🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥
☸️ پرسش : 👇👇👇
🟢چرا امام محمد باقر كه #باقرالعلوم ناميده شده كتاب ندارد ؟😒😒
🟢پس علم امام چگونه به اثبات رسيده؟ مگر باقر العلوم به معني شكافنده علم ها نيست ؟ از كجا بدانيم امام شكافنده تمام علم ها بوده؟🤔🤔
✅ پاسخ :👇👇👇
در ابتدا باید اشاره شود که👇👇👇
🟢اولا: در مورد کتابهای امامان(ع) در منابع روایی دهها کتاب از آنان یاد شده است و این ها بر چند نوعند:
☢️الف) برخی از این کتابها توسط امام پیشین نگاشته شده، به امام بعدی به عنوان میراث امامت منتقل شده، از امامی به امام دیگر رسیده، تا در دست امام دوازدهم حضرت مهدی(عج) قرار گرفته است.
☢️ب) برخی از اینها با املای امام و با خط شاگردان نگارش یافته است.
☢️ج) برخی با خط امامان(ع) برای هدایت افرادی خاص و یا درخواست عدهای و یا به صورت کلی نوشته شده است.
☢️د) برخی از کتابهای منسوب به امامان(ع) روایات منتسب به آنان است که توسط دیگران در یک یا چند مجموعه روایی گردآوری شده است. با توجه به این نکته باید گفت:
بر خلا ف تصوری که در پرسش اشاره شده برخی کتاب ها منسوب به امام باقر است که از آن میان سه #کتاب ذیل است:
👈1_ كتاب التفسير؛
👈2_ #رساله امام باقر(ع) به سعد الخير.
👈3_كتاب الهدايه؛
که تفصیل آنر ا در منبع ذیل جویا شوید (1)
🟢ثانیا : تلازمی بین #شکافنده علوم بودن وکتاب داشتن نیست، زیرا علم داشتن و شکافتن علوم تنها از طریق نوشتن کتاب اثبات نمی شود واز همین روست که حافظ در باره پیامبر گفته است:
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت به غمزه مسله آموز صد مدرس شد
مسله امام باقر ع نیز چیزی شبیه این است بخصوص این که در زمان امام باقر(ع) فرصتی پیش آمد تا حضرت بتواند به تربیت شاگردانی چون «زراره» و «محمد بن مسلم» وامثال ان دو بپردازد و بخش گستردهای از تعلیمات اسلامی را به آنان تعلیم دهند. همان تعلیمات، از طریق شاگردان امام در منابع شیعه وارد گشت. که اسامی برخی از آنها در آخر پرسش آورده شده می شود.
اما علت این که این لقب اختصاص به امام پنجم یافته، آن است که آن بزگوار آغاز گر حرکت و نهضت علمی بود که پس از او با امام صادق ادامه یافت و به اکمال خود رسید. در واقع او شکافنده و باز کننده در دانش به سوی مسلمانان بود و امام صادق ادامه دهنده راه و مسیر امام باقر (ع) است.
طبق نقل برخی روایات این لقب، در آغاز از سوی پیامبر گرامی(ص) قبل از میلاد امام پنجم، به ایشان داده شده ، به عنوان یک نشانه و ویژگی امام به صحابی جلیل القدر جابربن عبدالله انصاری گفته شده است. در برخی روایات آمده که امام پنجم در تورات هم با همین لقب شناخته شده اند.(2)
💠حال درباره راه اثبات مقام علمی آن حضرت باید گفت: امام باقر (ع)، در طول زندگی خود، به نشر و گسترش حقايق و معارف الهى پرداخت . مشكلات علمى را تشريح نمود. جنبش علمى دامنه دارى به وجود آورد كه مقدمات تاسيس يك «دانشگاه بزرگ اسلامى» را كه در دوران امامت فرزند گراميش «امام صادق » به اوج عظمت رسيد، پى ريزى كرد.
امام پنجم در علم، زهد، عظمت و فضيلت سرآمد همه بزرگان بنى هاشم بود. مقام بزرگ علمى و اخلاقى او مورد تصديق دوست و دشمن بود. به قدرى روايات و احاديث، در زمينه مسائل و احكام اسلامى، تفسير، تاريخ اسلام، و انواع علوم، از حضرت به يادگار مانده است كه تا آن روز از هيچ يك از فرزندان امام حسن و امام حسين (ع) به جا نمانده بود.(3)
رجال و شخصيت هاى بزرگ علمى آن روز، نيز عدهاى از ياران پيامبر (ص) كه هنوز در حال حيات بودند، از محضر حضرت استفاده مىكردند.
«جابر بن يزيد جعفى» و «كيسان سجستانى» (از تابعين) و فقهائى مانند: «ابن مبارك»، «زهرى»، «اوزاعى»، «ابوحنيفه»، «مالك»، «شافعى»، «زياد بن منذرنهدى» از آثار علمى او بهرهمند شده، سخنان حضرت را، بى واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نمودهاند.
كتب و مولفات دانشمندان و مورخان اهل تسنن مانند: طبرى، بلاذرى، سلامى، خطيب بغدادى، ابونعيم اصفهانى، و كتبى مانند: موطا مالك، سنن ابى داود، مسند ابى حنيفه، مسند مروزى، تفسير نقاش، تفسير زمخشرى، و ده ها نظير اين ها، كه از مهم ترين كتب جهان تسنن است، پر از سخنان پرمغز پيشواى پنجم است و همه جا جمله: «قال محمد بن على» و يا «قال محمد الباقر» به چشم مىخورد. (4)
ادامه در پست بعدی👆👆🔻👇👇👇
ادامه پاسخ بالا 👆👆🔻👇👇👇
#كتب شيعه نيز در زمينه هاى مختلف سرشار از سخنان و احاديث حضرت باقر (ع) است. هر كس كوچك ترين آشنايى با اين كتاب ها داشته باشد، اين معنا را تصديق مىكند.
آوازه علوم و دانش هاى امام باقر چنان اقطار اسلامى را پر كرده بود كه لقب «#باقر العلوم» (گشاينده دريچههاى دانش و شكافنده مشكلات علوم) به خود گرفته بود.
«ابن حجر هيثمى» مىنويسد:
محمد باقر به اندازهاى گنج هاى پنهان معارف و دانش ها را آشكار ساخته، حقايق احكام و حكمت ها و لطايف دانش ها را بيان نموده كه جز بر عناصر بى بصيرت يا بد سيرت پوشيده نيست. از همين جاست كه وى را #شكافنده و جامع علوم، و برافرازنده پرچم دانش خواندهاند. (5)
«عبدالله بن عطأ» كه يكى از شخصيت هاى برجسته و دانشمندان بزرگ عصر امام بود، مىگويد:
هرگز دانشمندان اسلام را در هيچ محفل و مجمعى به اندازه محفل محمد بن على (ع) از نظر علمى حقير و كوچك نديدم. من «حكم بن عتيبه» را كه در علم و فقه مشهور آفاق بود، ديدم كه در خدمت محمد باقر مانند كودكى در برابر استاد عاليمقام، زانوى ادب بر زمين زده شيفته و مجذوب كلام و شخصيت او گرديده بود.(6)
آثار درخشان علمى پيشواى پنجم و شاگردان برجستهاى كه مكتب بزرگ وى تحويل جامعه اسلامى داد، #پيشگويى پيامبر اسلام (ص) را عينيت بخشد. راوى اين پيشگويى «جابر بن عبدالله انصارى» شخصيت معروف صدر اسلام است.
جابر كه يكى از ياران بزرگ پيامبر اسلام (ص) و از علاقهمندان خاص خاندان نبوت است، مىگويد:
روزى پيامبر به من فرمود: پس از من شخصى از خاندان مرا خواهى ديد كه اسمش اسم من و قيافهاش شبيه قيافه من خواهد بود. او درهاى دانش را به روى مردم خواهد گشود.
پيامبر هنگامى كه پيشگويى را فرمود كه هنوز حضرت باقر (ع) چشم به جهان نگشوده بود.
سال ها از اين جريان گذشت، زمان پيشواى #چهارم رسيد. روزى جابر از كوچههاى مدينه عبور مىكرد، چشمش به حضرت باقر افتاد. وقتى دقت كرد، ديد نشانه هايى كه پيامبر فرموده بود، در او هست.
پرسيد: اسم تو چيست ؟
گفت: محمد بن على بن الحسين.
جابر بوسه بر پيشانى او زد و گفت: جدت پيامبر به وسيله من به تو سلام رساند!
جابر از آن تاريخ، به پاس احترام پيامبر و به نشانه عظمت امام باقر (ع) هر روز دوبار به ديدار حضرت مىرفت، او در مسجد پيامبر ميان انبوه جمعيت مىنشست. در پاسخ بعضى از مغرضان كه از كار وى خردهگيرى مىكردند، پيشگويى پيامبر اسلام را نقل مىكرد.(7)
بر این اساس و با توجه به پیشگوئی پیامبر (ص) حضرت ملقب به باقر گشت.
در پایان باید گفت: یکی از راه های اثبات مقام علمی امام باقر تعداد شاگردان آن حضرت است که شیخ الطائفة، ابو جعفر محمد بن حسن طوسی در کتاب رجال خویش، اصحاب و شاگردان امام باقر (ع) را که از آن حضرت نقل حدیث کرده اند 462 مرد و دو زن دانسته است.
در پایان باید گفت: یکی از راه های اثبات مقام علمی امام باقر تعداد شاگردان آن حضرت است که شیخ الطائفة، ابو جعفر محمد بن حسن طوسی در کتاب رجال خویش، اصحاب و شاگردان امام #باقر (ع) را که از آن حضرت نقل حدیث کرده اند 462 مرد و دو زن دانسته است.
ودر مجموع برای ارائه نموداری فهرست گونه از شاگردان امام باقر (ع)، نام گروهی از آنان را یادآور می شویم:
1 ابان بن ابی عیاش فیروز، تابعی
2 ابان بن تغلب ابو سعید البکری الجریری
3 ابراهیم بن الأزرق الکوفی
4 ابراهیم الجزیری (الجریری)
5 ابراهیم بن جمیل، برادر طربال الکوفی
6 ابراهیم بن حنان الأسدی الکوفی
7 ابراهیم بن صالح الانماطی
8 ابراهیم بن عبد الله الاحمری
9 ابراهیم بن عبید أبو غرة الانصاری
10 ابراهیم بن عمر الصنعانی الیمانی(8)
📚پی نوشت ها:
1. سید محسن امین، اعیان الشیعه، نشر دار الاحیا الراث العربی بیروت، ج 2، ص 518 - 476.
2. مجلسی، #بحارالانوار، نشر دار الاحیا التراث العربی بیروت 1403 ق، ج 64، ص 322.
3. شیخ مفید، ارشاد، قم، منشورات مکتبه بصیرتی، ص 261.
4. ابن شهر آشوب، مناقب ال ابی طالب، قم، انتشارات علامه، ج 4، 165، ابن شهر آشوب.
5. ابن حجر، الصواعق المحرقه،قاهره ،مکتبه القاهره، 1385 ه ق، ص 201، قاهره .
6. سبط بن الجوزی، تذکره الخواص، نجف، منشورات المطبعه الحیدریه، 1383 ه ق . ،ص 337 .
7. مجلسی، #بحارالانوار نشر دار الاحیا التراث العربی بیروت، ج 46، ص 226.
8. اعیان الشیعة، نشر دار الاحیا الراث العربی بیروت، ج 4، ص28 و ص 332 .
#کلام_سنتی_جدید
#باقرالعلوم_کتاب_زهری_رساله_تفسیر
🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢💥🟢
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🕌🕋🕌🕋🕌🕋🕌🕋🕌🕋🕌🕋🕌🕋
سلام علیکم
بنده هم حلول ماه بندگی و استغفار و ولادت با سعادت امام محمد باقر(علیه السلام) را تبریک عرض می کنم و برای اینکه در ذهن دوستان تاریخ ولادت و شهادت امام باقر(علیه السلام) ثابت بماند یک راه کار جالب این است که ایشان در سال 57 هجری قمری به دنیا می ایند و 57 سال عمر می کنند که جمع هر دو عدد می شود 114؛ لذا ایشان در سال 114 هجری قمری شهید می شوند و اما در خصوص اسناد مربوط به ملقب شدن ایشان به «باقر العلوم» منابع زیر معرفی دوستان می گردد.
☘️☘️☘️منابع شیعه:
«قَالَ ابْنِي مُحَمَّدٌ وَ اسْمُهُ فِي التَّوْرَاةِ بَاقِرٌ يَبْقُرُ الْعِلْمَ بَقْراً هُوَ الْحُجَّةُ وَ الْإِمَامُ بَعْدِي» (كمال الدين و تمام النعمة ؛ ج1 ؛ ص319)
«قُلْتُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ مَا مَعْنَى بَاقِرِ الْعِلْمِ قَالَ سَوْفَ يَخْتَلِفُ إِلَيْهِ خُلَّاصُ شِيعَتِي وَ يَبْقُرُ الْعِلْمَ عَلَيْهِمْ بَقْرا» كفاية الأثر في النص على الأئمة الإثني عشر ؛ ؛ ص243
☘️☘️☘️☘️☘️منابع عامه:
«و هو سيد فقهاء الحجاز و منه و من ابنه جعفر تعلم الناس الفقه و هو الملقب بالباقر باقر العلم» شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد ؛ ج15 ؛ ص277
🍀🍀🍀نکته خیلی مهم:
مادر امام باقر «ام فروه»می باشد که ایشان نوه ابوبکر می باشد یعنی ام فروه بنت محمد بن ابوبکر که محمد بن ابوبکر از مخالفان جریان سقیفه بود و به وضع دلخراشی کشته شد.(تاریخ طبری،ج4،ص70).
لذا صرف نسبت داشتن با عامه دلیل نفرت نیست باید دلیل نفرت و بغض، عقاید شخص مقابل را سنجید..از ان طرف هم سید آلوسی و سید صاحب المنار از نوه های امام صادق می باشند ولی متاسفانه سنی متعصب می باشند😔
❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️
#کلام_سنتی_جديد
#دکترعربپور
#ولادت_امام_باقر_لقب_باقرالعلوم
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔
«بسم الله الرحمن الرحیم
♈ پرسش : ماها هر وقت ببینیم یه مرد دو تا زن داره یا بیشتر😱😱 میگم، وااااا
چه مرد بدی، چه....... 🙊🙊🙊
ولی چند تا سوال👇👇👇👇
♦️ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله چرا این همه زن داشت؟؟ 😓😓 اونم یکی مثل ام سلمه رو چقدر خواستگاری کرد🙂🙂 چراااااا؟؟ فقط نگید به خاطر گسترش اسلام 😠
✍️پاسخ و جمع بندی: 👇👇👇👇👇
⛔نتیجه مباحث :
از مطالعه و دقت در احوال و سرگذشت همسران رسول الله چند نکته به دست می آید:👇👇👇👇
۱_ پیامبر در زندگی مشترک خود با حضرت خدیجه ، با زن دیگری ازدواج نکرد ولی بعد از پس از رحلت آن حضرت ابتدا با سوده و پس از آن با اینکه همسری داشت ازدواج کرد.
۲_ پیامبر از بین همسرانش تنها از دو نفر صاحب فرزند شد اول از خدیجه و دوم از ماریه قبطیه ولی از سایر همسرانش صاحب فرزندی نشد.
۳_ حضرت خدیجه نخستین و میمونه دختر حارث آخرین زنی بود که پیامبر با آنان ازدواج کرد.
۴_ از جهت نسب شناسی،شش نفر از همسران رسول الله از تیره های مختلف قریش ، یک نفر از عرب های هم پیمان قریش و دو نفر از قوم بنی اسرائیل و از طایفه های بنی نضیر و بنی قریظه و بقیه از تیره های مختلف قریش وبودند.
۵_ پیامبر در مکه با خدیجه و سوده و پس از هجرت با میمونه ازدواج نمود و عایشه را در مکه نامزد کرد و در مدینه با او ازدواج نمود و ازدواج با بقیه همسرانش در مدینه بود.
۶_ تمامی همسران رسول الله پیش از ازدواج با وی در ازدواج مرد دیگری بودند و هنگام ازدواج با آن حضرت بیوه بودند به غیر از عایشه
۷_ مهریه هر یک از همسران رسول الله چهارصد درهم بوده است.
۸_ از نظر شیعیان بهترین و بافضیلت ترین همسران رسول الله به ترتیب خدیجه، ام سلمه و میمونه بن حارث بودند.
بنابراین حکمت ازدواج های رسول الله :
1_ وصلت با بانوانی از قبایل، و پیروان ادیان مختلف به منظور ارتباط عمیق انسانی و عاطفی با آنان جهت کاهش فشارها و دشمنی های مخالفان و تقویت جبهه اسلام و مسلمانان
۲_ ایجاد سنتی حسنه در میان مسلمین به ننطور تحت پوشش درآوردن زنان محروم بی پناه و بیوه
۳_ مبارزه با خرافات و باطل کردن پندارهای نادرست عقیدتی و فکری مانند حرام دانستن ازدواج با همسران پسرخوانده ها
در نتیجه پیامبر درصدد تثبیت اسلام و کرامت بخشی به بانوان که محروم ترین قشر جامعه بود برآمد و لیاقت و شایستگی بودن آنان را را به اثبات رساند.
نکته: 👇👇👇👇
اغلب ازدواج های پیامبر با زنان بی سرپرست انجام می گرفت و به قصد انجام یک عمل انسانی و اخلاقی بود .
برخی از ازدواج ها جنبه سیاسی داشت زیرا پیامبر با ایجاد پیوند خویشاوندی با رهبران قبایل عرب آنها را تحت تاثیر قرار میداد تا از کینه و دشمنی نسبت به اسلام دست بردارند و باعث گسترش اسلام شود.
همسران پیامبر رابطی بین پیامبر و زنان جامعه اسلامی بودند تا آیات قران و احکام و قوانین اسلامی را ابلاغ کنند.
مقایسه جامعه آن روز عرب را عرف و آداب و رسوم و ویژگی های خود با وضعیت جوامع امروزی کار خطایی است زیرا چندهمسری معمول و ناپسند شمرده نمی شد .
در سال هشتم هجری پس از ازدواج های رسول الله با نزول آیه سوم سوره نسا این کار کاملا محدود شد و از سوی خدواند قوانین و قیود خاصی بر آن اعمال شد.
#کلام_سنتی_جدید
#ازدواجهای_پیامبر
#دکترهاشمی
#گروه_معارف
💢گروه تخصصی پاتوق اندیشه (کلام، مشاوره، اخلاق)
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🔎🔎🌸🔍🔍🌸🔎🔎🌸🔍🔍🌸🔎🔎🌸🔍🔍🌸🔎🔎🌸🔍🔍
🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢
✅ پرسش:
لطفا در مورد چگونگی تربیت کردن نفس توضیحاتی بفرمایید؟؟😞😞
قسمت دوم:
✍️ پاسخ:
7. #محاسبه
برای تزکیه نفس لازم است، از اعمال روزانه حساب رسی به عمل آید.
امام علی (علیه السّلام ) می فرماید:«مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ وَقَفَ عَلَى عُيُوبِهِ وَ أَحَاطَ بِذُنُوبِهِ وَ اسْتَقَالَ مِنَ الذُّنُوبِ وَ أَصْلَحَ الْعُيُوب (1) هر کس نفس خود را به حساب بکشد، بر عیوبش واقف میگردد و به گناهانش پی میبرد، پس از گناهانش توبه میکند و عیوبش را اصلاح مینماید.»
🟢اگر این محاسبه و اعمالی که را که انجام داده است، را در جای ثبت کند، و هر شب به آن رسیدگی کند، خواهد فهمید بعد از چند روزی که چه گناهی را بیشتر مرتکب شده، و نقطه قوت و ضعف نفس خویش را بهتر می داند، و برای رفع آن موفق تر می تواند عمل کند.
۸. #مؤاخذه و #مجازات
پس از محاسبه لازم است نفس، به خاطر عمل زشتی که انجام داده، تنبیه و مجازات شود تا از تکرار آن جلوگیری گردد.
۹. #دعا و #توسل
کمک و استعانت از خدا و توسل به ائمه هدی (علیهم السلام )، در رشد و تهذیب نفس ضروری است.
10. پایداری
هیچ صفتی یک باره در وجود آدمی پدید نمی آید، و از بین نمی رود، لازمه این موفقیت و سعادت، پایداری انسان است. هنگامی این پایداری از ما سر می زند که به کار و برنامه خود ایمان و اعتقاد کامل داشته باشیم. دیگر اینکه به پیامد دوری از گناه که همان رسیدن به کمال و سعادت حقیقی خود در این دنیا و بهشت و قرب الهی در آخرت است، فکر کنیم.
📚کتب جهت مطالعه بیشتر:
۱.خود سازی/ آیت الله مصباح یزدی
۲.معراج السعادة/ ملا احمد نراقی
۳.به کجا و چگونه/ محمد عالم زاده نوری
پی نوشت:
1. ليثى واسطى، على بن محمد، عيون الحكم و المواعظ (لليثي)،دار الحديث،قم،1376 ش،ص435
#کلام_سنتی_جدید
#مجازات_مواخذه_دعا_توسل_تربیت_نفس
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢
🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢
⛔ پرسش:مسیحیان یگانه پرستن؟🤔🤔
پسر اعتقاد به پدر وابن وروح القدس چه جوریه؟🤦♀️🤦♀️
از طرفی در زیارت عاشورا ،وابن ثاره اعتقادما چه جوریه؟😳😳
✍️ پاسخ :👇👇👇👇👇
فردی مثل #توماس میشل درکتاب (کلام مسیحی) از این موضوع دفاع میکنه که ما یگانه پرستیم ولی ایه قران به صراحت میگه، اونها #تثلیث رو قبول دارند.
🟢(يَآ أَهْلَ الْكِتَابِ لَا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ وَلَا تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ ۚ إِنَّمَا الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ رَسُولُ اللَّهِ وَكَلِمَتُهُٓ أَلْقَاهَآ إِلَىٰ مَرْيَمَ وَرُوحٌ مِنْهُ ۖ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ۖ وَلَا تَقُولُوا ثَلَاثَةٌ ۚ انْتَهُوا خَيْرًا لَكُمْ ۚ إِنَّمَا اللَّهُ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ سُبْحَانَهُٓ أَنْ يَكُونَ لَهُ وَلَدٌ ۘ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا
ای اهل كتاب! در دین خود غلوّ [و افراط] نورزید، [و از چهارچوب آیات نازل شده از سوی خدا و آنچه پیامبران به شما آموختهاند، خارج نشوید] و نسبت به خدا جز حق مگویید. حقیقت غیر از این نیست كه مسیح عیسی بن مریم فرستاده خدا و كلمه اوست كه به مریم القا كرد و [این بنده پاك و خالص] روحی از سوی اوست؛ پس به خدا و فرستادگانش ایمان آورید، و مگویید: [خدا] تركیبی از سه حقیقت [اب، ابن و روح القدس] است. [از این عقیده باطل] خودداری كنید كه به خیر شماست. جز این نیست كه خدا معبودی یگانه است. منزّه و پاك است از اینكه فرزندی برای او باشد. آنچه در آسمانها و در زمین است فقط در سیطره مالكیّت و فرمانروایی اوست، و خدا از نظر كارگزاری [نسبت به همه امور آفرینش] بس است. (نساء ۱۷۱))
یعنی پدر_پسر_روح القدس
هر چند سعی کردن اون رو مثل صفات الهی که در بین ما میگیم علم، قدرت، حیات و صفات عین ذات هستند. بگند سه تا همان یکیست😳
ولی وقتی در #مسیحیت #پولسی میریم میبینیم اینطور نیست.😞
بلکه در واقع سه گانه پرستند.🙈
🟢اما در مورد #ثارالله دو مطلب وجود دارد👇👇👇👇
١_ به اشتباه بزرگی برخی «ثار» را به معنی خون آورده اند ولی ثار هیچگاه در لغت عرب به معنی خون نیامده بلکه به معنی «#خونبها» آمده است. پس ثارالله یعنی ای کسی که خون بهای تو متعلق به خداست و خونبهای تورامیگیرد، چون تو متعلق به جهان انسانیت و بشریت هستی، متعلق به عالم هستی
٢_ در عباراتی در مورد مردان خدا تعبیر مثل #یدالله شود قطعاً یک نوع تشبیه و کنایه و مجاز است و خیلی از موارد ما این مطالب را مجاز برداشت میکنیم.
اما در مسیحیت فرزند خدا بودن را حقیقی می دانند و #عیسی را «فرزند حقیقی» خدا میخوانند و این فکر مخصوص به مسیحیت است نه اسلام
#کلام_سنتی_جدید
#مسیحیت_تثلیث_روح_القدس_یگانه_پرستی
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2