🏴 امام صادق(علیهالسلام)، امام مبارزه
◾ حضرت آیتالله خامنهای: امام صادق(ع) مرد مبارزه، علم و دانش و تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید... اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. ۱۳۵۹/۶/۱۴
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🔶دستــاورد خِــرد
📌امروزه و در عصر شتاب و اضطراب، وجود کمترین بهانه، برای آغاز ستیزی بدفرجام کافی است. ستیزه، آسمان عقل را تیره و تار میسازد؛ اما مدارا چون آبی زلال، در رگرگ وجود انسان میدود و حیات پاک و طیب را به همراه میآورد.
📌مؤمن که به حقانیت خویش باور دارد، نیاز به ستیزه با دیگران ندارد، در مواجهه با آنان مدارا پیشه میکند، دست به خشونت نمیزند و با نرمی سخن و گذشت، از زمختی ستیزه میپرهیزد تا غبار تردید را از دلهای ستیزهگران بزداید و آینه قلب آنان را برای انعکاس انوار هدایت صیقلی کند.
📌عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص)»: مُدَارَاةُ النَّاسِ نِصْفُ الْإِیمَانِ وَ الرِّفْقُ بِهِمْ نِصْفُ الْعَیْش»؛ امام صادق(ع) از رسول خدا(ص) نقل فرمود: مدارا کردن با مردم نصف ایمان است و نرمى با آنها نصف زندگى است.
#حدیث
#شهادت_امام_صادق_علیهالسلام
#شوال
#مدارا
#ستیزه
#جدال
#اخلاق
@Deebaj
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
✍️ #یادداشت | حمله به فیضیه، اولین قدم سقوط پهلوی
🔻محمّد علی محرّمی
🔹حادثه حمله به مدرسه فیضیه یکی از حوادث بسیار مهم تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می آید و وقایع بعدی، مانند سخنرانی تاریخی امام در روز عاشورا، دستگیری امام، حادثه ۱۵ خرداد و... را باید زاییده آن دانست. اشتباهی را که رژیم پهلوی در آن روز در قم مرتکب شد، می توان با اشتباهی که در ۱۷ دی ۱۳۵۶ش. مرتکب شد، یعنی نوشتن مقاله توهین آمیز ضد امام خمینی در روزنامه اطلاعات، مقایسه کرد.
🔻محمدتقی فلسفی در خاطرات خود می نویسد:
🔹«... کماندوها با وسایلی که در اختیار داشتند، به طلاب بی دفاع حمله می کردند؛ با پنجه بوکس، میله آهنی، زنجیر و حتی شاخه های درختان فیضیه که شکسته بودند، طلاب را به سختی مضروب و مجروح می نمایند؛ سپس از صحن فیضیه به درون حجره های طلاب می روند و کتاب ها، لباس ها، حتی قرآن های آنها را به درون صحن مدرسه می ریزندو آتش می زنند. بعد به طبقه بالای مدرسه می روند ....
👈 شرح یادداشت
🔗ofoghhawzah.ir/News/NewsItem?nid=1308
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📝 #بازنشر | ویژه نامه «صادق آلمحمد»
⬅️هفته نامه «افق حوزه» به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع)، ویژهنامهای با عنوان «صادق آلمحمد» با نگاهی به حیات علمی و سیاسی رئیس مذهب شیعه، امام جعفرصادق(ع) منتشر نمود.
✅مهمترین عناوین ویژه نامه
1️⃣. چرایی روی آوری امام صادق(ع) به نهضت علمی از منظر امام خامنهای
2️⃣. امام صادق(ع) در یک نگاه / حجتالاسلام والمسلمین جواد محدثی
3️⃣. نهضت تولید علم در زندگانی امام صادق(ع) / حجت الاسلام والمسلمین قاسم ترخان
4️⃣. امام صادق(ع) و میراثداران نهضت امام خمینی(قد) / حجتالاسلام والمسلمین محمود لطیفی
5️⃣. گفت و گو |هویت شیعی و حاکمیت گفتمان قرآنی در اندیشه امام صادق(ع) / حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری
6️⃣. یادداشت | امام صادق(ع) و شاگردپروری
#افق_حوزه
✅ مشاهده نسخه PDF:👇👇
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
ویژهنامه صادق آلمحمد.pdf
1.15M
📝ویژه نامه «صادق آلمحمد» به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع)، با نگاهی به حیات علمی و سیاسی رئیس مذهب شیعه از سوی هفته نامه «افق حوزه» چاپ و منتشر شد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 خاطره مقام معظم رهبری از امام(ره) در واقعه حمله رژیم پهلوی به مدرسه فیضه قم
🔹اینجا[منزل امام (ره)] همان جایى است که اولین جرقههاى این انقلاب عظیم زده شده و درخشیده است. فرمایشهاى جاودانهى امام بزرگوارمان از این منزل به همهى دنیا فرستاده شده است. آن بزرگوار، سختترین امتحانها را در اینجا از سر گذراندند و در این خانه چگونگى استقامت در مقابل باطل و امید به حق را به دنیا یاد دادند.
🔹روز دوم فروردین سال ۴۲ مثل همین حالا در مقابل چشمم قرار دارد. بعد از قضایاى مدرسهى فیضیه و آن حوادث کذایى، اولِ شب خودمان را با دوستان به اینجا رساندیم - چون همه از این خانه نگران بودند که چه خواهد شد - از آن درِ حیاط کوچک وارد شدیم و دیدیم که ایشان آن گوشهى حیاط ایستادهاند و مشغول اقامهى نماز مغرب و عشا هستند و جمعى هم با ایشان مشغول نمازند.
🔹آنچنان طمأنینهیى در وجود ایشان بود که هر اضطرابى را تمام مىکرد؛ اصلاً کأنه هیچ حادثهیى اتفاق نیفتاده است؛ واقعاً مثل کوه استوار ایستاده بودند و مشغول نماز بودند؛ بعد هم از آن پلهها بالا آمدند و به اتاق دست چپ تشریف بردند و نشستند؛ طلبهها هم ریختند که بیانات ایشان را بشنوند. از جملهى حرفهاى ایشان در آن روز - که عین شدت اختناق و تسلط دستگاه ستمگر بود - این بود که گفتند اینها خواهند رفت و شماها خواهید ماند و ما از این سختترش را هم دیدهایم؛ تحمل و ایستادگى کنید. این براى ما درس امید است.
🔹حقیقتاً استقامت ایشان در مقابل شداید و امیدشان به آینده این بود؛ و همین است که امروز هم مىتواند ملت ما را پیش ببرد؛ یعنى امید به آینده و ایستادگى در مقابل مشکلات. ایشان درس عملى و عینىِ این را دادند و راهشان این راه بود.۱۳۷۰/۱۲/۰۱
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🔶«دورویان» از نگاه پیشوای راستگویان
🖋علیرضا مکتبدار
📌دورویی و نفاق مرزی است میان ایمان و کفر و منافق بر این مرز ایستاده است تا هم از امتیازات جامعه ایمانی بهره گیرد و هم از آبشخور آلوده کفر، جان بیارزش خویش را سیراب کند.
📌منافق، آنگاه که به جامعه مؤمنان وارد میشود، صورتک ایمان بر چهره مینشاند و آنگاه که پا در حلقه همپالگیهای کفرکیش خود مینهد، چهره حقیقی خود را آشکار میسازد.
📌اما منافق چه ویژگیهایی دارد که او را از باورمندان حقیقیِ به خدای یگانه متمایز میسازد؟ چگونه میتوان منافق را از مؤمن بازشناخت و راه خود را از راه او جدا ساخت؟
📌امام صادق علیه السلام در سخنی نغز، از سه ویژگی منافقان در ناحیه رفتار خبر میدهد که معیار مناسبی برای شناخت سره از ناسره است:
1.آنگاه که سخن میگوید، راست بر زبانش جاری نمیشود.
2.آنگاه که وعده میدهد، آن را زیر پا مینهد.
3.آنگاه که مورد اعتماد قرار میگیرد، خیانت میکند.
🟢به فرموده امام علیه السلام، فردی با این ویژگیها، اگر چه نماز و روزه بهپا دارد، از ویژگی ایمان تهی و نام منافق او را سزاست.
🟩قالَ الاِمامُ الصّادِقُ عليه السلام: ثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ فَهُوَ مُنافِقٌ وَاِنْ صامَ وَصَلّى: مَنْ اِذا حَدَّثَ كَذِبَ وَاِذا وَعَدَ اَخْلَفَ وَ اِذَا ائْتـُمِنَ خـانَ.
تحف العقول/ ص 229
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: أقرَبُ الآراءِ مِنَ النُّهى ، أبعَدُها عَنِ الهَوى .
🔹نزديك ترين رأى ها به خردمندى ، دورترين آنها از هواپرستى است .
📚 غرر الحكم : ٣٠٢٢
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #سخن_بزرگان
🔻حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 هر معصیت و ظلمی که در دیگران بالفعل موجود است، در ما نیز بالقوه وجود دارد. خدا کند شرایط آنها برای ما تحقق پیدا نکند و به آزمایش آنها مبتلا نشویم! خدا به ما توفیق و تنبه دهد که اگر در ابتلا و آزمایش قرار گرفتیم، بد را خوب، و خوب را بد نبینیم!
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۱۲۱
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
📰 پیشخوان روزنامههای کشور - یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
✍️ مسئله غزه نباید از «مسئله اول بودن دنیا» خارج بشود
✏️ رهبر انقلاب: امروز مسئلهی غزّه، مسئلهی اوّل دنیا است؛ یعنی در سطح بینالمللی. صهیونیستها و پشتیبانان آمریکایی و اروپاییشان هر کار هم میکنند که مسئلهی غزّه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند نمیتوانند.
✏️ خب نگاه کنید به این دانشگاههای آمریکا؛ امروز باز در خبرها میخواندم که چند دانشگاه دیگر اضافه شدند؛ در استرالیا، در کشورهای مختلف اروپایی. یعنی ملّتها نسبت به مسئلهی غزّه حسّاسند؛ این مسئله، مسئلهی اوّل دنیا است. نباید بگذاریم این مسئله از نگاه عمومیِ بینالمللیِ مردمِ دنیا و از این مسئلهی اوّل بودن، خارج بشود؛ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبهروز افزایش پیدا کند.
🔸بخشی از بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار معلمان. ۱۴۰۳/۲/۱۲
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🎤 #گفت_و_گو | سیمای یهود در قرآن - بخش اول
🔻گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حاجیصادقی، نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🔹 یهود بهعنوان یکی از ادیان توحیدی، در دنیای کنونی مطرح است و در قرآن کریم نیز، در آیات بسیاری به این قوم تحت عناوین مختلفی چون بنیاسرائیل، یهود و... اشاره شده است. واکاوی پیشینه یهود و بررسی تاریخ، آراء، افکار و عملکرد آن بهویژه صهیونیسم، کاری از مرکز خبر حوزه در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حاجیصادقی میباشد که در ۵ بخش تقدم میشود. یکی از مهمترین مباحث قرآنی که میتواند بسیاری از موضوعات دیگر را مورد بحث و پوشش قرار دهد، پرداختن به تاریخ یهود و واکاوی رفتار و تفکرات آنهاست و میتوان این مبحث را از سنخ تفسیر موضوعی قرآن دانست و این موضوع از مباحثی است که به درد جامعه کنونی ما نیز میخورد.
👈مشروح گفت و گو
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #پرسش_پاسخ
❓چرا امام صادق(ع) به نهضت علمی روی آوردند؟
🔻پاسخ این پرسش از نگاه امام خامنهای
🔹دلیل ضرورت توجه به این بُعد آن هم با این نگاه، این است که توجه خاص حضرت به علم در چنین موقعیت زمانی، نشانگر این است که برای دستیابی به «قدرت» باید بر «علم» تکیه و جامعه اسلامی را با تکیه بر «علم» استوار کرد. دلیل دیگر ضرورت بحث در این بُعد، نگاه منفی عدهای به حقیقت علم است.
🔹بههمین دلیل در دوران امام صادق(ع) آمادگی نسبی خاصی برای تشکیل حکومت و سپس تمدن اسلامی فراهم شد و این هدفی بود که خط کلی زندگی امام صادق(ع) را تشکیل میداد؛ همانگونه که خط و استراتژی کلی امامت این است، رهبر معظم انقلاب درباره این خط کلی فرمودهاند: «استراتژی کلی امامت، ایجاد انقلاب توحیدی و علوی است. لازمه منطقی این خطمشی کلی، دعوتی همهگیر است در سراسر محیط عالَم اسلام به تلطیف جوّ اشاعه فکر شیعی در همه اقطار»
👈 شرح مطلب
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #اخلاق_در_حوزه
👈 بعد از مرگ والدین برای آنان چه کنیم؟
🔻 مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری از اساتید اخلاق حوزه:
◻️ پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهواله فرموند: بین کسی که عاق والدین میشود وکسانی که ادعای خدایی کرده اند فقط یک درجه فاصله هست.
◻️ امام هادی علیهالسلام فرمودند: کسی که عاق والدین شود همیشه اموالش کم است و دچار فقر است، دوم اینکه در اجتماع آبرو ندارد و سوم اینکه عمرش کوتاه شود و ذلت و بدبختی دامنش را میگیرد.
◻️ بعضی آسوده هستند که پدر و مادر من فوت کرده اند و من در زمان حیاتشان به آنها خدمت و احترام کردم؛ به خاطر رضایتشان در زمان حیات مغرور نباش، زمانی که فوت کرد به وصیت آنها عمل نکردی و پدر و مادر خود را فراموش کردهای، یادی از آنها نمی کنی، سر قبرشان نمی روی و این باعث عاق شدن می شود.
◻️ باید بعد از مرگ به والدین خود رسیدگی کنید، قرآن برایشان بخوانید و ثواب اعمال خود را به آنها هدیه کنید، طلب مغفرت برایشان کنید، ذکر خیر کنید تا مردم برای آنها طلب مغفرت کنند و همه این کارهای خیر که هدیه می کنید برای آنها اثر دارد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 رشد و توسعه علوم حدیث در ۱۰۰ سال اخیر با گذشته قابل مقایسه نیست
🔻 حجتالاسلام والمسلمین طباطبایی
🔹بازتأسیس حوزه علمیه قم، در علوم و رشتههای متعددی مانند تاریخ، سیره، اخلاق و.. اثر داشته و باعث رشد و تعالی آنها در صدسال اخیر شده است؛ اما در میان آنها، علوم حدیث بیشترین تحول را داشته؛ بهگونهای که با صدسال اخیر قابل مقایسه نیست.
🔹 بعد از انقلاب اسلامی، حدیثپژوهی و انتقال معارف، هم در داخل ایران برای فارسیزبانان و هم فراتر از جغرافیای ایران برای دیگر زبانان، تغییر و تحول بسیار گوناگونی داشته است.
🔹 قبل از تأسیس حوزه علمیه قم، آموزش حدیث بهصورت سنتی جریان داشته است؛ اما بعد از تأسیس، این آموزش شکل تازهای به خود گرفت. در این زمینه آیتالله بروجردی(قد)، یکی از مهمترین افرادی هستند که هم از لحاظ تخصص و تبحر و هم احساسی که به احیای آثار گذشتگان داشتند، کارهای بسیار شایستهای انجام دادند.
👈 برگرفته ویژه نامه"حوزه صدساله"
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #معرفی_کتاب
📘 ادب زندگی(خلاصه کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی)
🔹کتاب «ادب زندگی(خلاصه کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی)» اثر محسن معینی در ۲۶۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
🔹ادب برترین اخلاق، شرافت، و میراث و همنشین شمرده میشود و مایه کمال، ارزشمندی و زینت، و نشان خرد آدمی است, کتاب حلیة المتقین آمیزهای از اخلاق، احکام، اذکار و ادعیه و درمان به همراه داستانهای دلنشین با محوریت آداب اسلامی است؛ کتابی دربردارنده آداب خوراک، پوشاک، مسکن، خواب، سفر، ازدواج و فرزندآوری و تربیت فرزند و آموزههای طبی.
🔹اثر حاضر بر آن است مطالب ارزشمند «حلیة المتقین» را با عباراتی کوتاهتر و دستهبندی روشنتر ارائه کند و مدعی است که با حجم اندک خود، عمده مطالب آن را در بر دارد. این کتاب در ۱۴ باب تألیف شده است
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 فرصت معرفی اهل بیت(ع) به دنیا را از دست ندهیم
🔻آیت الله اعرافی در بازدید از موسسه الهادی
🔹برای توسعه نباید فرصتها را از دست داد. امروز فعالیتها برای معرفی اهل بیت(ع) درحال گسترش است و این موضوع دشمنان را بیدار و حساس کرده است. آفریقا یک فرصت ویژه برای معرفی اهل بیت(ع) است. باتوجه به فعالیت و اقدامات دشمن شاید در آینده این فرصت وجود نداشته باشد و باید امروز از آن به خوبی استفاده کنیم.
🔹زمینههای معرفی اسلام ناب و اهل بیت(ع) در دنیا فراهم است. این بستر ویژه در دنیا فراهم شده است و باید نسبت به آن توجه و اهتمام داشت. در روابط بین المللی ذوق و سلیقه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در مواردی استفاده از نیروهای جوان تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
🔹دانستن مباحث فنی رسانه و آینده رسانه از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این راستا باید کادرسازی لازم انجام شود که در ادامه تحول رسانهای را به همراه خواهد داشت. همچنین برگزاری دورههای آموزشی قوی و حرفهای نیز مهم است.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: أقرَبُ الآراءِ مِنَ النُّهى ، أبعَدُها عَنِ الهَوى .
🔹نزديك ترين رأى ها به خردمندى ، دورترين آنها از هواپرستى است .
📚 غرر الحكم : ٣٠٢٢
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir