مرز بسيار باريكي بين درك و احساس وجود دارد. احساس يك سيستمي است كه با انسان خلق مي شود و يك سيستم هشدار دهنده است. احساسات به ما مي گويند كه وضع ما چگونه است. مثل اتاق كابين خلبان كه پر از درجه و عقربه است و هر كدام نشان مي دهند كه كجامشكل وجود دارد.
وقتي انگشت شما با چاقو خراش برمي دارد چه كار مي كنيد؟ درد تان مي گيرد. درد را در كجا احساس مي كنيد؟ مغز پيام را مي گيرد و به سيستم احساسات آدرس انگشت را مي دهد. بعد ما ضد عفوني و پانسمان مي كنيم. مغز همچنان در حال ارسال پيام تا بهبودي است. در سيستم احساس ما درد يك حس است اما در جسم.
عين اين قضيه در روح ما هم هست. روح وقتي در عذاب است و آسييب مي بيند در سيستم احساسي كه در مغز ما وجود دارد منعكس مي شود. درك يك وضعيت است و احساس اعلام يك وضعيت. در مورد جسم ما خيلي ملموس متوجه مي شويم چون عينيت دارد ولي در مورد روح چون شناخت نداريم و علم هم در اين مورد كار نكرده است، آدرس ها را متوجه نمي شويم.
در نتيجه مشكل روحي را ما مشكل عاطفي مي بينيم و نياز روحي را نياز عاطفي مي شناسیم. درست مثل اين كه انگشت دست راست مان زخم شده ما مي رويم انگشت پاي چپ مان را پانسمان مي كنيم خوب اصلاً ربطي نداره. روح ما يك جايي عذاب مي بيند و اذيت مي شود و درد را منعكس مي كند ولي ما نمي دانيم بعد ادعا مي كنيم كه خلأ عاطفي داريم و نيازهاي عاطفي مان را دريافت نكرده ايم. من درك ناامني از خودم دارم بعد آدرس اشتباه مي دهم و ميگم" همسرم به من محبت نمي كند، مرا درك نمي كند"خوب چه ربطي داره انگشت دستت زخم شده چرا انگشت پايت را آدرس ميدي.
#امنیت {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل]
Join @nooredideh کانال تربیتی نوردیده
لجبازي كودكان بهترين فرصت
براي تربيت آنهاست.
وقتي مثل هميشه آرام و محكم
باشيد فرزندتان ميفهمد قادر به
كنترل كردن شما نيست.
اگر عصباني بشويد يعني
فرزندتان در كنترل شما موفق بوده.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
احساس، منعكس كننده حالت هاي روحي است. امنيت را اگر نشناسيم آدرس اشتباه خواهيم داد. اگر ما احساس ناخوشايند داريم يعني يك جايي از روحمان در حال اذيت شدن است.
به قول مولوي يك روز پرنده اي در آسمان پرواز مي كرد شكارچي به سايه اش تيراندازي مي كرد و دنبال سايه ي پرنده مي دويد. درست كاري كه ما با روح مان مي كنيم. روح مان توي آسمان پرواز مي كند سايه اش روي احساس مان افتاده بعد ما به دنبال سايه مي دويم و مي خواهيم سايه را درست كنيم.
وقتي از مادرها مي پرسم شاد هستيد يا نه اذعان مي كنند كه خيلي؛ در روز ساعت ها آهنگ مي ذارم و مي رقصم. چه ربطي دارد؟ مرغ توي هوا مي پرد ما دنبال سايه اش مي دويم.
امنيت يك درك است. درك در ناخودآگاه ما است. احساس در ذهن آگاه ما است و رفتار هم بر پايه ي ذهن آگاه است.
در حقيقت درك نا امني و مقصر و مظلوم از ناخودآگاه ما كه در كودكي شكل گرفته است، مي آيد. يعني از زماني كه ذهن و ناخودآگاه شكل مي گيرد ما ناامن مي شويم بعد در بزرگسالي و در رفتار و بخش آگاه دنبال دليل ناامني مي گرديم و اشاعه اش مي دهيم به جامعه و معيشت و .....كه اين كار در بخش آگاه ذهن صورت مي گيرد و ما اول مظلوم مي شويم و درك مظلوم از خودمان پيدا مي كنيم بعد دنبال ظالم مي گردیم. اولين ظالم هم كيست؟ آقايان و شوهران.
به همين دليل است كه در جامعه ما اكثريت خانم ها مظلوم هستند. امروز دختران ما درك مظلوميت از خود را دارند تا وقتي ازدواج نكرده اند ظالم پدر و مادر هستند زماني كه ازدواج كردند ظالم ميشه همسر.
#امنیت {قسمت3}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
دیدید نوجوان گاهی کفشش رو در نمیاره شوت میکنه. لباس را روی جالباسی نمیزاره پرت میکنه. از کنار خواهر یا برادرش رد میشه شاید یه چکم بهش بزنه. این نمیتونه . این بدن میجنبه. یا تو مدرسه داره میره دیدید میز هول میده. دوستش داره کتاب میخونه کتاب دوستش میبنده
مادرش میگه این دائماً با خواهرش درگیره.
این درگیری نداره این نوجوان باید تکان بخورد اما شرایط تکانش را فراهم نمی کنید این به خواهر، برادرش ور میره تو سر اون میزنه، مداد رو از دست اون میکشه.تو خونه دارن تلوزیون میبینن تلوزیون خاموش میکنه. این باید فعالیت کنه.انرژیش تخلیه بشه.
فردی اومد پیش من گفت: من پسر و دختری دارم دائم باهم درگیرن. گفتم تقصیر توئه. گفت چیکار کنیم ما. گفتم مثلا تو خونه چادر را بیار وسط بگو من و خواهرت این طرف مامان و تو اون طرف ،خط قالی هم خط مسابقه است شروع شد مسابقه بکشیم، مامان بکش، بابا بدو
یه بازی با شور و نشاط انجام بدید خونه میشه نشاط رابطه میشه عالی
بابا میخوای باپسرنوجوان صحبت کنی میخوای بگی که اونجا وایساده برای من یک لیوان آب بریز همینجوری نگو، مثلا لیوان پلاستیکی رو روی هوا براش بنداز اونم رو هوا بگیره و برای تو آب بیاره. وقتی این لیوان رو روی هوا میزنه، این با بابا عشق می کنه و این انرژی داره تخلیه میشه و تامین میشه باید این خونه رو پر از شور و نشاط و هیجان کنید و کن فیکون کنید. ما نشاط و هیجان برقرار نمی کنیم دائم هم غر میزنیم .مثلا چرا اتاقت نامرتبه تو میخوای فردا عروس بشی..
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
join @nooredideh_nojavan
وقتي زیرقولتان میزنید در واقع
اعتماد کودکتان را از بین میبرید.
بنابراین اگر احتمالا خواسته كودك ازتوان شما خارج است به جای کلمه "قول میدهم" از "سعی خودم را میکنم" استفاده کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
كودكان وابسته، بسيار آسيب پذيرند.
غذا خوردن، لباس پوشيدن و
حمام کردن را كودك بايد با كندي
و ريخت و پاش انجام دهد...
تا در مسير رشد به تدريج و با
كمك شما انجام درست آن را
بياموزد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
در فرهنگ لغت ريشه كلمه امن و هر كلمه اي كه ريشه آن امن باشد مثل مؤمن، ايمان و امنيت همه يك معناي واحد دارند و آن "نداشتن #ترس " است. چون حاصل ناامني ترس است.
درك ناامني - احساس ترس
درك امنيت - احساس آرامش
اگر درك عيني باشد، ترس مي آيد و من ناامن مي شوم. تا حالا براي شما پيش آمده كه در تاريكي درحال گذر از خيابان باشيد ناگهان يك سگ وحشي جلوي شما ظاهر شود. شما ناامن مي شويد و مي ترسيد كه كاملاً طبيعي است و درست است. اين حالت عيني و واقعي است. بعد صاحب سگ از راه مي رسد و شما يك نفس راحت مي كشيد و دوباره احساس امنيت مي كنيد. عامل ناامني كه از بين مي رود، ترس هم از بين مي رود و آرامش مي آيد.
و حتي اگر قلاده سگ را به جاي يك بزرگسال يك كودك در دست مي گرفت باز هم چون به كودك اعتماد نداريم باز هم ترس و ناامني خواهيم داشت. اين يك #ترس_عيني است كه نه خوب است و نه بد، حتي لازم است. اين ناامني ما را به فكر مي اندازد چون عيني است مثل خيلي از اتفاق هاي ديگري كه در زندگي پيش مي آيد و ما احساس ناامني مي كنيم و اين احساس به ما كمك مي كند كه ترس بيايد و ما راه چاره پيدا مي كنيم و به كمك عقل و شناخت مسير را اصلاح مي كنيم و از خطر فاصله مي گيريم.
"پس گاهی ترس عینی است مثل ترس از دیدن یک سگ واین ترس لازم است."
اما يك موقع است كه #ترس_ذهني است و وقتي ترس ذهني باشد ديگر ترس نيست بلكه اضطراب است.
در روانشناسي اضطراب يعني ترس از موهومات يعني منشأ آن مشخص نيست و اين ناامني يك تصور ذهني است و اصلاً در بيرون وجود ندارد ولي من ناامن هستم. اين ناامني ها از كودكي و گذشته مي آيند. من ذهناً ناامن هستم و دليلي عيني براي آن وجود ندارد. (ادامه دارد...)
#امنیت {قسمت4}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
به فرزندتان اين جملات را هرگز نگوييد:
" خدا منو بكشه از دست تو راحت بشم "
" تو منو پير كردي "
" آخر از دست تو مي ميرم "
تقصير تو بود خواهرت خورد زمين،
حواست كجاست؟
همه اینهارو کودک باور میکنه و تاثیر منفی بر روح و روانش میگذاره
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
"والدین" عاملی اصلی مُدگرایی کودکان
مسبب اصلی مدگرایی کودکان،
والدین هستند. اگر آنها از ابتدا
الگوی صحیحی را برای فرزند
خود ترسیم کنند و نیاز کودک را
به شکل صحیح برآورده سازند،
کودک تمایل به مدگرایی پیدا نمیکند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
بچهها، یکی از مخالفان جدی سبک زندگی مدرن هستند؛ زیرا آفرینش کودک با رکود سازگار نیست.
بسیاری از بازیهای کودک به صورت فعال است. فعال بودن یکی از لازمههای بازی کودکانه است. والدین راکد، بچهها را به سمت سرگرمیهای راکد میبرند.
بسیاری از لجاجتها و ناسازگاریهای کودک ریشه در رکودی دارد که والدین بر او تحمیل کردهاند.
بچهها به صورت ناخودآگاه با لجاجت، بهانهگیری، گوش ندادن به حرف پدر و مادر و... انتقام خود را از والدین راکد میگیرند.
[استاد عباسی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
برای کودکانی که اختلال تمرکز و یا بیش فعالی دارند بازی تمرکز انجام دهید.
مثلا یک نخ بلند در طول اتاق قرار دهید و به کودک بگویید روی آن راه برود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
در شصت و هفتاد سال پيش جامعه ي ما بسيار فقيرتر از امروز بود و اصلاً قابل مقايسه با زندگي امروزي نيست. زندگي آباء و اجداد ما از نظر مالي و مادي اصلاً با زندگي امروز ما قابل مقايسه نيست.
امروزه ما بسيار مرفه ولي ناامن هستیم. امنيت نداريم چون امنيت ذهني ربطي به قضاياي بيرون ندارد. قضاياي بيرون فقط مي توانند يك محرك باشند. اجداد ما امن بودند و ايمان داشتند و با درآمد يك روزه اي كه در جيب داشتند شكر مي كردند و بدون دغدغه به خانه مي رفتند اما ما امروز توي حسابمان پر از پول است و مي دانيم كه تا دو سال آينده هم داريم كه بخوريم اما باز هم نگران هستيم.
ما براي اين كه روزي احتمالاً اتفاقي خواهد افتاد از ذخيره امروزمان استفاده نمي كنيم و لذت نمي بريم؛ اين يعني ناامني ذهني كه امكان ندارد از بين برود. مگر اين كه ذهن و درك خود را تغيير دهيم تا اين ناامني از بين برود. اگر درك خود را از امنيت عوض كنيم اين ناامني هاي امروزي از بين مي رود.
ادعا مي كنيم كه شاد نيستيم تصميم مي گيريم كه سفر برويم تا بلكه شاد شويم مي رويم و برمي گرديم اما باز هم راضي نيستيم وشاد نمي شويم.
چون درك ناامني داريم و هيچ چيز نمي تواند آن را از بين ببرد مگر اين كه درك را عوض كنيم و عوض كردن درك در حوزه كار ما و اين دوره نيست كار ما و اين دوره اين است كه پيدا كنيم چه كار كنيم تا بچه هاي ما اين درك ناامني را پيدا نكنند و حوزه ي درس ما امنيت كودك است. (ادامه دارد...)
#امنیت {قسمت5}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"آدمهاے بزرگ"
قامتشان بلندتر نیست
خانہ شان بزرگ تر نیست
ثروتشان هم بیشتر نیست
آنها تنها قلبے بزرگ
ونگاهے مهربان دارند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
افرادی که از بغلکردن بیزارند یا حسی خوبی نسبت به بغل کردن ندارند، اغلب کسانی هستند که در کودکی کمتر در توسط پدر و مادر در آغوش گرفته شدهاند!
کمبود بغل در کودکی باعث عدم ایجاد دلبستگی صحیح و درنتیجه مشکلات در ابراز احساسات و روابط اجتماعی در بزرگسالی میشود.
کودکانتان را بغل کنید. ببوسید
و نوازش کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 مدیریت جسم کودک یعنی چی؟!
تو پست قبلی پرسیدم برنامه ما برای #پرورش_جسم فرزندمون چیه؟! حالا دقیقتر بپرسم برنامهمون برای مدیریت و پرورش #جسم فرزندمون چیه؟! آقا اصلا چی کار به بچه داریم، برنامهمون برای خودمون چیه؟! اصلاً #برنامه چیه، با کی کار داری؟!! 😂😂
واقعیت قضیه اینه که اکثر ماها در مورد برنامهریزی و برنامه داشتن اصلاً حساسیت خاصی نداریم، البته بعضیامون مدام حساسیت داریم و هفتهای دو بار برنامه مینویسیم اما هیچ وقت بیشتر از یه روز اجراش نمیکنیم 😩😩
حالا برنامه رو بیخیال، بریم سر #مدیریت_جسم (فقط توجه کنید که ما داریم در مورد کودک صحبت میکنیما)
در مدیریت جسم فرزندمون حداقل این سه مولفه خیلی مهم هستند و باید مشخصاً برای اونها، نظم و برنامه داشته باشیم. شما فکر کنید برنامهتون برای این موارد چی هست تا من تو پستای بعدی بنویسم؛
1️⃣ #خواب کودک یعنی؛
👈 چقدر میخوابه؟!
👈 چه ساعتی میخوابه؟!
👈 چه ساعتی از خواب بلند میشه؟!
👈 در طول روز میخوابه یا نه؟!
👈 خوابش منظمه یعنی هر شب سر یه ساعت خاص میخوابه یا نه؟! (فکر کن یه درصد 😂)
و ...
2️⃣ #تغذیه کودک یعنی؛
👈 چی میخوره؟!
👈 چقدر میخوره؟!
👈 تنوع غذایی کودک چقدر هست؟!
👈 نظم در خوردنش وجود داره یا نه؟!
و ...
3️⃣ بازیهای حرکتی که یعنی؛
👈 چقدر در طول روز تحرّک داره؟!
👈 چقدر تنوع حرکتی داره؟!
👈 مهارتهای حرکتی درشت و ظریف رو متناسب با سن خودش انجام میده یا نه؟!
و ....
حتماً به این موارد فکر کنید تا پستای بعدی رو بنویسم ...
#مدیریت_جسم
#تربیت_دینی
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
YouCut_20190916_144612049.mp3
1.9M
بخشی از همایش حفظ عزت و کرامت نفس فرزندان
تفاوت های فردی فرزندان رو درک کنید و آنهارا باهم مقایسه نکنید
اثر منفی مقایسه رو در صوت گوش بدید
بسیارزیبا، حتما بشنوید
#استادخسروجردی
این همایش رو میتونید بطور کامل از این لینک سفارش بدید 👇
https://bit.ly/2kpXlUI
👌یکی از بهترین و کاربردی ترین همایشهایی که تابحال برگزار کردیم همین همایش حفظ عزت و کرامت نفس فرزندان هست. پر از نکته و مثال و خاطره ناب
دوستان تا عزت نفس فرزندان رو حفظ نکنیم هرچی هم نکات تربیتی یاد بگیریم، کلاسهای روانشناسی و مشاوره بریم و خود بچههارو انواع کلاسها بفرستیم، بازهم یک جای کارمون در تربیت میلنگه. چون عزت نفس بچهها و شخصیشون مهمترین موضوعه. در این همایش 16 اصل برای حفظ عزت نفس فرزندان مطرح میشه که توصیه میشه حتما تهیه کنید و با دقت گوش بدید
این همایش جدید یعنی همایش دوم استاد خسروجردیه.
لینک سفارش همایش👇
https://bit.ly/2kpXlUI
بچه هابرای رقابت ما بادیگران آفریده نشده اند
هرچقدر رقابت بیشتر،فشار روی کودک بیشتر
چه اشکالی دارداتاق کودک ساده باشد لباس کودک معمولی باشد
درسش درمدرسه متوسط باشد؟
درعوض روح و روانش شاد وسالم باشد
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
روزی دخترم را جوری تربیت خواهم کرد که هیچگاه ما را اینگونه تربیت نکردند
دخترکم سه سالش بود، یا چهار سال.
تازه عقلرس شده بود؛ آنقدری که بفهمد گلو درد و بیمارستان، آخرش به آمپول ختم میشود قطعا؛
که شد.
گفتم:
«عزیزکم! آمپول درد داره، گریه هم داره، باید هم بهت بزنن. اگه دلت خواست یه کم گریه کن.»
اینها را در حالی میگفتم و اشک تازه راهافتادهی چشمش را پاک میکردم که پسرکی هفت، هشت ساله داشت توی اتاق تزریقات نعره میکشید و بالاتر از صدای او، صدای پدر و مادرش به گوش میرسید که به اصرار میگفتند: آمپول که درد ندارد پسرم، تو بزرگ شدی، مردهای بزرگ که گریه نمیکنند.
رفتیم و دخترکم آمپولش را زد و گریهاش را کرد و به در بیمارستان نرسیده، گریهاش تمام شد.
رفتنی سرش را با یک نگاه عاقل اندر سفیهی برگردانده بود سمت پسرک که بغل مادرش ولو شده بود روی صندلیهای انتظار.
نزدیک به هفده سال است که زور میزنم دخترم هیچی را یاد نگیرد، همین یک چیز را یاد بگیرد که جایی که باید گریه کند، گریه کند. نریزد توی خودش، چون بزرگ شده یا چون آدم بزرگها گریه نمیکنند. (عجب دروغ بزرگی!)
که یاد بگیرد جایی که باید فریاد بزند، فریاد بزند.
که وقتی که باید عصبانی باشد، عصبانی باشد. و به خشمش جهت درست بدهد
نشود تندیس صبر و شکیبایی که خون خونش را بخورد، ولی به همه لبخند احمقانه تحویل بدهد.
یاد بگیرد وقتی نمیخواهد کسی بماند، حالی طرف کند که نباید بماند؛ و وقتی نمیخواهد کسی برود، داد بزند «آهای! نمیخواهم بروی.
دارم زور میزنم دخترم را جوری بزرگ کنم که ما را بزرگ نکردند
جوری که یادش نرود آدم است و آدم، همانی است که هم گریه میکند، هم داد میزند، هم خشمگین میشود، و هم تا آخر عمرش مدیون خودش است، اگر همانجا، همانوقت، به همانکس، همان حرفی را که باید بزند، بزند!....
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
نه گفتن بچه ها بىادبى نيست
بلكه شروع خود مراقبتى است
اجازه بديم كه بچهها نه بگن.
اگر بچه ها در کودکی اجازه نه گفتن نداشته باشند، در نوجوانی بسیار آسیب پذیر خواهند شد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
والدينى كه به کودک عشق و محبت ميدهند و به او احترام مي گذارند
اما به او اجازه نمي دهند
به حقوق کسی تجاوز كند
فرزندانى با محبت، كمك كننده،
آرام و مهربان خواهند داشت.
اين روش تربيتى بهترين روش است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
🔴اطلاعیه فوری
ما چندتا همایش تربیت جنسی چندماه قبل برگزار کرده بودیم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. هنوز هم دوستانی که شرکت کردن، تشکر میکنن و تاثیرات مثبت همایش رو مطرح میکنن.
مخصوصاً که تربیت جنسی یه موضوع بسیار حساسه و نمیشه به حرف هر کسی اعتماد کرد.
ما دیدیم چیکار کنیم که همه بتونن از این همایش استفاده کنن، حتی شهرستانیها. تصمیم گرفتیم یه همایش آنلاین (وبینار) تدارک ببینیم و هفته بعد برگزار کنیم.
در واقع یه کلاس حضوری داریم و یه #وبینار که به صورت همزمان اجرا میشه و تمام توضیحات مورد نیاز در صفحهی ثبتنام داده شده. کسانی هم که توی وبینار شرکت میکنن میتونن سوالاتشون رو عین بقیه در آخر جلسه بپرسن و جوابش رو بگیرن.
برای ثبتنام روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇
https://bit.ly/2kDAWn2
فقط چند تا نکته:
1⃣ ظرفیت حضور در کلاس فیزیکی محدود هست و فقط 35 نفر میتونن شرکت کنن. لذا اگر میخواید شرکت کنید، زودتر ثبتنام کنید.
2⃣ کلاس و وبینار روز دوشنبه، اول مهر از ساعت 16.00 تا 19.30 برگزار میشه و محدوده برگزاری کلاس حضوری #میدان_انقلاب هست. در صورتی که ثبتنام کنید، آدرس دقیق برای شما ایمیل میشه.
.
3⃣ شرکت در وبینار خیلی خیلی ساده است و تمام توضیحات مورد نیاز داخل صفحه ثبتنام قرار داده شده. فقط نیازه اینترنت داشته باشید و یک گوشی همراه یا یک لپتاپ.
.
4⃣ کسانی که ثبتنام میکنن، حتی اگر نتونن در زمان مورد نظر در کلاس حضوری یا وبینار شرکت کنن، تمامی فایلهای صوتی، تصویری و هر چیزی که در کلاس عرضه بشه، سه تا چهار روز بعد از کلاس براشون فرستاده میشه.
👈 راستی وبینار همون کلاس آنلاین و غیرحضوری هست و نیاز نیست شما حتما تهران یا سر جلسه باشید. از هر جای ایران میتونید توی کلاس شرکت کنید 🌹🌹
لینک ثبتنام 👇👇
https://bit.ly/2kDAWn2
👆دوستان با دقت بخونید، دیر نشه
موضوع تربیت جنسی، حساسه، شاید مثلا موضوع بازی رو روانشاسان مختلف شبیه بههم مطرح کنن و مشترکات زیادی داشته باشن ولی موضوع تربیت جنسی اختلاف نظرهای اساسی و گاهاً خطرناکی وجود داره