eitaa logo
مدرسه نوآوری نوپدید | Nopadid
856 دنبال‌کننده
497 عکس
49 ویدیو
22 فایل
آموزش نوآوری اجتماعی معرفی مهارت ها و ابزارهای نوآوری معرفی پدیده های نوآورانه اجتماعی و فرهنگی nopadid.com :آدرس سایت ارتباط با ادمین: @nopadid ۰۹۹۳۵۰۳۱۲۰۰
مشاهده در ایتا
دانلود
. ✅جامعه ی کورها ✅ حتما شنیدید که صاحب نظران بر خلاف عموم، می گویند اولین گام از حل مسئله نیست و ابتدا باید بدانیم که در چه چارچوبی می خواهیم ایده بدهیم. این افراد را گام اول می دانند و معتقدند شفاف کردن ابعاد مشکل، پیدا کردن ریشه های آن و شناخت مخاطب همان چارچوب است. 🔶اما شاید بتوان گفت قبل از مرحله شناخت مسئله یک گام پنهان نیز وجود دارد که حتما باید از آن عبور کرد و اگر آن را نادیده بگیرید اصلا به مراحل بعدی نخواهید رسید، آن هم ندیدن، انکار کردن، تکذیب کردن و حتی کوچک‌شمردن مشکل است. از این پدیده که بیشتر در بین مسئولین و در مسائل کلان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ظهور و بروز پیدا می کند با نام کورمشکلی نیز یاد می کنند. جامعه ای (از کشور گرفته تا خانواده) را تصور کنید که آمار طلاق، سرقت، اعتیاد، معترضین، مساجد خالی از نمازگزار و ... را سیاه نمایی رسانه ها بداند و انکار کند. 🔶کورمشکلی نخستین مانع سر راه تفکر و حل مسئله است. وقتی مشکل را نبینیم، طبیعتا نمی‌توانیم حلش کنیم و این کوری می‌تواند با خود به همراه داشته باشد حتی موقعی که در برابر آسیب‌های جدی قرار داریم. برای ساختن جامعه ای بهتر و حل پایدارتر مسائل باید بر کورمشکلی غلبه کرد و به جای نادیده گرفتن و تکذیب مشکل ها، آن ها را به صورت واقع بینانه و به دور از تعصب پذیرفت. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅به مناسبت روز معلم بخشی از کارگاه خلاقیت در تدریس که در سال گذشته به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. مخاطب این کارگاه همه معلمان در مقاطع مختلف با هر سابقه ای، به ویژه دانشجو معلمان و نومعلمان( معلمان تازه وارد به آموزش و پرورش) هستند. 🔶در این کارگاه یک روزه علاوه بر معرفی موتورهای خلاقیت در تدریس و بیان نمونه های اجرا شده، به ایده پردازی گروهی در خصوص راهکارهای نوین تدریس می پردازیم. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. اتاق پژواک چیست؟ The Echo Chamber 📝 محمدرضا سلیمی ✅آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که در واتس‌آپ یا در تلگرام عضو «اتاق پژواک» هستید؟ اتاق پژواک چیست؟ در اتاق پژواک چه می‌‌گذرد؟ چگونه تشخیص دهیم در اتاق پژواک هستم؟ تصور کنید در اتاقی هستید که هیچ صدا یا سخنی به‌جز صدا و سخن خودتان را نمی‌شنوید؛ این اتاق فقط صداها و سخنان خودتان را بازتاب می‌دهد. به این اتاق «اتاق پژواک» می‌گویند. اتاق پژواک فضایی است که در آن افراد اطلاعاتی را به اشتراک می‌گذارند که صرفاً باورها و عقاید خودشان را بازتاب می‌دهند و آن باورها و عقاید را تقویت می‌کنند. در اتاق پژواک افراد اطلاعات نادرست و تحریف‌شده را از منابع ناموثق به طور اغراق‌آمیز و افراطی به اشتراک می‌گذارند تا باورها و دیدگاه‌های همدیگر را تقویت کنند. زمانی که افراد هم‌عقیده و هم‌سلیقه گروه یا محفلی را در فضای مجازی یا در دنیای واقعی تشکیل می‌دهند، «اتاق پژواک» شکل می‌گیرد. در این اتاق اطلاعاتِ ناموجه بدون استدلال به طور مکرر و افراط‌گونه به اشتراک گذاشته می‌شود. برای مثال، زمانی که دوستان یا همکاران با عقاید یکسان دور هم جمع می‌شوند و به‌ طور اغراق‌آمیز درباره‌ی موضوعی خاص اطلاعات ناموثق را ردوبدل می‌کنند اتاق پژواک شکل می‌گیرد. در اتاق پژواک «یک صدا» حاکم است. احزاب و گروه‌های سیاسی هم «اتاق پژواک» تشکیل می‌دهند و در آن فعالیت می‌کنند که، به‌اصطلاح، به آن «اتاق فکر» می‌گویند؛ یعنی اطلاعاتی را ردوبدل می‌کنند که صرفاً نظرات و دیدگاه‌های همدیگر را بدون ارائه‌ی دلیل منعکس و تقویت می‌کنند. ✅ چگونه بفهمیم در اتاق پژواک هستیم؟ زمانی که حضوری یا آنلاین در جمع دوستان یا همکارانتان هستید و با هم بحث و تبادل نظر می‌کنید، این سوال‌ها را از خودتان بپرسید: ❓ آیا داریم جانبدارانه و مغرضانه درباره‌ی موضوعی خاص گفت‌وگو می‌کنیم؟ ❓آیا همه‌ی ما «موضعی» یکسان نسبت به آن «موضوع» داریم؟ ❓️آیا تمایل داریم مکرراً درباره‌ی آن موضوع صحبت کنیم؟ ❓ آیا از به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌های مخالف واهمه داریم و نسبت به آنها واکنش تند نشان می‌دهیم؟ ❓ آیا بدون ارائه‌ی دلایل کافی و ذکر منبع موثق اطلاعات را ردوبدل می‌کنیم؟ ✅ اگر پاسختان به این سوال‌ها مثبت بود، بدون شک بدانید که شما در اتاق پژواک گیر افتاده‌اید. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. اتاق پژواک چیست؟ قسمت دوم ✅افرادی که در اتاق پژواک هستند در دام خطاهای شناختی زیر می‌افتند. ۱. خطای تایید (confirmation bias): در این خطا افراد اطلاعاتی که باورهایشان را تایید می‌کنند به راحتی می‌پذیرند و اطلاعاتی که با باورهایشان ناسازگارند رد می‌کنند. ۲. خطای عدم تایید (disconfirmation bias): در خطای عدم تایید افراد ادعاهایی را که مخالف باورهایشان هستند موشکافانه واکاوی می‌کنند و آنها را به چالش می‌کشند. در این خطا افراد ادعاهای موافقانشان را بدون دلیل به راحتی می‌پذیرند، اما ادعاهای مخالفانشان را حتی با ارائه‌ی دلیل رد می‌کنند. ۳. توهم حقیقت (the illusion of truth): در این خطا افراد تصور می‌کنند تکرار موضوع موجه بودن آن را اثبات می‌کند. ۴‌. گروه‌اندیشی (groupthink): در این خطا افراد به دلایل گوناگون نظر خودشان را ابراز نمی‌کنند و صرفاً به تایید نظرات دیگر اعضای گروه اکتفا می‌کنند. ۵. اثر ووزِل¹ (Whoozle effect): اثر ووزل زمانی اتفاق می‌افتد که افراد به نفع ادعاهایشان منابعی را به طور گسترده ذکر می‌کنند، اما این منابع به اندازه‌ی کافی از آن ادعاها پشتیبانی نمی‌کنند ولی به آنها اعتبار می‌بخشند. درواقع، در این خطای شناختی افراد از منابعی برای اثبات ادعاهایشان استفاده می‌کنند که به‌درستی و به اندازه‌ی کافی از آن ادعاها پشتیبانی نمی‌کنند، اما درعین‌حال به آنها اعتبار کاذب می‌دهند. منبع:کانال آموزش تفکر نقادانه 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅اولین رویداد نوآوری اجتماعی «راه نو» 🔶فراخوان جذب ایده های نو در راستای کنترل و پیشگیری از اعتیاد در جوامع دانشجویی(با تاکید بر فضاهای خوابگاهی) ارسال ایده ها از طریق آدرس زیر: www.rahe-no.ir 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅نوآوری اجتماعی و 🔶نمایشگاه اینوتکس_سالن مانوین چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅پیشنهادهایی برای مطالعه به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب بناست در چند مطلب آینده کانال، به معرفی کتاب هایی در حوزه و سایر سرفصل های که با آن در ارتباط است مثل تفکر خلاقانه، تفکر طراحی، مسئله شناسی و ... بپردازیم. امیدواریم که با تهیه و مطالعه کتاب ها، علاوه بر افزایش آگاهی از مفاهیم یاد شده، گام کوچکی در بهبود وضعیت اجتماعی و فرهنگی نیز برداشته باشیم. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅پیشنهادهایی برای مطالعه 1.خودباوری در خلاقیت: نشر آریاناقلم 🔶همه‌ی ما ظرفیت بالایی در خلاقیت داریم که باید شکوفا شود. بنابراین خلاقیت ویژگی کمیابی نیست که تنها عده‌ای خوش شانس از آن بهره ببرند، بلکه بخش طبیعی اندیشه و رفتار انسان است که در بیشتر ما نادیده گرفته شده است. کتاب «خودباوری در خلاقیت» به شما کمک می‌کند تا به توانمندی‌های خود برای ایجاد تغییر در جهان اعتماد کنید، علاوه‌براین با ارائه راهکارها در کشف و پرورش خلاقیتتان به شما کمک می‌کند. 2.خلاقیت و نوآوری: نشر ذهن آویز 🔶آنچه در این کتاب گفته می‌شود، به‌طور کلی شامل مباحث مقدماتی خلاقیت و راه و روش خلاق‌بودن به زبان ساده است تا هر فرد به‌راحتی بتواند راه‌های عملی تفکر، تصور و رفتار خلاق را بیاموزد. همچنین اگر علاقه دارید فرد خلاق و یا خلاق‌تری باشید تمرین‌های سی‌روزه پرورش خلاقیت را که در انتهای این کتاب آورده‌شده است، تجربه کنید. 3.شش کلاه تفکر: نشر قطره 🔶این کتاب راهنمایی برای تفکر کردن است. نیاز به تکنیک "شش کلاه تفکر" بر این مبناست که مغز چه‌طور در مواجهه با حالت‌های تفکر تغییر می‌کند. روش شش کلاه، هر مسئله‌ی شخصی را از میان برمی‌دارد و فرایند تفکر بدون شخصی‌نگری را پیش می‌برد. ادوارد دوبونو نویسنده این کتاب نیز به عنوان پدر تفکر خلاقانه شناخته می شود. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅پیشنهادهایی برای مطالعه 4.شرکت خلاقیت: نشر میلکان 🔶اد کتمول بنیان‌گذار شرکت پیکسار و مدیرعامل کنونی پیکسار و دیزنی در کتاب جذاب و خواندنیِ شرکت خلاقیت از مسیر شگفت‌انگیزی که طی کرده گفته. این کتاب راهنمای خلاق‌بودن است، راهنمای شکست‌خوردن و دوباره‌برخاستن. 5.منحنی خلاقیت: نشر هورمزد- نشر میلکان 🔶همیشه این باور را به خوردمان داده‌اند که خلاقیت در قلمرو نبوغ قراردارد و در اختیار تعداد کمی از افراد با استعداد و باهوش است که در لحظاتی پیش‌بینی‌ناپذیر به الهام دست می‌یابند… و اگر نابغه نیستیم، بهتر است بساط‎مان را جمع کنیم و تسلیم شویم.یا از این موهبت برخورداریم یا نیستیم. اما آلن گانت نشان می‌دهد که چنین چیزی حقیقت ندارد. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅ پیشنهادهایی برای مطالعه ۶.کسب و کار اجتماعی: انتشارات دانشگاه تهران 🔶محمدیونس اقتصاددان بنگلادشی در این کتاب سعی کرده تا همراه با بیان تجربیات خود به نظریه‌پردازی در خصوص مفهوم کسب‌وکار اجتماعی بپردازد. بر این اساس، فصول سوم، چهارم، ششم و تا حدی فصل هفتم دربردارنده تجارب شخص نگارنده در ایجاد کسب‌وکارهای اجتماعی و داستان فرازوفرودهای آن‌ها است. در مابقی فصول کتاب نیز نگارنده از بعد نظری به کسب‌وکارهای اجتماعی نگریسته و به بررسی موضوعاتی همچون نقش دولت در اقتصاد، ساختار قانونی و حتی جایگاه بازار سهام اجتماعی در شکوفایی کسب‌وکارها پرداخته است. ۷.نوآوری اجتماعی، مفهیم تغاریف مدل ها: انتشارات دانشگاه تهران 🔶نوآوری اجتمـاعی، پـیش‌شـرط لازم بـرای ایجـاد جامعۀ عادلانه و منسجم است که در آن هر فردی می‌تواند به‌صورت کامل مشارکت کند و قابلیت بـالقوهٔ خـود را محقق سازد؛ از‌این‌رو بخشی از جذابیت فعلی نوآوری‌های اجتماعی ناشی از این واقعیت است که می‌توانـد راهـی برای حل‌وفصل چالش‌های اجتماعی به شیوهٔ خلاقانه و مثبت باشد. این کتاب تلاش می‌کند بـه تبیـین و تـرویج مفهوم نوآوری اجتماعی و گفتمان‌های مربوط بپردازد. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅ پیشنهادهایی برای مطالعه ۸.قدرت نوآوري اجتماعي: انتشارات دانشگاه امام صادق 🔶ﻧﻮآوران اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﺮ اﻳﻦ ﺑﺎورﻧﺪ ﻛﻪ در دﻧﻴﺎى ﻛﻨـﻮﻧﻲ ﺑـﺮاى ﭘﻴﺸـﺮﻓﺖ در زﻣﻴﻨﻪﻫﺎى ﻛﻠﻴﺪى و ﺣﻴﺎﺗﻲ ﻧﻈﻴﺮ آﻣﻮزش و ﭘـﺮورش و اﻗﺘﺼـﺎد، ﺑـﻪ اﺑﺰارﻫـﺎى ﻣﺘﻔﺎوت و ﺟﺪﻳﺪى ﻧﻴﺎز اﺳﺖ ﻛﻪ در اﻳﻦ ﻛﺘﺎب ﺑﻪ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﻣﻮرد از اﻳﻦ اﺑﺰارﻫﺎ اﺷﺎره ﺷﺪه اﺳﺖ. ﭘﻴﺸﺮﻓﺖﻫﺎى واﻗﻌﻲ ﻣﺴـﺘﻠﺰم آن اﺳـﺖ ﻛـﻪ ﺑﺸﺮدوﺳـﺘﺎن و ﺷﻬﺮوﻧﺪان اﻗﺪاﻣﺎت ﺟﺴﻮراﻧﻪاى در ﺟﺎﻣﻌﻪ اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ. ۹.نوآوری اجتماعی: انتشارات دانشگاه امام صادق 🔶نوآوری اجتماعی همیشه نقش مهمی در کمک به سازگاری سیاست اجتماعی با مشکلات جدید ایفا می‌کند و به همین دلیل است که موضوع محوری استراتژی اروپای 2020 بوده ‌است. روش های جدید نوآوری در اجتماع باید با ایجاد یکپارچگی بیشتر و در نتیجه کاهش هزینه‌های اجتماعی آتی مشخص شوند. این به معنای تغییر جهت گیری سیاست‌های اجتماعی ما بر اساس رویکرد سرمایه‌گذاری اجتماعی و با تمرکز بر سرمایه گذاری بر سرمایه انسانی و یکپارچگی اجتماعی و پرهیز از هزینه‌های بیشتر یا طولانی مدت‌تر در سطوح فردی و اجتماعی است. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅پیشنهادهایی برای مطالعه ۱۰.طراحی، وقتی همه طراحی می کنند(مقدمه ای بر طراحی برای نوآوری اجتماعی): کتاب وارش 🔶اثر اتزیو مانزینی کتابی به روز، انگیزه بخش و اساسی برای همه کسانی است که درگیر طراحی در فضاهای فرهنگی اجتماعی هستند. به بیان دیگر، این کتاب همه ما را، خواه یک طراح نخبه باشیم یا یک فعال فرهنگی، یا آموزگار یا یک سیاست مدار یا مدیر یک شرکت، برای بازاندیشی به نقش طراحی و رابطه طراحی با نوآوری اجتماعی و ساختن فرهنگی پایا و منعطف به چالش می کشد. ۱۱.تفکر طراحی (فهم چگونگی تفکر و کار طراحان): کتاب وارش 🔶این کتاب با تمرکز بر کاری که طراحان بزرگ هنگام طراحی انجام می دهند به توضیح «توانایی طراحی» به می‌پردازد. به همین جهت در کتاب یک سری مطالعات موردی عمیق و تجربه نگاری از طراحان برجسته و متخصص آمده است. این کتاب یک راهنمای ایده آل برای هر کسی است که می خواهد یک طراح باشد یا بداند طراحان خوب چگونه کار می کنند. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅ پیشنهادهایی برای مطالعه ۱۲.تفکر طراحی در کسب و کار: انتشارات آریانا قلم 🔶تفکر طراحی رویکردی نظام‌مند برای حل مسئله است. هدف از به کارگیری تفکر طراحی این است که بتوان با درک عمیق نیازهای واقعی مخاطبین و شرایط فرهنگی و اجتماعی، به راه‌حل‌هایی رسید که شانس موفقیت بیشتری دارند. تفکرطراحی کمک می‌کند نوآوری‌های موفق‌تر و سودآورتری داشته باشید. ۱۳.مقدمه ای بر کارآفرینی اجتماعی: انتشارات دانشگاه امام صادق علیه‌السلام 🔶آیا تاکنون آرزو کرده ­اید که ای کاش می­توانستید درباره اختلافات و بی­ عدالتی­ های اجتماعی که برای شما مهم­ اند، تغییری ایجاد کنید. این مسائل می­ توانند محلی و یا جهانی و شامل تخریب محیط زیست، آلودگی، فساد، عدم دسترسی به آموزش و یا مراقبت­های بهداشتی، و بسیاری موارد دیگر باشند. بااین‌حال، عدم پذیرش وضع موجود، محور بسیاری از پیشرفت­ ها و تغییرات مثبت اجتماعی در طول زمان است. و کسانی که سعی می کنند وضع نابسامان اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی را تغییر دهند کارآفرینان هستند. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅فرمولی برای توسعه: بیست و پنج درصدِ زِد به علاوه آلفا ✍دکتر فرزاد دهقانیان 1⃣ماکس پلانک فیزیکدان بزرگ و برنده جایزه نوبل گفته است: "حقیقت‌های جدید علمی با مجاب کردن مخالفانش و وادار کردن آن‌ها به دیدن نور حقیقت پیروز نمی‌شوند. بلکه دلیل پیروزی‌شان آن است که مخالفانشان سرانجام از دنیا می‌روند و نسل جدیدی بار می‌آید که با آن حقیقت علمی آشناست." 2⃣جمعیت لازم برای ایجاد هنجارهای اجتماعی جدید، فقط حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد جامعه است. دیمون سنتولا مطابق آزمایش هایی که انجام داده، این جرم بحرانی را بزنگاه ۲۵ درصدی نامیده است. او به عنوان نمونه اشاره می‌کند که در سوئد، زنان پس از آنکه به جرم بحرانی ۲۵ تا ۳۰ درصدی از مجالس قانون‌گذاری محلی رسیدند، به طرز کارآمدی با یکدیگر هماهنگ شدند و موضوعات تازه‌ای را برای رفع دغدغه‌های زنان مطرح نمودند [کتاب تغییر، دیمون سنتولا، ترجمه سعید زرگریان: صص ۲۰۴-۱۹۶]. 🔶 بخشی از نتایج گزارش موج چهارم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که در روزنامه‌های رسمی کشور منتشر شده است، نشان می‌دهد که جامعه ایران در بعضی هنجارها و باورها از جرم بحرانی عبور کرده است. به طور خاص ۶۰ درصد جامعه از وضعیت سیاسی کشور ناراضی هستند [±]. 3⃣اگر عدد دانبار را به عنوان یک عدد تقریبی قبول کنیم، هر انسان حداکثر می‌تواند با ۱۵۰ نفر آشنایی معنادار داشته باشد و دایره آشنایان صمیمی او به ۵۰ نفر می‌رسد. به عنوان یک قاعده هیوریستیک اگر هر فرد بتواند حداقل ۲۵ درصد آشنایان خود را با خود همسو کند، می‌تواند به ایجاد یک تغییر فکری، رفتاری یا به طور کلی اشاعه یک نوآوری در جامعه آشنایان خود امیدوار باشد. آشناهای شما نیز قاعدتا دایره آشنایان خود را دارند و می‌توانید به اثر گلوله برفی امیدوار باشید. 🔶راه‌کار عملی: مطابق نظر ماکس پلانک فقید، نباید از مقاومت و پس‌زنی قدیمی‌های مخالف ناامید شد. تلاش برای همسوسازی مدل های ذهنی و قواعد تصمیم‌گیریِ حداقل ۲۵ درصد از جمعیت نسل زد (متولدین ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹) و آلفا (دهه نودی‌ها) ایده هوشمندانه‌تری است. البته که بار این کار بیشتر بر دوش نسل وای (Y) (دهه شصتی‌ها) خواهد بود. 🟣مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. یعنی گزینش مسیرهای دشوار و اثربخش تر و بهینه تر در عین دسترسی داشتن به راه های ساده تر 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
38.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ✅ از کجا شروع کنم؟ از هیچ جا ... !!! نسبت مون با اجتماعی _که می خواهیم حلش کنیم_ چیه؟ 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
🔸 *قابل توجه اهالی زیست بوم صنایع خلاق* 💠 رویداد "مهر نو" برگزار می شود: 🎗 *معرفی مرکز نوآوری بانک قرض الحسنه مهر ایران به همراه:* 🎯 بیان چالش‌ها و مسائل بانک برای فعالین اکوسیستم نوآوری و صنایع خلاق (ریورس پیچ) 🎯 شبکه سازی و ایجاد زمینه ارتباط بانک با اکوسیستم نوآوری (فینتک، صنایع خلاق، نوآوری اجتماعی و ...) ⏱ تاریخ: سه‌شنبه 22 خرداد 1403، ساعت 8 تا 13 🌍 مکان: تالار قلم مرکز همایش‌های کتابخانه ملی لینک ثبت نام: https://evnd.co/ymHGv 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅چگونه به وسیله و مسائل را حل کنیم؟ 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅ ۵ مهارت کلیدی برای تفکر نقادانه 🔶مشاهده 🔶تجزیه و تحلیل 🔶استنتاج 🔶 ارتباطات 🔶حل مسئله 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .