☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️اگر در بیماریهای مسري و فراگير مانند کرونا جان پزشک درخطر باشد بازهم لازم است خدمت کنند؟
✅پاسخ اجمالی
در زندگي همه انسانها در بعضیاوقات، در انجام دو يا چند فعل، تضادي به وجود میآید و نمیتواند دو عمل را باهم انجام داد. (در علم اخلاق به آن تزاحم اخلاقی میگویند.) سؤال شما هم در این محور است. در اين شرايط، اخلاقاً و بهحکم عقل و بر اساس اولويتبندي اگر جمع آن دو امکان دارد باید هر دو عمل را باهم انجام داد، مثلاً پزشک با حفظ جان (مراعات مسائل بهداشتی)، به وظیفه خود هم عمل کند و اگر جمع این دو امکان نداشت باید انتخاب اهمّ بر مهم پرداخت؛ بهعبارتدیگر بر اساس ملاک و معيار، يکي را بر ديگري مقدم دارد. در این مورد مصلحت عام جامعه و یا تعهدی که پزشک به بیمارستان و یا جامعه داده بر مصلحت فردي اولويت پیدا میکند.
پاسخ تفصیلی:
مقدمه:
ازآنجاکه زندگي فردي و اجتماعي انسان، رو به گسترش و پيشرفت است و از سوي ديگر، قدرت و اختيار انسان نسبتاً محدود است، در انجام دو يا چند فعل و عمل، تضادی پیش میآید و نمیتوان هر دو عمل را باهم انجام داد.
بيترديد انسان در این شرایط باید بهحکم شرع و عقل، بهگزینش و اولويتبندي و انتخاب اهمّ بر مهم بپردازد و بر اساس ملاک و معياري (شرعی، اخلاقی و عقلی)، يکي را بر ديگري مقدم دارد، اگر اینگونه عمل نکند و ملاک و معیاری براي ترجيح يک عمل نداشته باشد، صدمات جبرانناپذيري به جامعه و یا حتی به فرد میرسد و درنهایت، شخص به وظیفه دینی و اخلاقي خود عملنکرده است. يکي از آن تعارضها که در سؤال شما هم مطرحشده، در انجاموظیفه پزشکي و يا پرستاري با احتمال خرجانی است؛ در اين موقعیت آيا پزشک و یا پرستار به خاطر احتمال ابتلا به يک بيماري مسري و واگیردار (وجوب حفظ جان)، بايد از وظيفه خود دست بکشد و بيماران را رها کند يا مثل يک سرباز دست از انجاموظیفه برندارد و تا آخر ایستادگی کند. برای رسیدن به پاسخ لازم است نکاتی را بیان کنیم.
ادامه مطلب...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/vqqkx3
🆔 @porseman_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀🍀🍀
🎬 وقتی خورشید در ۲۸ مرداد ۳۲ طلوع کرد، چه بر ایران گذشت؟
مستندی کوتاه از مصدق و شعبانبیمخ و محمدرضا پهلوی و خیابانهای شلوغ تهران
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️آیاتعطیلی تجمعات یعنی تعطیلی شریعت؟
کرونا و نگاهی اخلاقی به تجمعات
✅دغدغه این روزهای متدینین
این روزها و در آستانه ماه محرم، به دلیل افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا، دغدغه بسیاری از مذهبیها و متدیّنین، چگونگی برگزاری مراسم عزاداری أبیعبدالله(ع) است. این دغدغهها تاکنون واکنشهای مختلفی را از سوی مخالفین و موافقینِ برگزاری مراسم عزاداری أبیعبدالله(ع) برانگیخته است. در این میان، آنچه که مسلّم است، نظر فعالان حوزه سلامت است، که با توجه به شرایط کنونی، با برگزاری هرگونه مراسم و تجمع، حتی با وجودِ تعهدِ تجمعکنندگان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی، مخالف برگزاری این مراسمها هستند.
✅تعطیلی تجمعات یعنی تعطیلی شریعت؟
در این میان، متدیّنین و متشرّعینی که به برگزاریِ مراسم عزاداری اصرار و تأکید دارند، برآورده شدن آرزوی معاندین اسلام و نیز تعطیلی شریعت را به عنوان پیامدهای منفی تحریم مراسم عنوان میکنند و این در حالی است که در روزهای اخیر، شیوع و میزان مرگومیر در اثر ویروس کرونا به بیشترین حد خودش در شش ماه گذشته رسیده است. آماری که به شدت جای تأمل و نگرانی دارد.
آشکار است که با توجه به وضعیتی که کشور اکنون به آن دچار است و در شرایطی که بسیاری از شهرهای ایران در وضعیت قرمز هستند، اقدام به برگزاری مراسم میتواند بسیار خطرآفرین و فاجعهآمیز باشد.
اما اینکه چرا در شرایطی که فریضه «حج» ممنوع شده است، همچنان از سمت عدهای، بر برگزاری مراسم عزاداریِ محرم اصرار و پافشاری میشود جای توجه و بررسی دارد.
✅حقیقت، ورای اخلاق نیست:
دلایل اعتقادی (نظری)، عملی و تاریخی، از جمله دلایلی هستند که موافقین برگزاری مراسم، برای اثبات صحت گفتههای خودشان برمیشمرند. اینکه عزاداری، تجلیِ علاقه و باور به امامت است، زیر مجموعه تولی و تبری است و از این رو، حتی مهمتر از حفظ جان است، از دلایلی است که موافقین برگزاری مراسم، برای وجوب برگزاری عزاداری، آن هم در هر شرایطی، به آنها اشاره میکنند. اما با همه این تفاسیر، باید با دید عقلایی و خارج از هر گونه تعصب، توجه کرد که حقیقت چیست. مسلماً آنچه که نباید از نظر دور داشت این است که حقیقت نباید چیزی ورای اخلاق باشد.
✅ما باید اهمّ و مهم کنیم:
روضه أبیعبدالله(ع) یکی از سنتهای دیرینه شرعی و ملّی ماست. مردم کشور ما سالهاست که به مفاهیم و ارزشهایی که در این دوره کوتاهِ ده روزه و در قالب مجالس عزاداری ارائه میشوند به چشم یک کلاسِ درس فشرده معرفتی نگاه میکنند. بسیاری از این مجالس، بستر ظهور اندیشههای روحافزا و جانپرور هستند. از این رو، این تجمعات و مراسمها جزء جدانشدنی اعتقادات مردماند و به اعتباری، اعتقاد عموم مردم بر این است که آنچه از دین به ما رسیده، همه در سایه مجالس اباعبدالله(ع) و نهضت او بوده است.
عزت و حرمتی که شیعیان برای ماه محرم و عزاداری عمومی برای أبی عبدالله(ع) قائلند بسیار بالاست، به قدری که بسیاری، روضه را از اقرب اقربات میدانند و آن را از کوتاهترین راهها برای نزدیکی به خدای متعال برمیشمارند، اما آیا با این همه، برگزاری چنین تجمعات عمومیِ عظیمی، در شرایط کنونی واجب است؟ به این معنا که حتی «به خطر انداختن جانِ خود و سایرین»، در مرتبه بعد از آن قرار بگیرد؟ شاید مرور کوتاهی بر چند حکم شرعیِ قابل تعمیم به مورد کنونی، بتواند در این زمینه کمککننده و راهگشا باشد:
1️⃣ انجام و یا ترک اموری که مقدمه حفظ نفس است، واجب است.
2️⃣ شکستن نماز واجب براى حفظ مال، و جلوگیرى از ضرر مالى یا بدنى مانعى ندارد، بلکه براى هر غرضى، دینى یا دنیوى که مورد اهتمام نمازگزار است، مانعى ندارد.
3️⃣ تقیّه به منظور ترس از جان یا آبروی خود یا بستگان و اطرافیانِ نزدیک واجب است.
4️⃣ حقالناس، به معنای حقوق مردم بر ذمه انسان است که از جملهی آن، رعایت جان و مال مردم است.
5️⃣ وضو و یا روزه اگر برای بدن ضرر داشته باشند باید ترک شوند.
و… .
✅تعطیلی احکام، گاهی واجب است:
تفصیل مطالب....
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/unzaxa
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️عوامل اصلی «کودتای ۲۸ مرداد سال ۳۲» چه کسانی بودند؟
✅کیانوری در خاطراتش بازگو میکند: «حوالی ظهر به ما خبر رسید که کودتا توسط اوباش شدیدا در حال اجراست. از پادگانها خبر رسید که مستشاران آمریکایی دستور حرکت دادهاند و اوباش تنها نیستند و به طور مسلم گروهبانهای ارتش در لباس شخصی در میان آنها هستند... ما در دوره مصدق نمیتوانستیم اسلحه جمع کنیم؛ چون اگر اتفاق لو میرفت، جنجال عجیبی به پا میشد که گویا ما میخواهیم علیه مصدق کودتا کنیم.»
✅هیچ نیروی مدافع واقعی مصدق و دشمن شاه در خیابانها وجود نداشت، جز تودهایها که آنها هم با چنین شدتی کوبیده شدند و اعلامیه فرمانداری نظامی مصدق علیه آنها صادر شد که حق تظاهرات ندارند.
خود دکتر مصدق میگوید: «مسلط شدن افراد چپ هم بر اوضاع حرفی بود بی اساس، چون که احزاب چپ اسلحه نداشتند که اگر داشتند چه وقت مقتضی و شایسته بود که بعد از کشف اسرار دستجات چپ آن را به کار برند و خود را از خطری که متوجه آنها شده بود حفظ کنند.» [۲۳]
✅هواداران شاه از ساعت ۹ صبح ۲۸ مرداد شعار «زنده باد شاه» را با «مرگ بر حزب توده» درآمیختند تا به این ترتیب آن بخش از هواداران مصدق را که کینه ضد تودهای آنان به مراتب بیش از اختلافشان با شاه بود، با خود همراه کرده یا حداقل بی طرف کنند. ساعت ۲ بعد از ظهر شهربانی و ستاد ارتش با شش تانک و چند کامیون حامل سرباز محاصره شد.
✅کودتاچیان گام به گام جلو میرفتند. آنها ابتدا خانه مصدق را محاصره و از شهر جدا کردند، رادیو را گرفتند، حکومت خود را به سرتاسر کشور اعلام کردند، سپس به خانه مجزای مصدق یورش بردند.
سرهنگ «غلامرضا نجاتی» از افسران هوادار مصدق مینویسد: ظهر ۲۸ مرداد چند تن از افراد سازمان افسران ناسیونالیست متوجه توطئه میشوند و در صدد بر میآیند که دیگران را جمع کنند و در نهایت سرهنگ طاهر قنبریک گروه پنج نفرهای تشکیل میدهد که تنها سلاحشان اسلحه کمری بود. آنها به خانه مصدق میروند و ازدحام جمعیت کودتاچی را مشاهده میکنند و با سرشکستگی محل را ترک میکنند. [۲۶]
بالاخره در اثر فزونی تانکها و خراب شدن خانه دکتر مصدق، کودتاچیان پیشروی کردند، با شلیک توپ و مسلسل سقف خانه و دیوارها فرو ریخت و ویران شد و ساکنین مجبور به فرار شدند.
بدین ترتیب کودتا پیروز شد و سرلشکر زاهدی برنامه خود را چنین اعلام کرد...
تفصیل مطلب...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/oqsd03
yun.ir/f87pq3
🆔 @porseman_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘️☘️☘️
#پاسخ_به_شبهات
🎥پاسخ به یک تحریف تاریخی در کودتای ۲۸مرداد۱۳۳۲
"دکتر موسی حقانی"
🆔 @porseman_andisheh
🍀🍀🍀
#پرسش_پاسخ
⁉️آیا سوال در شب اول قبر از بدیهیات است؟
#مهمترین_کنکور
🍀حضرت آیت الله جوادی آملی
❓سؤال قبر مهمترین کنکور ماست از ما چیزهای مهمی سؤال میکنند ما باید پاسخ بدهیم 🔸
🔹هیچ فکر کردید که چرا در جریان سؤال قبر و جواب قبر الفبای دین را از ما سؤال میکنند بدیهیات دین را از ما سؤال میکنند و در تلقین قبر آن کسی که مرده را تلقین میکند میگوید اگر سؤال کردند خدای تو کیست بگو «الله جلّ و جلاله ربی» دین تو چیست بگو اسلام است اگر سؤال کردند کتاب تو چیست بگو قرآن است و اگر سؤال کردند پیامبر تو کیست نام مبارک حضرت
رسول را ببر خب اینها الفبای دین است دیگر همه ما اینها را میدانیم چه صالح چه طالح چه فاسق چه عادل چه اهل نماز چه بینماز بالأخره اینها که اسلام شناسنامهای دارند میدانند دینشان اسلام است کتابشان قرآن 🔸
🔹اگر ما با اخلاق، بدن ستبر مستحکمی نساختیم این فشار مرگ آن چنان روی اعصاب و مغز تحمیل میکند و فشار میآورد که همه این حرفها یادمان میرود خیلیها یادشان نیست که دینشان چیست خیلیها یادشان نیست که کتابشان چیست خیلیها نام مبارک علی بن ابیطالب، حسین بن علی اصلاً یادشان نیست سؤال میکنند امام تو چه کسی است حرفی برای گفتن ندارند خب ما یک حصبه میگیریم یا بیماری شبیه حصبه مبتلا میشویم بسیاری از خاطرات و درسها از یادمان میرود با اینکه بیماری حصبه و مانند آن هرگز مثل مرگ نیست آن طامه مرگ توان فرساست خب باید در کشاکش این طامه توان فرسا تمام ذرات بدن انسان را در حال حیات بی روح کنند مسئله مرگ کار آسانی نیست 🔸
🔹چرا دندان ما را میکشند درد میآید چرا اگر بخواهیم انگشت را جراحی کنند تا بی حسی موضعی نشود درد میآید برای اینکه میخواهند زنده ای را بکشند دیگر چرا درد احساس میکنیم برای اینکه حیات دارد دیگر لذا این را بی حس میکنند آن حیات را آن احساس را از او میگیرند دندان را میکشند و دست را جراحی میکنند مرگ یعنی در حالی که ما حساس هستیم و درک میکنیم این روح را از تک تک این بدن میکشند می آورند بیرون مگر این کار آسانی است ما که نمیدانیم به این بیچاره چه میگذرد ما نه مردیم نه از او باخبریم فقط برای یک عده راحت است مؤمنین راحت اند [مرگ برای آنها] مثل بو کردن گل یاس [است] وگرنه برای دیگران آن قدر سخت است که در تمام مدت عمر هیچ حادثه مثل آن نیست برای اینکه روح میخواهد از ذرات بدن جدا بشود در حال حس، درد دارد دیگر یک گوشه اش را که ما می خواهیم احساس بکنیم میبینیم قابل تحمل نیست این پوست میخواهد بمیرد یا این گوشت میخواهد بمیرد یا دندان میخواهد بمیرد تا بی حس نکنند ما تحمل نمیکنیم حالا تمام اعضای بدن میخواهد بمیرد 🔸
🔹 مرگ کار آسانی نیست شما در فرمایشات وجود مبارک پیغمبر و ائمه (علیهم السلام) نگاه کنید مرتب سفارش میکنند مرگ را فراموش نکنید... ما چنین روزی را در پیش داریم باید بدنی بسازیم که بتواند تحمل بکند دیگر آن بدن با طب روحانی ساخته میشود یعنی با اخلاق نه با تقویتهای مادی پس ما باید طبیب باشیم که سلامت روح را تأمین کنیم مهندس و معمار باشیم که این بدن را محکم بپرورانیم که بتواند در رویارویی با آن حادثه تحمل بکند.
🆔 @porseman_andisheh
🍀🍀🍀
#پرسش_پاسخ
⁉️آیا مردگان نیز در حق #زندگان خود دعا میکنند ؟
✅ از روایات استفاده میشود که مردگان با زندگان ارتباط دارند و از رفتن افراد بر سر مزار آنان آگاهی مییابند و با آنان انس میگیرند و در مواردی به زندگان سفارش کردهاند که از آنان عبرت گرفته و تا توانایی هایشان از بین نرفته، گذشته خود را جبران نمایند؛ اما نیاز مردگان به زندگان بیشتر است؛ زیرا دست آنان از انجام کارهای خیر کوتاه است و این زندگان هستند که میتوانند با انجام برخی کارهای خیر سبب آمرزش آنان و یا بالا رفتن درجه آنان شود.
در ذیل، روایاتی در این زمینه بیان میشود:
1⃣ رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود: «سوگند به خدایى که جانم در قبضه قدرت او است؛ اگر آنان(بستگان میّت)، حال و روز شخصی را که از دنیا رفته است، میدانستند و سخنان او را می شنیدند، او را رها کرده و به حال خود گریه می کردند. تا اینکه جنازه ی مرده را حمل میکنند، روحش بر بالاى آن قرار گرفته و فریاد میزند! اى فرزندان و کسان من! دنیا شما را چون من به بازیچه نگیرد و من مالى را از حلال و حرام جمع کردم و براى شما نهادم و بدون زحمت به شما رسید و سختى و وزر و وبالش براى من مانده و شما از همین بلایى که گریبان مرا گرفته، دوری کنید که شما نیز چون من گرفتار خواهید گشت.
2⃣ امام صادق(علیه السلام) فرمود: «هر کس از مسلمانان براى مرده ای عمل صالح و نیکویى انجام دهد پاداش او دو چندان شود و خداوند متعال آن مرده را از آن عمل خیر و ثوابش بهره مند گرداند و «نماز، روزه، حجّ، صدقه، اعمال خیر و دعا که برای مرده انجام میدهند در قبرش بر او وارد میشود و به او میرسد و ثوابش را براى کسى که آنرا انجام داده و نیز براى مرده مینویسند.
3⃣ اسحاق بن عمّار میگوید به امام #کاظم(علیه السلام) گفتم: آیا مؤمن آگاه است از کسى که قبر او را زیارت میکند؟ آنحضرت فرمود: «بلى، پیوسته تا مادامى که زائر بر سر قبرش هست با او مأنوس است و وقتى زائر بلند شده تا از سر قبر او برگردد از برگشتن وى وحشتى در مؤمن مرده پیدا مى شود.
از برخی روایات استفاده میشود که دعای فرزند بر سر مزار پدر و مادر مستجاب است و سفارش شده است که افراد بر سر مزار آنان رفته و از خداوند حاجت خود را بخواهند؛ #امام صادق(علیه السلام) به نقل از امام #علی(علیه السلام) فرمود: «مردگانتان را زیارت نمایید، پس همانا ایشان به دیدار شما خوشحال شوند و هرگاه شخصی از شما درخواستی دارد، پس نزد قبر پدر و مادر رود و برای آنان دعا کند و حاجت خود را از خدا بخواهد.
همچنین در دستهای دیگر از روایات اشاره شده است که خیرات در حق پدر و مادر بعد از مردن آنان، برای فرزندانی که اسباب ناراحتی آنان را فراهم کرده و عاق آنان شدهاند، سبب رهایی آنان از عاق شدن میشود.
امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «گاهى والدین کسى از دنیا میرود و حال اینکه فرزند خود را عاق کرده اند، ولى او بر ایشان دعا می کند و خیرات بر ایشان می دهد، لذا از نیکوکاران نوشته می شود.
جامع الأخبار، ص 170، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 185، کافی، ج 3، ص 228، إرشاد القلوب ج 1، ص 195
🆔 @porseman_andisheh
🍀🍀🍀
#پرسش_پاسخ
⁉️حکم شرعی نذریهای محرم با وجود کرونا*
✅برخی این روزها باتوجه به دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر توصیه به تغییر نذریهای محرم به بسته های ارزاق و یا شیوههای دیگر این سوال را مطرح میکنند که از لحاظ شرعی امکان تغییر نذر وجود دارد؟
برخی این روزها باتوجه به دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر توصیه به تغییر نذریهای محرم به بسته های ارزاق و یا شیوههای دیگر این سوال را مطرح میکنند که ما نذر کردیم که ماه محرم غذا یا خوراکی توزیع کنیم. امسال با وجود کرونا از لحاظ شرعی میتوانیم نذر خود را به چیز دیگری از قبیل مواد خام غذایی و یا لوازم بهداشتی تبدیل کنیم؟
🔵 پاسخ مراجع به این سوال را بخوانید:
*مقام معظم رهبری:*
اگر به درستی صیغه نذر و شرایط نذر رعایت شده باشد، قابل تغییر نیست. ولی باتوجه به شرایط کنونی میتوان حتی به تعداد کم، نذر را ادا کرد و یا غذای نذری خود را به مراکز نیازمند و آسایشگاهها فرستاد.
*آیتالله سیستانی:*
فرد میتواند مواد خام نذر خود را از قبیل برنج و گوشت به مستمندان داده و نذر خود را ادا کند.
*آیتالله وحید خراسانی:*
نذری که صیغه نذر برایش جاری شده، قابل تغییر نیست. ولی فرد میتواند مقدار کمی از نذر خود را پخته ولو شده به خانواده خود به عنوان نذر ادا کند.
*آیتالله مکارم شیرازی:*
در صورتی که صیغه نذر خوانده باشد، تغییر نذر جایز نیست و میتواند با رعایت ضوابط غذا را پخته و در ظروف یکبار مصرف بین مردم تقسیم کنند و یا هزینه آن را در اختیاز نهادهای حمایتی قرار دهند تا به وکالت از طرف آنها طبق نذر عمل نمایند.
*آیتالله نوری همدانی:*
اگر نذر محدود به زمان خاص نیست. میتوان به تاخیر انداخت و اگر صیغه نذر خوانده و محدودیت زمانی هم دارد مثلا نذر کرده روز عاشورا این نذر اجرا گردد و تمام شرایط هم فراهم است باید نذر اجرا گردد و قابل تغییر نیست ولو به شکل محدود و با رعایت مسائل بهداشتی صورت گیرد.
اما در صورتی که شرایط فراهم نباشد اجرا نذر به تاخیر خواهد افتاد تا در اولین زمان ممکن که شرایط فراهم شد، نذر را اجرا میکند.
🆔 @porseman_andisheh
شب اول محرم.mp3
8.46M
🍀🍀🍀
# پرسش_پاسخ
⁉️چرا عزاداری بر امام حسین علیهالسلام را قبل از شهادت ایشان آغاز میکنیم؟
✅🎙حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🆔 @porseman_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مکانيسم ماشه چيست و چرا در برجام گنجانده شد؟
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️منظور از این عبارت امام حسین(ع) که می فرمایند: « أنا قتیل العبرات» چیست؟ یعنی کدام اشکها را می فرمایند؟
✅عبارت هاى : اَنَا قتیل العَبَرة و السّلام على قتیل العبرات مربوط به اهمیت و نقش اشک ریختن بر امام حسین(ع) است و در جاهاى مختلفى ذکر گشته که از آن جمله مى توان به زیارت اربعین امام حسین(ع) اشاره کرد.
یکی از معانی عبارتی مثل «انا قتیل العبره»این است که من کشته رحمت هستم یعنی به شهادت رسیدم تا جامعه اسلامی با اشک ریختن بر من لبریز از رحمت گردد و دل ها نرم و با یکدیگر مهربان گردد. (ر.ک: فروغ شهادت، استاد علی سعادت پرور، ص ۳۰۰، منابع در انجا بیان شده است)
مرحوم مجلسى در معناى این جمله مى فرماید: منظور این است که «هیچ مؤمنى به یاد من نمى افتد مگر این که گریه مى کند یا بغض، گلوى وى را مى گیرد»، (بحارالانوار، ج ۱۱۰، ص ۳۵۶)
توضیح تفصیلی...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/w3c1x
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️چرا امام حسین علیه السلام، نوجوان نا بالغی مثل حضرت قاسم علیه السلام را به میدان میفرستند؟
✅پرسش، برای دانستنِ آن چه که دانستنش ضروری و مفید میباشد، همیشه خوب است، بالاخره تا پرسش نباشد، پاسخی هم در کار نخواهد بود. البته پرسش همیشه از دیگران نیست، شاید پرسشی در ذهن ایجاد شود و با مطالعهی کتابی و یا حتی مدتی تفکر، پاسخ به دست آید.
اما، گاه همین پرسش، با آهنگ القای شبهه، و یا حتی تخطئه، تخریب ... و بالاخره ضد تبلیغ مطرح میگردد، یعنی دیگر سؤال نیست، بلکه زیر سؤال بردن است. لذا باید بسیار دقت نمود.
در این موضوع، ضمن تحریک احساسات (با تأکید بر نوجوان نابالغ)، چنان پرسیده شده که «چرا امام حسین علیه السلام، وی را به میدان فرستاد؟» که گویی ایشان حضرت قاسم علیه السلام را صدا زده و گفتهاند: این شمشیر و این سپر و ...، بردار و به میدان برو(؟!) در حالی که ماجرا چنین نبوده است.
●- در شب عاشورا، امام حسین علیه السلام به خویشان و یاران خبر میدهند که «فردا، تمامی شما کشته (شهید) خواهید شد». بدیهی است که در آن شرایط، چنین خبری، یک خبر تلخ و ناخوشایندی نبوده است، بلکه خبر از سرنوشتی نیکو و مژده به شهادت و رسیدن به والاترین مقامات و لقاء الله میباشد.
در این میان، حضرت قاسم علیه السلام به پا خاسته و میپرسند: «آیا من نیز کشته خواهم شد» یعنی: من نیز به این فیض و مقام خواهم رسید و با شما محشور خواهم گشت»؟!
نکتهی بسیار مهم اینجاست که حضرت امام، به ایشان پاسخ بله، یا خیر نمیدهند، بلکه میپرسند: «مرگ در نزد تو چگونه است»؟!
●- این یک پرسش، کاملاً عقلی، فلسفی، عرفانی و اعتقادی و حتی در چنان شرایطی، سیاسی است، و پاسخش یقیناً مبتنی بر شناخت، ایمان، تقوا، بصیرت و معادگرایی در هر کسی میباشد (حتی من و شما – هر کسی در خودش به این پرسش پاسخ دهد). بنابراین، چگونگی شناخت، نگاه و پاسخ ایشان است که مبین چگونگی رشد و کمالشان خواهد بود.
پاسخ حضرت قاسم علیه السلام،...
ادامه مظلب ...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/5bm675
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️امام حسین (ع) که در زمان حیات نتونستن بلا را از خودش دور کنند؛ پس چطور الان و بعد از شهادت میتوانند بلا را از ما دور کنند؟!
✅به آهنگ، سیاق و لحن این جمله (که البته اصلاح شده) دقت کنید که چقدر مغرضانه و کینهورزانه است؟! در حالی که میتوانست سؤالش را با لحنی مؤدبانه و دانشپژوهانه مطرح نماید!
«وَلَوْ نَشَاءُ لَأَرَيْنَاكَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِيمَاهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِي لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ أَعْمَالَكُمْ» (محمد صلوات الله علیه و آله، 30)
ترجمه: و اگر ما بخواهیم آنها را به تو نشان میدهیم تا آنان را با قیافههایشان بشناسی، هر چند که میتوانی آنها را از طرز سخنانشان بشناسی؛ و خداوند اعمال شما را میداند!
پس، شما ای گرامی و گرامیان! به این ضدتبلیغها در فضای مجازی کاری نداشته باشید که نه تنها از "جهل" سرچشمه میگیرد، بلکه با "بغض و کینه" آبیاری میشوند. اینها خریداران و فروشندگان "حرف مفت" در بازار مکارهی فضای مجازی هستند و جالب آن که در عین جهالت و نادانی، بسیار هم رو دارند و با ژستی روشنفکرانه، مدعی نیز هستند!
«وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ» (لقمان، 6)
ترجمه: و بعضی از مردم سخنان بیهوده (حرف مفت) را میخرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را به استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است!
●●- ما باید اهل تفکر، تأمل، تعمق، بصیرت، تعقل و معرفت باشیم. به همین جمله دقت کنید و از خود بپرسید: «اصلاً "بلا" یعنی چه و چیست که امام حسین علیه السلام خواسته باشند آن را از خود دور کنند و نتوانسته باشند»؟! مگر نه این که گاه و برای برخی، بلا برای ولایت و نزدیکی است؟ «البَلاءُ لِلوِلاء»، تا امتحان ندهی و قبول نشوی، بالاتر نمیروی.
تا نیست نگردی، ره هستت ندهند
این مرتبه با همت پستت ندهند
چون شمع قرار سوختن گر ندهی
سر رشتهی روشنی به دستت ندهند (شیخ بهایی، رحمة الله علیه)
شاید یک عده از دنیاگرایانِ تنپرور، که تعریف زندگی برای آنها فقط در خوب خوردن، خوب آشامیدن، خوب خوابیدن و فربه شدن خلاصه میگردد؛ گرسنگی و تشنگی را "بلای عظما" بدانند، چه رسد به مورد ترور واقع شدن، یا جنگ، جهادت و شهادت! آیا اینان در حالی که غرق در بلایای مُهلک هستند، از "بلا" چیزی میفهمند که حال از سیدالشهداء علیه السلام، نهضت و شهادت ایشان و آثارش بفهمند؟!
"بلا"، هر نوع امتحانی است که انسان و جامعه با آن آزمایش میشوند و در نتیجه یا سقوط میکنند و یا به رشد و تعالی میرسند. و البته در محاوره، بیشتر به امتحاناتی گفته میشود که همراه با سختی و مشقت میباشد؛ چرا که هیچ امتحانی آسان نیست و هر چه مراتب بالاتر رود، امتحان سختتر است. نه امتحان دکتری مانند امتحان دانشآموز کلاس اول است و نه برعکس!
ادامه مطلب...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/s5zsda
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️ شهادت امام حسین(ع) عمل اختیاری بود یا مقدّر شده بود؟
✅ ... تقدیر خداوندی این است که بشر افعال خود را از روی اختیار انجام دهد، نه این که تقدیر او را مجبور سازد.
انسان فقط یک سرنوشت حتمی ندارد، بلکه سرنوشت های گوناگونی در پیش دارد که ممکن است هر کدام از آنها جانشین دیگری گردد. در تعیین و حتمی شدن یکی از آنها، ارادة شخص تأثیر جدی دارد، مثلاً اگر بیمار شود، سرنوشت او بستگی به درمان دارد. اگر اقدام کند، ممکن است معالجه شود و اگر اقدام نکند، از بین میرود. حتمی شدن یکی از آن دو، به اختیار خودش میباشد.
امام علی(ع) از پای دیوار کجی برخاست و کنار دیوار دیگری نشست. گفتند: آیا از قضای الهی فرار می کنی؟ پاسخ داد: "از قضای خدا به قَدَر وی و قضای دیگری فرار می کنم".(2) یعنی قضا و قدر معیّن کرده که هر چیزی اثر خود را داشته باشد و من با آگاهی که دارم، راهی را انتخاب می کنم که اثر خوب داشته باشد.
اما امام حسین(ع)، با علم و آگاهی و به خاطر رسوا کردن بنیامیه و عمل به دستور جدّ بزرگوارش (که سکوت در مقابل حاکم ستمگرِ بدعتگذار را جایز ندانسته بود) حاضر نشد با یزید بیعت کند و به جوار خانة خدا پناهنده شد. در آن جا نامههای بیشمار کوفیان را دریافت کرد و وقتی مکه را نا امن دید، در جواب دعوت مردم کوفه، به سوی آن شهر رهسپار شد، ولی سپاه «عبیدالله» مانع ورود ایشان به کوفه گشت و به اجبار ایشان را به کربلا برد.
در آن جا امام را بین دو راه آزاد گذاشت: بیعت ذلیلانه با یزید، یا رو به رو شدن با شمشیرهای سپاه عبیداالله. امام راه دوم را انتخاب کرد.
بنابراین راهی که امام برمیگزیند، هم اختیاری است و هم تقدیر الهی است و میان تقدیر الهی و انتخاب او نه تنها تضادی نیست، بلکه همخوانی دارند.
حضرت میفرماید: «قد شاءالله أن یرانی مقتولاً مذبوحاً ظلماً و عدواناً؛ خداوند میخواهد مرا کشتةسربریده، بناحق و ستمدیده ببیند».(5)
کلام حضرت بیانگر اراده و مشیت خداوند در مورد بندگان اوست. خداوند میخواهد همه بندگان رهرو صراط مستقیم باشند. خدا آنان را به پیمودن این راه امر کرده، از آنها پیمان گرفته که رهرو این راه باشید،(6) ولی انسانها را آزاد گذارده که به خواست خدا عمل کنند یا عصیان کرده و راه دیگری در پیش گیرند.
در مورد امام حسین(ع) هم خداوند میخواست بهترین راه را برگزیند که نتیجه و عاقبت آن کشته شدن مظلومانه بود، ولی امام حسین در انتخاب آن راه مجبور نبود.
حضرت خود را آزاد میدانست، ولی فقط اراده و خواست خدا را میپسندید، زیرا خواست خدا را بهترین سرنوشت و عاقبت میدانست.
تفصیل بیشتر...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/2hv6y9
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️دلیل اینکه یاران امام حسین یکی یکی به میدان رفتند چیست؟ شاید اگه همه باهم میرفتن پیروزمیشدن چون هرکدوم جنگاورای ماهری بودن
✅براي دستيابي به پاسخ اين سؤال بايد درباره چگونگي آرايش نظامي، سپاه امام حسين عليه السلام، در روز عاشورا دقت كرد.
صبح عاشورا، امام عليه السلام نماز صبح را به جماعت خواند و لشكر خود را صف آرايي نمود. زهير بن قين را فرمانده ميمنه لشكر كرد، و ميسره لشكرش را به حبيب بن مظاهر سپرد، حضرت عباس عليه السلام را پرچمدار خود نمود، و خيمه ها را پشت سر لشكر قرار دادند.[1]
با آنكه امام عليه السلام و اصحاب او مي دانستند كه امروز كشته مي شوند و بر اين انبوه لشكر غالب نخواهند شد، اما مانند كسي كه خود را غالب مي بينند، جنگ مي كردند. اين هفتاد و چند نفر در مقابل سي هزار نفر صف آرايي مي كنند، و ميمنه و ميسره و قلب و سواره و پياده تشكيل مي دهند و سواران و پيادگان را مرتب مي نمايند. و هميشه قوانين نظامي را مراعات و فنون جنگي را اعمال مي كردند. از اين كارها معلوم مي شود كه اين جماعت خود را نباخته بودند، و همه فكر و همّ آنها حفظ جان امام(ع) است و در اين راه نهايت تلاش خود را به خرج مي دادند.[2]
روز عاشورا اصحاب از يكديگر و از امام جدا نمي شدند و تا اصحاب توانايي داشتند نمي گذاشتند دشمنان به امام(ع) برسند.
همه اين امور كاشف از شجاعت و آشنا بودن اصحاب به فنون جنگ است، و از طرف ديگر، جنگ امام(ع) به همراه تعداد بسيار كم اصحابش با آن انبوه دشمن از صبح تا نزديك عصر، بطول انجاميد با اينكه دشمنان مصر بودند كه هر چه زودتر كار را تمام كنند، و اين خود كاشف از داشتن نهايت تدبير جنگي و شجاعت امام(ع) و ياوران آن سرور است. دشمنان از هر راهي وارد جنگ شدند؛ هم از راه مبارزه تن به تن، هم از راه تير اندازي، و هم از راه حمله عمومي و در هر نوبت، اصحاب جلو آنان را گرفتند و به نحو احسن دفاع نمودند.[3]
در بين عرب رسم بوده است كه اگر در جنگها، كسي هل من مبارز مي طلبيد، و خواستار جنگ تن به تن مي شد، به خواسته اش احترام مي گذاشتند و گروهي با وي نمي جنگيدند. امام(ع) در روز عاشورا، از اين تاكتيك استفاده نموده تا با توجه به قلت و كم بودن سپاهش، مدت و زمان جنگيدن طولاني تر شود و تك تك ياران امام(ع) حماسه داشته باشند و پيام اين نهضت بر قلب تاريخ با رنگ خون بهتر ثبت گردد و اين با جنگ دست جمعي، دست يافتني نبود، علاوه اين قانون از طرف دشمن رعايت نشد و آنها در مواردي گروهي به جنگ يك فرد مي رفتند و خود اين مي توانست در بيداري عده اي موثر باشد كه لشكر دشمن پايبند حداقل حقوقي انساني هم نبوده است و اين خود در ظهور بيشتر جنايت لشكر دشمن، نقش بيشتري را مي تواند ايفا كند.
پی نوشت ها:
1.تاريخ طبري، ج 5، ص 422.
2.تاريخ سيد الشهداء، عباس صفائي، ص 440.
3.تاريخ سيد الشهداء، عباس صفائي، ص 445.
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#شبهه
گفتوگو با دکتر محمدحسین رجبی دوانی - پژوهشگر تاریخ اسلام
بررسی شبهاتی درباره واقعه محرم ۶۱هجری
⁉️ چرا ایرانیان در کربلا به یاری امام حسین(ع) نرفتند؟
⁉️ شبهاتی که در مورد حضرت رقیه سلامالله علیها دختر امام حسین علیهالسلام وجود دارد، چقدر درست است؟
⁉️آیا شهید مطهری شهادت حضرت رقیه سلامالله علیها را در خرابههای شام از پایه و اساس در کتاب حماسه حسینی رد کردهاند؟
✅در برخی از نقلهای تاریخی در مورد دختران امام حسین علیهالسلام آمده است که آن حضرت دو دختر به نامهای فاطمه و سکینه داشتهاند. اگر ما این نقل را اصل بگیریم- که ظاهراً شهید مطهری هم این نقل را که شیخ مفید ذکر کرده اصل قرار داده است- وجود دختری به نام رقیه برای آن حضرت موضوعیت نخواهد داشت.
اما نقلهای دیگری هست که برای امام حسین علیهالسلام سه دختر و برخی هم چهار دختر ذکر کردهاند. در نقلی که سه دختر برای امام حسین علیهالسلام گفته است، نام دو تن یعنی فاطمه و سکینه را ذکر کردهاند و نام سومی را نیاوردهاند. نقلی که میگوید حضرت چهار دختر داشتهاند، از فاطمه، سکینه و زینب نام بردهاند اما اسمی از چهارمین دختر نیست.
⁉️ایرادی که بر آنها وارد میشود این است که وقتی میگویید سه یا چهار دختر، چرا سومی یا چهارمی را نام نبردهاند؟!
چون این نقلها از لحاظ اعتبار در یک حد هستند، لذا بعید نیست دختری که اسمش در این دو نقل ذکر نشده همان حضرت رقیه سلامالله علیها باشد. بنابراین نمیتوانیم بهصرف استناد به یک نقل، بهطورکلی وجود حضرت رقیه سلامالله علیها را انکار کنیم.
ادامه مطلب...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/vv4tn9
🆔 @porseman_andisheh
🍀🍀🍀
#پرسش_پاسخ
⁉️آیا امام سجاد(علیه السلام) با یزید بیعت کرده بودند؟
1️⃣با تحقیقاتی كه انجام شد به این مورد كه امام سجاد (علیه السلام) و اهلبیت امام حسین (علیه السلام) با یزید بیعت كرده باشد، دست نیافتیم . آنچه كه از منابع معتبر تاریخی و متون دینی استفاده می شود این است كه:
2️⃣ امام با یزید بیعت نكرد . ظاهر و قراین نیز نشان می دهد كه چنین مسئله اتفاق نیفتاده است ،زیرا بیعت امام مبتنی بر این بود كه دشمن نسبت به امام سجاد حساس باشد، و حال این كه دشمن به بیعت امام زیاد حساس نبود ، زیرا دشمن تصور می كرد كه بعد از شهادت امام حسین مشكلات رفع و مانعی بر سر راه حكومت وجود ندارد ، افزون بر آن امام سجاد نیز یزید را می شناخت و با ظلم و جنایات وی آشنا بود ، با این وضع امام با یزید بیعت نمی كرد، همان گونه كه امام حسین با یزید بیعت نكرد.
3️⃣ درا ین جا برخی از جملات امام حسین درباره یزید را می آوریم تا مشخص شود كه امام سجاد با چنین شخصی بیعت نمی كرد.
4️⃣امام حسین خطاب به والي مدينه فرمود: " ما از خاندان نبوّت و معدن رسالت و جايگاه رفيع رفت و آمد فرشتگانيم ... در حالي كه يزيد مردي است، فاسق، ميگسار، قاتل بيگناهان؛ او كسي است كه آشكارا مرتكب فسق و فجور ميشود. بنا بر اين، هرگز شخصي همانند من، با مردي همانند وي بيعت نخواهد كرد". (۱)
5️⃣همچنين امام در پي اصرار مروان بن حكم براي بيعت با يزيد، با قاطعيّت فرمود: «وَ عَلَي الْإِسْلامِ ألسَّلامُ إِذْ قَدْ بُلِيَتِ الْأُمَّةُ بِراعٍ مِثْلَ يَزِيدَ، وَ لَقَدْ سَمِعْتُ جَدِّي رَسُولَ اللَّهِ صلي الله عليه و آله يَقُولُ: الْخِلافَةُ مُحَرَّمَةٌ عَلي آلِ أَبِي سُفْيانَ ؛ (۲) هنگامي كه امّت اسلامي به زمامداري مثل يزيد گرفتار آيد، بايد فاتحه اسلام را خواند! من از جدّم رسول خدا شنيدم كه ميفرمود: خلافت بر خاندان ابوسفيان حرام است!».
6️⃣امام در سخن ديگري خطاب به برادرش محمّد حنفيّه ميفرمايد: " اي برادر! به خدا سوگند! اگر در هيچ نقطهاي از دنيا، هيچ پناهگاه و جاي امني نداشته باشم ، هرگز با يزيد بن معاويه بيعت نخواهم كرد! ". (۳)
7️⃣گرچه شرایط قیام مسلحانه برای امام سجاد فراهم نشد و حضرت قیام نكرد ، (۴) اما امام با بیان جایگاه اهلبیت ،مظلومیت امام حسین و جنایات دشمن علیه حكومت مبازه كرد. مبارزه امام در قالب عزاداری ، خطبه خواندن ،سخنرانی و دعا ظهور نمود . (۵)
📚پی نوشت ها:
۱. بحار الانوار، ج ۴۴، ص ۳۲۵ .
۲. عاشورا ، سعید داوری و مهدی رستمی ، ص ۲۵۵-۲۵۶ ، مدرسة الامام علی بن ابی طالب (ع) ، قم ، ۱۳۸۴ به نقل از بحار الانوار ،ج۱، ص ۱۸۴.
۳. بحار، ج۴۴، ص ۳۲۹ .
۴. سیره پیشوایان ، مهدی پیشوای ، ص۲۳۹، موسسه امام صادق ، قم، ۱۳۷۹ .
۵. همان، ص ۲۵۹ .
🆔 @porseman_andisheh
🏴🏴🏴
#پرسش_پاسخ
⁉️چرا امام حسین در قضیه عاشورا برای رسیدن به آب چاهی حفر نکرد؟ ایشان می توانست با کندن چاهی تنها به عمق دو متر می توانست به آب برسد.
#محرم #امام_حسین #تشنگی #عطش
✅ پاسخ
♦️اگر با کندن تنها دومتر در کربلا می توان به آب رسید، بنای هیچ خانه ای در کربلا ممکن نبود. چون خانه ها نشست و ریزش می کرد. مخصوصا امروزه که ساختمان ها و هتل های بزرگی ساخته می شود که نیاز به پی ریزی عمیقی دارد.
♦️امام حسین برای پیشگیری از حمله دشمن، در پشت خیمه ها خندقی حفر نمودند که اگر همین مقدار کافی بود، به آب می رسیدند.
♦️ظاهراً حفر چاه (حداقل چاه کم عمق) در سرزمین کربلا به دلیل مجاورت با دریاچه نمکی «بحیرة الملح» نتیجه ای جز دسترسی به آب شور و تلخ نداشته است.
♦️با توجه به اینکه تنها سه روز خیمه های امام علیه السلام با کمبود آب مواجه شد، ایشان با فرستادن حضرت عباس علیه السلام به همراه ۵۰ نیروی پیاده و سواره، به شریعه فرات، اقدام به تأمین آب مورد نیاز می کردند. اما در روز آخر به دستور عمرسعد، محاصره آب شدید (طبق گزارشی ۴۰۰۰ تیرانداز) شد و همین مسئله موجب سختی کار، و درنتیجه بحران آب و شهادت قمربنی هاشم ع شد.
🆔 @porseman_andisheh