هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
10.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از مسائل مهم در جامعه های متراکم مدرن این است که کالاهای عمومی را چه کسی تولید کند و به مردم بدهد. مثل درمان، راه، نیرو و...
نظریه اول این بود که دولت خودش تولید کند و مردم از طریق مالیات عمومی یا قبوض عمومی هزینه آن را بدهند.
بعد گفتند که اصلا چرا دولت تولید کند؟ بخش خصوصی تولید کند و بخش دولتی فقط #نظارت کند....
معروف ترین نقد به این ایده آخر، همین اتفاقی است که در این کلیپ می بیند.
بخش خصوصی کالای عمومی و استراتژیک را مثل فرش زیر پایش، یا آبلیموی توی قفسه مغازه اش، #ملک_طلق خودش می داند!
و در دنیای جدید بنگاه دار، خودش #گرگ، است و این بنگاه #شمشیری است در مقابل #شغالی به اسم #دولت! که در اصل یا پاکدست بوده و اهل معامله نبوده و یا رشوه بگیر بوده و شکمش سیر نمی شده که دعوایشان شده!
خلاصه بخش خصوصی خیلی گران تر است و قدرت و ثروت را یکجا می بلعد!
آنچه به اسم خصوصی سازی نیروگاه ها و کارخانه های عظیم مواد اولیه یا مصارف عمومی می شنوید، در بطن خود این چالش عظیم را دارد.
کسانی که در نظام حکمرانی این پیشنهاد را دادند، از اول هم از این مشکل خبرداشتند اما مجریان، وقتی دچار چالش کارمند بی مسئولیت و دغدغه و در نهای رشوه بگیر می شوند، چشمهایشان را می بندند و خصوص سازی (مولد سازی!) را امضا می کنند!
نویسنده متن روی فیلم، گفته است که این مشکل #دولت_کوچک است! نه برادر! این یک چرخه ترمیم ناپذیر در زیست جهان مدرن است! نهادسازی برای #انسان_سوداگر و پذیرش این اختلال بزرگ در او، در هیچ کجای دنیا یک درمان درست و حسابی که دست آخر همه طرفین، بصورت اخلاقی، جامعه پذیر بشوند ندارد!
🆔 @social_theory
رویای امت
یکی از مسائل مهم در جامعه های متراکم مدرن این است که کالاهای عمومی را چه کسی تولید کند و به مردم بده
ان عزیزی که از دولت کوچک مینالی ، احتمالاً دولت رفاه اروپایی را نسخه مطلوب نجات دهنده میدانی ، اگر از مصائب دولت بزرگ اگاه بودی از ان دفاع نمیکردی ، انشاالله بتوانم در فرصتی مغتم در موردش بنویسم ...
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هدیه_نوروزی_1
استاد میرباقری یکی از پرتلاش ترین اساتیدی است که در طول عمر علمی ام با او مواجهه داشته ام و هر چه جلوتر آمده است، پروژه علمی اش وحدت بیشتری پیدا کرده است. اگر مباحث ایشان در دهه 70 و 80 مطالعه شود، دیده می شود که چند مبحث به ظاهر جدا و با ادبیات های موازی در کلام ایشان در جریان است، که یک سوی آن در فلسفه مَدرسی، یک سوی آن در الهیات تبلور یافته در منبر، یک سوی آن در تحلیل های تمدنی و انقلابی و سوی دیگر آن در تحول خواهی در علم دینی بوده است.
اما در یک دهه اخیر، به مرور در حال مواجه شدن با یک پروژه واحد از ایشان هستیم که از دل این قطعات، یک #پازل_واحد و همساز می دهد که #زبان آن، #بازسازی_امرزین زبان کتاب و سنت است.
می توان مدعی شد که ابرمساله عملی استاد میرباقری، پیدا کردن معنایی از دین است که بتواند در قامت یک #راهبر_تاریخی، #سرپرستی_حیات _اجتماعی بشر را به عهده بگیرد تا ما ذیل این دین رو به آینده حرکت کنیم.
در این مسیر علمی، مفاهیم متعددی توسط ایشان ذیل این پروژه الهیاتی، از نو قبض و بسط شده است که جدیدترین آنها، شاید همین دوگانه #حیات_الدینا_حیات_الآخره باشد.
قبلا نوشتم که شاید مصاحبه ای که بنده و دکتر حسنخانی در مجله فکرآورد با ایشان داشتیم، یکی از اولین بروزات این پروژه استاد بود که میتواند یک مقدمه الهیاتی بر #تمایز_توسعه_با_پیشرفت باشد. خوشبختانه این بحث موضوع منبر رمضانی 1402 ایشان در مسجد ارک تهران و بعد دهه محرم ثارالله قم هم بود.
اینروزها فرصت مغتنمی است برای گوش دادن 4 جلسه رمضانی و البته ابوحمزه های فوق العاده ایشان در سحرهای ماه مبارک
🆔 @social_theory
هدایت شده از 🔅 سید منیرالدّین حسینےِ الهاشمے
🔺 تبدیل محبت به ابزار
محروميت روانی غرب به مراتب بدتر از محروميت اقتصادی آفريقاست و آمادگی آنها برای انفجار و انقلاب كمتر از آفريقا نيست؛ چرا كه محبت به ابزار تبديل شده است.
وقتی محبت وسيله شد، اعتماد از بين میرود و مثل پيراهنی میتوان آن را عوض كرد؛ سكون و آرامش از بين میرود، و اضطراب جايگزين آن میشود؛ این يعنی در كنه جامعه، عدم اعتماد و امنيت رسوخ كرده است؛ لذا افراد عواطف خود را به حيواناتی مثل سگ و گربه ابراز میكنند و برای آنها ارث و ميراث میگذارند!
🔅مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی
۱۳۷۸٫۵٫۲۴
☑️ @AndisheMonir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️تصور اینکه عمودی سازی و متراکم سازی مسکن هزینه ها را کاهش می دهد با این امار که خود نظام مهندسی برای سال ۱۴۰۳ منتشر کرده شکسته خواهد شد !.
🔺هزینه دو طبقه برای هرمتر ساخت بنا ۱۰/۷۰۰ و برای شانزده طبقه ۱۹/۹۰۰ یعنی نزدیک به دوبرابر هزینه ...
حالا اگر همین دو طبقه را ویلایی کنید با حذف هزینه راه پله بسیار پایین تر هم میاد ، یک راه پله پانزده متر مساحت لازم دارد که برای دو طبقه سه سقف محسوب میشه که به پشت بام راه پیدا کند یعنی هزینه ۴۵ متر بنا تحمیل میشود.
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
"ای علی، تو ستمی را بر یک زن یهودی که در ذّمه حکومتت میزیست، تاب نیاوردی و اکنون مسلمانان را در ذّمه یهود ببین و ببین بر آنها چه میگذرد."
#غزه
#شریعتی
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
با یکی از دوستان که #کشاورزی کوچکی دارد، اما به شدت علاقه مند و جستجوگر در نوآوری های کشاورزیست، به بزرگترین گلخانه شهر رفتیم ، صاحب #گلخانه اقای کریمزاده مردی فعال و البته علاقه مند در حوزه کاری خودِش هست ... بحث بین دوستِمان و اقای کریمزاده گرم شد از جدید ترین بذرهای بازار و بازدهی انها تا ارقامی که امسال برای تست کاشته اند ... انواع کودهای جدید و چند شاهکار دانش بنیان های ایرانی در حوزه کود شیمیایی که در نوع خودش بی نظیره و با قیمت پایین تری بازدهی بیشتری نسبت به نمونه های خارجی دارند اما متاسفانه کشاورزان اشنایی ندارند و همیشه گران قیمت های خارجی را ترجیح میدهند ... به گمانم چند هکتار مساحت گلخانه ها بود با تجهیزات بروز و به گفته خودش شصت هکتار زیر کشت در فضای باز دارد ...
کشت سینی های نشاء بر خلاف گذشته با اوردن یک دستگاه جدید مکانیزه انجام میشد ...
آقای کریمزاده با ذوق توضیح میداد که چگونه با کنترل تغذیه رشد نهال های صیفیجات را به هر شکل دلخواه که بخواهد تغییر میدهد به قول خودش انها را با انگشتان دستش بازی میدهد ...
ویژگی مشترک دوست ما و اقای کریمزاده در میزان سرمایه و مقیاس تولید نبود بلکه در ارتباط معنایی بود که با کارشان داشتند ، از اینکه اثر گذارند در خلق ، رشد و تحولات حیطه کاریشان و صاحب نظر ، اگر حق تصمیم و اثر را از انسانها بگیرید چه چیز باقی میماند ، انکه نظر میدهد و تصمیم میگیرد قبلاً به او #اختیار تفویض شده ...
در چند قدم انطرف تر انسان هایی از بودن خود محروم اند ...
وقتی دارم به این مسئله فکر میکنم چشمان به کارگرانیست که دارند سینی ها را روی زمین جابه جا میکنند ، به رفتارهایشان نمیخورد انقدر اختیار ، نظر و پویایی داشته باشند ، انها همیشه منتظر فرمان جناب کریم زاده اند ...
بارها گفته ام کار باید همچون اثر هنری صاحبش باشد مانند خلق نقشی از یک نگارگر و یا یک قطعه موسیقی از یک موزیسین ...
کاروَرزی با کارفرمایی که فرمان بر #کارگر میراند و کارگری که فرمان میبرد فرق میکند ...
یکی یاد گرفته نان فکرش را بخورد و دیگری نان بازو ، اما در دوره ما یک عده چلوکباب سرمایه را ...
برای رشید شدن به تجمیع اینها نیاز است اگر هدف جامعه دینی رشد است، نه تجمیع ، صاحب فکر ، کارگر و سرمایه دار در کارخانه یا بنگاه اقتصادی ، تجمیع این سه در فرد ، خانه و خانواده است که میتواند بستر رشد را فراهم آورد ، کسی که امکان تولید و تسلط بر کارش را دارد عزت نفس پیدا میکند ، کمتر دچار تحقیر یا دچار کبر میشود .
#اقتصاد_مردمی
#مشارکت_مردمی
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از 🔅 سید منیرالدّین حسینےِ الهاشمے
🔺پيشنياز اقتصاد اسلامی
بايد بدانيد تا انقلاب فرهنگی نكردهايد اصلا نمیدانيد چگونه و چكار بايد بكنيد! بنابراين معقول نيست كسی بخواهد فردا صبح اقتصاد اسلامی را پياده بكند؛ زيرا تا معادله پول اسلامی را پيدا نكند نمیتواند نظام پولی را اسلامی بكند.
بله، میشود تخمينی چيزهای جزئی را بيان كرد؛ يعنی تخمينی ابزارهای انتقال قدرت، ثروت و اطلاع را بر يك نسبتی عوض كرد، ولی اينكه بتوان معادله و حكم توصيفی، ارزشی و تكليفی داد غير ممكن میباشد؛ زيرا اين كارها انقلاب فرهنگی لازم دارد.
🔆 مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی
☑️ @AndisheMonir