📢 #بازنشر #مصاحبه
✳️ روش آیتالله مصباح یزدی(ره) در حکمتپژوهی
در یک کرسی علمی ترویجی با تأکید بر کتاب«آموزش فلسفه» بررسی شد/ دفاع علامه مصباح یزدی(ره) از سنگرهای ایدئولوژیک و مبانی فکر اسلامی
✅ عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت: حقیقتا علامه مصباح یزدی(ره)جامع معقول و منقول بود و نه تنها به حوزههای فکریِ گوناگون تسلط داشت، بلکه در آنها صاحب نظر بود، آشناییِ اجمالی با آثار ایشان برای پی بردن به این حقیقت کافی است.
🔷 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، حجت الاسلام دکتر محمد علی محیطی اردکان، در کرسی علمی ترویجی" روششناسی آیتالله مصباح یزدی(ره) در حکمتپژوهی با تأکید بر کتاب «آموزش فلسفه»" که به همت گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) وهمکاری دبیرخانه کرسیها در سالن اندیشه موسسه برگزار شد در سخنانی گفت: پژوهشهای فلسفی، در میان اندیشمندان اسلامی معاصر جایگاه ویژهای دارد و دفاع عقلانی از بنیانهای نظری دین در گروِ آن است.
🔷 وی افزود: بیتردید در صورتی حکمتپژوهی در این راستا موفق میشود که روشمند بوده و براساس عیار پژوهش در این حوزه علمی باشد، آیتالله مصباح یزدی ـ فیلسوف برجسته دوران معاصر جهان اسلام ـ در آثار گفتاری و نوشتاریِ فلسفیِ خویش، روشی بدیع و کارآمد را در پژوهشهای حِکمی بهکار گرفته است.
حجت الاسلام دکتر محیطی اردکان خاطرنشان ساخت: براساس یافتههای پژوهشی، مراحل حکمتپژوهیِ روشمند بدین شرح است: توجه به خلأها یا بنبستها در مباحث فلسفی، تبارشناسی مسأله، بررسی پیشینه، تحلیل واژگان، فهم، تقریر و تحلیل دقیق مسأله، بررسی دیدگاههای مطرح و یا قابل طرح درباره مسأله، توجه به لوازم دیدگاهها، توجه به فایده بحث، تقریر دقیق دیدگاه رقیب و ادله آن، توجه به خاستگاه نظریه، نقد و بررسی دیدگاه رقیب و ادله آن، ارائه دلیل معتبر برای دیدگاه برگزیده، پاسخگویی به نقدهای مطرح و یا قابل طرح درباره ادله دیدگاه برگزیده، پاسخگویی به شبهات مربوط، ملاحظه نتیجه، رعایت سیر تدریجی طرح و تحلیل عمیق و منظومه وار فلسفی و تطبیق قواعد کلی بر مسائل علومِ دیگر.
🔷 عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت: آثار و برکات وجودی عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، علامه مصباح یزدی ره در جهان اسلام، در عرصه ملی و بینالمللی فراوان و کمنظیر است؛ آثاری که در حال حاضر، برخی از آنها در قالب مقالات و کتب راهگشا، برخی در قالب سخنرانی و مناظره، برخی در قالب تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار و برخی در مجموعههای بنیاننهاده شده توسط ایشان ظهور یافته است.
🔷 حجت الاسلام دکتر محمد علی محیطی اردکان ابراز داشت: حقیقتا علامه مصباح یزدی ره جامع معقول و منقول بود و نه تنها به حوزههای فکریِ گوناگون تسلط داشت، بلکه در آنها صاحب نظر بود، آشناییِ اجمالی با آثار ایشان برای پی بردن به این حقیقت کافی است، در این میان، از یک نظر آثار فلسفی ایشان اهمیت بیشتری دارد و کتاب «آموزش فلسفه» ایشان به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد، مشهورترین اثر به حساب میآید، این کتاب که در برخی مراکز آموزشی بهعنوان متن درسیِ فلسفه اسلامی برگزیده شده است، اشارات ارزشمند و دلالتهای آشکار و نهان فراوانی دارد، حکمتجویان نهتنها میتوانند از پژوهشهای فلسفیِ این کتاب بهره گیرند، بلکه با نگاهی درجه دو میتوانند روش حکمتپژوهی را نیز بیاموزند.
🔷 وی گفت: آیتالله مصباح ره که نسبت به مسائل دینی حساس و دغدغهمند بود، همواره در پی رصد مهمترین و بنیادیترین مسائل فکری جامعه بود و تلاش میکرد از سنگرهای ایدئولوژیک و مبانی فکر اسلامی دفاع کند، وی با طرح روشمند مسائل فلسفی، در این راه به توفیقات بزرگی دست یافت.
🔷 حجتالاسلام والمسلمین استاد میرسپاه، از شاگردان علامه مصباح و استاد برجسته آموزش فلسفه، به عنوان ناقد کرسی، ضمن تأیید مراحل شانزده گانهٔ استنباط شده از این کتاب به توضیح نکاتی دربارهٔ موضوع مورد بحث پرداختند و نکاتی تکمیلی در این خصوص ارائه کردند.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
روش شناسي استاد مصباح(ره) درحکمت پژوهي باتاکيدبرکتاب آموزش فلسفه.mp3
39.07M
📢 #صوت
✅ کرسی علمی ترویجی: «روش شناسي استاد مصباح(ره) درحکمت پژوهي با تاکيد بر کتاب آموزش فلسفه»
❇️ ارائه: استاد محمدعلی محیطی اردکانی
❇️ ناقد: استاد اکبر میرسپاه
❇️ مدیر: محمدحسن عالم چاهوکی
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #بازنشر #اطلاعیه #نشست #سه_شنبه_های_علوم_انسانی_اسلامی
✅ سی و سومین سلسله نشست های علوم انسانی اسلامی
🔹موضوع: هوش مصنوعی و کاربرد آن در علوم انسانی
👤سخنران: جناب آقای دكتر كاظم فولادی قلعه
👤ناقد: جناب حجت الاسلام و المسلمين دكتر مجتبی مصباح زیده عزه
🔶 ویژه اعضای هیئت علمی موسسه
🗓 سهشنبه 3 بهمن ⏰ 10 صبح
🏢 مكان: طبقه پنجم سالن انديشه
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰@iki_ac_ir
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
هدایت شده از محمد فنایی اشکوری
کتابی تازه از فیلسوف معاصر منتشر شد/ گفتوگوهای رضا داوری اردکانی با خود - خبرآنلاین
https://www.khabaronline.ir/news/1864074/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%B3%D9%88%D9%81-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B5%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%B1-%D8%B4%D8%AF-%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D9%88%DA%AF%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C
📢 #اطلاعیه
✅ حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمدعلی محیطی زید عزه، (عضو محترم هیئت علمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی موسسه امام خمینی)
ارتقاء رتبهی حضرتعالی به «دانشیاری» که نشان از توانمندی و شایستگی علمی شما میباشد را تبریک گفته و از خدای متعال دوام توفیق و موفقیت روزافزون شما را خواستاریم.
❇️ رزومه دکتر محیطی
https://asatid.iki.ac.ir/?prof=2513
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #اطلاعیه #معرفی #کتاب
آثاری که در کتاب سال حوزه احراز رتبه کردند:
۱. الگوی اخلاقی روابط همسرانه در قرآن(محمدرضا جباران)
۲.پایاننامه moral weakness in islsmic and western ethics and its remediosمحمدرضا تاجیک چوبه
۳.عرفان تطبیقی(محمد فنایی اشکوری)
۴.عرفان تطبیقی اسلام و مسیحیت(علیرضا کرمانی)
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #بازنشر #یادداشت
✍️ معنویت در بین امریکاییها
به گزارش دین آنلاین هر ۱۰ بزرگسال امریکایی، ۷ نفر خود را باورمند به امور معنوی توصیف می کنند. این در حالی است که ۲۲ درصد از این جمع به مذهب خاصی معتقد نیستند.
در دهههای اخیر، امریکاییها کمتر خود را باورمند به مذهب رسمی خاصی میدانند. با این حال، نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات پیو نشان میدهد که اعتقاد به ارواح یا قلمرو معنوی فراتر از این جهان، حتی در میان کسانی که خود را مذهبی نمیدانند، گسترده است.
نظرسنجی پیو نشان میدهد:
۸۳ درصد از کل بزرگسالان در آمریکا معتقدند که مردم علاوه بر بدن فیزیکی، روح دارند.
۸۱ درصد میگویند امری معنوی فراتر از جهان طبیعی وجود دارد، حتی اگر ما نتوانیم آن را ببینیم.
۷۴ درصد معتقدند برخی چیزها وجود دارد که علم نمیتواند آنها را توضیح دهد.
۴۵ درصد میگویند که احساس ارتباط ناگهانی با چیزی فراتر از این دنیا داشتهاند.
۳۴ درصد میگویند که احساسی قوی داشتهاند که فردی که درگذشته از آن سوی دنیا با آنها ارتباط برقرار کردهاست.
۳۰ درصد میگویند که شخصاً با یک روح یا نیروی معنوی نامرئی مواجه شدهاند.
بر اساس این دادهها ۷۰ درصد امریکاییها خورد را افرادی باورمند به امور معنوی توصیف میکنند. با این حال، از آنجایی که این اولین باری است که مرکز تحقیقاتی پیو بسیاری از این پرسشها را در مورد باورها، اعمال و تجربیاتی که ممکن است معنوی تلقی شوند از امریکاییها پرسیدهاست، بر اساس این دادهها نمیتوان درباره میزان افزایش یا کاهش معنویتگرایی در بین امریکاییها نظر داد.
تحقیقات پیشین این مرکز بیشتر بر اعتقاد دینی متمرکز بوده است. این بررسیها کاهش در باورها و اعمال مذهبی سنتی را بین امریکاییها نشان دادهاست که شامل کاهش تعداد بزرگسالان امریکایی است که میگویند با اطمینان کامل به خدا ایمان دارند، به طور منظم در مراسم مذهبی شرکت میکنند، روزانه عبادت میکنند و دین را در زندگی خود بسیار مهم میدانند.
برخی از مقالات خبری پیشبینی کردهاند که جوانان امریکایی ممکن است از اعتقاد به مذاهب رسمی دورتر شوند و آن را با ترکیبی از عناصر معنوی برگرفته از منابع متعدد، از جمله ادیان آسیایی و سنتهای بومی آمریکا و همچنین باور به اموری چون کارتهای تاروت و مانند آن جایگزین کنند. پوشش رسانهای نیز معمولا بر افرادی متمرکز شدهاست که خود را باورمند به امور “معنوی اما نه مذهبی” توصیف می کنند.
در حالی که بررسیهای مرکز تحقیقات پیو از سال ۲۰۰۷ نشان میدهد درصد امریکاییهایی که خود را مسیحی میدانند کاهش یافتهاست. با وجوداین، شواهد مبنی بر جایگزینی «مذهب» با «معنویت» بسیار ضعیف به نظر میرسد، چراکه تعریف و تفکیک این مفاهیم دشوار است.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #بازنشر #معرفی #کتاب
📚 اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی.
نوشته آیت الله مصباح یزدی(ره)
انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
✅ یکی از نیازهای فکری زندگی روزمرۀ جهان اسلام، رابطۀ اخلاق و سیاست است که از جنبههای مختلف فلسفی، مذهبی و اجرایی اهمیت دارد. به راستی بین وظایف اخلاقی و وظایف سیاسی چه ارتباطی برقرار است؟ و اگر بین رفتاری سیاسی و رفتاری اخلاقی تزاحم رخ داد کدامیک ترجیح مییابد؟ در جوامع اسلامی تا چه اندازه لازم است به لحاظ اجرایی به ارزشهای اخلاقی توجه کرد؟ کتاب پیش روی، رابطۀ اخلاق و سیاست را با توجه به معارف اسلامی در بیست وسه گفتار بررسی کرده است.
🛒 مشاهده و خرید اینترنتی
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #هیئت_علمی
بسم الله الرحمن الرحيم
معرفی اجمالی اعضای هیئت علمی گروه فلسفۀ مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی «ره»
آیت الله غلامرضا فیاضی
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #هیئت_علمی
✅ تولد و تحصیلات
آیت الله غلامرضا فیاضی متولد 1328 شمسی در قم از اساتید برجسته سطوح عالی فقه، اصول، تفسیر و فلسفه در حوزه علمیه قم هستند. ایشان از نوجوانی به تحصیل در حوزه علمیه قم پرداختند. همزمان با تحصیل دروس فقه و اصول، به تحصیل علوم عقلی نیز گرایش پیدا کردند. مهمترین اساتید ایشان در فقه و اصول بزرگانی همچون آیات عظام و حجج اسلام محمدحسن قاضی زاده،، باکویی، شیخ حسن تهرانی، جلیلی، دوزدوزانی، فاضل هرندی، موسوی تبریزی، هاشمی تقدیری سبزواری، نوری همدانی، محمد مومن قمی، شیخ علی پناه اشتهاردی و فاضل لنکرانی بودند. ایشان به مدت 14 سال در درس های خارج مراجع عظام سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی، محمدعلی اراکی، شیخ مرتضی حائری یزدی، شاه آبادی، شیخ کاظم قاروبی تبریزی، شیخ جواد تبریزی و شیخ حسین وحید خراسانی شرکت کردند و از محضر اساتیدی همچون آیات محمدعلی گرامی، جوادی آملی، محمدتقی مصباح یزدی به تحصیل علوم عقلی پرداختند.
✅ تدریس
استاد فیاضی دروه های مقدمات و سطح حوزه به ویژه کتب بدایه الحکمه و نهایه الحکمه مرحوم علامه طباطبایی و شرح اشارات خواجه نصیر الدین طوسی و اسفار ملاصدرای شیرازی را سالها تدریس نمودند. تدریس های ایشان ضبط صوتی شده و علاقمندان بسیاری در میان طلاب، دانشجویان و اساتید بارها از آنها استقبال نموده اند.
✅ مسئولیتهای اجرایی
ایشان علاوه بر فعالیت-های علمی از جمله تدریس و تالیف چندین کتاب تخصصی در علوم عقلی و نگارش مقالات علمی در نشریات معتبر حوزوی و دانشگاهی، مسئولیت های اجرایی نیز داشتند که مهمترین آنها عبارت است از:
۱. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
۲. عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
۳. مدیر گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
۴. مدیر مرکز آموزشی تخصصی فلسفه اسلامی
۵. رئیس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی
۶. عضو شورای مدارک حوزه علمیه قم
۷. رئیس کمیته فلسفه و کلام مدارج علمی حوزه علمیه قم
۸. عضو مجلس خبرگان رهبری.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
معرفی آثار آیت الله غلامرضا فیاضی.pdf
843.3K
📢 #معرفی #هیئت_علمی #کتاب
کتابهای منتشر شده از استاد غلامرضا فیاضی
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #کتاب
عرفان تطبیقی
نوشته محمد فنایی اشکوری
در مقدمه این کتاب آمده است:
آشنایی با دیگر سنت های عرفانی و مطالعۀ تطبیقی این سنت ها افزون بر اینکه فی نفسه مطلوب و مفید است، در شناخت عمیق تر هرکس از سنت عرفانی که به آن تعلق دارد نیز سودمند است.
افزون بر این، مطالعۀ تطبیقی می تواند زمینه را برای گفت وگوی سودمند و سازندۀ پیروان سنت های گوناگون عرفانی فراهم کند، گفت وگویی که می تواند سوءتفاهم ها را تا حدی رفع کند و از تنشها بکاهد.
در این اثر در پنج فصل پنج سنت بزرگ عرفانی معرفی و بررسی شده است: عرفان هندو، عرفان بودایی، عرفان یهودی، عرفان مسیحی و عرفان اسلامی. فصل ششم به بررسی اجمالی عرفان واره های جدید اختصاص دارد.
در این کتاب ضمن معرفی آموزه های اساسی سنت های عرفانی گوناگون، به نقد و بررسی آنها نیز پرداخته شده است.
این کتاب در تابستان 1401 شمسی از سوی انتشارات مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی منتشر گردید.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #کتاب
کتاب "عرفان تطبیقی" نوشته دکتر محمد فنایی اشکوری عضو هیأت علمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و از انتشارات این موسسه از سوی حوزه علمیه قم به عنوان اثر شایسته تحسین سال شناخته شد.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #هیئت_علمی #مستند
مستند «فیلسوف متخلق» درباره آیتالله غلامرضا فیاضی استاد برجسته حکمت و فلسفه اسلامی و رئیس شورای علمی گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ساعت ۱۹:۰۰ از شبکه ۴ سیما پخش گردید.
https://telewebion.com/episode/0xc01e7b5
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #بازنشر #یادداشت
✔️سید جلال آشتیانی قلندر بود🔻
✍️ غلامحسین ابراهیمی دینانی
حال من بد نیست در تنهاییام
با خودم در خلوتام، تنها نیام
🔸من اگر بخواهم درباره مرحوم آقا سید جلال آشتیانی، فیلسوف بزرگ عصر ما و دوست دیرینه بنده و بسیاری از حضاری که اینجا تشریف دارند، صحبت کنم باید همین بیتی را که برایتان خواندم تفسیر کنم. آقای آشتیانی جمع متناقضات بود. خیلی تنها بود. تنها زندگی کرد و تنها از دنیا رفت. ازدواج هم نکرد. با این حال اجتماعیترین مرد هم بود. آن وقت که ما در قم طلبه بودیم و ایشان هم در قم بود، یعنی در زمان ریاست حضرت آیتالله بروجردی اعلیالله مقامه، کمتر کسی میتوانست خدمت آقای بروجردی برود. ما طلبهها هم که اصلاً راه به آنجا نداشتیم. تنها طلبهای که هر وقت میخواست پیش آقای بروجردی میرفت آقای آشتیانی بود. او با آقای بروجردی رفیق بود. حالا آقای بروجردی یک مرجع اعلا و پیرمرد، و آقای آشتیانی یک طلبه جوان! او در عین حال که با آیتالله بروجردی رفیق بود، با بالخیر، آفتابهدار مدرسه فیضیه، هم رفیق بود.
🔸ایشان فقه میدانست، اصول را خوب میدانست، ادبیات را خوب میشناخت و یکی از خوشخطترین آدمهای روزگار ما بود؛ ولی با این همه عاشق فلسفه بود. با فلسفه عنوان داشت. کسی او را بهعنوان فقیه قبول نداشت. وقتی که دانشکده الهیات مشهد تأسیس شد از ایشان بهعنوان خبرگان بیمدرک برای تدریس دعوت کردند و ایشان استاد شد. من چندین سال هم در مشهد با ایشان در گروه فلسفه همکار بودم.
🔸آشتیانی مردی بود که محضرش بسیار شیرین بود. کسی نبود که یکدفعه با او صحبت کند و مجذوبش نشود. اما در عین حال تنهاترین مرد بود و این خصلت فلسفه است. او فیلسوف بود و در عصر ما خیلی کار کرد. کارهایی که آقای آشتیانی کرد، کمتر کسی کرده است. هیچکس روی فلسفه اسلامی کار حسابی نکرده بود؛ مگر افراد نادری چون ملاصدرا، میرداماد، و جلوه. در عصر ما انصافاً آقای آشتیانی درباره فلسفه اسلامی خیلی کار کرد. باک هم نداشت. قلندر بود. به این حرفها اصلاً کاری نداشت.
🔸مرحوم آشتیانی قلندر بود. امروزه شما قلندری را در دراویش و خانقاهها میبینید که البته هیچ کدامشان هم قلندر نیستند و فقط اظهار قلندری میکنند. قلندری ترک تعلق است؛ ترک تعلق از امور دنیوی و بیش از همه نجاتیافتن از اسارت فکری. مرحوم آشتیانی مردی بود که اسارت فکری نداشت. قلندر بود. آزاد بود. خودش میاندیشید. البته نمیتوانم بگویم که دنیای جدید فلسفه را خیلی میشناخت. با فلاسفه جدید غرب آشنایی نداشت. ولی در فلسفه اسلامی خیلی کار کرد و کارهایش مورد استفاده همه است. البته خودش کم نوشت؛ به جز یک کتاب اصلی که تألیف و فکر خودش است، اکثر کتابهایش تصحیح بود. او کتابهایی را که مرده بود و هیچکس از آنها خبر نداشت زنده کرد و چاپ کرد. حالا ممکن است بگویید که همه میتوانند تصحیح کتاب بکنند. البته الآن کسانی هستند که تصحیح میکنند و از کتابی که تصحیح میکنند چیزی هم نمیفهمند، اما مرحوم آشتیانی کتابی را که تصحیح میکرد خوب میفهمید، حتی بهتر از نویسندهاش.
🔸مرحوم آشتیانی هم خلوت داشت و هم جلوت. هم بهمعنای واقعی کلمه خوشسخن و خوشمحضر و اجتماعی بود و هم تنها بود. یکی از خصلتهای انسان این است که تنهاترین موجود عالم است و در عین حال اجتماعیترین موجود. هیچ موجودی به غیر از انسان، اجتماعی نیست.
🔸امروز سالگرد درگذشت فیلسوف اصالت وجودی( صدرایی) سید جلال میری آشتیانی است
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
14021221.معرفی موسسه امام خمینی ره.mp3
22.46M
◀️آشنایی اجمالی با موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره؛ فعالیتها و دستاوردها
✅هادی عرب
مدیر روابط عمومی
#معرفیـموسسه
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
📢 #معرفی #هیئت_علمی
بسم الله الرحمن الرحیم
معرفی اعضای هیئت علمی گروه فلسفۀ مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی
استاد عسکری سلیمانی امیری
✅ تولد و تحصیلات
استاد عسكري سليماني اميري به سال 1337 در شهر اميركلا (5 كيلومتري بابل) در خانوادهای مذهبی ديده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايی و متوسطه را در همين شهر به پايان برده و تحصيلات دبيرستانی را در شهر بابل با اخذ ديپلم در هنرستان در رشته«مدلسازی و ذوب فلز» به پايان برد.
✅ حوزه
در سال 1355 وارد حوزه علميه قم شد و در سال 1359 در كنار درس های حوزوی وارد مؤسسه در راه حق شد و دروس معارف اسلامی و فلسفه را زير نظر استاد حضرت آيت الله مصباح يزدی شروع كرد و در سال 1366 در رشته فلسفه به صورت تخصصی ادامه تحصيل داد. وی تحصیلات خود را تا کارشناسی ارشد در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و همچنین سطح چهار در حوزه علمیه ادامه داد. همزمان با ورود به رشتۀ فلسفه به نوشتن مقالات در علوم عقلی روي آورد كه بخشی از آنها به چاپ رسيده است.
✅ مسئولیتها
ایشان بلافاصله پس از اتمام تحصيلات فلسفی در بخش پژوهش مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) به عنوان عضو هيأت علمي پذيرفته شد و مديريت علمی بخش منطق دايرة المعارف علوم عقلی اسلامی را عهدهدار شد.
✅ تدریس
ایشان در مقاطع مختلف کارشناسی، ارشد و دکتری در مراکزی همچون موسسه امام خمینی(ره)، جامعه المصطفی العالمیه و دانشگاه باقرالعلوم علوم عقلی، منطق و فلسفه تدریس کرده است. از ایشان آثار متعددی در منطق و فلسفه منتشر شده است.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
معرفی آثار استاد عسکری سلیمانی امیری.pdf
948.6K
📢 #معرفی #هیئت_علمی #کتاب
کتاب های منتشر شده از استاد عسکری سلیمانی امیری
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #هیئت_علمی
معرفی اجمالی اعضای هیئت علمی گروه فلسفۀ مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی «ره»
دکتر محمدعلی محیطی اردکان
✅ تولد و تحصیلات
دکتر محمدعلی محیطی اردکان فرزند میرزامحمود متولد سال 1362 در اردکانِ یزد، پس از دوره راهنمایی وارد حوزه علميه امام صادق علیه السلام اردکان شد. پس از گذراندن مقدمات، به منظور ادامه تحصیلات حوزوی از سال 1382 به قم هجرت کرد و تقریبا همزمان در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی «ره» به تحصيل در رشته فلسفه پرداخت. با اتمام دوره سطح حوزه، در دروس خارج حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، محمد مؤمن قمی، جعفر سبحانی، محسن اراکی، علیرضا اعرافی، و احمد عابدی شركت كرد. در سال 1395 در دوره دكترای حکمت متعالیه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) فارغ التحصيل شد و از سال 1396 به عضویت هیئت علمی این مؤسسه درآمد و هم اکنون دانشیار گروه فلسفه است.
✅ تدریس
وی در دانشگاهها و مراکز علمی گوناگون تدریس کرده است و به یاری خداوند، شماری کتاب و مقاله به چاپ رسانده و راهنمایی، مشاوره و داوری تعدادی پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری را به عهده داشته است.
✅ مسئولیتها
برخی سوابق علمی – اجرایی وی بدین شرح است:
۱. عضو هيئت علمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره)
۲. دبير پژوهش گروه فلسفه این مؤسسه
۳. دبير كارگروه فلسفه علوم انسانی این مؤسسه
۴. مدیر گروه فلسفه و کلام دانشگاه بین المللی آل البیت
✅ نشانی رزومه تفصیلی: https://asatid.iki.ac.ir/?prof=2513
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
معرفی کتاب های منتشر شده دکتر محیطی.pdf
776K
📢 #معرفی #هیئت_علمی #کتاب
کتاب های منتشر شده از دکتر محمدعلی محیطی اردکانی
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #معرفی #هیئت_علمی
بسم الله الرحمن الرحيم
معرفی اجمالی اعضای هیئت علمی گروه فلسفۀ مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
دکتر مجتبی مصباح
✅ تولد و تحصیلات
دکتر مجتبی مصباح فرزند علامه آیت الله محمدتقی مصباح یزدی متولد سال ۱۳۴۶ در قم، در سال ۱۳۶۴ ديپلم خود را در رشته رياضی-فيزیک اخذ نمود و از همان سال وارد حوزه علميه قم شد. وی پس از گذراندن مقدمات و سطوح علوم اسلامی، از سال ۱۳۷۳ به تحصيل در رشته فلسفه پرداخت و در سال ۱۳۷۹ موفق به اخذ مدرک كارشناسی ارشد فلسفه از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) گرديد. از سوی ديگر، با اتمام دوره سطح حوزه، در دروس خارج حضرات آیات جوادي آملي و سيد احمد خاتمي شركت كرد. در سال ۱۳۸۱ در دوره دكتراي فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خميني (ره) پذيرفته شد و در سال ۱۳۸۶ در اين مقطع فارغ التحصيل گرديد.
وی در دانشگاه ها و مراکز علمی گوناگون تدریس کرده است.
✅ مسئولیتها
حجة الاسلام دکتر مجتبی مصباح در حال حاضر، عضو هیئت امنا و عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) و عضو شورای علمی گروه فلسفه و شورای علمی گروه اخلاق این مؤسسه، مدیر کارگروه تدوین مکتب اخلاقی اسلام، مدیر کمیته فلسفه اخلاق دائرة المعارف علوم عقلی مؤسسه امام خمینی (ره)، عضو هیئت مدیره و مدیر گروه فلسفه اخلاق مجمع عالی حکمت اسلامی است. تا کنون به یاری خداوند، شماری کتاب و مقاله به چاپ رسانده و راهنمایی و مشاوره تعدادی پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری را به عهده داشته است.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
کتب منشر شده.pdf
253.2K
کتاب های منتشر شده از حجه الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی مصباح
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
-666165504_-1468826885.pdf
57.7K
📢 #اطلاعیه
سین ویژهبرنامهی یک عمر معلم: بزرگداشت استاد کریم مجتهدی
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #بازنشر
📢 فیلسوف غربشناس
✏️ دانش عمیق، نگاه انتقادی به فرهنگ غرب که خاستگاه تحصیلیِ او بود و تربیت شاگردان فراوان، از ویژگیهای این فیلسوف غربشناس است.
📝 پیام رهبر انقلاب در پی درگذشت دکتر کریم مجتهدی ۴۰۲/۱۰/۲۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir