تربیت فرزند نوردیده
. . به دنبال نابغه پروري و برنامه ریزي براي آینده ي کودك نباشید. نگران آینده نباشید؛ ما باید براي فر
.
.
چند نوع نوازش داریم:
💠 نوازش پوستی: تأکید بسیار این نوازش با نوزاد است که مراقبت کانگورویی بهترین شکل آن است. از یک سالگی به بعد نوازش پوستی کمتر می شود ولی قطع نمی شود. نوازش پوستی مختص کودك نیست بلکه مادر و پدر هم نیاز به نوازش دارند چون پرورنده ي روح است و زن و شوهر باید بدون ارتباط جنسی یکدیگر را در طول روز نوازش کنند.
نوازش پاداش نیست. با نوازش کردن ناصحیح، کودك را شرطی نکنیم؛ اجازه نداریم با کودك قهر کنیم و براي تنبیه او، محبت و نوازش را از او دریغ و محرومش کنیم. ماساژ هم نوعی نوازش پوستی است. نوازش پوستی مادر یا پدر براي فرزند نباید عاشقانه باشد، بچه ها را هنگام بوسیدن نچلانید و محکم فشار ندهید که در این صورت خشونت خواهد بود نه محبت! مادرانه و پدرانه نوازش کنید.
💠 نوازش کلامی: بچه ها نیاز دارند از ما کلمات و جملات زیبا بشنوند. مادربزرگ ها خصوصاً قدیمی ترها خیلی خوب بلدند بچه ها را کلامی نوازش کنند. مثل دردت به جونم، دورت بگردم و غیره که کلمات گرم و با احساس هستند. ادبیات غنی ما مملو از کلمات و جملات زیبا است، آن ها را استخراج کنیم و در محاوره ها به کار ببریم. خسرو شیرین داراي کلمات بسیار فاخري است و شرین مظهر زن ایرانی و کامل است.
سعی کنید تلویزیون را بیشتر خاموش کنید و از شعر و داستان براي بچه ها استفاده کنید. لازم نیست که حتماً بچه ها شعر را درك کنند فقط کافی است که در معرض شنیدن مثلاً اشعار حافظ قرار بگیرند. عرفا و هنرمندان و کودکان داراي هوش شهودي قوي هستند.
💠 نوازش چشمی: نگاه. زمانی که به فرزندمان نگاه می کنیم چه احساسی پشت نگاه ما هست؟ افتخار، نفرت، خشم، لذت؟ همه جاي بدن دروغ می گویند جزء چشم ها. بچه ها خود محور هستند، زمانی که مادر حالش خوب نیست این درك را پیدا می
کند که من باعث این ناراحتی مامان شدم، دیدید وقتی والدین دعوا می کنند بچه ها یک گوشه کز می کنند! چون خودشان را مسبب این دعوا می دانند. در مواقع شوخی و خنده و بگو بخند چی؟ یا تجربه ي درآغوش گرفتن یا نوازش همسرتان در مقابل فرزندان را دارید؟ بچه ها شنگول و شیطون تر می شوند چون این درك را دارند که من باعث این شادي شدم حالا می تونم هر کاري دلم بخواد بکنم!
عزت نفس کودك را اعتماد به نفس والدین می سازد. والدین با اعتماد به نفس قوي، کودك با عزت نفس بالا می سازند. پس مواظب نگاه ها و احساس پشت نگاهتان به کودك باشید. زمان ما زمان استرس و اضطراب است، وقتی به فرزندتان نگاه می کنید نگران آینده ي او نباشید. گاهی مادرها از یکسالگی کودك نگران شوهرکردن و زن گرفتن و دانشگاه رفتن او هستند.
هر وقت به بچه ها نگاه می کنیم، چشمان ما باید برق بزند و عاري از مقایسه و نگرانی باشد و مملو از امید و دوست داشتن و شادي باشد. تفکر مقایسه و رقابت و نگرانی بر نگاه ما تأثیر می گذارد و توان لذت بردن از کودك را از ما دریغ می کند. بزرگترین آرزوي بچه ها و بزرگترین نیازشان خوش حالی و خوشنودي پدرومادر است. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت15}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودکان ساکت و ساکن؛ حتی وقتی به ساکن بودن عادت میکنند، باز هم درون ناآرامی دارند.
رابطۀ کودک و فعالیت جسمی مثل رابطۀ مادر و فرزند است. وقتی به زور مادر را از فرزند جدا میکنید، با هیچ چیز دیگری نمیتوانید آرامشی را که مادر از کودک میگرفت به او برگردانید. این مادر، همیشه ناآرام است؛ حتی اگر نمایشِ آرامش را بازی کند.
شما فکر میکنید این مادر نسبت به کسی که فرزندش را به او برگرداند چه حسی دارد؟ پس بیایید فرزند کودکانمان را به آنها برگردانیم.(یعنی همان تحرک، هیجان، و... )
📚کتاب منِ دیگرِما
استاد عباسی ولدی
@abbasivaladi 👈
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
مراقب فرزندتان باشید
البته به طور غیر مستقیم
و سعی نکنید از تمام مسائل نوجوان خود سردر بیاورید
و همیشه کنجکاوی بیش از اندازه در کارهایش نداشته باشید.
کــــلیات را بدانید اما دنبال جزییات نباشید..
مثلاً همین که بدانید دوست او فردی قابل اعتماد و خوب است دیگر کنجکاوی نکنید که پدر و مادرش چه کاره اند،
کجا زندگی می کنند،
خانه و زندگی آنها چگونه است و …
زیرا کنجکاوی بیش از حد، باعث خراب شدن رابطه ی شما و نوجوان می شود.
البته نوجوان هم نبـــاید پنهان کاری کند و حس کنجکاوی پدر و مادر را نسبت به خود تحریک کند..
join @nooredideh_nojavan
🔸بازیهای رایانهای موجب درونگرایی و بروز رفتار خشونت در کودکان و نوجوانان میشود
خشونت بازیهای خشن ویدیوئی به دلیل مضامین رقابتی میتوانند سبب شکل گیری رفتار خشونت آمیز در مخاطبان شوند.
تحقیقات انجام شده نشانگر آن است که شرکتهای تولیدکننده بازیهای رایانهای برای جذب کودکان و نوجوانان و به دنبال آن فروش بیشتر، از سه عامل اصلی خشونت، وحشت و شهوت استفاده میکنند.
یکی دیگر از این مشکلات، اعتیاد این رده سنی به بازی است.
اعتیاد به بازی رایانهای در میان بسیاری از افرادی که وقت زیادی برای این بازیها میگذارند دیده میشود، به طوری که نوجوان نمیتواند برای مدت طولانی بازی نکند و از لحاظ ذهنی خود را نیازمند بازی کردن میبینند.
بسیاری از این افراد، هنگام خواب هم راحت نیستند و دچار کابوس می شوند.
Join @nooredideh
بچهها، یکی از مخالفان جدی سبک زندگی مدرن هستند؛ زیرا آفرینش کودک با رکود سازگار نیست.
بسیاری از بازیهای کودک به صورت فعال است. فعال بودن یکی از لازمههای بازی کودکانه است. والدین راکد، بچهها را به سمت سرگرمیهای راکد میبرند.
بسیاری از لجاجتها و ناسازگاریهای کودک ریشه در رکودی دارد که والدین بر او تحمیل کردهاند.
بچهها به صورت ناخودآگاه با لجاجت، بهانهگیری، گوش ندادن به حرف پدر و مادر و... انتقام خود را از والدین راکد میگیرند.
#کانال_استادعباسیولدی👇
@abbasivaladi
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
جالبه بدونید که؛ هرچقدر به کودک آزادی عمل بیشتری بدهید...
وقتی او را از انجام کاری منع می کنید، کمتر با شما مخالفت خواهد کرد.
پس انتخاب با خود شماست...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
. . چند نوع نوازش داریم: 💠 نوازش پوستی: تأکید بسیار این نوازش با نوزاد است که مراقبت کانگورویی به
.
.
براي تغییر در رفتارمان باید ذهن ما تغییر کند و براي تغییر ذهن باید نگاه ما تغییر کند. امکان این که هرآن چه می شنویم یا می خوانیم را فوري بخواهیم در متن زندگی وارد کنیم وجود ندارد. باید ابتدا بشنویم و بررسی کنیم و خیلی آرام تغییر را در رفتار و زندگی ایجاد کنیم.
روح به آرامش نیاز دارد و در آرامش به تعالی می رسد. ذهن محرك نیاز دارد و در اثر تحریک رشد می کند. جسم باید سلامت باشد و در سایه ي سلامتی نمو می کند. تولد تا سه سالگی مهمترین سالهاي شکل گیري این سه مرحله است:
روح – آرامش – تعالی
ذهن – محرك – رشد
جسم – سلامتی – نمو
نیرویی که به جسم و مادیت مربوط می شود و نیازهاي آن را تأمین می کند، غریزه است. نیرویی که نیازهاي روح را تأمین می کند تا به آرامش و تعالی برسد، فطرت است. ما علاوه بر این که به رشد ذهن معتقد هستیم به آرامش و تعالی روح نیز اهمیت می دهیم. رشد و تعالی هردو باهم در ذهن اتفاق می افتند. جسم انسان یک طول عمر دارد که از تولد آغاز و با مرگ پایان می یابد و یک عرض عمر دارد که میزان رشد او را تعیین می کند. در واقع طول عمر نمو می کند نه رشد. چون نمو مربوط به جسم و رشد مربوط به ذهن و روح است. این حجم زندگی است که مهم است؛ علم و دانایی فقط مساحت زندگی هستند. پایه ي این ساختار در سه سال اول زندگی گذاشته می شود.
برمی گردیم به بحث رفتار و این که با بچه ها چگونه رفتار کنیم. در جلسه ي پیش دایره ي رفتار را ترسیم کردیم. ما هر رفتاري با کودك داشته باشیم خارج از این دایره و چهار محورش نیست. ما در این رویکرد مهر و محبت را با هم می بینیم و این دو بدن هم امکان ندارند. محبت از روي نیاز و درخواست است؛ مهر از روي بی نیازي و پربودن و سرشار بودن است. محبت از طرف کودك به والدین است، از طرف والدین به بچه ها مهر است.
مهر به بی نهایت متصل است و والدین از طریق اتصال به بی نهایت ظرف خالی فرزند را پر می کنند. درمورد همسران هم وظیفه ي هریک است که بداند کجا باید مهر باشد و کجا محبت، زمانی مرد مهر می شود و زن محبت؛ و گاهی زن مهر می شود و مرد محبت. دلیل ناسازگاري همسران این است که نمی دانندکجا باید مهر باشند وکجا محبت!
رفتاري که با بچه ها می کنیم از این چهار محور خارج نیست. بهترین رفتار، رفتاري است که در حیطه ي مهر و محبت باشد. (ادامه دارد....)
#رفتارباکودک {قسمت16}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده