویم. اگر قرار شد از واجب و مستحب یکی فدای دیگری شود ، این مستحب است که باید فدای واجب شود.
آیا حدیث لولاک لما خلقت الافلاک درست است؟ آیا مقام حضرت زهرا برتر از پیامبر بوده است؟.mp3
4.04M
آیا حدیث لولاک لما خلقت الافلاک درست است؟ آیا مقام حضرت زهرا برتر از پیامبر بوده است؟
برکت در زندگی حضرت فاطمه زهراء ؛ عوامل افزایش برکت در عمر و علم و مال و فرزند.mp3
18.11M
برکت در زندگی حضرت فاطمه زهراء ؛ عوامل افزایش برکت در عمر و علم و مال و فرزند
جلسه 38 بسم الله الرحمن الرحیم دعا می کنم بهترین جای بهشت ، جایِ بهترین بندگان خدا یعنی شما باشه. راستی ما در زندگی خود چقدر به بهشت فکر می‌کنیم و به نعمت‌های بهشتی؟ ! مثلاً از سالِ گذشته تا الان چند ساعت شده که به « حورالعین » فکر کنیم؟ ! وقتی خدا در قرآن می‌خواهد بگوید بهشت من با کلاس است می‌گوید : « حورُالعین دارد ». می‌خواهد بگوید آنجا به شما خوش می‌گذرد ، من به شما لذّت می‌دهم ، می‌گوید : « حورُالعین می‌دهم ». ما درباره « حورُالعین » چقدر اطلاعات داریم؟ پیشنهاد من این است که در اینترنت جستجو کنید کلمه « حورُالعین » را بزنید و آیات و روایاتش را مطالعه کنیم. با این روش اشتیاق ما به « حورُالعین » زیاد می‌شود. بعضی از مفسرین اعتقاد دارند « حورُالعین » زنی بهشتی نیست تا برای مردان بهشتی باشد ! می‌فرماید ؛ همسرِ بهشتی ! یعنی برای مردان بهشتی جنس آنها زن است و برای زن‌های بهشتی جنسِ شان مرد است. « حورالعین » یعنی انسانی که چشمان درشت و سیاهی دارد. سیاهی چشمش به شدّت سیاه و سفیدی‌اش به شدت سفید است. همه ما امام سجاد علیه السلام را مشتاق نماز و عبادت می‌دانیم. می‌دانیم که حضرت عاشق نماز بود. زیاد سجده‌های طولانی ، گریه و مناجات داشتند. اما بسیاری از انسان‌ها نمی‌دانند که حضرت عاشقِ بهشت بود. عاشق نعمت‌های بهشتی مثل « حورالعین » هم بود. خادم حضرت می‌فرماید در شبی که هوا خیلی سرد بود دیدم آقا شیک‌ترین لباس‌هایش را پوشیده عطر زده ـ به قول من شده ماه دامادی که یک دسته گُل کم دارد برای رفتن به خواستگاری ـ دیدم حضرت می‌خواهد از خانه خارج شود. با تعجب پرسیدم : آقا امشب این همه هوا سرد است ، کجا تشریف می‌برید؟ حضرت فرمودند : می‌روم خواستگاری ! می‌روم مسجد نماز بخوانم و « أَخْطُبُ الْحُورَ الْعِينَ‏ إِلَى‏ اللَّهِ‏ عَزَّ وَ جَلَّ » ، از خدا یک حورالعین را خواستگاری کنم . هر کس مشتاق حورُالعین است در دنیا باید آنها را از خدا خواستگاری کند و مهریه‌شان را بپردازد. پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله فرمودند : مهریه همسران بهشتی نماز است. هر کسی زیباتر و زیادتر نماز بخواند. در بهشت از این نعمتِ بهشتی بیشتر و بهتر استفاده می‌کند.
جلسه 39 بسم الله الرحمن الرحیم سلام به شما معلم عزیز شمایی که بهشت و نعمت های بهشتی مشتاق شماست. می‌خواهیم با هم در مورد یکی از نعمت‌های بهشتی صحبت کنیم. واقعیت این است که صحبت کردن در مورد نعمت‌های بهشتی خیلی سخت است همان طور که بچه داخلِ رحم مادرش نمی‌تواند دنیا را ببیند و درک کند ما هم نمی‌توانیم نعمت‌های بهشتی را درک کنیم. ولی با این حال می‌خواهیم با سه تا روایت ، زیبایی‌های حورُالعین را در ذهنِ مان تخیل کنیم. ۱ - پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله فرمودند : اگر « حورُالعین » بر اهل دنیا نمایان شود ؛ بوی خوشش تمام دنیا را پر می‌کند ، نورش ، نور خورشید و ماه را محو می‌کند. همین طور که مثلاً اگر نورِ پروژکتور بیاید نور شمع محو می‌شود. ۲ - زن‌ها در دربار مصر وقتی زیبایی یوسف را دیدند ، با چاقو دست خودشان را بریدند. اگر « حورالعین » را می‌دیدند چه می‌کردند؟ ! امام صادق علیه السلام فرمود : اگر یک « حورالعین » سرک بکشد و اهل دنیا سر زلفش را ببینند ، تمام گُلرخان عالم ، یوسف چهره‌ها ، از شوق و شیرینی و لذتی که می‌برند ، می‌میرند. ۳ - امام صادق علیه السلام فرمودند : در بین نعمت های بهشتی ، نعمت همنشینی با همسران بهشت از لذت همه خوردنی ها و نوشیدنی های بهشت بالاتر است. با این اوصاف می دانستید « حورالعین » ها عاشق یک نفر هستند؟ عاشق چه کسی؟ عاشق مؤمن نمازگزار. امام صادق علیه السلام فرمودند : وقتی مؤمنی « اللَّهُ‏ أَكْبَر » نمازش را می‌گوید ؛ این حور العین‌ها دور او حلقه می‌زنند و عاشقانه او را نگاه می‌کنند. وقتی نمازش تمام شد ، اگر دعا کند که خداوندا یک همسر بهشتی به من بده. خوشحال می‌شوند ، به خدا عرضه می‌دارند « قَدْ خَطَبَنَا إِلَيْكَ‏ » خدایا ما را از تو خواستگاری کرد ما را به وصال همدیگر برسان. اما اگر این دعا را نکند سرش را زیر بیندازد و برود ناراحت و دلگیر می‌شوند می‌گویند : به ما رغبت نشان نداد ! به ما علاقه‌ای نداشت ! ما را ظاهراً دوست نداشت ! با تعجّب از ما جدا می‌شوند. یکی از تعقیباتِ مشترک تمام نمازها این جمله است : « اللَّهُمَّ زَوِّجنی مِنَ الْحُورِ العین » جمله‌ای که آقا امیرالمؤمنین علیه السلام بعد از هر نمازش با اشتیاق و علاقه می‌خواند.
پنج بلایی که بسیاری از مردم آخرالزمان گرفتار آن می شوند.mp3
16.21M
پنج بلایی که بسیاری از مردم آخرالزمان گرفتار آن می شوند
پنج راه گرفتن حاجت از نگاه آیت الله بهجت و آیت الله بهاء الدینی.mp3
2.54M
پنج راه گرفتن حاجت از نگاه آیت الله بهجت و آیت الله بهاء الدینی