هدایت شده از چمن خواه
🔰انتشار سه یادداشت در روزنامه سراسری سراج
🌀فاطمه شکیب رخ، با عنوان مهلت سه روزه خداوند
🌀مخدره چمن خواه، با عنوان مهدویت نیاز زمانه
🌀نجمه صالحی، با عنوان مسجد معجزه دوم عصاره هستی
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
#فرهنگ_مهدویت۴
امام مهدی(علیهالسلام) در یک نگاه
یک. میلاد نور
آخرین امام شیعیان و دوازدهمین جانشین رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در سپیده دم جمعه نیمه شعبان سال ۲۵۵ قمری [۸۶۸ میلادی] در سامرا دیده به جهان گشود. پدر گرامی او امام حسن عسکری (علیه السلام) و مادر بزرگوار آن حضرت بانوی شایستهای به نام نرجس خاتون(سلام الله علیها) بود.
آن بانو دختر «یوشع» پسر امپراتور روم و مادرش از نسل «شمعون» وصی حضرت عیسی (علیه السلام) بود. بنابر بعضی روایتها نرجس خاتون(سلام الله علیها)در پی خوابی شگفت مسلمان شد و به هدایت امام حسن عسکری (علیه السلام) خود را در میان سپاه روم که عازم نبرد با مسلمانان بودند، قرار داد و همراه جمعی دیگر به اسارت لشکر اسلام در آمد.
امام هادی (علیه السلام) کسی را فرستاد که او را خریداری کرد و به سامرا آورد. حضرت نرجس خاتون(سلام الله علیها) مدتی در خانه حکیمه خاتون(سلام الله علیها) خواهر بزرگوار امام هادی(علیه السلام) تحت تعلیم و تربیت قرار گرفت. مادر امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به نام های دیگری مانند سوسن، ریحانه، ملکه و صیقل نیز خوانده می شود.
دو. نام و کنیه امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
همان نام و هم کنیه پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) است. لقب های مشهور آن حضرت عبارتند از: مهدی، قائم، منتظر، بقیه الله، حجت، خلف صالح، منصور، صاحب الامر، صاحبالزمان و ولیعصر است.
سه. ویژگیهای حضرت مهدی(علیهالسلام)
شخصیت امام مهدی(علیه السلام) و زندگی آن حضرت ویژگیهایی دارد که آن بزرگوار را از سایر امامان متمایز کرده است.
۱. بشارت به آمدن او
۲. ولادت پنهانی
۳. غیبت طولانی و پیشگویی آن
۴. طول عمر
بنا به حکمت الهی امام مهدی علیه السلام دارای ولادت پنهانی، عمر طولانی و غیبت است. معصومان(علیهالسلام) به آمدن او را بشارت داده اند.
چهار. شمایل و خصوصیات
آن بزرگوار چهره اش جوان و گندمگون، پیشانی بلند، بینی کشیده و زیبا و بر گونه راست ان امام خالی مشکین و در میان شانه اش، اثری چون اثر «نبوت» دیده می شود.
بعضی از ویژگیها و خصوصیات آن وجود شریف که در سخنان معصومان(علیهالسلام) بیان شده از این قرار است: او اهل عبادت و شب زنده داری، زهد و ساده زیستی، صبر و بردباری، عدالت و نیکوکاری است. آن حضرت سرآمد همگان در علم و دانش و اهل قیام و جهاد و رهبر جهانی، منجی و مصلح موعود بشریت است.
پنج. دورههای زندگی حضرت
دوران زندگی امام مهدی شامل سه دوره پرفراز و نشیب است.
۱.دوره پنج ساله اختفا: شامل زندگی پنهانی آن حضرت از آغاز ولادت تا زمان شهادت امام حسن عسکری علیه السلام است.
۲. دوره ۷۰ ساله غیبت صغری و دوره طولانی غیبت کبری
۳. عصر ظهور
🔹تلخیصی از کتاب نگین آفرینش(۱)
✍ به قلم چمنخواه
ادامه دارد.(۳)
@noonvalghalam1
هدایت شده از
#سلام_امام_زمانم
«صبحم» شروع مے شود آقا به نامتان
«روزے من» همه جـا «ذڪـر نـامتـان»
صبح علے الطلوع «سَلامٌ عَلے یابن الحسن»
مـن دلخـوشـم بـه «جـواب سلامتـان» ...!!
السلام علیــڪ یا اباصالحَ المهــدی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
هدایت شده از نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
🔖 روزهای دربهدری
📌مطالعهی وقایع تاریخی درسهای زیادی به انسان میدهد اما تأمل در دلایل وقوع آنها، عبرتآموزیِ بیشتری به دنبال خواهدداشت. ماجرای اولین فرار پهلوی دوم، بر میگردد به کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ شمسی؛ که آمریکا و انگلیس در ایران کودتا کردند و او بعد از چند روز به ایران بازگشت. در مرتبه دوم، یعنی در آستانهی ورود بسیار شکوهمند امام خمینی(رحمةاللهعلیه) به ایران و روزهای پر تب و تاب ملتی که یکصدا شعار درود بر خمینی و مرگ بر شاه میدادند. خروج ذلتبار شاه از کشور، عبرت بزرگی در تاریخ به ثبت رسانید. شاه سه روز قبل از فرار، شورای سلطنت را تشکیل میدهد تا این شورا موجبات استمرار حکومتش و امکان مذاکره با سران انقلاب را فراهم کند که البته در این هدف ناکام ماند. او فکر میکرد که میتواند مانند شهریور سال ۱۳۳۲ بعد خروجش از ایران، دوباره به وطن برگردد. او که با خوشخدمتی به آمريکا، توقع داشت او را تا آمریکا همراهی کنند، چه شد که به مصر رفت؟
🔸جریانهای اسلامگرا در مصر و ترس از انقلاب اسلامی
یکی از کشورهای مسلمانی که همواره حکومتهای آن از جریانها و نهضتهای اسلامی خواب خوش نداشتند، کشور مصر بود. از اوایل قرن بیستم در این کشور، یک جریان ریشهدار اسلامی-سیاسی با عنوان «اخوانالمسلمین» شکل گرفت که به کشورهای عربی دیگر نیز گسترش یافت. پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نیز با گسترش قدرت و نفوذ جریانهای اسلامی در مصر مصادف بود و این مسئله ترس حکومت مصر از امکان سرایت انقلاب اسلامی ایران به این کشور را در پی داشت. از طرف دیگر نیز در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بحث صدور انقلاب به سایر کشورهای اسلامی وجود داشت و همین مسئله باعث دو چندان شدن ترس حکام و زمامداران اقتدارگرای کشورهای مسلمان از قبیل مصر گردید؛ ازاینرو حکام این کشور با استقبال از شاه مخلوع ایران به نوعی مخالفت خود را با انقلاب اسلامی ایران نشان دادند.
🔸تاریخچه روابط خانوادگی پهلویها و خاندان سلطنتی سابق مصر
اولین همسر محمدرضا، دختری از خاندان سلطنتی سابق مصر به نام «فوزیه» بود. هرچند این ازدواج آیندهای نداشت و بعد از مدت کوتاهی با طلاق پایان یافت. ولی همین مسئله باعث احساس نزدیکی محمدرضا به این کشور و حکام و زمامداران آن گردید. بنابراین یکی دیگر از دلایل انتخاب مصر وصلت ناکام شاه با خواهر شاه سابق مصر بود. بنابراین شاه پس از خروج از کشور در ۲۶دی۱۳۵۷ به مصر رفت و در آسوان مورد استقبال انورسادات دیکتاتور مصر قرار گرفت. او تمایل داشت از آنجا به کشور دیگری مانند ایالات متحده امریکا برود، اما به گفته احمدعلی مسعود انصاری «مقامات امریکایی روی خوشی به این سفر نشان ندادند». بنابراین چند ساعت قبل از عزیمت به آمریکا، سفیر مراکش در مصر به دیدار او رفت و دعوت ملک حسن دوم پادشاه مراکش را به محمدرضا پهلوی ابلاغ کرد و اینگونه مقصد دوم شاه مشخص شد.
🔸اقامت شاه در مراکش
شاه به دعوت پادشاه مراکش به آن کشور رفت. ولی در «رباط» تشریفات رسمی از وی به عمل نیامد. شاه پس از دیداری با ملک حسن، در کاخ «جنانالکبیر» اقامت کرد. شاه ۶۷ روز در این کاخ ماند. ملک حسن که قصد داشت روابط سیاسی خود را با نظام تازه تأسیس ایران حفظ کند. مایل نبود اقامت شاه طولانی شود. بنابراین به محمدرضا گفت که «کنفرانس اسلامی در پیش است و شما باید بروید». محمدرضا پهلوی در شرایطی که نتوانسته بود کشوری را به عنوان پناهگاه بیابد، به پیشنهاد مشترک «راکفلر» و «کیسینجر» مجبور شد به «باهاما» در آمریکای مرکزی برود. وی با هواپیمای اختصاصی سلطان حسن، صبح روز ۱۰ فروردین ۵۸ فرودگاه رباط را به مقصد جزایر باهاما ترک کرد. شاه ۷۰ روز در این جزیره به سر برد. متاسفانه بیبندوباریهای فرح و اطرافیانش آنچنان زیاد و خارج از حد بود که دولت باهاما که به شاه و خانوادهاش پناهندگی داده بودند، به او اعتراض کردند. بهطوریکه علی شهبازی محافظ شاه در خاطراتش نوشته:«دولت باهاما به خاطر بیبندوباری فرح و اطرافیانش بهصورت رسمی اعلام میکنند خانواده شاه چه از نظر سیاسی و چه از نظر اجتماعی برای ملت و مملکت باهاما زیاناور است». همچنین در زمان اقامت شاه در باهاما، انگلستان ماموری سری به باهاما اعزام میکند که به شاه پیام دهد که بریتانیا آمادگی پذیرش وی را ندارد.
✍ مخدره چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از نوشتههای انقلابی
📝 ادامه مطلب...
🔸رویگردانی کشورهای دیگر از پذیرش شاه
اما این کشورها به مراکش و باهاما محدود نبود؛ بلکه کشورهای دیگری از قبیل مکزیک و پاناما، نیز عذر شاه را خواستند. همچنین در این مدت، سوئیس، فرانسه از پذیرش وی خودداری کردند. آنها تمایل نداشتند با پذیرش شاه فراری ایران، اسباب گسترش روابط با حکومت آتی ایران را از بین ببرند؛ ازاینرو یکی از دلایل اصلی اقامت شاه در مصر، رویگردانی کشورهای دیگر از پذیرش وی بود. حضرت آیتالله خامنهای در این مورد فرمودند:«محمّدرضای پهلوی وقتی که فرار کرد و از ایران بیرون رفت، مدّتی در آمریکا خواست بماند، آمریکاییها بیرونش کردند؛ مجبور شد برود پاناما و اینجا و آنجا؛ آمریکاییها او را نگه نداشتند؛ این همه برای آنها کار کرده بود و به آنها خدمت کرده بود و به آنها امید بسته بود! وقتی به دیگران امید ببندیم، این است؛ باید به خودمان بیاییم و به خودمان تکیه کنیم. تقدیر آخرین شاه دیکتاتور ایران این بود که مانند پدرش، وی نیز در آوارگی و غربت دنیا را ترک کند».(بیانات در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش۱۹ بهمن۱۳۹۹)
✍ مخدره چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
ولادت با برکت
✍️نجمه صالحی ، عضو تحریریه مجتهده امین
سالها از ازدواجش گذشته بود و فرزندی نداشت. سودجویان پس از شهادت پدرش برای به دست آوردن مال بیشتر امامتش را انکار میکردند. فرزند نداشتن او موجب سرزنش یاوهگویان شده بود. کاش فقط غریبهها سرزنش میکردند، اقوام نزدیکش هم زبان به طعنه گشوده بودند!
چه بسا غریب الغربا لقب گرفت نه برای اینکه دور از وطن تبعید شد بلکه برای این بود که در میان خانوادهاش هم غریب بود! هنگامی که دردانهاش به دنیا آمد، اقوامش چهرهشناس آوردند، شک کرده بودند!
اما با دنیا آمدن جواد اهلبیت علیهمالسلام، برکت به زندگی پدر آورد. بابرکت بود چون از تحیر شیعه در یافتن امام بعدی جلوگیری کرد، نیکو بود چون مانع انحراف خویشاوندان حضرت رضا علیهالسلام شد، پر از خیر بود چون برکات علمی زیادی برای مسلمانان داشت. برای همین بود که پدر در وصف ولادتش فرمود:
«این مولودى است که براى شیعیان ما، با برکت تر از او زاده نشده است»*.
جواد الائمه علیهالسلام با وجود سن کمش با علما و دانشمندان عصر خویش مناظره میکرد و آنها را تسلیم و مجذوب خویش ساخته بود و به خوبی جامعه شیعی را هدایت کرد، یادگار نبی خاتم صلیالله علیه وآله همچو ریسمان هدایت بود و مومنین را از کجروی و خطر انحراف نجات داد.
🕊میلاد مولود با برکت اهل بیت علیهم السلام، ابن الرضا علیهالسلام تهنیت🕊
*شیخ مفید، الارشاد، ص ۳۱۹
#جوادالائمه🍃
#میلادامامجواد
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
خاطرهای از آن روز بهیاد ماندنی
✍ مخدره چمن خواه
همه خانواده مشتاقانه روبروی تلویزیون نشسته بودیم و چشم از صفحه شیشهای جعبه جادویی برنمیداشتیم.
تلویزیون صحنههایی از سالن فرودگاه مهرآباد را نشان میداد. گوشهای از سالن گروه سرود خودش را آماده استقبال کرده بود. همهمهای در سالن بود. درمیان این هیاهو، موج شور و شعف در چهرهها دیده میشد. با دیدن این صحنهها، در دلم آرزو کردم کاش من هم الان آنجا بودم.
ساعت ۹:۲۷ دقیقه هواپیمای امام به زمین نشست.
وقتی امام از پلههای هواپیما پایین میآمدند، آرامش همراه با اقتدار معنوی از چهره مهربانشان حس میشد و این حس حتی از پشت صفحه شیشهای بیجان تلویزیون به بیننده القا میشد.
🍃بوی گل و سوسن و یاسمن آمد
عطر بهاران کنون از سفر آمد🍃
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از
🔴 روزی شخصی خدمت حضرت مولا علی (ع) میرود و میگوید یا امیر بنده به علت مشغله زیاد نمیتوانم همه دعاها را بخوانم، چه کنم؟
♥️حضرت علی(ع) فرمودند:
خلاصه تمام ادعیه را به تو میگویم، هر صبح که بخوانی گویی تمام دعاها را خواندی
(الحمدلله علی کل نعمه)
خدایا شکرت برای هر نعمتی که به من دادی
(و اسئل لله من کل خیر)
و از خداوند میخواهم هر خیروخوبی را
(و استغفر الله من کل ذنب)
خدایا مرا ببخش برای تمام گناهانم
(واعوذ بالله من کل شر)
خدایا به تو پناه می برم از همه بدی ها
📚بحار الانوار ، ج۹۱
┅┅❅◇❅┅┅
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 https://eitaa.com/joinchat/3857776757C7874b649da
═✧❁📚🔶📚❁✧═
هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
شکست یک معادله
✍کبرا خالقی
۱] مؤمنم به تو، که با نگاه نافذت، ایمان به خدای لاشریک و اسلام ناب محمدی را در دل ما نشاندی و باور ما را بارور کردی و حکومت اسلامی، این بزرگترین معروف و عمل صالح که آرزوی همهی انبیاء و اوصیای الهی بوده را به منصه ظهور رساندی. نظام اسلامی که به دست توانای تو و همراهی مردم پا گرفت، خاری شد در چشم دشمنان و مستکبران عالم و نیز گلی خوشبو و معطر شد که شمیم آن فطرت مستضعفان عالم را بیدار کرد تا آنجا که خنجری شد به قلب ستمگران عالم.
۲] با آمدنت، تاریخ با افتخار، مسیرش را تغییر داد، جباران را به زانو در آوردی و چنان بر ظلم و ستم حملهور شدی که استکبار در این پیچش تاریخی به کنار جادهی تباهی و ضعف و زبونی افتاد؛ تا جایی که برای برگشت به جادهی سلطهی مجدد، به هر دستاویزی آویزان شده و طناب پوسیده جاهلیت را روز به روز محکمتر گرفته؛ تا مگر آبروی از دست رفتهی خود را دوباره به دست آورد تا تکیه به فرهنگ پوسیدهی خود زند. اما تو با آمدنت مسیر ظهور را هموار ساختی. و چه خوش آمدی امام روحالله، چرا که روح خدا را در میان مستضعفان و محرومان دمیدی. خوش آمدی، آن چنان با صلابت و مهربان بر قلب ملت ایران فرود آمدی که ایام الله دهه فجر تا ابد بر پیشانی امت اسلام خواهد درخشید. ای امام، هویت ملی، اسلامی و انقلابی خود را مدیون تو هستیم، ای عبد صالح خدا.
۳] سوال خبرنگار:
شما زندگی خیلی منزویای داشتید، شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بین المللی را مطالعه نکردهاید. تحصیل شما مربوط به علوم الهی است، شما در سیاست و گرفتن و دادنِ یک زندگیِ اجتماعی درگیر نبودهاید، آیا این در ذهن شما این شک را به وجود نمیآورد که ممکن است عواملی در این معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟
۴] امام خمینی(ره):
ما #معادلهی_جهانی و #معیارهای_اجتماعی_و_سیاسی که تا به حال به واسطه آن تمام مسائل جهان سنجیده میشدهاست را #شکستهایم. ما خود #چارچوب_جدیدی ساختهایم که در آن #عدل را ملاک دفاع و #ظلم را ملاک حمله گرفتهایم، از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم. حال شما اسمش را هرچه میخواهید بگذارید. ما این سنگ را بنا خواهیمگذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند، نه بر پایه نفوذ سرمایهداران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هر کسی را محکوم نمایند بلافاصله محکوم کنند.
آری با ضوابط شما من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.
مصاحبه امام خمینی با نشریه آمریکایی تایم
(صحیفه نور، جلد ۶، صفحه ۳۳۸ تاریخ۱۳۵۸/۰۹/۰۹)
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از چمن خواه
#فرهنگ مهدویت
دوران اختفا
تلاش امام حسن عسکری(علیهالسّلام) برای معرفی فرزندش
سالهای آغازین زندگی امام مهدی(علیه السلام)، دوره بسیار حساسی است. از سوی دشمنان به دنبال آنند که فرزند امام حسن عسکری(علیه السلام) را شناسایی کرده و به قتل برسانند و از سوی دیگر شیعیان و دوستان آن حضرت می خواهند امام دوازدهم را بشناسند تا به گمراهی گرفتار نشوند.
برخی از اقدامات آن حضرت عبارتند از:
۱. نشان دادن مهدی(عجلالله تعالیفرجهالشریف) به خواص
محمد بن عثمان و چند تن دیگر از بزرگان شیعه نقل میکنند: ۴۰ نفر از شیعیان نزد امام یازدهم گرد آمدیم آن حضرت فرزندش را به ما نشان داد و فرمود:" پس از من این امام شما و جانشین من است از او فرمان برید و بعد از من در دین خود پراکنده نشوید که هلاک خواهید شد و بدانید که پس از امروز او را نخواهید دید...(کمالالدین و تمام النعمه)
۲. سنت عقیقه
امام حسن عسکری(علیه السلام) بارها برای فرزندش عقیقه کرد تا زمان عمل به سنت نیکوی پیامبر صلی الله علیه و آله گروههای بسیاری از شیعیان را از ولادت امام دوازدهم آگاه سازد.
۳. نامهنگاری
نامهای از حضرت امام حسن عسکری(علیهالسّلام) به احمد بن اسحاق رسید که در آن نوشته بودند: برای ما فرزندی به دنیا آمد. این رازی است که باید به نزد تو باشد و از مردم پوشیده بماند. ما ولادت او را جز برای نزدیکترین بستگان و دوستان آشکار نکردیم.
۴. پاسخگویی به سوالات
یکی از برنامه های دوران کودکی امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) پاسخگویی به سوالات کلامی و اعتقادی بود.این نیز راهی برای شناخت امام و حجت آخرین بود که عقیده شیعیان را تقویت می کرد.
۵. دریافت هدایای مادی
بنا به سفارش پدر، هدایای ارسالی توسط شیعیان توسط احمد بن اسحاق را دریافت و با معرفی صاحبان اموال، هدیه حلال و حرام آن را جدا کرده و اموال حرام را به صاحبان اصلی آن آن ارجاع دادند.
معجزات و کرامات
روایتی از جناب حکیمه عمه بزرگوار امام حسن عسکری(علیهالسّلام) درباره ولادت امام مهدی نقل کرده، آمده است: روز هفتم خدمت امام رسیدم امام به فرزندش فرمود سخن بگو نوزاد لب بگشود و پس از گواهی به یگانگی خداوند و درود بر پیامبر اکرم و پدران بزرگوارش آیات ۵ و ۶ سوره قصص را تلاوت فرمود:" بسمالله الرحمن الرحیم * وَ نُریدُ اَن نَمنّ عَلَی الّذینَ ...
بعد از شهادت امام حسن عسکری علیه السلام امام مهدی (علیه السلام) خود بر جنازه پدر نماز گذارد.
🔹 تلخیصی از کتاب نگین آفرینش(۱)
✍ به قلم چمنخواه
ادامه دارد(۴)
@noonvalghalam1
هدایت شده از
🔰 سرودهای انقلابآفرین
[1]. پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بدون شک معجزهای الهی بود که به رهبری امام خمینی(ره) و حضور پرشور مردم به وقوع پیوست و امید را در دلهای مظلومان و مستضعفان جهان زنده کرد. عواملی مانند: نفوذ معنوی رهبری، وجود ایمان، اراده و روحیهی شهادتطلبی، وحدت کلمه مردم، در پیروزی این انقلاب مؤثر بودند. یکی از عواملی که در افزایش همدلی و شورآفرینی امت، تقویت روحیه استکبارستیزی و پیروزی انقلاب اسلامی نقشآفرینی کرد؛ «سرودهای انقلابی» بود. سرودهایی که خونی تازه در رگهای انقلاب اسلامی پمپاژ نموده و حماسهآفرینی میکرد؛ بهگونهای که بعد از گذشت سالها همچنان در ذهن مردم ماندگار است.
[2]. سرودهای انقلابی در طول اوجگیری پیروزی و پس از انقلاب اسلامی در ایران برای پشتیبانی از انقلاب و مخالفت با نظام پادشاهی پهلوی ساخته و اجرا شدند. بسیاری از آنها در استودیوهای زیرزمینی، خانگی به شکل آماتور ضبط و بر روی نوار کاست در دسترس عموم قرار میگرفتند. سرودهایی مانند «خمینی ای امام»، «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو»، «ایران ایران»، «بهمن خونین جاویدان»، «به لاله در خون خفته»، «بهاران خجسته باد»، «این بانگ آزدیست کز خاوران خیزد» و ... از ماندگارترین سرودها هستند که به یقین میتوان گفت که در حافظه تاریخی مردم ثبت است.
[3]. سرود نقش بسزایی در حفظ روحیه حماسی و تحرکآفرینی بهعنوان یک رسانه دارد. سرود «وسیله تبلیغی» بسیار خوبی بهخصوص برای نوجوانان و جوانان است. سرود و شعر موجب «حركت، نشاط، امید و جهتدهى» و ایجاد «یکدلی و اتحاد ملی»، «افزایش انگیزه و مشارکت در روابط و تعاملات اجتماعی» میشود. با تکرار و زمزمه کردن سرود بطور همگانی، آرمانهای انقلاب تکرار شده و با تکرار در شعرخوانیِ دستهجمعی و سرود، این اهداف نهادینه میگردد. در اسلام و مراسم حج، سرود جمعی «لبیک اللهم لبیک» را داریم که همه حجاج آن را با هدف قرب الهی و با شکوه خاصی همخوانی و تکرار میکنند. درباره تأثیرگذاری سرود، مقام معظم رهبری میفرمایند: «به نظر من سرود يك نوعى از شعر بسيار پرتأثير است، اثرگذار است. از بسيارى از انواع شعر، شايد بگوييم از همهى انواع شعر اثرگذارىاش بيشتر است؛ يعنى گسترش اثرگذارى و سرعت اثرگذارى آن بيشتر است.» (31 خرداد 1395، در دیدار شاعران)
[4]. سرود «سلام فرمانده» یکی از سرودهای تأثیرگذار بود که علاوه بر مضامین بالایی مانند گفتگو با امام زمان(عج)، اهداف والایی را پیش چشم بچهها قرار داده و احساس بزرگی و شخصیت و قهرمانپروری را تقویت کرده و با اجرا شدن در اجتماعات بزرگ، روح اتحاد ملی و همدلی را در پیکره جامعه دمید. در جامعه کنونی خلاءهای چنین سرودهایی بسیار احساس میشود آیتالله خامنهای در موارد متعددی به این نیاز اشاره نمودهاند.
«يكى از خصوصيّات سرود اين است كه در جامعه فرهنگسازى ميكند و سطح هم نمىشناسد؛ يعنى از سطوح بالاى معرفتى و علمى و مانند اينها تا سطوح عامّهى مردم همه را با سرعت فرا ميگيرد... سرود مثل هواى تازه، مثل هواى بهارى نفوذ ميكند؛ هيچ لازم نيست وادار بشوند كسانى كه آن را ترويج كنند، تقريظ بنويسند، شعر بگويند؛ نه، خود سرود وقتى كه خوب تنظيم شد [اثر ميكند]. ما اين را امروز كم داريم.» (31 خرداد 1395، در دیدار شاعران) «الان در زمينه [ترانه و سرود] انصافاً ما كم داريم و كم گذاشتهايم؛ در زمينهى ترانه و در زمينهى سرود، سرودهاى خوب كم است.» (9 خرداد 1397، دیدار شاعران)
[5]. راهکار این است که خلاء سرودهای همگانی جدی گرفته شود و مؤسسات هنری و فرهنگی، مدارس و دانشگاهها و... نیازسنجی نمایند و بر اساس مخاطبشناسی، شعر، سرود و ترانههایی تولید نموده تا این تولیدات پرمحتوا توسط دانشآموزان و دانشجویان و عموم مردم در مکانهای مختلف زمزمه شوند؛ اگر محتوای جذاب با مضامین عالی توسط نیروهای خودی تولید نشود ترانههایی توسط دشمن تولید میگردد که جان و روح جوانان ما را تسخیر خواهد کرد. باید مفاهيم سرود «غنى و برگرفتهى از آيات، روايات و مفاهيم عالى» و «مضامين قوى و اسلامى» باشد. در سرود زيبا باید به آهنگِ خوب و ضرب آهنگِ مناسب توجه کرد. سرود يا نشريّههاى صوتى؛ يك كار هنرى است؛ مسائلى وجود دارد كه با شعر، با اجراى هنرى، تأثيری چند برابر پيدا ميكند که نباید از آن غافل شد.
✍زهرا حاجیحسنی
❤️ حرف زدن با امام زمان (ع)
✍مرحوم آیت الله میلانی میفرمودند:
هر روز بنشینید یک مقدار با امام زمان درد و دل کنید. خوب نیست شیعه روزش شب شود و شباش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد. بنشینید چند دقیقه ولو آدم حال هم نداشته باشد، مثلاً از مفاتیح دعایی بخواند، با همین زبان خودمان سلام و علیکی با آقا کند. با حضرت درد و دلی کند.
آیت الله بهجت می فرمود:
بین دهان تا گوش شما کمتر از یک وجب است.
قبل از اینکه حرف از دهان خودتان به گوش خودتان برسد، به گوش حضرت رسیده است. او نزدیک است، درد و دلها را میشنود. با او حرف بزنید و ارتباط برقرار کنید. در زمان حضرت امام هادی علیه السلام شخصی نامهای نوشت از یکی از شهرهای دور نامهای نوشت که آقا من دور از شما هستم. گاهی حاجاتی دارم، مشکلاتی دارم،
به هر حال چه کنم؟
💥حضرت در جواب ایشان نوشتند:
«إِنْ کَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ فَحَرِّکْ شَفَتَیْک»
لبت را حرکت بده، حرف بزن، بگو. ما از شما دور نیستیم.
📚بحارالانوار/ ج۵۳/ ص۳۰
هدایت شده از کانال مهدویت 🇮🇷🇵🇸
🌺 امام اَلوالِد الشَفیق 🌺
💐 امام هر عصر بابای مهربان است...
🌹 روز پدر مبارک بابای مهربانم....
🆔 eitaa.com/emame_zaman
هدایت شده از نویسندگان حوزوی