#دوازده_فروردین| چهارم
🔶 حکومت اسلامی یا جمهوری اسلامی؟
محمد هاشمی:
بحث تعیین نظام در حقیقت از مسائل اولیهای بود که بعد از پیروزی انقلاب مطرح شد و در 12 فروردین 58 به رأی گذاشته شد. الفاظ یا عناوینی که پیشنهاد داده میشد هر کدام معانی خاص خود را داشتند و بار ویژهای با خود حمل میکردند. عدهای بحث حکومت اسلامی را مطرح میکردند. آنچه در ذهن طرفداران این نظریه وجود داشت، رسیدن به نوعی خلافت بود که بعد از صدر اسلام در دنیای اسلام بهوجود آمد. مانند حکومتهای عباسی به این معنا که یک شخص بهعنوان حاکم تعیین شود. در حقیقت همان بحث استبداد دینی یا حکومت دینی، امام با این نظریه بهشدت مخالفت کردند.
سپس فرمودند:
"رأی من به جمهوری اسلامی است، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد."
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
#دوازده_فروردین| پنجم
🔶 آیا جمهوری اسلامی هنوز ایدهای قابل دفاع است؟ 🔶
پاسخ را زبان استاد علی صفایی حائری بشنویم. کسی که به تعبیر خود از نمد انقلاب کلاهی نداشت و نه تنها از جمهوری اسلامی برای خود جیبی ندوخت، بلکه مورد توهین و تهمتهای بسیار نیز واقع شد. پاسخ او به عنوان یک اسلامشناس، بسیار تاملبرانگیز و راهگشاست:
1⃣ شكرمان بر اين است كه در زمينی زندگی میكنيم كه رهبرش شب را با خدا دارد و روز را برای خلق خدا و با تمام وجود از شرق و غرب آزاد است و آن هم در هنگامی كه تمامی رهبران سر در دامان اين و آن میگذارند. من امام را بهخاطر ظرفيتش و ايمانش و اين كه از حوادث بزرگتر است، میتوانم دوست داشته باشم. و بهخاطر اينكه بر جایی تكيه نمیكند و بر شرق و غرب دروازه نمیگشايد، میتوانم دوست داشته باشم... و اين [نهشرقی نه غربی، جمهوری اسلامی] شعاری است كه من بهخاطر تحققش هرگونه اقدامی را دنبال میكردهام و ديگران حتی تصورش را نشدنی میدانستهاند و هميشه كوشيدهاند رابطههايی را ولو در جهان سوم تكيه گاه خود قرار بدهند. در حالیكه امام اين تكيهگاه را میخواهد در خود ملت و با درك تنهايی و ضرورت حادثه و عشق به اسلام فراهم كند.
ادامه👇
2⃣ همين است كه در چنين چهارچوبی ضعفها را انحراف نمیشناسيم و كار خودمان را تكميل میدانيم... و دفاع از اين همه را نه برای وجاهت خودمان، كه براي استحكام میخواهيم و اين است كه در برابر آنهايی كه كسی در برابرشان نيست[ابرقدرتهای مستکبر]، ايستادهايم و آنها را كه از پای میافتند و خسته میشوند[مستضعفان عالم]، برپا میداريم... و آبرو و خون خود را هم اگرچه از دست بدهيم، بهدست آورده میدانيم.
ادامه👇
3⃣ پس:
«مادام كه حكومتي از اهدافش چشم نپوشيده و تخفيف نداده، حتی در زير فشارهای سياسی و دخالتهای جاسوسی و نظامی و تحميل جنگ و صلح قد خم نكرده و به جايی وابسته نشده،
مادام كه اهداف دست نخوردهاند، بايد با حكومت همراه بود، حتی اگر تو را كنار گذارده باشد. بايد در كنار مشغول بود و نياز مياندارها را تأمين كرد. اگر حكومتی از هدف چشم نپوشيد بايد تمامی نارسايیهايش را به دوش كشيد و بدون توقع دست به كار شد و عذر اينكه نمیگذارند، نياورد؛ كه براي كارگرِ بدونِ چشمداشت هميشه ميدان كار هست و ما تجربهها كردهايم.»
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
#دوازده_فروردین| ششم
سیدصادق طباطبایی میگوید به دلیل امکانات اندک و نداشتن مقدورات برگزاری رفراندوم به امام گفتم:
آقا، حالا که دنیا شما و رهبری شما و این انقلاب به این عظمت را پذیرفته و به رسمیت شناخته است چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما «جمهوری اسلامی» را به عنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید هم مردم ما و هم دنیا آن را خواهند پذیرفت.
ایشان در جواب گفتند: شما الان نمیفهمید. پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوء استفاده از احساسات مردم نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند. نه! حتما باید رأیگیری شود و دقیقا تعداد مخالف و موافق معین شود.
بعد هم قرار شد چون مردم اطلاعات زیادی درباره قانون اساسی ندارند طی چند برنامه زنده تلویزیونی پیش نویس قانون اساسی را برای مردم تشریح کنیم. امام گفتند خیلی خوب است و تذکر دادند که در بحث تلویزیونی عنوان کن که جمهوری اسلامی با حکومت اسلامی فرق دارد. ما خیلی فاصله داریم تا حکومت اسلامی که ان شاءالله ولی عصر(عج) میآیند و آن را جاری میکنند.
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
#قصهی_نادر
✍🏻به قلم روحالله شمسی کوشکی
۱۴ فروردین سالروز ولادت «نادر ابراهیمی»؛ داستان نویس، فیلمنامهنویس، کارگردان، خطاط، نقاش و عکاس مشهور معاصر است.
نادر ابراهیمی از نوادگان «ابراهیم خان ظهیر الدولة» (حاکم کرمان در عصر قاجار و عموزاده «فتحعلیشاه» و بانی بناهای مهم تاریخی کرمان، همچون: مدرسه علمیه ابراهیم خان یا همان ابراهیمیه) و از نوادگان «علامه محمد کریم خان کرمانی»(فرزند ابراهیم خان) عالم و فقیه بزرگ قرن ۱۳ و رهبر فرقهی «شیخیه» کرمان بود.
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
🔶 لازم به ذکر است که خاندان «ابراهیمی» کرمان (که نادر ابراهیمی منتسب به آن است) از خاندانهای شهیر کرمان میباشند که همگی پیرو فرقه «شیخیه» هستند و دو رهبر اخیر این گروه (یعنی؛ 'سرکار آقا' عبدالرضا و 'سرکار آقا' ابراهیم خان ابراهیمی) نیز هردو از همین خاندان بودند.
لکن «نادر ابراهیمی» تعلقی به «شیخیه» نداشت.
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
🔰 برای «مردی از فراسوی باور ما» و نادرهی «سرزمین کوچک من»؛
برای "نادر ابراهیمی قاجار کرمانی"
🔺 «آن شب تا به سحرِ» «روزی که همسایهها فریادم را شنیدند»، تو برای ما «سرودخوان جنگ بودی در خطّهی نام و ننگ» و «آرشی بودی در قلمرو تردید» و برایمان «خانهای ساختی برای شب»...
.
🔺 تو همان «آتش بدون دود» بودی که «هزارپای سیاه» را «در حد توانستن» نشاندی بر «جادههای آبی سرخ» و بیرون کردی از «سرزمین کوچک من» ، چون «حکایت آن اژدها»...
.
🔺 «قلب کوچکم را به چه کسی هدیه دهم»؟ جز تو؛ ای «مردی که از فراسوی باور ما میآمدی»
و اینک «جای تو خالی»، ای «ابوالمشاغل»، ای نادرِ «کمیاب و قیمتی امّا»... امّا... .
پاورقی: هر آنچه در «» آمد، عناوین بخشی از داستانهای معروف نادر ابراهیمیست!
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
✍🏻 نادر ابراهیمی:
"دختر سیاسی، بهتر از پسر سیاسی است. مردان، انگار که برای حضور در معرکه سیاست به دنیا میآیند؛ اما زنان، بر این میدان منت میگذارند که پا در آن مینهند.
هر جا زنی هست که به خاطر عدالت میجنگد، آنجا عطری پیچیده است شیرین و شورانگیز و بهشتی. ما بدون زنان خوب، مردان کوچکیم."
📚 آتش بدون دود
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔 @Qasas_school
#پانزدهم_رمضان| میلاد کریم اهل بیت
🔰 یکم
این تصویر فردی است به نام دکتر محمد عبده. فردی که به مدت هشت سال وزارت فرهنگ عربستان را مدیریت کرد. عبده به عنوان یک عالم سنّی از شخصیتهای تراز اول عربستان بوده و هست که هم در دانش زمینشناسی از دانشگاه کرنل آمریکا دکترای خود را گرفت و هم در علوم اسلامی مطالعات گسترده و تالیفات متعدد داشت.
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔@Qasas_school
Noor-Book.com علموا أولادكم محبة ال النبي 3 .pdf
8.44M
#پانزدهم_رمضان| میلاد کریم اهل بیت
🔰 دوم
دکتر عبده یمانی کتابی دارد به نام
«علموا أولادكم محبة آل بيت النبي(ص)»
چنانچه از عنوان کتاب پیداست او در این کتاب پدران و مادران جامعهی اهل سنت را ترغیب میکند تا محبت اهل بیت پیامبر را به فرزندان خود آموزش دهند و برای این کار از منابع اهل سنت روایات بسیاری نقل میکند.
پاورقی: فایل پیدیاف کتاب🔺
🏫 مدرسه تاریخاندیشی قصص
🆔@Qasas_school