در آستانه شهادت جانسوز مولایمان رئیس مذهب امام به حق ناطق، جعفر بن محمد الصادق صلوات الله علیهما هستیم. این شهادت جانسوز را خدمت حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه و فاطمه معصومه علیها السلام و همه شیعیان و موالیان آن بزرگواران و شما گرامیان تسلیت عرض میکنیم و امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق خدمت به این بزرگوار را که ناشر احکام و معارف الهیه هستند ان شاءالله عنایت بفرماید و شاکر این نعمت قرار بدهد که این توفیق را نصیب فرموده است که در زندگی از کسانی باشیم که با کلمات آن بزرگوار و آباء گرام و ابناء گرامش محشور هستیم، بحث میکنیم، استفاده میکنیم و ان شاء الله استنابه میکنیم. این صلوات خاصه آن بزرگوار را خدمتشان تقدیم عرض میکنیم.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِي إِلَيْكَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِينِ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ كَلَامِكَ وَ وَحْيِكَ وَ خَازِنَ عِلْمِكَ وَ لِسَانَ تَوْحِيدِكَ وَ وَلِيَّ أَمْرِكَ وَ مُسْتَحْفِظَ دِينِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيد.
امام صادق سلام الله علیه حسب آنچه که در روضه کافی به دو سند نقل شده است یک رساله و منشور خطاب به شیعیان و موالیانشان نوشتهاند که به حسب آنچه که در آن رساله هست رسم شیعیان این بود که هر روز بعد از نماز صبح این منشور را مرور میکردند و در مساجد و مصلاهای خودشان به شکل یک تابلویی آویزان میکردند و بعد از فراغ از نماز به آن مراجعه میکردند.
بسیار رساله مهمی است که در حقیقت حضرت سلام الله علیه راه و روش عبور از مشاکل شیعه که به خصوص در آن زمانها خصوص بسیار بوده است، راهنمایی فرمودند.
نکات بسیار مهمی در آن رساله شریفه هست من بسنده میکنم به همان جملات اولش که به خصوص برای طلاب مدرسه آن بزرگوار توجه به این نکات خیلی مهم است.
«أَنَّهُ كَتَبَ بِهَذِهِ الرِّسَالَةِ إِلَى أَصْحَابِهِ وَ أَمَرَهُمْ بِمُدَارَسَتِهَا وَ النَّظَرِ فِيهَا وَ تَعَاهُدِهَا وَ الْعَمَلِ بِهَا..» که حضرت خواستند این مطلب را «فَكَانُوا يَضَعُونَهَا فِي مَسَاجِدِ بُيُوتِهِمْ فَإِذَا فَرَغُوا مِنَ الصَّلَاةِ نَظَرُوا فِيهَا.» بعد بیان حضرت این است:
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ * أَمَّا بَعْدُ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمُ الْعَافِيَةَ» خب انسان همیشه در معرض خطر است، و مهمترین چیز این است که ما از خدای متعال بخواهیم که عافیت به ما عطا کند که در نهایت امر ان شاءالله با عافیت از دنیا رخت بربندیم.
«وَ عَلَيْكُمْ بِالدَّعَةِ وَ الْوَقَارِ وَ السَّكِينَةِ» از موالیانو شیعیان میخواهند که شما که در بین مردم زندگی میکنید این اموری که شأن شما را پایین میآورد، ارزشمندی شما را در چشمها میکاهد، اینها را کنار بگذارید، و وقار و سکینه و طمأنینه در خودتان را ایجاد کنید. و بعد میفرماید «وَ عَلَيْكُمْ بِالْحَيَاءِ وَ التَّنَزُّهِ عَمَّا تَنَزَّهَ عَنْهُ الصَّالِحُونَ قَبْلَكُمْ» بر شما باد که دوری بجویید از آنچه که صالحون قبل شما از آن امور دوری میجستند.
اموری که با زیّ شیعه بودن و موالی اهلّبیت بودن و طلبه بودن و روحانی بودن و حوزوی بودن نمیسازد، حضرت میفرمایند که از اینها دوری بکنید. بعد «وَ عَلَيْكُمْ بِمُجَامَلَةِ أَهْلِ الْبَاطِلِ» در آن زمان ها،و در زمانه ما هم که روشن است که اهل باطل خیلی مجامله داریم، حالا واکنش این طرف باید چه جور باشد؟ و چگونه با آنها تعامل کند. حضرت در این جا راهنمایی فرمودند. «وَ عَلَيْكُمْ بِمُجَامَلَةِ أَهْلِ الْبَاطِلِ تَحَمَّلُوا الضَّيْمَ مِنْهُمْ» بالاخره این آزارها و اذیتهایی که از آنها میرسد به شما این را باید تحمل بکنید «وَ إِيَّاكُمْ وَ مُمَاظَّتَهُمْ» کاری نکنید که آنها را به سر لجبازی و امثال ذلک در بیاورید «دِينُوا فِيمَا بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ إِذَا أَنْتُمْ جَالَسْتُمُوهُمْ وَ خَالَطْتُمُوهُمْ وَ نَازَعْتُمُوهُمُ الْكَلَامَ» میفرماید «فَإِنَّهُ لَا بُدَّ لَكُمْ مِنْ مُجَالَسَتِهِمْ» شما چارهای ندارید با آنها زندگی میکنید. بنابراین میفرمایند که همان مراسم و ضوابط تقیه را مراعات کنید. در ادامه میفرمایند این دشمنانان این گونه نیست که با شما سازش داشته باشند و اگر مجال پیدا بکنند اینها با شما مخاصمه خواهند کرد، یعنی دشمن را کم نگیرید، حواستان باشد که خیال نکنید حالا اگر به ظاهر یک وقتی لبخندی میزنند، روی خوشی نشان میدهند این واقعیت دارد.
من توصیه میکنم عزیزان ان شاءالله این رساله را که در روضه کافی هست مراجعه بفرمائید.
1402/02/25
#پندهای_سعادت
#بیانات
#شهادت_حضرت_امام_صادق_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
الكافي.حدیث امام صادق علیه السلام.pdf
300.7K
متن رساله ای که حضرت #استاد_شب_زنده_دار «دام ظله» توصیه به مطالعه آن فرمودند.
⚫️ السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الإمَامُ الصَّادِق، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الوَصِيُّ النَّاطِق، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْفَائِقُ الرَّائِق
🔹الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :
▫️إنَّ الرَّجُلَ يُذنِبُ الذَّنبَ فَيُحرَمُ صلاةَ اللَّيلِ، و إنَّ العَمَلَ السَّيِّءَ أسرَعُ في صاحِبِهِ مِن السِّكِّينِ في اللَّحمِ
📖 الكافي : ۲/۲۷۲/۱۶ .
#شهادت_حضرت_امام_صادق_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 توصیههای مهم
#امام_صادق علیهالسلام به شیعیان
🎙 آیت الله #محمدمهدی_شب_زندهدار «دام ظله»
#شهادت_حضرت_امام_صادق_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
📚 آثار منتشر شده حضرت استاد #شب_زنده_دار«دام ظله»:
📌نام کتاب:
« پندهای سعادت »
جلد اول
سلسله درس های اخلاق آیت الله محمد مهدی شب زنده دار«دام ظله»
🔷 توضیحات:
مجموعه ی حاضر، سلسله درس های اخلاق و دغدغه های حضرت #آیت_الله_محمد_مهدی_شب_زنده_دار_جهرمی است که در سال های اخیر بیان شده است. محور سخنرانی ایشان، آیات و روایات اخلاقی و بیان حکایاتی شنیدنی از سیرهی علمای بزرگ شیعه است که برای مشتاقان معارف الهی خواندنی خواهد بود.
این مجموعه شامل چهل و سه درس است که در چهار فصل تنظیم شده و درپایان کتاب مجموعهای از کلمات قصار استاد که از متن سخنرانی های ایشان استخراج شده برای تاکید بشتر آمده است و همچنین سعی شده است که تمام مستندات فرمایش های ایشان در پاورقی صفحه ذکر شود و برخی از شخصیت هایی که استاد نام می برند و مخاطبان با آنها آشنایی کمی دارند، در پایان کتاب معرفی شده اند.
فصلهای کتاب:
1️⃣فصل اول : موعظه های قرآنی
2️⃣فصل دوم: توصیه هاي پیامبر«ص» به امیرالمؤمنین«ع»
3️⃣فصل سوم: درس آموزي از خاندان عصمت و طهارت«علیهم السلام»
4️⃣فصل چهارم: نعمت هایي براي رسیدن به تعالي
📖 تعداد صفحه: 470
#آثار
#اخلاق
#پندهای_سعادت_جلد_یک
🔗 @book_feghahat
🔰"السلام علیک یا فاطمه المعصومه "
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
🔹وجود مبارک فاطمهی معصومه علیها السلام در عالم خلقت یک دُرّهای است که باید همجواری با این درّهی نادرهی عالم خلقت را واقعاً غنیمت بشماریم.
🔺خدوند متعال کأنّ این مضجع شریف را قرار داده تا آن برکاتی که از قبر مبارک صدیقهی طاهره تا آشکار شدن آن قبر شریف به واسطهی فرزند بزرگوارشان حضرت بقیة الله الاعظم (عج)، باید نصیب عالمیان میشد ، آن برکات از این قبر شریف به عالمیان برسد.
🔸احترام ایشان بر همه لازم و واجب هست.
📚درس خارج فقه حضرت استاد #شبزندهدار (97/09/26 )
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗@pand_saadat
03014000825shabzendedaresteshabموزیک.mp3
5.3M
📢 | #صوت
🔰بیانات حضرت #آیت_شب_زنده _دار «دام ظله» پیرامون شخصیت و عظمت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
📆تاریخ : 1400/08/25
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗@pand_saadat
🌷السلام علیک یا فاطمه المعصومه 🌷
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
یکی از نعم بسیار ارزشمند و متعالی این نعمت وجود مضجع شریف فاطمه معصومه علیها السلام در ایران و شهر قم هست. این بانوی مکرمه صلواتالله علیها خیلی رفعت مقام و شأن دارد پیش خدای متعال علیرغم اینکه بحسب ظاهر سن زیادی هم نداشته ولی در مقامات معنوی سن زیاد مطرح نیست. بعضی از عبادالله در یک چشم به هم زدنی آنچنان گاهی ترقی میکنند، تعالی میکنند بالا میروند و این در دیگران هم قابل تصور هست و بعضاً هم تحقق یافته.
📆 1400/08/25
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
🔰فرمایشات حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله" در رابطه با ارادت حاج شیخ مرتضی حائری به امام رضا علیه السلام👇👇👇👇👇👇
#پندهای_سعادت
#بیانات
#ارادت_حاج_شیخ_مرتضی_حائری_به_امام_رضا_علیه_السلام
#ولادت_امام_رضا_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
شاید آخرین روز درس مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ مرتضی حائری در مسجد عشقعلی بود، که بحث ایشان در خیارات به خیار حیوان رسیده بود رسیده بود. ایشان برای اثبات خیار حیوان به روایتی از امام رضا علیه السلام استناد کردند، سندش را خواندند تا رسید به این که حالا آن راوی میگوید: «سمعت عن الرضا علیه السلام» یا «قال رضا علیهالسلام» تا ایشان این را گفت منقلب شد، بغض گلویش را گرفت، حالش منقلب شد که نام حضرت رضا علیهالسلام برده شد. حالا بحث خیارات است و آن هم خیار حیوان. ولی تا نام حضرت رضا علیه السلام به مناسبت این که روایت از حضرت رضا علیه السلام بود، ایشان سند را خواند و نام مبارک حضرت رضا علیه السلام را به زبان آورد، منقلب و حالش دگرگون شد.
علاقه شدیدی به خصوص به حضرت رضا سلام الله علیه ایشان داشتند،ایشان ظاهراً 75 بار به مشهد مشرف شده بودند و برای هر بار که مشرف شدند قصیدهای برای حضرت رضا علیهالسلام سرودند که برخی از آنها چاپ شده و تعدادی از آنها هم چاپ نشده است.
ایشان نقل کردند یک سالی در ایام تابستان داخل حیاط خوابیده بودم، ساعت دوازده تلفن منزل زنگ خورد. به سرعت خواستم از پلهها بالا بروم شاید شخصی حالا نیازمند است یا حاجتی دارد که ایشان در این باب خیلی معتنی بودند، خلاصه زمین خوردم و دستم شکست و زمان زیادی طول کشید تا این که این دست اصلاح شد. به خاطر همین مشکل، مقداری مشهد رفتن من طول کشید [هر کسی از دوستان به ایشان پیشنهاد مشهد میاد اگر تعطیلی بود و درسی نبود، قبول میکردند] یک روزی با همین دست بسته، گفتم به جمکران بروم،رفتم اتوبوس های جمکران را سوار شدم، شخصی کنارم نشسته بود، گفتم اهل کجایی؟ گفت اهل مشهد، تا این را گفت من شروع کردم به گریه کردن. خیلی تعجب کرد که چه اتفاقی پیش آمد؛مرحوم آیت الله حائری همین که ذهنش متوجه شد که این آقا اهل مشهد است، منقلب شد.
بعضی از دوستان ما نقل می کردند که ما هر وقت هوای مشهد میکنیم و وسایلش فراهم نیست در حرم مطهر، سر قبر مبارک ایشان می رویم و خدمت ایشان عرض میکنیم که خلاصه دلمان هوای امام رضا علیهالسلام کرده شما کاری بکنید. آن دوست ما میگفت که وقتی میروم این اثر بر آن بار میشود و شرایط مشهد رفتن ما فراهم میشود.
📚درس خارج فقه حضرت استاد #شبزندهدار (1402/03/08)
#پندهای_سعادت
#بیانات
#ارادت_حاج_شیخ_مرتضی_حائری_به_امام_رضا_علیه_السلام
#ولادت_امام_رضا_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
🔰مثل شمع نباشید
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
مرحوم #قدوسی (رضوان الله تعالی علیه) خیلی مرد با صفا و با اخلاص و فاضلی بودند. ایشان گاهی در مباحث اخلاقی برای طلابی که تبلیغ می رفتند، توصیه می کردند شما #مثل_شمع_نباشید. شمع خصوصیتش این است که پرتو افشانی می کند، ولی خودش نابود می شود. می سوزد و پرتوافشانی می کند و دیگران از نور او استفاده می کنند، اما خودش تمام می شود. حالا خدای ناکرده انسان منبر برود، تبلیغ کند، حرف بزند و در اثر موعظه ها و حرف های او دیگران به خدا نزدیک و اهل عمل شوند، اما خودش اینگونه نباشد یا عامل به آن حرفها نباشد؛ آنها حجت علیه خودش می شود و خودش پیش خدا روسیاه خواهد بود؛ مثل شمعی است که سوخته و دیگران از او بهره برده اند.
▫️منبع:
کتاب پندهای سعادت جلد یک صفحات 8-27
#پندهای_سعادت
#بیانات
#مثل_شمع_نباشید
@pand_saadat
✅ ادب بندگی؛ در کلام امام رضا علیه السلام
🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
👇👇👇👇👇
✅ ادب بندگی؛ در کلام امام رضا علیه السلام
🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
در این جلسه از رهنمود امام رضا(ع) استفاده میکنیم.
«وَ عَنْ دِعْبِلِ بْنِ عَلِيٍ أَنَّهُ دَخَلَ عَلَى الرِّضَا (ع) فَأَمَرَ لَهُ بِشَيْءٍ فَأَخَذَهُ وَ لَمْ يَحْمَدِ اللَّهَ».
دعبل بن علی خدمت حضرت رضا(ع) رسید؛ حضرت(ع) دستور دادند چیزی به ایشان اعطا کنند. هدیه را گرفت، ولی شکر خداوند را به جای نیاورد.
«فَقَالَ لَهُ لِمَ لَمْ تَحْمَدِ اللَّهَ»؛
حضرت(ع) فرمودند: چرا شکر و حمد خدا را در برابر این نعمت به جای نیاوردی؟
خب این تذکری بود که حضرت رضا(سلاماللهعلیه) به دعبل بن علی دادند و این درس بسیار بزرگی است که انسان همواره باید توجه داشته باشد که هر نعمتی برای او محقق میشود، بداند که این نعمت از کیست و شکر خدای متعال را به جای بیاورد. این غفلت و عدم توجه، مذموم است و خلاف ادب بندگی است.
«قَالَ ثُمَّ دَخَلْتُ بَعْدَهُ عَلَى أَبِي جَعْفَرٍ».
دعبل بن علی میگوید: بعد از این جریان و در یک واقعهی دیگری خدمت حضرت جواد علیه السلام رسیدم.
«فَأَمَرَ لَهُ بِشَيْءٍ فَقُلْتُ الْحَمْدُ لِلَّهِ فَقَالَ تَأَدَّبْتَ»؛
حضرت علیه السلام امر کردند که چیزی برای من به عنوان هدیه آوردند.
«فَقُلْتُ الْحَمْدُ لِلَّهِ»؛
آنجا حمد خدا را به جای آوردم.
«فَقَالَ تَأَدَّبْتَ»؛
امام جواد(ع) هم فرمودند: تَأَدَّبْتَ.
این مطلب مهمی است که ما تأدّب پیدا کنیم به اینکه نعمتها را توجه داشته باشیم که نعمتها از جانب خداست.
«اللَّهُمَّ مَا بِنَا مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنْكَ»؛
وقتی انسان به این مسأله توجه داشت که همهی نعمتها از اوست، خود بهخود در مقابل خدای متعال خاضع و خاشع میشود و طبق فطرت پاکی که خدای متعال به همهی انسآنها داده، قلب و زبانش شاکر نعمتهای خدای متعال میشود و این ادب بندگی است.
#پندهای_سعادت
#بیانات
#ادب_بندگی
#امام_رضا_علیه_السلام
🔗 @pand_saadat
▪️حضور حضرت آیت الله شب زنده دار «دام ظله» در مراسم تشییع پیکر شهدای خدمت.
قم المقدسه۱۴۰۳/۰۳/۰۱
🔗@pand_saadat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت آیت الله شب زنده دار از اخلاص و فروتنی شهید خدمت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی رحمه الله
⬛عضو محترم فقهای شورای نگهبان،شهیدسید ابراهیم رئیسی را نماد اخلاص، فروتنی و از خود گذشتگی در مسیر هدف، توصیف و تعابیر بکار برده شده از سوی رهبر معظم انقلاب را مدال افتخاری برای این شهید والا مقام و همراهان توصیف کرد.
🔗@pand_saadat
💠وصایای الهی
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : قالَ اللّه ُ تباركَ و تعالى لِموسى عليه السلام : يا موسى ، اِحفَظْ وصِيَّتي لكَ بأربَعَةِ أشياءَ : أوَّلُهُنّ : ما دُمتَ لا تَرى ذُنوبَكَ تُغفَرُ فلا تَشتَغِلْ بِعُيوبِ غَيرِكَ ، و الثّانِيَةُ : ما دُمتَ لا تَرى كُنُوزي قد نَفِدَت فلا تَغتَمَّ بسَبَبِ رِزقِكَ ، و الثّالِثَةُ : ما دُمتَ لا تَرَى زَوالَ مُلكي فلا تَرْجُ أحَدا غَيري ، و الرّابِعَةُ : ما دُمتَ لا تَرَى الشَّيطانَ مَيِّتا فلا تأمَنْ مَكرَهُ . «توحید صدوق، ص 372»
امام على عليه السلام : خداوند تبارك و تعالى به موسى عليه السلام فرمود: اى موسى! سفارش من به تو درباره چهار چيز را به گوش گير: اوّل اينكه تا زمانى كه نمى دانى گناهانت آمرزيده شده است به عيب هاى ديگران مپرداز. دوم: تا زمانى كه نمى دانى گنجينه هاى من تمام شده است، غم روزيت را مخور. سوم: تا زمانى كه به سر آمدن مُلك و پادشاهى مرا نديدى به هيچ كس جز من اميد مبند و چهارم: تا زمانى كه شيطان را مُرده نديدى از مكر و فريب او آسوده خاطر مباش.
#پندهای_سعادت
#بیانات
#وصایای_الهی
🔗 @pand_saadat
💠وصایای الهی
🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
در وصایایی که خدای متعال به حضرت موسی(علینبیناوآلهوعلیهالسلام) فرموده، این چنین آمده است:
امیر مؤمنان «ع» فرمودند:
«قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لِمُوسَى علیه السلام يَا مُوسَى احْفَظْ وَصِيَّتِي لَكَ بِأَرْبَعَةِ أَشْيَاءَ»؛
ای موسی! چهار وصیت را حفظ کن و به آنها پایبند باش.
«أَوَّلُهُنَّ مَا دُمْتَ لَاتَرَى ذُنُوبَكَ تُغْفَرُ فَلَاتَشْغَلْ بِعُيُوبِ غَيْرِكَ»
آیا انسان مطمئن است که گناهانش بخشیده شده است؟ بخشش گناهان شرایطی دارد، آیا آدم مطمئن است که این شرایط را دارد؟ تا مادامی که این احتمال برایت حاصل نشده، کار به کار دیگران نداشته باش و این بلیهای است که ما مبتلا هستیم؛ بخصوص وقتی زمینههای سیاسی هم ضمیمه بشود. مگر همهچیز را باید گفت؟ آیا هر عیبی که از کسی سراغ داریم، بایدآن را افشا کنیم؟ خیلی وقتها گرفتار اینجور چیزها میشویم.
🔷سلامت دین
یکی از خوبیهای مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری(رضواناللهعلیه) که آقازادهشان مرحوم حاج شیخ مرتضی حائری در نوشتههایشان نوشتهاند، این بوده که ایشان فرموده بودند که من وقتی در جریان مشروطه دیدم نجف دو قطبی شده و در هر مجلسی مینشینی، هرکسی از دیگری عیبجویی میکند و به هم حرف میزنند، با اینکه مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری (رضوانالله علیه) طلبهی نجف بودند، فرمودند: من دیدم سلامت دینم در بقاء در اینجا نیست و به کربلا مهاجرت کردم. این مقام و عظمت و جلال و شکوهی که الان ایشان در عالم برزخ دارد، برای رعایت این امور بوده است. این اشعاری که دور قبر شریف مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری (رضوانالله علیه) هست که این فراز آخرش که تاریخ وفات ایشان هم هست: «لدی الکریم حل ضیفاً عبده» که خیلی هم لطیف است، با توجه به این که اسم ایشان عبدالکریم است. مرحوم آقای صدر(قدس سره) فرمودند که من مرحوم حاج شیخ را در خواب دیدم و از ایشان سؤال کردم که کیف حالک؟ همین بیت را خواندند که: «لدیالکریم حلّ ضیفاً عبده»، این را از کجا آورده است؟ اینها ثمرات به سلامت زندگی کردن ایشان است.
▫️منبع:
کتاب پندهای سعادت جلد یک صفحه 4
#پندهای_سعادت
#بیانات
#وصایای_الهی
#توصیه_اول
🔗 @pand_saadat
088_14030305_shabzendedar_beihFozoli - Copy.mp3
8.45M
▪️بیانات حضرت آیت الله شب زنده دار «دام ظله» پیرامون حادثه بسیار اسفناک ارتحال شهادت گونه ریاست محترم جمهور و همراهان
آغاز جلسه درس خارج فقه، مسجد اعظم، ۱۴۰۳/۰۳/۰۵
✔️این حادثه، حادثه ای بسیار غم انگیز و پر خسارتی برای کشور بود. اما خدای متعال گاهی برخی امور که به ظاهر مصیبت است، اما در باطن آن نعمت و الطاف خفیه حق تعالی وجود دارد.
✔️ریس جمهور فقید ما و همراهان مصداق تعابیری است که امام جواد علیه السلام برای علی بن مهزیار بیان فرمودند:
دلسوز، فرمانبردار، خدمتگذار، بزرگ می داشتید آنچه که در شریعت باید بزرگ داشته شود، هم قیام می کردید به آنچه که بر تو واجب است.
🔸متن روایت:
بسم الله الرحمن الرحیم یا علی احسن الله جزاک و اسکنک جنته و منعک من الخزي فی الدنیا و الآخرة و حشرک الله معنا. یا علی قد بلوتک و خیرتک فی النصیحة و الطاعة و الخدمة و التوفیر و القیام بما یحب علیک. فلو قلت اني لم ار مثلک لرجوت ان اکون صادقا فجزاک الله جنان الفردوس نزلا فما خفی علی مقامک و لا خدمتک فی الحر و البرد، فی اللیل و النهار فاسأل الله اذا جمع الخلائق للقیامة ان یحبوک برحمته تغتبط بها انه سمیع الدعاء.
کتاب الغیبة شیخ طـوسی،ص ۶۲۲
🔗@pand_saadat
پندهای سعادت
💠وصایای الهی 🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله": در وصایایی که خدای متعال به حضرت موسی(علینبیناو
💠وصایای الهی
🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
در وصایایی که خدای متعال به حضرت موسی(علینبیناوآلهوعلیهالسلام) فرموده، این چنین آمده است:
امیر مؤمنان «ع» فرمودند:
«قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لِمُوسَى علیه السلام يَا مُوسَى احْفَظْ وَصِيَّتِي لَكَ بِأَرْبَعَةِ أَشْيَاءَ»؛
ای موسی! چهار وصیت را حفظ کن و به آنها پایبند باش.
«وَ الثَّانِيَةُ مَا دُمْتَ لَاتَرَى كُنُوزِي قَدْ نَفِدَتْ فَلَاتَغْتَمَّ بِسَبَبِ رِزْقِكَ».
توحیدمان قدری خدشهدار است.
یکی از مسائل مهم برای ما، اغتمام و اندوهناک شدن برای رزق و روزی است. حضرت علیه السلام میفرمایند که خدای متعال میفرماید مادامی که معتقد نیستی که کُنوز من از بین رفته، نباید غمگین باشی. ما توحیدمان قدری خدشهدار است که دلهایمان نگران است. خب ما باید اینها را اصلاح کنیم و اگر دیدیم که دلهایمان نگران است، معلوم میشود که یک جای کار اشکال دارد؛ در صدد حل آن باشیم و همانطوری که دنبال حل مسائل فقه و اصولیم، باید اینها را هم حل کنیم، که بالاتر از آنها هستند.
▫️منبع:
کتاب پندهای سعادت جلد یک صفحه 4
#پندهای_سعادت
#بیانات
#وصایای_الهی
#توصیه_دوم
🔗 @pand_saadat