پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
🔴سوال یا شبهه:
چرا ما به دهه اول محرم بیشتر بهاء می دهیم درصورتی که باید بعد از شهادت امام حسین (ع) بیشتر عزاداری کنیم؟!
چرا قبل از شهادت عزاداری می کنیم!؟
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔵پاسخ:
1⃣از نظر روایی اولین کسی که هیئت عزاداری امام حسین علیه السلام را برپا کرد، حضرت زینب(س) بودند که در شام و در دارالحجره کاخ حمراء شام، و به مدت سه روز بر پا کردند که یک هیئت زنانه بود.
همچنین حضرت امام سجاد(ع) نیز در همان وضع اسارت و در کاخ یزیدیان مرثیهسرایی کردند که به طرز عجیبی همه در آن مجلس بر مصیبت هایی که بر اهل بیت سید الشهداء و خاندان پیامبر(ص) وارد شده بود گریستند.
🔹علمای شیعه در طول تاریخ با تاسی به سیره اهل بیت(ع) به بر پایی عزاداری محرم عیناً به شکل و هیبتی که در گذشته توسط ائمه(ع) انجام میشد، اقدام کردند و چنین شد که مراسم سوگواری حسینی از اول محرم آغاز می شود و معمولا چند روز اول مجلس، واعظ با توضیح فلسفه این نهضت و تبیین چگونگی این واقعه، مردم را با این حماسه و فرهنگ عاشورایی آشنا کرده اند.
🔹ائمه(ع) دیگر نیز سنت مدیحهسرایی و مرثیهسرایی را ادامه دادند. حضرت امام سجاد(ع) در سه دهه امامت خود مقید بودند که مراسم عزاداری را تقریباً با همین سبکی که به دست ما رسیده است، زنده نگه دارند. یعنی مراسم از اول محرم شروع میشد و تقریباً طباخی و پخت غذا ممنوع و یا کمتر دیده میشد. مدیحهسرایان به خانهها میآمدند و چیزی شبیه هیئتهای خانگی را برای زنده نگهداشتن قیام عاشورا برپا می کردند که در حال حاضر مردم در ایام محرم برپا می کنند.
🖋خبرگزاری رسمی حوزه
2⃣كاروان امام حسين روز دوم محرّم سال 61هجرى وارد كربلا شد، بعد از آن سپاه كوفيان به تدريج وارد شدند و عزا و مصيبت خاندان اهل بيت(ع) از همان زمان آغاز شد.
روز نهم (تاسوعا)، كاروان امام را محاصره كامل كرده و روز دهم (عاشورا) آن بزرگوار و يارانش را به شهادت رساندند.
بنابراين چون اصل گرفتارى حضرت از دهه اول محرم آغاز شده است، پيروان حضرت از اوّل محرم عزادارى بيشتري مىكنند.
🔹از نظر تاريخي نیز آغاز عزاداري در دهه اول محرم آن هم به صورت فراگير همانند عزاداري امروزه را مي توان در عصر معزالدوله ديلمى از سلسله آل بويه دانست.(١)
معزالدّوله اولين كسى است كه فرمان داد مردم شيعه بغداد در دهه اوّل محرم براى حضرت امام حسين سياه بپوشند. بازار را سياه پوش كنند. در روز عاشورا دكّان ها را ببندند و از طباخى جلوگيرى كنند و تعطيل عمومى نمايند. او اين فرمان را در سال 352 صادر نمود و از آن تاريخ اين مراسم در تمام كشورهاى اسلامى از جمله ايران تا اوايل سلطنت سلجوقيان معمول بود، كه تا به امروز ادامه دارد.(٢)
🖋پاسخگویی به شبهات دینی
پينوشت ها:
١. رسول جعفريان، تاريخ تشيع در ايران، ج1، ص364.
٢. فرهنگ عاشورا، ص 313 با تلخيص؛ تاريخ تشيع در ايران ، ص 364.
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3166
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4315
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14636
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2824
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/4690721492273907841/1689518792585
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴پرسش یا شبهه:
🔻میگویند امام حسین وقتی به کربلا رسید اسبش حرکت نکرد، هر کاری کرد حرکت نکرد، بعد امام پرسید اینجا کجاست؟
ببخشید! معنی آن یعنی اسب میفهمد اینجا کربلاست، ولی امام حسین نه.....!!؟
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔻آیا هنگام ورود امام حسین(ع) به کربلا، اسب ایشان چندین بار از حرکت باز ایستاد و امام او را وادار به حرکت کرد؟ در این صورت، اسب امام(ع) از حقایقی آگاه بود که امام نمیدانست؟!
🔻یا این نقل از وقایع عاشورا که هنگام ورود امام حسین(ع) به کربلا اسب ایشان باز ایستاد و حرکت نکرد و امام تا هفت اسب عوض کردند ولی نتیجهای نداشت، سپس شروع به پرسیدن نام آن منطقه کردند، معتبر است؟ در صورت معتبر بودن، این سؤال مطرح است که آیا اسب امام حقایقی را میدانست که امام نمیدانست؛ چرا که امام در پی جستوجوی علت آن برخاستند! البته اینرا اقرار دارم که اصل حادثه کربلا و علم امام به آن به صورت موجبه کلیه مثبت است و بحثی در آن نیست.
🔵پاسخ:
الف. بررسی روایت
بنابر تحقیق و جستوجو؛ چنین نقلی در منابع متقدم نیافتیم، مگر در کتاب روضة الشهداء کاشفی سبزواری (متوفای 910ق)(١) که عبارتشان چنین است: «اسب امام حسین(ع) به زمین هولناک رسیده بایستاد، و هر چند امام تازیانه میزد گام از گام بر نمیداشت. امام حسین پرسید که هیچکس مىداند این چه زمین است؟ یکى گفت، این را ارض ماریه گویند، آنحضرت گفت: شاید نام دیگر داشته باشد، گفتند: آرى، این موضع را کربلا خوانند. امام حسین گفت: الله اکبر ارض کرب و بلا و سفک الدّماء این زمین کرب و بلا است و این جاى ریختن خونهاى ما است. اینجا محطّ رجال آل عبا است».(٢) در این نقل سخنی از تعویض اسب نیامده است.
اما در بعضی از کتابهای متأخر با اضافاتی اینگونه نقل شده است که امام(ع) اسب را تعویض کردند: امام حسین(ع) با سپاهش رهسپار شدند تا به دشت کربلا رسیدند. ناگهان اسب امام(ع) ایستاد و امام(ع) از آن پیاده شد و بر اسب دیگرى سوار شد. آن نیز حرکت نکرد. هفت اسب عوض کرد، ولى هیچکدام حتّى یک گام جلوتر نرفتند. امام(ع) چون این امر شگفت را دید پرسید: «نام این سرزمین چیست»؟ گفتند: غاضریّه. فرمود: «آیا نام دیگرى دارد»؟ گفتند: نینوا. فرمود: «نام دیگرى»؟ گفتند: ساحل فرات. باز پرسید: «نام دیگرى دارد»؟ گفتند: کربلا. امام(ع) آهى کشید و فرمود: «دشت اندوه و بلا!» سپس فرمود: «از اینجا کوچ نکنید که به خدا سوگند اینجا خوابگاه شتران ما و جاى ریختن خونهاى ما و هتک حریم ما و محلّ شهادت مردان ما و ذبح کودکان ما است. به خدا سوگند! همینجا قبرهاى ما را زیارت کنند و جدّم رسول خدا به این تربت نویدم داده است و در فرموده او خلاف نیست».(٣)
بخش اول این روایت که ایستادن اسب هنگام ورود به کربلا باشد، تنها در روضة الشهداء و نیز برخی کتابهای متأخر نقل شده است، اما بخش دوم روایت که پرسیدن از نام سرزمین باشد و نیز خبر دادن شهادت امام حسین(ع) در منابع متقدم و معتبرتر آمده است.(۴)
ب. علم امام حسین(ع)
پرسش دوم در واقع به بحث از علم غیب امامان معصوم(ع) برمیگردد؛ به طور خلاصه باید گفت:
علم ائمه اطهار(ع) به غیب (آنچه بوده و هست و خواهد بود) علم عرضى و حصولى (دریافت از خداوند) و برگرفته از إذن و اجازه خداوند و محدود به آن مقدارى است که خداوند ایشان را بر آن مطلع میگرداند نه بیشتر. از طرف دیگر، این علم غیبى بدین معنا نیست که هیچ امرى بر آنها پوشیده نباشد. به دیگر سخن؛ ائمه(ع) ممکن است بالفعل، بسیاری از اسرار غیبی را ندانند، ولی هنگامی که خدا اراده کند آگاه میشوند و یا هنگامی که خودشان اراده کنند با اذن و رضای پروردگار از علوم غیبی مطلع میگردند.(۵)
با توجه به این مقدمه و با فرض پذیرش این روایت؛ امام حسین(ع) با آنکه خبر از شهادت خود در کربلا داشتند(۶)، اما این اسب و یا افرادی که از آنان نام منطقه را جویا شده بود، در تطبیق این سرزمین با کربلایی در دانش غیبی حضرتشان بود، واسطه شدند. همانطور که هدهد حضرت سلیمان(ع) را برای یافتن آب، به محل آن راهنمایى کرد.(٧)
رونوشت:
١. درباره میزان اعتبار این کتاب ر. ک: «ملا حسین کاشفی و کتاب روضة الشهداء»، سؤال 60903.
٢. کاشفى سبزوارى، ملا حسین، روضة الشهداء، ص 325، قم، نوید اسلام، چاپ سوم، 1382ش.
٣. قندوزی (م 1294ق)، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة، ج 3، ص 63، قم، اسوه، چاپ دوم، 1422ق؛ مقرم(م 1391ق)، عبد الرزاق، مقتل الحسین(ع)، ص 197 – 198، بیروت، منشورات مؤسسة الخَرسان للمطبوعات، 1426ق.
۴. ر. ک: سید بن طاوس، اللهوف فی قتلی الطفوف، ص 80 – 81، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1348ش؛ ابن اعثم کوفی، احمد بن اعثم، الفتوح، ج 5، ص 80 – 81، بیروت، دار الاضواء، 1411ق؛ خوارزمی، موفق بن احمد، مقتل الحسین(ع)، ج 1، ص 334، قم، انوار الهدی، چاپ دوم، 1423ق.
۵. ر. ک: «علم غیب ائمه(ع)»، سؤال 2775؛ «علم اولیای خدا»، سؤال 189.
۶. ر. ک: «مظلومیت و شهادت امام حسین(ع)، از نگاه پیامبران و امامان(ع)»، سؤال 31429؛ «علم غیب امامان به شهادت خود»، سؤال 579.
٧. ر. ک: «خشونت حضرت سلیمان(ع) در برابر تخلف هدهد»، سؤال 79306.
🖋️اسلام کوئست
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa74302
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3167
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4316
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14637
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2825
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-2802072382965192119/1689539341833
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
💠 *٩برداشت اشتباه از احکام:*
١_نذر زن بدون اذن شوهر. ٢_اختلاف نظر ولی فقیه با نظر مرجع تقلید. ٣_به تأخیر انداختن نماز ظهر روز جمعه. ۴_استفاده از کِرِم حاوی اجزای حیوان حرام گوشت. ۵_پخش موسیقی در مساجد. ۶_رعایت حجاب در مقابل کودک ممیز. ٧_نماز قضا شده در زمان بیهوشی. ٨_پی در پی بودن اعمال در غسل. ٩_رعایت پوشش در نمازهای مستحبی.
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
1⃣ *نذر زن بدون اذن شوهر:*
عده ای تصور می کنند زن می تواند بدون اجازه شوهر، از اموال خودش نذر نماید، در صورتی که برخی از مراجع بر این باورند که حتی در اینصورت هم نذر زن، باید با اجازه شوهر باشد؛ وگرنه صحیح نخواهد بود!
✅ نظر مراجع:
🔹آیت الله خامنهای: اگر زن به همراه شوهرش باشد، نذر زن بدون اذن شوهر، اگر چه در مورد اموال زن باشد، باطل است.
🔹آیت الله بهجت: نذر زن بدون اذن شوهر، بنابر احتياط واجب صحيح نيست.(حتى در اموال خودش)
🔹آیت الله مکارم: اگر نذر زن مزاحم حقوق شوهر باشد، بدون اذن او [در هر حال] صحيح نيست و اگر مزاحم نباشد، احتياط مستحب آن است كه با اجازه او باشد.(حتى در اموال خودش)
🔹آیت الله سیستانی: صحیح بودن نذر زن نسبت به اموال خودش بدون اذن قبلی یا اجازۀ بعدی شوهر، محلّ اشکال بوده و مراعات مقتضای احتیاط در مورد آن ترک نشود؛ ولی نذرهای مالی زن نسبت به حج، زکات، صدقه، احسان به پدر و مادر و صلۀ ارحام صحیح است و نیاز به اجازه شوهر ندارد، و فرقی ندارد انجام امور مذکور بر زن واجب باشد یا مستحب. البتّه در مورد حج، چنانچه زن نذر کند که حجّ مستحبی انجام دهد یا بهطور مجّانی برای دیگران حج انجام دهد، در صورتی صحیح است که منافات با حقّ واجب شوهرش نداشته باشد یا اینکه این نذر با اجازۀ وی انجام شود.
⚠️ نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است این است که به فرموده مقام معظم رهبری، معنای لزوم اذن شوهر آن نیست که زن در اموال خودش اجازه تصرف ندارد؛ بلکه بدین معناست که نذر او واجب الوفاء نیست.
2⃣ *اختلاف نظر ولی فقیه با نظر مرجع تقلید:*
در موارد اختلاف نظر ولی فقیه با نظر مرجع تقلید، برخی معتقدند در هر صورت باید نظر ولی فقیه را مقدم کرد. عدهای نیز مطلقا نظر مرجع خود را مقدم میدانند. درحالیکه در مسائل مختلف، وظیفه متفاوت میشود!!
🔹در مواردی که نظر ولی فقیه با نظر مرجع تقلید مختلف است، اگر این اختلاف، در مسائل مربوط به اداره ی کشور و اموری که به عموم مسلمانان ارتباط دارد باشد، مثل دفاع از اسلام و مسلمین بر ضد کفار و مستکبران متجاوز، باید نظر ولی امر مسلمین اطاعت شود و اگر در مسائل فردی محض باشد، هر مکلفی باید از فتوای مرجع تقلیدش پیروی نماید.
رساله آموزشی جلد اول
3⃣ *به تأخیر انداختن نماز ظهر روز جمعه:*
🔹عدهای گمان میکنند اگر کسی نتوانست در نماز جمعه شرکت کند، حتماً باید نماز ظهر خود را تا اتمام نماز جمعه، به تأخیر اندازد؛ در حالی که میتوان نماز ظهر را در همان اول وقت خواند. البته به نظر برخی از مراجع احتیاط در این است که قبل از پایان نماز جمعه، نماز ظهر خوانده نشود.
✅ نظر مراجع:
🔹آیت الله خامنه ای: تأخیر انداختن نماز ظهر، لازم نیست.
🔹آیت الله سیستانی: نماز جمعه در زمان غیبت امام عصرارواحنا فداه، واجب تعیینی نیست، بنابراین، جایز است فرد در اول وقت ظهر شرعی، نماز ظهر را بخواند. (و از فضیلت نماز در اول وقت محروم نشود، بلکه بعید نیست رجحان بر اول وقت خواندن باشد)
🔹آیت الله مکارم: احتیاط آن است که تا پایان وقت نماز جمعه، نماز ظهر و عصر به صورت جماعت یا فرادی ترک شود.
4⃣ *استفاده از کِرِم حاوی اجزای حیوان حرام گوشت:*
برخی کِرِم یا صابون و مانند آن که حاوی اجزای حیوان حرام گوشت است را نجس میدانند و از آن استفاده نمیکنند؛ درحالیکه استفاده از این محصولات بلااشکال است.
✅ حیوانی که خون جهنده ندارد (هر چند حرام گوشت باشد و تذکیه شرعی نشده باشد) و نیز محصولاتی که از آن تهیه می شوند، نجس نیستند، ولی استفادۀ از آن در حال نماز جایز نیست؛ بنابر این اگر میدانید که از حیوان حرام گوشت تهیه شده، برای نماز باید برطرف شود و چنانچه جذب بدن شده و چیزی از آن باقی نمانده باشد، اشکال ندارد و شستن محل آن لازم نيست.
📚 منبع: (@leader_ahkam)
5⃣ *پخش موسیقی در مساجد:*
اخیراً مرسوم شده است در برخی از مساجد، افراد سرودهایی همراه با موسیقی پخش میکنند؛ با این توجیه که مضامین سرود، مذهبی است و این کار، یک کار فرهنگی محسوب می شود!
✅ نظر مراجع:
🔹آیت الله خامنه ای: روشن است که برای مسجد، جایگاه شرعی خاصی است، و چنانچه پخش موسیقی در مسجد مناسب جایگاه و احترام مسجد نباشد، حرام است، حتی اگر موسیقی غیر مطرب باشد.
🔹آیت الله مکارم: موسيقی در مسجد و حسينيه بهطورکلی جايز نيست.
🔹آیت الله سیستانی: اگر موسیقی لهوی یا صدای ترانه و مانند آن باشد، در همه جا حرام است. اگر از این قبیل نباشد، هم مناسب شأن مسجد نیست و باید اجتناب شود.
🔹آیت الله بهجت: جایز نیست.
6⃣ *رعایت حجاب در مقابل کودک ممیز:*
برخی از بانوان تصور می کنند رعایت حجاب در مقابل پسر بچهای که نابالغ بوده و هنوز به سن تکلیف نرسیده است، لازم نیست؛ در صورتی که برخی از مراجع، رعایت حجاب در مقابل کودک ممیز را لازم میدانند!
✅ نظر مراجع:
🔹آیت الله خامنه ای: احتیاط واجب آن است که زن بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده است، ولی خوب و بد را می فهمد و به حدی رسیده که نظر شهوانی دارد، بپوشاند، سن تمییز، به تبع اختلاف اشخاص در استعداد و درک و هوش، مختلف است.
🔹آیتالله سیستانی: زن باید موی سر و بدن خود را ـ به جز صورت و دستها ـ از پسر بالغ نا محرم بپوشاند و احتیاط لازم آن است که بدن و موی خود را از پسری هم که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد و احتمال می رود که نگاهش به بدن زن موجب تحریک شهوتش شود، بپوشاند.
🔹آیت الله بهجت: زن بايد بدن و موى خود را از مرد نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک به حرام نبوده و قصد لذتى نيز در بين نباشد؛ بلکه احتياط واجب آن است که از پسر غير بالغ که خوب و بد را مىفهمد نيز خود را بپوشاند.
🔹آیت الله مکارم: احتياط مستحب آن است كه از پسر نابالغ كه خوب و بد را مى فهمد و به حدّى رسيده كه از مسائل جنسی آگاه و مورد نظر شهوانى است، پوشاند.
7⃣ *نماز قضا شده در زمان بیهوشی:*
عده ای گمان میکنند بجا آوردن قضای نمازی که در زمان بیهوشی ادا نشده باشد، واجب نیست؛ در حالی که در بیهوشی عمدی و اختیاری، بجا آوردن قضای نماز لازم است!
✅نظر مراجع
🔹آیت الله خامنهای: اگر مکلف در تمام وقت نماز بدون اختیار بی هوش شده باشد، قضای نماز واجب نیست؛ اما اگر بیهوشی اختیاری باشد ـ مثل اینکه برای عمل جراحی یا هدف دیگری برای بیهوشی رضایت داده باشد ـ بنابر احتیاط واجب باید نماز را قضا کند.
🔹آیت الله مکارم: مستی غیر عمد و سایر بیهوشی های غیر عمد (مانند بیهوشی بیمار برای جراحی) قضا ندارد ولی در بیهوشی عمد و مستی عمدی احتیاطاً قضا کند و منظور از بیهوشی عمدی این است که بدون عذر با خوردن دارو و یا کار دیگری خود را بیهوش کند.
🔹آیت الله سیستانی: نمازی که کودک نابالغ یا شخص دیوانه یا بیهوش نمیخواند، قضا ندارد، البته در جایی که بیهوشی با فعل و اختیار خودش نباشد؛ و گرنه بنابر احتیاط واجب باید قضای آن را بهجا آورد.
8⃣ *پی در پی بودن اعمال در غسل:*
برخی از افراد گمان میکنند در صحت غسل نیز همانند وضو، موالات و پی در بودن افعال، شرط است؛ در حالی که چنین نیست!
✅ نظر مراجع
🔹آیت الله خامنهای: در غسل، پی در پی شستن اعضای بدن لازم نیست؛ بلکه میتواند در وسط غسل، مدتی به کار دیگر بپردازد و سپس غسل را از همان محل که مانده است، ادامه دهد.
🔹آیت الله بهجت: موالات يعنى پشت سر هم انجام دادن کارها و در غسل موالات شرط نيست.
🔹آیت الله سیستانی: بر خلاف وضو، در غسل لازم نیست شستن اعضای بدن پشتِ سر هم باشد؛ بنابراین اگر وسط غسل آب قطع شود، می توان به طور موقت غسل را نیمه کاره رها کرد و از حمام خارج شد و هر وقت آب وصل شد، ادامه غسل را انجام داد؛ هرچند فاصله زمانی آن طولانی باشد.
🔹آیت الله مکارم: فاصله افتادن ميان شستن اعضا در غسل ترتيبى اشكالى ندارد؛ مگر در مورد كسى كه نمى تواند بول و غائط خود را حفظ كند احتیاط واجب آن است كه پشتسرهم به جا آورد و فوراً نماز بخواند، همچنين در زن مستحاضه، (مگر این که نخواهند نماز بخوانند).
9⃣ *رعایت پوشش در نمازهای مستحبی:*
ممکن است تصور شود در نمازهای مستحبی مثل نماز شب، لازم نیست زنان همانند نمازهای واجب، پوشش را رعایت کنند.
در حالی که در رعایت پوشش، فرقی بین نماز واجب و مستحب نیست و اگر عمداً رعایت نشود، نماز باطل است.
📚 منبع: (@leader_ahkam)
🖋برداشت های نادرست از احکام
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3169
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4319
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14639
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2827
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-4126853272211546535/1689923103861
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴 شبهه:
شرکت حسن و حسین در جنایت و کشتار ایرانیان!!
اگه امام حسن و امام حسین علیهم السلام در جنگ علیه ایران و ایرانی شرکت نداشتند پس چه جوری امام حسین(ع) زیباترین دختر یزدگرد را به همسری گرفت؟ جز این میتونه باشه که ایشون از فرماندهان این جنگ بوده اند؟ لطفأ افسانه سرهم نکنید!
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔵پاسخ:
این شبهه دارای سه بخش زیر میباشد که باید به هر یک جداگانه پاسخ داده شود:
۱- حضور امام حسن و امام حسین در جنگ علیه ایرانیان.
۲- زیباترین دختر یزگرد سوم.
۳- ازدواج امام با ایشان.
1⃣حضور امام حسن و امام حسین در جنگ علیه ایرانیان:
هیچیک از منابع و مآخذ متقدم و معتبر[۱] شیعی از حضور حسنین در فتوحات ایران، شام و یا آفریقا سخنی نگفتهاند. اما برخی از منابع اهل سنت از حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در بعضی از فتوحات آن هم در زمان خلفا (و نه زمان امام علی(ع)) خبر دادهاند که به عنوان نمونه به موارد ذیل اشاره میشود:
۱- بلاذری با عبارت «برخی چنین میگویند» به نقل این خبر میپردازد: حسن و حسین دو پسر علی بن ابی طالب در این جنگ(فتح طبرستان) با سعید بن عاص همراه بودهاند.[۲]
۲- طبری مورخ مشهور اهل سنت مینویسد: «در سال سیام (و در زمان حکومت عثمان) سعید بن عاص با تنی چند از صحابه همچون حسن، حسین، حذیفة بن یمان و ... به همراه سپاهی از کوفه به قصد خراسان به راه افتادند».
۳- از دیگر منابع اهل سنت که به این خبر اشاره کردهاند میتوان به این موارد اشاره نمود: ابن اثیر،[۳] ابن کثیر،[۴] ابن خلدون[۵] و ...
بررسی و نقد گزارشهای اهل سنت:
۱- بخشی از گزارشها فاقد هرگونه سندی میباشند.
۲- آن دسته از گزارشهای تاریخی اهل سنت هم که سند ارائه کرده اند، سندشان معتبر نمیباشد بدین معنا که نقل کننده آن خبر یا فردی دروغ گو و جاعل است و یا فردی ناشناخته و مجهول.
۳- دستهای از گزارشهای تاریخی نیز فقط اشاره به حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در ایران دارند و در آنها هیچ گونه اشارهای نشده که حضور آنان برای جنگ بوده است.
افزون بر ایرادهایی که بیان شد، دو مسئله دیگر نیز وجود دارد که درستی گزارشهای یاد شده را در این باره، سخت مورد تردیدد و حتی غیر قابل قبول میکند:
۴- یکی آن که تمام روایات تاریخی که متعرض سال شرکت حسنین(ع) در فتوحات شدهاند، بر حضور آنان در فتوحات عصر عثمان ناظراند. عصری که امیرمومنان علی(ع) حتی در حد مشاوره حاضر به همکاری با عثمان در امر فتوحات نبود تا چه رسد به اینکه فرزندان خویش را جهت انجام فتوحات به همراه لشکریان تحت فرمان عثمان به جبهه نبرد گسیل دارد.
۵- مسئله دیگر آنکه علی بن ابیطالب(ع) در عصر امامت و خلافت خویش حسنین(ع) را از شرکت در معرکه صفین باز میداشت و چون در یکی از روزها آن حضرت متوجه شد که امام حسن آماده کارزار است فرمود: «از طرف من جلوی جوان را بگیرید تا با مرگش پشت مرا نشکند که من از رفتن این دو (امام حسن(ع) و امام حسین(ع)) به میدان نبرد دریغ دارم تا مبادا با مرگ آن دو نسل رسول خدا(ص) قطع شود».[۶]
حال با چنین اکراه و امتناعی از سوی حضرت نسبت به حضور حسنین(ع) در نبردهایی که به فرمان پیشوای عادلی همچون خویش صورت میگرفت، چگونه آن بزرگوار حاضر می شود که تحت زعامت زمامداران مورد اعتراض و انتقادش، فرزندان خویش را که پیشوایان آینده جامعه اسلامی هستند به جبهه جنگ بفرستد؟
بنابراین با توجه به وجود چنین اشکال های سندی و محتوایی و نیز استبعادهایی که بیان شد، حضور حسنین(ع) در فتوحات عصر خلفا نمیتواند مورد پذیرش قرار گیرد.
به گمان قوی، دستِ تحریفگران و وارونه نویسان حقایق تاریخی در جعل چنین گزارشهایی بی تاثیر نبوده است. با این همه اگر بر فرض پذیرفته شود که حسنین(ع) در ایام جوانی به برخی از شهرهای ایران همانند اصفهان و گرگان و ... مسافرت کردهاند؛ به سبب امور دیگری (غیر از شرکت در فتوحات) بوده است و یا اصلا در عصر خلافت امام علی(ع) بوده است همچنانکه یکی از مورخین قدیمی (به نام سهمی در: تاریخ جرجان ص۱۹)نیز به این مطلب اشاره کردهاست.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این بخش از پرسشتان میتوانید به: مجله «تاریخ در آیینه پژوهش، پیش شماره دوم، بهار ۱۳۸۲، مقاله: مواضع امام علی(ع) در برابر فتوحات خلفا» ، مراجعه فرمایید.
2️⃣ زیباترین دختر یزگرد سوم:
بحث زیبایی این شاهزاده از بحثهای ساخته شده در زمانهای اخیر است و از آن جهت که وی مادر یکی از ائمه دانسته شده است آن را پر آب و تاب نقل میکنند. نتیجه آن که: ما هیچ دلیلی بر «زیباترین» بودن ایشان نداریم.
3️⃣ ازدواج امام با ایشان:
اصل داستان که یزدگرد دختری به نام شهربانو یا نام دیگر داشته و به افتخار عقد زناشویی حسین بن علی(ع) و مادری امام سجاد(ع) نائل شده باشد، از نظر مدارک تاریخی سخت مشکوک است. مورخین عصر حاضر عموماً در این قضیه تشکیک می کنند و آن را بی اساس می دانند. برخی اشکالات مطرح شده در مورد ایشان از قرار ذیل میباشد:
۱. اختلاف شدید در نام ایشان:
با رجوع به منابع مختلف شیعه و سنى درمى یابیم که از میان ائمه شیعى بیشترین اختلاف درباره نام مادر امام سجاد(ع) وجود دارد تا جایى که برخى از محققان با استفاده از منابع مختلف چهارده نام [۷] و برخى دیگر تا شانزده[۸] نام براى مادر آن حضرت(ع) ذکر کرده اند که مجموع این نام ها چنین است: ۱. شهربانو، ۲. شهربانویه، ۳. شاه زنان، ۴. جهان شاه، ۵. شه زنان، ۶. شهرناز، ۷. جهان بانویه، ۸. خولة، ۹. برّة، ۱۰. سلافة، ۱۱. غزالة، ۱۲. سلامة، ۱۳. حرار، ۱۴. مریم، ۱۵. فاطمة، ۱۶. شهربان.
۲. اختلافِ فراوانِ گزارش ها در مورد زمان اسارت.
زمان اسارت او نیز یکى دیگر از اشکالات است. برخى اسارت ایشان را در زمان عمر، دستهای دیگر در زمان عثمان و برخى آن را در زمان خلافت حضرت على(ع) دانسته اند.[۹] اصولاً کتبى مانند: «تاریخ الامم و الملوک» طبرى و «الکامل» ابن اثیر که به صورت سال شمار جنگ هاى مسلمانان با ایرانیان را تعقیب کرده و مسیر فرار یزدگرد را به شهرهاى مختلف ایران نشان داده اند، و در آن از ذکر جزئیات حادثه نیز غافل نشدهاند، در هیچ موردى اشاره به اسارت فرزندان او نکردهاند؛ با آنکه این مسأله، بسیار مهم تر از حوادث جزئى است که به آنها اشاره شده است. این نکته جعلى بودن گزارش اسارت دختران یزدگرد را تقویت مى کند.
۳. وجود اختلافات فراوان در اصل و نَسَب شهربانو.
درباره نَسَب مادر امام سجاد(ع) نیز منابع متقدم تاریخى و روایى دچار اختلاف گشته اند:
دستهای وی را دختر یزگرد دانستهاند مانند: یعقوبى(متوفى۲۸۱ ق)[۱۰]، محمد بن حسن قمى [۱۱]، کلینى (متوفى۳۲۹ ق)،[۱۲] محمد بن حسن صفار قمى (متوفى۲۹۰ ق)،[۱۳] شیخ صدوق (متوفى۳۸۱ ق)[۱۴] و شیخ مفید (متوفى ۴۱۳ ق)[۱۵]، هر چند در نام او اتفاق نظر ندارند. این نَسَب تقریباً در میان منابع متأخر به عنوان یک شهرت فراگیر جاى خود را باز کرده است؛ به گونه اى که میدان اظهار وجود براى دیدگاه هاى مخالف نگذاشته است.[۱۶]
و دستهای دیگر نام هاى بزرگان ایرانى همچون: سبحان، سنجان، نوشجان و شیرویه را به عنوان پدر او ذکر کرده اند.[۱۷]
در مقابل دو قول فوق، برخى از منابع متقدم و متأخر بدون هیچگونه اشاره به «بزرگزاده» بودن وی دیدگاه هاى دیگرى مانند: اهل سیستان بودن، سِندى بودن، کابلى بودن او را متذکر شدهاند.
و در آخر آن که بسیارى از منابع بدون ذکر محل اسارت او، تنها با عنوان «امّ ولد» (کنیز صاحب فرزند) از او یاد کرده اند.[۱۸]
۴. برخى از نویسندگان متقدم همانند مسعودى، هنگام ذکر فرزندان یزدگرد سوم، دخترانى با نام هاى: ادرک، شاهین و مردآوند براى او ذکر مى کنند که: اولاً با هیچ یک از نام هایى که براى مادر امام سجاد(ع) گفته شده، هماهنگى ندارد. ثانیاً خبرى از اسارت آنها در نوشته هاى خود به میان نمى آورد.[۱۹]
۵. از مهم ترین اسناد تاریخى که مى توان درباره مادر امام سجاد(ع) به آن استناد کرد، نامه هاى منصور به محمد بن عبدالله معروف به «نفس زکیه» است که رهبرى مخالفان علوى و طالبى (اولاد ابوطالب) را در مدینه بر عهده داشت و همیشه میان او و منصور نزاع و درگیرى بود. در یکى از این نامه ها که منصور قصد ردّ ادعاهاى محمد مبنى بر افتخار به نَسَب خود را دارد، چنین مى نگارد: «ما وُلِدَ فیکم بعد وفاة رسول الله(ص) افضل من على بن الحسین و هو لِاُم ولد».[۲۰] یعنى: بعد از رحلت پیامبر خدا(ص)در میان شما شخصیتى برتر از على بنحسین (امام سجاد(ع)) ظهور نکرده، در حالى که او فرزند ام ولد (کنیز داراى فرزند) بود. جالب آن است که هیچ اعتراضى - نه از سوى محمد و نه از سوى دیگران - به این فقره شنیده نمى شود که على بن حسین(ع) فرزند کنیز نبود؛ بلکه فرزند شاهزاده اى ایرانى بود! در حالى که اگر این داستان واقعیت داشت، حتماً محمد بنعبدالله براى پاسخ دادن، به آن استناد مى کرد.
مجموعه این قرینه ها ما را به این نتیجه مى رساند که دست جعل در ساختن مادرى ایرانى با این اوصاف براى امام سجاد(ع) دخالت داشته و عمداً دیدگاه هاى دیگر درباره مادر آن حضرت(ع) - بویژه دیدگاه هایى که او را از کنیزکان بلاد دیگر همانند «سِند» مى داند - نادیده گرفته شده است. در حالى که تا قبل از اواخر قرن سوم بیشتر ناقلان، او را از کنیزان سِند یا کابل مى دانستند.[۲۱]
بهترین کتابی که در این زمینه میتواند به شما کمک کند کتاب استاد «سید جعفر شهیدی» به نام ، زندگانى على بن الحسین(ع) (تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی،۱۳۷۴ ش، چاپ ششم) است که در صفحات نخستین این کتاب با قلمی زیبا به بیان این مسئله پرداخته است.
پینوشت:
[۱] . دو قید «معتبر و قدیمی» به این خاطر ذکر شد که برخی از کتابهایی که در این زمان نوشته شده متاثر از منابع اهل سنت و بدون مقایسه و توجه به تضادهایی که در آن ها است سخن از حضور امام حسن و امام حسین در فتح ایران زدهاند.
[۲] . بلاذری، فتوح البلدان، ص۳۳۰.
[۳] . الکامل فی التاریخ، تحقیق: ابوالفدا عبدالله القاضی، ج۳، ص۶.
[۴] . البدایه و النهایه، تحقیق: مکتب تحقیق التراث، ج۷، ص۱۷۴.
[۵] . تاریخ ابن خلدون، ج۱، ص۱۵۳.
[۶] . نهج البلاغه، خطبه ۲۰۷؛ شیخ مفید، الاختصاص، ص۱۷۹؛ ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج۱، ص۲۴۴.
[۷] . شهیدی، زندگانى على بن الحسین(ع)، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی،۱۳۷۴ ش، چاپ ششم، ص ۱۰ و ۱۱.
[۸] . محمد هادى یوسفى غروی، مقاله «حول السیدة شهربانو»، مجله رسالة الحسین(ع)، سال اوّل، شماره دوّم، ربیع الاول ۱۴۱۲.
[۹] . شعوبیه ناسیونالیسم ایرانى، ص۳۲۴.
[۱۰] . تاریخ یعقوبى، ج ۲، ص ۳۰۳.
[۱۱] . تاریخ قم، ص ۱۹۵.
[۱۲] . اصول کافى، ج ۲، ص ۳۶۹.
[۱۳] . در: مجلسی، بحارالانوار، ج ۴۶، ص۹.
[۱۴] . عیون اخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۲۸.
[۱۵] . الارشاد، ص ۴۹۲.
[۱۶] . جعفر شهیدی، زندگانى على ابن الحسین(ع)، ص ۱۲.
[۱۷] . محمد هادى یوسفى غروی، مقاله «حول السیدة شهربانو»، مجله رسالة الحسین(ع)، سال اوّل، شماره دوّم، ص ۲۸.
[۱۸] . شعوبیه ناسیونالیسم ایرانى، ص۳۰۵.
[۱۹] . مسعودی، مروج الذهب و معادن الجوهر، تحقیق اسعد داغر، قم، دار الهجرة، چ دوم،ج۱، ص۳۱۴.
[۲۰] . ابن اثیر، الکامل فى التاریخ، بیروت، دار صادر - دار بیروت،ج ۵، ص۵۳۹.
[۲۱] . محمد هادى یوسفى غروی، مقاله «حول السیدة شهربانو»، مجله رسالة الحسین(ع)، سال اوّل، شماره دوّم، ص ۲۸.
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3172
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4321
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14641
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2829
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-1844231208056500093/1690093928608
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴شبهه یا سوال:
چرا در اسلام سهم ارث مرد دو برابر زن است؟!
آیا آیة «للذکر مثل حظ الانثیین»[سوره نساء/11] نشان دهندة نگاه مردانة شریعت به نظام ارث نیست؟ آیا در عصر کنونی و با تحول شرایط جامعه و شرکت زنان در عرصه های اجتماعی و اقتصادی نباید در احکام قدیمی شریعت متناسب با شرایط روز تجدید نظر کرد؟!
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔵پاسخ:
این سؤال نیز همچون بسیاری سؤالات دیگر در زمینة مسایل و معارف دینی، گذشته ای طولانی دارد و از صدر اسلام تا کنون به اشکال مختلف بیان شده است. در آغاز روایتی را در این زمینه از امام صادق(ع) نقل می کنیم و با استفادة از آن قضیه را پی می گیریم.
«ابن ابی الوجاء» که از ملحدین قرن دوم هجری است و شبهاتی در مورد توحید، معاد و اصول اسلام دارد، روزی می گوید: «چرا زن بیچاره که از مرد ناتوان تر است، دو سهم ببرد؟ این خلاف عدالت و انصاف است.» امام صادق(ع) در پاسخ وی فرمودند: «این برای آن است که اسلام سربازی و جهاد را از عهدة زن برداشته و به علاوه، مهریه و نفقه را به نفع او بر مرد لازم شمرده است و در بعضی جنایات اشتباهی که خویشاوندان جانی باید دیه بپردازند، زن از پرداخت دیه و شرکت با دیگران معاف است، از این جهت سهم زن در ارث از مرد کم تر شده است.»
نظام ارث و احکام شرع مقدس در این زمینه نیز مانند همة موضوعات دینی، بسیار دقیق و عالی و فراتر از فهم بشری است. در دنیای قدیم و نظام های سابق یا زن اصلاً حق ارث نداشت یا اگر هم از ارث برخوردار بود، به او استقلال اقتصادی داده نمی شد. در عرب جاهلیت نیز به علل مختلف به زن ارثی تعلق نمی گرفت بلکه زن جزء ارثیه به حساب می آمد. تا این که اسلام ظهور کرد و یکباره فرمود: «برای مردان، از آنچه پدر و مادر و خویشاوندان [آنان] بر جای گذاشته اند سهمی است و برای زنان از آنچه پدر و مادر و خویشاوندان بر جای گذاشته اند سهمی خواهد بود خواه آن مال کم باید یا زیاد این سهمی است تعیین شده و پرداختی.» [سوره نساء/7]
برای روشن تر شدن بحث و میزان صحت و قوت اشکالات وارد شده بر احکام ارث، به چند مورد از احکام ارث زن بر اساس قرآن و قانون مدنی اشاره می کنیم. باید توجه داشت که زن در نظام ارث با عناوین مختلف از ارث بهره مند می شود؛ گاهی به عنوان همسر و زوجه، گاهی به عنوان فرزند و دختر گاهی به عنوان مادر و بعضی اوقات به عنوان خواهر.
قرآن می فرماید: «و برای زنان شما، یک چهارم میراث شماست، اگر فرزندی نداشته باشید و اگر برای شما فرزندی باشد یک هشتم از آن آن هاست.» [سوره نساء/12]
مادة 940 قانون مدنی می گوید: «به مجرد انعقاد پیمان زناشویی، زن دارای حق ارث در اموال شوهر به میزان معین است.»
مادة 907می گوید: «هر گاه دختر تنها فرزند خانواده باشد، تمامی ترکه به او می رسد و اگر فرزندان همگی دختر باشند اموال به صورت مساوی بین آنان تقسیم می گردد، ولی اگر متفاوت باشند، پسر دو براربر ارث می برد.»
قرآن می فرماید: «و اگر مرده را فرزندی باشد هر یک از پدر و مادر به یک ششم میراث می برد و اگر فرزندی نداشته باشد ومیراث بران، تنها پدر ومادر باشند، مادر یک سوم دارایی می برد، اما اگر برادرانی داشته باشد سهم مادر پس از انجام وصیتی که کرده و پرداخت وام او یک ششم است.
مادة 906 می گوید: «هر گاه برای متوفی وارث دیگری جز پدر یا مادر نباشد، تمام ارث از آن اوست.»
مادة 908 می گوید: «هرگاه پدر و مادر یا فرزند جمع باشند، برای هر یک از پدر و مادر یک ششم است و اگر حاجبی(= مانع از ارث) برای مادر نباشد و پدر و مادر با هم باشند، یک سوم اموال را مادر به ارث می برد.» پس سهم مادر، نه تنها کم تر از سهم پدر نیست، بلکه گاهی از سهم پدر هم بیشتر است.
مادة 917 می گوید: «اگر متوفی خواهری تنها دارد، همة اموال از آن خواهر است» و مادة 919 می گوید: «اگر متوفی تنها منسوبین از طریق مادر دارد، بین آن ها بالسویه تقسیم می گردد» و مادة 920 می گوید: اگر منسوبین ابوینی یا پدری داشته باشد، ارث مرد دو برابر است.»
اکنون با توجه به مطالب و احکام ذکر شده، به طرح نکاتی می پردازیم که با توجه به مجموعة آن ها، پاسخ به روشنی معلوم خواهد شد.
نخست: علت احکام ارث، ارادة الهی بر اساس مصالح و مفاسد واقعی عالم است وما بندگان بی چون و چرا فرامین مولای حقیقی و کامل خود را به جان می پذیریم. چنان که یادآور شدیم راهیابی عقل به بعضی اسرار احکام به معنای لزوم نفی آن احکام در نبود آن حکمت ها و رموز نیست و عقل ما هیچ گاه ادعای احاطه بر تمامی مصالح احکام را ندارد.
دوم: قوانین ارث بر اساس موقعیت اجتماعی وخانوادگی زن و مرد تنظیم شده و ملاک، تنها زن یا مرد نیست و این گمان که همیشه زن صرفاً به خاطر جنسیت نصف مرد ارث می برد، ناشی از بی توجهی به احکام ارث است؛ چرا که گاه سهم ارث زن و مرد مساوی است؛ مانند: سهم پدر و مادر وقتی با فرزند جمع باشند.
و یا هنگامی که میت تنها منسوبین مادری داشته باشد و گاه سهم بیش از مرد است، همانند جایی که همسر با چند برادر و خواهر همراه شود.
سوم: حکمت تفاوت سهم ارث مرد و زن توسط ائمه(ع) بیان شده است. علمای اسلامی نیز بر اساس رهنمود امامان(ع) برای مرد به جهت داشتن روحیه تعقلی و تدبیر مالی بیش تر و مسؤولیت های اقتصادی و اجتماعی او در نظام اسلامی، مانند پرداخت مهریه و نفقه، شرکت در جهاد، پرداخت دیه و جز آن در اغلب حالات ارث، سهمی دو برابر زن قرار داده اند که تا حدودی جبران این بارهای مالی باشد. در مجموع سهم مرد اگر کمتر از زن نباشد، بیشتر نیست، خصوصاً با توجه به این که سهم ارث زنان به آن ها پرداخت می شود، در حالی که تکلیف مالی بر دوش ندارند هر چند می توانند آن سهم را خرج کنند یا به شوهر و بستگان خود بدهند اما سهم ارث مرد ممکن است از طریق نفقه و امثال آن مجدداً به مصرف زن و فرزندان برسد.
کار اقتصادی زنان در برخی جوامع و خانواده ها در گذشته بی سابقه نبوده است و باید دانست که این فعالیت وظیفة شرعی و الهی تأمین هزینة خانوار را بر عهدة آنان نمی گذارد. همچنین وجود این نکته، حکمت نظام ارث اسلامی است نه علت آن و با عدم وجود آن در برخی موارد نمی توان به نفی قانون الهی رسید.
چهارم: احکام ارث به لحاظ مصلحت های عمومی جامعة بشری وضع شده و در مواردی که مصلحت خاص اقتضا کند یا شخص خود تمایل داشته باشد که بازماندگانش زن و مرد به یک اندازه از اموال او بهره مند شوند، می تواند از حق وصیت بر ثلث اموال خود برای تسهیم سهام و برابری آن استفاده کند یا پیش از مرگ به هر کس هر چقدر می خواهد، تملیک کند. به عبارت دیگر اسلام افراد مذکر را از پرداخت سهم مساوی یا بیشتر به دختر، خواهر، مادر یا همسر منع نفرموده است، بلکه شخص از راه های مختلفی می تواند در سهم بازماندگان دخل و تصرف کند.
پنجم: گرچه بخشی از احکام به تناسب شرایط زمانی و مکانی خاص جعل شده اند و قابل تغییرند، اما احکام ارث، حجاب، محرم و نامحرم و بسیاری از تکالیف دیگر، جزء محکمات و ضروریات اسلام و قرآن هستند چنان که امام صادق(ع) فرمودند: «حلال پیامبر اسلام(ص) حلال است تا روز قیامت و حرامش هم حرام است تا روز قیامت.»
حکم ارث مقید به زمان یا شرایط خاصی مانند کار نکردن زن برای تأمین اقتصاد خانواده نشده، پس حکمت های مربوط به ارث مخصوص به زمانی خاص نیستند.
بنابراین گرچه فعالیت های کنونی زنان با گذشته بسیار متفاوت است، اما از نظر اسلام زنان هیچ گاه ملزم به تأمین مخارج زندگی خانواده نیستند. باید توجه داشت که به جز در برخی تخصص ها و مشاغل لازم برای بانوان مانند پزشکی، مامایی و تعلیم و تربیت حضور بانوان در کارهای غیر ضروری موجب بروز مشکلات عدیده ای شده است. بیکاری مردان، از هم پاشیدگی خانه و خانواده، انحراف زنان و سایر نیروهای کار در جامعه تضییع حقوق کودکان و خستگی زنان از جملة این آثارند. با این وجود، اکنون هم بار مسؤولیت هزینه های زندگی در اغلب خانه ها به عهدة مردان است.
ممکن است کسانی بگویند چه لزومی دارد که ما سهم زن را در ارث از سهم مرد کمتر قرار دهیم و آنگاه این کمبود را به وسیله مهریه و نفقه جبران کنیم؟ آیا بهتر نیست که سهم ارث را مساوی قرار دهیم؟
پاسخ این است که نباید علت را به جای معلول و معلول را به جای علت گرفت. این پندار که مهریه و نفقه معلول وضع خاص ارثی زن است نادرست می باشد؛ زیرا وضع خاص ارثی زن، معلول مهریه و نفقه است.
ثانیاً آنچه در این جا وجود دارد، صرفاً جنبة مالی و اقتصادی نیست. اسلام با در نظر گرفتن احتیاجات و گرفتاری های زن از لحاظ تولید و قدرت کمتر او از مرد در تولید و تحصیل ثروت و دیگر ویژگی های روانی زن و مرد و این که مرد همواره باید مخارج زن را تأمین کند و با درنظر گرفتن همة ملاحظات دقیق روانی و اجتماعی که سبب استحکام پیمان خانوادگی می شود، مهریه و نفقه را بر مرد لازم کرده و سپس به خاطر جبران تحمیلی که در تأمین مخارج بر مرد شده سهم ارث او را افزایش داده است.
🖋حوزه
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3175
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4324
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14644
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2832
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-7495462662449718173/1690208568610
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
💠 آرایش جنگی در برابر قرآن
🔹این روزها برخی کشورهای اروپایی که در داشتن آمار جرم و جنایت مقام اول دنیا را دارند در یک اقدامی زشت و موهن به آتش زدن قرآن روی آورده اند. به دنبال این اقدام زشت، مسلمانان جهان بپاخاسته آن را محکوم کرده اند و هم چنان این محکومیت ادامه دارد. در ایران نیز علاوه بر تظاهرات مردمي در سرتاسر کشور دولت انقلابی نیز اقدامات خوب و مناسبي از جمله نپذیرفتن سفیر جدید سوئد و عدم اعزام سفیر جديد به سوئد، صورت گرفته است مردم و دولت عراق نیز با حمله به سفارت سوئد و اخراج سفیر این کشور اقدام در خوری انجام داده اند ولی دولت های ديگر کشور های اسلامی حساسیت چنداني جز محکوميت به صورت یک بيانيه انجام نداده اند این درحالیست که این کشورها مانند دانمارک هم چنان به این دشمنیها ادامه می دهند!
🔹از بيانيه امام خامنهای چنین استفاده می شود که این تحرکات زشت یک آرايش جنگي جدید جهان غرب علیه کل جهان اسلام است و در شرایط جنگي این گونه اقدامات انفعالی در حد احضار سفیر و تذکر به او یا صدور بیانیه در محکومیت کافی نیست . باید همه جهان اسلام بپاخیزند و از کیان اسلام و قرآن کریم دفاع کنند.در شرایط جنگي کشورهای اسلامی باید اتاق جنگ واحدی تشکیل دهند و تصمیم واحدی دراین رابطه اتّخاذ کنند.
🔹بهترین سازمانی که می تواند فرماندهی این جنگ را به عهده بگيرد سازمان کنفرانس اسلامی است. ایران با کمک چند کشور دیگر از جمله عربستان سعودی پیشنهاد تشکيل جلسه اضطراری را مطرح کنند. صرف تشکيل این نشست، موجب بازدارندگی می شود.ولی اگر در این جلسه تصمیم بگیرند که همه کشورهای اسلامی ارتباط سیاسی اقتصادي خودشان را با این کشورها قطع کنند، درس عبرتی برای آنها خواهد شد. چنانچه کنفرانس اسلامی پیشنهاد تشکیل این اجلاس ویژه را نپذیرند خوب است ايران جلسه اضطراری را با عنوان دفاع از ناموس قرآن کریم تشکيل دهد و از دیگر دولت های اسلامی نیز دعوت به عمل آورد. بی تردید بسياري از دولتها از این پیشنهاد استقبال خواهند کرد. و هر دولتی که استقبال نکند در برابر ملت خودش رسوا خواهد شد.
✅وزارت خارجه با رایزنی های سياسی فرهنگی نیز می تواند ادیان ابراهیمی را نیز در این جنگ فرهنگی همراه سازد باید به رهبران آنها تفهیم شود که چنانچه این گونه اقدامات باب شود، فردا دامن ديگر کتب آسمانی را هم خواهد گرفت. و هیچ بعید نیست که تورات و انجیل نیز در فردای نه چندان دور بدست همین سکولارها و لائیک های جهان غرب سوزانده شوند.
🔹درباره علل چنین اقدام زشتی می توان به برخی از آنها اشاره کرد:
۱. خطری که از سوی اسلام احساس می کنند اسلام در حال گسترش و رشد حيرت آوري است که غربی ها را به شدت نگران کرده است. فکر می کنند با این گونه اقدامات می توانند جلوی رشد سریع آن را بگیرند. ولی این گونه اقدامات نتیجه عکس خواهد داد و به رشد و گسترش بیشتر اسلام خوهد انجامید.
۲.این اقدامات از سوی امپریالیسم آمریکا و صهیونیسم جهانی طراحی شده است که به دنبال مهار دین و یکتاپرستی در جهان هستند آن ها اینگونه می پنداشتند که کار دین تمام است و دوران علم و تجربه فرارسیده است آنها با انقلاب اسلامي، امروز همه معادله های خود را ابطال شده می بينند از این رو در صدد انتقام از اسلام برآمده اند!
ولی باید بداند با این گونه اقدامات زشت بر سرعت گرایش مردم مغرب زمين به اسلام خواهند افزود و مرگ سکولاریسم را شتاب خواهند داد.
۳. احتمال می رود که این گونه تحرکات از سوی مجامع صهیونیستی به منظور ایجاد اختلاف ميان اسلام مسیحیت طراحی شده باشد آنها می خواهند با راه اندازی جنگ های ديني ميان اسلام و مسیحیت، خود را پیروز میدان قرار دهند. بحمدالله جمهوری اسلامی نسبت به این توطئه هوشیار بوده و هست و نخواهد گذاشت که چنین اتفاقی بیفتد.
🔹به هرحال دشمن باید بداند از این گونه اقدامات، طرفی نخواهد بست و روز به روز اسلام محمدی بيشتر به جهان معرفی خواهد شد و تاج و تخت آنها را نابود خواهد کرد.
🖋 حجتالاسلام دکتر قاسم روانبخش
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3178
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4326
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14646
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2834
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/2778277453457242983/1690299116434
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
💠 *سکه لایحه عفاف روی دیگری هم دارد!!*
1⃣ نزدیک به ۱۰ ماه از پیدایش پدیده پلشت کشف حجاب میگذرد و متاسفانه در این مدت شاهد مقابله چندانی با آن نبودهایم! انفعال مسئولان محترم در قبال پدیده کشف حجاب در حالی است که به وضوح میدانند، کشف حجاب علاوهبر آنکه حرام شرعی و حرام قانونی است، پدیدهای عفتسوز و خانوادهبرانداز نیز هست از این روی، مقابله جدی با این هنجارشکنی از یکسو برای نجات فریبخوردگان و از سوی دیگر برای پاکسازی جامعه از توطئه بدخواهان، ضروریتر از آن است که تساهل و انفعال در آن جایی داشته باشد. اکنون سؤال این است که انفعال ده ماهه با چه توجیه قانونی و منطقی صورت پذیرفته است؟! و آیا این انفعال در اجرای نص صریح قانون، مصداق روشنی از «ترک فعل» نیست و مرتکبان مشمول بازخواست نمیباشند؟!
http://pasokhgooyan.blogfa.com
2⃣انفعال در اجرای قانون و مقابله با کشف حجاب، اولاً؛ این پدیده عفتسوز را در نگاه افراد فریبخورده (یعنی اکثریت کشف حجابکنندگان) کم اهمیت جلوه میدهد و ادامه آن را بیمانع دانسته و تنها در حد و اندازه یک تخلف جزئی تلقی میکنند (که کردهاند). ثانیاً؛ سرویسهای اطلاعاتی دشمن را که صحنهگردان اصلی هستند با احساس موفقیت! روبهرو میسازد (که ساخته است) و ثالثاً؛ به این توهم دامن میزند که اگر مقابله با کشف حجاب ضرورت حیاتی داشت، چرا بیش از ده ماه در مقابل آن سکوت کرده و اقدام قابل توجهی انجام ندادهاند و تازه بعد از گذشت ده ماه به فکر مقابله افتادهاند؟!
و رابعاً؛ این پرسش را پیش میکشد که مگر برای مقابله با کشف حجاب قانون نداشته و نداریم؟! و اگر این هنجارشکنی در قوانین جاری پیشبینی و جرم تلقی شده، چرا به اجرا در نیامده است؟!
3⃣ کجای این توجیه را میتوان قابل قبول و منطقی دانست که اجرای قوانین موجود را متوقف کنیم تا لایحه جدید به تصویب مجلس برسد؟! اگر قوانین موجود را ناکافی و یا ناقص میدانیم، این نقیصه احتمالی با افزودن یک یا چند تبصره قابل حل بوده و هست. بنابراین تهیه و تدوین لایحهای بلند بالا با ۷۰ ماده و ۸۸۳۶ کلمه چه ضرورتی داشته است؟! بحث و بررسی لایحهای با این متن طولانی، چه میزان وقت میبرد؟! و در این فاصله طولانی تکلیف مقابله با کشف حجاب چه میشود؟! گفتنی است که بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی بیش از ۴۰ روز به درازا کشید اگرچه در نهایت نیز نتیجه بررسیها و زحمات هوشمندانه دکتر زاکانی (نماینده وقت مجلس و ریاست کمیسیون ویژه که از همه سلیقهها برای اظهار نظر دعوت کرده بود)، کنار گذارده شد و برجام را در فاصله ۲۰ دقیقهای تصویب کردند!...و شد آنچه نباید میشد! گفتنی است متن برجام شامل ۵۴۴۲ کلمه بود -تقریباً نصف متن لایحه ۷۰ مادهای حجاب و عفاف- و برخی از نمایندگان آن دوره مجلس به اعتراف خودشان، متن برجام را نخوانده بودند! البته این احتمال در مجلس کنونی دور از انتظار است.
4⃣ اسناد و شواهد فراوانی حکایت از آن دارند که کشف حجاب، یک حرکت خزنده علیه باورهای اسلامی و نهایتاً انقلاب اسلامی و مردم مسلمان این مرز و بوم است که از آن سوی مرزها طراحی شده و با بهرهگیری از افراد فریبخورده و بیاطلاع و شماری از عوامل وابسته و اجاره شده به میدان آوردهاند. از این روی این حرکت خزنده را نمیتوان و نباید بدون توجه به شناسنامه بیرونی آن به ارزیابی نشست.
چرا که در این حالت، صورت واقعی مسئله از نگاه مسئولان محترم پنهان میماند و خدای نخواسته به انگارهای روی میآورند که تصویری غیر واقعی از واقعیت است و صد البته آسیبرسان و پر هزینه!...
5⃣ برای آن که نگاه واقعبینانهتری به ماجرا داشته باشیم اشارهای هرچند کوتاه و گذرا به سه نکته را ضروری میدانیم:
اول، این که دشمنان بیرونی برای پیشبرد اهداف خود در این طرح خزنده به چه اهرمها و بسترهایی نیاز دارند؟!
دوم آن که، کدام مانع یا موانع را اصلیترین مشکل پیشروی خود میدانند؟!
و سوم، لایحه عفاف و حجاب که از امروز در دستور کار رسیدگی و بررسی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت، با موانع پیشروی دشمن و بسترهای مورد نیاز آنها چه نسبتی دارد؟! بخوانید!
6⃣موانع پیش روی دشمن:
الف- یکی از اصلیترین موانع پیش روی دشمن (و اصلیترین آنها) در مسیر اجرای پروژه یاد شده، باورهای اسلامی تودههای عظیم مردم این مرز و بوم است که بارها نشان دادهاند برای دفاع از اسلام و انقلاب و احکام الهی آن تا پای جان ایستادهاند. مردم کشف حجاب را حرام شرعی و حرام سیاسی میدانند و بدیهی است که بیحجابی را برنمیتابند. کما این که طی ده ماه گذشته شاهد اعتراضهای گسترده مردم به این پدیده پلشت و ابراز نارضایتی شدید از تساهل و انفعال مسئولان در برخورد با آن بودهایم.
ب- نیروهای بسیج، سپاه و پلیس از دیگر موانع اصلی پیش روی دشمن تلقی میشوند. نیروهای جان برکف و پاکباختهای که بارها ثابت کردهاند، مرد میدانهای سخت هستند و برای دفاع از جان و مال و نوامیس مردم و کیان جمهوری اسلامی هیچ مانعی را غیر قابل عبور نمیدانند.
7⃣ بسترهای مورد نیاز دشمن:
الف- اصلیترین نیاز دشمن «بیهزینه» و یا «کم هزینه» کردن کشف حجاب برای کسانی است که به این هنجارشکنی روی میآورند. اعم از ناآگاهان و فریبخوردگان و یا عوامل ماموریت گرفته دشمن.
ب- حساسیتزدایی از پدیده عفتسوز کشف حجاب و عادی جلوه داده آن و...
8⃣ حالا به لایحه عفاف و حجاب و نیز، تساهل غیرقابل توجیهی که تاکنون در عرصه مقابله با پدیده پلشت کشف حجاب با آن روبهرو بودهایم نگاهی بیندازید.
در لایحه عفاف و حجاب، نقش مردم برای مقابله با کشف حجاب یعنی فریضه امر به معروف و نهی از منکر، حذف شده و دستکم آن که بسیار کمرنگ و در حد و اندازه نزدیک به صفر رسیده است! به بیان دیگر اصلیترین مانع پیش روی دشمن را که ترس از واکنش مردم بوده و هست، برطرف کرده است!
وظیفه مقابله با جرم مشهود کشف حجاب از نهادهای ضابط قضایی مانند بسیج و سپاه گرفته شده است در همان حال سپردن این ماموریت خطیر به نیروی انتظامی، افکندن بار سنگینی بر دوش این نیروی خدوم و فداکار است. در صورتی که مجموعه سپاه و بسیج و فراجا مانند همیشه میتوانند پشت و پشتوانه یکدیگر باشند. به بیان دیگر لایحه عفاف و حجاب دومین نگرانی دشمن را هم از میان برداشته است!
با تساهل و انفعال ده ماهه در مقابله با کشف حجاب، این هنجارشکنی و عبور از قانون برای کشف حجابکنندگان بیهزینه و یا کمهزینه قلمداد شده است! تأمین دیگر نیاز دشمن.
بیش از ده ماه انفعال در مقابل پدیده کشف حجاب، اگرچه اصرار توام با اعتراض مردم را نسبت به این پدیده کاهش نداده است ولی برای کشف حجابکنندگان (مخصوصاً طیف ناآگاه و فریبخورده) به این توهم دامن زده که اقدام پلشت آنها چندان هم غیرعادی نیست! یعنی تامین یکی دیگر از نیازهای دشمن!
9⃣ و بالاخره در صداقت و دلسوزی تهیهکنندگان لایحه عفاف و حجاب و نیز نمایندگان محترم مجلس تردیدی نیست و دقیقاً به همین علت، از آن عزیزان انتظار میرود از روی دیگر این سکه نیز غافل نباشند و خدای نخواسته به جای مقابله با کشف حجاب، دشمن را در اجرای این طرح خزنده و خسارتبار، یاری نکرده باشند!
🖋حسین شریعتمداری
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3189
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4327
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14647
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2835
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-3693631219153963157/1691375488485
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
🔴شبهه:
*کلیپ/ دعای امام سجاد برای ایرانیان که هر ایرانی باید بشنود!!*
ببینیم امام سجاد فرزند حسین (علیهما السلام) برای ایرانیان چه دعایی میکنه!!:
ای الله زنانشان را عقیم کن و مردانشان را از آب پشت بخشکان و نسل چهارپایانشان رو هم بکن. آسمانشان را مفرمای که قطرهای ببارد و زمینشان را مفرمای که گیاهی برویاند.
این هم دعایی که برای شما ایرانیان میکنن!! (خلاصه شده)
🔵پاسخ:
🔹این فرد منبع و نشانی دعا را بیان نمیکند. اما منظور وی دعای ۲۷ صحیفهی سجادیه در حق مرزبانان است.
🔷️ در این دعا امام سجاد علیه السلام ابتدا برای مرزداران و سپاهیان اسلام دعا می کنند، سپس بر دشمنان اسلام و کسانی که قصد تعرض بر مرزهای مسلمین را داشتند نفرین می کنند، به نظر می رسد منظور ایشان از این نفرین ها مشرکین و کفار عادی خارج از سرزمین های اسلامی نبوده بلکه منظور معاندین و مغرضینی بوده که عمدا با اسلام دشمنی می کردند.
🔷️ برای ما دشمان اسلام با هم فرقی ندارند، ترک و روم و ایرانی و هندی و ... همه یکسان هستند، ما نژادپرست نیستیم. اگر ایرانیان هم با اسلام دشمنی میکردند حتما شایسته این نفرینها بودهاند.
🔷️ در زمان امام سجاد علیه السلام بیشتر ایران مسلمان شده بودند. البته در این دعا حضرت نامی از ایرانیان نبرده اند.
حکومت خزر ایرانی نبودند، و خارج از محدوده ایران بودند.
تنها از حکومت دیلمیان نام بردهاند که ایرانی بودند و تا آن زمان دشمن اسلام بودند هر چند بعدا مسلمان و ظاهرا شیعه شدند.
🔷️ ائمه اطهار علیهم السلام مظهر عطوفت و مهربانی و محبت بودند، و به دنبال هدایت تمام مردم بودند. اما با دشمنان اسلام و حکومتهای طاغوتی مبارزه میکردند و هیچ سازشی نداشتند و از آنان متنفر بودند.
🖋پاسخ به شبهات و شایعات
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3190
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4330
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14650
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2838
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/8049794409208001072/1691418734508
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
💠 *قوّتها و آسیبها در کارنامه دوساله دولت*
1⃣دو سال از آغاز ریاست جمهوری آقای رئیسی گذشت. او حقوقدان و قاضیالقضات بود، و نه فعال سیاسی و حزبی مصطلح. سیاست را میشناخت و به اعتبار مسئولیت قضایی، با چالشهای مدیریتی آشنایی داشت، اما اهل سیاسیکاری و سیاستبازی نبود. میشود کارنامه دو ساله رئیسی و دولت وی را از زوایای مختلف ارزیابی کرد؛ مقایسه با کارکرد رئیسجمهور و دولت قبل، شعارها و وعدههای انتخاباتی، رضایت مردم، ارزیابی کارشناسان، و آسیبها موانع موجود.
http://pasokhgooyan.blogfa.com
2⃣صداقت رئیسی و حرمت و کرامتی را که برای مردم و عزت و اقتدار و امنیت ملی قائل است، میتوان با سکاندار قبل از او مقایسه کرد. چند روایت از حامیان دولت سابق را بخوانید:
- نیما زم مدیر کانال آمدنیوز، هنگام اقامت در پاریس: «مجموعه ما در انتخابات ۹۶ تحلیل امنیتی داشت. میخواهم بازش نکنم تا قضایای دیگر اتفاق بیفتد تا بنشینیم و مفصلتر با هم صحبت بکنیم. با توجه به شرایط داخلی و خارجی، به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر فردی مثل روحانی. ما دلباخته کسی نبودیم. من همین الان هم از کاری که آمدنیوز در انتخابات کرد، دفاع میکنم. چون با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به نقطه جوش میرسید».
- یادداشت خبرگزاری خبر آنلاین (وابسته به مدیران ارشد دولت قبل) ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی»: «توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقا همین ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن در زیر دست و پا را پیشبینی میکرد و اصلا را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. نگاه کنیم به اظهارات شرمن که گفته؛ «شما در اخبار دیدید ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا بین مردم فقیر توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریمها، تاثیر مستقیم داشته». این دقیقا همان نتیجهای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشته... اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزه ای که بازیگران آن [مردم] شدند، میارزید»!
- سردبیر نشریه صدا (سردبیر بعدی روزنامه هم میهن): «چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین، آنگونه سخنرانی میکند؟ کدام رئیسجمهور اعلام کرده بود که فلان قدر کسری بودجه داریم؟ روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و همین روش را در کرمان ادامه داد. همه اینها، یعنی میخواهد به هر قیمتی شده، دوباره (با آمریکا) مذاکره کند. اینجا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانه زنی کنند که مذاکره انجام شود. میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه به هم میریزد و روحانی خندیده است. اینکه میگویند آن تصمیم، غیرکارشناسی، و اطلاع رسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاعرسانی- در واقع اطلاع نرسانی- درست بوده، تا جامعه بیشتر عصبانی شود».
- صادق خرازی (معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات): «حقیقتا در ماجرای بنزین، بیخردی حاکم بود. مگر میشود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟ گاهی به شوخی میگویم مسئولین ما صبح به صبح که بیدار میشوند برنامهریزی میکنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ میکنند».
- علی مطهری، نایب رئیسمجلس دهم: «حوادث آبان ۹۸ که بیشتر ناشی از بیتدبیری دولت بود، این خیال را در آمریکا پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، جرات این کار را به خود نمیدادند. البته با تشییع پرشکوه پیکر آن عزیز، واقعیت را دریافتند.»
- «عباس -ع» تحلیلگر روزنامه اعتماد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی استخوانی در گلوی دولت (رئیسی) است»؛ «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟».
3⃣نیمه مرداد ۱۴۰۰، هنوز دولت جدید از مجلس رای اعتماد نگرفته بود. بنابراین جلسه دولت با حضور آقای رئیسی و کابینه دولت دوازدهم برگزار شد. دولتمردان در این نشست خبر دادند که بودجه کافی برای پرداخت حقوق کارکنان دولت در آن ماه وجود ندارد. آقای جهانگیری گفته بود «آقای رئیسی در شرایطی مسئولیت اداره دولت را برعهده گرفته که فشار آمریکاییها و مسائل منطقه، بسیار سخت شده است. این شرایط کرونا، این شرایط خشکسالی؛ منابع کشور هم که ته کشیده، این هم شرایط دشوار بودجه، شرایط اقتصاد دشوار شده است».
وزیران نیرو و جهاد کشاورزی هم، گزارشهایی درباره ناترازیهای برق و نبود بودجه ارزی 2/3 میلیارد دلاری برای واردات گندم و روغن ارائه کرده بودند.
4⃣برخی نتایج ۸ سال فعالیت دولت برجام، عبارت است از:
«۶ برابر شدن نقدینگی که از عوامل اصلی تورم است، شکستن رکورد 49/6 درصدی تورم در دولت هاشمی (کارگزاران) و رسیدن آن به ۵۲ درصد، ۶ تا ۹ برابر شدن قیمت مسکن و خودرو و سکه و ارز و بسیاری از اقلام دیگر، ۴ سال ثابت نگاه داشتن قیمت بنزین و ۳ برابر کردن ناگهانی آن، افزایش ضریب جینی (شکاف طبقاتی) از رقم کاهشی شده ۳۶۵ در سال ۹۲ به رقم ۴۰۹ در سال ۹۷، نابودی ۱۸ میلیارد دلار و ۶۰ تن طلا از ذخایر استراتژیک، واگذاری پرفساد نیشکر هفت تپه، ماشینسازی تبریز، هپکو اراک، آلومینیوم المهدی و پالایشگاه کرمانشاه، تعطیلی تولید و تحمیل تورم ۷۰۰ درصدی در بخش مسکن توسط وزیر اشرافی، معطلی پنجساله در قبال عهدشکنی غرب، و دو برابر شدن تحریمها با وجود هزینههای هنگفت برجام از جمله سپردن ۴۱ تعهد مخفیانه (خود تحریمی) به FATF و تعهد دادن برای کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و کاهش نیروگاهسازی.
5⃣اینها، تنها خسارات برآمده از غربگرایی نیست. اگر برخی محافل، صرفا با خوشخیالی نسبت به غرب، گرفتار نفوذ شدند، برخی دیگر از محافل غربگرا با نقشآفرینی در جنگ ترکیبی دشمن و اغتشاشات، خسارت دومی را هم وارد کردند که خاطره جنایات آنها در فتنه ۱۳۸۸ و دادن گرای تحریمهای فلجکننده به دشمن را زنده کرد. دقت کنید! رئیس جنبش کارآفرینان فرانسه، پس از آشوب ماه گذشته در فرانسه، به روزنامه «پاریزین» گفت: «آشوبهای ۶ روزه، بیش از یک میلیارد یورو (۱.۰۹ میلیارد دلار) خسارت به اقتصاد فرانسه وارد کرد. این، غیر از خساراتی است که به صنعت گردشگری وارد شده است». اگر ۶ روز ناآرامی در فرانسه (بدون ضریب دهی خارجی و نقشآفرینی احزاب داخلی) موجب بیش از یک میلیارد دلار خسارت شده، پنج ماه (۱۵۰ روز) آشوبافکنی با هدایت آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و اسرائیل در سال گذشته، و هشت ماه (۲۴۰ روز) آشوبافکنی نیابتی غربگرایان در سال ۱۳۸۸، مجموعا چقدر خسارت برای اقتصاد ایران به همراه داشت؟! دستکم
۶۵ میلیارد دلار به خاطر آسیب مستقیم و چند برابر آن، به خاطر افزایش هزینههای ناشی از تحریم در طول این ۱۴ سال؟!
6⃣متاسفانه در ارزیابی جهش تورم از اوایل مهر ۱۴۰۱، نسبت به نقش «آشوب ترکیبی»، غفلت یا تغافل صورت میگیرد. مزدوران غرب که بعدها برای جهش تورم اشک تمساح ریختند، همان بانیان آشوبها در سال گذشته بودند. کشته بودند و تعزیه میداشتند! ماموریت آنها برای ابتدای سال گذشته -با عنایت به وضعیتی که تحمیل کرده بودند- تدارک « تورم سه رقمی» بود اما چون موفق نشدند، فاز دوم را با اغتشاشات را کلید زدند. جهش قیمت ارز و التهابات ناشی از آن، یکی از عوارض تشدید این جنگ ترکیبی بود و این در حالی بود که اواسط آبان پارسال، صندوق بین المللی پول گزارش میداد: ایران با ذخائر ارزی ۱۲۲ میلیارد دلاری، سومین کشور بزرگ دارنده ذخایر ارزی در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی (پس از عربستان و امارات) است.
7⃣به چند آمار که گستره برخی ناترازیهای برجا مانده را بازنمایی میکند، عنایت کنید: کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، جاروشدگی خزانه و پیشخور شدن بودجه ارزی سال ۱۴۰۰ تا تیرماه همان سال، انتشار ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول بیپشتوانه و انفجار نقدینگی، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، و سررسید اوراق فروخته شده به میزان ۵۳۲ هزار میلیارد تومان. در مقابل، فقط چند نمونه از حجم بدهیها و تعهدات تسویه شده توسط دولت فعلی را مرور کنید: تسویه
۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق، تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوقهای بازنشستگی، اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان و۵۴ هزارمیلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی. تامین این هزینههای هنگفت (در کنار تامین بودجه عمومی) به واسطه افزایش درآمدهای نفتی و غیرنفتی انجام شده است.
احیای صادرات نفتی به میزان 1/5 تا 1/9 میلیون بشکه در حالی است که صادرات نفت در دولت برجام، تا زیر ۳۰۰ هزار بشکه هم سقوط کرد. دولت رئیسی با وجود کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت قبل را هم ظرف دو سال تسویه کرده. همچنین با وجود شرارتهای سال گذشته، نرخ رشد اقتصادی صفر شده در دهه ۹۰، به ۴ درصد رسیده است. این، یکی از نتایج شکستن حصار خودتحریمی در سیاست خارجی و تحول دیپلماسی تجاری است، هر چند که ظرفیتهای هنوز احیا نشده، دهها برابر فرصتهای احیا شده است.
8⃣فهرست بلند موفقیتها که فقط چند نمونه آن گفته شد، مانع از دیدن ضعفها و آسیبها نیست. زحمات و خدمات چشمگیر در آواربرداری از سوءمدیریت دولت قبل و جبران بسیاری از ناترازیها، به جای خود محفوظ و مشکور؛ اما نباید غفلت شود که هدف نهایی، شیرین شدن کام مردم به ویژه طبقات مستضعف از جرعه زلال عدالت، و همچنین زمینه سازی برای استقرار احکام الهی است. مهمتر از رشد و رونق اقتصاد، تبعیضزدایی از برخی روندهای به ارث رسیده است. تکلیف مهمی که با وجود اصلاح برخی روندهای معیوب، هنوز بر زمین مانده، باز توزیع عادلانه فرصتها و منابع و امکانات، به شکلی است که به رانتسازی، تبعیض، شکاف اجتماعی، و فربهسازی گروههای فاسد و مفسد منتهی نشود. این مسئولیت دولت، دستگاه قضایی و مجلس، بدون اهتمام جهادی و برنامهریزی انقلابی برای مانعزدایی و معارضه با عوامل مزاحم ادا نخواهد شد. مبارزه با تبعیضات و رانتها، بهاندازه فعالیتهای ایجابی برای رونق اقتصاد و افزایش درآمدهای عمومی اهمیت دارد، بلکه مهمتر است. رونق اقتصاد، ابزار است و هدف نهایی، عدالت اجتماعی است. برای تامین این هدف، باید قاطعانه با دو طیف «رانت طلب»، و
«جریان معاندِ همسو با دشمن در عرصههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی» مبارزه کرد
9⃣ برخی موسسات و شرکتهای پردرآمد در دو عرصه عمومی و دولتی، همچنان در اختیار مدیران ناهمسو با مواضع عدالت خواهانه دولت و انقلاب اسلامی قرار دارند، یا حتی برخی مدیران آنها تغییر کردهاند، اما روندهای قبلی در زمینه رانتسازی و تامین مالی محافل معاند، همچنان ادامه دارد. سخن از صدها هزار میلیارد تومان منابع ملی است که به حلقوم اشرافیت معارض با آرمانهای انقلاب سرازیر شده و بستر پرورش فتنههای بزرگ علیه انقلاب و مردم بوده است. باید ریشه این بده- بستان و زالوصفتی برآمده از اشرافیت غربگرا را خشکاند.
🔟موضوع مهم دیگر، تامین امنیت اخلاقی و آسایش روانی جامعه، و رشد فضائل انسانی است. دستگاهها نمیتوانند بدون تامین قانونمندی، مسئولیتپذیری و سلامت در حوزههای پردازش افکار عمومی، ادعا کنند در تراز مسئولیت در جمهوری اسلامی کار میکنند. نقش وزارت خانههای ارشاد، ارتباطات، علوم، و آموزش و پرورش منحصر به فرد است. نه به آن سیاستزدگی دولتهای غربگرا که حتی مدیران ورزشی و مدیران وزارت علوم و رؤسای دانشگاهها و ارشاد و آموزش و پرورش و... را از میان چهرههای کار کشته سیاست باز انتخاب میکردند، و نه به ضعف تشخیص در میان برخی مدیران فعلی که رفتارشان، حاکی بیگانگی با شرایط عمومی کشور و جبههبندی دوستان و دشمنان انقلاب است. از همین منفذ هم هست که شبکههای نفوذ، تحریف و معارضه، مجال فعالیت افسار گسیخته و حتی تامین مالی از سوی برخی موسسات و شرکتهای بزرگ را پیدا میکنند.
🖋محمد ایمانی
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3191
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4331
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14651
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2839
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-61447332413587661/1691503187620
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
🔵 *پاسخ به شبهات و شایعات لواط و همجنسگرایی مسئولین و روحانیون:*
اخیرا در فضای مجازی زیاد میگویند که آخوندها لواط کارند!، دوتا باجناق چه نونی بهم قرض میدهند!، فلان
مسئول ریشو و یقه بسته به نوجوان ها تجاوز میکرده!، اون یکی قاری معروف قرآن بوده با
شاگرداش بعععله!، آقا بیا ببین پسر سردار فلانی با پاسدار بهمانی چیکار دارند میکنند!، ....
و حالا داستان
های جدیدتر هم قراره از راه برسه!.
http://pasokhgooyan.blogfa.com
خب!، در این روزها خیلی از این دست خبرها میشنویم که همیشه یک پای ماجرا یک مسئول با ظاهر مذهبی است یا طرف یک آخوند است که بله واعظان که این جلوه در محراب و منبر میکنند. چون به خلوت میروند آن کارِ دیگر میکنند.
خلاصه ای مردم، اینها دارند الکی به شما میگن این کارها بد است و به جهنم میروید!. یا لواط و همجنسبازی خوبه
و اینا دارند دروغ میگویند!، یا نه اصلا جهنم و بهشتی وجود ندارد!.
خلاصه حسابی سوهان اعتقادات مردم میشوند و با پخش این مطالب اینقدر پروپاگاندا درست میکنند که شما اگر آخوند و ریشدار و قاری قرآن و کلاس قرآن و حتی پسر بچه مذهبی ببینید، اتوماتیک (خودبخودی) یاد این بیفتید که بله همه اینها اهل دل هستند و مورد عنایت واقع شدهاند!. ناخواسته از آخوند و
مذهبیها حالت بهم بخورد!.
اول باید بگیم که بر فرض این افرادی که اسمش را میشنویم، با افتخار این کارهای قبیح را انجام دادهاند، حله؟!، دیگه بدتر از این که نیست!، یعنی طرف نه تنها پشیمان نیست، بهش افتخار هم میکند. خب چند نفر هستند؟ بیاید بشماریم، 5 تا ؟ ۱۰ تا ؟ ۱۰۰ تا ؟ بیشتر که نیست!. یعنی اگه ۱۰۰ تا
آخوند آمدند دزدی کردند، قتل انجام دادند، زنا با زن شوهردار کردند، نفری به پنج تا نوجوان تجاوز کردند، شراب خوردند، احتکار کردند، اختلاس کردند، دیگه بدتر از اینها که نداریم!، آیا این یعنی بقیه آخوندها و مذهبی ها و مسئولین هم همینطور هستند!؟
یعنی انسانیت شما این حکم را میدهد که اگر ده تا آدم بد و پلید در یک صنف دیدم، بقیه شان هم قطعا اهل همین کثافت کاری ها هستند!؟ این است مسلمانی!؟ این است پندار نیک!؟ این است انسانیت!؟
آن دینداری که این عمل شنیع را انجام داده، آیا دینش گفته است که برود لواط کند یا لواط بدهد!؟
در قرآن آمده است!؟ در سیره اهل بیت علیهم السلام آمده است!؟ مراجع تقلید حکم به حلال بودنش دادهاند!؟
اگر همه آخوندها و مذهبی ها و مسلمانها، اهل همجنسبازی باشند، آیا دلیل میشود بر بد بودن آن
دین!؟ اینها رفتند سراغ هوای نفسشان، قرآن و روایات چه گناهی دارند!؟
برعکسش هم همین است، اگر یک مکتب فکری بگوید همه چیز آزاد است! هرگونه روابط حتی با حیوانات هم آزاد است، اما مردمش همه اهل ازدواج و رابطه حلال باشند، باز هم آن مکتب جای نقد دارد و ضد اخلاقی است.
دین که با رفتار من آخوند تایید یا رد نمیشود!، من آخوند مصطفی محمدی فردا ممکن است هزار تا فیلم ازم دربیاد، هزار تا کثافت کاری کنم، از کجا معلوم!؟ کی تضمین میده تسلیم شهوتش نشود؟!
شما باید بگی بعععله این هم دین اسلام؟! این هم مکتب تشیع؟! این هم حوزه علمیه؟! این هم از آخوندها!؟
بابا من خطا کردم، مسلمان، انسان، آزادمرد، گناه منو را ننویس پای آن طلبهای مثل هادی ذوالفقاری که در کل مسیری که از بغداد میگذشت چفیه مینداخت روی صورتش تا نامحرم نبیند تا برسند اول جاده نجف، میگفت یه نگاه حرام آدم را خیلی عقب میندازد، باید چشم را از نامحرم
حفظ کرد تا توفیق شهادت را از دست ندهیم،
یا آن سپاهی و مذهبی مثل شهید حمید سیاهکالی که خانمش میگفت حتی تلوزیون ایران خودمان را هم بزور نگاه میکرد بخاطر کنترل چشم و گوشش.
بله من نخاله ام اما حساب من را بنویس در دفتر خودم، به بقیه تعمیم ندهید، نه تنها من به هیچ کسی نباید تعمیم بدهیم، اگر رفتی مثلا تبریز چند تا ترک زبان ریختند سرت و کتکت زدند و اموالت را دزدیدند، نامردی است بگویی ترک ها دزد و غارت گرند، نه عزیزم تبریزی ها، زنجانی ها، همه جای ایران آدم های سالم و بامرام و مهمان نوازی هستند، آدم عوضی همه جا پیدا میشود.
دیگه نباید بگویی بچه ام را میفرستم کلاس قرآن محل مان چونکه اینها هم بعععله!.
اگر با دیدن دوتا کلیپ گفتی آخوندها همه شان فلان کاره اند و هرجا نشستی پاشدی پیش همه هی اینا را پخش کردی این را بدان که آن طرف اگر یک گناه بزرگ کرد که قطعا سزاش را میبیند، اما تو به گناهش ضریب دادی، فرهنگش کردی، اشاعه اش دادی، طرف در خفا انجام داده، اما تو ظاهر و آشکارش کردی، نمیگویم نباید با طرف برخورد بشه ها، نمیگویم باید سرپوش گذاشت، باید باهاش حتما برخورد بشود،
پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
شدیدتر از یک آدم غیر مسئول، سنگین تر از غیر آخوند، دوبرابر مجازات بشوند. آیه قرآن داریم خطاب به زن های پیامبر که شما اگر دچار گناه آشکاری بشوید، دوبرابر سایر زن ها مجازات میشوند، چونکه منتسب به پیامبر هستند، اینها دارند چهره دین را خراب میکنند، باید هم بیشتر و شدیدتر مجازات بشوند، میخواستی مسئول نشوی!، میخواستی آخوند نشوی!، آقا مصطفی!!
اما تویی که این کلیپ ها را میبینی و این خبرها را میشنوی هم یک وظیفه داری، حق نداری آبروی طرف را ببری، حق نداری مردم را نسبت به دین دلسرد کنی، حق نداری ذهنیت بد ایجاد کنی نسبت به بقیه مومنین، قطعا اگر به آخرت و حساب و کتاب ایمان داری، بدان که مجازات این
کارت سخت تر از آن گناهکاره است
چرا که طرف گناه را علنی انجام داد، خودش آمد استوری کرد، با افتخار ازش یاد کرد، پخشش کن، آبروش را ببر، چون گناه آشکار است، فسق علنی است، اگر در دادگاه اثبات شد، خبرش را پخش کن،
حالا اگر تو براندازی و برات مهم نیست این چیزها و فقط هدفت زدن نظام است، یا کافری به بهشت و جهنم، که خب تکلیفت معلوم است، انجامش بده. اما منتظر کارماش باش، سر خودت هم آمد فقط
لبخند بزن. جالبه خودش داره میجنگد برای آزاد شدن همجنسبازی، بعد میگوید وای وای وای وای این آخوندا چقدر بی اخلاقاند!. نمیری از تناقض!!.
به هرحال عزیزان! بیشترین هجمه رسانه ها روی آخونداست،چرا!؟ چونکه تا اینها بدنام نشوند، نمیتوانند دین را از مردم بگیرند.
از زمان مرحوم میرزای شیرازی و بعد از فتوای معروف تحریم توتون و تنباکو هم شروع شده و مال الآن هم نیست، دشمن خوب فهمید کجا را باید بزند.
خیلی از این خبرهایی هم که میرسد دروغ است، طرف فیلم رابطه جنسی دو تا اسپانیایی را برداشته و به اسم دوتا مذهبی ایرانی جا زده!، هوش مصنوعی هم که بیشتر فراگیر بشود، قطعا میتوانند فیلم مبتذل من را هم شبیه سازی کنند. شما هم اگر زودباور باشی، براحتی میشوی ملعبه دست آنها و آبروی من را با
انتشارش میبری، من هم برزخ منتظرت میمانم تا ثوابها که نه) ثواب باقی نمانده ( گناهام را بندازم گردنت.
عزیزجان تا با چشم خودت ندیدی یا خودش اعتراف نکرده یا در دادگاه اثبات نشده، آبروی هیچ کسی را نبر، حتی کافرش.
این را هم بگویم که دین خدا متکی به من آخوند نیست که با زدن من با بردن آبروی من، نابود بشود.
اینها هم کور خواندهاند، وعده خدا حق است، لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِِّینِ کُلِِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ، دین اسلام همه جا را فرا میگیرد هرچند این مشرکین خوششان نیاید.
من هم از اسلام دفاع میکنم، نه از آخوند، نه از ریش و یقه ی بسته، قبلا گفتم آخوند بلندگوی دین است، بلندگو ممکنه خراب بشود، اما دین نه.
اما یه پیام هم دارم خدمت مسئولین قضایی کشور، عزیزان! الآن مثل زمان قدیم نیست که بخواهید سرپوش بگذارید روی قضیه، شما باید قبل از اینکه رسانه های دشمن بیایند روایت دروغ را پخش کنند،
اصل خبر را ببرید، ذهن ها را روشن کنید، بگویید اتهام را، واسه خود طرف هم خوب است، ذهن مردم را معطل نگذاريد، تا شما بجنبید هزار تا ماجرا ازش میسازند، کلی ازش کلیپ در میاد، شما خواستی
آبرویش حفظ بشود بدتر با تعلل تان ده جور وصله بهش میچسبانند، بابا مردم را هم لحاظ کنید، مردم حقشان است بدانند که ماجرای آقای طوسی چی شد آخرش!؟ آقای ثقتی چی میشود!؟ خب حق بدهید به مردم که به خبر شما اعتماد نکنند، اونی پیروزه که اولین خبر رو برده، اولین روایت کار را
تمام میکند، درست یا غلط، بابا این دیگه از اصول اولیه مدیریت رسانه است،
ما مردم هم سعی میکنیم زود قضاوت نکنیم، باشه چشم، اما شما هم بجنبید، ما هرچی سرچ میکنیم ببینیم یک مرجع رسمی یک خبر دقیق و درست میدهد یا نه هیچی پیدا نمیکنیم، اما از آنطرف تا دلتان بخواهد کلیپ و تحلیل پشت سر هم میآید.
خدا عاقبت مان را ختم بخیر کند در این بلبشوی آخرالزمان.
🖋حجتالاسلام مصطفی محمدی
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3192
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4336
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14656
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2844
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-5715758149283556764/1691578691929
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴شبهه:
روزنامه حزبی "سازندگی" (روزنامه اصلاحطلب) در مطلبی نوشت: «کسانی که امروز بر مسند دولت و مجلس نشستهاند، علاقهای به برگزاری انتخابات رقابتی و پرشور ندارند. اقدامی که مجلس و دولت برای اضافه کردن مرحله ثبتنام زودهنگام تحت عنوان پیشثبتنام انجام دادند، نشان میدهد که علاقهمند به حضور افراد توانا و موثر در انتخابات نیستند!. حتی علاقهای به مشارکت جدی مردم هم ندارند.»!!
🔵پاسخ:
🔹شما (اصلاحطلبان) چه زمانی به صندوق رأی پایبند بودهاید که سنگ آن را به سینه میزنید؟!
🔹مدعیان اصلاحات همواره بر طبل جمهوریت و انتخابات حداکثری میکوبند و سنگ صندوق رای را به سینه میزنند، این در حالی است که پیشینه این جریان نشان میدهد آنها اصولا درکی از صندوق رای نداشته و میانه خوبی هم با انتخابات پرشور ندارند!.
🔹مدعیان اصلاحات هرگاه در انتخاباتی با مشارکت بالا حضور یابند و با رای مردم، نتیجه را به حریف واگذار کنند، صندوق رای را بیاعتبار دانسته و به آشوب و اردوکشی خیابانی روی میآورند (سال 1388).
🔹(اصلاحطلبان) هرگاه در انتخابات ولو با فاصله کم پیروز شوند، ابتدا مستانه بر طبل پیروزی میکوبند و به مخالفین حمله میکنند، و آن گاه که ناکارآمدیشان آشکار شد، با فرافکنی مشکلات را به گردن دیگران انداخته و حاضر به عذرخواهی از ملت نمیشوند. (سال 1392)
🔹آنها هرگاه احساس کنند جایگاهی میان مردم یا کاندیدایی برای معرفی ندارند، از عرصه انتخابات کنار رفته و حاکمیت را مقصر میکنند! (سال 1400)
🔹همین طیف از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، در رسانههای خود به طور گسترده به انکار دستاوردهای دولت و بزرگنمایی اخبار منفی و در نتیجه ناامیدسازی مردم میپردازند و در عین حال مدعی میشوند که اگر انتخابات پرشور نباشد، مقصر حاکمیت است!
🖋کیهان
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3193
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4338
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14658
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2846
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-54228419529792566/1691635099790
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com
💠 *١٣ حکم مسائل شرعی از احکام دین:*
١_سلام دادن به امام حسین(ع) در نماز.
٢_حکم وضو با انگشتر.
٣_خواندن زیارتعاشورا در ایام عادت ماهانه.
۴_وظیفۀ مأموم بعد از قطع اتصال جماعت.
۵_تماس با نام معصومین علیهم السلام بر روی انگشتر.
۶_فراموش کردن مدت زمان نذر.
٧_حد اسراف.
٨_خواندن چند سوره در یک رکعت نماز.
٩_غلوّ در مداحى.
١٠_خشک شدن رطوبت برای مسح.
١١_اینکه فرمودهاند زن لباس مردانه نپوشد و مرد لباس زنانه.
١٢_وظیفه ماموم هنگام اشتباه امام در قرائت.
١٣_جهل به بلوغ و نمازهای قضا شده.
http://pasokhgooyan.blogfa.com
1⃣ *سلام دادن به امام حسین(ع) در نماز:*
سؤال: آیا سلام دادن به امام حسین (علیه السلام) در قنوت نماز اشکال دارد؟ در صورتی که این کار را در نمازهای گذشته کرده باشد، چه حکمی دارد؟
پاسخ: به طور کلی خطاب به غیر خداوند در نماز، موجب باطل شدن نماز می شود؛ البته اگر به خاطر جهل به حکم، نماز خود را با انجام این کار صحیح می دانسته، نمازهای گذشته قضا ندارد ولی بنابر احتیاط واجب باید سجده سهو انجام دهد.
2⃣ *حکم وضو با انگشتر:*
وجود انگشتر و دستبند و مانند آن اگر مانع رسیدن آب نباشد، براى وضو ضررى ندارد و مى تواند آن را جابه جا کند تا آب به زیر آن برسد و شسته شود.
📚 رساله آیت الله مکارم/مسأله ۳۲۱
🔹نکات:
١_ساعت، دستبند، النگو، مچ بند و... نیز همین حکم را دارند.
٢_از این مسأله فهمیده می شود که ملاک در شستن اعضا، رسیدن آب به تمام آنهاست و نیاز نیست که اعضا حتما با دست کشیدن شسته شوند.
3⃣ *خواندن زیارتعاشورا در ایام عادت ماهانه:*
پرسش: در ایام عادتماهانه خواندن زیارتعاشورا چه حکمی دارد؟
پاسخ: خواندن زیارت عاشورا، با داشتن عذرشرعی، اشکال ندارد؛ ولی خواندن نماززیارت در چنین ایامی صحیح نیست.
4⃣ *وظیفۀ مأموم بعد از قطع اتصال جماعت:*
اگر مأموم بعد از اتمام قرائت امام جماعت نیّت فرادا کند، لازم نیست قرائت را بخواند؛ امّا اگر مأموم در اثنای قرائت قصد انفراد کند، چنانچه بعد از اتمام حمد عدول کند نیاز نیست حمد را بخواند و اگر در اثنای حمد یا سوره، عدول کند احتیاط واجب آن است که آن را از ابتدا به قصد قربت مطلقه (نه به قصد ورود) بخواند.
📚 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۷۵۲
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
5⃣ *تماس با نام معصومین علیهم السلام بر روی انگشتر:*
سوال: اگر نام معصومین علیهم السلام بر روی نگین انگشتر باشد، آیا لازم است با وضو روی آن دست بکشیم یا خیر؟
جواب: برای لمس نام معصومین (علیهم السلام) بنا بر احتیاط واجب وضو لازم است.
📚منبع: KHAMENEI.IR
6⃣ *فراموش کردن مدت زمان نذر:*
سوال:کسی که نذر کرده به صیغه شرعی، روزی ۲۵۰ صلوات بفرستد ولی یادش نیست دقیقا گفته تا وقتی که می تواند یا تا وقتی زنده است و الان سه ساله که صلواتی که نذر کرده را نفرستاده تکلیفش چیست ؟
جواب:
🔹مقام معظم رهبری: در فرض سوال باید کفاره شکستن نذر بپردازد و آن عبارت است از اطعام ده فقیر یا پوشاندن آنها و در صورت عدم تمکن سه روز روزه گرفتن می باشد و دیگر عمل به نذر مذکور واجب نمی باشد.
🔹آیت الله #مکارم: تا زمانی که می تواند یعنی تا وقتی که عسر و حرج ندارد باید به نذرش عمل کند.
🔹آیت الله #سیستانی: باید کفاره بدهد.
📚 پینوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: 9kz7wky.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، کد استفتاء: 9809190086.
[3]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله سیستانی ، کد استفتاء:.927126
7⃣ *حد اسراف:*
سؤال: گفته می شود که استفاده از نیروی برق برای روشنایی بیشتر از مقدار نیاز، اسراف محسوب نمی شود، آیا این سخن صحیح است؟
پاسخ: شکی نیست که استفاده و مصرف هر چیز حتّی نیروی برق و نور چراغ بیشتر از مقدار نیاز، اسراف محسوب می شود. آن چه صحیح است سخن منقول از رسول الله(صلّی الله علیه وآله) است که می فرماید: «لاسَرَف فی خیر» در کار خیر، اسراف وجود ندارد.
8⃣ *خواندن چند سوره در یک رکعت نماز:*
سؤال:آیا میتوان در دو رکعت اول نماز به جای یک سوره، دو یا چند سوره بخوانیم؟
پاسخ:
🔹 در مورد سؤال، در رکعت اول و دوم نمازهای واجب، بعد از حمد خواندن بیش از یک سوره، کراهت دارد؛ البته سوره فیل و قریش یک سوره محسوب میشوند و همچنین سوره ضُحی و اِنشراح و لذا خواندن یکی از اینها کافی نیست و میبایست سوره دوم هم خوانده شود.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
9⃣ *غلوّ در مداحى:*
پرسش: برخى از ذاكرين در مدح اهلبيت عليهم السلام تعبيراتى مانند زهرا پرستم، على پرستم، لااله الا الزهراء و ... مطرح مىكنند. اين گونه الفاظ چه حكمى دارد؟
پاسخ: نبايد مسائلى كه خلاف شأن ائمه است، مطرح شود. (1)
پرسش: گفتن ذكرهايى مثل خداى من حسين من، من علىاللهىام و ... چه حكمى دارد؟
پاسخ: جايز نيست و بايد ترك شود. (2)
📚 پی نوشت:
1. مسائل جديد، ج 1، ص 41، استفتائات بهجت، ج 4، س 6395 و 6396.
2. استفتائات آيت الله جوادى آملى، ص 114.
🔟 *خشک شدن رطوبت برای مسح:*
سوال: اگر رطوبت باقیمانده در دست که برای کشیدن مسح لازم است، خشک شود، وظیفه چیست؟
پاسخ:
🔹آیات عظام: امام، صافی، نوری، مکارم، بهجت، فاضل: از سایر اعضا رطوبت بگیرد. (رعایت ترتیب بین آنها لازم نیست)
🔹رهبری: باید از ریش یا ابرو رطوبت بگیرد.
🔹آیات عظام: سیستانی و زنجانی: بنابر احتیاط واجب از ریش خود رطوبت بگیرد.
🔹آیات عظام: وحید: باید از ریش خود رطوبت بگیرد.
📚منبع: امام: تحریر الوسیله، وضو، م 17؛ رهبری: رساله آموزشی، ج 1، ص 54، م 3؛ سیستانی، نوری، مکارم، فاضل، اراکی: عروه الوثقی، الوضو، فصل فی افعال الوضو، م 25؛ وحید، تبریزی و خویی: منهاج الصالحین، الوضو، فی کیفیه الوضو، الثالث، م 93؛ صافی و گلپایگانی: هدایه العباد، ج 1، وضو، م 110؛ بهجت: وسیله النجاه، م 100؛ توضیح المسائل 16 مرجع، ج 1، م 257.
>>> بر گرفته از کتاب «احکام کاربردی؛ وضو، غسل، تیمم»، اسماعیل زارعی، ص 26.
1⃣1⃣ *اینکه فرمودهاند زن لباس مردانه نپوشد و مرد لباس زنانه:*
پرسش:
الف) آیا این پوشیدن در اجتماع مطرح است یا اگر درجای خلوت هم باشد اشکال دارد؟
ب) آیا دمپایی نیز شامل این حکم می شود؟
پاسخ:
الف) فرقی بین اجتماع و خلوت نیست.
ب) [پوشیدن دمپایی] اشکال ندارد.
📚امام خامنهای/احکام روابط/سوال ۱۵۸
2⃣1⃣ *وظیفه ماموم هنگام اشتباه امام در قرائت:*
سؤال: اگر امام جماعت در قرائت حمد و سوره سهواً آیهای را نخواند یا اشتباه بخواند و متوجّه سهو خویش نشود، اما مأموم متوجّه شود، در این حالت وظیفه ماموم چیست؟
جواب: اگر مأموم قبل از رکوع متوجه اشتباه امام شود، می تواند به نحوی امام جماعت را متوجه اشتباه کند والا باید نیت فرادا کند و خودش قرائت صحیح را بخواند و نماز را ادامه دهد.
اما اگر بعد از رکوع متوجه اشتباه شود، نماز به صورت جماعت صحیح است.
📚 منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
3⃣1⃣ *جهل به بلوغ و نمازهای قضا شده:*
سؤال: آیا نمازهای خوانده نشده در زمانی که ما نمیدانستیم به بلوغ رسیدهایم یعنی قبل از ۱۵ سالگی و حالا میدانیم که آن زمان به بلوغ رسیده بودیم، باید خوانده شوند؟
پاسخ: به هر حال، هر مقدار از نمازها را که یقین دارید پس از رسیدن به سن بلوغ نخواندهاید، باید قضا نمایید و نسبت به مقدار مشکوک تکلیفی ندارید.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
🖋احکام دین
📤پاسخگویان: وبلاگ امور فرهنگی و پاسخ به شایعات و شبهات فضای مجازی هیئت محبین انصار المهدی(عج)👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com
عضویت در کانالهای واتس آپ، تلگرام، ایتا، سروش، بله:👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1708
در وبلاگ:
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3194
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/4339
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14659
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/2847
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/1045255704479395435/1691685510093
*حسینیه و هیئت:*👇
http://pasokhgooyan.blogfa.com/category/8
*وبلاگ فرهنگی هیئت المهدی*
http://pasokhgooyan.blogfa.com