دیدگاه مرحوم علامه طباطبایی در معاد
مرحوم علامه در توجيه معاد جسماني وعينيت ميان مقبور و محشور مي فرمايد: انسان مركب از نفس و بدن است و بدن انسان در اين دنيا همواره در معرض تحليل است و هر چه اجزاي مركب تغييركند مركب نيز به تبع او تغيير خواهد كرد لذا انسان در هر آني غير از انسان در آن قبل است در حالي كه شخصيت انسان به نفس وروح او مي باشد كه از ماده و تغييرات ماده منزه مي باشد و آنچه از كلام خداوند استفاده مي شود اين است كه نفس با موت بدن نمي ميرد و همواره محفوظ است تا اينكه به سوي خداوند رجوع نمايد پس بدني كه در سراي اخروي براي انسان است اگر با بدن دنيوي او مقايسه شود مانند آن است نه انكه عين او باشد اما اگر صاحب بدن اخروي با صاحب بدن دنيوي مقايسه شود عين او مي باشد چون تشخص انسان به نفس اوست و نفس در هر دو يكي است وچون مشركان خلق بدن جديد را امري عجيب مي شمردند خداوند به آنان پاسخ مي دهد كه خلق بدني همانند بدن هاي ابتدايي ممكن است اما انكه خود انسان هايي كه در دنيا مي زيسته اند به سراي آخرت وارد مي شوند اين در صورتي تمام است كه نفوس و ارواح انسان ها به بدن هاي مخلوق جديد تعلق گيرد .(الميزان ،ج17،ص114)
برگرفته از کانال تلگرامی آغاز و انجام
همسران پیامبر!
✍علی طبیعت پور
❇️ پیامبر تا ٢٥ سالگی مجرد است و به گواهی تمام اسناد و متون تاریخی در کل این ٢٥ سال دوران نوجوانی و جوانی در نهایت پاکدامنی و قداست زندگی میکند. گویی در این دوران وی رهبانیّت اختیار کرده است.
❇️ پیامبر در ٢٥ سالگی با «خدیجه» که «بیش از ١٠ سال» از وی بزرگتر است ازدواج میکند و تا وفات وی، ٢٥ سال، تنها همسر پیامبر، خدیجه است. اینک پیامبر ٥٠ ساله میباشد.
❇️ پیامبر تا ٣ سال در سوگ حضرت خدیجه است و همسری اختیار نمیکند،
اینک پیامبر ٥٣ ساله است.
❇️ پیامبر در ٥٣ سالگی با «سوده بنتزمعهبنقیس» که ٥٠ ساله، شویمرده و بدونسرپرست است، ازدواج میکند و تا ٣ سال تنها همسر پیامبر سوده میباشد.
❇️ اینک رسول خدا ٥٦ ساله است. وی فقط هفتسال دیگر در این دنیای خاکی خواهد بود.
❇️ پیامبر در هفتسال آخر حیات خود ١١ همسر دیگر برمیگزیند که تعدادی از آنان به دلیل کهولتِ سن فوت میکنند.
❇️ تمامی پرسشهایی که در مورد همسران پیامبر مطرح است در مورد همین هفتسال آخر زندگی پیامبر است.
🔴 چند نکته در مورد این هفتسال:
🔸یکم: این هفتسال از پر مشغلهترین دوران حیات پیامبر است. مشکلات داخلی مدینه، چون اختلافهای اوس و خزرج، مهاجر و انصار، یهودیان داخل مدینه با مسلمین از یک طرف، و تربیت مردم تازه مسلمان این شهر، یکی از صدها مشکلات پیامبر در این هفتسال است. در شرایطی که مدینه هر لحظه در معرض هجوم قبایل اطراف است، لاجرم پیامبر و یارانش مدام در حال آمادهباش جنگیاند.
🔸دوم: در این هفتسال قوای جسمانی پیامبر در اثر پیری و بیماری، که آخرالامر او را از پای درمیآورد، روز به روز در حال تحلیل رفتن است.
🔸سوم: تعدادی از این زنان، شویمرده و یا بیسرپرست هستند که از مکّه یا شهرهای دیگر به مدینه پناهنده، و یا فرستاده شدهاند. لذا در مدینه از حمایت اقوام خود نیز بیبهرهاند.
سوده بنتزمعه، زینب بنتخزیمة، امسلمه، ماریه قبطیه اینچنیناند.
🔸چهارم: مابقی این زنان، دختران سران قبایل ذی نفوذی بودند که پیامبر با این ازدواجها، هوشمندانه روابط خصمانۀ آنها را تلطیف نمود و با کمترین خونریزی، صلح و سازش را با آنان برقرار نمود.
عایشه و حفصه، دختران دو تن از بانفوذترین مهاجران از مکّه یعنی ابوبکر و عمر بودند.
رمله، دختر بزرگترین دشمن پیامبر یعنی ابوسفیان بود.
زینب بنتجحش، از بنیمخزوم یکی از پرنفوذترین طوایف قریش بود.
ریحانه و صفیه، دختران سران دو قبیلۀ یهودی بودند.
جویریه، دختر یکی از سران قبیله خزاعه بود که بعد از آن وصلت، خزاعه یکی از متحدین استراتژیک مسلمانان شدند.
🔸پنجم: در این هفتسال که پیامبر حکومت شهر مدینه را دارد و سال به سال از لحاظ سیاسی قویتر میشود، بزرگان انصار (ساکنان اصلی مدینه) حاضر بودند که جوانترین و زیباترین دختران خود را به عقد پیامبر درآورند. ولی در میان این ١١ همسر، هیچ زن انصاری دیده نمیشود، چرا که در مورد زنان انصار هیچیک از دو دلیل اجتماعی و سیاسی پیش گفته وجود ندارد.
✅ بنابراین ازدواجهای ١١ گانۀ پیامبر در این مدّت نه تنها رنگی از لذّتجویی ندارد، بلکه ایثاری شگرف از این روح متعالی است که حتی از خصوصیترین و شخصیترین امور زندگی خود، یعنی زناشویی، در خدمت اهداف انسانی و الهی خود میگذرد.
لینک گروه در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/JsgIpTf31whGSs80EWSDwh
لینک کانال در ایتا و تلگرام👇
@pasokhtext
@pasokhtext
آیا علمای شیعه قبل از امام خمینی (ره) هم به #ولایت _فقیه اعتقاد داشتند؟
نظر علامه حلی (ره) درباره ولایت فقیه
https://eitaa.com/pasokhtext
آیا علمای شیعه قبل از امام خمینی (ره) هم به #ولایت _فقیه اعتقاد داشتند؟
نظر شیخ مفید (ره) درباره ولایت فقیه
https://eitaa.com/pasokhtext
🔹 تعداد همسران امام حسن مجتبی(علیه السلام)
❓اینکه گاهی گفته میشود امام حسن مجتبی(ع) سیصد همسر داشته تا چه اندازه درست است؟
● شبهۀ مربوط به تعداد زوجات امام حسن مجتبی(ع) یک شبهۀ قدیمی است که اضافه بر محققان شیعی حتی برخی از نویسندگان و محققان اهل سنت نیز مطالب تحقیقی و نسبتاً مفصلی در رد این شبهه و مبرا بودن امام حسن مجتبی(ع) از این افتراء نوشتهاند.
راجع به منبع این شبهه، یادم است مرحوم شهید محراب آیةالله سید اسدالله مدنی تبریزی(ره) در شبهای ماه مبارک رمضان در نجف اشرف، در مسجد شیخ انصاری منبر علمایی میرفت و هر دو شب از منبرش در ماه مبارک را به یکی از معصومین(عليهم السلام) اختصاص داده بود و در همین منبرها این شبهه را نیز مطرح و سپس بیان کرد که قدیمیترین کتابی که این عدد سیصد همسر را گفته کتاب «قُوْت القلوب»1️⃣ است.
کتاب «قوت القلوب في معاملة المحبوب، ووصف طريق المريد إلى مقام التوحيد» بمعنای مایۀ حیات قلبها در معامله با محبوب و بیان راه رسیدن مرید به مقام توحید، تألیف ابوطالب مکی متوفای ٣٨٦ق در بغداد است که چون در مکه پرورش یافته به مکی معروف شده.
این کتاب در بیان آدابِ سلوک صوفیانه و از مشهورترین و مهمترین منابع صوفیه و یکی از منابع کتاب «إحیاء علوم الدینِ» غزالی است که در موارد متعدد به آن استناد کرده است.
ابوطالب مکی در بغداد سکنی گزید و حالت عارفانه و صوفیانهای داشته و گفته میشود گرسنگی شدیدی به خود میداد و سالها خوراکش برگ و علف و ریشۀ گیاهان صحرا بود و به ریاضت و تجرّد میگذراند و ازدواج نکرد.
و قابل توجه اینکه علمای اهل سنت تصریح کردهاند که این کتاب حاوی مطالب جعلی و عقاید باطل و فاسد است. و از جمله اعتقادات وی اینکه: «هیچ چیزی برای مخلوقین پرضررتر از خالق نیست!»2️⃣.
وی مجلس وعظی در مسجد مرکزی بغداد، جامع منصور3️⃣، داشته و این مطلبِ بیپایه علیه امام را در آنجا مطرح کرده بدون آنکه سندی برای این ادعایش بیاورد و بگوید از که شنیده و اشخاصی را بعنوان واسطههای نقل این خبر از زمان امام حسن(ع) نام بیاورد، یا کتاب و منبعی را برای این خبرش ذکر کند.
و روشن است که چنین خبری هیچ اعتباری ندارد.
وانگهی اگر فرضاً امام حسن(ع) سیصد همسر داشته پس آثار این سیصد همسر چیست و کجاست!؟
به تعبیر دیگر با وجود سیصد همسر میباید بطور طبیعی امام حسن(ع) بیش از سایر امامان فرزند میداشت و سادات حسنی خیلی بیش از مثلاً سادات موسوی میبودند.
❓تعداد واقعی همسران و فرزندان امام مجتبی(ع) چقدر است؟
● مؤرخان بدون هیچ اختلافی در بیان تعداد و اسامی همسران امام حسن مجتبی(ع) هیچکدام بیش از پنج همسر نام نبردهاند، و فرزندان ایشان را نیز هیچکدام بیش از پانزده نفر نگفتهاند.
اینجا هم به همان ابهام برمیگردیم که اگر واقعاً تعداد همسران امام رقم بالایی و مثلاً سیصد زن میبود پس چرا تنها پنج تن از آنها شناخته شدهاند و بقیه هیچ نامی ندارند!؟
این ادعا، این علامت استفهام بزرگ را دارد.
❓چه انگیزهای برای جعل و نشر اینگونه مطالب دروغ وجود داشت؟
● دولت عباسیان در حدود نیمههای قرن چهارم هجری یعنی در اوج قدرتش گرفتار قیامهای متعددی به رهبری علویان بود که بیشترشان از سادات حسنی بودند. لذا عباسیان انگیزۀ توهین و تحقیر سادات حسنی را داشتند و متأسفانه از راه توهین مستقیم و غیرمستقیم به امام حسن مجتبی(ع) این خواستۀ خود را تأمین میکردند.
گاه به صراحت وگاه در لفافه به سادات حسنی میگفتند افتخارتان به جدتان حسن مجتبی است درصورتی که ایشان چنین و چنان بوده پس شما هم انگیزههای شهوانی دارید ومیخواهید به پول وامکاناتی برسید!
📓 مجموعۀ مصاحبهها: ٤٥٣- ٤٥٥.
ـــــــــــــــــــ
1️⃣ قوْت القلوب ٢: ٤٠٨: «وتزوج الحسن بن علي(رضي الله عنهما) مائتين وخمسين امرأة وقيل ثلاثمائة»
2️⃣ در منابع مربوطه مطالب این دو منبع دربارۀ وی نقل وتأیید ضمنی شده؛
- تاريخ بغداد (الخطيب البغدادي، ٤٦٣ق) ٣: ٣٠٣/ شمارۀ ١٣٩٥:
«صنّف كتاباً سمّاه "قُوْت القلوب".. ذكر فيه أشياء منكرة مستشنعة في الصفات.. وقال لي أبو طاهر محمد بن علي بن العلاف: كان.. من أهل الجبل.. وقدِم بغداد فاجتمع الناس عليه في مجلس الوعظ فخلط في كلامه. وحُفظ عنه أنه قال: «ليس على المخلوقين أضرُّ من الخالق!» فبدعه الناس وهجروه، وامتنع المكي [من الوعظ]»
- تلبيس إبليس (ابن الجوزي، ٥٩٧ق): ١٥٩:
«وصنف لهم أبو طالب المكي "قوت القلوب" فذكر فيه الأحاديث الباطلة وما لا يستند فيه إلى أصل، من صلوات الأيام والليالي وغير ذلك من الموضوع، وذكر فيه الإعتقاد الفاسد. وردّد فيه قول "قال بعض المكاشفين" وهذا كلام فارغ. وذكر فيه عن بعض الصوفية أن الله(عز وجل) يتجلى في الدنيا لأوليائه!»
3️⃣ بعد از بنای بغداد توسط ابوجعفر المنصور، خلیفۀ عباسی، اولین مسجد جامعی که در بغداد ساخته شد ونماز جمعه در آن برپا میشد مسجد کاخ منصور بود و جامع المنصور نامیده شد.
@Yusufi_Ghara
✅ پاسخ استاد مطهری به یک شبهه مشهور درباره #روزه:
❗️روزه از نیروی کار میکاهد!!
🔺استاد مطهری : مگر بشر فقط باید کار بکند؟ مگر بشر یک ماشین است که حداکثر استحصال را باید از این ماشین کرد؟ مگر حیوانِ بارکش است؟
مگر بشر دل ندارد؟
مگر بشر روح ندارد؟
مگر بشر احتیاج به #تقوا ندارد؟
آیا بشر فقط احتیاج به یک چیز دارد و آن کار است؟
دیگر احتیاج به آدمیت ندارد؟
احتیاج به اینکه طبیعت سرکش را رام کند ندارد؟
احتیاج به اینکه شهوات خودش را بشکند ندارد؟
احتیاج به اینکه اراده عقلانی و انسانی خودش را تقویت کند ندارد؟
همه چیز را باید از دریچه #کار ببینیم و #کار فقط؟!
📚 کتاب اسلام و نیازهای زمان، ج ۱ ص۵۳،استادمطهری
🆘 @Roshangari_ir
@pasokhtext
@pasokhtext
🌼 شبهه:
روزه داران هیچ گاه حال گرسنگان را درک نخواهند کرد... زیرا به افطار اطمینان دارند!
در جواب باید گفت:
👈🏻 مخالفانِ روزه چطور؟
👈🏻آیا آنها که روزه نمی گیرند، حال فقرا را درک می کنند؟
🌼 چرا هر اتفاقی که در جامعه ی اسلامی می افتد، بلافاصله عده ای خود را در پشت فقرا و مستمندان و بدبخت ها و مریض ها و ... مخفی می کنند و شروع می کنند به نقد خدا پرستی...؟!
👈خب دوستان، روزه که به قول شما باعث درک حال فقرا نمی شود، پس حداقل شما که روزه نمیگیرید آستینها را بالا بزنید و فکری به حال فقرا بکنید!
چرا فقط بلدید اشکال وارد کنید؟! مگر نه اینست که همین روزه داران هستند که چه در طول ماه رمضان و چه در عید فطر و قربان، به کمک فقرا می آیند؟!
🍀اما حقیقت چیست؟ آیا واقعا روزه باعث درک حال فقرا می شود؟
می گوییم بله، حتی اگر حالت گرسنگی را که تا حدی موجب درک حال گرسنگان می شود در نظر نگیریم، روزه ی خالصانه باعث ایجاد «تقوا» می شود و تقوا محرّک بسیار نیرومندی برای کمک به مستمندان و فقراست.
اسلسل فضای معنوی رمضان، مردم را بیش از گذشته نسبت به این وظیفه ی مهم (یاری فقرا) سوق می دهد...
آنچه که باعث درک وضعیت دیگران می شود، دلسوزی است نه امید یا عدم امید به غذای افطار...!
تقوا به صورت بالقوه دلسوزی و انسانیت را ایجاد می کند...
@pasokhtext
@pasokhtext
🔹 معلم ریاضی گفت: بچه ها به جای روزه گرفتن ، دلی را به دست آورید ، گرسنه ای را سیر کنید!
گفتم ای استاد: اگر ما به جای معادله ریاضی در برگه امتحانی برای تو شعر زیبایی بنویسیم به ما نمره قبولی می دهی؟
و بدین سان من اخراج شدم ....😂
بحث جدی است چرا می خندی ؟!!
خداوند دانا ، اگر می خواست نمی توانست بگوید به جای روزه ، مثلا فقیر را سیر کن؟
می توانست .
🔹 مسلمان یعنی تسلیم امر خداوند ، او فرموده روزه بگیر با این کیفیت ، پس ما باید چنین کنیم
اینکه ما دلی را شاد کنیم ، شکمی را سیر کنیم ، دستی را بگیریم ، لطف ما به خدا نیست ، وظیفه است که باید انجام شود ، اما روزه هم باید بگیریم ، نماز هم بخوانیم و ...
🔹اگر کسی بگوید من به جای روزه ی واجب ، ۱۰هزار نماز می خوانم ، شرک ورزیده
و اگر کسی بگوید من به جای یک نماز واجب ، هزار روزه میگیرم ، هم شرک ورزیده
فهم خودش را بالاتر از فهم خدا دانسته است.
🔹 دقیقا مثل این است که بنّا بگوید من به جای آجر سیمان بیشتر می ریزم یا به جای سیمان ، ده برابر شن می ریزم!
اینگونه ساختمان ، ساخته نمی شود،
هر چیز به جای خود و این جایگاه را خدا می داند ، مسلمان باید تسلیم باشد.
البته می دانیم که روزه موجب تقواست و انسان باتقوا نمیتونه نسبت وظایفش درباره فقرا بی اعتنا باشد
🌹🔹🌹🔹🌹🔹🌹
@pasokhtext
@pasokhtext
هدایت شده از پاسخ صوتی پرسش ها و شبهات
4_6008138065707533910.mp3
3.59M
در شب عزاداری امیرالمؤمنین (علیه السلام) جای چه چیز مهمی در محافل و مراسم مذهبی خالی بود؟
جعلی بودن برخی از داستان های حاوی غلو و اغراق
اهمیت تلاوت وصیت های مولا علی ع در شبهای احیا
7.5 دقیقه صوت مهم که در سال 98 در ایام شهادت امام علی (ع) ضبط شد.
#خرافات #غلو #وصیتنامه #امام_علی (ع) #وصیت #امیرالمومنین (ع) #افضلیت
@shenakhtehadis
@pasokhvoice
شایعه درباره جبران نمازهای قضا شده
پرسش:
اخیرا روایتی در فضای مجازی منتشر شده که میگوید " هرکس نماز قضا دارد اگر صبح جمعه آخر ماه رمضان 4 رکعت نماز به شیوه خاصی بخواند و پس از آن نیز دعای " بسم الله ... یا سامع الصوت یا جامع الفوت ... صل علی محمد و وَ اجعَل لي فرجاً ... " را بخواند، در اینصورت نمازهای فوت شده ی دویست سال او جبران خواهد شد ..."
آیا این روایت صحت دارد؟
ضمنا برخی می گویند این حدیث در کتاب وسائل الشیعه آمده است. آیا واقعا چنین است؟
پاسخ:
1 - چنین روایت و چنین دعا و نمازی در هیچیک از کتب شناخته شده و معتبر حدیث ما توصیه نشده است.
2- برخلاف ادعای دروغگوهای فضای مجازی، در جلد هشتم کتاب "وسائل الشیعه" احادیث فراوانی بر خلاف این روایت، نقل شده است اما این دروغگویان، برای جلب اعتماد اعضای کانال های تلگرامی، نام برخی از کتب حدیث را به عنوان منبعِ مطالب خود ذکر می کنند و یقین دارند که 99 درصد افراد به این کتابها و منابع دسترسی ندارند یا مراجعه نمی کنند. این کانالها در واقع هم به معصومان (ع) تهمت می زنند و هم به علما و مؤلفانِ کتب روایی.
3 - به نظر میرسد نخستین کسی که این روایت را جعل کرده اعتقاد کافی به اهل بیت (ع) نداشته از این رو در دعایی که برای این نماز ساخته به جای صلوات بر "محمد و آل محمد " فقط بر پیامبر (ص) صلوات فرستاده است.
4 - به طور کلی لازم است در باور کردن روایاتِ عجیب و غریبی که در اینترنت نشر می شود احتیاط کرده، از متخصصان علوم حدیث مشورت بگیریم و تصور نکنیم هر متنی که در پایانِ آن اسم چند کتاب حدیثی ذکر شده لزوما معتبر است.
آیدی اینستاگرام مدیر👇
@khodemani57
عضویت در کانالها در ایتا و تلگرام👇
@pasokhvoice
@pasokhtext
@shenakhtehadis
لینک عضویت گروه در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/JsgIpTf31whGSs80EWSDwh
🔰چرا شاهد بروز اختلاف در اعلام روز عید فطر هستیم؟
🎙گفتگو با حجتالاسلام علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال رهبر انقلاب
✅نظر آقا این است که اگر هلال با ابزار دیده شود، قابل قبول است و رؤیت حاصل شده است. به زبان ساده، این سخن بدان معنا است که اگر کسی پشت عدسی دوربین یا لنز تلسکوپ هلال را ببیند، مانند کسی است که دوست خود را با دوربین روی کوه دیده است و نمیتوان گفت که دیدن صورت نگرفته است. اما برخی از مراجع، رؤیت با چشم غیرمسلح را قبول دارند و بر این باورند که فقه آنچه در عرف در زمان معصومین علیهمالسلام برای رؤیت وجود دارد، تأیید میکند. برخی از مردم هم فکر میکنند که این موضوع به امروزی یا غیرامروزی بودن مراجع برمیگردد و این در حالی است که این موضوع صرفاً به مبانی فقهی مراجع بازمیگردد. بنابراین ایشان با توجه به مبانی خودشان اول ماه را اعلام میکنند و سایر مراجع نیز بر اساس معیارهای خود عمل میکنند.
🔗 مطالعه متن کامل گفتگو:
http://farsi.khamen .ei.ir/others-dialog?id=30318
عضویت در کانال واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/KXT1MbWtDTJ10clN97hAt2
هدایت شده از پژوهشهای تاریخ اسلام
🕌 تاریخ ساخت زیارتگاه بر قبر بزرگان دینی، و نظر پیشوایان اهل سنت
اولین گنبدی که بر روی قبور ائمۀ بقیع ساخته شد توسط خلفای عباسی بود. در سال ١٣٢ق که مصادف بود با دوران امامت امام جعفر صادق(علیه السلام) دولت اموی سقوط کرد و اولین خلیفه عباسی ابوالعباس سفاح به هدف ایجاد جایگاه معنوی برای عباسیان در بین مردم و افتخار نمودن به جدّشان عباس بن عبدالمطلب بعنوان عموی پیامبر، مزاری بر قبر جدشان عباس ساخت و در بستر حرم گنبدی بر پا کرد که شامل چهار قبر مجاورش که منتسب به پیامبر بودند و نمیشد مقام و منزلتشان را نادیده گرفت نیز میشد؛ یکی قبر فاطمه بنت أسد مادر امیرالمؤمنین و همسر ابوطالب که پیامبر در خانۀ او بزرگ شده بود، و سه قبر دیگر که از اهل بیت پیامبر بودند: امام حسن مجتبی، امام سجاد و امام باقر(علیهم السلام).
و بعد که امام صادق(علیه السلام) در سال ١٤٨ق توسط خلیفۀ دوم عباسی منصور دوانیقی به شهادت رسید مانع از این نشدند که پیکر ایشان در کنار پیکر پدرانش خاکسپاری شود.
و بدین ترتیب آن گنبد و بارگاه مشتمل شد بر این چهار امام معصوم و مادرشان فاطمه بنت أسد، و عمویشان عباس بن عبدالمطلب.
مأمون عباسی نیز پس از مرگ پدرش هارون الرشید برایش گنبد ساخت.
این مراقد و گنبدها نه از سوی ائمۀ اهل بیت(علیهم السلام) و نه از سوی هیچ یک از فقهای اهل سنت از جمله چهار امام معروفشان ابوحنیفه(١٥٠ق)، مالکی(١٧٩ق)، شافعی(٢٠٤ق) و حنبلی(٢٤١ق) بعنوان بدعت و مظاهر شرک خوانده نشد و هیچکدام هیچ اعتراضی نداشتند.
نخستین کسی که مدعی شد ساختن مسجد و زیارتگاه بر قبور، از مظاهر شرک است و بدعت است و حرام، ابن تیمیه(٧٢٨ق) است و پس از او شاگردش ابن قیّم جوزیة(٧٥١ق) و سپس محمد بن عبدالوهاب(١٢٠٦ق).
حال آنکه اینها و پیروانشان در احکام شرعی تابع فقه حنبلی اند و بعنوان احیاگران مذهب حنبلی شناخته میشوند نه آنکه خود مدعی فقه جدیدی باشند.
جالب اینجاست که این افراد با ادعای اجتهاد در محدودۀ فقه حنبلی، مخالفان برداشت خود را مُشرک و اهل بدعت میخوانند در صورتی که نه تنها اثبات بلکه حتی نتوانستهاند ادعا کنند که خود احمد بن حنبل چنین اظهار نظری داشته و در سیرۀ عملی یا در یکی از کتابهایش بنای مرقد و مزار را بدعت شمرده باشد.
و گفتنی است که قبر خود احمد بن حنبل، واقع در بغداد، مزار و حتی گنبد دارد*️⃣ و علمای حنبلی در شبهای جمعه به زیارت قبر او میرفتند. و در کتب تراجم اهل سنت که زندگی احمد بن حنبل در آن تشریح شده است آمده که علمای پس از حنبل به کثرت به زیارت او میرفتند.
پیداست که وهابیهایی که بارگاه مقدس اهل بیت(علیهم السلام) را از مدینه گرفته تا سامراء هدف قرار دادهاند هنوز دستشان به قبر امامشان حنبل نرسیده تا آن را نيز بعنوان بدعت در دين ويران کنند.
📓 مجموعۀ مصاحبهها: ٨٤٧ و ٨٤٨ ، ٨٥٢ و ٨٥٣ ، ٨٥٧.
ــــــــــــــــــــ
*️⃣ تصاویری از گنبد و مقبرۀ منسوب به «احمد بن حنبل» امام فقهی وهابیها:
https://wikinoor.ir/پرونده:NUR00445.jpg
http://photos.wikimapia.org/p/00/03/69/39/19_big.jpg
«ابن تیمیه» -اولین فتوا دهنده به حرمت ساخت بارگاه بر قبر بزرگان دینی-، و شاگردش «ابن قیّم جوزیة» و همچنین «محمد بن عبدالوهاب» و وهابیها همگی در احکام شرعی تابع مذهب حنبلی اند.
حال آنکه خود امامشان «احمد بن حنبل» گنبد و بارگاه دارد و به زیارت آن میروند و کسی آن را شرک نخوانده و متعرض آن نشده.
@Yusufi_Gharawi
.
هدایت شده از پژوهشهای تاریخ اسلام
🔺بغداد/ گنبد و مقبرۀ منسوب به «احمد بن حنبل»👆🏼
وهابیها که فتوا دهندگان به حرمت ساخت بارگاه بر قبر بزرگان دینی اند، همگی در احکام شرعی خود را تابع فقه حنبلی میخوانند نه آنکه مدعی فقه و مذهب جدیدی باشند.
حال آنکه امامشان «احمد بن حنبل» خودش گنبد و بارگاه دارد و به زیارت آن میروند و کسی آن را شرک نخوانده و متعرض آن نشده.
@Yusufi_Gharawi
هدایت شده از بصیرت افزایی
🔻سلام یا درود؟؟
بسیاری از باستانگرایان، زرتشتیان، نوزرتشتیان و افراد دیگر، بر استفاده از کلمات پارسی و حذف کلمات عربی پافشاری میکنند. برای مثال میگویند: نگوییم #سلام، بگوییم #درود ...
به راستی از کدام واژه استفاده کنیم؟
✅هر دو واژه خوب هستند. شعراء و بزرگان ادبیات فارسی، از هر دو لفظ استفاده کردند. اما به دلایلی، سلام بهتر از درود است: سلام یکی از نامهای خداوند است. ذکر است. از ریشه سِلم و سلامتی و دارای انرژی مثبت بسیاری بالایی است. در حالیکه درود به معنی چوب و بریدن هست. به همین خاطر، به نجار، #درودگر گفته میشود. همچنین در منشور کورش هخامنشی، از لفظ سلام استفاده شده است. او وقتی میخواست بگوید که من آرامش را به شهر برگرداندم گفت: عو کُلَّة مَحاذیشو اِنَ سَلِم تِه اَشتِعی... (بند 25)
#شبهه #دین #باستان
@basiratafzayi
چه متن زیبایی نخونی از دستت رفته 👇
به یکی گفته شد بد لباس نپوش! '🗣'
گفت مردها باید نگاه نڪنند '🧔'
بهش گفتند:
اتفاقا مشڪل تو همین است '👀'
مردها نگاهت نڪردند '🖤'
مانتو را ڪوتاه ڪردی '✂️'
خبری از نگاه مردها نشد '📍'
مانتوی بدون دڪمه با ساپورت پوشیدی '🍂'
راستی تا برهنگی ات چیزی نمانده '💔'
ومطمئن باش هیچ مردی نگاهت نمیڪند '🔻'
شاید نرهای چشم چرانِ رهگذر، نگاهت ڪنند '✖️'
اما مردها بعید میدانم نگاهت کنن... '❗️'
تو خودت پسند ڪردی لگدمال چشمهای نرها باشی '🥀'
غافل از اینڪه ریـحـانه خدا بودی و گران قیمت... '♥️'با کی لج کردی با مردهای واقعی؟! با همانهایی که با غیرتشان، مدافعان امنیت ناموس بوده و هستند... اندکی تأمل🤔🤔🤔🤔
عضویت در کانال ایتا و تلگرام👇
@GgaroGhati
@pasokhtext
لینک کانال در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/KXT1MbWtDTJ10clN97hAt2
پرسش:
اخیرا مکررا در فضای مجازی نقل می شود که « در پایان معراج پیامبر ص هنگامی که می خواستند برگردند خداوند برای خداحافظی با ایشان ، عبارت یاعلی را فرموده و پیامبر ص نیز در جواب ، یاعلی گفته اند بنابراین ما نیز باید این جمله را هنگام خداحافظی بگوییم».
کسانی که این مطلب را نشر می دهند چند کتاب را نیز به عنوان منبع ذکر می کنند. آیا چنین روایتی در منابع معتبر وجود دارد یا خیر؟
پاسخ:
این داستان کذب محض است و در هیچیک از منابع شناخته شده و قدیمی حدیث شیعه - حتی با سند ضعیف - نقل نشده است.
کتابهایی که به عنوان منبع آن ذکر شده اند نیز همگی از کتابهای فارسی جدید هستند و هیچیک از آنها از منابع معتبر حدیث و تاریخ شیعه نیستند.
کسانی که این مطالب را جعل می کنند یا جاهلند یا دروغگوهای حرفه ای هستند و از تولید این اکاذیب اهداف خطرناکی همچون بدنام کردن شیعه و سرگرم کردن شیعیان به جعلیات و خرافات دارند.
در هر حال ما به هیچ وجه مجاز به نشر چنین مطالبی نیستیم زیرا مصداق «دروغ بستن به معصومان(ع)» ، نشر اکاذیب و تخریب وجهه تشیع است.
اینگونه مطالب شبیه ساخته های علی اللهی ها یا نُصَیریه و برخی از صوفیه است و ربطی به مکتب تشیع و احادیث اهل بیت علیهم السلام ندارد. گفتنی است علی اللهی ها و نُصَیریه(علویهای سوریه و ترکیه) عقاید انحرافی همچون تناسخ و حلول دارند و امیرالمومنین(صلوات الله علیه) را تقریبا دارای الوهیت و خدایی می دانند. نُصیریها فرقه ای منحرف بودند که در زمان غیبت صغری از شیعه جدا شدند و به مخالفت با نواب اربعه(چهار نایب خاص) پرداختند. پیشوای آنان که محمد بن نُصَیر نمیری بصری نام دارد ادعای بابیت کرد و انحرافات اخلاقی شدیدی داشت تا جایی که توقیعی از جانب امام(ع) در لعن وی صادر شد.
عضویت در کانالها در ایتا و تلگرام👇
@pasokhvoice
@pasokhtext
@shenakhtehadis
لینک عضویت گروه در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/KXT1MbWtDTJ10clN97hAt2
آیدی اینستاگرام مدیر👇
@khodemani57
هدایت شده از کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ خیانت علمی نویسنده تاریخ طبری
آیا میتوان در همه موارد به تاریخ طبری استناد کرد؟
#سواد_رسانه
@mobahesegroup
هدایت شده از پاسخ صوتی پرسش ها و شبهات
آیا جنگهای پیامبر ص جهاد ابتدایی به معنای تجاوز بوده؟ - ویراسته.mp3
3.83M
جنگ در اسلام - بخش سوم
آیا واقعا محمد (ص) و یارانش به قبایل و کاروانهای مشرکین حمله و تجاوز می کردند؟
واقعیت غزوه بدر و ماجرای یهود بنی قریظه چه بود؟
8 دقیقه صوت
#غزوه #سریه #سرایا #غزوات #غزوه_بدر #جهاد #جنگ #خشونت #اسلام #شبهات #جهاد_ابتدایی
عضویت در کانالها در ایتا و تلگرام👇
@pasokhvoice
@pasokhtext
@shenakhtehadis
لینک عضویت گروه در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/KXT1MbWtDTJ10clN97hAt2
آیدی اینستاگرام مدیر👇
@khodemani57
هدایت شده از حامد کاشانی
آقای دکتر عبدالکریم سروش بارها در فحوای نوشتجات و سخنرانیهای خود تمسک به احادیث ( منقولات از افراد مورد وثوق) را نقد یا رد کرده و بارها با این تیغ، روایات و راویان را جرح نموده و ظاهرا به جایگاه عظیم روایات چندان اعتقادی ندارد.
اما اخیرا، با تمسک به نقل از شخصی ( که برای مخاطبان ناشناس هم هست) اتهام و بهتان جعل حدیث به طیفی از سخنرانان مذهبی، بویژه استاد شیخ حسین انصاریان زده است. و با تمسخر ایشان را کم سواد معرفی نموده است.
فارغ از آمیختن مطالب صحیح و سقیم و درهم کردن استدلال و تمثیل و مزاح که روش دیرین او برای القای مطلب همراه با مغالطه است، این که ایشان برای بازی با آبروی افراد، از نقل از افراد ناشناس برای مخاطب استفاده میکند و خود را شخصا از تحقیق و رسیدن به اطمینان بی نیاز میبیند و فقط به یک نقل اکتفا میکند، برایم جالب بود.
باءک تجرّ و باءی لا تجرّ؟
پ ن؛ مطالب تاریخی و حدیثی دکتر سروش معمولا دچار اشکالات روشی جدی است. اما این همه جرات در توهین و اتهام نوبر است.
پ ن۲؛ طبعا هیچ سخنران و عالمی جز معصومان علیهم السلام از آفت خطا و نسیان، مصون نیست، اما برخی به اسم نقد، تمسخر میکنند و بهتان میزنند. و نه در میدان علم که در عرصه اخلاق هم میبازند.
@kashani1395
🔻آتئیسم و کتکزدن زنان !! (قسمت اول)
✍ قرآن کریم در آیه ی ۱۹ نساء صراحتا به مسلمانان دستور می دهد با زنان به نیکی معاشرت کنید ، اما آتئیست ها چگونه بازنان برخورد می کنند ؟ در این مقاله برای اولین بار در فضای مجازی به بررسی رابطه ی بین خشونت خانگی و خداناباوری می پردازیم .
1-دانشگاه بیلر: پژوهشگران دانشگاه بیلر رابطه بین دینداری و خشونت خانوادگی بین زن و شوهر را بررسی کردند و دریافتند که سطح خشونت و درگیری بین خانواده های دیندار کمتر است
The authors explored the relationship between religious involvement and intimate partner violence by analyzing data from the first wave of the National Survey of Families and Households. They found religious involvement is correlated with reduced levels of domestic violence
http://www.baylor.edu/content/services/document.php/55373.pdf
🔹لینکهمین تحقیق در ژورنال sega🔹
religious involvement is correlated with reduced levels of domestic violence;
http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1077801207308259
📚 لینکهمین تحقیق در ژورنال زیست شناسی
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17951587
🔻 لینکهمین تحقیق در دانشگاه تگزاس 🔻
https://utsa.influuent.utsystem.edu/en/publications/raceethnicity-religious-involvement-and-domestic-violence
2- دانشگاه پنسیلوانیا :در خانواده های مذهبی نرخ خشونت و درگیری خشن بین زن و شوهر کمتر است و والدین به احتمال بسیار کمتری فرزندان خود را مورد سو استفاده قرار میدهند. نقش مذهب در خانواده بسیار پر رنگ است بطوریکه باعث مسئولیت پذیری و تعهد والدین مخصوصا در مادر ها میشود !!
There is less domestic violence among religious couples and religious parents are less likely to abuse or yell at their children
Religious involvement promotes involved and responsible fathering and is associated with more involved mothering.
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.570.5129&rep=rep1&type=pdf
3-مرکز ملی اطلاعات زیستفناوری ایالت متحده ی آمریکا :نتایج این تحقیقات نشان داده است که در بین زوج های که فعالیت های دینی بیشتری دارند ، خشونت خانگی کمتر است . دلیل این امر هم اینست که دین ، کمتر مستعد رفتار خشونت آمیز است
Their results also show that the likelihood of reporting violence is lower for those who attend religious services more frequently. the more religious may well be disproportionately less prone to act violently
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2614329/
4-ژورنال سیج اعلام می کند: بی دینی منجر به خشونت خانگی می شود!!
Research suggests that irreligiousity is a causal factor for domestic violence
تحقیقات ژورنال سیج نشان می دهد که بی دینی یکی از فاکتورهای خشونت خانگی است !!!
Ellison, Christopher L. et al. (November 2007). "Race/Ethnicity, Religious Involvement,ا and Domestic Violence". Violence Against Women, vol. 13, no. 11, pp. 1094-1112,
کد مقاله
doi:10.1177/1077801207308259. Retrieved from Sage Journals archive.
5-همانطور که میدانید سوئد آتئیستی ترین کشور دنیا است
Sweden is one of the most atheistic countries in the world.
http://www.adherents.comاا/largecom/com_atheist.html
6-پایگاه اطلاعاتی خشونت علیه زنان در سال ۲۰۰۷ اعلام می کند در کشور مورد افتخار آتئیست ها یعنی سوئد خشونت (خانگی و جنسی و غیره) برعلیه زنان از سوی مردان یک مشکل فراگیر است ( خشونت برعلیه زنان درجامعه ی سوئد بشدت متداول و شایع است ) !!!
Men's violence against women is a widespread problem in society and a serious crime.
http://evaw-global-database.unwomen.org/en/countries/europe/sweden/2007/action-plan-to-combat-men-s-violence-against-women-violence-in-the-name-of-honour-and-violence
همانطور که می بینید معتبرترین سایتهای دانشگاهی و ژورنال های علمی تایید می کنند که بی دین ها دارای خشونت خانگی بیشتری هستند و دینداران نسبت به همسرانشان انسانهای مهربان تری می باشند
⚠️نشرمقالات حتی بدون آیدی ما کاملا حلال و درحکم صدقه ی جاریه است
نقد الحاد و آتئیسم
@Naghde_Elhad
پرسش:
یک مسیحی میگفت: " ما مریم (س) را خدا نمیدانیم اما در قرآن آمده که نصرانی ها مریم (س) را معبود میدانند"
او میگفت: " ما فقط پدر و پسر و روح القدس را خدا میدانیم نه مریم ع را".
چه پاسخی میتوان به این ارمنی داد؟
پاسخ:
مسیحیت، فرقه های متعددی در طول تاریخ داشته که برخی از آنها منقرض شده اند.
قرآن نفرموده که "همه فرقه های مسیحیت در همه عصرها معتقد بوده و هستند که مریم ع خداست". آیه ای که مورد اشاره این فرد است اینست:
«و اذ قال الله یا عیسی بن مریم أ أنت قلت للناس اتخذوني و امي الهين من دون الله» (سوره مائده ۱۱۶)
ترجمه:
"و هنگامی که خداوند (در قیامت) به عیسی پسر مریم می گوید: آیا تو به مردم گفتی که من و مادرم را که خدا نیستیم به خدایی بگیرید؟!"
قرآن در این آیه اشاره میکند که «عده ای در دنیا (در برخی دوره ها) قائل به الوهیت مریم (س) بوده اند و غلط بودنِ این عقیده، در قیامت روشن می شود »
قرآن نمی گوید همه مسیحیان در همه زمان ها و مکانها چنین باوری داشته اند. آنچه قطعیست اینست که برخی از فرقه های مسیحی در عربستان یا حبشه و ... در دوره های گذشته معتقد به الوهیت مریم (ع) بوده اند و برخی از آنها با مسلمانان تماس داشته اند از این رو در قرآن هم به عقاید آنها پاسخ داده شده است.
نکته دیگر اینست که گاهی رفتارهای مسیحیان در تقدیس و تعظیم مریم (س)، به نحوی است که «تقریبا خدا» وانمود می شود.
بنده خودم حدود سال 2003م یک فیلم از یک مسیحی تازه مسلمان دیدم که به انگلیسی حرف میزد و میگفت:
" وقتی مسیحی بودم یکی از مشکلاتم این بود که موقع عبادت نمیدانستم دارم بالاخره با چه کسی حرف میزنم؛ با خدا یا مسیح یا مِری(مریم س)؟!"
بنابراین بعضی مسیحیها حتی در دوران ما، جایگاه خدایی برای مریم (س) قائلند.
اینکه یک عده از مسیحیان در برخی دوره ها و برخی کشورها تصورشان این بوده که مریم (ع) خدا بوده کاملا قابل انتظار است زیرا وقتی مریم (س)، را مادرِ خدا می دانند پس خودش هم به یک معنا خداست چون وقتی عیسی (ع) را خدا میدانند چگونه می شود که این خدا، در شکم مریم شکل گرفته و از شیره ی جان این بانو تغذیه کرده باشد مگر اینکه این خانم را هم تقریبا خدا بدانند.
ضمنا وقتی خدا، پدر است و عیسی (ع) پسر است گویی مریم (س) هم خدای مادر است گرچه شاید کلیسا بخاطر بدبینی که به جنس زن داشته، صریحا اعتقاد به الوهیت مریم (س) را تصویب و اعلام نکرده است.
وقتی برخی از مسیحیان جلوی مجسمه مریم سلام الله علیها تعظیم می کنند یعنی عُرفاً ایشان را پرستش میکنند حتی اگر در عقاید رسمی خودشان، او را خدای کامل ندانند.
به طور کلی، برخی از فرقه های مسیحیت و یهودیت در زمان پیامبر (ص) بودند که کتابهایشان تفاوتهایی با کتب آسمانی امروزی داشت. مثلا یهودیانی بودند که میگفتند « عُزَیر (ع)، پسر خداست»
اما امروزه چنین گروهی منقرض شده یا آنقدر در اقلیت هستند که اصلا دیده نمی شوند.
اما چرا قرآن به عقاید انحرافی این فرقه ها اشاره کرده؟
پاسخ اینست که قرآن به عقاید غُلُوآمیز یهود و نصارا انتقاد میکند زیرا به طور کلی، غلوّ را بسیار خطرناک می داند.
متاسفانه ما شیعه ها و اهل سنت، در مواردی مبتلا به غلو درباره برخی بزرگان دین میشویم و این آیات قرآن، درسی برای ماست. گویی خدا در قران میخواهد بشر را نسبت به «خطر غُلُوّ » که در اکثر ادیان و مذاهب وارد شده هشدار بدهد.
عضویت کانالها در ایتا و تلگرام👇
@pasokhvoice
@pasokhtext
@shenakhtehadis
❌ شبهه و شایعه ۶۳۶
تصریح به بیماری کرونا و راه حل آن در قرآن کریم، سوره مدثر
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹 متنی که در فضای مجازی تحت عنوان نام ویروس کرونا در سوره قرآن آمده است مصداق بارز «تفسیر به رأی» است که در رابطه با آن پیامبر عزیز فرموده اند:
من فَسّر القرآن برأيه فليتبوَأ مقعدَه من النّار؛كسي كه قرآن را به رأي و نظر خود تفسير كند، جايگاهش آتش جهنم است. (التفسیر و المفسرون ج ۱ ص ۱۳)
🔹 ترجمه غلط آیات ( که نشانگر بیسوادی نویسنده یا اصرار بر تحمیل نظر خود به قرآن است) کاملا مشهود و دلیل بی پایه بودن این متن است. مثلاً آیه (ذرنی و من خلقت وحیداً) که ترجمه آن عبارت است:
مرا با کسى که او را خود به تنهائى آفریده ام واگذار!
اینگونه ترجمه کرده (رها شده در قومی که خلقت خاص دارند!!) تا به نحوی چین را منشأ اولیه این ویروس معرفی کند! واضح است که این ترجمه تحت هیچ شرایطی ارتباط به آیه ندارد.
تطبیق راهکارهای برون رفت از اپیدمی کرونا بر متن قرآن هم ناشیانه است. مثلاً آیه (و ثیابک فطهر) را به ضد عفونی حمل کرده در حالیکه طبق نظر پزشکان، کمترین جایی که ویروس کرونا امکان بقا دارد لباس است و این اگر مربوط به این بحث بود باید به شستن دستان که اصلی ترین واسطه انتقال است اشاره میکرد.
خلاصه اینکه اغلاط این نوشته آنقدر زیاد و بچه گانه است که نیازی به بررسی مورد به مورد ندارد.
🔹 آنچه مهم است اینکه اینگونه نوشتهها، اگر از روی جهالت نباشد، صددرصد مغرضانه است. دشمنان گاهی برای خرافی نشان دادن دین، مطالب سست و بی پایه را به اسم مطالب دینی منتشر میکنند، تا پس از روشن شدن بیپایگی آن مطالب، اعتقاد و اعتماد به گزاره های دینی کمرنگ و ضعیف شود.
👈 پینوشت
تفسیر قرآن و نظرات تخصصی دین را از علما و متخصصان جویا شوید نه از فضای بیدر و پیکر مجازی
🚩 عضویت کانالها در ایتا و تلگرام👇
🆔 @shobhe_shenasi
@pasokhvoice
@pasokhtext
@shenakhtehadis