هیچوقت نباید به دنبال خوشبختی کامل بود. غیر ممکن است بتوان کسی را در این دنیا پیدا کرد که صد درصد خوشبخت باشد. باید به زیباییهای کوچک زندگی بسنده کرده و آنها را در کنار هم چید، درست مثل یک جاده. در آن صورت است که وقتی برگردی و پشت سرت را نگاه کنی، میبینی چه مسیر طولانیای را به سمت خوشبختی طی کردهای.
📘کمی قبل از خوشبختی، انیس لودیگ
#جرعه_ای_کتابی
@nebeshtan
Ali Zand Vakili - Atre Khatereh (UpMusic).mp3
9.1M
بیا به دیوانگیم به خلوت خانگیم که تن دهد به شعلهات دوباره پروانگیم
#آوای_نبشتن
#قرص_خواب
@nebeshtan
«يكى ديگر از هراس هاى ما اين بود كه مبادا زندگى شبيه ادبيات از كار در نيايد.»
📘 درک يک پايان، جولين بارنز.
#جرعه_ای_کتاب
@nebeshtan
احمقها همیشه چوب لای چرخ دنیا میگذارند و فکر میکنند که با چوبشان چرخ دنیا را هُل میدهند.
@nebeshtan
با دست بلورین تو پنجه نتوان کرد
رفتیم دعا گفته و دشنام شنیده
#سعدی
@nebeshtan
تو کلمهی ابد را دوست نداری. میگفتی: «یهودیها چقدر کمعقلند. این چه شعار پوچی است که روی تابلوها مینویسند و بالا میبرند و میگویند قدس پایتخت ابدی دولت اسرائیل است؟ هرکس از ابد حرف بزند از تاریخ بیرون رفته. ابد ضد تاریخ است. هیچ چیز ابدیای وجود ندارد. حتی خدایان را ما عربها خوردیم. در جاهلیتمان خدایی از خرما ساختیم و خوردیم. چون گرسنگی از ابد مهمتر است. حالا میآیند و میگویند که قدس پایتخت ابدی است. حرف مفت است. این یعنی شروع کردهاند که مثل ما بشوند، شکستپذیر بشوند.»
گفتی ما هیچوقت آنها را شکست نمیدهیم، کمکشان میکنیم خودشان خودشان را شکست بدهند. هیچکس از بیرون شکست نمیخورد. هر شکستی درونی است و آنها از وقتی شروع کردند به بالا بردن تابلوهای شعار ابد، در گردونهی شکست افتادند و ما باید کمکشان کنیم.
📘 دروازهی خورشید، الیاس خوری، ترجمهی نرگس قندیلزاده، نشر نی،
صفحهی ۱۵۶
#جرعه_ای_کتابی
@nebeshtan
سلام
اگر سوالی درباره نوشتن دارید بپرسید؛ توی کانال به صورت صوتی جواب میدم.
سوالاتونو به ایشان بفرستید: @nebeshtan_admin
ارادتمند محمد تقی جلیلی
«آدمی را خواهی که بشناسی، او را در سخن آر! از سخن او، او را بدانی.»
فیه ما فیه؛ مولانا.
@nebeshtan
بخند!
خندههای تو،
تركيدن شاهوار كوهستانهای انار است.
(شمس لنگرودی)
@nebeshtan
Sina-Sarlak-Adam-Barfi-320.mp3
6.63M
ماهی تو تورم بوی اقیانوسو میده...
#آوای_نبشتن
@nebeshtan
میتوانی سجاده را پهن کنی. چادر را بیندازی روی سرت. بعد بروی زیر چایساز را که توی سرعت جوشآوردنِ آب سخاوتمند است، روشن کنی. بعد بیایی سرِ جاده و بگویی اوست خداوند بلندمرتبه. میتوانی بعد از سلام بر او، دوباره برگردی سروقتِ چایساز. چایات را بریزی؛ از همان قوری کوچک که دانههای سیاه تحفهٔ دوستی از گیلان را در خودش جای داده است. میتوانی برگردی دوباره سر جای قبلیات. اول بگویی اوست خداوند بلندمرتبه. و در آخر، سلام را بدهی. چادر را بیندازی همانطور روی سجاده برای صبح. بعد لیوان چایات را که حالا سرد شده برداری و بیایی روی مبل لَم بدهی. فکر کنی حالا که کمی بهتری و شبْ طور دیگری برایت مزه کرده، عیش مطلوبت را تماموکمالتر کنی. بلند شوی و بروی سروقت همان پاکت مارلبروی اصل که گذاشتهای برای وقتهای اینچنینی که وقت خوشکیفی تکنفره است. همانکه موقع خریدش، فروشنده گفته بود «آبجی من کلا اورجینالکارم. بهشرط تست میدم بهت. یکی روشن کنم؟ الان این خداتومنه. ولی من اصل میدم بهت. اصلِ اصل! قابلت رو نداره. خدا بده برکت.» بعد یکهو یادت برود سمت چیزی. بنشینی روی مبل. صرفنظر کنی از درستکردن یک شادیِ کوچک بعد از روزی سخت. بعد به اصل فکر کنی. به اون که اصل بود و کارش، اصلِ کاریترین اتفاقِ دنیا. به او که اصیلترینْ اصل دنیاست و فردا به صحرای عرفات میرسد. بعد خیال کنی چای، چایِ روضهٔ اوست و غمش، خرمترین عزایی که گوشهٔ سینهات جا خوش کرده است. به اصل فکر کنی و بترسی از اینکه مبادا یکوقتی نفهمی و از اصل بیفتی. بعد بهزمزمه نجوا کنی مبادْ روزی که آدمی از اصل بیفتد؛ از اصلافتادن و فراموشکردنِ غمش که به جانت آغشته است، اول شوربختیهای دنیاست.
حالا اینجا بهگریه افتادهای. زنی از سمتِ چپ سینهات بلند میگوید «خدا نکند که آدمی از اصل بیفتد» و زنِ دیگری از سمتِ راست سینهات به مویه میگوید «یا لَیْتَنی کُنْتُ مَعَکُمْ...».
برقها خاموش میشود.
✍ فاطمه بهروز فخر
#عرفه
@nebeshtan
چطور کتاب بخوانیم؟
برای یک هنرآموز نویسندگی، مطالعه و خواندن کتاب ضروری، مهم و ارزشمند است. بسیاری از هنرآموزان نویسندگی این سوال را می پرسند که چطور کتاب مخصوصا کتابهای داستان را بخوانیم که بیشترین استفاده را ببریم بی آن که سرگرم داستان آن باشیم؟ در این یادداشت چند نکته برای بهرهبرداری حداکثری از خواندن کتابها برای بهبود مهارت نویسندگی ذکر می کنم:
1. موضوعات مختلف را برای خواندن انتخاب کنید: سعی کنید به کتاب خوانی خود تنوع بدهید و کتابهایی با موضوعات مختلف را برای خواندن انتخاب کنید. این به شما کمک میکند تا دیدگاهها و سبکهای مختلف را درک کنید و الهامبخشی در نوشتن خود داشته باشید.
2. با نویسندههای برجسته همراه شوید: خواندن کتابهای نویسندگان برجسته و معروف میتواند به شما در یادگیری از تجربیات آنها، سبک نوشتاری آنها و تکنیکهای نویسندگی کمک کند. اطلاعاتی از بیوگرافی نویسندگان بخوانید و کتابهایی را از آنها انتخاب کنید که به سبک و مضمونی که شما میخواهید، میپردازند.
3. بررسی و تحلیل کنید: بعد از خواندن یک کتاب، زمانی را برای بررسی و تحلیل آن اختصاص بدهید. به عناصر داستان، ساختار داستان، طرز توصیف و زبان نویسنده توجه کنید. این به شما کمک میکند تا از روشها و تکنیکهای نویسندگی بهره بگیرید و به بهبود نوشتههایتان کمک کنید.
4. خلاصهنویسی کنید: پس از خواندن هر کتاب، با نوشتن یک خلاصه از آن کتاب، خود را به چالش بکشید. این میتواند به شما در فهم بهتر داستان و بهرهبرداری موثرتر از مضمون کتاب کمک کند.
5. مداومت داشته باشید: مهمتر از همه اینها، مداومت در خواندن کتابهاست. ایجاد عادت خواندن منظم و همچنین ابراز علاقه و عمل به شیوههای یادگیری ذهنی میتواند رشد و بهبود شما را دستخوش تحول کند.
با توجه به این نکات، میتوانید از خواندن کتابها بیشترین استفاده را ببرید و در مسیر بهبود مهارت نوشتن خود پیشرفت کنید.
#نکته_هایی_برای_نویسندگی
@nebeshtan
نونِ نوشتن(🌷تخفیف ویژه عید غدیر🌷)
🔸اگر رؤیای نوشتن در سر دارید اما نمیدانید نویسندگی را از کجا شروع کنید، این دوره برای شماست.
✔️ برای ثبت نام با تخفیف ویژه 🌷عید غدیر🌷 و کسب اطلاع از شرایط کارگاه به شناسه @nebeshtan_admin پیام بدهید.
@nebeshtan
May 11
هدایت شده از مدرسه نبشتن
چگونه به دنیای نوشتن برگردیم
برخی این سوال را می پرسند که من چطور پس از یک وقفه طولانی و فاصله با نویسندگی به نوشتن برگردم؟
شما باید با برنامه ریزی، تمرینات نویسندگی خود را تقویت کنید و آن چشمه جاری خلاقهای را که داشتید، دوباره به جریان بیاندازید. در ادامه چند توصیه و نکته کلیدی برای نوشتن میآوریم تا شما را به حال و هوای هنری که دوست دارید یعنی نوشتن، بازگرداند:
1. زیاد بخوانید. هیچ چیز مانند برخی الهام گرفتنها نمی تواند باعث بازگشت به نوشتن شود. مهم نیست چه چیزی را برای خواندن انتخاب می کنید. ممکن است برای برخی آثار معاصرین، الهامبخش باشد و برای عدهای آثار کلاسیک.
2. برای ایجاد عادتهای نوشتاری برنامه ریزی کنید. هر نویسندهای به شما خواهد گفت که راز نویسنده بهتر شدن، وارد شدن به یک روال است. اکثر نویسندهها هر روز در یک زمان خاص مینویسند. شما میتوانید زمان نوشتن خود را در هر وقت از روز برنامهریزی کنید. نکته کلیدی این است که به نوشتن زمانبندی شده در یک دوره طولانی ادامه دهید.
3. تمرینهای مختلف نوشتن را انجام دهید. اگر می خواهید دستان در نوشتن بعد از مدت ها دوری تقویت شود، فقط به تمرین نیاز دارید.
4. یک وبلاگ یا کانال برای خود راه اندازی کنید و برای به روزرسانی آن مقید باشید. شاید هیچ چیز مانند وبلاگ یا کانال شخصی نویسنده را بازگشت به مسیر نویسندگی کمک نمی کند.
#از_نوشتن
#تمرین
@nebeshtan
هدایت شده از مدرسه نبشتن
نونِ نوشتن(🌷تخفیف ویژه عید غدیر🌷)
🔸اگر رؤیای نوشتن در سر دارید اما نمیدانید نویسندگی را از کجا شروع کنید، این دوره برای شماست.
✔️ برای ثبت نام با تخفیف ویژه 🌷عید غدیر🌷 و کسب اطلاع از شرایط کارگاه به شناسه @nebeshtan_admin پیام بدهید.
@nebeshtan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هزاران دست و هر دستی هزار انگشت کم دارم
که فضل مرتضی را یک به یک با خویش بشمارم
عید بزرگ #غدیر مبارک
@nebeshtan
شما باید بلد باشید یک خطابه غرّا در وصف یک رویداد یا در رثای یک دوست یا شخصیت مورد علاقهتان ایراد کنید. یک نامه فدایت شوم نسبتا طولانی بنویسید و یا اگر در جایی مشغول کاری هستید، یک گزارش مفصل و با آب و تاب بنویسید. شما زمانی در اینها موفقید که توانایی بافتن داشته باشد؛ قابلیتی که مهارت نوشتن به شما میآموزد. مهارتی که هوش کلامی و دایره واژهگانیتان را گسترش میدهد و به توسعه زبانتیان کمک میکند.
اگر میخواهید از دنیای آدمهای معمولی فاصله بگیرید و اثرگزار باشید، مهارت نوشتن را بیاموزید.
#نویسندگی
#موفقیت
@nebeshtan