👌ادامه پاسخ ❕❕
❔در اينجا سؤالى پيش مى آيد كه اگر مطلب چنين است، پس لازم نيست ما خود را در برابر خطرات حفظ كنيم و پيشگيرى لازم را در برابر سيل و زلزله و بيمارى و حوادث رانندگى بنماييم، بلكه مجاز هستيم بى پروا پيش برويم و از هيچ چيز نترسيم و یا چرا همواره بسیاری افراد گرفتار #مصائب دنیوی می شوند ❕
👌در پاسخ به اين سؤال بايد توجّه كرد كه اجل و سرآمد عمر انسان، بر دو گونه است ؛ «اجل حتمى» و «اجل غير حتمى».
❕ «اجل حتمى» سرآمدى است كه به هيچ #وجه راه بازگشت براى آن نيست مثل اينكه قلب انسان حداكثر قدرت ضربانش- در حاليكه كاملا هم سالم باشد- فلان مقدار است، هنگامى كه آن عدد كامل شد قلب خواه ناخواه از كار مى ايستد، درست مانند ساعتى كه #باطرى آن تمام شده باشد. «در اينجا به مصداق «فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لَايَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ» ( اعراف 34) مرگ حتمى است.
👌امّا «اجل غير حتمى» سرآمدى است كه قابل #اجتناب است آن نيز بر دو گونه است، بخشى از آن در اختيار انسان است كه مى تواند با رعايت موازين عقلايى از آن پرهيز كند، مانند ، پوشيدن «زره» در تن و گذاشتن «خود» بر سر و گرفتن «سپر» به دست در ميدان جنگ، كه بى شك جلوى بسيارى از مرگ و ميرها را مى گيرد.
❕پرهيز از اين گونه امور، به #عهده خود انسان گذارده شده است و اوست كه در برابر اين حوادث، مسئول و تعيين كننده است.
💠بخش ديگرى از سرآمدها، غير قطعى است، كه معمولا از اختيار انسان بيرون است، مانند: بخشى از حوادث رانندگى و يا مسأله پيش بينى نشده اى در مورد سقوط در چاه، يا ريزش كوه و مانند آن. اينجاست كه فرشتگان و مأموران الهى، تا اجل حتمى او فرا #نرسيده باشد او را در برابر اين حوادث حفظ مى كنند و هنگامى كه اجل حتمى او فرا رسيد او را به دست حادثه مى سپارند و رهايش مى كنند.
👌البتّه اين بخش را نيز مى توان به دو #گروه تقسيم كرد ؛ مشروط و غير مشروط، مشروط آن مواردى است كه، پاسدارى فرشتگان حافظ انسانها، مشروط به انجام كارى از #قبيل دادن صدقه، دعا كردن، صله رحم و انجام كارهاى نيك مى باشد، و قسم ديگر آن است كه، حتّى بدون اين شرط، مأمور محافظت او در اين قسمت هستند.
❕خلاصه اينكه اجل #حتمى تخلّف ناپذير است، و اجل مشروط يا معلَّق قابل تغيير مى باشد، گاه به وسيله تدبير و احتياط خود انسانها و گاه به وسيله انجام اعمال نيكى همچون صله رحم و صدقه در راه خدا و گاه به وسيله فرشتگانى كه مأمور حفظ انسان در برابر خطرات غير حتمى هستند.
❕از اينجا روشن مى شود كه آياتى مانند: «هنگامى كه اجل آنها فرا رسد نه ساعتى از آن عقب مى افتند و نه ساعتى بر آن پيشى مى گيرند» ( اعراف 34) و آيه شريفه « خداوند هرگز مرگ كسى را كه اجلش فرا رسيده به تأخير نمى اندازد » ( منافقون 11) با آياتى مانند: «لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ» منافات ندارد و همچنين با روايات فراوانى كه مى گويد صدقه و صله رحم، اجل انسان را به تأخير مى اندازد، #مخالف نيست و در واقع جمع بين همه آيات و روايات با توجّه به اقسام سه گانه يا چهار گانه اجل، كه در بالا اشاره شد، روشن مى شود.
📚پیام امام امیر المومنین ج 3 ص 25
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#چادر_سیاه
🤔#پرسش
❔برخی شبهه می کنند که #پوشیدن چادر سیاه در قرآن و روایات نیامده است و این رسمی است که از عرب جاهلی باقیمانده که دختران خود را به خاطر ننگ دختر بودن در چادرهای سیاه پنهان می کردند ❗️آیا واقعیت دارد ❕
💠#پاسخ💠
👌پوشیدن چادر سیاه برای زنان در جهت پوشش بدن از نامحرم مورد #توصیه آیات و روایات قرار گرفته است .
❕در تعالیم اسلامی تاکید شده است که بانوان باید تمام بدن خود را جز قرص صورت و دست ها تا مچ از #نامحرم بپوشانند .
🗯خداوند در سوره نور آیه 31 می فرماید:
«به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوس آلود) فرو گیرند و دامان خویش را حفظ کنند و #زینت های خود را جز آن مقدار که ظاهر است آشکار ننمایند و (اطراف) روسری های خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشیده شود)»
🗯امام صادق فرمود:
«زینت ظاهری که پوشاندن آن واجب نیست صورت و دو دست است»
📚قرب الاسناد ص40
📚وسائل الشیعه ج 20 ص 202
❗️و در سوره احزاب آیه 59 می فرماید:
«ای پیامبر به همسران و دخترانت و زنان مومن بگو #جلباب خود را بر خویش فرو افکنند .این کار برای اینکه مورد آزار قرار نگیرند بهتر است»
❕جلباب به پوشش های بلندی اطلاق می شود که سر و سینه و #بدن زن را می پوشاند .
📚لسان العرب ج 1 ص 272
❕در تفسیر در المنثور آمده است ؛
« وقتى آيه" يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ" نازل شد، زنان انصار طورى از خانه ها بيرون شدند كه گويى كلاغ سياهند، چون كيسه اى سياه به خود پوشانده بودند كه سراپايشان گرفته بود »
📚الدر المنثور ج 5 ص 221
❗️پیامبر گرامی فرمود:
«زن وقتی به حد بلوغ می رسد نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود مگر صورت و دست ها »
📚سنن ابی داود ج2 ص383
❕روشن است که پوشاندن کامل #تمام بدن جز صورت و دست ها با پوشش های سرتاسری حاصل می شود که ما امروزه از آن تعبیر به چادر می کنیم و این نکته نیز روشن است که با پوشش و چادر مشکی بهتر حجاب شرعی رعایت می شود و بدن و زینت های آن تحت پوشش قرار می گیرد و بانوان در معرض نگاه #حرام نامحرمان قرار نمی گیرند .
❕در مورد حضرت زهرا آمده است که زمانی که به مسجد برای خواندن خطبه فدکیه می رفت ؛
👌« سرپوش به سر افکند و خود را در #چادری پیچیده با گروهی از زنان به جانب مسجد راه افتاد در حالی که خود را سخت پوشانده بود « لاثت خمارها علی راسها و اشتملت بجلبابها و اقبلت فی لمه من حفدتها و نساء قومها تطا ذیولها»
📚بحار الانوار ج29 ص216
👌لذا در روایات ما ، حکم کراهت پوشش مشکی از چادر #سیاه برداشته شده است .
🔰امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« پوشش سیاه مکروه است ، مگر در عمامه و چکمه و #کساء »
📚الکافی ج 6 ص 415
❕کساء به پوششی گفته می شود که تقریبا تمام بدن را می پوشاند مانند عبا و #چادر ؛
📚التحقیق فی کلمات القرآن ج 10 ص 67
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#انزوا_طلبی_در_اسلام
🤔#پرسش
❔یکی از اشکالاتی که تنی چند از اساتید دانشگاه های غربی به بنده گرفته اند این است که اسلام آیینی #انزوایی است و پیروان خود را از حضور در اجتماع نهی می کند در حالی که حضور در اجتماع ضرورتی اجتناب ناپذیر است ❗️براستی پاسخ این تضاد در آموزه های اسلام و واقعیت خارجی در چیست ❕
💠#پاسخ💠
👌انسان موجودى است اجتماعى، و تنها در سايه اجتماع مى تواند به اهداف والاى خود دست يابد، مشكلات خود را آسانتر مرتفع كند، و به سعادت مطلوب سريعتر برسد.
❕گوشه گيرى و انزوا طلبى نه با فطرت انسان سازگار است و نه با روح تعليمات اسلام، بلكه اجتماع گرايى، روح تمام تعليمات اسلام است از عبادات به صورت دسته #جمعى انجام مى شود گرفته تا مسائل مربوط به حقوق بشر و حكومت اسلامى، و امر به معروف و نهى از منكر و اجراى حدود و احقاق حقوق و تعاون در برّ و تقوا و مانند آن ، اسلام دست خدا را با جماعت مى داند (يَدُ اللَّهِ مَعَ الْجَماعَة) و جداشدن از صفوف مسلمين را سبب نفوذ شيطان شمرده است .
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« اى مردم ، بر شما است كه از جماعت جدا نشويد، و از جدايى و پراكندگى بپرهيزيد»
📚کنزالعمال ج 1 ص 206
👌 علی علیه السلام فرمود ؛
« دست خدا بر سر جماعت است، هنگامى كه يكى از آنها از جمعيت جدا شود (و به انزوا روى آورد) شيطان او را مى ربايد، همان گونه كه گرگ گوسفند جدا شده از گلّه را مى ربايد».
📚نهج البلاغه خطبه 127
❕در برابر روايات بالا، رواياتى در منابع حديث آمده است كه نشان مى دهد انزواطلبى مطلوب و دقيقاً در تضاد با روايات و بحثهاى سابق است، از جمله:
❕ در حديثى از پيغمبر اكرم مى خوانيم: «الْعُزْلَةُ عِبادَةٌ؛ گوشه گيرى عبادت است».
📚میزان الحکمه ج 3 ح 12884
👌در حديث ديگرى از امام اميرالمؤمنين عليه السلام آمده است ؛ «مَنْ انْفَرَدَ عَنِ النَّاسِ انَسَ بِاللَّهِ سُبْحانَهُ؛ كسى كه از مردم جدا شود، با خدا انس مى گيرد».
📚شرح غرر الحکم ج 5 ص 33
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« اگر بتوانى كه از خانه ات بيرون نروى چنين كن، زيرا هنگامى كه بيرون نروى غيبت نخواهى كرد، و دروغ نخواهى گفت و حسد نمى ورزى و ريا نمى كنى و تصنع و مداهنه نخواهى كرد».
📚الکافی ج 8 ص 128
❕ولى با دقت به خوبى ثابت مى شود كه مسأله عزلت و گوشه گيرى در يك سلسله شرايط خاص اجتماعى، و به صورت استثنايى توصيه شده است. در مورد اصحاب كهف مى دانيم كه آنها در يك جامعه كافر و بى بندوبار گرفتار شده بودند و به جرم ايمانشان به خدا، تحت تعقيب بودند، و چاره اى جز فرار از شهر و ديار و پناه بردن به كوه و غار نداشتند.
❕بديهى است اين شرايط براى هر كس در هر زمان حاصل شود، چاره اى جز هجرت و عزلت نيست، اما اين اصل يك اصل اساسى محسوب نمى شود بلكه يك استثناء مربوط به شرايط خاص است.
❕در حديثى كه از امير المؤمنين على عليه السلام سلامت دين را در عزلت مى داند كه مربوط به جايى است كه معاشرت با مردم به راستى دين انسان را به خطر بيفكند.
👌گاه بعضى از افراد شرايط خاصى دارند، و بسيار آسيب پذير و ضعيف در برابر مظاهر فسادند، ممكن است به اين گونه افراد توصيه شود، كمتر در اجتماعات ظاهر شوند. آنها شبيه افراد بسيار ضعيف المزاجى هستند كه اگر در اجتماعات حاضر شوند به زودى مزاج آنها انواع بيمارىها را به خود جذب مى كند، ممكن است طبيب به چنين شخصى دستور دهد كمتر در اجتماع ظاهر شود. امروز معمول است هنگامى كه هوا بيش از حد آلوده مى شود، به افراد ضعيف مانند كودكان و پيرمردان و بيماران قلبى و تنفّسى توصيه مى شود در خانه بمانند.
❕بديهى است هيچ يك از اينها يك اصل كلى نيست، بلكه مربوط به شرايط خاص اجتماعى است، يا شرايط خاص فرد است، بنابراين نبايد آن را به همگان و در هر زمان و مكان توصيه كرد.
👌اگر مىبينيم امام صادق عليه السلام به يكى از يارانش مى فرمايد اگر مىتوانى از خانه ات بيرون نروى چنين كن، چرا كه از غيبت و دروغ و حسد و ريا و ظاهرسازى و مداهنه نجات خواهى يافت، حتماً يا شرايط جامعه در آن زمان چنين ايجاب مى كرده و يا آن فرد، فرد آسيب پذير و ضعيفى بوده است.
❕همه اينها استثنائاتى است كه در برابر اصل كلى اجتماعى بودن انسان قابل قبول است.
📚اخلاق در قرآن ج 3 ص 459
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شراب_خواری_کشف_عورت_نوح_نبی
🤔#پرسش
❔یکی می گفت در روایات شیعه آمده است که روزی حضرت نوح زیاد شراب خورد و #لخت مادر زاد پیش فرزندانش رفت و اونها عورتش را دیدند ❗️می خواستم ببینم این نقل ها واقعیت دارد ❕
💠#پاسخ💠
👌چنین نقلی در کتب و روایات شیعه نیامده است ، بلکه تورات #جعلی و تحریف یافته چنین نقل می کند ؛
« نوح به کشتکاری زمین آغاز کرد و تاکستانی غرس نمود ، او از #شراب آن نوشیده مست شد و خود را در میان خیمه خویش برهنه ساخت ، حام پدر کنعان برهنگی پدر را دید و دو برادر خویش را در بیرون خبر داد ، پس سام و یافث ردایی برگرفته ، آن را بر شانه های خویش افکندند و پس پس رفته برهنگی پدر خود را پوشاندند ، ایشان روی به جانب دیگر داشتند و برهنگی پدر را ندیدند ، چون نوح از #مستی خود به هوش آمد و دریافت که پسر کوچکتر با او چه کرده گفت لعنت خدا بر کنعان ...»
📚تورات کتاب پیدایش فصل 9 آیات 18_26
❕ما این نقل ها را جعلی و خلاف #واقع می دانیم که شایسته نسبت دادن به پیامبر بزرگی چون نوح نبی نمی باشد .
👌با این وجود در روایتی در کتاب #علل_الشرایع از امام هادی علیه السلام نقل شده است ؛
« نوح عليه السّلام دو هزار و پانصد سال زندگى نمود، روزى در كشتى خواب بود و باد مى وزيد و در اثر آن عورتش نمايان شد حام و يافث از آن منظره بخنديدند، سام عليه السّلام ايشان را نهى كرد و از خنديدن باز داشت و آنچه را كه باد نمايان نموده بود وى پوشاند ولى حام و يافث دوباره آن را ظاهر كردند و پيوسته سام عليه السّلام آن را مى پوشاند و آن دو مكشوف مى نمودند، در اين اثناء #نوح عليه السّلام از خواب بيدار شد ديد كه ايشان مى خندند، فرمود سبب چيست؟
👌سام واقعه را بيان كرد، نوح عليه السّلام دست به طرف آسمان بلند كرد و عرضه داشت:
❕«پروردگارا نطفه حام را دگرگون كن تا غير از #سودان و سیاهان فرزندى از او به ظهور نرسد، خدايا نطفه يافث را نيز تغيير بده حقّ تبارك و تعالى نطفه اين دو را تغيير داد، پس تمام سودان و سیاهان كه بوجود آمدند از حام بوده و آنچه ترك و سقالبه و يأجوج و مأجوج و چينى ها بوده از نسل يافث مى باشند و جميع سفيد پوستانى كه غير اين گروه هستند از سام عليه السّلام بوجود آمدند بعد نوح عليه السّلام به حام و يافث فرمود
خدا ذرّيه و فرزندان شما را تا روز قيامت بردگان اولاد و ذرارى سام قرار دهد زيرا سام به من نيكى نمود و شما دو مرا آزار داديد، پس پيوسته علامت ايذاء شما به من در فرزندانتان ظاهر و نشانه نيكى و احسان سام به من در نسل او الى الابد نمايان باشد »
📚علل الشرایع ج1 ص 32
❕این نقل تنها از #کشف عورت غیر اختیاری نوح علیه السلام سخن به میان می آورد و با نقل تورات ساختگی کاملا متفاوت است ، اما با این وجود به دلیل محتوای #نامناسبی که دارد چون برتری سفید پوستان بر سیاه پوستان و ... زیاد قابل #اعتماد نمی باشد زیرا راوی آن #سهل بن زیاد آدمی است که نجاشی در مورد او می نویسد ؛
« او در حدیث #ضعیف است و به احادیث او اعتماد نمی شود .احمد بن محمد بن عیسی شهادت می داد که او اهل غلو و دروغگویی است و او را از قم به ری خارج کرد»
📚رجال نجاشی ص185
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#پیش_بینی_پیامبر_از_ظهور_وهابیت
🤔#پرسش
❔آیا پیامبر اسلام از پیدا شدن فرقه #وهابیت و سلفیه و کشتار مسلمین در آخر الزمان خبر داده بودند ❗️
💠#پاسخ💠
👌در کتب اهل سنت روایاتی نقل شده است که نشان از پیش بینی پیامبر گرامی اسلام نسبت به ظهور فرقه #وهابیت در آخر الزمان دارد .
❕بخاری از عبد الله بن عمر نقل می کند که پیامبر گرامی فرمود ؛
« خدایا منطقه شام و یمن را بر ما مبارک گردان ، صحابه تا سه مرتبه سوال کردند ای رسول خدا پس منطقه نجد چه می شود ❕پیامبرفرمودسرزمین نجد ، سرزمین زلزله ها ( و ویرانی ها ) و فتنه هاست و از همان جا #شاخ شیطان ظهور خواهد کرد »
📚صحیح بخاری ج 2 ص 245
📚مسند احمد ج 10 ص 194
❕بدر الدین عینی شارح صحیح #بخاری می نویسد ؛
« مراد از شاخ شیطان که از منطقه عربستان ظهور می کند ، حزب و گروه شیطان می باشد »
📚عمده القاری ج 7 ص 59
❕در #نقل دیگری از پیامبر گرامی نقل می کنند ؛
« افرادی در مشرق زمین خواهند آمد که قرآن را تلاوت کرده اما از گلوگاه آنها تجاوز نمی کند و از قرآن بهره ای نمی برند ، این گروه همان گونه از دین خارج می شوند که تیر از کمان خارج شده و دیگر به کمان باز نمی گردد ، از پیامبر پرسیدند این فرقه چه نشانه ای دارد ؟ #فرمود از نشانه های این گروه سرهای تراشیده است »
📚صحیح بخاری ج 11 ص 208
👌زینی دحلان می نویسد ؛
« تصریح پیامبر بر سر تراشیدن این گروه نشانه بارزی است بر یکی از شاخصه های وهابیت که تنها فرقه ای هستند که به #پیروان خود دستور می دهند سر خود را بتراشند»
📚فتنه الوهابیه ، ص 19
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فلسفه_تحریم_محارم_رضاعی
🤔#پرسش
❔میخواستم ببینم این محرمیت رضاعی که اسلام درست کرده از کجا اومده ❗️دلیلش چیه ❕#مستندش کجاست ❕اصلا چرا باید کسانی که همشیر بودند به هم محرم شوند الان با هرکی می خواهیم ازدواج کنیم می فهمیم که تو بچگی با هم همشیر بودیم ❕
💠#پاسخ💠
❕هرگاه زنى كودكى را با شرايطى كه در فقه اسلامی مقرر است شير دهد، آن زن به حكم #مادر اوست؛ و آن مرد كه شير مربوط به اوست به حكم پدر او است .
👌به عبارت ديگر هنگامى كه زن ، بچّه اى را با شرايطى شير دهد آن بچّه به اين عدّه #محرم مى شود:
1. خود آن زن و او را مادر رضاعى مى گويند.
2. شوهر آن زن كه شير مربوط به اوست و او را پدر رضاعى گويند.
3. پدر و مادر آن زن هر چه بالا روند، اگر چه پدر و مادر رضاعى او باشند.
4. بچّه هايى كه از آن زن به دنيا آمده اند يا به دنيا مى آيند.
5. بچّه هاى اولاد آن زن هر چه پايين روند، چه از اولاد او به دنيا آمده، يا اولاد او آنها را شير داده باشند.
6. خواهر و برادر آن زن اگر چه رضاعى باشند.
7. عمو و عمّه آن زن هرچند رضاعى باشند.
8. دايى و خاله آن زن اگر چه رضاعى باشند.
9. اولاد شوهر آن زن كه شير مربوط به اوست هر چه پايين روند، هرچند اولاد رضاعى او باشند.
10. پدر و مادر شوهر آن زن كه شير مربوط به آن شوهر است، هر چه بالا روند.
11. خواهر و برادر شوهرى كه شير مربوط به اوست، اگر چه خواهر و برادر رضاعى او باشند.
12. عمو و عمّه و دائى وخاله شوهرى كه شير مربوط به اوست هر چه بالا روند، اگر چه رضاعى باشند؛ همچنين عدّه ديگرى که به واسطه شير دادن محرم مى شوند.
📚رساله توضیح المسائل ، #مکارم_شیرازی ، ص 400
❕مستند این حکم گذشته از آیه قرآن ( نساء 23) ، #روایات فراوانی است که در مجامع روایی ما از اهل بیت علیهم السلام نقل شده است ؛
📚وسائل الشیعه ، ج 20 ص 371 به بعد ، ابواب ما یحرم بالرضاع
👌فلسفه تحريم #محارم_رضاعى اين است كه با پرورش گوشت و استخوان آنها با شير شخص معينى شباهت به فرزندان او پيدا مى كنند ، مثلا زنى كه كودكى را به اندازه اى شير مى دهد كه بدن او با آن شير نمو مخصوصى مى كند يك نوع شباهت در ميان آن كودك و ساير فرزندان آن زن پيدا مى شود و در حقيقت هر كدام جزئى از بدن آن مادر محسوب مى گردند و همانند دو برادر یا خواهر نسبى هستند و همان حکم را طبیعتا دارند .
📚تفسیر نمونه ج 3 ص 329
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#حرمت_ازدواج_با_همسران_پیامبر
🤔#پرسش
❔برخی از معاندان می گویند خداوند و پیامبر اسلام به همسران خودش بزرگترین #ظلم را کرد و آنها را از ازدواج کردن پس از خودش نهی کرد ❕با این که برخی از آنان چون عایشه جوان بودند ❗️براستی حکم حرمت ازدواج با همسران پیامبر چه #توجیهی دارد ❕
💠#پاسخ💠
👌حرمت ازدواج با همسران پیامبر گرامی اسلام پس از وفات ایشان ، مساله ای است که مورد #تاکید قرآن قرار گرفته است و می فرماید ؛
« شما حق ندارید رسول خدا را آزار دهید و نه هرگز همسران او را بعد از او به #همسری خود در آورید که این کار نزد خدا عظیم است » ( احزاب 53)
❕در شان نزول آیه #مذکور نقل شده است ؛
« زمانی که ابو سلمه و خنیس بن حذاقه از دنیا رفتند و پیامبر اسلام با همسران آنها ، ام سلمه و حفصه ازدواج کرد ، طلحه و عثمان می گفتند آیا محمد با زنان ما پس از فوت ما ازدواج کند اما ما پس از فوت او با همسرانش ازدواج نکنیم ، به خدا سوگند می خوریم که پس از پیامبر با همسران او ازدواج می کنیم ، طلحه قصد ازدواج با #عایشه و عثمان قصد ازدواج با ام سلمه را داشت که خداوند آیه فوق را نازل کرد »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 4 ص 486
❕این مضمون را علمای اهل #سنت هم نقل کرده اند ؛
📚الدر المنثور ج 5 ص 214
❔در اينجا سؤالى پيش مى آيد كه چگونه خداوند همسران پيامبر را كه بعضى به هنگام وفات او نسبتا جوان بودند از حق انتخاب همسر #محروم ساخته است؟
👌پاسخ اين سؤال با توجه به فلسفه اين تحريم روشن است زیرا ؛
1⃣چنان كه از شان نزول آيه دانستيم، بعضى به عنوان انتقام جويى و توهين به ساحت #مقدس پيامبر چنين تصميمى را گرفته بودند و از اين راه مى خواستند ضربه اى بر حيثيت آن حضرت وارد كنند.
2⃣اگر اين مساله مجاز بود جمعى به عنوان اينكه همسر پيامبر را بعد از او در اختيار خود گرفته اند ممكن بود اين كار را وسيله سوء استفاده قرار دهند، و به اين بهانه موقعيت اجتماعى براى خويش دست و پا كنند، و يا به عنوان اينكه آگاهى خاص از درون خانه پيامبر و تعليمات و مكتب او دارند به تحريف اسلام پردازند، و يا #منافقين مطالبى را از اين طريق در ميان مردم نشر دهند كه مخالف مقام پيامبر باشد (دقت كنيد).
❕اين خطر هنگامى ملموستر مى شود كه بدانيم گروهى خود را براى اين كار آماده ساخته بودند بعضى آن را به زبان آورده و بعضى شايد تنها در دل داشتند. از جمله كسانى را كه بعضى از #مفسران اهل سنت در اينجا نام برده اند طلحه است که اسناد آن بیان شد .
❕خداوندى كه بر اسرار نهان و آشكار آگاه است براى بر هم زدن اين توطئه زشت يك حكم قاطع صادر فرمود و جلو اين امور را به كلى گرفت، و براى تحكيم پايه هاى آن به همسران پيامبر لقب ام المؤمنين داد تا بدانند ازدواج با آنها همچون ازدواج با مادر خويش است ، با توجه به آنچه گفته شد روشن مى شود كه چرا #همسران پيامبر لازم بود از اين محروميت استقبال كنند؟
❕در طول زندگى انسان گاه مسائل مهمى مطرح مى شود كه به خاطر آنها بايد فداكارى و از خودگذشتگى نشان داد، و از بعضى از حقوق حقه خود چشم پوشيد، به خصوص اينكه هميشه افتخارات بزرگ مسئوليتهاى سنگينى نيز همراه دارد، بدون شك همسران پيامبر افتخار عظيمى از طريق ازدواجشان با پيامبر كسب كردند، داشتن چنين #افتخارى نياز به چنين فداكارى هم دارد.
👌به همين دليل اغلب زنان پيامبر بعد از او در ميان امت اسلامى بسيار محترم مى زيستند، و از وضع خود بسيار #راضى و خشنود بودند، و آن محروميت را در برابر اين افتخارات ناچيز مى شمردند.
📚تفسیر نمونه ج 17 ص 404
❕ پاسخ به #بیان دیگری ؛
🔰اوّلًا ؛ زنان پيامبر با آغوش باز از اين مسأله استقبال كرده و در بين مؤمنين عظمت خاصى پيدا كردند و به عنوان «امّهات المؤمنين» خوانده مى شدند و در هيچ جا ديده نشده است كه از اين حكم الهى گلايه اى داشته باشند، پس وقتى خود، افتخار بدانند و راضى باشند، نمى توانيد از آنها دفاع كنيد. اين سخن را كسى مى گويد كه زن را #فقط در مورد علايق جنسى بشناسد و شخصيّت او را در علايق جنسى بداند.
🔰ثانياً: بعضى انسانها در يك شرايط اجتماعى قرار مى گيرند كه بايد از خود فداكارى نشان بدهند. اگر زنان پيامبر آزاد بودند كه ازدواج كنند، مورد بهره بردارى سوء افراد ديگر قرار مى گرفتند كه #سبب مى شد، احترام پيامبر از بين برود و مفسده اى در درون جامعه اسلامى ايجاد گردد، و لذا بايد براى حفظ حرمت پيامبر و حفظ حريم جامعه اسلامى چنين فداكارى داشته باشند. در جائى كه شوهر مرحوم مى شود و زن براى بزرگ كردن بچّه هاى خود شوهر نمى كند و فداكارى مى كند، و عقلا او را مدح مى كنند، پس در اينجا كه همسر پيامبر به خاطر حفظ #جامعه فداكارى مى كند، قطعاً پسنديده و مورد ستايش است.
📚کتاب النکاح ، #مکارم_شیرازی ، ج 2 ص 107
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فضائل_اهل_بیت_علیهم_السلام
🤔#پرسش
❔این که در روایاتی آمده که اهل بیت نماز و روزه و حج و زکات هستند یعنی چه ❗️آیا باید ما #عبادات را برای اهل بیت به جا بیاریم ❕آیا این روایات بوی شرک نمی دهند ❕
💠#پاسخ💠
👌علامه مجلسی در کتاب شریف بحار الانوار بابی را گشوده است تحت این عنوان ؛
« اهل بیت نماز و زکات و حج و روزه و #بقیه اطاعات هستند ...»
📚بحار الانوار ج 24 ص 286 باب 66
❕داود بن كثير می گوید به حضرت صادق عليه السّلام گفتم شما در قرآن نماز هستيد و شما زكات و حج هستيد؟
👌پاسخ داد ؛ داود ما در قرآن نماز و زكات، روزه، حج، ماه حرام و شهر حرام و كعبه و قبله و وجه اللَّه هستيم ...»
📚تاویل الایات الظاهره ص 801
❕#علی علیه السلام فرمود ؛
« من نماز مومن هستم ، من حی علی الصلاه هستم ، من حی علی الفلاح هستم ، من حی علی خیر العمل هستم ...»
📚الفضائل ،فضل بن شاذان ، ص 84
❕این روایات به آن #معنا نیست که ما عبادات را برای اهل بیت علیهم السلام به جا آوریم ، بلکه به این معنا است که روح تمام عبادات و طاعات و نماز و روزه و حج و ... اهل بیت هستم و بدون شناخت و ولایت آنان ، خداوند هیچ #عبادتی را از بندگان قبول نمی کند .
👌امام باقر علیه السلام فرمود:
« هر کس با عبادت خداوند خود را خسته کند در حالی که معتقد به امامی از جانب خداوند نباشد سعی و تلاش او غیر مقبول است و چنین فردی گمراه و متحیر محسوب می شود .خداوند از بین #برنده اعمالش است و اگر در چنین حالی بمیرد به مرگ کفر و نفاق مرده است »
📚الکافی ج1 ص183
📚وسائل الشیعه ج1 ص118
🔷و فرمود:
« اگر کسی شب ها شب زنده داری و روزها روزه بدارد و تمام اموالش را صدقه دهد و تمام روزگار را حج بجا آورد اما معتقد به امام الهی نباشد حقی بر خدا برای پاداش در برابر #اعمالش را ندارد»
📚الکافی ج2 ص18
👌فلسفه آن هم #روشن است زیرا این امام است که خدا را به مردم معرفی می کند و صفاتش را بیان می کند. در نبوت و معاد عقاید حقه را تبیین می کند . طریق صحیح انجام عبادات و نماز و روزه و ...را برای مردم باز گو می کند .اگر کسی معتقد به امام نباشد در اصول و فروع دین دچار گمراهی شده و از خدا و دین او دور افتاده است و درواقع گویی معتقد به آیین حق نمیباشد و روشن است اعمال کسانی که معتقد به دین حق نمی باشد #ارزشی ندارد زیرا این نیت و اعتقاد است که به عمل روح می دهد .
❕اعمال چنین افرادی ارزشی ندارد زیرا #مطابق واقع انجام نشده و تاثیری در کمال و ترقی آنان نخواهد داشت .هیچگاه طی کردن مسیر باطل به حق و حقانیت منتهی نمی شود و این امام است که راهنمای مسیر برای رسیدن به #حق می باشد.
🔶لذا امام باقر علیه السلام فرمود:
« اسلام بر پایه پنج چیز بنا شده است .نماز و زکات و حج و روزه و ولایت .
👌زراره می گوید از امام سوال کردم که کدام یک از آنان افضل است؟
💠امام فرمود ولایت زیرا #کلید آن ها محسوب می شود و راهنمای بر آنها می باشد »
📚وسائل الشیعه ج1 ص13
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شوخی_با_نامحرم
🤔#پرسش
❔نظر اسلام در مورد #شوخی با نامحرم چیست ❗️آیا راست است که هر کس با نامحرمش شوخی کنه جهنمی می شود ❕
💠#پاسخ 💠
👌شوخی کردن با نامحرم از جمله چیزهایی است که در روایات ما از آن #نهی شده است .
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر کس با زن نامحرمی شوخی بکند ، خداوند در ازای هر کلمه ای که به او می گوید ، #هزار سال او را در آخرت زندانی می کند »
📚عقاب الاعمال ص 334
❕راوی می گوید من به زنی #قرآن آموزش می دادم ، در عین حال با او شوخی کردم ، وقتی به نزد امام باقر علیه السلام رفتم به من گفت به آن زن چه گفتی ( من از خجالت صورتم را پوشاندم ) ، امام فرمود دیگر به نزد آن #زن نرو
📚وسائل الشیعه ج 20 ص 198
❕البته باید توجه داشت که مورد این روایات در جایی است که شوخی با نامحرم مفسده زا بوده و سبب به #گناه افتادن شود چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« شوخی با نامحرم سبب #زنا می شود و زانی هم در آتش است »
📚مستدرک الوسائل ج 14 ص 273
❕در صورتی که انسان #مطمئن باشد با شوخی کردن با نامحرم به گناه نمی افتد نیز بهتر است از شوخی کردن و #گفتگوی با نامحرمان پرهیز کند چرا که پیامبر گرامی فرمود ؛
« زیادی صحبت کردن با زنان ( نامحرم ) قلب را می میراند »
📚الخصال ج 1 ص 228
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
هدایت شده از قاصدک
👑جامع ترین
✍🏼بروز ترین
💎متفاوت ترین
💥کانال خبری #استان_یزد
#یزد #یزد #یزد #یزد #یزد #یزد
#اردکان #اردکان #اردکان #اردکان
#میبد #میبد #میبد #میبد #میبد
#بافق #بافق #بافق #بافق #بافق
#مهریز #مهریز #مهریز #مهریز
#اشکذر #اشکذر #اشکذر #اشکذر
#ابرکوه #ابرکوه #ابرکوه #ابرکوه
#تفت #تفت #تفت #تفت #تفت
#خاتم #خاتم #خاتم #خاتم #خاتم
#بهاباد #بهاباد #بهاباد #بهاباد #بهاباد
👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
https://eitaa.com/joinchat/2238119973Cf061f33c31
https://eitaa.com/joinchat/2238119973Cf061f33c31
👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼
#نابود_سازی_ربا
🤔#پرسش
❔چگونه قرآن می گوید #ثروت افرادی که ربا می خورند از بین می رود در حالی که ما می بینیم ربا خواران روز به روز بر ثروتشان افزوده می شود ❗️این #تناقض ذهنم را مشغول کرده است ❕
💠#پاسخ💠
👌قرآن می فرماید ؛
« خداوند ربا را #نابود مى كند، و صدقات را افزايش مى دهد ، و خداوند، هيچ انسان ناسپاس گنهكارى را دوست نمى دارد » ( بقره 276)
❕از آنجا كه رباخوار به وسيله #ثروتى كه در دست دارد که حاصل دسترنج طبقه زحمتكش را جمع مى كند و گاه با اين وسيله به هستى و زندگى آنان خاتمه مى دهد و يا لا اقل بذر دشمنى و #كينه در دل آنان مى پاشد به طورى كه تدريجا تشنه خون رباخوار مى گردند و جان و مالش را در معرض خطر قرار مى دهند.
👌قرآن مى گويد خدا سرمايه هاى #ربوى را به نابودى سوق مى دهد چون ربا باعث قساوت قلب و خسارت مى شود و اين دو باعث بغض و عداوت و سوء ظن مى گردد و امنيت و مصونيت را سلب نموده، نفوس را تحريك مى كند تا از هر راهى و وسيله اى كه ممكن باشد چه با زبان و چه با عمل، چه مستقيم و چه غير مستقيم از يكديگر انتقام بگيرند، و مال یکدیگر را نابود #کنند و همه اينها باعث تفرقه و اختلاف مى شود و اين هم راههاى فساد و زوال و تباهى #مال را مى گشايد و كمتر مالى از آفت و يا خطر زوال محفوظ مى ماند.
❕همه اينها براى اين است كه صدقه و ربا هر دو با زندگى طبقه محروم و محتاج تماس دارد زيرا احتياج به ضروريات زندگى، احساسات باطنى آنان را تحريك كرده و در اثر وجود عقده ها و خواسته هاى #ارضا نشده آماده دفاع از حقوق زندگى خود گشته و هر طور كه شده در صدد مبارزه بر مى آيند اگر در اين هنگام به ايشان احسان شده و كمكهاى بلاعوض برسد احساساتشان تحريك مى شود تا با احسان و حسن نيت خود، آن احسان را تلافى كنند و اگر در چنين وضعى در حق آنان با قساوت و خشونت رفتار شود بطورى كه تتمه #مالشان هم از بين برود و آبرو و جانشان در خطر افتد، با انتقام مقابله خواهند كرد و به هر وسيله اى كه دستشان برسد طرف مقابل را منكوب مى سازند و #كمتر رباخوارى است كه از آثار شوم اين مبارزه محفوظ بماند بلكه آنهايى كه سرگذشت رباخواران را ديده اند همه از نكبت و نابودى اموال آنان و ويرانى خانه ها و بى ثمر ماندن تلاشهايشان از قهر فقرا خبر مى دهند.
📚ترجمه #تفسیر المیزان ج 2 ص 642
👌به #بیان دیگر ؛
❕در ميان بزرگان اهل تفسير گفتگوست كه آيه فوق اشاره به نابودى درآمدهاى حاصله از #ربا در اين دنياست، يا اشاره به بى ثمر بودن آنها در آخرت است هر چند در راه خدا انفاق شود و به وسيله آن كارهاى به ظاهر خير انجام گردد؟
👌هر دو معنى مى تواند #صحيح باشد زيرا تجربه نشان داده كه اموال حاصل از ربا دوام و بقاء و بركتى ندارد و رباخواران گرفتار سرنوشتهاى شومى مى شوند و با #وضع بدى از دنيا مى روند.
❕در آخرت نيز روشن است به فرض كه آن اموال را در راه خدا انفاق كرده باشند چيزى #عايدشان نمى شود چرا كه خداوند جز اموال پاك و حلال را نمى پذيرد و اصل قرآنى «إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ» همه جا حاكم است.
📚ربا و بانکداری اسلامی ، ص 12
❕در روایات ، یکی از مصادیق #نقصان ربا ، نقصان دینی و آخرتی بیان شده است .
💠زراره به نزد امام صادق علیه السلام رفته و می گوید ؛
« چگونه خدا ربا را كاهش داده و نابود مى كند با اينكه ما مى بينيم #مال ربا خواران روز به روز بيشتر مى شود؟
👌امام پاسخ داد ؛
« چه نقصانى شديدتر از نقصان يك درهم ربا كه دين آدمى را ناقص مى كند و از بين مى برد و اگر هم بخواهد توبه كند ( باید اموال مردم را باز گرداند که در این صورت ) همه #مالش از بين مى رود و فقير مى شود »
📚التهذیب ج 7 ص 15
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
هدایت شده از 🍎 احیاگران سلامت 🍎
🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔
📢 کانال احیاگران سلامت (ایتا)
[طب سنتی ایرانی اسلامی]
⭕️ پیشگیری و درمان بیماری ها
⭕️ سبک زندگی سالم
⭕️ ارائه نسخه های برترین اساتید و پیشکسوتان طب سنتی ایرانی و طب اسلامی (استاد تبریزیان، حکیم خیراندیش، دکتر روازاده، حکیم ضیایی و ...)
⭕️ تجارب درمانی
👇🏻👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/3233677341Ce829c95f0e
👆🏻👆🏻👆🏻
✅ عضویت برای عموم آزاد است ...
#باز_نشر_شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
🤔#پرسش
❓می گویند امام کاظم در 37 سالگی از دنیا رفت و 24 سال از عمرش را در زندان بود و از او 18 پسر و 19 دختر باقی ماند که امامزادگان ایران نیز به امام کاظم بر می گردند چگونه امام #توانست این قدر فرزند تولید کند با این که بیشتر عمرش را در زندان بود❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌امام موسی کاظم علیه السلام در سال 128 هجری به دنیا آمد و در سال 183 هجری به شهادت رسید و سن شریفش در هنگام #شهادت 55 سال بود.
📚منتهی الامال ج3 ص1526
❗️وبه روایت شیخ کلینی در #کافی در 54 سالگی به شهادت رسید.
📚الکافی ج1 ص486
👌مدت زندان ایشان 20 سال نبوده است بلکه ایشان 4 سال آخر عمر #شریفشان را در زندان بودند .
🔶ایشان از سال 179 به دستور هارون زندانی شدند و نهایتا در زندان هارون الرشید در سال 183 به دستور هارون #مسموم شدند و به شهادت رسیدند.
📚عیون الاخبار ج1 ص104
📚بحار الانوار ج48 ص228
📚سیره پیشوایان ص486
👌مرحوم ابن شهر آشوب تعداد فرزندان امام را سی نفر می داند
📚مناقب ال ابی طالب ج4 ص324
👌اما شیخ #مفید فرزندان ایشان را سی و هفت نفر می داند که از آنان هیجده تن پسر و نوزده تن دختر بوده اند.
📚الارشاد ج2 ص244
🔶فلسفه #کثرت فرزندان ایشان روشن است؛
👌امامان ما همواره تحت فشار دستگاه حکومت، آزادی عمل چندانی برای تبلیغ #دین و معارف حقه و الهی نداشتند .
❗️تنها راه پیش روی آنان تولید و تربیت نسلی پاک بوده تا با تعلیم و تربیت آنان و فرستادنشان به مناطق مختلف ، دین را از خطر انحراف نجات داده و آیین حقه الهی را در همه جا گسترش دهند .
❕با توجه به نکات فوق ، روشن می شود شبهاتی که امروزه در فضاهای مجازی پیرامون امام کاظم علیه السلام می شود چقدر بی #پایه می باشد.
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#امام_کاظم_باب_الحوائج_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔این که به امام کاظم باب الحوائج می گویند از #کجا می آید ❕چرا ایشان را به این لقب نامیده اند ❗️
💠#پاسخ💠
👌شیخ عباس #قمی می نویسد ؛
«امام کاظم علیه السلام در ميان مردم به باب الحوائج معروف است ( چرا که ) توسّل به آن حضرت براى #شفاى امراض و بيمارى ها و رفع امراض ظاهرى و باطنى و دردهاى اعضاى خصوصا درد چشم مجرّب است»
📚منتهی الامال ج 3 ص 1463
❕محمد بن طلحه #شافعی در مورد صفت باب الحوائج امام کاظم علیه السلام می نویسد ؛
« مردم عراق او را «باب الحوائج الى الله» (دروازه برآمدن حاجات در درگاه الهى) مى خوانند، چراكه نيازهاى خود را با وسيله قرار دادن او به درگاه الهى برآورده مى ديدند. كرامتهاى او حيرت انگيز است و #گوياى اين است كه او نزد خداوند از جايگاهى راستين و فناناپذير برخوردار است».
📚مطالب السوول ص 83
❕احمد بن یوسف #دمشقی یکی دیگر از علمای اهل سنت در مورد این صفت امام علیه السلام می نویسد ؛
« امام کاظم نزد مردم عراق به «باب الحوائج» معروف است، زيرا هر نيازمندى كه به درگاه او #عرض نياز برده، نوميد بازنگشته است ...»
📚اخبار الدول ص 112
❕ابو علی #خلال که از علمای بزرگ حنبلیان محسوب می شود می گوید ؛
« هرگاه مشكل و گرفتارى مرا فرا گيرد، آهنگ قبر موسى بن جعفر كرده، به او متوسل مى شوم و خدا آن گونه كه دوست دارم #مشكل مرا برطرف مى كند»
📚تاریخ بغداد ج 1 ص 120
👌امام شافعى» پا را فراتر نهاده، درباره امام و منزلت او مى گويد ؛ « قبر موسى [بن جعفر] كاظم نوشداروى آزموده شده است »
📚تحفه العالم ج 2 ص 20
❕ابن شهر آشوب نقل مى كند در بغداد زنى ديده شد كه سراسيمه مى دويد. از او پرسيدند كجا مى روى؟ گفت نزد موسى بن جعفر مى روم زيرا فرزندم را زندانى كرده اند.
👌مردى حنبلى مذهب از سر تمسخر گفت او (امام كاظم) در زندان مرد.
زن گفت [خداوندا] به حرمت آن كشته در زندان قدرت [خود] را به من بنمايان. خيلى زود فرزندش از زندان آزاد شد و فرزند مرد مسخره كننده به كيفر رسيد »
📚 المناقب ج 4 ص 305
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁