⚡️فقه معاصر و سه احتمال در بحث موضوع شناسی
👌به فضل الهی دور جدیدی از گفتگوهای فقه معاصر در حوزه علمیه قم آغاز شده است و امید است به برکت این مباحثات نظم اجتماعی آینده از چنبره نظریات پوزیتویستی رهائی یابد.
👌درباره این گفتگوهای فقهی چند ملاحظه مهم مانند ۱- تبویب نظام مسائل فقه معاصر (پرهیز از نگاه موردی به مسائل فقه معاصر)، ۲- طرح قواعد جدید اصولی در گفتگوهای فقهی معاصر و۳- چگونگی موضوع شناسی در فقه معاصر، وجود دارد؛ که در آینده به شکل تفصیلی به تبیین آنها خواهیم پرداخت.
👌درباره موضوع شناسی در فقه معاصر سه احتمال وجود دارد. در احتمال اول: فقیه به قول کارشناسِ موضوع شناس در بررسی حکم، اکتفاء می کند و حکم شرعی موضوع را ذیل یک عنوان شرعی کلی بیان می کند. از گذشته نسبت به این رویکرد اشکالاتی وجود داشته است؛ که مهمترین آنها تعدد و تضاد اقوال کارشناسی در تبیین موضوعِ حکم است. به عبارت دیگر موضوعات معاصری مانند بانک، بورس، پول و... مانند موضوعات گذشته بسیط و ساده نیستند و قول خبره پوزیتویستی در این حوزه حجیتی ندارد.
👌احتمال دوم این است که فقیه، مدیریت مطالعاتِ موضوع شناسی را به عهده بگیرد و لازمه اصلی تحقق این امر تسلط فقیه به منطق موضوع شناسی است. درباره چیستی منطق موضوع شناسی مناقشات و اختلافاتی وجود دارد و برخی چند اصل ساده را به عنوان منطق موضوع شناسی پیشنهاد داده اند. (-مانند بررسی جایگاه یک موضوع در نظم نهایی مدرنیته و...)
👌اعتقاد مختار ما در باب موضوع شناسی این است؛ که فقیه وظیفه ساخت موضوعات مرتبط با نظم اجتماعی را به عهده دارد. به عبارت بهتر به دلیل طبیعی نبودن سیر ساخت موضوعات، تغییر در مدیریت ساخت موضوعات امری معقول، ممکن و ضروری است. جدول تحلیل موضوع در فقه هدایت؛ چگونگی ساخت یک موضوع توسط فقیه را تشریح می کند و در آینده به تشریح آن خواهیم پرداخت.
حجت الاسلام علی کشوری- طرح چند پیشنهاد برای بهبود گفتگوهای فقه معاصر - جمعه انتظار ۲۶ دی ماه ۱۳۹۹- قم
⚡️متن خبر
http://nro-di.blog.ir/1399/10/26
#فقه_معاصر
#نظام_سازی_فقهی
#روش_بررسی_موضوعات_جدید
@olgou4
⚡️فقه الخلق به دنبال چیست؟ /شيئیت را از ۲۰ حیث بررسی می کنیم!
👌در مباحثات فقه الخلق با "روش تحقیق فقهی" ویژگی های اشیاء را تبیین خواهیم کرد و تاکنون ۲۰ نوع گفتگو درباره اشیاء مانند: تبیین آثار انفتاحی و سببی اشیاء در دستیابی به اهداف، منزلت یابی برای اشیاء، بررسی چگونگی تزکیه و طهارت در اشیاء، بررسی مدت، اجل و فوت در اشیاء و... را بررسی نموده ایم.
👌فضای کلی این گفتگوها در مقایسه با مباحثی مانند "احکام کلی وجود" و در مقایسه با مباحثی مانند واکنش پذیری اشیاء، رسانائی اشیاء، چکش خواری اشیاء و... قرار دارد. به عبارت بهتر در فقه الخلق، در ابتدای بحث، حیثِ بررسی یک شئ از حیث فوائد مورد بررسی دقیق قرار می گیرد. به عنوان مثال فایده بحث از "بدیهی بودن وجود" و یا "مشترک معنوی بودن وجود" و یا "عارض بودن وجود بر ماهیت" را با فایده بحث از "رسانائی"، "واکنش پذیری" و "چکش خواری اشیاء" و فایده بحث از "اجل، مدت و فوت اشیاء" یا "منزلت یابی برای اشیاء" و بحث از "حیث انفتاحی و سببی اشیاء" مقایسه می شود.
👌به عبارت ساده تر در مباحث فقه الخلق، بحث از شیئیت را از ۲۰ حیث بررسی می کنیم؛ که در فلسفه و مباحث پوزیتویستی به این معیارهای مهم معرفتی کم توجهی وجود دارد. یکی از خروجی های فقه الخلق، تدوین اولیه جدول فقهی تسخیر است؛ که حیث سببی اشیاء عالم (خاصیت های نهایی اشیاء) را در قالب ۱۵ گروه مباحثه می کند و الگوئی جدید از تصرف در عالم را در مقایسه با تصرف های عنصر پایه- مبتنی بر جدول تناوبی عناصر و الگوی پوزیتویستی استاندارد- به بشر پیشنهاد داده است.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین محتوای فقه الخلق- شنبه - ۲۷ دی ماه ۱۳۹۹- مصادف با ایام فاطمیه ۱۴۴۲- قم
⚡️متن خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/27
#فقه_الخلق
#احکام_کلی_وجود
#جدول_تناوبی_عناصر
@olgou4
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️نقد و بررسی بخش سوم سند توسعه پایدار ۲۰۳۰
👌متن کامل سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری؛ دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در جمع فضلا، طلاب و علاقه مندان به طب اسلامی با موضوع نقد و بررسی بخش سوم سند توسعه پایدار ۲۰۳۰- قم/ مسجد جمکران ۲۸ دی ماه ۱۳۹۷
http://nro-di.blog.ir/1398/01/29
#سند_توسعه_پایدار_2030
#نظریه_پیش_گیری_ساختاری
#سازمان_بهداشت_جهانی
@olgou4
👌به فضل الهی: دوره مباحثاتی معرفی "جداول تمدنی فقه هدایت" در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه (۱، ۲ و ۳بهمن ماه ۱۳۹۹) در شهر مبارک قم برگزار می گردد.
⚡️مطالعه بیشتر:
http://nro-di.blog.ir/1399/07/14-1
#نظام_سازی_فقهی
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#جداول_فقهی_هدایت
@olgou4
👌آغاز دوره مباحثاتی معرفی جداول تمدنی فقه هدایت....
#نظام_سازی_فقهی
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#حل_مشکلات_مردم
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌آغاز دوره مباحثاتی معرفی جداول تمدنی فقه هدایت.... #نظام_سازی_فقهی #الگوی_پیشرفت_اسلامی #حل_مشکل
⚡️نگاه بخشی و غیر عمیق به مسئله تمدن سازی دوامی ندارد و در نگاه های موجود منحل خواهد شد!/ مبنای تمدن اسلامی قبل از ظهور "تصرف شئ پایه" در عالم است!
👌در فرآیند تمدن سازی داشتن یک نگاه جامع اولین مسئله است و داشتن یک نگاه جامع با اولویت بندی مسائل در مقام عمل منافاتی ندارد. مبتنی بر این اصل، در نقشه الگوی پیشرفت اسلامی برای ده ها مسئله تمدنی نظریه فقهی پیشنهاد کرده ایم؛ که نقطه آغاز همه این نظریات مجموعه ای از پرسش های اساسی است.
👌یکی از مسائل تمدنی، تحلیل مسئله مکاسب است و برای تحلیل مسئله مکاسب در گام اول باید به پنج پرسشِ ۱- طبقه بندی فقهی مشاغل کدام است؟، ۲-الگوی تولید چگونه باشد؟، ۳- الگوی بازار در فقه چگونه است؟، ۴- تعریف پول و خاصیتِ عقود مبادله در فقه اسلامی چیست؟ و ۵- چرا و چگونه با تجارت، کفر را تقویت نکنیم؟ پاسخ عمیق و کاربردی دهیم! (فقه المکاسب)
👌یکی دیگر از مسائل تمدنی، مسئله آموزش و پرورش است و برای تحلیل صحیح این مسئله به پنج پرسشِ ۱- اشکالات اساسی آموزش و پرورش فعلی چیست؟ ۲- محورهای ساخت آموزش و پرورش آینده کدام است؟ ۳- چگونه نقش خانواده را در فرآیند آموزش و پرورش ارتقاء دهیم؟، ۴- بر اساس کدام علوم محتوای آموزش و پرورش آینده را بنویسیم؟ و ۵- نقشه حمایت های حکومت از آموزش و پرورش خانواده محور چند محور دارد؟ پاسخ فقهیِ کاربردی می دهیم. (نظریه آموزش و پرورش آینده)
👌طراحی یک الگوی جدید برای حل اختلافات در روابط انسانی، یکی دیگر از مسائل تمدنی محسوب می شود. برای تحلیل صحیحِ الگوی حل اختلافات در روابط انسانی به پنج پرسشِ ۱- ریشه های پیدایش اختلاف و جرم چیست؟ ۲- ساختار اقداماتِ پیشگیرانه در مسئله اختلاف، در اسلام کدام است؟ (ساختار عبرت)، ۳- نقش خانواده و حَکَم خانوادگی را چگونه احیاء کنیم؟ ، ۴- نقش تَعَرُّف در پیشگیری از جرم چیست؟ و ۵- تأثیرات مجازات های فقهی مانند قصاص در پیشگیری از جرم -در مقایسه با مجازات های مدرن- کدام است؟ می پردازیم.(نظریه پیشگیری بنیادین اسلامی از جرم)
👌یکی دیگر از مسائل تمدنی "احیای منزلت عریف" است. عریف هر قوم وظایف احصای اطلاعات تمدنی را به عهده دارد. اطلاعات حیاتی در تمدن اسلامی به تجزیه و تحلیل وضعیت خانواده در نظام اجتماعی اسلام کمک می کند و در این حوزه هم پنج پرسش اساسی وجود دارد. احیای اطلاعات شجره نامه ای و خانوادگی- که از آن به اطلاعات هویت بخش تعبیر می کنیم- به جای اطلاعات شناسنامه ای موجود، اولین بخش از وظایف عریف محلات است. (نظریه فقهی عريف در مقایسه با الگوهای پوزیتویستی آمارشناسی)
👌یکی دیگر از مسائل تمدنی، تحلیل خاصیت های نهایی اشیاء است. اگر محتوای جدول تسخیر -که به تبیین خاصیت های نهایی اشیاء بر اساس روش تحقیق فقهی می پردازد- در جامعه گسترش یابد، به تدریج مردم برای رفع نیازهای خود از اطلاعات مبتنی بر تحلیل عناصر (مانند اطلاعاتِ ناقص جدول تناوبی عناصر) بی نیاز می شوند و عصر تصرفاتِ شئ پایه برای بشر آغاز می گردد.(جدول فقهی تسخیر)
حجت الاسلام علی کشوری (مدیر مدرسه هدایت)- دوره مباحثاتی معرفی جداول تمدنی فقه هدایت - جمکران- مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران حضرت مهدی ارواحنا فداه - چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه (۱، ۲ و ۳ بهمن ۱۳۹۹) در جمع مجموعه ای از پژوهشگران تمدن اسلامی
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/11/04
#تمدن_اسلامی
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
❓چگونه یک نشست تمدنی را برگزار کنیم؟
http://nro-di.blog.ir/1399/10/07
#نشست_تمدنی
#نظام_سازی_فقهی
#مقدمات_برگزاری
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌آغاز دوره مباحثاتی معرفی جداول تمدنی فقه هدایت.... #نظام_سازی_فقهی #الگوی_پیشرفت_اسلامی #حل_مشکل
⚡️معرفت؛ همان گزاره متناسب با فطرت است.
👌در مسئله چیستی معرفت چهار احتمال متصور است. در احتمال اول(منطق صوری)صحت گزاره معرفتی به عنوان تابعی از اندراج تعریف می شود و در احتمال دوم (منطق سیستمی)صحت گزاره معرفتی به عنوان تابعی از هماهنگی با متغیر اصلی فرض می گردد.
👌 در احتمال سوم (منطق اصالت فاعلیت) صحت گزاره معرفتی بر اساس مفهوم تکامل و عدم تکامل ترسیم می شود و در احتمال مختار (الگوی فقهی تفصیل) صحت گزاره های معرفتی را بر مبنای تناسب و عدم تناسب آن گزاره با فطرت بررسی می نمائیم.
👌در الگوی فقهی تفصیل، چیستی مبنای معرفت شناسانه ی "تناسب با فطرت" و چگونگی تولید و ارزیابی گزاره های معرفتی را مبتنی بر این اساس مباحثه می کنیم.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین معرفت شناسی فقهی در مقایسه با معرفت شناسی فلسفی - در جمع مجموعه ای از پژوهشگران تمدن اسلامی - دوره مباحثاتی معرفی جداول تمدنی فقه هدایت - بهمن ۱۳۹۹
#نظام_سازی_فقهی
#الگوی_تفصیل
@olgou4
⚡️حکمت دعوت به درایه در حدیث؛ کشف عقلانیت حدیث است!
👌حکمت اینکه اهل بیت علیهم السلام دعوت به درایه در حدیث کرده اند؛ کشف ابعاد عقلانیت حدیث است. به عبارت دیگر اگر قواعد درایه در حدیث را ارتقاء دهیم؛ عقلانیت ناشی از به کارگیری فرآیند درایه، مردم را از سایر دستگاه های محاسباتی بی نیاز می کند.
👌درک و بررسی حدیث را بر اساس ۹ قاعده ۱- بیان مبتنی بر ظرفیت، ۲- بیان مبتنی بر تأمل، ۳- بیان مبتنی بر مُکث، ۴- بیان مبتنی بر رفق، ۵- بیان در فضای نظام مقایسه، ۶- بیان مبتنی بر منزلت، ۷- بیان مبتنی بر انفتاح، ۸- بیان مبتنی بر سیاق و ۹- بیان مبتنی بر کَمّ پی گیری می کنیم و گزاره های معرفتی و عقلی متناسب با فطرت را کشف می نمائیم.
👌معتقدیم که عقلانیت ناشی از درایه در حدیث، کاربردی تر از منطق سیستمی و گویاتر از سایر دستگاه های عقلائی موجود است.
حجت الاسلام علی کشوری- درایه در حدیث؛ چرا و چگونه؟ - سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۹- حوزه علمیه قم
#روش_درایه
#الگوریتم_اجتهاد
#فقه_البیان
@olgou4
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️نشست مقدماتی فقه النظم در قم برگزار شد/ لغت مقصد برای نظم، روابط انسانی است.
👌نظم لغت افتتاح است و نیازمند تعریف نیست. اصولاً همه لغت های افتتاح مانند، فکر، رفق و نباء قابل فهم هستند و نیازمند تعریف مجدد نمی باشند.
👌بنابراین وقتی لغت افتتاح را بررسی و واکاوی می کنیم؛ بررسی باید به غرضی غیر از تعریف باشد؛ مثلاً می توانیم، حیث ثبتی و تشویقی لغت افتتاح را بررسی کنیم (بر اساس قاعده مُکث) و یا اینکه لغت مقصد پیشنهادی برای لغت افتتاح را -استظهاراً-بررسی کنیم(بر اساس قاعده انفتاح) و یا اینکه منزلت لغت افتتاح را کشف کنیم. (بر اساس قاعده منزلت)
👌به عنوان مثال در روایات یکی از لغات مقصدی که برای کلمه افتتاح نظم وجود دارد؛ روابط انسانی است. (نَظْمَ مَا بَيْنَكُمْ) و دین به دنبال ایجاد نوعی خاص از نظم در روابط انسانی است.
👌برای ایجاد نظم در روابط انسانی نیازمند تشریح قواعد این حوزه هستیم و با دو دسته قواعد عام تنظیم کننده روابط انسانی و قواعد خاص تنظیم کننده روابط انسانی به سوی نَظْمَ مَا بَيْنَكُمْ حرکت می کنیم.
👌جمع بندی استظهاری به ما می گوید؛ که قواعد اصلی تنظیم روابط انسانی، سه مسئله رفق، فکر و توازن است. رفق و محبت بن مایه تنظیم روابط انسانی، تفکر ساختار روابط انسانی و توازن با کفر و نفاق هم؛ آفت کشی در روابط انسانی را متکفل هستند. پرسش اساسی در این بخش این است که آیا با اعتبار عقلاء و بناء عقلاء می توانیم قواعد اصلی تنظیم روابط انسانی را تشخیص دهیم؟! به دلیل عجز بناء عقلاء و جامعه سازی مبتنی بر اعتباریات، امام علیه السلام فرمودند: كِتَابُ اَللَّهِ فِيهِ نَبَأُ مَا قَبْلَكُمْ وَ خَبَرُ مَا بَعْدَكُمْ وَ فَصْلُ مَا بَيْنَكُمْ وَ نَحْنُ نَعْلَمُهُ.
👌قواعد خاص تنظیم روابط انسانی را در بخش تبیین حوزه های ۱۳ گانه روابط انسانی مباحثه خواهیم کرد. به عنوان مثال در حوزه رابطه انسان با امام، معرفه الامام و در حوزه رابطه انسان با معلم، انصات شاگرد، از قواعد مهم تنظیم روابط است.
حجت الاسلام علی کشوری - نشست مقدماتی فقه النظم - شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۹ - کهک
#فقه_النظم
@olgou4
⚡️چند نکته درباره مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع تعلیم و تربیت کودکان
👌در جلسه ۸۳۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آقای روحانی بر تدوین اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک -ظرف مدت یک ماه- تأکید شده است؛ درباره این خبر چند نکته را عرض می کنم:
👌نکته اول آنکه: علی القاعده بهترین ظرف برای تربیت و آموزش کودک خانواده است و هر طرحی که نقش خانواده را به صورت کمرنگ لحاظ کند؛ به نتیجه نخواهد رسید. تقریباً همه عوامل مؤثر بر تعلیم و تربیت مانند انعقاد نطفه صحیح، مدیریت تغذیه بر مبنای طیبات، دلسوزی و حوصله، تعالیم بنیادین مانندل اِذن، سلام و طلب عافیت برای دیگران و.... در اختیار خانواده است و هر ایده ای که نهاد خانواده را از محوریت تعلیم و تربیت خارج کند، از پیش شکست خورده است.
👌نکته دوم اینکه: برای ارتقاء نقش خانواده در تعلیم و تربیت کودکان -بیش از هر عامل دیگری- نیازمند یک نظریه برای تبیین ساختار و جزئیات مسئله هستیم. بدون اتکاء به یک نظریه فقهی عمیق، تشکیل یک سازمان برای تعلیم و تربیت، تفاهم این سازمان با خانواده ها را کاهش می دهد و کاهش تفاهم هم به معنای شکست قابل پیش بینی این سازمان خواهد بود.
👌نکته سوم آنکه: اساساً محوریت دادن به سازمان و مدیریت متمرکز در طراحی تحول های انسان محور، مسیری عقیم است و مدیریت غیر متمرکز و محله ای مبنای بهتری برای برنامه ریزی های انسان محور محسوب می شود. سازماندهی متمرکز در انتقال مفاهیم پایه و انتقال پیام و خبر به زیر مجموعه علیل و کم حوصله است و در نهایت هم به جبر قانونی پناه خواهد برد.
👌 و نکته آخر اینکه: آغاز تفاهم با خانواده ها را طراحی و طرح مجموعه ای از پرسش های فنی در حوزه های مرتبط با تربیت و تعلیم می دانیم و در دو نظریه فقهی "بهبود مستمر فضای حاکم بر نهاد خانواده" و "آموزش و پرورش آینده" ده دسته پرسش مرتبط با این حوزه را برای پشتیبانی فکری از مردم و مسئولین آماده کرده ایم. بعون الله تعالی
حجت الاسلام علی کشوری - درباره ایده تشکیل سازمان تعلیم و تربیت کودکان - چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - حوزه علمیه قم
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/11/08
#نظام_سازی_فقهی
#تعلیم_و_تربیت_کودکان
@olgou4
19-الگوی فقهی ارزیابی غذا.pdf
27.68M
👌پیشخوان نشست های تخصصی تبیین الگوی فقهی ارزیابی غذا / ۲۲ تیر ۱۳۹۹ در محل خبرگزاری حوزه های علمیه
#الگوی_فقهی_ارزیابی_غذا
#کدکس_آلیمنتاریوس
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
⚡️کم حوصلگی برخی دوستان طب اسلامی، به آینده سلامت کشور ضربه می زند/ جمع زیادی در حال پرسش از الگوی جدید طبی هستند!
👌بعد از حدود یک سال از داستان جهانی کرونا، نیاز به تحول در مفاهیم پایه پزشکی -خصوصاً- تحول در سیاست گذاری حوزه سلامت، بیشتر از گذشته درک می شود. بسیاری از مردم و نخبگان جستجو درباره الگوی جدید طبی را آغاز کرده اند.......
👌آیا ما در حوزه علمیه قم به پرسش های این جریان جستجوگر، پاسخ عمیق خواهیم داد؟ آینده سلامت در ایران و منطقه وابسته به پاسخگوئی عمیق جریان طب اسلامی در این شرایط است و افراد کم حوصله در این جریان، بیشترین ضربه را به آینده سلامت کشور خواهند زد...
حجت الاسلام علی کشوری- در جمع برخی از طلاب مدرسه هدایت - بامداد روز شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - قم
#نظام_سازی_فقهی
#طب_اسلامی
@olgou4
4_5812330575402372185.mp3
13.99M
🔉پرونده بازخوانی چالش های تأسیس سازمان تعلیم و تربیت کودکان در خبر ساعت ۱۴ رادیو ایران - جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
#تعلیم_و_تربیت_کودکان
@olgou4
👌نشست تخصصی معرفی اجمالی الگوی فقهی ارزیابی غذا روز پنج شنبه از ساعت ۱۹ برگزار می گردد.
#نظام_سازی_فقهی
#الگوی_فقهی_ارزیابی_غذا
#کُدِکس_آلیمنتاریوس
@olgou4
⚡️اظهارات ضد توسعه نخست وزیر مجارستان
اظهارات ضد توسعه ویکتور اوربان در محضر امام خامنه ای/ «توسعه»، معیارهای گذشتهی غرب را در حوزههای اخلاق، سیاست و دین در معرض فروپاشی قرار داده
http://nro-di.blog.ir/1394/09/10
#توسعه_محرومیت_زاست
@olgou4
⚡️فقه الخلق به بررسی ویژگی های عمومی و اختصاصی اشیاء می پردازد!
👌همانطور که قبلاً عرض کرده بودیم؛ یکی از ابواب فقه هدایت، فقه الخلق است. در فقه الخلق از ویژگی های اشیاء -با روش تحقیق فقهی- بحث می شود و این بحث ها به دو دسته بحث عمومی مرتبط با اشیاء و بحث های اختصاصی هر گروه از اشیاء تقسیم می شود.
👌به عنوان مثال وقتی درباره ویژگی های عمومی اشیاء بحث می کنیم؛ با عناوینی مانندِ زکات و نمو اشیاء، اجل و فوت اشیاء، طهارت اشیاء، قلب و فهم اشیاء، سببیت اشیاء و... روبرو هستیم. همچنین در مباحثات فقه الخلق درباره ویژگی های اختصاصی هر گروه از اشیاء هم بحث می شود. بحث از ویژگی های کوه ها، چشمه ها، درختان، کواکب، ملائکه، ریاحین و... از جمله این مباحثات هستند..
👌شایان ذکر است که اولین بسته از محصولات "فقه الخلق" در قالب "جدول تسخیر" ارائه شده است؛ که در قالب ۱۵ گروه خاصیت های نهایی اشیاء را تبیین می کند. مباحثات جدول تسخیر، به شکل گیری نوع جدیدی از تصرف در عالم کمک می کند؛ که عوارضِ تصرفات پوزیتویستی عنصر پایه را ندارد.
👌مباحثات فقه الخلق در مقایسه با مطالعات پوزیتویستی عنصر پایه -مانند جدول تناوبی عناصر- و مباحثات فلسفی احکام کلی وجود قرار دارد.
حجت الاسلام علی کشوری- در جمع برخی از طلاب مدرسه هدایت - دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - قم مبارک
http://nro-di.blog.ir/1399/11/13-2
#نظام_سازی_فقهی
#فقه_الخلق
@olgou4
پیشخوان نظریه پیشگیری ساختاری از بیماری-مرداد1398.pdf
26.89M
👌پیشخوان نشست های تخصصی نظریه فقهی پیشگیری ساختاری از بیماری - ۱ مرداد ۱۳۹۸ - قم مبارک
#پیشگیری_ساختاری_از_بیماری
#طب_اسلامی
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
هدایت شده از النّموذج الإسلامي للتقدّم
لا تدوم النظرة الجزئية غير الشاملة إلى مسألة بناء الحضارة و سوف تنحلّ في الرؤى الموجودة.
التصرّف في العالم على أساس "الشيء" هو البنية التحتية لصنع الحضارة الإسلامية قبل ظهور المنجي(مقابل الحضارة الغربية المبنية على أساس جدول الدوري للعناصر)
امتلاك رؤية شاملة هي #المسألة_الأولى في مسار بناء الحضارة الإسلامية، ونفس هذا الموضوع، لاينافي منح الأولوية لبعض المسائل الخاصة في ميدان العمل.
بناء على هذا الأصل، اقترحنا عدة #نظريات_فقهية لعشرات المسائل الحضارية و تتكوّن نقطة انطلاق كل هذه النظريات من مجموعة من #الأسئلة_الجذرية.
إحدى المسائل الحضارية، هي مسألة المكاسب، ودراستها العميقة تتوقف على الإجابة عن خمس أسئلة:
١: ماهو #التصنيف الفقهي للمهن؟
٢:ماهو #نموذج_الإنتاج من المنظور الفقهي؟
٣: ماهو النموذج الفقهي #للسوق، وماهي كيفيته؟
٤: ماهو #تعريف_النقد، وماهي الفائدة المترتّبة على عقود المبادلة في الفقه الإسلامي؟
٥: لماذا ليس مسموحا لنا بتقوية #الكفار من خلال عملية التجارة، وكيف يتمّ ذلك؟
إحدى المسائل الحضارية الأخرى هي مسألة #التعليم_والتربية ونجيب عن خمسة أسئلة أساسية من أجل دراستها فقهيّاً:
١: ماهي الإشكالات الرئيسية في عملية التربية والتعليم في الوقت الراهن؟
٢: ماهي #محاور_بناء_التربية والتعليم المستقبلية؟
٣: كيف نرفع #دور_الأسرة في التربية والتعليم المستقبلية؟
٤: على أساس #أيّة_علوم نكتب محتوى التعليم والتربية المستقبلية؟
٥: ماهي الأركان التي ترسم #خريطة_حماية_الدولة لعملية التربية والتعليم التي تدور حول الأسرة ؟
تصميم نموذج جديد لحل الخلافات في العلاقات الإنسانية يمثّل مسألة حضارية أخرى وندرس خمسة أسئلة رئيسية أخرى بغية الحصول على تحليل صحيح لنموذج حل الخلافات:
١: ماهي جذور #نشوء_الاختلاف والجريمة؟
٢: ماهي هيكلية الأعمال الوقائية من الجريمة في الإسلام؟(#هيكلية_العبرة)
٣: كيف نحيي دور الأسرة و دور #الحَكَم_الأسري(سورة النساء ٣٥)
٤: ماهو دور معرفة الأشخاص بعضهم البعض في الوقاية من الجريمة؟
٥: ماهي التأثيرات المترتبة على العقوبات الفقهية مثل القصاص مقارنةً مع العقوبات الحديثة؟(نظرية الوقاية البنيوية الإسلامية من الجريمة)
واحدة من المسائل الحضارية الأخرى هي إحياء مكانة #العريف. عريف كل قوم يقوم بجمع المعلومات الحضارية. تساعدنا المعلومات الحياتية في الحضارة الإسلامية على دراسة وضعية الأسرة في النظام الاجتماعي.
هناك خمسة أسئلة أساسية في هذا الباب أيضاً. القسم الأول من وظائف العريف في الحيّ السكني هو إحياء المعلومات الأسرية وما يتعلّق #بشجرة_النسب_ وهي المعلومات التي تمنح الهوية للأشخاص_ بدلاً عن المعلومات السجلّية الموجودة
إحدى المسائل الحضارية الأخرى هي تحليل #الخصوصيات_النهائية للأشياء. إذا وُسِّع محتوى #جدول_التسخير الفقهي في المجتمع_ الذي يشرح الميزة النهائية للأشياء على أساس منهج البحث الفقهي _ سيستغني الناس في قضاء حوائجهم عن المعلومات المبنية على أساس العناصر مثل المعلومات الناقصة في #الجدول_الدوري_للعناصر وسيبدأ عصر التصرفات البشرية على مبنى مفهوم "الشيء" مقابل التصرفات على أساس "العنصر"( جدول التسخير الفقهي )
#نص_الخبر 👇
http://nro-di.blog.ir/1399/11/13
سماحة الشيخ علي كشوري
مدير مدرسة الهداية
#مدينة_قم المقدسة
مسجد جمكران/ مجمّع "ياوران حضرة المهدي(أرواحنا فداه) للثقافة والتعليم"
٥،٦،٧ جمادي الثانية ١٤٤٢
@alnamuzaj_aleslami
⚡️تبیین اجمالی استراتژی فقهی تولید و صنعت/دوگانه بخش خصوصی یا بخش دولتی؟! معیوب است!
👌عمده کارشناسان اقتصاد در معایبِ تصدی بخش دولتی و مدح بخش خصوصی بحث کرده اند. درباره این دوگانه غلط نکاتی را مطرح می کنم:
👌اول اینکه: به دلیل عدم رعایتِ شاخصه های مهمی مانند "مناسب بودن فاصله محیط کار با خانه کارگر"، " اولویت مشاغل غیر استخدامی بر مشاغل استخدامی"، " مجموعه استاندارهای غذای طیب"، " کاهش ساعت کار به یک چهارم ساعات روزانه" و... الگوی بخش خصوصی و الگوی بخش دولتی بر ضد روابط انسانی صحیح عمل می کنند و الگوئی مناسب برای کسب و کار جمهوری اسلامی محسوب نمی شوند. (رجوع شود به شاخصه های فقهی کسب و کار در مقایسه با شاخصه های سازمان جهانی کار)
👌دوم آنکه: به دلیل "غیر قابل اغماض" بودن چالش برای روابط انسانی، الگوی تولید مناسب برای جمهوری اسلامی، الگوی تولید غیر متمرکز و محله ای و خانگی است. در الگوی تولید غیر متمرکز -که در بخش کشاورزی، غذا و سایر صنایع قابلیت تحقق دارد- کیفیت بیشتر، قیمت ارزانتر و حفظ محیط زیست؛ بهتر تأمين مي شود (رجوع شود به استراتژی فقهی صنعت و تولید)
👌سوم اینکه: پیشران اصلی برای گسترش کسب و کارهای خانگی را بازخوانی آموزشهای فقهی مرتبط با کسب و کار و راه اندازی بازارهای موقت می دانیم. از نظر ما حکومت ها باید هزینه های تجارت، را با ساخت بازارهای موقت صفر کنند و با این اقدام میل به تجارت را عمومی نمایند. (رجوع شود به الگوی فقهی تجارت و بازار)
👌چهارم آنکه: به بخش های اقتصادی صدا و سیما توصیه می کنم؛ که بر اساس شاخصه های فقهی کسب و کار از مدیران دولتی و صاحبان بخش خصوصی پرسشگری و مطالبه گری نمایند. طراحی سوال بر اساس شاخصه های فقهی کسب و کار، یکی از زیرساخت های ایجاد زیست بوم خانگی و محله ای و غیر متمرکز است.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین استراتژی فقهی صنعت و تولید - در جمع برخی از طلاب مدرسه هدایت - پنج شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - قم مبارک
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/11/16
#نظام_سازی_فقهی
#استراتژی_فقهی_تولید_و_صنعت
@olgou4
👌با کُدِکس آلیمنتاریوس در چهار محور اساسی اختلاف نظر داریم....
❓سازمان غذا و دارو را به تبعیت از الگوی فقهی ارزیابی غذا دعوت می کنم.
#الگوی_فقهی_ارزیابی_غذا
#نظام_سازی_فقهی
#کُدِکس_آلیمنتاریوس
@olgou4
رادیو قرآن .mp3
3.4M
👌خبر رادیو قرآن درباره اشکالات سازمان تعلیم و تربیت کودکان از حیث شکل و محتوا....
#تعلیم_و_تربیت_کودکان
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
👌چند نکته درباره مباحثات رجالی، اصولی و فقهی در مکتب فقهی هدایت
http://nro-di.blog.ir/1399/11/18
#نظام_سازی_فقهی
#فقه_هدایت
@olgou4
متن کامل نامه حجت الاسلام علی کشوری به دکتر محمد باقر قالیباف: ساخت مسکن با الگوی آپارتمان روابط انسانی را به چالش می کشد و نتیجه اش گسترش تنهایی و گسست در روابط انسانی است....
⚡️متن کامل نامه:
http://nro-di.blog.ir/1399/11/20
#نظام_سازی_فقهی
#مقررات_فقهی_ساختمان
#گسست_روابط_انسانی
@olgou4