هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این پنج دقیقه را حتماً ببینید ...
محرم و صفر یک فرصت بیبدیل در تربیت هست که این هفته (جلسه یازدهم لایوها) در موردش صحبت کردیم.
تربیت محصول یک فرآیند است و کار یک شب و یک ماه و چند رفتار نیست! اما برخی ظرفیتها و فرصتها وجود دارند که مسیر را متفاوت میکنند، رشد را تسریع میکنند و ... #محرم و #صفر یکی از آنها بلکه اصلیترین آنهاست.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
كودكاني كه فقط گرانقيمت ترين اسباب بازي ها را دارند خوشبخت نيستند. كودكاني خوشبختند كه والدينشان با استفاده از وسايل ساده و با صرف وقت به آنها خلاقيت را مي آموزند. اسباب بازي "وسيله"يي در دستان كودك است،قرار نيست كودك در حفظ آن كوشا باشد.
براي فرزندتان اسباب بازيي بخريد كه از خراب شدنش ناراحت نشويد و به فرزندتان بياموزيد از خلاقيت خود استفاده كند و با تكه هاي اسباب بازيش بازي جديدي خلق كند.
حساسيت شما روي اسباب بازي كودك فقط باعث ميشود فرزندتان از ترس خراب نشدن وسايلش از دوران كودكي خود لذت نبرد!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
در طول زندگی خیلی اتفاق های ناگوار ممکن است برای ما بیفتد مثل از دست دادن یک عزیز، خب از لحاظ عاطفی
انسان با تفکر مثبت همیشه در حال سپاسگزاری است، خدا روشکر خوردم زمین پایم شکست، عجب وقتی آدم پایش می شکند چه قدر تجربه کسب می کند، خدارو شکر یک حکمتی بود تا من رشد کنم.... خدا رو شکر که مادر شوهر یا مادرزن غرغرو دارم....... همه ی این ها تفسیر منفی یا تفسیر مثبت است.
یکی از حاضرین: این که میگیم شاید حکمتی هست آیا درست است؟
پاسخ: حتماً، هر اتفاقی که می افتد برای رشد ما است، در عالم کائنات هیچ ذره ای بدون حساب و کتاب نیست، همه چیز به ما داده شده که ما رشد کنیم، یا قبول می کنیم و آن بسته را برمی داریم و باز می کنیم یا رد می کنیم برود. ما این اجازه ی انتخاب را داریم. چه قدر اتفاق هایی در زندگی ما افتاده که سریع گفتیم نه نه اصلاً صحبتشو نکن.
حاضرین: پس هرچیزی که به ما گفتند چشم و گوش بسته قبولش کنیم؟
من نگفتم چشم و گوش بسته قبول کنید، گفتم هر اتفاقی که می افتد برای رشد ما است و چه طوری به آن نگاه می کنیم.
داریم میریم که سوار اتوبوس شویم، راه می افتد و می رود و من جا می مانم!! "اَه عرضه نداری، یه خورده فقط یه خورده می جنبیدی و ..."
از خواب بلند می شویم می بینیم که باران می بارد اَه اَه بازم بارون، برف می بارد.....
تابستون میشه هوا گرم میشه ......
دائم در حال شکایت و تفسیر منفی هستیم چون این باورهای ما هستند و عادت کرده ایم فقط سیاهی ها را ببینیم و اصلاً فکر نمی کنیم که این اتفاق چه پیامدی برای من دارد و چه عاملی برای رشد من در این اتفاق به ظاهر کوچک هست. ما صبوری نداریم، تحمل نداریم. نسل شما نسل عجولی است و همین حالت را داریم به بچه هایمان منتقل می کنیم در صورتی که بچه ها خیلی صبور و اهل تأمل هستند. پس از اتفاقات تفسیر مثبت کنیم سیاهی ها قاب زندگی هستند. معمولاً وقتی می خواهیم یک تابلو را به دیوار بزنیم آن را قاب می کنیم و قاب ها معمولاً تیره هستند تا زیبایی داخل آن صدچندان شود. پس سیاهی ها ی زندگی قاب هستند اگر رنگ مشکی و سیاهی نباشد زیبایی و قشنگی زندگی از بین می رود. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت52}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
32.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖤 رحمتی که آهنربای بچهها، جذب میکنه!
🔻 آقا سید هاشم حداد رحمت الله علیه میفرمودند سعی بکنید، اگر میتوانید در خانه خودتان مجلس بگیرید، اگر نه بچههاتون رو در مجالس ببرید.
البته با حفظ اینکه حقوق دیگران هم رعایت بشود و شلوغ نکنند،که رها بکنند اینها را در مجالس.
🌟 امام صادق علیه السلام در خانهاش مجلس بود، امام صادق علیه السلام فرمود: ابوهارون تعداد ملائکهای که حضور داشتند و گریستند، از تعداد انسانهایی که نشسته بودند، بیشتر بود.
🔴 فکر نکنید اینها را امام صادق علیه السلام فقط برای خانه خودش گفته است. نه هرجا مجلس ذکر باشد، هرجا باشد، ملائکه دسته دسته بالا و پایین میروند.
آن ملائکهای که نیامدند، با اینکه مجلس تمام شده است، پایین میآیند و خودشان را به در و دیوار مجلس میمالند.
💎 آیت الله سید علی آقای قاضی پنجشنبه به پنجشنبه در خانهاش مجلس بود. اینها میدانستند در این مجالس چه میگذرد.
🎙استاد عالی
والديني كه شخصيت كمال گرا دارند و علاقمند هستند، فرزنداني كامل و بدون عيب و نقص داشته باشند.....
به دليل سطح انتظار فراتر از توان فرزندشان زمينه اضطراب و افسردگي را در آن ها ايجاد مي كنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند:
به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید:
" لطفا به فیل قرمز فکر نکنید "
ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر می کند؟ بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است.
به نظر شما اگر به کودکی گفته شود
دست مرا ول نکن،
به پریز برق دست نزن،
امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن،
چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟
همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد.
بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید:
- به جای مخالفت نکن ؛ بگو کاری که گفتم را انجام بده
- به جای فحش نده ؛ بگو حرف خوب بزن
- به جای دستم را ول نکن؛ بگو دستم را محکم بگیر
- به جای ندو ؛ بگو آرام راه برو
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
چون كودك این درک را دارد که من بدم، نادانم، ناتوانم پس والدين روزانه بارها در جاي درست بايد به او بگويند تو خوبى به اميد اينكه تا هجده سالگى به اين نتيجه برسد كه من خوبم.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
انسان با تفکر مثبت همیشه در حال سپاسگزاری است، خدا روشکر خوردم زمین پایم شکست، عجب وقتی آدم پایش می
چهارمین علامت، انسان با تفکر مثبت، پندار، گفتار و کردار مثبت دارد و همه ی این سه با هم در هماهنگی هستند. انسان با تفکر منفی، منفی می بیند، منفی حرف می زند. البته اضافه کنم که دیدن واقعیات، ساده لوحی نیست، خوش بینی و داشتن تفکر مثبت ساده لوحی و ندیدن نکات منفی نیست بلکه دیدن آن ها و استفاده از آن ها در جهت مثبت و رشد، مهم است.
یک مصیبت، مصیبت است تعارف هم نداریم. نمی تونیم بگیم نه اصلاً مصیبت نیست اتفاق بسیار جذاب و شادی است. خیر منظور من این نیست بلکه چگونه می توانیم از هر اتفاقی در جهت رشدمان استفاده کنیم. دیدن نکات مثبت به معنی ندیدن نکات منفی نیست و اینکه بخواهیم ادعا کنیم هیچ چیز منفی در دنیا وجود ندارد و هر چه در دنیا هست خوب و عالی است، یک اشتباه بزرگ است که البته امروزه این مطلب را زیاد می شنویم. ما نکات و اتفاقات را می بینیم چه منفی و چه مثبت چون وجود دارند و واقعیت دارند اما برایش برنامه داریم و یاد می گیریم که چگونه از آن ها استفاده ی مثبت کنیم.
#شخصیت {قسمت53}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
حضرت علی علیه السلام:
✅هنگامى كه در پيش آمدى احتياج به مشورت داشتى ابتدا به جوانان مراجعه نما زيرا كه آنان ذهنى تيزتر و حدسى سريع تر دارند.
✅سپس (نتيجه) آن را به نظر بزرگسالان و پيران برسان تا پيگيرى نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب كنند زيرا تجربه آنان بيشتر است.
⬅️شرح نهج البلاغه ج20 ص337
@nooredideh_nojavan
نبایدهای تنبیه کودک 👇
کودکان زیر سه سال را تنبیه نکنید
تنبیه برای نقض مقررات و ارزشها اعمال می شود، نه برای ضعف مهارتها که نیاز به تمرین دارند (مثل افتادن یک پارچ سنگین از دست کودک)
کودک در اشتباهات غیرعمد، لازم است بدون هیچگونه سرزنشی تنها به جبران بپردازد؛ مثلا مواد ریخته شده را از زمین جمع کند، حتی اگر این کار را نمی تواند کامل و تمیز انجام دهد، خودتان بعدا آنرا کامل کنید.
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به جای اینکه مدام به فرزندتون
امر و نهی کنید،
سعی کنید خودتون
الگوی خوبی باشید...
Join @koodake_man
اضطراب کودک را ریشه کن کنید
اضطراب در کودکان در دوره هایی در طی رشد قابل انتظار هستند و این حالتها طبیعی در نظر گرفته میشوند. (برای مثال روز اول مدرسه) برخی کودکان ممکن است از کمرویی بیش از اندازه و یا دشواری در تطابق با موقعیت جدید در رنج باشند. با رفتار مناسب در مقابل کودکان خود اضطراب را در آن ها ریشه کن کنید.
عواملی که در افزایش اضطراب کودکان تاثیر دارد:
۱- اختلافات پدر و مادر
۲- دیدن فیلمهای ترسناک
۳- تحقیر و سرزنش کودک
۴- تهدید به تنبیه بدنی
۵- بیتوجهی به کودک به هنگام تولد نوزاد جدید
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر قشنگ خشمش رو فرو برد و کظم غیظ کرد 😍
پيامبر صلی الله عليه و آله:
مَنْ كَفَّ غَضَبَهُ كَفَّ اللّه ُ عَنْهُ عَذابَهُ
هر كس خشم خود را نگه دارد خداوند عذابش را از او باز مى دارد
بحارالأنوار، جلد۷۳، صفحه۲۶۳
🆔 @hadisgraph
تربیت فرزند نوردیده
چهارمین علامت، انسان با تفکر مثبت، پندار، گفتار و کردار مثبت دارد و همه ی این سه با هم در هماهنگی هس
حال چگونه از "دیدن" برای کار با کودک استفاده کنیم یعنی وارد بحث دانایی و روش می شویم. در بچه هایتان چه می بینید؟ داشته ها یا نداشته هایتان؟ گفتیم شخصیت یعنی تفسیر خودپنداره. خودپنداره یعنی تصوری که ما از خودمان داریم. این تصور از خود در کودک، حاصل رفتار او و واکنش والدین است. والدین برای کودک بیشترین اهمیت را دارند. کودک یک کاری را انجام می دهد، والدین یک واکنشی نشان می دهند، این واکنش مثبت است یا منفی، احساس خوشایند به کودک می دهد یا احساس ناخوشایند؟
هر زمان که کودک تأیید می شود واحساس خوشایند و واکنش مثبت می گیرد، به خودش یک امتیاز مثبت می دهد و هر وقت که واکنش منفی دریافت می کند، به خودش یک امتیاز منفی می دهد. این امتیازهای مثبت و منفی تشکیل یک تابلوی امتیاز برای کودک را می دهند که در تمام مدت شبانه روز و تمام عمر در حال کار است و کودک هرچند وقت یک بار به آن نگاه می کند، اگر مثبت ها بیشتر باشد نتیجه می گیرد که «من بچه ی خوبی هستم» و اگر امتیازهای منفی بیشتر باشند نتیجه می گیرد که «من بچه ی بدی هستم». تفاوت شخصیت کودک از این جا می آید. چه نگاهی به کودکتان می کنید؟
ما برپایه ی تفکر منفی که داریم سعی می کنیم در انسان ها و در کودکمان، نکات منفی اش را بگیریم و واکنش نشان دهیم تا این کار منفی را کنار بگذارد. پس ما بر پایه ی تفکر منفی رفتار می کنیم. به همین دلیل همیشه مراقب هستیم که کودکمان کار بد نکند. اگر کار بد کرد مچش را بگیریم که تذکر بدهیم و دائم در حال مچ گیری هستیم. این شکل را که من اسمش راچراغ راهنمای رفتار کودک گذاشته ام. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت54}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
والديني كه شخصيت كمال گرا دارند و علاقمند هستند، فرزنداني كامل و بدون عيب و نقص داشته باشند.....
به دليل سطح انتظار فراتر از توان فرزندشان زمينه اضطراب و افسردگي را در آن ها ايجاد مي كنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
ویژگی والدین خوب👇
۱. شما یک جبههی متحد هستید!
قاعدهی طلایی در همکاری والدین خوب داشتن یک جبههی واحد در برابر کودکانتان است، فرقی نمیکند که به نظم، تغذیه، یا زمان خواب مربوط باشد.
اگر یکی از والدین، حتی به ندرت، دیگری را با اجازه دادن یک ساعت وقت اضافی رایانه با گفتن «هیس، به پدرت نگو» خراب کند، میتواند هر تصمیم دونفری را که تاکنون گرفتهاید به باد دهد.
اگر هر دو میخواهید موضع قبلیتان را عوض کنید، اشکالی ندارد. فقط با هم این کار را انجام دهید.
۲. شما از هم پشتیبانی میکنید.
توافق والدین روی هر تصمیمی مهمترین چیز است، بله، ولی به همین جا ختم نمیشود.
اگر همسرتان همیشه تنها کسی است که برنامهها و تصمیمات مشترکتان را اجرا میکند، برای کودکانتان یک طرفه به نظر میرسد.
هر دو باید در نقش مجری مشارکت کنید، یا با هم انجام دهید یا به نوبت.
۳. شما با انجام کار به روشی دیگر موافقت میکنید.
همیشه شما چگونگی مراقبت از کودکتان را از نزدیک و چشم به چشم نمیبینید. با این وجود هرگاه تصمیم میگیرید در مورد نحوه ی مراقبت از او مصالحه کنید، فقط اطمینان حاصل کنید هر دو به یک راهحل رسیدهاید که میتوانید با آن کنار بیایید.
برای بعضی از تیم های والدین، همیشه این کار را کسی انجام میدهد که بهترین و قویترین اقدام را احساس میکند (به عنوان مثال، همسرتان ممکن است بگوید، «نمیدانم که درست است، ولی حسام میگوید درست است- ممکن است اجازه بدهی به این روش انجام بدم») برای بعضی دیگر، فقط باید مرور شود آخرین بار چه کسی آن مراقبت را انجام داده است و حالا فقط باید جاها عوض شود.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هفته توی لایو (جلسه یازدهم) به مناسبت انتقال ارزشها در محرم و صفر، چند کتاب برای نوجوانها معرفی کردیم که میتونید کلیپ رو ببینید. چند کتاب دیگه رو هم در زیر نوشتیم که اگر خواستید میتونید تهیه کنید و بخونید 👇👇
1⃣ نامیرا، نوشته صادق کرمیار از انتشارات نیستان. یک اثر بسیار خواندنی که البته برای بچههای پرخوان بالای ۱۳، ۱۴ سال توصیه میشه و داستان یک دختر و پسری هست که بین سرداران بزرگ برای حمایت از امام حسین (ع) و یزید تردید دارند ...
2⃣ ماه به روایت آه، نوشته ابوالفضل زرویی نصرآباد از انتشارات نیستان که به بخشهایی از زندگی حضرت ابوالفضل العباس (ع) میپردازه.
3⃣ راز سر به مهر، مجموعهای از ۲۴ داستان کوتاه عاشورایی از ۱۵ نویسنده که توسط حسین حداد گردآوری و تنظیم شده و انتشارات سوره مهر، چاپش کرده. کار خوب و روانی هست.
4⃣ آنجا که حق پیروز است، نوشته پرویز خرسند از نشر نیستان که یک روایت زنده و شورانگیز، از ماجرای ۱۰ تن از یاران امام حسین (ع) در واقعهی کربلاست.
5⃣ حسینِ علی که تنها کتاب غیرشعری محمدحسین مهدوی سعیدی (م.موید) هست که توسط شرکت چاپ و نشر بینالمللی چاپ شده. این کتاب در فصلهایی متعدد و کوتاه به روایت واقعه عاشورا میپردازه. کتاب از حرکت امام از مدینه آغاز میشه و با شهادت حضرت أباعبدالله به پایان میرسه.
البته کتابهای خوب دیگری هم هست که اگر نیاوردم یا از قلم افتاده عذر میخوام 🙏🌹
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز میخوایم در مورد مادری کردن با هم صحبت کنیم. (کلیپ رو حتماً ببینید)
کتابی رو هم که در موردش صحبت میکنیم، کتاب «مادر ۶۰ دقیقهای»، نوشته راب پارسونز از انتشارات پیدایش است.
#امروز چهارشنبه | ۱۱ مراد | ساعت ۱۷.۰۰
اگر کسانی رو میشناسید که فکر میکنید این جلسه براشون مفیده، این پست رو براشون بفرستید
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فرزندتان را به گونهای تربیت کنید که
به جوانی که رسید...
تازه نفس باشید،
نه از نفس افتاده!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh