«عبور از حیات وحش به حیات طیبه » 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1889
🆔 @ommat_Dream
رویای امت
«عبور از حیات وحش به حیات طیبه » 👇 https://eitaa.com/ommat_Dream/1889 🆔 @ommat_Dream
«عبور از حیات وحش به حیات طیبه »
1️⃣ از 3️⃣
🔰از گذشته های دور حیوان پنداری انسان در بیان فلاسفه، خصوصاً غربی رایج بوده ، از انسان حیوان ناطق استِ ارسطو در یونان تا تعبیرات متاخری مانند ؛ انسان ، حیوان سیاسی است ، انسان ، حیوان ابزار ساز است تا انسان ، حیوان اقتصادی ، حیوان اجتماعی ، حیوان متافیزیکی ، حیوان تاریخی ، قصه گو و ...
🔸در دوره جدید منطق حرکت این حیوان در عالم نیز تئوریزه شد با برساخت انتخاب طبیعی برای بقا (داروینیسم )، که فرمول فلسفی این حیوان برای پیشرفتن جمعی (جامعه) شد تضاد ( تضاد هگلی « تز ، سنتز ، آنتی تز » ) که در رقابت دو ایده یک وضعیت سوم خلق میشود و آنچه انسان برای بقا نیاز داشت منافع و بهره مادی بود که تمدن حاضر حول اقتصاد و انسان اقتصادی یا دقیق تر بر محور حیوان اقتصادی شکل گرفت .
🔸زمانی حیوان اقتصادی بر سر منافع شخصی و زمانی منافع گله ای (منافع ملی) دچار تضاد میشود و انتخاب طبیعی قوی تر ها را نگه میدارد و ضعیف تر ها مستحق حذف شدن هستند ( اصل رقابت در اقتصاد ، سرمایه داری) چیزی که آدام اسمیت با یک ترفند و حقه بازی تئوریک اینچنین گفت که اتفاقا همین منفعت طلبی شخصی باعث خیر عمومی میشود :
از خیرخواهی بقال یا نانوا نیست که صبح به صبح نان میپزد بلکه ما به منفعت طلبی او رجوع میکنیم ، این گدایانند که به خیر خواهی دیگران نیازمندند!
بین سطور یعنی تمدن مدرن بر وجه خیرخواه انسانی چشمش را بست و خود را به کوری زد و جهتی که به جامعه داد آنرا کمرنگ تر و کمرنگ تر کرد چون از نظر او خیر خواهی یک رفتار غیر طبیعی غیر بهینه و ناهنجار بود آنگاه ساختارها و نهادهایش برای تسهیل زندگی انسان منفعت طلب شکل گرفت .
🔸زیست شناسی داروینی ، فلسفه تضاد و اقتصاد منفعت ، از قله های علم مدرن و دانش اجتماعی آن است که خلاصه و تیتر وار بیان شد و الّا اگر بخواهیم تفصیلی تر بپردازیم به روانشاسی هم رجوع کنید به کرات علت رفتار های انسان را به انتخاب طبیعی برمیگردانند و ریشه آن را در تکامل داروینی میدانند ، جامعه شناسی و ... همه یک نتیجه مشترک و مبنای مشترک نانوشته و گاهاً نوشته دارند.
🔸در واقع علوم انسانی مدرن بر خلاف عنوانش یک علم حیوان پایه است نه انسان پایه ، و تماماً پیشفرض های بدیهی گرفته ی دانش های آن پیشفرض های حیوان پندارانه است .
🔸در روش شناسی علم اگر پیشفرض های هر نظریه ای با اشکال روبه رو شود کل نظریه ابطال میشود ، برای همین تمدن حاظر نظریه تکامل داروینی برایش نه یک نظریه علمی بلکه یک مسئله ناموسی و حیاتی است که اجازه شکستنش را با هرترفند و حقه بازی علمی شده نمیدهد.
📌دیگر در مستند های حیات وحش دنبال راز بقا نباشید ، راز بقا در علوم انسانی غربی است ، این از ساده اندیشی و خام اندیشی ما بود که گمان کردیم با حذف درس زیست شناسی داروینی در مورد انسان ، علم مدرن طیب و پاک شد .
قسمت دوم 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1890
✍️ مهدی اخلاقی
🆔 @ommat_Dream
رویای امت
«عبور از حیات وحش به حیات طیبه » 👇 https://eitaa.com/ommat_Dream/1889 🆔 @ommat_Dream
«عبور از حیات وحش به حیات طیبه »
2️⃣ از 3️⃣
🔸این منطق حیوانی در ناخودآگاه جمعی و تاریخی انسان هایی که در چهارچوب هایی خارج از طرح انبیاء زندگی می کردند و انتخابشان سفر با اولیاء الله و راه رفتن با آنها در عالم نبود وجود داشت که توفیق دنیای مدرن در خودآگاه شدن و پیچیده کردن آن بود ، تمام جنگ ها و نزاع های تاریخی بر سر قدرت یا منفعت از همین جنس و انگیزه های حیوانی بوده و طرح انبیاء در مقابل این ایده بود که به جای کندن و دریدن و پا گذاشتن بر دیگری ، در پی دریافت رزق الهی و یاریگری به واسطه رزق داده شده باشید .
رزقی که به واسطه تعبد و عدم تعبد و عبور از ابتلا میتواند وسعت پیدا کند یا تنگ شود نه از طریق جنگ بر سر منفعت مادی برای بقا .
🔸این رقابتِ ایده جدید با ایده قبلی نیست که جامعه انبیاء را رشد میدهد بلکه شکر گزاری (در معنای کلان آن) وضعیت موجود و طلب رزق ، فرد یا جامعه را به وضعیت جدید منتقل میکند .
رزقی که موجب امکان جدید و وضعیت جدید در عالم میشود ، از طریق یک خط ولایت جاری خواهد شد ، از خداوند به امام یا پیامبر و از آنها به افراد خالصتری که مجرای انتقال رزق هستند و اراده ی خود را مجرای اراده الهی و ولایت الهی قرار داده اند
«... رسید نزد امام و عرضه داشت من وقتی ندارم صبر میکنم و وقتی دارم شکر میکنم ، امام ع فرمود خوب است اما ما وقتی نداریم شکر میکنیم و وقتی داریم میبخشیم.»
🔸طریق کسب رزق رقابت با دیگری و پا روی شانه او گذاشتن نیست بلکه هر انسان یا جامعه ای به واسطه عبودیت و خیر خواهی قدر خودش را افزایش می دهد ، در این ساختار آنکه بیشتر مستحق دریافت میشود دست دَهِش او در واقع قوی تر میشود .
وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَکَّلْ عَلَي اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَيْءٍ قَدْراً
و او را از جایی که گمانش را هم نمی کند ،روزی می دهد و کسی که بر خدا توکل کند، خدا او را کفایت می کند، بدرستی که خدا «امر» خود را به انجام می رساند و خدا برای هر چیز اندازه ای قرار داده است .
🔸به صورت فردی افراد میتوانند طبق آیه شریفه روزی دریافت کنند و این رزق امر خداست که تکلیف می آورد ، اما برای حرکت اجتماعی باید جامعه حرکت برای طلب رزق داشته باشد .
یعنی ابتدا باید قدری شکل بگیرد تا رزقی نازل شود ، در استکان نمیشود پارچ را خالی کرد آنچه اضافه طلب میشود مایه فساد است ... ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس...
... وَمَا أَصَابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ...
منظور این نیست که زندگی زمینی رها میشود و رزق آسمانی فقط طلب میشود بلکه افزایش قدر یک فعل زمینی است و رزق یک فعل آسمانی ، انسان پای در زمین دارد و سردر آسمان ، یعنی در همین امورات زمین باید رفتار ایثارگرانه ، بخشندگی و توانمند سازی برای همگان ، بدون حبس سرمایه و حرص و طعع رخ دهد تا امکان انزال رزق صورت پذیرد و معرفت به این سیکل کشف روش تحقق افزایش قدر و وسعت رزق است .
📌رزق معنای گسترده ای دارد ، از علم ، هدایت ، معنویت و رحمت گرفته تا افزایش امکانات و فراوانی نعمت مادی قدرت و ... که با هر بار دریافت رزق توان افزایش قدر هم بالقوه عطا یا تکلیف میشود و این طریق رشد فرد و جامعه است .
قسمت اول 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1889
قسمت سوم 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1891
✍️ مهدی اخلاقی
🆔 @ommat_Dream
رویای امت
«عبور از حیات وحش به حیات طیبه » 👇 https://eitaa.com/ommat_Dream/1889 🆔 @ommat_Dream
«عبور از حیات وحش به حیات طیبه »
3️⃣ از 3️⃣
🔸حالا تضاد که رقابت دو ایده را پیشفرض میگیرد باید پاسخ دهد ابتدا ایده از کجا میآید ، خب الان نظریه دیگری عیان میشود و این انسان حیوان صفت دیگری به خودش میگیرد ، بله ، انسان حیوان متفکر است فلذا فکر میکند و ایده جدید خلق میشود ، خب اینجا میتوان نقد های بر امانیسم را پیش گرفت و گفت که جهان مدرن دوباره دست به بت تراشی زده و یک انسان خدایِ حیوان ساخته که ایده از خود اوست جمله معروف دکارت من می اندیشم پس هستم ،.
🔸 در معرفت دینی فکر و ایده هم از انسان نیست بلکه امکان جدید و شرایط جدید در عالم اذن میخواهد که خداوند عطا میکند
انبیاء ۷:
وَعَلَّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَّكُمْ لِتُحْصِنَكُم مِّن بَأْسِكُمْ فَهَلْ أَنتُمْ شَاكِرُونَ؛[۷] و ساختن زره را بخاطر شما به او تعلیم دادیم، تا شما را در جنگهایتان حفظ کند؛ آیا شکرگزار (این نعمتهای خدا) هستید؟
در اینجا دانش ساخت زره به حضرت داود ع داده میشود ،
یعنی گمان ما از وحی و الهام خداوند فقط هدایت معنوی و معرفت بود اما خداوند حتی طریق خلق فناوری و نوآوری را هم به بندگانش الهام میکند و این ربط چندانی به فکر او ندارد بلکه طلب و میل جهتمند در انسان به یک دریافت است که داده میشود ( در هر دوره به فراخور مصلحت و قدر او) ،
فکر, قوه فهم و تحلیل بسته دریافتی است والا دانش را به موجود بدون فکر بدهید هم امکان فهم و بکار گیری ندارد.
🔸سوال : آنچه از امکانات و کشفیات به عالم کفر و غیر مومنین داده میشود چیست ؟!
سوره مبارکه شمس:
وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ﴿۷﴾سوگند به نفس و آن كس كه آن را بیاراست .
«فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا ﴿۸﴾سپس پليدكارى و پرهيزگارى اش را به آن الهام كرد .»
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا ...
الهام برای هر دو جریان اهل فجور و اهل تقوا وجود دارد ، خداوند از اولی اکراه دارد و به دومی رغبت ، اما به هردو اذن داده تا بتوانند جریان خود را در عالم پیش ببرند و توسعه دهند ، ابتدا هم فجور را داده و تزکیه از دل آن عبور میکند ، یعنی از ابتلا عبور میکنند ، همانطور که پل صراط از داخل و فراز جهنم عبور میکند همانطور که آخرت از پی دنیاست و از دل دنیا عبور میکند .
آن کس که در درون جامعه ایمانی دانش ، قدرت ، تکنیک و ... در اختیار اوست به میزان رزقش اهل تزکیه بوده و درجات ایمانش بالاتر است و آنکه در درون ولایت طاغوت مجرای اینها میشود درجات خباثتش به میزان اثر گذاری اوست ، یعنی آنکه توانسته خود را مجرای دریافت و اثر کند درجات ایمان و کفر شدید تری دارد .
( قطعا افراد شاخص در جامعه کفر مثل فلاسفه و ... افراد خبیث تر و شرور تری هستند ، کتاب فیلسوفان بدکردار کمی پرده از سبک زندگی رذیلانه و کثیف آنها برداشته )
🔸تعیین قدر به میزان عبور از دنیا و فرایند تزکیه است نه رقابت بر سر آن ...
حیوان مدرن نمیفهمد که اگر با آسمان کار کند درهای زمین هم باز میشود ...
او تمدن و جهانی میسازد که به انقیاد میگیرد و در رقابت حذف و بهره کشی ضعیف تر ها انتخاب طبیعی اوست که تحت سلطه او قرار گرفته اند .
دیگری که بر این ترس تاریک غلبه کرده تزکیه شده به آنچه دارد شکرگزار است ، قدر پیدا میکند ، رزق نازل میشود آنگاه انتخاب طبیعی او بخشندگی به ضعیف تر هاییست که تحت ولایت او قرار میگیرند .
قسمت اول 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1889
قسمت دوم 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1890
✍️مهدی اخلاقی
🆔 @ommat_Dream
«تغییر احکام در عصر ظهور»
نمونه های از تغییر احکام در عصر ظهور به نسبت رشدی (قدری) که جامعه ایمانی پیدا میکند.
وقتی جامعه رشد میکند ، ادراکات بالاتر و ظرفیت بیشتری در آن پیدا میشود احکامش هم ارتقاء پیدا میکند .
برخلاف تصور عموم در اکثر موارد اسلام احکامش ثابت نیست بلکه اهداف ، مبانی و ارزش هایش ثابت است .
برای حکمرانی دینی و تمدن سازی باید دین را فرایندی فهم کنیم فرایندی برای پیمودن راه به سمت هدف ( جامعه مطلوب ایمانی ) اما متاسفانه از اهدافی که احکام نشانه رفته اند تصویری نداریم و خود احکام جزء را اصل گرفته آیم.
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دخترک کبریت فروش و تراژدی کودکان غزه
🔹قصه دخترک کبریت فروش را خواندهاید؟ دخترکی فقیر که در سرمای کشندهٔ شب سال نو میلادی سعی دارد تا کبریتهایش را به مردمی که مشغول خرید سال نو هستند بفروشد اما کسی به او توجهی نمیکند و او نهایتا پس از آتش زدن دانه دانهٔ کبریتهایش برای فرار از سرما، در گوشهٔ خیابان تسلیم سرمای کشنده میشود و جان میسپارد.
🔹اگر آقای هانس کریستیان آندرسن (نویسنده دانمارکی داستان دخترک کبریت فروش) زنده بود حتما با دیدن قصه واقعی دخترکانی که این شبها در غزه، یکی پس از دیگری، خبر یخ زدنشان به گوش جهانیان میرسد حیرت زده میشد! نوزادانی که نه کبریتی برای برافروختن دارند و نه حتی اگر کبریتی داشتند، توانی برای روشن کردن! و جهانی که سکر مدرنیته چنان مستش کرده که حتی خبر یخ زدن و جان سپردن این طفهای معصوم نیز سکریاش را برطرف نمیکند!
🔹نمیدانم که اگر آقای آندرسن زنده بود میتوانست برایمان عمق تراژدی دخترکان غزه را به تصویر بکشد یا خیر! دخترکانی که چشیدن طعم انجماد فقط پارهای از قصه پرغصهشان است و پارههای دیگرش را باید در جان سپردن در حال گرسنگی و چشیدن طعم مرگ زیر صدای لالایی بمبها جستجو نمود. اما آنچه حیرتآورتر از داستان این کودکان معصوم است، سکوت تمدن یخزده معاصر در قبال این زجرکشیِ کودکان است و ماهایی که هنوز از غصهٔ این قصه دق نکردهایم!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
«راز انسان بودن در شکستن انتخاب طبیعیست »
🔰در یادداشت قبلی «عبور از حیات وحش به حیات طیبه»
گفتیم جهان کفر انسان را حیوان میداند و عامل بقای او را انتخاب طبیعی ، البته انتخاب طبیعی دو وجه دارد یکی اینکه انتخاب طبیعت بقای قوی تر ها و انقراض ضعیف تر هاست و دوم اینکه برای بقا باید قوی شد و انتخاب طبیعی حیوانات کسب منفعت و قدرت برای کسب منفعت است ، انتخابی که طبیعت میکند و انتخابی که ما برای بقا در طبیعت میکنیم .
🔸طبیعت پر از نیروهای مخرب ، هولناک و کشنده است فرصت هایی هم برای بقا گذاشته ، اما راز انسان بودن این است که دست به دست و پا به پای انبیاء و ائمه در عالم راه برود که نه طبیعت بر او غلبه کند و نه او وابسته به طبیعت باشد .
انسان آن است که انتخاب هایی غیر طبیعی میکند ، برای عبور از طبیعت باید بر فریب های طبیعی مانند ترس و طمع باید فائق آمد.
انسان را به چه چیزی میسنجند به نمونه های تراز که اتفاقا طبیعی نمیزیستند و همین غیر طبیعی بودن آنها مایه و ملات ساخت قصه در زندگی انسان شد و آدم های دیگر درون آن قصه ها زندگی کردند و قصه آنها مثل زندگی ما شد ، اگر انتخاب طبیعی درست است پس چرا کسی دوست ندارد قصه افراد انتخاب طبیعی را روایت کنند ...
🔸یک خاطره:
سر زمین کشاورزی چانه ام گرم بود از گفتن های زندگی در رنج اما زیبا ، هر چه بیشتر گفتم بقیه بیشتر نفهمیدن ، نوجوانی سر بلند کرد و گفت این زندگی سخت که نه راحتی دارد و نه لذت و عشق و حال به چه درد میخورد ؟
گفتم : چقدر فیلم سینمایی و هالیوودی دیدی
_ خیلی ، تا دلت بخواد
_ حالا یه لحظه فکر کن به اون فیلم ها ، تا حالا شده فیلمی رو ببینی که شخصیت اولش آدم پر خور ، هوس پرست ، خوشگذران و بی دردی باشه که زندگی سختی نداره
_ اِممم ، نه !
_ پس چرا ما قصه اونها رو دوست داریم ، دوست داریم جای شخصیت و قهرمان قصه باشیم ؟!
_ مسئله این است که لذت و راحتی انتخاب طبیعی ماست اما آنگاه انسانیم که آگاهانه و از سر ایمان به یک آرمان و هدف متعالی انتخاب های طبیعی خودپرستانه را کنار میزنیم .
🔸انتخاب های طبیعی شاید در نظر اول منفعت و بقایی برای ما حفظ میکند اما واقعیت این است که جمع مارا در معرض خطر و نابودی قرار میدهد ، اما قهرمان وجودش خیر جمعیست و گاهی خودش را فدا میکند و ایمان اینجا کار میکند که به قهرمان و ابر انسانها وعده میدهد که مرگ نابودی نیست ، و الا هر طرح برای زندگی جمع انسانی که قرار است انسان هایی بارش را به دوش بکشد مرگ آنها را پس میزند و تمام نورشان را خاموش و تمام انرژی آنها را به صفر میرساند .
بزرگترین ترسی که طبیعت به ما میدهد مرگ است ، عبور از انتخاب طبیعی انتهایش با مرگ گره میخورد و شهید آن است که شهادت داده با جانش که نترسید من شهادت میدهم با خونم که مرگ پایان نیست بلکه آغاز است ، آغازی بر پایان ترس ها .
🔸شاید گمان کنید الان بحث شاعرانه و احساسی شد نه علمی ، اما دقیقا بحث علمیست و کاملا واقع نگر ، یا قلیلی از دیوار مرگ با عزت و از سر ایمان میگذرند یا کثیری با ذلت به کام مرگ کشیده میشوند ، یا قلیلی رنجی از سر عزت و ایمان و بدون احساس تباهی به جان میخرند یا کثیری در رنج و تباهی با ذلت زندگی میکنند .
این را همه میفهمند اما آنچه قابل درک نیست گذشتن از خود برای خیر جمعی است اگرها اینجا رشد میکنند ، جامعه سازی غیر ایمانی کارش را با سرقت منابع و ایجاد ترس و رنج برای دیگران پیش میبرد و با فریب راه سعادت را در داشتن این امکانات سرقتی نشان میدهد ، اما اشاره ای به خسارات بسیار آن نمیکند که برای ذخیره هزار ریال هزار میلیارد را نابود کرده و آنچه نابود کرده زندگی ما بوده و آنچه به دست آورده را دوباره مایه نابودی ما آدم های معمولی میکند .
یا هزار ریال میدهیم و هزار میلیارد خلق میکنیم
یا هزار میلیارد نابود میکنیم تا هزار ریال به دست آوریم .
تفاوت اندک کفر با کثیر ایمان همین است و تفاوت اکثر آدم هایی که حاضر نیستند بگذرند ، و اندکی که بر انتخاب طبیعی غلبه میکنند.
تمدن سازی ایمانی بر دوش آدم های تراز آن است و قصه هایشان ...
اما تمدن کفر بر امکانات سرقتی بنا شده ،
باید کارکرد تمدن ایمان محور و اقتصاد محور مشخص شود ایمانی که اقتصاد عمومی می آفریند و اقتصاد منفعتی که نه تنها ایمان که اقتصاد را نابود میکند .
#حاج_قاسم
#جهت
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
«آزاد سازی قیمت ها حق است اما ...»
🔰آزاد سازی قیمت ها حرف حقیست که نباید انکار کرد
#نئولیبرالیسم آزاد سازی قیمت کالاها نیست مالی سازی اقتصاد است ، اقتصاد عدد و رقم به جای تولید ...
آنگاه هم که حرف از آزادسازی میزند حرف از آزادسازی بازار به معنای میدان دادن به اربابان بازار برای انحصار و رقیب کُشی است به نام رقابت نه قیمت ، آزادسازی ابر بنگاههای خصوصی و تصویب قوانین ریز و درشت برای تامین منافع آنها ، حذف قوانین پشتیبان نیروی کار ، آزاد سازی سرمایه برای بهره کشی از بی سرمایه ها ، آزاد سازی بازار ها و مشاغل کاذب و زالو و ...
اما هر حرف حقی زمان ، مکان ، شرایط و سازوکاری دارد
باید از آزادسازی قیمت ها دفاع کرد و نه انکار اما باید ابتدا رَنجمزد آب رفته ملت را احیا کرد ، اگر حرف از تورم است باید ابتدا فکری به حال بانک ها کرد بعد خلق پول دولتی ... .
🔸 یارانه پنهان دروغ نیست حتی اگر دولت ریالی مستقیم پرداخت نکند ، مسئله در دروغ بودن یا نبودن یک واژه نیست ، مسئله در عدم النفع دولت و مردم است ، مسئله در حدر رفت منابع و خارج شدن آن از مرزهاست ... .
باید قیمت ها را آزاد کرد اما کار هم قیمتی دارد که باید با وضعیت اقتصاد تناسب داشته باشد .
با انکار حرف حق ، ناحق ، حق جلوه میکند .
دوستان انقلابی_اقتصادی نباید جلوی بدیهیات بایستند و منطق صحیح ولو با روش غلط یا عدم اولویت بندی را انکار کنند بلکه باید داشته طرف مقابل را از دستش گرفت و مخالفت با بدیهیات نکرد اما حرف بالاتر را روی میز گذاشت و دفاع کرد .
🔸حقوقِ بازویِ نانِ ماست خور و #بانک های کره مال بر لقمه ی سرمایه دار ، بانک های بنگاه شده و بنگاه های دکان زده برای جیب ملت ...
به زنجیر کشیدن دلالان #مسکن ، زمین ، ارز ، طلا ، خودرو و ...
دولت را کوچک کرده اند اما بهره ور نه ...
خلاصه توصیه این حامی اساتید #اقتصاد_اسلامی جو این است که با قیمت آزاد کالا مبارزه نکنید چه بنزین ، انرژی. نان و ... با عوامل قیمت ساز مقابله کنید و مدافع سفره ها باشید چنان که دغدغه اش را دارید .
آزادسازی قیمت ؟! بله ، همه قیمت ها؟! آری! کار درست همین است و اتفاقا مدافع آن باشید ، به دلایل فراوان ،
تفاوت کهکشانی برخی کالا ها با بیرون مرزها زمینه ، نصرفیدن برای #تولید ، قاچاق ، فساد و رانت ، جایگزینی مصرف ، عدم النفع دولت و مردم ، اصراف و ... خواهد شد .
🔸 اما قیمت یک قطعه از پکیج #اقتصاد است یک سلسله اقدام در حوزه های مختلف لازم است ، در این شرایط قیمت نامناسب خودش علت نیست بلکه سازوکار های قیمت ساز اشکال دارند ، دماسنج اقتصاد خراب است.
حتی از #واردات_خودرو دفاع کنید ، چه اشکال دارد این طناب های مار شده را از ذهن ملت خارج کنید و انقلابی ها را در مظان اتهام قرار ندهید ، مگر ما ارزانترین خودرو ها را تولید نمیکنیم و مدعی نیستیم قیمت خودرو ایرانی مزیت رقابتی اوست و حتی توان صادرات داریم , پس چرا نگرانیم ، مگر مزیت رقابتی #خودروهای_چینی بازار اروپا را با وجود خودروهای ژاپنی ، آلمانی و ایتالیایی نگرفته ، حتی اگر اندک خسارتی هم باشد ، بزرگترین آورده اش کسب اعتماد عمومی است که احساس تحقیر شدگی نکند و سرمایه اجتماعی ترمیم شود حالا که هیچ جوره نمیشود اقناع صورت بگیرد .
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream